Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 

Mε τη συμπλήρωση των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Αλμωπίας, ο Δήμος Αλμωπίας καλεί όλους τους Δημότες του να οραματιστούν και να σχεδιάσουν το έμβλημα του νέου καλλικρατικού Δήμου Αλμωπίας.

Η νέα εποχή στην οποία μπήκε η περιοχή μας μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση επιφέρει συνεχείς αλλαγές, στις οποίες πρέπει να απαντήσουμε με την ανάλογη ετοιμότητα. Για αυτό το λόγο, οι απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ο Δήμος Αλμωπίας είναι πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές. Ο Δήμος οφείλει να φροντίζει για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη χωρίς να στερείται μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδιασμού, να είναι ευκίνητος ώστε να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες χωρίς όμως να διαταράσσεται η κοινωνική του συνοχή. Να ενδιαφέρεται για τη μελλοντική του εξέλιξη χωρίς να ξεχνά το πλούσιο του παρελθόν. Πρόκειται για ισορροπίες δύσκολες, που μπορούν όμως να επιτευχθούν με την στήριξη και κινητοποίηση του πολίτη.

Η κινητοποίηση αυτή μπορεί να γίνει με άμεσους αλλά και έμμεσους τρόπους. Η Δημοτική Αρχή κινούμενη προς την κατεύθυνση αυτή και με πίστη στη διάθεση προσφοράς αλλά  και στη δημιουργικότητα των δημοτών,  αποφάσισε ότι η δημιουργία του εμβλήματος του νέου Δήμου Αλμωπίας θα πρέπει να ¨γεννηθεί¨ μέσα από την κοινωνία της Αλμωπίας.
Ο εορτασμός των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Αλμωπίας αποτελεί αφορμή για τη δημιουργία του εμβλήματος του νέου καλλικρατικού δήμου, προκειμένου να τιμήσουμε τους ήρωες της Αλμωπίας, των οποίων ο πατριωτισμός και η προσφορά στους εθνικούς αγώνες υπήρξε αναμφισβήτητη και πολύτιμη. Πολεμιστές όπως ο Αγγελής Γάτσος, ο Αρχιμανδρίτης Παπα-Νίκανδρος, ο Καπετάν Γαρέφης, ο Κατσίγαρης, ο Καραπάνος  στάθηκαν πρόμαχοι του Ελληνισμού και έχουμε χρέος  να τους τιμούμε και να τους ευγνωμονούμε, γιατί χάρη στους αγώνες και τις θυσίες τους, σήμερα εμείς απολαμβάνουμε το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας μας.
Καλούμε, λοιπόν, τους δημότες Αλμωπίας να καταθέσουν τις ιδέες τους για το έμβλημα του νέου Δήμου μας, να συνεισφέρουν με τον σχεδιασμό ενός νέου συμβόλου, που θα μετουσιώνει σε εικόνα τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Δήμου. Με αυτόν τον τρόπο, οι δημότες μπορούν να εκφράσουν το όραμά τους για το νέο Δήμο,  θέτοντας τις βάσεις ενός γενικότερου προβληματισμού και σκέψεων για τις ιδιαιτερότητες της Αλμωπίας.

Οι προτάσεις θα κριθούν με βάση την τεκμηρίωση της ιδέας και των αρχών σχεδιασμού, τη μοναδικότητα, το σύγχρονο χαρακτήρα ή την ιστορία της περιοχής μας, το υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα και τη δυνατότητα πλήθους εφαρμογών.
Επιπλέον, θα ληφθούν υπόψη τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, η αναγνωρισιμότητα  και η δυνατότητα αναπαραγωγής του λογοτύπου σε όλα τα μέσα (τηλεόραση, εκτύπωση, διαδίκτυο, κτλ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο έμβλημα θα συνοδεύει διαρκώς το Δήμο από εδώ και στο εξής, για αυτό και η συμμετοχή των δημοτών είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

2.1 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις:
Στην ΠΡΩΤΗ φάση θα επιλεγούν οι τρεις καλύτερες προτάσεις και χρέη κριτικής επιτροπής θα εκτελέσουν:

Οι διατελέσαντες Δήμαρχοι των πρώην Δήμων Αριδαίας και Εξαπλατάνου.
Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. 
Οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ και blogs της Αλμωπίας.
Οι πρόεδροι των δεκαπενταμελών συμβουλίων των Λυκείων της Αλμωπίας.
Ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας. 
Ο Διοικητής Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας. 
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας.

Στη ΔΕΥΤΕΡΗ φάση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι τρεις καλύτερες προτάσεις της πρώτης φάσης, χρέη κριτικής επιτροπής θα εκτελέσουν:
     
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. 
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. 
Οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αλμωπίας.

*Όσα μέλη εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες, θα κλιθούν να επιλέξουν σε ποια φάση επιθυμούν να συμμετέχουν.

Τα ανωτέρω μέλη δύναται να ορίσουν τους νόμιμους αναπληρωτές τους.
Η τελική επιλογή του καλύτερου συμβόλου θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά προγραμματισμένη συγκέντρωση των μελών της, παρουσία των τριών υποψηφιοτήτων.

2.2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Δημότες του Δήμου Αλμωπίας από 16 ετών και άνω πλην των μελών των κριτικών επιτροπών που αναφέρονται στο πεδίο 2.1. 
Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλλει μέχρι τρείς προτάσεις προς αξιολόγηση. 
Σε περίπτωση που υποβάλλει περισσότερες, αυτομάτως αποκλείεται.

2.3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν ένα αδιαφανή φάκελο Α3 στον οποίο θα αναγράφεται μόνο ένας 5ψήφιος αριθμός τον οποίο επιλέγει ο υποψήφιος. Ο φάκελος αυτός θα περιέχει:
α. Έναν αδιαφανή φάκελο ο οποίος περιέχει την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό με τα προσωπικά στοιχεία του διαγωνιζομένου, και αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας. Στο εξωτερικό του φακέλου, θα αναγράφεται ο ίδιος 5ψήφιος αριθμός. 
β. Μια κόλλα Α3 για κάθε πρόταση. Στην κόλλα αυτή, θα υπάρχουν τα παρακάτω:
1.  Μια τετράγωνη επιφάνεια 19Χ19 εκατοστά, μέσα στην οποία θα εγγράφεται το έμβλημα, ανεξαρτήτως σχήματος και αναλογιών. Το έμβλημα μπορεί να είναι έγχρωμο ή ασπρόμαυρο κατά την επιλογή του δημιουργού του, ενώ οι λέξεις «Δήμος Αλμωπίας» με πεζά ή κεφαλαία γράμματα μπορούν να αποτελούν μέρος της σύνθεσης, ενσωματωμένη δημιουργικά στην καλλιτεχνική ιδέα, ή απλά να παρατίθενται συνοδευτικά.  
2. Μια τετράγωνη επιφάνεια 3,7Χ3,7 εκ. (δηλαδή μέγεθος σφραγίδας) στην οποία θα ενταχτεί σμίκρυνση της πρότασης. 
3. Σε κάθε φύλλο Α3 πρέπει να αναγράφεται ο 5ψήφιος κωδικός.  
Επισημαίνεται ότι τα τρία ανωτέρω στοιχεία ενσωματώνονται σε 1 κόλλα Α3. 
Τονίζεται ότι απαγορεύεται ρητά η παρουσία οποιουδήποτε διακριτικού το οποίο θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητα των συμμετεχόντων.

