Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΒΡΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!



Η τύχη του πρωτάρη. Ένας πωλητής αυτοκινήτων ανακάλυψε μόλις την πρώτη φορά που βγήκε να ψάξει με ανιχνευτή μετάλλων...


μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες χρυσών νομισμάτων που έχουν βρεθεί ποτέ.

Τα 159 νομίσματα από τις τελευταίες ημέρες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας έχουν ηλικία 1600 ετών και η αξία τους εκτιμάται πως ξεπερνά τα 123.000 ευρώ. 

Ο τυχερός είναι ένας 34χρονος πωλητής αυτοκινήτων που αγόρασε τον ανιχνευτή για αρχάριους και βγήκε να ψάξει στο Hertfordshire της Βρετανίας, όπου κι έπεσε πάνω στο «χρυσό» θησαυρό. 

Τότε επέστρεψε στο κατάστημα όπου είχε αγοράσει τον ανιχνευτή και ρώτησε το προσωπικό: «τι να κάνω με αυτά;» δείχνοντας τα νομίσματα. 

«Ήταν η τύχη του πρωτάρη. Έψαχνε μόλις για τρεις ώρες», είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.






ΠΗΓΗ...sx-news...http://periergaa.blogspot.gr

IRON MAIDEN ΣΤΗΝ...ΑΡΠΑ!!!




Όχι, δεν πρόκειται για αστείο! Ο Jonathan Faganello από τη...
Βραζιλία ασχολείται με τη διασκευή Heavy Metal τραγουδιών στην άρπα.

Όσο αντιφατικό κι αν φαντάζει αυτό, η παρακάτω διασκευή του «The Trooper» των Iron Maiden πείθει και τα πιο απαιτητικά αυτιά!

Η διασκευή:

Και η κανονική εκτέλεση από τους Iron Maiden:




ΠΗΓΕΣ...
http://jimmy--pee.blogspot.gr
http://ta-xeirotera.blogspot.gr/
http://periergaa.blogspot.gr

ΟΙ ΑΓΕΛΕΣ...


Οι αγέλες
Είναι κάτι άλλο ένας ενήλικας, εκτός από ένα παιδί με το περιτύλιγμα που του καθόρισε η τύχη του να γεννηθεί εδώ ή εκεί, από αυτούς ή τους άλλους, τη τάδε ή την άλλη ώρα?

Στη κούνια εκείνο το μικρό πλασματάκι είναι γυμνό. Δεν περπατάει. Δεν γνωρίζει τι είναι φαγητό. Δεν γνωρίζει που είναι τοποθετημένη αυτή η κούνια του ούτε ποια είναι αυτά τα χέρια που το αγγίζουν. Ενστικτωδώς ψάχνει το βυζί της μάνας του που μυρίζει γάλα. Πεινάει. Τρώει. Χέζει. Κοιμάται. Βγάζει ήχους. Κι από το πρώτο λεπτό που θ΄ανοίξει τα μάτια του θα αρχίσει να ακολουθεί τους νόμους της αγέλης του.

Το ότι υπάρχουν μωρά άσπρα, μαύρα, κίτρινα, κόκκινα θα το μάθει στη πορεία. Το ότι ο χώρος που αναπτύσσεται είναι μια πατρίδα με το τάδε όνομα θα το μάθει στη πορεία. Το τι φαΐ τρώνε εδώ και τι στη παρακάτω αγέλη θα το μάθει στη πορεία. Το ίδιο και με ποιο τρόπο θα ντύνεται, τι γλώσσα θα μιλάει, ποιο θεό θα πιστεύει, τι θα πρέπει να φοβάται, τι θα πρέπει ν΄αγαπάει.

Τα ένστικτά του τα αρχέγονα θα μάθει να τα κατευθύνει σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που του δίνει η αγέλη του. Μαζί με το λόγο θα αναπτύσσεται και ο νόμος. Μαζί με το περπάτημα θα χαράζεται και ο συγκεκριμένος δρόμος που θα πρέπει να ακολουθεί. Θα προστεθεί μαζί με το φαΐ, το χέσιμο, τον ύπνο και το ένστικτο αναπαραγωγής. Όλα τα εκατομμύρια πράγματα που θα πρέπει να απομνημονεύσει ο σκληρός του δίσκος, θα είναι τα "πρόσθετα" που καθορίζονται από το συγκεκριμένο χρόνο, τόπο, ανθρώπους που έτυχε να βρίσκονται γύρω του.

Ένα παιδί που γεννήθηκε σε μια μεγαλούπολη σ΄ενα διαμέρισμα ουρανοξύστη μέσα στη καρδιά του 21ου αιώνα θα μετατραπεί σ΄αυτό που επιβάλλουν οι αγέλες της μεγαλούπολης. Το ίδιο ακριβώς πλάσμα αν γεννιόταν σε μια ζούγκλα θα μετατρεπόταν σ΄αυτό που επιβάλλουν οι αγέλες τις ζούγκλας.

Τα υπόλοιπα είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Η χρήση της νοημοσύνης της. Η επέκταση των βασικών λειτουργιών της. Τα πρόσθετα που έχουν φορτωθεί στο αρχικό λογισμικό. Στην ουσία η σκλαβιά μας ξεκινάει από τη στιγμή που θα μας φορέσουν τη πρώτη πάνα. Η ελευθερία είναι κάτι που πρέπει να ανακαλύψουμε μόνοι μας. Σε κάθε επίπεδο. Η ελευθερία είναι όπως μια ιδεατή δημοκρατία. Δεν υπάρχει. Πρέπει να δημιουργηθεί σ΄ενα στάδιο που ο άνθρωπος θα σπάσει τα δεσμά της αγέλης. Ο φασισμός είναι αυτός που υπάρχει. Από το πρώτο άνοιγμα των ματιών. Από το πρώτο κλάμα.

Ο φασισμός είναι η επιβολή των κανόνων της αγέλης. Η ελευθερία είναι αυτό που ο άνθρωπος θα πρέπει να εφεύρει ξεπερνώντας τον ίδιο του τον εαυτό. Έχω βαρεθεί ν' ακούω ανθρώπους να ανακαλύπτουν τάχα το κίνδυνο φασιστοποίησης μιας κοινωνίας. Λες και χτες, σήμερα, αύριο υπήρξε κάτι που να ήταν αλλιώτικο. Ο άνθρωπος φασισμό ονομάζει τελικά την γυμνή του αλήθεια. Όταν κρύβεται από αυτό που πραγματικά είναι ονομάζει τον εαυτό του δημοκράτη.

Ονομάζει φασίστα κάποιον που δέρνει έναν άλλον για το χρώμα, τη θρησκεία, τα πολιτικά πιστεύω, παρακάμπτοντας το γεγονός πως όλη του τη ζωή ακόμα κι όταν δεν δέρνει επιβάλλει συνέχεια στον πιο αδύναμο κρίκο που βρίσκεται δίπλα του αυτό που ο ίδιος θεωρεί αλάθητο χωρίς έλεος. Ξεκινώντας από το παιδί του, το οποίο όταν δεν συμμορφώνεται το χτυπάει χωρίς ενοχές, αναγνωρίζοντάς το εκείνες τις στιγμές "ενδοοικογενειακής" διδασκαλίας σαν κατώτερο και πιο αδύναμο.

