Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

MIKE OLDFIELD: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΣ".


 
O Mike Oldfield ελπίζει πως η ερμηνεία του "Tubular Bells" στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα σημάνει την ...
αναζωπύρωση της ορχηστρικής rock μουσικής, και πως ίσως αυτό φέρει το τέλος της εποχής της μουσικής των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο βετεράνος μουσικός δήλωσε πως ένιωσε «μία λάμψη περηφάνιας» όταν ο σκηνοθέτης της τελετής, Danny Boyle, τον προσκάλεσε να γίνει μέρος του show, και για αυτόν ήταν μία αναζωογονητική αντίθεση με την αρνητική ενέργεια που βίωσε όταν η punk άρχισε να αναπτύσσεται.

"ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ".


«Εφεύρεση» των φαρμακευτικών οι ψυχικές ασθένειες των παιδιών
Σκληρή κριτική στα κέντρα ψυχικής υγείας και τις φαρμακευτικές εταιρείες, τις οποίες κατηγορεί ότι λανθασμένα χαρακτηρίζουν εκατομμύρια ανθρώπους ως ψυχικά ασθενείς προς όφελός τους, ασκεί ο Τζέρομ Κάγκαν, ψυχολόγος, ερευνητής του Χάρβαρντ και ειδικός στην ανάπτυξη των παιδιών. 

WHICH SIDE ARE YOU ON?

Which side are you on?

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ CURIOSITY ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.


Magnify Image
[Του Andrew Kessler, via Huffington Post] 

Αυτό το καλοκαίρι, για να παρακολουθήσεις τον σημαντικότερο ανθρώπινο θρίαμβο θα πρέπει να κοιτάξεις πέρα από το Λονδίνο. Για την ακρίβεια θα πρέπει να κοιτάξεις 200 εκατομμύρια μίλια μακριά, όπου θα ανακαλύψεις ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα αντοχής, πιο εξαντλητικό από τον μεγαλύτερο υπέρ-μαραθώνιο. Θα πρέπει να κοιτάξεις προς τον Άρη. Ναι, τον πλανήτη. Και την ομάδα που είναι έτοιμη να προσγειώσει το πυρηνοκίνητο σούπερ ρόβερ της NASA με το όνομα Curiosity.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΡΟΥΤΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!


Δημιουργήθηκε το πρώτο κβαντικό router στον κόσμο

Επιστήμονες του Tsinghau University στην Κίνα, κατάφεραν να δημιουργήσουν το πρώτο κβαντικό router στον κόσμο, χάρη στο οποίο ανοίγει και ο δρόμος για το Internet του μέλλοντος.

Σύμφωνα με το Techgear, η κεντρική ιδέα είναι να γίνεται κβαντική αποστολή της πληροφορίας, δηλαδή αντί για τα γνωστά 0 και 1 της ψηφιακής κωδικοποίησης, η αποστολή θα γίνεται με υπέρθεση των 0 και 1, μιας και το κβαντικό bit (qubit) βρίσκεται ταυτόχρονα και στις δύο καταστάσεις.

Προς το παρόν, οι επιστήμονες μπόρεσαν να αποστείλουν μόνο φωτόνια που μεταφέρουν την κβαντική πληροφορία κατά μήκος μιας οπτικής ίνας, δηλαδή δεν μπορούν να μεταφέρουν τα φωτόνια σε διαφορετική οδό (το λεγόμενο routing).

Όμως, το πρόβλημα στην ανάγνωση ενός κβαντικού σήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι μόλις διαβαστεί από το router καταστρέφεται το φωτόνιο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνέχεια για τη μετάδοση του. Άρα θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ανάγνωσης με μη κβαντικό τρόπο, το οποίο σημαίνει ότι χάνονται τα τεράστια πλεονεκτήματα της κβαντικής πληροφορίας (όπως ταχύτητα μετάδοσης, κρυπτογράφηση κλπ.).

Η συσκευή του Tsinghau University δημιουργεί ένα κβαντικό φωτόνιο από την υπέρθεση δύο ξεχωριστών φωτονίων που είναι πολωμένα οριζόντια και κάθετα αντίστοιχα. Το κβαντικό φωτόνιο μετατρέπεται στη συνέχεια σε δύο χαμηλότερης ενέργειας φωτόνια που επίσης διατηρούν την ίδια διπλά πολωμένη κατάσταση. Τότε το router μπορεί να διαβάσει την πληροφορία από το ένα καταστρέφοντας το, ενώ παραμένει το άλλο για τη μεταφορά της.


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ ΑΠ' ΤΟ GOOGLEEARTH

.
Ο 26χρονος Ζακ ΈΒανς ισχυρίζεται πως αναγνώρισε την μορφή του Χριστού σε έκταση με χωράφια καθώς έψαχνε προορισμό για διακοπές μέσω του GoogleEarth.

