Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα

 


Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Η Περιφερειακή Ανάπτυξη προϋποθέτει την αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης»

Συμμετοχή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα


Με μια μεστή και συνοπτική τοποθέτηση συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Η κυρία Αηδονά συνεχάρη τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου για τη φιλοξενία των κ.κ. Δημάρχων – μελών του Δ.Σ. και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου για την πρόσκληση να παρευρεθεί στη συνεδρίαση. Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την ανάγκη της επικοινωνίας του έργου των συλλογικών οργάνων στους πολίτες και υπογράμμισε την ανάγκη ακόμη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης για την προώθηση κοινών αναπτυξιακών θεμάτων.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της κυρίας Αηδονά:

«Ξεκινώντας θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για την επιλογή σας να πραγματοποιήσετε την τακτική σας συνεδρίαση στην Έδεσσα που είναι και η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η πρωτοβουλία αυτή, να πραγματοποιείτε τη συνεδρίασή σας σε διαφορετικές περιοχές της Περιφέρειας, είναι μία καλή πρακτική με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Το παράδειγμα αυτό το ακολουθούμε και εμείς με τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και, μπορώ να πω, ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους πολίτες και να διαπιστώνουμε τα προβλήματα, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών.

Με αφορμή την  Παγκόσμια  Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάστηκε στις 08.03.2018 είναι μία ευκαιρία να επισημάνουμε το έλλειμμα εκπροσώπησης μεγαλύτερου αριθμού γυναικών στα όργανα της Αυτοδιοίκησης. Νομίζω ότι η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αποτελούν έναν χώρο στον οποίο οι γυναίκες μπορούν να έχουν μία εξαιρετικά θετική συμβολή. Ο ρόλος των γυναικών στην πολιτική δεν είναι σε καμία περίπτωση ανταγωνιστικός των ανδρών συναδέλφων, αλλά συμπληρωματικός και εξισορροπητικός, ώστε οι πολιτικές επιλογές να αντανακλούν το σύνολο της κοινωνίας μας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα στις εξωτερικές και διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας, οι οποίες σαφώς επηρεάζουν το έργο και τον ρόλο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης είναι οι θεματοφύλακες της τοπικής ιστορίας και πολιτισμού. Μέσα από τις πρωτοβουλίες και δράσεις τους και, κυρίως, μέσα από τη λεγόμενη πολιτιστική διπλωματία μπορούν να δημιουργήσουν «γέφυρες» επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των τοπικών κοινωνιών που θα διευρύνουν τα όρια και τις προοπτικές της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Με την ευκαιρία της παρουσίας Δημάρχων από όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μέσα από τον θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, καλλιεργήθηκε η ιδέα της Κεντρικής Μακεδονίας ως ένας ενιαίος χώρος ανάπτυξης και υπήρξαν σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Ο τουρισμός και ο πολιτισμός, σε συνδυασμό με τις τοπικές παραγωγές αγροτικών και άλλων προϊόντων, αποτελούν τον κύριο πυρήνα δράσεων συνέργειας της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και εύχομαι να υπάρξει και συνέχεια. 

Δεν θα ήθελα να μονοπωλήσω την σημερινή σας συνεδρίαση. Για άλλη μία φορά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή να παραβρεθείτε στην Πέλλα και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση της συνεδρίασής σας.

Σας ευχαριστώ»




Κρεμάστρα «αγάπης» στο σταθμό τρένων της Σκύδρας!


Κατεβαίνοντας από τον σταθμό των τρένων η πρώτη εικόνα που αντικρίζεις είναι μια κρεμάστρα! Όχι μια οποιαδήποτε κρεμάστρα όμως!

Μία κρεμάστρα “ΑΓΑΠΗΣ” για τους πολίτες – συνανθρώπους μας που χρήζουν βοηθείας και μέσω αυτής μπορούμε όλοι να τους παράσχουμε μια βοήθεια, η οποία, ναι μεν μπορεί να φαίνεται “μικρή” στα μάτια μας, αλλά για κάποιους από αυτούς που έχουν ανάγκη να είναι σημαντική. 
Μία κίνηση που ξεκίνησε η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου μαζί με το επιτελείο της. Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Μάγδα Παπαδοπούλου, ανέφερε σχετικά πως έχουν τοποθετηθεί δύο “κρεμάστρες” σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλεως (σιδηροδρομικός σταθμός και δημαρχείο) και η δράση τους είναι επιτυχημένη πλήρως, διότι από την πρώτη κιόλας στιγμή ο κόσμος της Σκύδρας ανταποκρίθηκε με τον πιο θερμό τρόπο!