Το ίδιο θα ισχύει και αργότερα. Ο νόμος του πιο φασαριατζή στις παρέες. Του πιο αδίστακτου στον εργασιακό τομέα, του πιο ισχυρού στην οικογένεια, του πιο ετοιμοπόλεμου στις μάχες, του λιγότερο ευαίσθητου και αδύναμου στην ανάληψη της εξουσίας. Ο νόμος του ΑΛΦΑ σε κάθε αγέλη. 

Θα ήταν πολύ εύκολο αν στη ζωή μας κινδυνεύαμε να φάμε ξύλο από μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Απλά θα περιορίζαμε τις δυνατότητές της. Το πρόβλημα είναι πως στη ζωή μας τρώμε ξύλο από την ώρα που γεννιόμαστε με χιλιάδες τρόπους.

Συνηθίζουμε στο φασισμό που μας επιβάλλεται σαν φυσικός των πραγμάτων τάξη. Μαθαίνουμε να ζούμε με κανόνες που μας υπέβαλλε μια αναγκαστική πλειοψηφία και γινόμαστε οι ίδιοι λειτουργοί και υπηρέτες της

Μη ψάχνεις τη δημοκρατία, δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε ποτέ. Ο νόμος της αγέλης ποτέ δεν καταργήθηκε. Αλλάζει μορφές και αντιδράς απέναντί του όταν για ένα άλφα ή βήτα λόγο έρχεται σε σύγκρουση με αυτά που η δική σου αγέλη σου έχει μάθει. Τα πιστεύω της οποίας κι εσύ είσαι έτοιμος να υπερασπιστείς ακόμα και με τη βία έναντι μιας άλλης αγέλης που δεν τα πιστεύει...

Και εις τους αιώνες, αμήν.

Υπάρχουν άνθρωποι που ξέφυγαν από αυτή τη τάξη? Χιλιάδες, εκατομμύρια στη διάρκεια των αιώνων. Πάντα όμως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που γεννιόντουσαν ήταν η μειοψηφία της περιοχής τους. Οι μοναχικοί λύκοι. Κι έτσι είναι και σήμερα. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι μέχρι που μπορεί να φτάσουμε. Η απάντηση είναι απλή. Μέχρι εκεί που θα φτάσει η αγέλη.

Μιλάς για αύξηση της βίας, του ρατσισμού, του θρησκευτικού φανατισμού ή ότι άλλο.. στους καιρούς της πείνας. Όταν η αγέλη έχει μπόλικο φαΐ κάθεται ήσυχα. Είναι η εποχή που η ζούγκλα είναι γεμάτη από δυνατότητες. Όταν έρχεται η ώρα της ξηρασίας τα μέλη αρχίζουν και πεινάνε. Βγαίνουν όλα για κυνήγι  Εχεις δει ποτέ λιοντάρι να πιάνει συζήτηση με το λαγό (εκτός από τα ανέκδοτα)? Η λεπτή πέτσα που χωρίζει τον "πολιτισμένο" άνθρωπο από το θηριο που κρύβεται μέσα του, διατηρείται όσο αυτή του εξασφαλίζει μια ειρηνική συνείπαρξη με τους υπόλοιπους γιατί έχει φαί για όλους. Μόλις αυτή η εξασφάλιση αρχίζει και εξαφανίζεται, η πέτσα σπάει κι αρχίζει ο νόμος του πιο δυνατού θηρίου.

Και οι κοινωνίες που εξαθλιώνονται ψάχνουν πάντα να προσεγγίσουν εκείνον που θα έχει τα πιο δυνατά μπράτσα. Την άμεση επιβολή της μάζας. Η κοινωνία μας αυτή τη στιγμή έχει ξεμείνει από ΑΛΦΑ και τα μέλη της τριγυρνάνε δεξιά κι αριστερά μέχρι να αποφασίσουν πιο θα είναι το πιο δυνατό κοπάδι. Σου φαίνονται πολύ απλοϊκά όλα αυτά?

Περίμενε και θα δεις στο άμεσο μέλλον. Διάλεξες αγέλη? Οχι? Τότε ή θα πρεπει άμεσα να κάνεις μαθήματα πολέμου ή φύγε, όσο πιο μακριά μπορείς. Τρέξε σε μια κορυφή μόνος σου. Γιατί εδώ κάτω σύντομα θα επιβιώνει μόνο ο πιο δυνατός. Χωρίς να πιάνει συζήτηση.


Ιστορίες συνωμοσίας





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ.


Οι Ιππότες με το σκουριασμένο μυαλό....



Θυμάμαι πριν λίγες εβδομάδες, κρατούσα στα χέρια μου το βιβλίο του Ρόμπερτ Φίσερ, Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία. Δεν ήταν μία τυχαία συνάντηση με το εν λόγω βιβλίο, αλλά το αποτέλεσμα της έλξης δύο εγκεφάλων και τεσσάρων οφθαλμών...

"Όταν μάθεις ν' αποδέχεσαι αντί να περιμένεις, θα 'χεις λιγότερες απογοητεύσεις."

Ο υπέρτατος στόχος ενός ανθρώπου, εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι η επίτευξη της Αυτογνωσίας.
Δεν είναι εύκολο να γνωρίσει κάποιος τον εαυτό του. Βασικά είναι πιο δύσκολο απ' όσο υποθέτουμε...

Είμαστε ένα σύνολο από εμπειρίες, γνώσεις, συνήθειες και ιδέες, οι οποίες καθορίζουν τον τρόπο συμπεριφοράς προς τ' αγαπημένα μας πρόσωπα, προς τους ξένους, ακόμα και προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αυτή είναι η "πανοπλία" μας. Αυτό είναι και το βάρος μας.

Ο Ιππότης του μυθιστορήματος προσπαθεί ν' απαλλαχθεί από το βάρος της πανοπλίας του και να πλησιάσει στην Αυτογνωσία.

Εμείς, σήμερα, κάνουμε μία οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση;

Μάλλον όχι, αφού έχουμε αποξενωθεί από τον ίδιο μας τον εαυτό και ταυτιζόμαστε με τα πρόσωπα που προβάλονται ως...πρότυπα. Ίσως η μοναδική στιγμή κατα την οποία μπαίνουμε στη λογική της αναζήτησης, είναι μετά από κάποιο έντονο προσωπικό γεγονός. Αλλά και πάλι, οι περισσότεροι απλώς το ξεχνάνε... 

Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως ολοκληρώνεται εάν αγοράσει κάποιο ακριβό προϊόν.

Πολλοί από τους νέους (κυρίως) ανθρώπους, γνωρίζουν περισσότερα πράγματα για τον διπλανό τους, παρα για τον ίδιο τους τον εαυτό. Έτσι γίνονται κριτές της ζωής των άλλων, χωρίς όμως ν' αντέχουν την κριτική για τους ίδιους.

Δεν ξέρω κατα πόσο ένα παραμύθι σαν και αυτό, μπορεί να πέσει στα χέρια ενός ενήλικα και να γίνει ένα εργαλείο εσωτερικής αναζήτησης. Ίσως κάποιος θα περίμενε η εσωτερική αναζήτηση, με τη βοήθεια ενός βιβλίου, να περιλαμβάνει ψυχιατρικούς όρους, βαθυστόχαστα νοήματα, δύσκολες εκφράσεις και ίσως μερικά παραδείγματα.

