Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 

Mε τη συμπλήρωση των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Αλμωπίας, ο Δήμος Αλμωπίας καλεί όλους τους Δημότες του να οραματιστούν και να σχεδιάσουν το έμβλημα του νέου καλλικρατικού Δήμου Αλμωπίας.

Η νέα εποχή στην οποία μπήκε η περιοχή μας μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση επιφέρει συνεχείς αλλαγές, στις οποίες πρέπει να απαντήσουμε με την ανάλογη ετοιμότητα. Για αυτό το λόγο, οι απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ο Δήμος Αλμωπίας είναι πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές. Ο Δήμος οφείλει να φροντίζει για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη χωρίς να στερείται μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδιασμού, να είναι ευκίνητος ώστε να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες χωρίς όμως να διαταράσσεται η κοινωνική του συνοχή. Να ενδιαφέρεται για τη μελλοντική του εξέλιξη χωρίς να ξεχνά το πλούσιο του παρελθόν. Πρόκειται για ισορροπίες δύσκολες, που μπορούν όμως να επιτευχθούν με την στήριξη και κινητοποίηση του πολίτη.

Η κινητοποίηση αυτή μπορεί να γίνει με άμεσους αλλά και έμμεσους τρόπους. Η Δημοτική Αρχή κινούμενη προς την κατεύθυνση αυτή και με πίστη στη διάθεση προσφοράς αλλά  και στη δημιουργικότητα των δημοτών,  αποφάσισε ότι η δημιουργία του εμβλήματος του νέου Δήμου Αλμωπίας θα πρέπει να ¨γεννηθεί¨ μέσα από την κοινωνία της Αλμωπίας.
Ο εορτασμός των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Αλμωπίας αποτελεί αφορμή για τη δημιουργία του εμβλήματος του νέου καλλικρατικού δήμου, προκειμένου να τιμήσουμε τους ήρωες της Αλμωπίας, των οποίων ο πατριωτισμός και η προσφορά στους εθνικούς αγώνες υπήρξε αναμφισβήτητη και πολύτιμη. Πολεμιστές όπως ο Αγγελής Γάτσος, ο Αρχιμανδρίτης Παπα-Νίκανδρος, ο Καπετάν Γαρέφης, ο Κατσίγαρης, ο Καραπάνος  στάθηκαν πρόμαχοι του Ελληνισμού και έχουμε χρέος  να τους τιμούμε και να τους ευγνωμονούμε, γιατί χάρη στους αγώνες και τις θυσίες τους, σήμερα εμείς απολαμβάνουμε το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας μας.
Καλούμε, λοιπόν, τους δημότες Αλμωπίας να καταθέσουν τις ιδέες τους για το έμβλημα του νέου Δήμου μας, να συνεισφέρουν με τον σχεδιασμό ενός νέου συμβόλου, που θα μετουσιώνει σε εικόνα τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Δήμου. Με αυτόν τον τρόπο, οι δημότες μπορούν να εκφράσουν το όραμά τους για το νέο Δήμο,  θέτοντας τις βάσεις ενός γενικότερου προβληματισμού και σκέψεων για τις ιδιαιτερότητες της Αλμωπίας.

Οι προτάσεις θα κριθούν με βάση την τεκμηρίωση της ιδέας και των αρχών σχεδιασμού, τη μοναδικότητα, το σύγχρονο χαρακτήρα ή την ιστορία της περιοχής μας, το υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα και τη δυνατότητα πλήθους εφαρμογών.
Επιπλέον, θα ληφθούν υπόψη τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, η αναγνωρισιμότητα  και η δυνατότητα αναπαραγωγής του λογοτύπου σε όλα τα μέσα (τηλεόραση, εκτύπωση, διαδίκτυο, κτλ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο έμβλημα θα συνοδεύει διαρκώς το Δήμο από εδώ και στο εξής, για αυτό και η συμμετοχή των δημοτών είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

2.1 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις:
Στην ΠΡΩΤΗ φάση θα επιλεγούν οι τρεις καλύτερες προτάσεις και χρέη κριτικής επιτροπής θα εκτελέσουν:

Οι διατελέσαντες Δήμαρχοι των πρώην Δήμων Αριδαίας και Εξαπλατάνου.
Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. 
Οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ και blogs της Αλμωπίας.
Οι πρόεδροι των δεκαπενταμελών συμβουλίων των Λυκείων της Αλμωπίας.
Ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας. 
Ο Διοικητής Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας. 
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας.

Στη ΔΕΥΤΕΡΗ φάση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι τρεις καλύτερες προτάσεις της πρώτης φάσης, χρέη κριτικής επιτροπής θα εκτελέσουν:
     
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. 
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. 
Οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αλμωπίας.

*Όσα μέλη εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες, θα κλιθούν να επιλέξουν σε ποια φάση επιθυμούν να συμμετέχουν.

Τα ανωτέρω μέλη δύναται να ορίσουν τους νόμιμους αναπληρωτές τους.
Η τελική επιλογή του καλύτερου συμβόλου θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά προγραμματισμένη συγκέντρωση των μελών της, παρουσία των τριών υποψηφιοτήτων.

2.2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Δημότες του Δήμου Αλμωπίας από 16 ετών και άνω πλην των μελών των κριτικών επιτροπών που αναφέρονται στο πεδίο 2.1. 
Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλλει μέχρι τρείς προτάσεις προς αξιολόγηση. 
Σε περίπτωση που υποβάλλει περισσότερες, αυτομάτως αποκλείεται.