2.4 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων συμμετοχής είναι η 31-12-2012. 
Η υποβολή του φακέλου μπορεί να γίνει μέσω ταχυδρομικής αποστολής, με ευθύνη των συμμετεχόντων για την έγκαιρη παραλαβή του έως την 31-12-2012, στη διεύθυνση:
Δήμος Αλμωπίας
Πλατεία Αγγ. Γάτσου
584 00, Αριδαία
με ένδειξη «για το διαγωνισμό λογοτύπου»
Εναλλακτικά, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν το φάκελο απευθείας στο Γραφείο Δημάρχου (Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, 1ος όροφος) μέχρι την 31-12-2012.

2.5 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της α' φάσης θα ανακοινωθούν στο διάστημα από 20 έως 30 Ιανουαρίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας (www.dimosalmopias.gov.gr). 
Από τις τρεις καλύτερες προτάσεις που θα προκύψουν, θα αναδειχθεί και ο τελικός νικητής σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλμωπίας, όπου θα υπάρχει και έκθεση όλων των συμμετεχόντων.
Τα στοιχεία του θα αναγράφονται μόνιμα στην ιστοσελίδα του δήμου και θα του απονεμηθεί ευχαριστήρια πλακέτα σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του. Επίσης, θα λάβει ως δώρο έναν Η/Υ lap top.

3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

3.1 Το έργο που θα λάβει το πρώτο βραβείο θα αποτελεί, στην τελική μορφή του, το έμβλημα  του Δήμου Αλμωπίας. Το βραβευμένο έργο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να αναπαραχθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή από τον Δήμο Αλμωπίας, χωρίς απόδοση δικαιωμάτων στον καλλιτέχνη, πέρα του προβλεπόμενου βραβείου. Ο Δήμος δεσμεύεται να αναφέρεται τιμητικά το όνομα του καλλιτέχνη στην ιστοσελίδα του, και ο καλλιτέχνης δεσμεύεται να παραιτηθεί από κάθε επιπλέον αξίωση επί του εμβλήματος.
3.2 Σε περίπτωση ιδιαίτερα μικρής συμμετοχής, ο διαγωνισμός μπορεί να κηρυχθεί άγονος. 
3.3 Η υπογραφή και υποβολή της συμπληρωμένης αίτησης συμμετοχής δηλώνει την πλήρη αποδοχή των όρων του διαγωνισμού.
3.4 Το έντυπο της προκήρυξης με τους όρους του διαγωνισμού, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας στη διεύθυνση www.dimosalmopias.gov.gr
3.5 Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2384350210-11-12, τις εργάσιμες μέρες και ώρες.


Ενδεικτική σύνθεση της κόλλας Α3.




ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

1.  ΣΤΟΙΧΕΙΑ     (Παρακαλούμε συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα)
ΟΝΟΜΑ:.....................................................................................................................................
ΕΠΩΝΥΜΟ...................................................................................................................................
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ.........................................................................................................................
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΔΟΣ/ΑΡΙΘΜΟΣ......................................................................................................
ΠΟΛΗ/ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ........................................................................................................
ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΣΤΥΝ.ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ/ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ.............................................................
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:……………………………………………………………………………………………………..
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: Σταθερό............................. Κινητό.........................................................................
e-mail:…………………………………………………………………………………………………………………………………….

2. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗ: …………………………………………………………………………

Παρακαλώ να κάνετε δεκτή την αίτησή μου για το διαγωνισμό εμβλήματος του Δήμου Αλμωπίας.
Δηλώνω ότι δέχομαι τους όρους του διαγωνισμού, όπως διατυπώνονται στην προκήρυξη.
Δηλώνω ότι σε περίπτωση διάκρισής μου, παραιτούμαι από κάθε επιπλέον αξίωση επί του εμβλήματος πέραν του προβλεπόμενου βραβείου, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη.







                                                                                                          Ημερομηνία                                                                                                                



                                                                                                            Υπογραφή

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ , ΒΑΛΕΡΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΑΛΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΟΗ




Σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του  Ολυμπιονίκη και πρόεδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρου Δήμα, του Ολυμπιονίκη και προπονητή της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών Βαλέριου Λεωνίδη και της προπονήτριας της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών κυρίας Κυριακής Γαλάνη στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αλμωπίας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη.

 Στη συνάντηση, η οποία έγινε στα πλαίσια της διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πόλη της Αριδαίας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον αθλητισμό και τον τουρισμό στη περιοχή της Αλμωπίας.
 Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Πύρρο Δήμα για την τιμή που έκανε στον Δήμο Αλμωπίας, να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στην πόλη της Αριδαίας και ευχήθηκε πάντα επιτυχίες σ’ αυτό το άθλημα που μας έχει κάνει υπερήφανους τόσες πολλές φορές.



Από το Δήμο Αλμωπίας 

ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ.


  
 Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει σχετικά με την αλλαγή εκπομπής του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό των τηλεοπτικών σταθμών ότι, στην περιοχή της Αλμωπίας θα διατηρηθεί και μετά τις 14 Δεκεμβρίου η εκπομπή των κρατικών και των ιδιωτικών καναλιών με αναλογικό σήμα, μετά από ενέργειες του Δήμου Αλμωπίας με τεχνικές αναπροσαρμογές στους αναμεταδότες, οπότε δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους δημότες μας.
Από το Δήμο Αλμωπίας

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ".


Συνελήφθη και πάλι ο διαχειριστής της σελίδας «Θάνατος στα Αδέσποτα», μετά από
παρέμβαση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας dogw0rld.blogspot.gr, ο 27χρονος πριν λίγες ημέρες δημιούργησε εκ νέου στο Facebook την απαράδεκτη ιστοσελίδα, αναρτώντας μάλιστα το μήνυμα «Βγήκα από τη φυλακή και συνεχίζω με τα αλάνια! Πάμε Γερά! Θάνατος σε όλα τα αδέσποτα».

Οι φιλόζωοι ενημέρωσαν τις Αρχές και έπειτα από 48 ώρες παρακολούθησης ο 27χρονος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, όπου κρατείται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει επί σειρά ετών το Ελληνικό Διαδίκτυο με προκλητικές αναρτήσεις περιεχομένου μίσους προς τα ανυπεράσπιστα τετράποδα.






Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!


d180d0bed0b3d0bed0b7d0bed0b2-d0bed0bfd0b5d180d0b8d180d183d0b5d182-d181d0b5d0b1d18f-41


Στις 29 Απριλίου του 1961,ο γιατρός Leonid Rogozov 27 ετών του 6 ου Σοβιετικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Ανταρκτική  αισθάνθηκε πόνο στο κάτω δεξιά μέρος της κοιλιάς και παρουσίασε πυρετό...

Η επόμενη μέρα του έφερε μόνο αγανάκτηση αφού δεν είχε καμία πιθανότητα να του καλέσουν αεροπλάνο και το χειρότερο?Είναι ο μόνος γιατρός στο σταθμό "Novolazarevskaya»!!!