Αυτή ήταν αρχικά και η δική μου αντιμετώπιση...Και ήταν λάθος...

Γιατί ο καλύτερος τρόπος για βρεις τον εαυτό σου, είναι να κάνεις απλές σκέψεις. Και απλές σκέψεις κάναμε όταν είμασταν παιδιά...





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΑΚΑΡΙΤΕΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ.


Μακαρίτες καπνοπαραγωγοί λάμβαναν επιδοτήσεις μετά θάνατον
Στην εισαγγελέα 78 περιπτώσεις

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, παραπέμφθηκαν 78 υποθέσεις μακαριτών «δικαιούχων» προγράμματος ενίσχυσης καπνοπαραγωγών, που ενώ είχαν αποβιώσει, φέρονταν να υποβάλουν αιτήσεις για την εξασφάλιση της επιδότησης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι περιπτώσεις αυτές εντοπίστηκαν ύστερα από διασταύρωση στοιχείων όσων δικαιούνταν ενισχύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος και του αρχείου με τους αποβιώσαντες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Από τη διασταύρωση προέκυψε ότι από τις αιτήσεις που έγιναν δεκτές, 70 ενταγμένοι στο πρόγραμμα είχαν αποβιώσει, πριν από τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους στην υπεύθυνη δήλωση, η οποία υποβαλλόταν μαζί με την έντυπη αίτηση ενίσχυσης.

Σημειώνεται ότι οκτώ δικαιούχοι, οι οποίοι έλαβαν νομίμως την πρώτη δόση, στη συνέχεια απεβίωσαν, αλλά κατά ένα περίεργο μεταφυσικό τρόπο υπέβαλαν βεβαίωση γνησίου υπογραφής αίτημα καταβολής της δεύτερης δόσης, μετά από το θάνατό τους.  Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για επιστροφή των χρημάτων από τους κληρονόμους.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!


Δεύτερη στον κόσμο η Νομική της Αθήνας
Σε διαγωνισμό εικονικής δίκης
Πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο αναδείχθηκε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο διαγωνισμό εικονικής δίκης για το δίκαιο του Διαστήματος Manfres Lachs, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το International Institute of Space Law.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  του Πανεπιστημίου Αθηνών,  οι εκπρόσωποι του, Κατερίνα Πιτσόλη, Στεφανία Βλάχου και Μελίνα Στρούγγη που είχε κερδίσει τον Απρίλιο την πρωτιά στην Ευρώπη, συμμετείχαν στα Παγκόσμια Τελικά του διαγωνισμού στη Νάπολη και πήραν τη δεύτερη θέση, ανάμεσα σε 54 χώρες. Στα ημιτελικά απέκλεισαν μάλιστα την Αμερική ενώ στον τελικό νικήτρια αναδείχτηκε η Ινδία.  

Από 1 έως 5 Οκτωβρίου 2012, η ελληνική ομάδα συμμετείχε, ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης, στον Παγκόσμιο Τελικό του Διαγωνισμού, στη Νάπολη της Ιταλίας. Στον ημιτελικό επικράτησε της εκπροσώπου της Αμερικής και προκρίθηκε στον τελικό, στον οποίο για τελευταία φορά είχε προκριθεί εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής περιοχής το 2004.

Η δίκη στον τελικό, διεξήχθη ενώπιον τριών εκ των δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Η. Donoghue, H.E. Xue και H.E. Skotnikov.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

15
Την 18η Οκτωβρίου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης 
Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ,κατακλείων την ιεραποστολική και ποιμαντική Του επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Κατάγκας, επισκέφθηκε τα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητος Lubumbashi, όπου είχε την χαρά της επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, απευθύνοντας παραινέσεις και προσφέροντας ευλογίες προς όλους.

Ακολούθως, μαζί με τον Θεοφιλ.Επίσκοπο Κατάγκας κ.Μελέτιο, κατευθύνθηκε οδικώς στην λεγομένη «πόλη των σκουπιδιών», στο προάστιο του Lubumbashi, όπου υφίσταται η μεγάλη Ενοριακή Κοινότητα του Αγ. Μεγαλομάρτυρας Στεφάνου με σχολειό της Ι. Επισκοπής.

Ο  ενθουσιασμός των πιστών για την επίσκεψη της ΑΘΜ στην Ενορία τους ήταν έκδηλος, ενώ σχολιάσθηκε ιδιαιτέρως από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία χαρακτήρισαν τον Σεπτό Προκαθήμενο του Θρόνου του Αγίου Μάρκου ως τον «Πατριάρχη της Αγάπης».

Σημειώνεται ότι ο Μακαριώτατος, μετά το πέρας της τελέσεως δοξολογικής δεήσεως στον προσωρινό Ιερό Ναό του Αγ.Στεφάνου, μετέβη στον χώρο του υπό κατασκευήν νέου, μεγαλυτέρου Ναού προς θεραπεία των λειτουργικών αναγκών των διαρκώς αυξανομένων ορθοδόξων πιστών, και ενημερώθηκε για τις πολλαπλές ανάγκες τους από τον μοναχό Κύριλλο, ο όποιος διακονεί στην εν λόγω Ενορία επί σειρά ετών.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΛΑΔΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΜΟ!


Αγρότες φτιάχνουν καλλυντικά από λάδι, μέλι, δίκταμο
Αγρότες στη Θεσπρωτία και στην Πρέβεζα, φτιάχνουν καλλυντικά από λάδι, μέλι, δίκταμο και άλλα βότανα και τα πουλούν ακόμη και στο εξωτερικό!
Οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι μεγάλες, ενώ και οι τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τον καταναλωτή. Προς το παρόν δεν υπάρχουν οργανωμένες μονάδες, σύμφωνα με την Κάτοψη. Ωστόσο ο επενδυτικός νόμος, που λήγει στις 31 Οκτωβρίου, δίνει τη δυνατότητα της επιδότησης έως και 50% σε επιχειρηματίες της περιφέρειας που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους μονάδα παραγωγής και τυποποίησης -στη συγκεκριμένη περίπτωση- «χειροποίητων» βιολογικών ή φυτικών καλλυντικών.



ΝΤΥΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ: ΟΠΑΔΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ.


Ντιναμό Μόσχας: Οπαδοί πυροβόλησαν τους παίκτες! | onsports.gr
Εξαγριωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Μόσχας αποφάσισαν να τρομοκρατήσουν τους ποδοσφαιριστές για να τους ξυπνήσουν από τον λήθαργο. Μόνο που το παράκαναν...
Η ρωσική ομάδα δεν πραγματοποιεί καθόλου καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τους τύπους που σκαρφάλωσαν στους φράχτες του προπονητικού κέντρου καυ πυροβόλησαν με όπλα paintball τους ποδοσφαιριστές. Εκτός του ότι τους έκαναν... χάλια, δεν πέτυχαν και τον σκοπό τους. Οι παίκτες πήραν ανάποδες, ενώ και η διοίκηση της Ντιναμό προχώρησε σε μηνύσεις κατά αγνώστων.



ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ!