2.3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν ένα αδιαφανή φάκελο Α3 στον οποίο θα αναγράφεται μόνο ένας 5ψήφιος αριθμός τον οποίο επιλέγει ο υποψήφιος. Ο φάκελος αυτός θα περιέχει:
α. Έναν αδιαφανή φάκελο ο οποίος περιέχει την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό με τα προσωπικά στοιχεία του διαγωνιζομένου, και αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας. Στο εξωτερικό του φακέλου, θα αναγράφεται ο ίδιος 5ψήφιος αριθμός. 
β. Μια κόλλα Α3 για κάθε πρόταση. Στην κόλλα αυτή, θα υπάρχουν τα παρακάτω:
1.  Μια τετράγωνη επιφάνεια 19Χ19 εκατοστά, μέσα στην οποία θα εγγράφεται το έμβλημα, ανεξαρτήτως σχήματος και αναλογιών. Το έμβλημα μπορεί να είναι έγχρωμο ή ασπρόμαυρο κατά την επιλογή του δημιουργού του, ενώ οι λέξεις «Δήμος Αλμωπίας» με πεζά ή κεφαλαία γράμματα μπορούν να αποτελούν μέρος της σύνθεσης, ενσωματωμένη δημιουργικά στην καλλιτεχνική ιδέα, ή απλά να παρατίθενται συνοδευτικά.  
2. Μια τετράγωνη επιφάνεια 3,7Χ3,7 εκ. (δηλαδή μέγεθος σφραγίδας) στην οποία θα ενταχτεί σμίκρυνση της πρότασης. 
3. Σε κάθε φύλλο Α3 πρέπει να αναγράφεται ο 5ψήφιος κωδικός.  
Επισημαίνεται ότι τα τρία ανωτέρω στοιχεία ενσωματώνονται σε 1 κόλλα Α3. 
Τονίζεται ότι απαγορεύεται ρητά η παρουσία οποιουδήποτε διακριτικού το οποίο θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητα των συμμετεχόντων.

2.4 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων συμμετοχής είναι η 31-12-2012. 
Η υποβολή του φακέλου μπορεί να γίνει μέσω ταχυδρομικής αποστολής, με ευθύνη των συμμετεχόντων για την έγκαιρη παραλαβή του έως την 31-12-2012, στη διεύθυνση:
Δήμος Αλμωπίας
Πλατεία Αγγ. Γάτσου
584 00, Αριδαία
με ένδειξη «για το διαγωνισμό λογοτύπου»
Εναλλακτικά, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν το φάκελο απευθείας στο Γραφείο Δημάρχου (Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, 1ος όροφος) μέχρι την 31-12-2012.

2.5 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της α' φάσης θα ανακοινωθούν στο διάστημα από 20 έως 30 Ιανουαρίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας (www.dimosalmopias.gov.gr). 
Από τις τρεις καλύτερες προτάσεις που θα προκύψουν, θα αναδειχθεί και ο τελικός νικητής σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλμωπίας, όπου θα υπάρχει και έκθεση όλων των συμμετεχόντων.
Τα στοιχεία του θα αναγράφονται μόνιμα στην ιστοσελίδα του δήμου και θα του απονεμηθεί ευχαριστήρια πλακέτα σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του. Επίσης, θα λάβει ως δώρο έναν Η/Υ lap top.

3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

3.1 Το έργο που θα λάβει το πρώτο βραβείο θα αποτελεί, στην τελική μορφή του, το έμβλημα  του Δήμου Αλμωπίας. Το βραβευμένο έργο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να αναπαραχθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή από τον Δήμο Αλμωπίας, χωρίς απόδοση δικαιωμάτων στον καλλιτέχνη, πέρα του προβλεπόμενου βραβείου. Ο Δήμος δεσμεύεται να αναφέρεται τιμητικά το όνομα του καλλιτέχνη στην ιστοσελίδα του, και ο καλλιτέχνης δεσμεύεται να παραιτηθεί από κάθε επιπλέον αξίωση επί του εμβλήματος.
3.2 Σε περίπτωση ιδιαίτερα μικρής συμμετοχής, ο διαγωνισμός μπορεί να κηρυχθεί άγονος. 
3.3 Η υπογραφή και υποβολή της συμπληρωμένης αίτησης συμμετοχής δηλώνει την πλήρη αποδοχή των όρων του διαγωνισμού.
3.4 Το έντυπο της προκήρυξης με τους όρους του διαγωνισμού, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας στη διεύθυνση www.dimosalmopias.gov.gr
3.5 Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2384350210-11-12, τις εργάσιμες μέρες και ώρες.


Ενδεικτική σύνθεση της κόλλας Α3.




ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

1.  ΣΤΟΙΧΕΙΑ     (Παρακαλούμε συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα)
ΟΝΟΜΑ:.....................................................................................................................................
ΕΠΩΝΥΜΟ...................................................................................................................................
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ.........................................................................................................................
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΔΟΣ/ΑΡΙΘΜΟΣ......................................................................................................
ΠΟΛΗ/ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ........................................................................................................
ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΣΤΥΝ.ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ/ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ.............................................................
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:……………………………………………………………………………………………………..
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: Σταθερό............................. Κινητό.........................................................................
e-mail:…………………………………………………………………………………………………………………………………….

2. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗ: …………………………………………………………………………

Παρακαλώ να κάνετε δεκτή την αίτησή μου για το διαγωνισμό εμβλήματος του Δήμου Αλμωπίας.
Δηλώνω ότι δέχομαι τους όρους του διαγωνισμού, όπως διατυπώνονται στην προκήρυξη.
Δηλώνω ότι σε περίπτωση διάκρισής μου, παραιτούμαι από κάθε επιπλέον αξίωση επί του εμβλήματος πέραν του προβλεπόμενου βραβείου, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη.







                                                                                                          Ημερομηνία                                                                                                                



                                                                                                            Υπογραφή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...