Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


Πολύ πλούσιοι και πολλοί φτωχοί, η μεσαία τάξη αρχίζει τώρα να αναδύεται, κυρίως από τη δημιουργία εκατοντάδων νέων επιχειρήσεων. Το μαύρο χρήμα κυκλοφορεί άφθονο και είναι ο βασικός μοχλός μικροεπενδύσεων στην Αλβανία. Δεν είναι τυχαίο πως είναι η χώρα με την μεγαλύτερη διαφθορά στην Ευρώπη. Το μισό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού απασχολείται με την γεωργία, τις εισαγωγές και εξαγωγές και το 1/5 εργάζεται στο εξωτερικό.

Αλβανία, ταξίδι πραγματικό στον χρόνο. Το πρώτο που παρατηρείς μπαίνοντας στην Αλβανία και σε τρελαίνει είναι η πληθώρα των ολοκαίνουργιων και αστραφτερών ακριβών αυτοκινήτων. Το αυτοκίνητο στην Αλβανία είναι σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης. Το δεύτερο που σου τραβάει το ενδιαφέρον είναι οι άνθρωποι: ανοιχτοί, γελαστοί και ευγενικοί. Αν και λίγο περίεργοι στην καθημερινότητα τους, ο τρόπος που φέρονται και ο τρόπος που ντύνονται σε βάζει σε σκέψεις, σε κάνει να απορείς, όμως δύσκολα θα βρεις απαντήσεις.
Η χώρα είναι πάνω απ” όλα οι άνθρωποί της. Αυτοί κάνουν έναν τόπο όμορφο, γαλήνιο, τρυφερό. Ξέρουν από φτώχια και δεν την φοβούνται, ζουν ήρεμοι, έχουν ευγένεια και παιδεία. Είναι αξίες που φάνηκαν πολύ έντονα. Δεν έχω γνωρίσει πιο αγαθούς ανθρώπους και όλα αυτά πρέπει να “χουν να κάνουν μάλλον με τον σοσιαλισμό που τους πρόσφερε μια ουσιαστική καλλιέργεια.
IMG_1103_FotorIMG_1446_FotorIMG_1437_FotorIMG_1592_FotorIMG_1206_Fotor_FotorIMG_1511_Fotor_FotorIMG_1318_Fotor
Η Αλβανική φύση είναι μοναδική, τοπία με ατελείωτο πράσινο και με όμορφα ψηλά βουνά. Υπάρχουν λίμνες και ποτάμια με πλούσια ζωή και δεν είναι τυχαίο που την ονομάζουν «μικρή Ελβετία».
Η Αλβανία πρέπει να αντιληφθεί ότι το μέλλον είναι μέσα στη χώρα. Δεν χρειάζεται να μείνει κανείς καιρό στην Αλβανία για να καταλάβει τι συμβαίνει. Πολύ πλούσιοι και πολλοί φτωχοί, η μεσαία τάξη αρχίζει τώρα να αναδύεται, κυρίως από τη δημιουργία εκατοντάδων νέων επιχειρήσεων. Το μαύρο χρήμα κυκλοφορεί άφθονο και είναι ο βασικός μοχλός μικροεπενδύσεων στην Αλβανία. Δεν είναι τυχαίο πως είναι η χώρα με την μεγαλύτερη διαφθορά στην Ευρώπη. Το μισό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού απασχολείται με την γεωργία, τις εισαγωγές και εξαγωγές και το 1/5 εργάζεται στο εξωτερικό.
IMG_1269_FotorIMG_1221_Fotor_FotorIMG_1202_FotorIMG_1122_FotorIMG_09687_FotorIMG_1025_FotorIMG_1424_Fotor
Η Αλβανία Θέλει να γευτεί όλα όσα της στέρησε ο Χότζα με μια και μόνο ρουφηξιά. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα για να αφομοιωθούν όπως πρέπει. Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη.
IMG_1546_FotorIMG_1283_FotorIMG_0938_FotorIMG_1628_FotorIMG_1431_FotorIMG_1509_FotorIMG_1497_Fotor
Κείμενο και φωτογραφίες: Άγγελος Μπαράι



ΠΗΓΗ...http://grekamag.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...