Συγχρονισμός με ακρίβεια δευτερολέπτου

«Ξεπατικοτούρα» οι κινήσεις

Πρόκειται για τους Blue Devils από την Καλιφόρνια οι οποίοι διαγωνίζονται στο διεθνή διαγωνισμό Drum Corps International. 






ΙΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.


Ιοί των υπολογιστών μολύνουν και ιατρικά μηχανήματα

Αιτία τα παλιά λογισμικά που τα ελέγχουν

Στα νοσοκομεία και στα ιατρεία δεν κυκλοφορούν μόνο πραγματικοί ιοί που μολύνουν ανθρώπους, αλλά και τεχνητοί ιοί που «μολύνουν» μηχανήματα. 

Ο ηλεκτρονικός ιατρικός εξοπλισμός μολύνεται όλο και πιο συχνά από ιούς υπολογιστών και άλλα κακόβουλα προγράμματα λογισμικού, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας. Οι ειδικοί εκφράζουν πλέον φόβους ότι ο κίνδυνος μπορεί δυνητικά να γίνει τόσο σοβαρός, ώστε να κινδυνεύουν ακόμα και οι ασθενείς, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό (που να έχει αποδοθεί συγκεκριμένα σε τέτοια αιτία).

Οι σχετικές προειδοποιήσεις, σύμφωνα με το BBC, αναφέρθηκαν σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον που διοργανώθηκε στο δημόσιο Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST). Ένα αμερικανικό νοσοκομείο, όπως τονίστηκε, εξουδετερώνει ιούς υπολογιστών από δύο μηχανήματα την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Μια αιτία που αυτά τα συστήματα γίνονται ευάλωτα, είναι ότι το λογισμικό που τα ελέγχει, είναι πεπαλαιωμένο.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιατρικού Κέντρου «Μπεθ Ίσραελ» της Βοστώνης, το γνωστό νοσοκομείο διαθέτει πάνω από 650 ιατρικά μηχανήματα που «τρέχουν» παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows, με αποτέλεσμα αυτός ο ιατρικός εξοπλισμός να παραμένει ευάλωτος σε απειλές που έχουν καλυφθεί σε νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Η γρήγορη αντικατάσταση των ιατρικών μηχανημάτων -τουλάχιστον στις ΗΠΑ- προσκρούει στους κανονισμούς της αρμόδιας δημόσιας Αρχής (FDA), που εγκρίνει τη χρήση της ιατρικής τεχνολογίας με κριτήρια μόνον ιατρικής ασφάλειας και όχι κυβερνο-ασφάλειας, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Οι ειδικοί μάλιστα φοβούνται ότι τα ιατρικά μηχανήματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και συστατικά μέρη δικτύων (botnets), που θα ελέγχονται από χάκερς για διάφορους σκοπούς (π.χ. για τη μαζική αποστολή διαφημιστικών ή κακόβουλων ηλεκτρονικών μηνυμάτων).

Η μόλυνση ενός ιατρικού μηχανήματος από ιό υπολογιστή μπορεί να έχει έως συνέπεια ότι γίνεται πιο αργό στη λειτουργία του ή και να τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας - με ό,τι αυτό συνεπάγεται από ιατρική άποψη (π.χ. για μια συσκευή που παρακολουθεί τη λειτουργία της καρδιάς του ασθενούς σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εξάλλου, συνήθως τα μηχανήματα ενός νοσοκομείου συνδέονται σε ένα εσωτερικό δίκτυο, το οποίο με τη σειρά του έχει σύνδεση στο Ίντερνετ, με συνέπεια ο ιατρικός εξοπλισμός δυνητικά να απειλείται από κάποιο φορητό υπολογιστή ή άλλη συσκευή που εισέρχεται στο χώρο του νοσοκομείου. Οι απειλές αφορούν μια πληθώρα διαγνωστικών κι άλλων μηχανημάτων, ακόμα και πανάκριβους μαγνητικούς τομογράφους. Όσο τα νοσοκομεία και άλλα ιατρικά/διαγνωστικά κέντρα διασυνδέονται όλο και περισσότερο και οι νέες τεχνολογίες κατακλύζουν τον τομέα της υγείας (π.χ. τηλεϊατρική), τόσο η απειλή γίνεται εν δυνάμει πιο σοβαρή.

Οι έως τώρα εκτιμήσεις πάντως είναι ότι οι χάκερς δεν έχουν βάλει στόχο ειδικά τα ιατρικά μηχανήματα, όμως τα τελευταία μάλλον αποτελούν «παράπλευρες απώλειες» του πολέμου που μαίνεται στο κυβερνοδιάστημα, με όλο και περισσότερους υπολογιστές ανά τον κόσμο να πέφτουν θύματα των χάκερς. Όπως τόνισαν οι ειδικοί, το ιατρικό λογισμικό έχει κάνει θαύματα στην ιατρική, όμως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι παραμένει πάντα λογισμικό, άρα ευάλωτο σε επιθέσεις ιών υπολογιστών.



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΑΡΕΦΗ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ.



Σε γκάφα ολκής υπέπεσαν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης των εκδηλώσεων του δήμου Αλμωπίας
για τον εορτασμό των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Μακεδονίας και της Αλμωπίας.http://promahi-nea.blogspot.gr/2012/10/100_19.html
Ενώ εκπόνησαν ένα πλούσιο ομολογουμένως και αξιόλογο πρόγραμμα, με συμμετοχή πολλών πολιτιστικών 
συλλόγων,από πολλά χωριά της επαρχίας μας,ξέχασαν(;) να καλέσουν τον κατ εξοχήν ιστορικό σύλλογο της περιοχής.
Πρόκειται για τον πολιτιστικό σύλλογο του Γαρεφείου "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ".
Είναι κωμικοτραγικό να τιμάται ο ήρωας Μακεδονομάχος Γαρέφης, και να απουσιάζει ο σύλλογος του χωριού στο οποίο έδρασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ,στην τοπική κοινότητα Γαρεφείου, επικρατεί μεγάλη αγανάκτηση και εκνευρισμός για την ενέργεια
των υπευθύνων να αγνοήσουν το σύλλογο του χωριού.
Μάλιστα να αναφέρουμε ότι πριν την δημοσίευση του προγράμματος των εκδηλώσεων,μέλη του συλλόγου
επισκέφθηκαν τον δήμο, και ζήτησαν από τους υπεύθυνους να τους βάλουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων , μιας και το χωριό τους 
έχει δώσει τα μέγιστα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Μακεδονίας μας.

Τουλάχιστον τρεις (3) φορές έγινε αυτό το διάβημα των Γαρεφειωτών και η απάντηση του δήμου ήταν "οκ θα σας ενημερώσουμε".
Η ενέργεια αυτή των υπευθύνων προσβάλει βάναυσα το αίσθημα των κατοίκων και θα πρέπει άμεσα οι διοργανωτές των εκδηλώσεων να το
ξανακοιτάξουν, πριν γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.


Αναστάτωση και ανησυχία έχει προκληθεί στο καταναλωτικό κοινό από την αγορανομική διάταξη που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με την οποία τρόφιμα περασμένης διαθεσιμότητας {δηλαδή ληγμένα} θα βρίσκωνται στα καταστημάτα τροφίμων σε ειδικά ράφια με την ένδειξη «τρόφιμα περασμένης διαθεσιμότητας» και θα πωλούνται στό 1/3 της τιμής.