Χριστίνα Παπαδοπούλου
*πληροφορίες – φωτο από τον Αλέξανδρο



Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα για την πραγματική ανακούφιση των μικρομεσαίων μελισσοκόμων.



Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα για την πραγματική ανακούφιση των μικρομεσαίων μελισσοκόμων.
Σε παρέμβασή του σχετικά με την έκθεση για τις «προοπτικές και προκλήσεις για τον τομέα της μελισσοκομίας στην ΕΕ» που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τονίζει τα παρακάτω:
«Και στον κλάδο του μελιού κουμάντο κάνουν μια χούφτα μονοπώλια. Με τις υπερσύγχρονες μεθόδους που έχουν αναπτύξει μπορούν να αξιοποιούν κάθε προέλευσης μέλι απαλλάσσοντας το από τυχόν αποτυπώματα της εντοπιότητάς του (πχ γυρεόκοκκους) και να το αναμιγνύουν με μέλι άλλης περιοχής, βαφτίζοντάς το όπως θέλουν. Οι ευρωενωσιακοί κανονισμοί τους το επιτρέπουν, δεν θεωρούν νοθεία την ανάμιξη του μελιού και η έκθεση δεν ζητάει καν την κατάργηση της.
Στην Ελλάδα, όπου παράγεται μέλι εξαιρετικής ποιότητας, οι μικροί παραγωγοί εξοντώνονται από αυτή κατάσταση που επιτείνεται και από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με τις ευλογίες της ΕΕ.
Η όποια αυστηροποίηση των ευρωενωσιακών προδιαγραφών αξιοποιείται ως εργαλείο ώστε να αποκτούν οι μεγάλοι όμιλοι προβάδισμα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Δεν γίνεται με κριτήριο την ποιότητα του προϊόντος και τη δημόσια υγεία, αλλά το κέρδος των μεγάλων επιχειρήσεων. Το ΚΚΕ ζητάει άμεσα μέτρα, όπως ελάφρυνση στη φορολογία, μείωση κόστους παραγωγής, για την πραγματική ανακούφιση των μικρομεσαίων μελισσοκόμων».
06/03/2018                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Διατροφικές συστάσεις για το γενικό πληθυσμό και για τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες



      Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας γίνεται γνωστό ότι:

      Το υπουργείο Υγείας έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής, υιοθέτησε  διατροφικές συστάσεις για το γενικό πληθυσμό και για τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στα πλαίσια του έργου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΔΙΑΧΥΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΟΔΗΓΩΝ - ΕΥ ΔΙΑ…ΤΡΟΦΗΝ».

     Ειδικότερα, οι διατροφικές συστάσεις αφορούν:

1. Ενήλικες. Οι συστάσεις αυτές αφορούν τον γενικό πληθυσμό, και συγκεκριμένα άτομα ηλικίας
   18 έως 65 ετών.

2. Βρέφη, παιδιά και εφήβους.

3. Γυναίκες, εγκύους και θηλάζουσες. Οι συστάσεις αφορούν τις γυναίκες κατά την αναπαραγωγική            
    ηλικία, την εγκυμοσύνη, τη γαλουχία και την εμμηνόπαυση.

4. Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

     Οι Διατροφικοί Οδηγοί είναι διαθέσιμοι στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr) στον άξονα «Υγεία» και στην ενότητα «Δημόσια Υγεία», «Μεταδοτικά και μη Μεταδοτικά νοσήματα», «Εγκύκλιοι» για ενημέρωση των φορέων και των πολιτών.

                                                   

              ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Καταστάσεις Πληρωμής των δικαιούχων της Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία για το έτος εφαρμογής 2016 (5ο έτος)



Ανάρτηση Καταστάσεων Πληρωμής της Δράσης 1.2  Βιολογική Κτηνοτροφία, (Ανειλημμένες υποχρεώσεις Μέτρου 2.1.4., Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2007-2013 – Καν (ΕΚ) Λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες-Νησιά Αιγαίου),  για το έτος εφαρμογής 2016 (5ο έτος).

