Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Παρουσίαση ονόματος και εμβλήματος του Συνδυασμού του Σάκη Χατζηδημητρίου



Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Αγαπητοί φίλες και φίλοι
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας παρουσιάζω σήμερα, με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου το έμβλημα και το όνομα του συνδυασμού μας, δηλαδή την επίσημη ταυτότητά μας.
Η επιλογή μας έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς που εμπνευστήκαμε από τις αρχές που μας διέπουν και τους στόχους που έχουμε θέσει.
Το έμβλημά μας είναι λιτό και καθαρό.
Αποτελείται από δύο κρίκους αλυσίδας, άρρηκτα δεμένους μεταξύ τους, που συμβολίζουν τους δύο πρώην Δήμους Αριδαίας και Εξαπλατάνου, οι οποίοι συναποτελούν τον σημερινό Δήμο Αλμωπίας.
Τα μισά των κρίκων, οι ανθρώπινες φιγούρες, ενωμένες σε κύκλο σηματοδοτούν την ενότητα, την συνοχή, την συνεννόηση, την συνεργασία και την σύμπραξη των ενεργών πολιτών του Δήμου μας.
Η πολυχρωμία στις ανθρώπινες φιγούρες καταδεικνύει την πολυσυλλεκτικότητα σκέψεων και ιδεών ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.
Στο όνομα του συνδυασμού μας κυριαρχούν οι δύο λέξεις      «ΕΝΩΜΕΝΟΙ» και «ΑΛΜΩΠΙΑ», διότι με κοινό παρονομαστή αυτά που μας ενώνουν θα προσθέσουμε με ανιδιοτέλεια την αγάπη μας, το ενδιαφέρον μας, την εργατικότητα μας και την δράση μας για το καλό της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Αλμωπίας.
Γιατί η Αλμωπία μας ενώνει.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ διεκδικούμε πιο δυνατά.
Για να κάνουμε την ΑΛΜΩΠΙΑ καλύτερη.
Για να διαμορφώσουμε την Αλμωπία που μας αξίζει.

Με τιμή,
Σάκης Χατζηδημητρίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας
με το συνδυασμό
 «Ενωμένοι για την Αλμωπία»

19ο Σεμινάριο και Βραδιές Χορού στην Αριδαία με Άρωμα Παράδοσης


Τελικά, μόνο αν κάποιος συμμετάσχει σε ένα σεμινάριο παραδοσιακών χορών, όπως αυτό που διοργανώθηκε από τον Λ.Ο Άλμωπες στο Λουτράκι Αριδαίας, μπορεί να αισθανθεί με όλο του το είναι την μοναδικότητα και την μαγεία της ελληνικής παράδοσης. Ένα 3ημερο, όπου ζούσες -από το πρωί που ξεκινούσαν τα σεμινάρια μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας με τα γλέντια- τον παλμό όλης αυτής της τεράστιας διοργάνωσης, που λέγεται «Σεμινάρια και βραδιές χορού» στο Λουτράκι Αριδαίας και που διοργανώνεται κάθε χρόνο εδώ και 19 χρόνια!!!

Χοροδιδάσκαλοι, Χορευτές και λάτρεις της πλούσιας, ανεκτίμητης ελληνικής παράδοσης, από κάθε γωνιά της Ελλάδας μας, από την Κύπρο, από την Ευρώπη με Έλληνες που ζουν εκεί αλλά και ξένους που θαυμάζουν την Ελλάδα και τις παραδόσεις της, συγκεντρώθηκαν το 3ημερο της 25ης Μαρτίου, για να διδαχτούν και να διασκεδάσουν με παραδοσιακούς ρυθμούς.

Στο 19ο Σεμινάριο συμμετείχαν καταξιωμένοι εισηγητές του χώρου της παράδοσης, γνώστες του παραδοσιακού χορού, με συστηματική έρευνα της περιοχής που δίδαξαν.

Η διδασκαλία περιλάμβανε χορούς με χορούς της Πελοποννήσου (ταμπαχανιώτικα) από το Χρήστο Γιαννόπουλο, χορούς της Μ. Ασίας από το Χρήστο Θεολόγο, χορούς της Φλώρινας με το Βασίλη Δημητρόπουλο και φυσικά με Μακεδονικούς χορούς από την περιοχή της Πέλλας απο τους Πέτρο Σέλκο και Γιαννη Γκιώση.

Η επιστημονική επάρκεια των εισηγητών, το υψηλό επίπεδο των καταρτιζομένων και η άρτια οργάνωση, σηματοδότησαν την μεγάλη επιτυχία του 19ου σεμιναρίου παραδοσιακών χορών.

Αν συνυπολογίσουμε δε και την εντυπωσιακή συμμετοχή χορευτριών και χορευτών από πολλές περιοχές της χώρας μας και του εξωτερικού, καθίσταται σαφές ότι το σεμινάριο πέραν του θεσμικού χαρακτήρα που έχει αποκτήσει πλέον, αποτελεί μια κορυφαία εκδήλωση της πόλης με διαχρονικό αλλά και υπερτοπικό χαρακτήρα.
Φυσικά απ αυτή τη μεγάλη συνάντηση δε θα μπορούσε να λείπουν οι χοροδιδάσκαλοι Νίκος και Γιώργος Σολάρης και Μαρία Φραγκογιάννη και το Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου »Άρωμα Παράδοσης», το οποίο στα πλαίσια του σεμιναρίου διοργάνωσε εκδρομή για τα μέλη του στο μαγευτικό Λουτράκι Αριδαίας.
Περίπου 65 άτομα κάθε ηλικίας βρέθηκαν και γνώρισαν τις ομορφιές της Πέλλας με την συνδρομή του Συριανού ταξιδιωτικού πρακτορείου »Στεφάνου travel».