Τα τρόφιμα αυτά είναι μακράς διαρκείας οπως ρύζι, μακαρόνια, κριθαράκι, ζυμαρικά, φασόλια, φακές, ρεβίθια κλπ και όχι ευαλοίωτα τρόφιμα οπως γάλα, γιαούρτι, κρέας, κονσέρβες, κλπ.Τ

α ληγμένα αυτά τρόφιμα προoρίζoνται για τις οικονομικά αδύνατες τάξεις του πληθυσμού πρέπει όμως να γνωρίζουν οτι η κατανάλωση των τροφίμων αυτών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.

Τα ληγμένα τροφιμα εάν η συσκευασια τους εχει διατρηθεί έστω και ελάχιστα μπορει να προκληθούν αλλοιώσεις απο μικρόβια και να προκαλέσουν στόν καταναλωτή γαστρεντερικές διαταραχές,εμέτους κλπ αλλά και σοβαρότερες επιπτωσεις που θα φανούν αργότερα. 

Ακόμη εάν δεν έχουν διατηρηθεί σωστα μπορουν πέραν απο την αλλοίωση των γευστικών χαρακτηριστικών να έχουν υποστεί και αλλες σοβαρότερες αλλοιώσεις. 

Μέχρι σήμερα οι καταναλωτές γνώριζαν και παρατηρούσαν προσεκτικά την ημερομηνία ληξης και δεν αγόραζαν ούτε τρόφιμα πού ήταν κοντά στην ημερομηνία λήξης, σήμερα ομως έρχεται η κυβέρνηση και ανεβάζει στα ράφια τα ήδη ληγμένα τρόφιμα. Είναι γνωστό οτι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που είναι ήδη ασθενικοί εως ανύπαρκτοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν επι πλέον και στον έλεγχο των ληγμένων τροφίμων .Επιπλέον σύμφωνα με έρευνα της Eurostat το 75% των ελλήνων καταναλωτών δεν εμπιστεύονται οτι τα τρόφιμα που καταναλώνουν είναι ασφαλή. Η αγορανομική αυτή διαταξη θα επιτείνει ακόμα περισσότερο την αγωνία τους.

Σοβαρό ομως είναι και το γεγονός οτι εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήματα έτοιμου και πρόχειρου φαγητού θα εκμεταλλευτούν την διάταξη αυτή και στον βωμό του κέρδους θα σερβίρουν τα ληγμένα προϊόντα στούς πελάτες.

Η αγορανομική διάταξη αναφέρει οτι τα τρόφιμα αυτά δεν προορίζωνται για εστιατόρια κλπ ποιός ομως θα μπορεί να ελέγξει κάτι τέτοιο. 

Στον καταναλωτή είναι γνωστες οι εικόνες απελπισμένων που αναζητουν οτι ληγμένα τρόφιμα στα σκουπίδια ή τις εικόνες επιδρομών απο περιθωριακούς στις χωματερές για ληγμένες κονσέρβες και αλλα τρόφιμα.Ολα αυτά έρχεται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση ανεβάζωντας στά ράφια ληγμένα τρόφιμα χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί και την ασφάλεια τους.

Προτείνω να τροποποιηθεί η αγορανομική αυτή διάταξη και να μπαινουν στα ειδικά ράφια των καταστημάτων τα τρόφιμα που πρόκειται να λήξουν στις επόμενους τρείς μήνες με ειδική τιμή και όχι αυτά που έχουν ήδη λήξει.

Νίκος Κατσαρός
π..πρόεδρος ΕΦΕΤ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.



Τα επεισόδια δεν έλειψαν από την αναμέτρηση Σκόπια - Σερβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.


Οι Σέρβοι σήκωσαν την ελληνική σημαία μέσα στο εθνικό στάδιο των Σκοπίων, κάτι που εξόργισε τους οπαδούς των γηπεδούχων και όχι μόνο.

Οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην εξέδρα που ήταν οι Σέρβοι φίλαθλοι και ακολούθησαν σκηνές βίας μεταξύ των φιλάθλων και των αστυνομικών οι οποίοι ενοχλήθηκαν από την ελληνική σημαία.

Δείτε το βίντεο μετά το 1.30





ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Σάββατο
Ώρα 17:00   
Έναρξη των εκδηλώσεων με ποδηλατοδρομία με τη συμμετοχή των Φίλων του Ποδηλάτου Αριδαίας και όσων δημοτών επιθυμούν. Σημείο συνάντησης θα είναι η πλατεία Αγγελή Γάτσου και η διαδρομή είναι Αριδαία-Δωροθέα-Σωσάνδρα-Αριδαία. Παρακαλούνται οι ανήλικοι να συνοδεύονται από κηδεμόνα. 

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Τρίτη
Ώρα 09:00 
Ημέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας. Οι αθλητικοί σύλλογοι υποδέχονται τα δημοτικά σχολεία της Αλμωπίας και πραγματοποιούνται παρουσιάσεις των παρακάτω αθλημάτων: καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, τένις, άρση βαρών, tae kwon do, ορειβασία, αναρρίχηση. 

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Τετάρτη
Ώρα 20:30   
Μουσική εκδήλωση στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών σχημάτων. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Σύλλογο Φίλων Μουσικής «Ο ΑΡΙΩΝ».

01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Πέμπτη
Ώρα 20:00 
Εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση στην Αλμωπία, από την απελευθέρωση ως σήμερα. Η εκδήλωση επικεντρώνεται στην παρουσίαση της ιστορίας της μέσης εκπαίδευσης από την ίδρυση των πρώτου Γυμνασίου ως σήμερα , των δασκάλων και ιερέων της περιόδου της απελευθέρωσης, των παιχνιδιών που παίζονταν από την περίοδο της απελευθέρωσης έως και τη δεκαετία του 50.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί βράβευση των αριστούχων μαθητών των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας για το σχολικό έτος 2011-2012, καθώς όσων μαθητών έχουν διακριθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό. 

02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Παρασκευή
Ώρα 11:00 
Κατάθεση στεφανιών από μαθητές των σχολείων της Αριδαίας. 

Ώρα 19:00  
Εκδήλωση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με τίτλο «100 χρόνια ελεύθερης Αλμωπίας», στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο. Στην εκδήλωση συμμετέχει το Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας. 

03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Σάββατο
Ώρα 17:00 
Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία Εικόνας στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου. 
Ώρα 20:30 
Κεντρική Εκδήλωση Ιστορικής Μνήμης στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο
Ομιλήτρια:
κα Αριάδνη Μαντά: Το χρονικό της απελευθέρωσης της Αλμωπίας.
Τιμητική βράβευση του ευεργέτη κου Ξενιτίδη Νικόλαου.
Η Δημοτική Χορωδία θα τραγουδήσει 3 τραγούδια που συνδέονται με την ιστορική μνήμη, 3 τραγούδια θα παρουσιάσει και η χορωδία της Πολυκάρπης.
Εγκαίνια έκθεσης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας με φωτογραφίες και ντοκουμέντα από το 1875 έως το 1912. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι την 10η Νοεμβρίου, ώρες 09:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00. 