Ανακοινώνεται ότι σήμερα Tετάρτη 07 Μαρτίου 2018 αναρτήθηκαν στον χώρο ανακοινώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας (2ος όροφος , Διοικητήριο, 'Εδεσσα) και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Αριδαίας (Αγροτικό Κτηνιατρείο, 1Ο χλμ. Αριδαίας – Τσακώνων)  Καταστάσεις Πληρωμής των δικαιούχων της Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία για το έτος εφαρμογής 2016 (5ο έτος), προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.
Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν 7   δικαιούχους.
Όσοι από τους δικαιούχους ή απορριπτόμενους προτίθενται να υποβάλλουν ένσταση επί των αναρτημένων αναλυτικών καταστάσεων πληρωμής, μπορούν να την υποβάλλουν εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι δικαιούχοι και ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται   στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Αριδαίας (Αγροτικό Κτηνιατρείο, 1Ο χλμ. Αριδαίας – Τσακώνων, τηλ. 2384021330).
                                                                                                                        Ο Δ/ΝΤΗΣ


                                                                                                                    ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ ΤΡΥΦΩΝ

Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελώνων περιόδου 2018/2019



Αναδιάρθρωση και Μετατροπή  Αμπελώνων περιόδου 2018/2019

   Το Τμήμα φυτικής & Ζωικής παραγωγής της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής  Ενότητας  Πέλλας  σας ενημερώνει ότι έως τις 20-05-2018, αποδέχεται την υποβολή αιτήσεων από όσους επιθυμούν και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων Περιόδου 2018-2019, σύμφωνα με την αρ.
 2129/70097/28-6-2017 Υ.Α. (ΦΕΚ 3361/Β/2017).
Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τα οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων ή τη δημιουργία νέων (εφόσον υπάρχουν άδειες φύτευσης) με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον, της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:
1. Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους – αναφύτευση.
2. Φύτευση αμπελώνων (εφόσον ο παραγωγός διαθέτει νόμιμο δικαίωμα που έχει χορηγηθεί έως 31/12/2015).
3. Επανεμβολιασμός.
4. Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης.
Τα δικαιώματα αναφύτευσης, αφού μετατραπούν σε άδειες φύτευσης (σύμφωνα με την με αριθ. 3535/96221/7-9-2015 ΥΑ (ΦΕΚ 1996Β), μπορούν να λάβουν στήριξη στο Πλαίσιο του Προγράμματος για όσο χρονικό διάστημα είναι σε ισχύ.
Επισημαίνεται ότι οι άδειες φύτευσης που χορηγήθηκαν από την 1η Αυγούστου 2016 (μέσω της ψηφιακής εφαρμογής) δεν ενισχύονται οικονομικά για καμία δράση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων.
Σύμφωνα με την αρ. 2129/70097/28-6-2017 Υ.Α. (ΦΕΚ 3361/Β/2017), οι δράσεις που καλύπτει το πρόγραμμα είναι η ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων με επαναφύτευση ή επανεμβολιασμό και η βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης τους (υποστύλωση), εφόσον συνδέονται με τους στόχους του προγράμματος. Δεν καλύπτεται η ανανέωση των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής δηλαδή η αναφύτευση μη παραγωγικών αμπελώνων.
Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμέτοχή στο πρόγραμμα ορίζεται στο μισό (0,5)  στρέμμα. Δεν είναι επιλέξιμοι για ένταξη στο πρόγραμμα παραγωγοί που έχουν ενταχθεί τις τελευταίες δύο περιόδους εφαρμογής (2016-17 & 2017-18) και αμπελοτεμάχια που έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση κατά τις δέκα προηγούμενες οικονομικές περιόδους. Η νέα φυτεία θα πρέπει να διατηρηθεί για χρονική περίοδο τουλάχιστον οκτώ ετών από το οικονομικό έτος πληρωμής. Τέλος γίνεται σαφές ότι η έγκριση και η ένταξη στο πρόγραμμα των επιλέξιμων αιτήσεων και εκτάσεων ακολουθεί την Υπουργική Απόφαση κατανομής των διαθέσιμων κονδυλίων του αρμόδιου υπουργείου.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατάθεση Αίτησης
1.      Επικαιροποιημένη Καρτέλα παραγωγού με στοιχεία των τεμαχίων και απόσπασμα Αμπελουργικού Μητρώου , από την οποία και μόνο, υποχρεωτικά συμπληρώνονται όλα τα πεδία του πίνακα των αμπελοτεμαχίων προς αναδιάρθρωση .
2.      Δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών στις οποίες να φαίνεται ότι παραδίδουν την παραγωγή τους σε οινοποιεία.
3.      Την  ενιαία δήλωση ΟΣΔΕ στην οποία να φαίνονται τα αγροτεμάχια. 
4.      Την αστυνομική τους Ταυτότητα και το ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό), 1η σελίδα βιβλιαρίου τράπεζας.
5.      Έγγραφα που να αποδεικνύουν την νόμιμη φύτευση του αμπελιού.
6.      Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία όπως τίτλος ιδιοκτησίας , συμβόλαιο αγοράς κλπ. Όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα απαιτείται 10ετές μισθωτήριο συμβολαιογραφικό με πιστοποιητικό μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο.       