Οι Συριανοί έδειξαν να απολαμβάνουν κάθε τους λεπτό στη περιοχή συμμετέχοντας ενεργά στο »19ο σεμινάριο και βραδιές χορού»
Η ολοκλήρωση του 19ου Σεμιναρίου Παραδοσιακών Χορών άφησε μία εικόνα ικανοποίησης καθώς οι γνώσεις που συλλέχθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες ήταν σημαντικές ενώ και οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν ήταν επιμελώς τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες.
Από την πλευρά των διοργανωτών η διεξαγωγή του σεμιναρίου αποτέλεσε μία επιβεβαίωση της όλης προσπάθειας που καταβάλουν οι Αλμωπες για την προώθηση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι θετικές αξιολογήσεις από όλους τους συμμετέχοντες αποτελούν υπόβαθρο για τη διοργάνωση του σεμιναρίου σε βάθος πολλών ετών.

Και τι να πει κανείς για τους ανθρώπους που χάρη σε αυτούς μπορέσαμε και ζήσαμε αυτή την εμπειρία. Ο χοροδιδάσκαλος, ο Πέτρος Σέλκος, η ψυχή του σεμιναρίου, που εδώ και 19 χρόνια το διοργανώνει το σεμινάριο στο Λουτράκι Αριδαίας. Μαζί του, ο άλλος χοροδιδάσκαλος, στενός συνεργάτης και κουμπάρος, Γιάννης Γκιώσης,.

Πίσω από μία μεγάλη διάκριση και επιτυχία βρίσκεται η οικογένεια , ο γιος του Πέτρου, ο Γιάννης Σέλκος αλλά και τα »γκιωσάκια», χορευτές και εξαιρετικοί μουσικοί, του συγκροτήματος «Καρατζοβίτες» και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι το ρητό λέει πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα, μια ήρεμη θηλυκή δύναμη, η κα Άννα, σύζυγος του Πέτρου Σέλκου.

Φυσικά σεμινάριο παραδοσιακών χορών χωρίς γλέντι….δεν υφίσταται. Έτσι λοιπόν συμμετείχαν οι: ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ, ΗΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ και ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟΙ, ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΕΣ οι οποίοι διασκέδασαν με το καλύτερο τρόπο τους συμμετέχοντες.
Το Δ.Σ του Παραδοσιακού εργαστηρίου Σύρου «Άρωμα Παράδοσης» ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο του Λαογραφικού ομίλου Αριδαίας «ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ», το Πέτρο Σέλκο και Γιάννη Γκιώση καθώς και όλους τους εκδρομείς που διένυσαν οδικώς 562 km και 70 ναυτικά μίλια, για να φτάσουν στην όμορφη Πέλλα.

Περισσότερα...ΕΔΩ

Ενημερωτική εκδήλωση για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας



Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου» διοργανώνει, στα πλαίσια του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» και της εβδομάδας σχολικού εθελοντισμού, ενημερωτική εκδήλωση για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Έδεσσας. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1η Απριλίου στις 10.00 π.μ. στον χώρο του σχολείου και είναι ανοιχτή στο κοινό. Την ενημέρωση επιμελούνται ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σμίας, η Διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας κ. Αλεξίου και η ιατρική επισκέπτρια κ. Τσουγένη. 
Την Τετάρτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία και λήψη δείγματος για δωρεά μυελού.
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μας .

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΣΤΡΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ανάγκη για δεκαπέντε φιάλες αίμα έχει ένας νέος Κρυαβρυσιώτης


Καλημέρα σας, 

έχω διασταυρώσει την παρακάτω είδηση και υπάρχει ανάγκη για 15 φιάλες αίματος για ένα νέο παιδί από την Κρύα Βρύση Πέλλας. Παρακαλώ εάν μπορείτε να δημοσιεύσετε την ανακοίνωση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

" Ανάγκη για δεκαπέντε φιάλες αίμα έχει ένας νέος Κρυαβρυσιώτης ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. 
Για πληροφορίες καλέστε στο 6987724679 Ηρακλής. 
Ας βοηθήσουμε όσοι μπορούμε είτε με αίμα είτε με κοινοποίηση (28/3/2019)" 

-- 
_____________________________________________________________________
Dimitrios N. Tsouflidis / Δημήτριος Ν. Τσουφλίδης
Head of Department Transparency and Support Systems of Pella
Προϊστάμενος του Τμήματος Διαφάνειας και Υποστήριξης Συστημάτων Πέλλας
Dioikitirio Edessas 58200 / Διοικητήριο Έδεσσας 58200
Tel/Τηλέφωνο: +302381351333
Cellphone/Κινητό: +306945383938
twitter: @krvrisi

Οι "Ελπίδες Προμάχων" κληρώνουν πέντε αρνιά.


Ο αθλητικός ποδοσφαιρικός σύλλογος "Ελπίδες Προμάχων" πραγματοποιεί λαχειοφόρο αγορά για οικονομική ενίσχυση!! 
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη  Πέμπτη και οι τυχερό λαχνοί θα ανακοινωθούν από τα "Προμαχιώτικα Νέα"!! 

Με τιμή το Δ.Σ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...