04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Κυριακή
Ώρα 8:00   
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. 
Ώρα 10:30 
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου, όπου θα χοροστατήσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμωπίας. 
Ώρα 10:45 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Αριδαίας, κ. Γρηγοριάδη Χρήστο.

Ώρα 11:30  Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης στο προαύλιο του Ιερού Ναού και κατάθεση στεφανιών στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων.
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.  
Ώρα 11:45 
Παρέλαση  των αναπήρων, τραυματιών, θυμάτων πολέμου, των Προσκόπων και εκπροσώπων όλων των Σχολικών Μονάδων και των Συλλόγων της Αλμωπίας. 

Ώρα 18:00  
Υποστολή της Σημαίας. Για την Ιεροτελεστία παρακαλείται να μεριμνήσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμωπίας. Για την τήρηση της τάξης παρακαλείται να μεριμνήσει ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και η Δημοτική Αστυνομία. Χρέη τελετάρχη θα εκτελεί ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Ιατρίδης Γεώργιος.

Ώρα 19:00 
Κεντρική πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας, με τίτλο «Η ιστορία της Αλμωπίας μέσα από την ιστορία των πολιτισμών της: Ο θησαυρός της σύνθετης και σπάνιας πολυπολιτισμικότητάς της».
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους ήρωες της Αλμωπίας: 
Αγγελή Γάτσο, Καπετάν Γαρέφη και Παπά Νίκανδρο Παπαϊωάννου. 
Συμμετέχουν: 3 ορχήστρες (ντόπικη, μικρασιάτικη, ποντιακή), βλάχικο τραγούδι χωρίς όργανα και                       8 χορευτικά συγκροτήματα. 
Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της Αλμωπίας μέσα από την αφήγηση της ιστορίας της Αλμωπίας από την Τουρκοκρατία, την απελευθέρωση, την έλευση των προσφύγων και τα νεότερα χρόνια. Ο χαρακτήρας αυτός πρεσβεύει την αρμονική συνύπαρξη και αποτελεί ένα διακριτικό χαρακτηριστικό που διαπερνά την ιστορία της. 
Η εκδήλωση θα είναι μια παράσταση χωρίς παρεμβολές παρουσιάσεων ορχηστρών και χορευτικών, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια αδιάλειπτης παρουσίασης της συνέχειας των ηθών και εθίμων της περιοχής μας. 
Αφήγηση της ιστορίας της Αλμωπίας: Αριάδνη Μαντά.
Μουσική επιμέλεια και οργανωτική ευθύνη εκδήλωσης: Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Ο ΑΡΙΩΝ».
Ορχήστρες: Ντόπικα : Πέτρος Τσιπάρης, Μικρασιάτικα : Χρήστος Τραμποσίνης, Ποντιακά : Μαντζηρίδης Παύλος και Παναγιωτίδης Χρήστος, και οι κυρίες από τον Αρχάγγελο συνοδευόμενες από την γκάιντα του Γιάννη Δρένου. 
Συμμετέχουν: Ακρίτες Αλμωπίας, Άλμωπες, Εύξεινος Λέσχη, Αλησμόνητες Πατρίδες, Μορφωτικοί Σύλλογοι Αρχαγγέλου, Θηριόπετρας, Προμάχων και Πολυκάρπης. 
Οι ορχήστρες και τα χορευτικά συγκροτήματα θα ξεκινήσουν από τις τρεις εισόδους της πόλης (είσοδος από Σωσάνδρα, από Εξαπλάτανο και από Πιπεριά-Τσάκους) και θα κατευθυνθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας. 

05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Δευτέρα
Ώρα 20:30   Η βραβευμένη στο πανελλήνιο φεστιβάλ Ορεστιάδας θεατρική Παράσταση του έργου “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” από τη θεατρική ομάδα “Έκφραση Αλμωπίας” στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο. Είσοδος: 5 ευρώ. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Έκθεση ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής στους χώρους του Δημαρχείου.
Φιλοξενία πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων σε ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια στον πεζόδρομο, στο κέντρο της Αριδαίας, με σκοπό την παρουσίαση φωτογραφιών, φορεσιών, παραδοσιακών φαγητών και άλλων στοιχείων της ιστορίας και της δραστηριότητάς τους. 
Συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων, υποδημάτων και άλλων χρήσιμων ειδών για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α. στα γραφεία από 29 Οκτωβρίου έως 05 Νοεμβρίου από τις 08:30 έως 14:30. 
Street tennis στην οδό Κύπρου στην Αριδαία το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 11:00 έως 13:00. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας. 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ του ΠΑΜΕ σε ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ & ΣΚΥΔΡΑ



  Με αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε Γιαννιτσά & Σκύδρα συμμετείχε το ΠΑΜΕ της Πέλλας στην Απεργία της 18ης Οκτώβρη. Έδωσε το ζωντανό αγωνιστικό τόνο αντίδρασης των λαϊκών στρωμάτων του Νομού στα νέα βάρβαρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ενάντια σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, νεολαία.

      Στη Σκύδρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας ( ΤΑΞΙ ). Με την ολοκλήρωσή της η συγκέντρωση μετατράπηκε αγωνιστική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων & των δανειακών συμβάσεων, όπως :  « Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία – τη κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» , «ΔΝΤ & τρόϊκα φύγετε από’δω – τα μέτρα σας και δρόμο στον αγύριστο» , «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά-Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» , «Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού-Τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού»  , «Τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία-Έξω από της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία» , κ.ά.

     Στα Γιαννιτσά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ), την ίδια στιγμή που το Εργατικό Κέντρο της πόλης & τα Σωματεία της δύναμής του  «συμμετείχαν» για μια ακόμη φορά σε πανελλαδική απεργία με … την έκδοση Ανακοίνωσης  ! 

      ►  Στη συγκέντρωση της Σκύδρας το χαιρετισμό των μικρομεσαίων αγροτών από τη τοπική γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) απεύθυνε ο εκπρόσωπός της Καραβίτης Σίμος , τονίζοντας :
      «Είμαστε και σήμερα εδώ στην απεργιακή συγκέντρωση της Σκύδρας  και όλης της χώρας, με το ΠΑΜΕ των εργαζομένων , τη ΠΑΣΕΒΕ των αυτοαπασχολούμενων ,  τη νεολαία, γιατί : 
         Η κτηνοτροφία καταρρέει, το εισόδημά μας εξανεμίστηκε, οι παραγωγές μας είναι απλήρωτες, οι τιμές εξευτελιστικές, η φοροληστεία στην ημερήσια διάταξη. Μας οδηγούν στον αφανισμό, στην εξαθλίωση.
         Τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο. Μία για τη ΔΕΗ, μία για τον ΕΛΓΑ, μία για τον ΟΓΑ, μία για τις γεωτρήσεις, μία για τους σταύλους, τώρα ολοταχώς πάνε για φορολογία στα χωράφια, μειώνουν ακόμα και την εξευτελιστική σύνταξη του ΟΓΑ και θέλουν να καταργήσουν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.
         Καταργούν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όπως και στους εργαζόμενους, μας επιβάλουν 5ευρα και 10ευρα στα Νοσοκομεία και πολλοί φτωχοί και μικροί αγρότες δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τα βιβλιάριά μας όπως και οι αυτοαπασχολούμενοι, διπλασιάζουν τη συμμετοχή μας στα φάρμακα.
        Ξεπουλάνε τη ΔΩΔΩΝΗ, τη ΣΕΚΑΠ, την ΕΛΒΙΖ, την ΕΒΖ μετά το «χάρισμα»  της ΑΤΕ στους τραπεζίτες, ενισχύουν τους μεγαλεμπόρους και τους βιομήχανους, που αποτελούν καρτέλ σε κάθε προϊόν, να μας παίρνουν την παραγωγή σε εξευτελιστικές τιμές. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !».          
  