Τη νύχτα 30 Απριλίου ο χειρουργός κάνει μια επιχείρηση απομάκρυνσης του σκωληκοειδίτη από τον εαυτό του χρησιμοποιώντας τοπική αναισθησία. 
Ήταν επιτηρούμενος από έναν μηχανικό και έναν μετεωρολόγο του σταθμού.

 operation1

Το 1959 ο Leonid Rogozov αποφοίτησε και έγινε αμέσως δεκτός από τη χειρουργική.

Ωστόσο, τις σπουδές του στην χειρουργική διακόπηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω του ταξιδιού του στην Ανταρκτική το Σεπτέμβριο του 1960 ως γιατρός του 6 ου Σ.Ε.Σ Ανταρκτικής και τον σταθμό Novolazarevskaya.

Κατά τη διάρκεια αυτής εκστρατεία εκεί συνέβη ένα γεγονός που έδωσε παγκόσμια φήμη στον 27 ετών χειρούργο.

Τον 4ο μήνα της παραμονής του στον σταθμό,στις 29 Απριλίου του 1961, ο Leonid έδειξε ανησυχητικά συμπτώματα: αδυναμία, ναυτία, πυρετό και πόνο.

Η επόμενη μέρα ο πυρετός του ανέβηκε  ακόμη υψηλότερα.

Όντας ο μόνος γιατρός στην εκστρατεία που αποτελείται από 13 άτομα ο Leonid έκανε ο ίδιος την διάγνωση: οξεία σκωληκοειδίτιδα. 

Δεν υπήρχαν αεροπλάνα σε οποιοδήποτε από τους κοντινούς σταθμούς και εκτός αυτού οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν θα το επέτρεπαν να πετάξουν προς το Novolazarevskaya.



Τη νύχτα, στις 30 Απριλίου του 1961, ο χειρουργός είχε την βοήθεια από ένα μηχανολόγο μηχανικό και ένα μετεωρολόγο που του έδιναν τα ιατρικά όργανα και κρατώντας ένα μικρό καθρέφτη στην κοιλιά του. 

Ξαπλωμένος και λυγισμένος ο μισός προς την αριστερή πλευρά του, ο γιατρός κάνει μια τοπική αναισθησία με διάλυμα νοβοκαΐνης και έκανε μια 12 εκατοστών τομή στο δεξιό λαγόνιο με ένα νυστέρι. 

Είτε βλέποντας στον καθρέφτη είτε με την αφή ξεκίνησε την διαδικασία με μία αντιβιοτική ένεση στην κοιλιακή κοιλότητα. 

Σε 30 ή 40 λεπτά από την έναρξη της διαδικασίας ανέπτυξε ίλιγγο και ο χειρούργος έπρεπε να κάνει παύσεις για λίγη ξεκούραση.

Παρ 'όλα αυτά, η εγχείρηση διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών έλαβε τέλος. 

Σε πέντε μέρες η υγεία του είχε ομαλοποιηθεί και σε 7 ημέρες έβγαλε τα ράμματα.

Στην Αγία Πετρούπολη στο μουσείο της Αρκτικής και της Ανταρκτικής υπάρχει έκθεση των χειρουργικών εργαλείων που ο Leonid Rogozov είχε χρησιμοποιήσει σε αυτήν την ανορθόδοξη εγχείρηση.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΑΥΤΟΚΤΟΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ ΜΑΣ.


Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα – Αυτοκτονώντας με το πιρούνι μας [Ντοκυμαντέρ]
Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και η σύγχρονη βιομηχανοποιημένη τροφή, είναι τα θέματα του ντοκιμαντέρ που ακολουθεί.

Η εκπομπή ξεκινάει με μια αποκαλυπτική έρευνα για πολλές από τις σύγχρονες τροφές, οι οποίες με την τυποποίηση χάνουν το άρωμα τους. Υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια τα οποία σε συνθήκες μυστικότητας παρασκευάζουν συστατικά που δίνουν την ψευδαίσθηση της αρχικής γεύσης.

Προσθέτουν τα χημικά γεύσεων στα τρόφιμα και όταν πίνεις ή μασάς κάτι, απελευθερώνεται η μυρωδιά που μπορεί να είναι οτιδήποτε. «Μπορούν να κάνουν το βιβλίο μου να έχει γεύση τηγανιτής πατάτας», εξηγεί ο Ερικ Σλόσερ συγγραφέας του αμερικανικού best seller Fast Food Nation.

Aκόμη πιο αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες και οι μαρτυρίες για τις “βιομηχανικές φάρμες”, τις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες που μας εφοδιάζουν με το κρέας που τρώμε.

Δεκάδες χιλιάδες ζώα αναθρέφονται σε απίστευτες συνθήκες: δε βλέπουν το φως του ήλιου και δεν μπορούν να κινηθούν για να μην χάσουν βάρος. Τα ζώα τρελαίνονται και για να μην φαγωθούν μεταξύ τους,
αφαιρούνται από τα νεογέννητα τα δόντια, τα νύχια ή το ράμφος!! Για για την τροφή τους μιλάει ο Χάοουαρντ Λυμαν, ένας μεγαλοκτηνοτρόφος που αποφάσισε να αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά της βιομηχανίας. «Αντί το ζώο να τρώει γρασίδι το ταϊζαμε με αλεσμένες γάτες, σκύλους, ορμόνες. Στο Λος Άντζελες διακόσια εκατομμύρια τόνοι κάθε μήνα από γάτες και σκύλους σκοτώνονται και αλέθονται. Το 95% των βοοειδών τρέφονται με αλεσμένες τροφές που προέρχονται από νεκρά ζώα».

Τα εντομοκτόνα με τα οποία τα ζώα ραντίζονται, οι ορμόνες και τα αντιβιοτικά που βοηθούν την γρήγορη ανάπτυξη τους, μετατρέπουν τα ζώα σε κινούμενες ωρολογιακές βόμβες για την υγεία των καταναλωτών. Το λιπαρό κρέας που παίρνουμε από ζώα που έχουν χάσει την παραδοσιακή τροφή τους, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα fast food ευνοούν την παχυσαρκία, επιδημία η οποία εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, ιδίως μεταξύ των νέων…

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής εξετάζει αναλυτικά τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τον τρόπο παρασκευής τους, τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και την υγεία των καταναλωτών, καθώς και τις αιτίες οι οποίες ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει το μορατόριουμ που απαγόρευε την καλλιέργεια και πώληση τους στη Γηραιά Ήπειρο. Όσα θα θέλατε να μάθετε για τα μεταλλαγμένα και τι μας επιφυλάσσει το μέλλον: σε ένα ιχθυοτροφείο στον Καναδά εκτρέφουν γενετικά τροποποιημένο σολομό και αν ένας τέτοιος μεταλλαγμένος σολομός αποδράσει στη θάλασσα, τότε ο πληθυσμός των παραδοσιακών σολομών απειλείται με εξαφάνιση…




Stop Alimentarius




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΕΣ.

Σοκάρει η μαρτυρία δημοσιογράφου για τις μαζικές κλειτοριδεκτομές

Το 2006, ενώ βρισκόταν στην Ινδονησία, έξι μηνών έγκυος, η δημοσιογράφος του «Guardian», Αμπιγκέιλ Χάγουερθ, έκανε ένα πολύ ασυνήθιστο ρεπορτάζ. Βρέθηκε επί τόπου την ώρα που μικρά κορίτσια υποβάλλονταν μαζικά στις αίθουσες ενός σχολείου σε κλειτοριδεκτομή. Το σοκ ήταν τέτοιο που, όπως εξομολογείται σήμερα η ίδια, δεν είχε βρει την δύναμη, μέχρι τώρα, να γράψει για αυτή την βαρβαρότητα.

