Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ARIDEA CUP - ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ


Ξεκίνησε η γιορτή του τένις στην Αριδαία.


Με κάθε επισημότητα ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το Aridea Cup στα γήπεδα της Πιπεριάς. Με την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα ,  κηρύχτηκε και επίσημα η έναρξη της εβδομαδιαίας γιορτής του τένις στην Αριδαία.

 Την διοργάνωση που έχει ήδη μετατραπεί σε έναν σημαντικό αθλητικό θεσμό του τόπου και συγκεντρώνει  αθλητές με αξιόλογο επίπεδο στο άθλημα απ’ όλη την Ευρώπη, τίμησαν και στήριξαν με την παρουσία τους ο τωρινός δήμαρχος Αριδαίας Δημήτρης Πασόης, ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αντισφαίρισης  Ελλάδος , Ζανιάς Σπυρίδων  καθώς και ο Τσιάρας Πέτρος, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας.

   Από αύριο, Δευτέρα 25 Αυγούστου,  τη  σκυτάλη  παίρνουν οι αθλητές με ένα γεμάτο πρόγραμμα που ξεκινά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 το βράδυ και υπόσχεται για άλλη μια χρονιά δυνατές συγκινήσεις για τους φανατικούς του αθλήματος και όχι μόνο.  










ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ "ΠΡΕΠΕΙ" ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Γεννιόμαστε γυμνοί, αγνοί, αψεγάδιαστοι και απομακρυσμένοι απ'όλες τις ενήλικες εγκληματικές ανοησίες.
Και από παιδιά, με το που αρχίσουμε να μιλάμε και να περπατάμε, αρχίζουν να μας φορτώνουν με αυτές. «Μη» και «δεν». Οι σταθερές μονοσύλλαβες λέξεις που στοιχειώνουν τη ζωή μας ως τα βαθιά γεράματα. Και η άλλη, η καλύτερη όλων, το «πρέπει».
Όλοι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο μπροστά στο προσωπάκι σου, είναι οι ίδιοι που καθρεφτίζουν σε σενα τα δικά τους άλυτα θέματα.
Που υπάκουσαν και πνίγηκαν στα «θέλω» όλων των άλλων και όχι στα δικά τους. Που η μόνη τους έγνοια ήταν πάντα το «τι θα πει ο κόσμος».
Οι ίδιοι που κοιτούν -αλλά δεν βλέπουν-  τον κόσμο πίσω απ'τις βαριές κουρτίνες τους και κρίνουν οτιδήποτε δεν κατανοούν. Προσπαθούν να σου κολλήσουν την αρρώστια τους. Και πολλές φορές, το πετυχαίνουν.
Και κάπως έτσι καταλήγεις κι εσύ μαριονέτα.
Ενοχές για τον χαρακτήρα σου, τα γούστα σου, τις επιλογές σου.
Για τα δύο παραπάνω κομμάτια πίτσα και το παγωτό στις τέσσερις τα ξημερώματα.
Για τη μεθυσμένη ερωτική εξομολόγηση.
Για τα πάθη που σου έκαψαν την καρδιά.
Για τα κρεβάτια χωρίς στάλα αισθήματος.
Για την πληθωρική σου εικόνα, τις φωναχτές σου σκέψεις και το τρανταχτό σου γέλιο.
Για την τεμπελιά και τη  φιλοδοξία σου.
Για τις γνώσεις σου αλλά και για την άγνοιά σου.
Για τις χυλόπιτες που έριξες αλλά και γι'αυτές που έφαγες.
Για όλες εκείνες τις προσπάθειες που έπεσαν στο κενό. Για τα «πεταμένα» λεφτά σε cd, βιβλία και ταξίδια.
Ενοχές για τις ήττες αλλά και τις νίκες σου.
Ενοχές που σου φυτρώνουν στο μυαλό και οι ριζες τους φτάνουν μέχρι την καρδιά.
Ενοχές για αυτά που πραγματικά γουστάρεις να κάνεις και να ζεις.. 
Κόντρα στην ηλικία σου. Κόντρα στα θλιμμένα πρέπει τους. Κόντρα σε όλους και όλα.
Κάπως έτσι, εύκολα και απλά, καταλήγουμε δυστυχισμένα, κουμπωμένα, συμπλεγματικά και ενοχικά ανθρωπάκια.
Μην ψάχνεις γιατροσόφια με εξωτικά ματζούνια και  ξεματιάσματα με σκόρδα και λάδια για να γλιτώσεις. Αν δεν ανοίξεις κουβεντούλα με τον εαυτό σου, να τα βάλετε κάτω να τα ξεκαθαρίσετε, έρμαιο των ενοχών σου θα είσαι.
Έχε κατά νου πως ό,τι γίνεται καλόβουλα, με αλήθεια, καρδιά και καύλα, απαγορεύεται διά ροπάλου να γεννά ενοχές.
Και τώρα κοίτα να απολάυσεις αυτό που είχες ξεχάσει τόσα χρόνια. Τη ζωή σου.