         Κεντρικός ομιλητής από τη γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ ήταν ο Προυσανίδης Ανέστης , που επισήμανε ανάμεσα στα άλλα :                                                                                                                     «Σήμερα που η κρίση οξύνεται ολοένα και περισσότερο, και το Κεφάλαιο εξαπολύει λυσσαλέα επίθεση, στην προσπάθειά του να τσακίσει τα δικαιώματα , τις κατακτήσεις μας , δεν δικαιολογεί-ται κανένας εφησυχασμός . Στέλνουμε σήμερα ένα μήνυμα προς όλους τους κεφαλαιοκράτες , τους πολιτικούς τους εκπροσώπους – στα κόμματα τους και τα πάσης φύσεως «παπαγαλάκια» τους ,  ότι στο παιχνίδι αποπροσανατολισμού , κοροϊδίας και παγίδευσης του ελληνικού λαού , με τα επικοινωνιακά τους παιχνιδάκια , της δήθεν διαπραγμάτευσης εμείς δεν τσιμπάμε .
        Ξέρουμε καλά  ότι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ έχουν καταλήξει ΚΑΙ γι’ αυτό το τελευταίο , όπως μας λένε  πακέτο μέτρων , ΚΑΙ για τα επόμενα, πάντα «τελευταία» πακέτα μέτρων . Τα μέτρα είναι εντολές των μονοπωλίων. Και επειδή δεν τα ξέρουμε μόνο εμείς αυτά , λέμε ότι είναι βρώμικος ο ρόλος όλων αυτών που μιλάνε για δήθεν κακή διαπραγμάτευση , υποτέλεια , ξένη κατοχή κ.λ.π. Μεγάλα λόγια και κραυγές από την μία και από την άλλη βάζουν πλάτη για να κρύβεται η αλήθεια από λαό – από την εργατική τάξη . Να βγαίνει λάδι η μεγαλοεργοδοσία , να προχωράει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο .
Εκεί , σε αυτόν τον σχεδιασμό έχουν δώσει ρόλο και στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.  Τριπλό ρόλο : α) Να στρέψει τους Έλληνες εργάτες εναντίον των μεταναστών ,                                                          β) Να πατρονάρει από τα δουλεμπορικά της  Έλληνες εργάτες σα φθηνό κρέας για τους Εργοδότες ,  γ) Να λειτουργήσει σαν παρακρατικός κατασταλτικός μηχανισμός , ενάντια στο ταξικό κίνημα . Αποτελεσματικοί αγώνες σημαίνει και καταδίκη των ρατσιστικών – ναζιστικών αντιλήψεων της Χρυσής Αυγής .
Τα σχέδια τους για τους μισθούς των -580- ευρώ μικτά και αν …. δεν αφορούν μόνο τον κατώτερο μισθό , με βάση αυτόν θα αμείβονται όλοι , και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα και παντού. Αυτή είναι η ζωή που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας. Δουλειά από τα χαράματα μέχρι τη νύχτα για μεροκάματα πείνας :Καμιά ελπίδα για ελεύθερο χρόνο  - καμιά δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά μας- καμία πρόσβαση σε στοιχειώδη υπηρεσίες υγείας πρόνοιας – δουλειά μέχρι τα γεράματα κι αντί για σύνταξη ένα ψωροεπίδομα.
    Δίνουμε τη μάχη να μην περάσουν τα μέτρα . Εκεί όμως που θα κριθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , εκεί που θα μετρήσουμε και θα μετράμε κάθε μέρα το μπόι μας , είναι στο κατά πόσο θα εμποδίσουμε την εφαρμογή τους , σε κάθε χώρο εργασίας.
     Αυτά τα μέτρα , αυτές οι πολιτικές δεν ανατρέπονται από τα πάνω . Όσο στην οικονομία θα κυριαρχούν τα μονοπώλια και ο οργάνωσή τους η Ε.Ε. , η επίθεση θα είναι αμείλικτη και διαρκής . Δεν φτάνει να καταγγέλλεις τα μέτρα και την Κυβέρνηση, χωρίς να τα βάζεις με τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω, χωρίς να τα βάζεις με τα μονοπώλια.
      Μακριά κι από καινούργιους αυτοαποκαλούμενους , αυτοπροτεινόμενους καλύτερους διαπραγματευτές – διαχειριστές τύπου ΣΥΡΙΖΑ κτλ. Την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ με άστεγα τμήματα της ΠΑΣΚΕ , ετοιμάζονται να συνεχίσουν τον προδοτικό για τους εργαζόμενους ρόλο τους , αναβαπτισμένοι .Σε μια περίοδο που απαιτούνται συνδικάτα με ηγέτες αποφασισμένους να υπερασπισθούν την εργατική τάξη από την άγρια εκμετάλλευση της καπιταλιστικής εργοδοσίας και του κράτους, σχεδιάζουν την εμφάνιση μιας νέας γραφειοκρατίας. 
 Καταγγέλλουμε το σχέδιο τους, που στο όνομα της αναδιάταξης του συνδικαλιστικού κινήματος προτείνουν : - Τη συγχώνευση των 176 Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών σε 13 περιφερειακές οργανώσεις και τη μετατροπή των πρωτοβάθμιων σωματείων σε εργασιακά συμβούλια. Ζητούν δηλ. τη διάλυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και τη μετατροπή τους σε ΚΕΠ-Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών. Σχεδιάζουν την μετατροπή των Συνδικάτων σε εξωραϊστικούς συλλόγους . 
           Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις , πρέπει καθημερινά να προετοιμαζόμαστε για διαρκή , ανυποχώρητο , σκληρό ταξικό αγώνα .Γι' αυτό στο συνδικαλιστικό κίνημα σαν ΠΑΜΕ έχουμε διαχωρίσει τις θέσεις μας. Εμείς παλεύουμε για την ανασύνταξή του, για ένα ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα».
     ►  Στη συγκέντρωση των Γιαννιτσών σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( Ο.Γ.Ε.) στο Ν.Πέλλας Ευσταθιάδου Αγγέλα , που επεσήμανε : 
     «Καλούμε όλες τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις συνταξιούχες, τις σπουδάστριες, τις μετανάστριες, να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές & τα νέα μέτρα των οποίων είναι τα πρώτα θύματα ( γυναικεία ανεργία , μαύρη & ελαστική εργασία, στέρηση κοινωνικών & προνοιακών επιδομάτων, με χιλιάδες παιδιά έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κλπ. ) . 
      Ήρθε η ώρα και μείς οι γυναίκες να τους πούμε το μεγάλο όχι. Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι η ανασφάλεια, η φτώχεια και η ανεργία».