«Είναι 09.30 το πρωί μιας Κυριακής, και η ατμόσφαιρα στο σχολείο στην Μπαντούνγκ είναι γιορτινή. Μητέρες με μαντήλες και έντονα κραγιόν κουβεντιάζουν, και τρώνε γλυκά από καρύδα. Κάνει ζέστη, έχει θόρυβο και σχεδόν οι πάντες από τους 400 παρισταμένους χαμογελάνε. Αλλά η 12χρονη Σουμίνα μοιάζει σαν να θέλει να δώσει μπουνιά σε κάποιον. Τα μάτια της έχουν την σαστισμένη έκφραση ενός παιδιού που νιώθει προδομένο από τους δικούς του. Κάθεται σε μια πλαστική καρέκλα, και αντιστέκεται στις προσπάθειες που κάνει η μητέρα της να την ηρεμήσει με ένα ποτήρι γάλα και ένα μπισκότο», γράφει η ρεπόρτερ.

Και προσθέτει: «Μια ώρα αργότερα τα γεννητικά της όργανα ακρωτηριάστηκαν με ψαλίδι την ώρα που ήταν ξαπλωμένη επάνω σε ένα θρανίο. Εκείνο το πρωί, 248 κορίτσια υποβλήθηκαν στην ίδια βάρβαρη πρακτική. Η Σουμίνα ήταν το μεγαλύτερο, το μικρότερο ήταν μόλις πέντε μηνών». Τέτοιοι μαζικοί Ακρωτηριασμοί Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων (ΑΓΓΟ από το αρκτικόλεξο του όρου) γίνονται κάθε χρόνο από το 1958 στο Ασαλάαμ, ένα ισλαμικό ίδρυμα. Οι γονείς παίρνουν 7,5 ευρώ και ένα κουτί με φαγητό για κάθε κόρη που φέρνουν για κλειτοριδεκτομή.

«Άλλες φορές ακρωτηριάζεται μέρος ή ολόκληρη η κλειτορίδα, άλλες τα μικρά ή τα μεγάλα χείλη του αιδοίου. Συχνά γίνεται συρραφή της σχισμής για να είναι πιο στενή η είσοδος του κόλπου. Η πρακτική παρομοιάζεται συχνά με την ανδρική περιτομή, στην πραγματικότητα, όμως, το ακριβές αντίστοιχο για τους άνδρες είναι ο ευνουχισμός. Δεν είναι σπάνιο μικρά κορίτσια να πεθαίνουν επί τόπου τη στιγμή της κλειτοριδεκτομής, από την ακατάσχετη αιμορραγία ή τον αφόρητο πόνο και το σοκ»», συνεχίζει η Χάγουερθ.

«Οι απαρχές του χάνονται στα βάθη των αιώνων της αφρικανικής παράδοσης. Υποτίθεται ότι αυξάνει την απόλαυση για τον άνδρα και την μειώνει για την γυναίκα, ώστε να αποφεύγεται η σεξουαλική ελευθεριότητα εκ μέρους της και να μπορεί να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού. Ερευνες έχουν δείξει ότι για πολλές από τις ακρωτηριασμένες γυναίκες η σεξουαλική επαφή είναι μία πολύ οδυνηρή εμπειρία», γράφει η Χάγουερθ.

Είναι ένα αρχαίο έθιμο που επιβιώνει μέχρι σήμερα, κυρίως στην Αφρική, σε ορισμένες χώρες της Ασίας και ελάχιστες της Μέσης Ανατολής. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 100 έως 140 εκατ. κορίτσια και γυναίκες έχουν υποβληθεί, παγκοσμίως, σε κάποιου είδους ΑΓΓΟ. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 91,5 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια άνω των 9 ετών στην Αφρική έχουν υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή.



Ψιλή Κουβέντα




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

1
Του Μάνου Χατζηγιάννη

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα από μέλη της περιβόητης λέσχης Μπιλντερμπεργκ.

Την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκαν στη Ρώμη εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου, Ιταλοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, μέλη της «ομάδας Μπίλντερμπεργκ». Ο ιταλικός τύπος έκανε εκτενείς αναφορές στις συναντήσεις αυτές.

Για παράδειγμα όπως έγραψε  η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, διεξήχθη μια «σούπερ-συνεδρίαση» στο πολυτελές ξενοδοχείο "De Russie" στο κέντρο της Ρώμης.
Όπως είναι προφανές αντικείμεnο των επαφών δεν ήταν άλλο από τις οικονομικές εξελίξεις στην Ιταλία, αλλά και στην Ευρώπη. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας στις συναντήσεις  συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες του ιταλικού επιχειρηματικού χώρου, ανώτατα στελέχη τραπεζών και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι. Συνολικά 70 πρόσωπα.

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, δεν είμαστε μέλη της παλιάς ιταλικής μασονίας. Πρόκειται απλώς για μια συνεδρίαση στην οποία κάποια πρόσωπα που έχουν επιρροή στον χώρο της οικονομίας ανταλλάσσουν απόψεις και αναπτύσσουν διάλογο μέσα σε κλίμα απόλυτης ελευθερίας. Για αυτό το λόγο οι συναντήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών», είπε στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο ένα μέλος της ομάδας.

Το agioritikovima όπως πάντα έψαξε λίγο περισσότερο την ιστορία αυτή και ανακάλυψε πως δεν επρόκειτο για συνεδρίαση της λέσχης. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Αγιορείτικου βήματος η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής της Bilderberg  θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο. Οσο για τις συναντήσεις στη Ρώμη οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως κάποιοι εκ των συμμετεχόντων ήταν μέλη της λέσχης, αλλά δε βρέθηκαν εκεί με αυτήν την ιδιότητα. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες ομοιότητες μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά είναι σύνηθες να ανήκουν σε σημαντικούς ιδιωτικούς οργανισμούς.

Πάντως υπενθυμίζεται πως  σαν σήμερα στην περσινή συνεδρίαση της λέσχης είχαν ειπωθεί πολλά πράγματα για την Ελλάδα.

“Η Ελλάδα είναι νεκρή!!!” Αυτό το συμπέρασμα εξήγαγαν οι ισχυροί του πλανήτη οι οποίοι την συναντήθηκαν στο πλαίσιο της περσινής συνεδρίασης της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ.
Οπως αναφέρεται στο κείμενο των συμπερασματων “Το ζητούμενο για την ελίτ της λέσχης ήταν το πως θα ξεφορτωθούν την Ελλάδα, παριστάνοντας ότι την βοηθούν για να ξεπεράσει την κρίση!”