γράφει η Γεωργία Χατζηγεωργίου στο pillowfights.gr
ΠΗΓΗ...http://www.diekdikw.gr/

Submitted by Katerina ApLou

Katerina Lola ApLou
 on August 21, 2014

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


Πολύ πλούσιοι και πολλοί φτωχοί, η μεσαία τάξη αρχίζει τώρα να αναδύεται, κυρίως από τη δημιουργία εκατοντάδων νέων επιχειρήσεων. Το μαύρο χρήμα κυκλοφορεί άφθονο και είναι ο βασικός μοχλός μικροεπενδύσεων στην Αλβανία. Δεν είναι τυχαίο πως είναι η χώρα με την μεγαλύτερη διαφθορά στην Ευρώπη. Το μισό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού απασχολείται με την γεωργία, τις εισαγωγές και εξαγωγές και το 1/5 εργάζεται στο εξωτερικό.

Αλβανία, ταξίδι πραγματικό στον χρόνο. Το πρώτο που παρατηρείς μπαίνοντας στην Αλβανία και σε τρελαίνει είναι η πληθώρα των ολοκαίνουργιων και αστραφτερών ακριβών αυτοκινήτων. Το αυτοκίνητο στην Αλβανία είναι σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης. Το δεύτερο που σου τραβάει το ενδιαφέρον είναι οι άνθρωποι: ανοιχτοί, γελαστοί και ευγενικοί. Αν και λίγο περίεργοι στην καθημερινότητα τους, ο τρόπος που φέρονται και ο τρόπος που ντύνονται σε βάζει σε σκέψεις, σε κάνει να απορείς, όμως δύσκολα θα βρεις απαντήσεις.
Η χώρα είναι πάνω απ” όλα οι άνθρωποί της. Αυτοί κάνουν έναν τόπο όμορφο, γαλήνιο, τρυφερό. Ξέρουν από φτώχια και δεν την φοβούνται, ζουν ήρεμοι, έχουν ευγένεια και παιδεία. Είναι αξίες που φάνηκαν πολύ έντονα. Δεν έχω γνωρίσει πιο αγαθούς ανθρώπους και όλα αυτά πρέπει να “χουν να κάνουν μάλλον με τον σοσιαλισμό που τους πρόσφερε μια ουσιαστική καλλιέργεια.
IMG_1103_FotorIMG_1446_FotorIMG_1437_FotorIMG_1592_FotorIMG_1206_Fotor_FotorIMG_1511_Fotor_FotorIMG_1318_Fotor
Η Αλβανική φύση είναι μοναδική, τοπία με ατελείωτο πράσινο και με όμορφα ψηλά βουνά. Υπάρχουν λίμνες και ποτάμια με πλούσια ζωή και δεν είναι τυχαίο που την ονομάζουν «μικρή Ελβετία».
Η Αλβανία πρέπει να αντιληφθεί ότι το μέλλον είναι μέσα στη χώρα. Δεν χρειάζεται να μείνει κανείς καιρό στην Αλβανία για να καταλάβει τι συμβαίνει. Πολύ πλούσιοι και πολλοί φτωχοί, η μεσαία τάξη αρχίζει τώρα να αναδύεται, κυρίως από τη δημιουργία εκατοντάδων νέων επιχειρήσεων. Το μαύρο χρήμα κυκλοφορεί άφθονο και είναι ο βασικός μοχλός μικροεπενδύσεων στην Αλβανία. Δεν είναι τυχαίο πως είναι η χώρα με την μεγαλύτερη διαφθορά στην Ευρώπη. Το μισό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού απασχολείται με την γεωργία, τις εισαγωγές και εξαγωγές και το 1/5 εργάζεται στο εξωτερικό.
IMG_1269_FotorIMG_1221_Fotor_FotorIMG_1202_FotorIMG_1122_FotorIMG_09687_FotorIMG_1025_FotorIMG_1424_Fotor
Η Αλβανία Θέλει να γευτεί όλα όσα της στέρησε ο Χότζα με μια και μόνο ρουφηξιά. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα για να αφομοιωθούν όπως πρέπει. Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη.
IMG_1546_FotorIMG_1283_FotorIMG_0938_FotorIMG_1628_FotorIMG_1431_FotorIMG_1509_FotorIMG_1497_Fotor
Κείμενο και φωτογραφίες: Άγγελος Μπαράι