Επίσης υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους αμπελοκαλλιεργητές ότι σύμφωνα με το άρθρο 61 του Καν(ΕΕ) 1306/2013 και την αρ. 2129/70097/28-6-2017 Υ.Α. (ΦΕΚ 3361/Β/2017) πρέπει να υπάρχει συμβατότητα της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας (αμπελουργικό μητρώο) με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Συνεπώς τα αλφαριθμητικά στοιχεία που αναφέρονται στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης και αφορούν κυρίως τα οινάμπελα, θα πρέπει να είναι σε πλήρη συμφωνία με τα στοιχεία της Δήλωσης-Αμπελοκαλλιέργειας-(αμπελουργικό-μητρώο).

Επιπλέον, κατά την εφαρμογή των προγραμμάτων και των δράσεων του αμπελοοινικού τομέα (π.χ. αναδιάρθρωση αμπελώνων, βιολογική γεωργία, γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα) πρέπει να υπάρχει δυνατότητα επαλήθευσης των δηλωμένων στοιχείων των δύο βάσεων (Αμπελουργικού Μητρώου και ΟΣΔΕ), επομένως θα πρέπει κατά την ενημέρωση του Αμπελουργικού Μητρώου αλλά και αντίστροφα, κατά την υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), να επιβεβαιώνονται τα καταγεγραμμένα στοιχεία των δύο βάσεων από τον παραγωγό (υπόχρεο της ορθής δήλωσης των στοιχείων των αμπελοτεμαχίων και της καλλιεργητικής τους κατάστασης).

Όσο αφορά στα αμπελοτεμάχια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, σύμφωνα με το άρθρο 11 της με αρ. 3714/110476/4-9-2014 (ΦΕΚ 2443Β/15-9-2014) Υπουργικής Απόφασης, πρέπει στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης να δηλώνονται από τους παραγωγούς τα επιλέξιμα αμπελοτεμάχια της ομάδας καλλιέργειας και οινοποιήσιμης ποικιλίας και ως παράλληλη δράση «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων» με τους κωδικούς όπως κάθε φορά ισχύουν».
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται για την υποβολή των αιτήσεων τους στο Τμήμα φυτικής & Ζωικής παραγωγής της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής  Ενότητας  Πέλλας, καθημερινά τις ώρες 08:30-11:30 για την περιοχή Έδεσσας-Σκύδρας-Αλμωπίας  στο αρμόδιο γραφείο (Νο 211) υπεύθυνος  Καραβίτης Σταύρος στο Διοικητήριο στην Έδεσσα τηλ. 2381351289, για την περιοχή Γιαννιτσών στο γραφείο της διεύθυνσης στα Γιαννιτσά στην 20ης Οκτωβρίου 40 (πάνω από τον Κωτσόβολο)   υπεύθυνος Ελευθερίου Γεώργιος τηλ. 2381352312.
Λόγω της σοβαρότητας  του προγράμματος, παρακαλούμε τους Δήμους, μέσω εκπροσώπων των Δημ. Διαμερισμάτων τους να φροντίσουν ώστε να τοιχοκολληθεί ένα φωτοαντίγραφο αυτού του εγγράφου σε κάθε Δ. Διαμέρισμα και κάθε  καφενείο της περιοχής ευθύνης τους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...