Ανατριχιαστικά ήταν και όσα αναφέρονταν στην ανεργία. Οι εκτιμήσεις στο κείμενο των συμπερασμάτων έκαναν λόγο  για  ανεργία το 2012  στο 25%. Κι έπεσαν μέσα αφού στο 25,4% εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο του 2012, από 18,4% που ήταν τον Αύγουστο του 2011 και 24,8% τον Ιούλιο του 2012. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ - ΔΥΟ ΑΓΩΓΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ;

15
Ένας άλλος πόλεμος, ο πόλεμος των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται πίσω από την εμφύλια σφαγή στην Συρία, αφού νεότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από γαλλικά think tank και ιστοσελίδες συνδεδεμένες με αυτά "φωτίζουν" κάποιες άγνωστες πτυχές που υπάρχουν: Τώρα αποκαλύπτεται ότι το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία είχαν συμφωνήσει στις 25 Ιουνίου του 2011, λίγο προν ξεκινήσει η εξέγερση, δηλαδή στην Συρία, την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος θα ανεφοδίαζε την Δύση με ιρανικό φυσικό αέριο.

Η ιρακινή κυβέρνηση, όπως έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν, ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους σιίτες που αποτελούν και την πλειοψηφία στην χώρα, οπότε δεν ξενίζει αυτή η συμμετοχή.

Ο αγωγός αυτός θα τροφοδοτείτο από το φυσικό αέριο του τεράστιου κοιτάσματος South Pars το οποίο μοιράζεται μεταξύ Ιράν και Κατάρ στον Κόλπο.

Το συνολικό μέγεθος του κοιτάσματος είναι 35,7 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα απολήψιμου φυσικού αερίου και από αυτά το Ιράν κατέχει τα 10,2 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα με το Κατάρ να κατέχει τα υπόλοιπα.

Το σχέδιο των Ιρανών περιελάμβανε την κατασκευή ενός αγωγού 1.500 χλμ ο οποίος θα ξεκινούσε από τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου Asalouyeh στις ακτές του Ιράν στον Κόλπο όπου καταλήγουν οι αγωγοί από τις εξέδρες του κοιτάσματος South Pars και την μεταφορά του φυσικού αερίου στην Συρία μέσω Ιράκ.Το τελικό κόστος αυτής της επένδυσης ήταν 10 δισεκατομμύρια δολάρια και άλλαζε ολόκληρο το ενεργειακό status της Μέσης Ανατολής, αφού για πρώτη φορά οι Ιρανοί επεξαρτούσαν από τον Κόλπο τις εξαγωγές φυσικού αερίου της χώρας.

Στην Συρία το φυσικό αέριο επρόκειτο να υγροποιηθεί σε ένα παράκτιο τερματικό σταθμό και να μεταφερθεί με πλοία στην Ευρώπη την μεγαλύτερη, σταθερή αγορά πλησίον της Μέσης Ανατολής, κυρίως σε σταθμούς αποθήκευσης που ελέγχονταν από τους Ρώσους, αλλά και από τους Γάλλους..

Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, άρχισαν ξαφνικά οι ταραχές που εξελίχθηκαν εν συνεχεία σε έναν σφοδρό εμφύλιο πόλεμο με 40.000 νεκρούς μέχρι στιγμής και από τις δύο πλευρές.

Σημειώνεται ότι στο συριακό λιμάνι Baniyas καταλήγει ο ανενεργός πετρελαιαγωγός Kirkuk Baniyas  ο οποίος είχε  χωρητικότητα 300.000 βαρέλια την ημέρα και ο οποίος θα αποτελούσε την τερματική περιοχή ενός νέου αγωγού πετρελαίου, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που υπογράφηκε το 2010 μεταξύ Ιράκ και Συρίας, καθώς η ανακατασκευή του πρώτου αγωγού είχε κριθεί ασύμφορη.

Οι δύο νέοι αγωγοί σχεδιαζόταν να μεταφέρουν 1,5 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα και ο δεύτερος 1,25 εκατ. ελαφρότερου αργού πετρελαίου την ημέρα.

Εκτιμήσεις των δυτικών think tank αναφέρουν ότι είναι πολύ πιιθανό ότι τα σχέδια των αγωγών θα πραγματοποιηθούν, αλλά το φυσικό αέριο δεν θα προέρχεται από το Ιράν, αλλά από το Κατάρ, ενώ και ο αγωγός πετρελαίου θα γίνει και μάλιστα πιο ενισχυμένος και πιθανόν διπλός, απ'όπου θα μεταφέρεται πετρέλαιο από την Σαουδική Αραβία, το Ιράν και τα Εμιράτα του Κόλπου σε μία επιχείρηση που έχει πρακτικά τον ίδιο αντικειμενικό στόχο: Να μειωθεί η σημασία της δια θαλάσσης μεταφοράς πετρελαίου στον Κόλπο και να μειωθεί η έκταση της απειλής του Ιράν περί "σφραγίσματος" των Στενών του Ορμούζ...

Πάντως, βλέπουμε ότι όπου υπάρχουν αγωγοί που δεν είναι αρεστοί στους δυτικούς, ακολουθούν ... ανατροπές, γενικώς. Είτε με το καλό (κυβέρνηση Καραμανλή, Ελλάδα 2009), είτε με το κακό (καθεστώς Άσαντ, Συρία, 2011 μέχρι σήμερα)... 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΕΠΙΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΜΕ 1.000 ΕΥΡΩ.


 Κομοτηνή: Δολοφόνος αδέσποτων επικηρύχθηκε με... 1000€!
Το βράδυ της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2012, μπροστά στο περίπτερο της Παλιάς Νομικής του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, ένα σκυλάκι, ο Μίλτος, έχασε την ζωή του, καθώς κάποιοι «ευσυνείδητοι πολίτες» το σκότωσαν με φόλα! Ένα μικρό σκυλάκι που το μόνο του «έγκλημα», ήταν ότι έκανε βόλτες αμέριμνο και χαρούμενο στους δρόμους της πόλης.
Τα μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής, έσπευσαν στον χώρο, δώσανε στο σκυλί ατροπίνες και εμετικά, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να συνέλθει. Αμέσως μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο όπου του τοποθετήθηκε ορός, αλλά το σκυλί δεν τα κατάφερε κι έχασε την μάχη.
Την ίδια ώρα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, έχοντας φάει φόλα, ακόμα ένα μικρό σκυλάκι το οποίο βρέθηκε στον ίδιο χώρο και το οποίο είχε κι αυτό την ίδια τύχη.
Η Φιλοζωική Κομοτηνής, καταδικάζει τις δολοφονίες αυτές και επικυρρήσει τον ή τους δολοφόνους με το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ!!! Όποιος άκουσε ή είδε κάτι μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο μας στο 6944-620973. Η σιωπή είναι συνενοχή.
fetcher 1101 Κομοτηνή: Δολοφόνος αδέσποτων επικηρύχθηκε με... 1000€!
fetcher 285 Κομοτηνή: Δολοφόνος αδέσποτων επικηρύχθηκε με... 1000€!

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΓΚΡΟΥΠ.


Τα ονόματα των διάσημων γκρουπ...

Από που πήραν το ονομά τους μερικά από τα πιο διάσημα συγκροτήματα στον κόσμο; τι αποτέλεσε έμπνευση; Abba, Beatles, Doors, U2...

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Ελένη"



ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.