ΠΗΓΗ...http://grekamag.gr/

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΓΔΟΗ ΦΟΡΑ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΛΕΝΟΝ

Magnify Image

Η όγδοη αίτηση αποφυλάκισης του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, του δολοφόνου του πρώην μέλους των Μπιτλς Τζον Λένον, απορρίφθηκε, ανακοίνωσαν σήμερα οι σωφρονιστικές αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

   Την Τετάρτη, τα μέλη της επιτροπής είχαν υποβάλλει μέσω τηλεδιάσκεψης ερωτήσεις στον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, 59 ετών, ο οποίος απαντούσε από το κελί του στη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Ουέντε, στο Όλντεν, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Δεν πείστηκαν τελικά.

   "Η αίτηση απορρίφθηκε. Αφού την εξέτασε, η επιτροπή αποφάσισε πως, αν αφεθείτε ελεύθερος τώρα, υπάρχει εύλογη πιθανότητα ότι δεν θα ζήσετε σε ελευθερία χωρίς να παραβιάσετε και πάλι το νόμο και η απελευθέρωσή σας θα ήταν ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινωνίας (...)", εξήγησε η επιτροπή αναθεώρησης ποινών. 

Magnify Image

Ο Τσάπμαν είχε δολοφονήσει τον Τζον Λένον έξω από την πολυκατοικία του διάσημου μουσικού στις 8 Δεκεμβρίου 1980 στη Νέα Υόρκη.
 Πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον του τραγουδιστή ενώ αυτός επέστρεφε στο σπίτι του με τη σύζυγό του, την Γιόκο Όνο, γύρω στις 22:50 (τοπική ώρα). Ο θάνατος του Λένον διαπιστώθηκε στις 23:15 στο νοσοκομείο.

   Η Γιόκο Όνο, χήρα του Τζον Λένον, αντιτίθεται σφόδρα στην απελευθέρωση του Τσάπμαν. Ο τελευταίος καταδικάσθηκε το 1981 σε ποινή από κάθειρξη 20 ετών μέχρι ισόβια. 

Magnify Image
H Γιόκο Όνο βγαίνοντας από το νοσοκομείο. Ο Τζον Λένον έχει διαγνωσθεί και επισήμως νεκρός 

Από το Δεκέμβριο του 2000 θα μπορούσε να αποφυλακισθεί και έκτοτε ζητάει μάταια κάθε δύο χρόνια την απελευθέρωσή του.   Το νέο αίτημά του έχει ήδη προγραμματισθεί για τον Αύγουστο του 2016, σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές. 

Magnify Image





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 400 ΕΥΡΩ - ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Τι προβλέπεται για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 400 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται -Πότε θα εφαρμοστεί

Το επόμενο δεκαήμερο θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 13 δήμους, δηλαδή σε ένα δήμο κάθε Περιφέρειας, η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, με θέμα «Εργασία, Ασφάλιση και Κοινωνική Πολιτική».