«Ο ΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΒΩΡ»

15
Του Γέροντος Αιμιλιανου, Σιμωνοπετρίτου
Από αιώνες, κάθε χρόνο, την παραμονή της Μεταμορφώσεως, αρκετοί μοναχοί αναχωρούν από την Μεγίστη Λαύρα με ζώα φορτωμένα με τρόφιμα, σκεπάσματα και λειτουργικά σκεύη και ανεβαίνουν προς την «’Αγίαν κορυφήν» του Άθωνας, σε ύψος 2,033 μέτρων, επάνω από τα σύννεφα, όπου βρίσκεται ένα μικρό παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εκεί, την άλλη μέρα το βράδυ, θα κάνουν την ολονύχτιον αγρυπνίαν με τρόπο παρόμοιο προς όλα τα μοναστήρια του Αγίου Όρους.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΜΥΘΟΣ!!!


Στην Αθήνα ένας ζωντανός μύθος της όπερας

Στο Ηρώδειο το Σεπτέμβριο η Μονσερά Καμπαγιέ

ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ.

Αγγούρια γεμιστά με τόνο
Υλικά

Για 2 άτομα

2 αγγούρια μέτρια (σε πάχος και μήκος)
100 γραμμάρια βούτυρο
1 μικρό κουτί κονσέρβα τόνο 
χυμό από 1 λεμόνι

ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 3 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥ.


Ένα κορίτσι 3 ετών έχασε τη ζωή του σε μια τελετή εξορκισμού από τους γονείς και συγγενείς της σε μια πόλη της βόρειας Μαλαισίας.

SMS ΠΡΟΣ ΒΟΣΚΟ: "ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΥΚΩΝ".


Θα μπορούσε να ήταν ένα ωραίο σενάριο για ταινία...αλλά είναι ακόμη πιο ωραίο όταν είναι αληθινό. Τι εννοούμε;

Ελβετοί επιστήμονες έφτιαξαν μια συσκευή που δοκιμάστηκε στην ύπαιθρο, η οποία προειδοποιεί με σύντομο γραπτό μήνυμα τους βοσκούς σε περίπτωση που το κοπάδι τους δεχτεί επίθεση από λύκους, χάρη σε κολιέ που τοποθετείται στο λαιμό του κάθε προβάτου και το οποίο μετρά τον καρδιακό του παλμό.
 
"Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοιου είδους συσκευή δοκιμάζεται στην ύπαιθρο", δήλωσε ο βιολόγος Ζαν-Μαρκ Λαντρί όταν ρωτήθηκε από το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤS που παρακολούθησε το πείραμα.
 
Σε ένα ελβετικό ορεινό βοσκοτόπι λυκόσκυλα από την Τσεχία, που φορούσαν φίμωτρα, επιτέθηκαν σε ένα μικρό κοπάδι προβάτων ενώ οι επιστήμονες παρακολουθούσαν τον πείραμα.
 
Νωρίτερα οι ερευνητές είχαν τοποθετήσει στο θώρακα των δέκα προβάτων ένα λουρί και έναν καρδιομετρητή, για τον έλεγχο της διακύμανσης των καρδιακών σφυγμών λόγω του στρες που προκαλεί η επίθεση των λύκων.
 
Οι μεταβολές του καρδιακού ρυθμού των προβάτων πυροδοτούν ένα μηχανισμό που στέλνει ένα αρκετά ισχυρό αποκρουστικό σήμερα που απομακρύνει το λύκο, καθώς και ένα SMS στο βοσκό.
 
Οι πρώτες δομικές έδειξαν ότι ο καρδιακός παλμός των προβάτων από τους 60-80 παλμούς κατά μέσο όρο ανά λεπτό, έφθασε τους 225 τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με τους ερευνητές που αναλύουν τα αποτελέσματα.
 
Το φθινόπωρο ένα πρωτότυπο του κολιέ θα έχει κατασκευαστεί και εντός του 2013 θα δοκιμαστεί στην Ελβετία και τη Γαλλία, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Νορβηγία.


Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.


Ο Ισραηλινός Πρόεδρος και η `ελληνική ` ιστορία του που τον έμαθε να τραγουδά ελληνικά
Μία άγνωστη πτυχή της οικογένειας του Προέδρου του Ισραήλ είναι η ελληνική περιπέτεια του πατέρα του Γιτσάκ  που πέρασε στη χώρα μας,στη διάρκεια της Κατοχής  ως σαμποτέρ του βρετανικού στρατού,δύο χρόνια συνεργαζόμενος με την Αντίσταση. Συνελλήφθη από τους Γερμανούς,δραπέτευσε,επιβίωσε τρώγοντας χόρτα και ...σάβρες,ενώ φιλοξενήθηκε για μήνες σε Μοναστήρι στην Χασιά από καλόγερους! Ξανασυνελλήφθη στην Σάμο και δραπέτευσε ξανά!

1ο ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ. ΠΡΟΜΑΧΟΙ.


ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΠΡΩHΝ CLUB ΦΡΑΓΜΑ 19/8

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ CLUB ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012!!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...