Ανθελληνική  προπαγάνδα της ΠΓΔΜ προκαλεί αντιδράσεις στη Μακεδονία
H διαδικτυακή προπαγάνδα της ΠΓΔΜ και των υποστηρικτών των αναθεωρητικών βλέψεων της ηγεσίας της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα συνεχίζεται με την δημοσίευση ψευδών βίντεο για την υποτιθέμενη ύπαρξη «μακεδονική μειονότητας» στην Μακεδονία.
Όπως γράφει το defencenet, οι διαδικτυακοί προβοκάτορες χαρακτηρίζουν τον πληθυσμό της Μακεδονίας ως «Mακεντόνετς» που καταπιέζονται από τις ελληνικές Αρχές, παρουσιάζονται προπαγανδιστικά σκοπιανά τραγούδια, που κάνουν λόγο για «Μεγάλη Μακεδονία» και «σκλαβωμένους» Μακεδόνες.
Λόγω της ανυπαρξίας οποιουδήποτε αληθινού υλικού οι καλοθελητές του Γκρουέφσκι χρησιμοποίησαν υλικό από τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Λευκαδίων Ημαθίας ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και κατήγγειλε το απαράδεκτο γεγονός.  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου:
«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε για την παράνομη και παράλογη χρήση φωτογραφιών του συλλόγου μας, από «ανώνυμους» χρήστες του διαδικτύου, σε βίντεο που δημιούργησαν με τραγούδι άγνωστης προέλευσης, χωρίς να έχουν από εμάς την απαραίτητη άδεια χρήσης των φωτογραφιών μας». Ο Σύλλογος προτίθεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του και σκοπεύει να φτάσει έως και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να αποσυρθούν τα προκλητικά βίντεο, της φιλοσκοπιανής προπαγάνδας




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

27 ΖΩΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ-ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ.


Μια καταγγελία κτηνοτρόφων της περιοχής έρχεται να σκιάσει την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα μιας ταινίας - υπερπαραγωγή.

27 ζώα που χρησιμοποιήθηκαν στην τριλογία The Hobbit, πέθαναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στη φάρμα που τα κρατούσαν.



Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι καταγγέλοντες, ο χώρος στέγασης των ζώων ήταν μια παγίδα θανάτου με τάφρους και σπασμένους αιχμηρούς φράκτες. Μεταξύ των ζώων που χάθηκαν ήταν και το πόνι που στην ταινία εμφανίζεται σε πολλές σκηνές με το όνομα "Rainbow", όταν έπεσε και έσπασε την πλάτη του την ώρα που κατέβαινε τρέχοντας από έναν λόφο. Ένα λευκό άλογο φέρεται να βυθίστηκε σε ένα ρέμα, κατσίκες έπεσαν σε καταβόθρες και κότες βρέθηκαν ανάμεσα στα δόντια σκυλιών!

Η εταιρεία παραγωγής αρνείται ότι τα ζώα πέθαναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

ΠΗΓΗ...http://www.zappit.gr

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟ 1927.




Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια ήταν η άποψη των ιατρών στις αρχές του προηγούμενου αιώνα τόσο για τις ερωτικές επαφές, όσο πολύ περισσότερο για τον αυνανισμό; Σας παρουσιάζουμε σήμερα το βιβλίο ενός Έλληνα ιατρού που εκδόθηκε το 1927 και το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το “απόλυτο εγχειρίδιο για τον αυνανισμό”. Κρίνοντας εκ των υστέρων η επιστημονική κοινότητα φυσικά θα διαφωνεί με τα γραφόμενα, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε τι πίστευαν οι γιατροί τότε. Το βιβλίο έχει τίτλο: “ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ- κίνδυνοι- προφύλαξις- θεραπεία. Μελέτη κοινωνική δια γονείς, δασκάλους και νέους”. Διαβάστε το με την ορθογραφία της εποχής...


Διαβάζουμε λοιπόν ότι το βιβλίο έχει ημερομηνία έκδοσης: “Αθήναι 1927, και εκδόθηκε από τα τυπογραφικά καταστήματα των αδελφών Γεράρδων στην οδό Νοταρά 15”. Στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε και λίγα λόγια για τον συγγραφέα του που είναι: “Διευθυντής του περιοδικού ΥΓΕΙΑ, ιατρός Μ. Μωυσείδης αντεπιστέλλον μέλος της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρίας Παρισίων και της Γαλλικής εταιρίας της Ευγονικής”
Αντί προλόγου ο ιατρός έχει αντιγράψει τα λόγια του Fournier, περί αυνανισμού: “Από όλα τα πάθη που μαστίζουν και ατιμάζουν την ανθρωπότητα, ο αυνανισμός είνε ίσως το πλέον επίμονον και ασφαλώς το πλέον επονείδιστον”. Και στη συνέχεια ο ίδιος ο ιατρός προλογίζει: “ Κανείς δεν αγνοεί την έπονείδιστον έξιν, η οποία αριθμεί θύματα εις όλας τάς κοινωνικάς τάξεις, και μεταξύ ατόμων τά όποια παρουσιάζουν τά πλέον ευνοϊκά προσόντα διά νά ευδοκιμήσουν και να ώφελήσουν τήν κοινωνίαν.

Την έξιν αυτήν καταδικάζει όχι μόνον ή θρησκεία και ή ηθική αλλά και ή επιστήμη.”
Το βιβλίο του ιατρού συνεχίζει δίνοντας τον ορισμό του Αυνανισμού. Διαβάστε: “ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ εΐνε ή βδελυρά και όλεθρία συνήθεια, καθ’ ήν τά εξω γεννητικά όργανα ερεθίζονται τεχνητώς εϊτε διά τής χειρός, είτε δι’ εργαλείων, είτε απλώς διά τής φαντασίας έπι σκοπώ γενετησίου διεγέρσεως ή καί ικανοποιήσεως τής γενετησίου ορμής. Συνώνυμα πάμπολλα έχουν δοθεί κατά καιρούς εις την λέξιν «αυνανισμός». Ελληνιστί είναι γνωσταί αι λέξεις «δέφεσθαι» των αρχαίων, και «μαλακία» των εκκλησιαστικών συγγραφέων.”
Και μετά τον ορισμό του “αυνανίζεσθαι” ο γιατρός εξηγεί τα είδη του αυνανισμού. Τα διαχωρίζει λοιπόν σε: “Τον ύλικόν ή σωματικόν (διά των χειρώ.ν ή δι’ εργαλείων). Τον ήθικον ή ψυχικόν, και τέλος τον μικτόν (σωματικόν καί ψυχικόν).” και συνεχίζει: Τό τρίτον είδος είνε τό συνηθέστερον καί συχνότερον. Ώς επί τό πλεΐστον, ό αυνανισμός είνε ταύτοχρόνως σωματικός καί ψυχικός.
Ό αυνανισμός καλείται ψυχικος όταν ό γενετήσιος ερεθισμός λαμβάνη χώραν μόνον δι’ ΰπερδιε- γέρσεως τής φαντασίας μέ εικόνας αίσχράς, ή αναγνώσματα άνήθικα, ή θεάματα απρεπή, ανευ έπιψαύσεων επι των γεννητικων οργάνων. Έπι τοϋ ψυχικού αυνανισμού, ό όποιος είνε ΐσως ο πλέον επιβλαβής αλλά επίσης και ό σπανιώτερος, λαμβάνει χώραν μία υπέρμετρος έργασια τής φαντασίας. Σπατάλη νευρικής ουσίας και μεγίστη νευρική και ψυχική εξάντλησις συνοδεύουν συχνά την μορφήν αυτήν του αυνανισμού. Ό ψυχικός αυνανισμός παρατηρεϊται συνήθως εις νευρασθενικούς υψίστου βαθμού.”
Και ο γιατρός εξηγεί το πως γίνεται ο αυνανισμός: “Έάν έξετάσωμεν τον αυνανισμόν μερικώς, διακρίνομεν δύο μορφάς: Τον κατά μάνας (ή μονήρη), και τον αμοιβαίον.
Ό αμοιβαίος εινε πιό ολέθριος από τον μονήρη, τόσον ενεκα τής ηθικής διαφθοράς, τήν οποίαν συνεπάγεται, όσον καί ενεκα των προκλήσεων, αι οποΐαι δημιουργούν τεχνητώς επανειλημμένος γενετησίους άνάγκας.”
Μετά εξηγεί ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να αυνανιστούν, με μια μικρή διαφορά: “Γενικώς δυνάμεθα νά παραδεχθώμεν ότι εις τό άρρεν φΰλον ό αυνανισμός είνε πλέον πρώιμος και πλέον διαδεδομένος παρά εις τό θήλυ. Ό λόγος εΐνε ότι ή γενετήσιος αΐσθητικότης αναπτύσσεται πολύ βραδύτερον εις τό γυναΐκεϊον φΰλον.”