Όπως διευκρίνισε, η επιλογή των δήμων θα γίνει αξιοκρατικά για να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα με την εφαρμογή του προγράμματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Για παράδειγμα διαμορφώνεται στα 400 ευρώ τον μήνα (4.800 τον χρόνο) για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα που δεν έχει άλλα εισοδήματα.

Αναλυτικά τι προβλέπει η υπουργική απόφαση:



οι δικαιούχοι θα πρέπει να μένουν μόνιμα στους δήμους τα τελευταία 2 χρόνια
όσοι δεν έχουν άλλο εισόδημα θα παίρνουν το σύνολο του ποσού, που ξεκινά από 200€ το μήνα για μεμονωμένα άτομα και κλιμακώνεται ανάλογα με τα παιδιά.
προβλέπεται ενίσχυση και για τα ενήλικα παιδιά της οικογένειας (πχ. ζευγάρι με ενήλικο και ανήλικο παιδί θα παίρνει 450€ το μήνα)
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά ενώ θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα σε πραγματικό χρόνο και δεν θα υπολογίζεται μόνο με βάση περσινές φορολογικές δηλώσεις.
Το ανώτατο ποσό περιλαμβάνει: τη βασική εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε 100 € ανα μήνα για κάθε "ωφελούμενη" μονάδα και την αναλογική εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε 100€ για κάθε ενήλικα και 50 € για κάθε ανήλικο.
Μεμονωμένο άτομο χωρίς άλλα εισοδήματα θα παίρνει 200€ το μήνα.
Σε περίπτωση 4μελούς οικογένειας με 2 ανήλικα παιδιά το ποσό πάει στα 400€ το μήνα (4.800€ το χρόνο).
Για 4 μελή οικογένεια με ένα ανήλικο και ένα ενήλικο τέκνο το ποσό ανέρχεται στα 5.400€ το χρόνο (αν δεν υπάρχουν άλλα εισοδήματα).
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο ή ενήλικο τέκνο και χωρίς άλλο εισόδημα θα παίρνει 300€ το μήνα.
Παράλληλα προβλέπεται μεταξύ άλλων, η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ενταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, χορήγηση βιβλιαρίου ανασφάλιστου και η ένταξη σε πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου.


Βρούτσης: Να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα την επόμενη χρονιά

«Πρόθεσή μας είναι την επόμενη χρονιά αυτό να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη παρέμβαση ως την «μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα».

«Για τη δημιουργία του μηχανισμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αντλήσαμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και έτσι διαμορφώσαμε τον πιο σύγχρονο και εξελιγμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη» ανέφερε ο υπουργός.

Ακόμη ο υπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα για την επέκταση των ελέγχων σε όλη τη χώρα - και το μήνα που διανύουμε, αλλά και το Σεπτέμβριο.

«Το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών θα βρίσκονται συνεχώς στην Περιφέρεια και θα συνεχίζουν τους ελέγχους και αυτό να το καταλάβουν αρκετά καλά ορισμένοι, που θεωρούν ότι σ' αυτή τη χώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσιεύματα που έχουν σχέση με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων, αν και διαπίστωσε πως «πρόκειται για ένα μόνιμο διάλογο γύρω απ' αυτό το θέμα. Από τα στοιχεία που υπάρχουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Έσπευσε, πάντως, να συνδυάσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος συνολικά με την επέκταση της ασφάλισης, την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Όπως σημείωσε, «μέσα σε περιόδους κρίσης, από κάποιους θεωρούνταν πολυτέλεια να μιλάμε για κοινωνικό κράτος. Ωστόσο έχουμε εγκαταστήσει πλέον όλα τα εργαλεία για να έχουμε σαφή άποψη του τι πραγματικά συμβαίνει».



ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

327 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Ηχηρό μήνυμα στο Ισραήλ: 327 επιζώντες του Ολοκαυτώματος με σκληρή επιστολή κατα

Συνεχίζονται οι επικρίσεις προς την κυβέρνηση του Ισραήλ για την στρατιωτική επέμβαση στη Γάζα που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους, ενώ αυτή τη φορά το «χτύπημα» έρχεται από επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

Περισσότεροι από 300 επιζώντες και απόγονοι των θυμάτων των Ναζί, με επιστολή τους στους New York Times, καταδικάζουν τις επιχειρήσεις και τονίζουν ότι «η γενοκτονία ξεκινά με τη σιωπή του κόσμου» και με το σύνθημα «ποτέ ξανά» καλούν σε οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

Στο συγκλονιστικό κείμενο γίνεται αναφορά και στο κείμενο που έγραψε ο συγγραφέας Ελί Βιζέλ, επιζών του Ολοκαυτώματος και βραβευμένος με Βραβείο Ειρήνης Νόμπελ το 1986, ο οποίος κατηγόρησε τη Χαμάς ότι «χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες» και έκανε λόγο για μια «μάχη πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας».

Οι 327 υπογράφοντες κατηγορούν τον Βιζέλ ότι «κακοποιεί την ιστορία» με σκοπό να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την προσπάθεια του Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Οι Εβραίοι επιζώντες και οι απόγονοι των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και των θυμάτων της γενοκτονίας των Ναζί ομόφωνα καταδικάζουμε τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, την κατοχή και τους εποικισμούς στην ιστορική Παλαιστίνη. Επιπλέον, καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που χρηματοδοτούν το Ισραήλ για να συνεχίσει την επίθεση και τις δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν τη διπλωματία για να προστατεύσουν το Ισραήλ από την αποδοκιμασία. Η γενοκτονία ξεκινά με την σιωπή από τον κόσμο.

Έχουμε θορυβηθεί από την ακραία, ρατσιστική υποβάθμιση της ανθρώπινης αξίας των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κοινωνία, που έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Στο Ισραήλ, οι πολιτικοί και οι αυθεντίες των Times of Israel και της Jerusalem Post κατηγόρησαν τους Παλαιστινίους για γενοκτονία, ενώ οι δεξιοί Ισραηλινοί υιοθετούν μία νεοναζιστική νοοτροπία.

Επιπλέον, είμαστε αηδιασμένοι και εξοργισμένοι από την κακοποίηση της ιστορίας από τον (νομπελίστα) Ελί Βεζέλ, ο οποίος επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: δηλαδή την προσπάθεια του Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα και να δολοφονήσει πάνω από 2.000 Παλαιστινίους, εκ των οποίων εκατοντάδες παιδιών.

Τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς καταφυγίων του ΟΗΕ, νοσοκομεία, πανεπιστήμια. Τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει την στέρηση των ανθρώπων από τον ηλεκτρισμό και το νερό.

Πρέπει να ακουστεί η φωνή μας και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας ώστε να τερματιστεί ο ρατσισμός σε όλες του τις μορφές, συμπεριλαμβανομένης και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Ζητούμε την άμεση άρση του αποκλεισμού στη Γάζα. Ζητούμε το πλήρες οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ. "Ποτέ ξανά", πρέπει να σημαίνει "ποτέ ξανά για κανέναν"».