Σειρά στο βιβλίο έχουν οι ηλικίες. Ο γιατρός Μωυσείδης χωρίζει τις ηλικίες σε 3 κατηγορίες και γράφει: “ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (από 0 — 6 ετών). — Κατ’ αρχήν θα ενόμιζέ τις ότι κάποια διανοητική ή τουλάχιστον σωματική ανάπτυξις εινε απολύτως αναγκαία διά την άφυπνισιν του γενετησίου ενστίκτου, καί θά έθεώρει άκατανόητον τήν έμφάνισιν τοΰ αυνανισμου είς τόσον τρυφεράν ηλικίαν.
Δυστυχώς παρατηρήσεις διάσημων παιδιάτρων (Neter και άλλων) βεβαιοΰν κατά τρόπον άδίαμφι- σβήτητον ότι μία ένστικτος ίκανοποίησις τοΰ γενετη­σίου πόθου σύμφωνα με τάς αΰνανιστικάς μεθόδους (αυνανισμός έν σμικρογραφία) μπορεϊ νά παρατηρηθή, ούχι πολΰ σπανίως, κατά τήν πρώτην και δευτέραν παιδικήν ηλικίαν. Ή μικροτέρα ηλικία εις ην παρετηρήθη ό αυνανισμός εινε η τών 5ου, 11ου καί 13ου μηνών. Ό τρόπος τοΰ αυνανισμού κατά την ηλικίαν αυτήν συνίσταται εις κινήσεις καί προστριβάς τών μηρών πρός άλλήλους ή καί έπιψαυσεις τών γεννητικών οργάνων διά τών χειρών.
'Ως πρός τήν αΐτιολογί'αν τής καταστάσεως αυτής διετυπώθησαν διάφοροι γνώμαι. Τινες αποδίδουν αυτήν είς μίαν κληρονομικήν ελαττωματικότητα τοΰ νευρικοϋ συστήματος. ’Άλλοι πάλιν, οί περισσότεροι, θεωρούν ώς υπευθύνους, παθήσεις τής υποφύσεως, τών εσω έκκριτικών αδένων, πρωιμότητα γενετήσιον ανώμαλον, δερματικά; παθήσεις των γεννητικών οργάνων.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (από 6 — 12 ή 14 ετών).— Κατά την περίοδον αυτήν τό πάθος τοΰ αυνανισμού κάμνει τάς μεγαλειτέρας προόδους. ’Εδώ τον κύριον ρόλον παίζουν ή μ ΰ η σ ι ς καί ή μ ί μ η σ ι ς. Άληθιναί έπιδημίαι αυνανισμού παρετηρήθησαν εις λύκεια καί οικοτροφεία. Τά σχολεία, οίασδήποτε φύσεως καί άν ήναι, παρουσιάζουν δυστυχώς τό πλέον κατάλληλόν έδαφος διά την «ανάπτυξιν τοΰ βδελυροΰ πάθους. Ή σχολή διά τοΰ παραδείγματος καί τής ψυχικής μολύνσεως ύποβοηθεϊ τά μέγιστα την διάδοσιν τοΰ αυνανισμοϋ.
Κατά τήν γνώμην ολων τών συγγραφέων ή μεταξύ 12ου καί 14ου έτους περίοδος είνε ή πλέον επικίνδυνος καί αριθμεί τά περισσότερα θύματα.
ΝΕΑΝΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (από 14—20 ή 24 ετών).— Κατά τήν περίοδον αυτήν ό αριθμός τών αύνανιστών είνε ακόμη αρκετός, δεικνύων κάποιαν έλάττωσιν μετά τό 18αν ετος. Αι συνέπειαι τοΰ πάθους κατά τήν περίοδον αυτήν δεν είνε βεβαίως τόσον όλέθριαι, όπως κατά τήν παιδικήν καί τήν σχολικήν, ουχ’ ήττον παρατηρούνται, βλαβαι ψυχικά! καί σωματικοί αρκετά σοβαραί.
ΩΡΙΜΟΣ ΗΛΙΚΙΑ (από 24 — 50 διά τούς άνδρας, καί 20 — 40 διά τάς γυναίκας). — ‘Επίσης κατά την περίοδον αυτήν ό αυνανισμό; αριθμεί αρκετά θύματα. Δυστυχώς υπάρχουν άνδρες και γυναίκες, οι όποιοι και μετά τον γάμον ετι παραδίδονται εις τον αυνανισμόν. Ή χρήσις οίνοπνενματωδών ποτών ύποβοηθεϊ την κακήν εξιν.
ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. — Και κατά την ηλικί­αν αύτήν παρατηρούνται, αν και σπανίως, περιπτώ- σεις αυνανισμού.”
Στη συνέχεια γίνεται ο διαχωρισμός των επιπτώσεων του αυνανισμού. Οι επιπτώσεις χωρίζονται σε σωματικές και σε ψυχικές. Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία που αφορά τα παιδιά των αυνανιστών, τα οποία: “έρχονται εϊς τόν κόσμον μέ νεϋρα άδυνατισμένα καί ως εκ τούτου είναι λίαν επιρρεπή εις τόν αυνανισμόν.”
Και συνεχίζει: “ ’Από τά αισθητήρια όργανα απειλούνται ιδίως οι οφθαλμοί· άλλ’ επίσης έκ μέρους τών ωτων, τής οινός, τής γλώσσας αναφαίνονται ενίοτε διαταραχαί, ώς επί τό πλεϊστον νευρικής φύσεως.
ΟΠΤΪΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τάς σχέσεις τοΰ αυνανισμού πρός τάς οφθαλμικά" νόσους έμελέτησεν ιδίως ό Γερμανός όφθαλμολόγος Colm. Βλάβαι ποικίλαι παρετηρήθησαν ώς συνέπειαι τοΰ αυνανισμού.
Έ ρ ε θ ι σ μ ο ί, ξ η ρ ο ι κ α τ ά ρ ρ ο η. καί φλογώσεις του επιπεφυκότος, φωτοφοβίαι όναφερονται ως αποτελέσματα τοΰ αυνανισμού.
Ό ξηρός κατάρρους τοΰ έπιπεφυκότος, ο όποιος συνίσταται είς κάψιμο καί πίεσιν είς τά μάτια μέ έλαφράν έρυθρότητα τοΰ βλενογόνου, άλλα χωρίς εκκρισιν, παρατηρεΐται Ιδίως είς νεάνιδας και δεν υποχωρεί εάν δεν έκλειψη τό πάθος.
Αί διαταραχαι τής ευαισθησίας, προ παντός ή υπερευαισθησία προς τό φως, ή φωτοφοβία, ο βλεφαροσπασμός, συχνά συνοδευόμενα μέ διεύρυνσιν και ακινησίαν τής κόρης, εις μάτια αντικειμενικώς τελείως ακέραια και είς ατομα, ών ή ήλικία μπορεΐ νά δώση ύπονοίας περί αύνανισμοϋ, εΐνε πάντοτε ύποπτα.
ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ. Παρατηρούνται υπεραισθησία ακουστική, συριγμοί ώτων, πόνοι χωρίς άνατομικήν βάσιν.
ΠΕΠΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ. Αί διαταραχαι τής πέψεως επί αύνανισμοϋ δεν εΐνε σπάνιαι.
Έν αρχή παρατηρεΐται μία υπερβολική όρεξις, ένα είδος βουλιμίας. Οι νεαροί αύνανισταί κατατρΰχονται συνήθως από μίαν πείναν σχεδόν άκόρεστον καί προσλαμβάνουν ποσότητα τροφών ύπερβολικήν. Δυστυχώς ή άνάπτυξίς των δεν συμβαδίζει μέ την ΰπερσίτισιν πού κάμνουν. Μετά πάροδον ολίγου χρόνου αναφαίνονται δυσπεπτικαί διαταραχαι, αί, πέψεις εΐνε δυσχερείς καί βραδεϊαι, παρατηρούνται συσπάσεις τοΰ στομάχου, βάρος, χαύνωσις, μετεωρισμός, εμετοί, δυσκοιλιότης εναλλασσόμενη υπό διαρροϊας.
Εις τό γυναικειον φύλον παρατηρούνται ιδίως έντονοι σπασμοί τού στομάχου καί κολικοί.
ΆΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ό αυνανισμός επιφέρει συχνά αποτελέσματα ολέθρια επί των οργάνων τής φωνής καί τής αναπνοής. Επηρεάζεται ή άνάπτυξις τοΰ φωνητικού οργάνου και ή εντασις καί ποικιλία των ήχων. Εις μερικούς αύνανιστάς παρατηρεΐται άλλοίωσις τοΰ λόγου, διαδοχή ήχων άναρθρων, μία ασυμφωνία. Εις άλλους αδυναμία τής φωνής, βράχνιασμα, ξηρός βήξ. Ένίοτε άναφαίρεται τελεία απώλεια τής φωνής, (αφωνία).
Εις τά ατομα τά οποία παραδίδονται είς αυνα­νισμόν συχνά παρατηρεΐται μία ατελής άνάπτυξις τον θώρακος- ή παραμικρά άσκησις καθιστά τήν αναπνοήν δΰσκολον καί ταχεΐαν, καί κίνησις κάπως βιαία προκαλεΐ λαχάνιασμα.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ό αυνανισμός έπιδρά ολεθρίως επί τοΰ κυκλοφορικού συστήματος. Παρατηρούνται παλιοί, στενοκαρδία, ταχυκαρδία, πόνοι πρσκάρδιοι μέ αίσθημα πιέσεως, άγχος καρδιακόν.”
Το βιβλίο όπως είπαμε απευθυνόταν τόσο σε γονείς όσο και σε δασκάλους και νέους. Απόψεις και πεποιθήσεις μιας άλλης εποχής...



ΠΗΓΗ...http://iatropedia.com

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.




Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο κ. Δέσποινα Καλδερεμτζή πραγματοποίησε συνάντηση με  το 15 μελές συμβούλιο των μαθητών, τους καθηγητές και τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Αριδαίας, με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποιείται στο χώρο του Γενικού Λυκείου.
Ο κ. Πασόης ενημερώθηκε για τους λόγους που οδήγησαν τους μαθητές σε αυτή την κίνηση και για τα αιτήματά τους.
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στη συνάντηση ήταν το κτιριακό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει το σχολείο τα τελευταία χρόνια λόγω του αυξημένου αριθμού μαθητών. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους για την εξέλιξη των ενεργειών, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό από πλευράς του Δήμου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. 
Επίσης, συζητήθηκαν και τα υπόλοιπα αιτήματα των μαθητών τα οποία αφορούσαν  κυρίως θέματα υγιεινής, ασφάλειας και θέρμανσης, για τα οποία ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση τους στον βαθμό που είναι εφικτό.
Από την πλευρά τους οι μαθητές δήλωσαν ότι μετά από αυτά τα νέα δεδομένα, θα επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους και τις κινητοποιήσεις τους.

Από το Δήμο Αλμωπίας    

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ "PHILOXENIA 2012".



Στην τελετή εγκαινίων της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “Philoxenia 2012”, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 22/11, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε και συνομίλησε με την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρίζοντάς της και ένα βιβλίο με τις ομορφιές της Πέλλας. Μετά τη συνάντηση τους ο κ. Θεοδωρίδης και η κα. Κεφαλογιάννη ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο, 23/11, στην επίσημη επίσκεψη της κας. Υπουργού στην Πέλλα και στην Έδεσσα, όπου θα συζητήσουν γενικότερα θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.


Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρίδης περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει πρώην συναδέλφους από την μακρά θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και συναδέλφους του Αντιπεριφερειάρχες. Έπειτα, είδε από κοντά το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στο οποίο συστεγάζονται η Π.Ε. Πέλλας, ο Δήμος Έδεσσας, τα Λουτρά Πόζαρ και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν. Εκεί ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου κ. Γιώργο Κώτσο και τον Πρόεδρο των Λουτρών κ. Γιάννη Ιωαννίδη με τους οποίους και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία.

Το περίπτερο παρουσιάζει τις ομορφιές και τα φυσικά πλεονεκτήματα της Πέλλας μέσα από ένα πλούσιο έντυπο υλικό, ενώ, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχονται στα Λουτρά Πόζαρ και στο Χιονοδρομικό Κέντρο από τους υπεύθυνους του περιπτέρου.
  
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο περιθώριο της πρώτης ημέρας λειτουργίας της έκθεσης επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει για την προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας η συμμετοχή στην έκθεση Philoxenia, ειδικά φέτος όπου εστιάζονται οι νέοι τουριστικοί προορισμοί στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης προσκάλεσε όλους να επισκεφτούν και να δούν από κοντά το περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας ώστε να ενημερωθούν και να πάρουν μία μικρή γεύση από τους ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η έκθεση “Philoxenia” φέτος θα έχει προσκεκλημένους εκατό εμπορικούς επισκέπτες από τη Διεθνή Τουριστική Αγορά και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους νέους τουριστικούς προορισμούς και να κερδίσει μεγάλες προσφορές.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...