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Χαιρετισμός Γιάννη Σηφάκη στην τελετή ορκωμοσίας
   Μια καινούργια δημοτική διαχείριση αρχίζει και όπως είθισται κάθε φορά σε κάθε νέα αρχή οι ευχές για καλή και γόνιμη θητεία προς όφελος της Αλμωπίας και των κατοίκων της είναι το πρώτο πράγμα που έχει να πει κανείς. Εύχομαι λοιπόν και εγώ, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους όλου του δημοτικού συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αλμωπία» καλή αρχή, η δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανέβει ο πήχης της δημοτικής διαχείρισης.
 Όλοι, από την θεσμική θέση που οι πολίτες της Αλμωπίας έθεσαν τον καθένα μας, να συμβάλλουμε στην εμβάθυνση, στην μελέτη των προβλημάτων καθώς και στις αναγκαίες προτάσεις, αποφάσεις και ενέργειες που θα βοηθήσουν να προχωρήσουν τα πράγματα προς τα εμπρός. Με πνεύμα συνεργασίας και διάθεση ουσιαστικής συμβολής. Και καλοπροαίρετης κριτικής όταν, κατά την άποψη μας, το καράβι δεν πάει σωστά, όταν κινδυνεύει να πέσει στα βράχια αλλά πάντα ακολουθούμενη από ουσιαστικές και ρεαλιστικές προτάσεις για λύσεις των προβλημάτων.
 Κυρίες και κύριοι, 
Σε συνθήκες δραματικής επίθεσης της συγκυβέρνησης στην κοινωνία με την πιστή εφαρμογή των εντολών της Τρόϊκας, που έχει οδηγήσει την κοινωνία σε απόγνωση και σε ανθρωπιστική κρίση, και την τοπική αυτοδιοίκηση σε συνθήκες που κινδυνεύει να καταστεί «κλινικά νεκρή» τόσο με την εξωφρενική μείωση πόρων όσο και με την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων χωρίς αντίστοιχη οικονομική στήριξη, η προσπάθεια που πρέπει να γίνει από τον Δήμο πρέπει να είναι μεγάλη. Απαιτείται διεκδικητικός Δήμος, προετοιμασμένος Δήμος, που να επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, που να κινητοποιεί τους πολίτες στην υπεράσπιση δικαιωμάτων τους. 
Απαιτείται και η επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας αλλά και η μελέτη και διεκδίκηση έργων υποδομής και ρυθμίσεων που βοηθούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους επαγγελματίες, τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις, τους ανέργους. 
Η υπεράσπιση των δημοτικών κοινωνικών θεσμών, να μην κλείσουν ή ιδιωτικοποιηθούν.         
Ακόμη η ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αλμωπίας, ενός ευλογημένου από την φύση και την θέση του τόπου με πολλά πλεονεκτήματα που περιμένουν μάταια μέχρι τώρα τις ανθρώπινες ενέργειες για να αξιοποιηθούν.
Εμείς, συναισθανόμενοι την ευθύνη μας, ζητάμε και θα επιμένουμε να ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όλων σας, μακριά από λογικές ανάθεσης, στην διεκδίκηση των λύσεων που θα είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης, προς το συμφέρον της Αλμωπίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ «ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΕ


Ο εμπαιγμός ΕΕ και κυβέρνησης προς τους ροδακινοπαραγωγούς δεν έχει όριο, αφήνοντάς τους στο έλεος της καταστροφής και επιβεβαιώνοντας την εξαπάτηση για την αναπλήρωση του εισοδήματός τους από την ΕΕ.
Τα ψίχουλα της κοροϊδίας (317.215 ευρώ αντί για 40 εκατ. για την Ελλάδα)  η
ΕΕ τα ονομάζει «μέτρα στήριξης» και παραπέμπει τις απαντήσεις  στην αγωνία
των αγροτοπαραγωγών μετά από 2 εβδομάδες, όταν μεγάλο μέρος της
παραγωγής θα έχει σαπίσει, ενώ μπορεί άμεσα να διατεθεί σε λαϊκές ανάγκες ή
ακόμη να μεταποιηθεί (χυμός, κομπόστα, μαρμελάδα).
Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα  να προβεί στη  συγκέντρωση  της αδιάθετης παραγωγής ροδακίνων, δίνοντας  τουλάχιστον τις περυσινές
τιμές στους παραγωγούς, που έχουν ήδη ξοδέψει ώρες εργασίας και
χρήματα για τα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, συλλεκτικά κ.ά),
προκειμένου  να διατεθεί σε νοσοκομεία, στρατό, ανέργους, απόρους κ.α,
αλλά και για μεταποίηση.
Ταυτόχρονα η μικρομεσαία αγροτιά, με βάση την πείρα της για το ρόλο της ΕΕ, χρειάζεται να εντείνει τον αγώνα της ενάντια στην πολιτική
της και τα κόμματα που την υπηρετούν.





ΑΘΗΝΑ 23/8/2014                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...