         Τη συγκέντρωση χαιρέτισε από τη τοπική γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) ο Κουρτελής Δημήτρης , τονίζοντας :

         «Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει τις επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώνοντας την γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών. 
         Πρέπει να απαντήσουμε αγωνιστικά, μαχητικά, οργανωμένα σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη μαζί με εκείνους που έχουμε κοινά συμφέροντα να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς να ξεπεράσουμε την τρομοκρατία. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων».  
       Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση των Γιαννιτσών ήταν από τη τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ο Τσαμαλδούπης Θανάσης , που ανάμεσα σε άλλα τόνισε : 
    
        «Οι συνέπιες των βάρβαρων καπιταλιστικών μέτρων κτυπάνε αλύπητα όλα τα λαϊκά στρώματα γι’αυτό : Ούτε ένα εργαζόμενος, ούτε ένας συνταξιούχους, άνεργος, νέος δεν πρέπει να αντιμετωπίσει μόνος του την εφορία, το συνεργείο της ΔΕΗ που θα επιχειρήσει να τους κόψει το ρεύμα. Ούτε ένας άνεργος, απολυμένος, απλήρωτος εργάτης δεν πρέπει να βρεθεί μόνος του απέναντι στον εργοδότη, χωρίς ένα πιάτο φαί, χωρίς το απαραίτητο φάρμακο. 
         Πρέπει με αλληλεγγύη και συμπαράσταση να δώσουμε το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί, να κάνουμε πράξη το ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ κόντρα στη λογική της φιλανθρωπίας και των ληγμένων τροφίμων .
        Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο μέχρι την τελική νίκη . Με οργάνωση, με ανυποχώ-ρητες αναμετρήσεις για να απαλλαγούμε απ’ το βραχνά της πτώχευσης, το ζυγό των μονοπω-λίων και της εξουσίας τους, από τα δεσμά της Ε.Ε.
      Αυτό το μήνυμα να μεταφέρουμε από αύριο στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Ο αγώνας συνεχίζεται, χωρίς σταματημό. Είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν περιμένουμε. Προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας», κατέληξε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Τσαμαλδούπης Θανάσης . 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ.



Στη Βουλή έφτασε το τεράστιο για το Νομό μας ζήτημα του Οδικού Αξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά – Έδεσσα και της υφαρπαγής από το Νομό μας των 120 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του.
Το θέμα αν και δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, τέθηκε από τον Γιώργο Καρασμάνη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο βουλευτής, για ακόμη μια φορά, κατήγγειλε τις σκανδαλώδεις προεκλογικές μεθοδεύσεις για ένα έργο που σύμφωνα με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου αλλά και τους προηγούμενους κρατικούς Περιφερειάρχες με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους, ήταν ώριμο προς δημοπράτηση. Επικαλέστηκε μάλιστα και τον παρευρισκόμενο Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών κ. Σταύρο Καλογιάννη ο οποίος στις αλλεπάλληλες επί δύο μήνες συναντήσεις που είχε ο βουλευτής μαζί του για το ζήτημα αυτό, είχε και ο ίδιος παραδεχτεί όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ότι όντως το έργο είναι ώριμο προς δημοπράτηση. 
Καταλήγοντας ο Γιώργος Καρασμάνης, υπογράμμισε ότι ήδη έχουν υποβληθεί και το τεχνικό δελτίο πράξης αλλά και η αίτηση επαναχρηματοδότησης, και κάλεσε τον Υπουργό να πράξει το καθήκον του ώστε άμεσα, μέσα στον Οκτώβριο, να επανενταχθεί το έργο και να ξεκινήσει η δημοπράτηση της κατασκευής.

Ακολουθούν τα επίσημα πρακτικά με την τοποθέτηση του Γιώργου Καρασμάνη στην Επιτροπή.    
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι συγκεκριμένα αλλά η συζήτηση επεκτάθηκε για έργα σε όλη την επικράτεια. Με πολλή στεναχώρια παίρνω τον λόγο για ένα θέμα που είναι εκτός ημερήσιας διάταξης, θα πρέπει όμως να πω δύο κουβέντες γι' αυτό το σημαντικό έργο που αφορά τον οδικό άξονα Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα. Τον Υπουργό, κ. Καλογιάννη, εδώ και 2 μήνες τον έχουμε κουράσει με τις αλλεπάλληλες συναντήσεις για το συγκεκριμένο έργο. Είναι ο ίδιος που είπε κατ’ επανάληψη ότι το έργο είναι ώριμο και είναι έτοιμο προς δημοπράτηση. Να θυμίσω ότι την ημέρα της διάλυσης της Βουλής στις 11/4/2012 απεντάχθηκε το έργο από την προηγούμενη ηγεσία, στις 19/4/2012 απεσύρθη η χρηματοδότηση και με διαδικασίες fast track εντάχθηκε ένα άλλο έργο, παρά το γεγονός ότι το έργο ήταν ώριμο και με την επιβεβαίωση του κ. Καλογιάννη αλλά και των υπηρεσιών του υπουργείου αλλά και των υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των προηγούμενων περιφερειαρχών της κας Λιονή και του κ. Σιώκου, που σε όλες τις δηλώσεις και συνεντεύξεις τους έλεγαν ότι το έργο αυτό είναι ώριμο. Ειδικότερα για την παράκαμψη των Γιαννιτσών είχαν διαβεβαιώσει ότι ήταν διασφαλισμένη η χρηματοδότηση των 120 εκατ., όπως επίσης και ένα άλλο σημαντικό ποσό από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτός ο οδικός άξονας Γιαννιτσά –Χαλκηδόνα -Έδεσσα που έχει καταντήσει το γεφύρι της Άρτας.
Εγώ, κύριε Υπουργέ, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσάς. Εγώ αντιλαμβάνομαι τον «καημό» του κ. Τζαμτζή – έχει δίκιο είναι όπως τα λέει για το (υπουργιλίκη)- αλλά εγώ πίστευα και πιστεύω ότι ένας καλός βουλευτής για το νομό του είναι πάνω από Υπουργό και ένας καλός Υπουργός είναι για την Ελλάδα και πιστεύω ότι αν οι Υπουργοί μας ήταν για την Ελλάδα η πατρίδα μας θα είχε καλύτερη πορεία. Επειδή είστε ένας από τους καλύτερους, κ. Υπουργέ, θα κάνετε το καθήκον σας γιατί ήδη έχουν υποβληθεί και το τεχνικό δελτίο πράξης αλλά και η αίτηση επαναχρηματοδότησης, ώστε άμεσα, μέσα στον Οκτώβριο, να επανενταχθεί το έργο και να ξεκινήσει η δημοπράτηση της κατασκευής, γιατί οι μελέτες είναι έτοιμες αλλά και η συμπληρωματική μελέτη του 1,2 εκατ. και αυτή τρέχει και θα ολοκληρωθεί. 
Αν και έχω εκφράσει τον προβληματισμό μου γιατί υπάρχει αυτή η συμπληρωματική μελέτη, όταν υπάρχει προμελέτη που καλύπτει το 80% με 90% του έργου. Πώς είναι δυνατόν όλες οι μελέτες αυτού του μεγάλου οδικού άξονα να κοστίζουν 2 εκατομμύρια και η συμπληρωματική μελέτη - ενώ υπάρχει προμελέτη που καλύπτει το 80% με 90% των μελετητικών εργασιών - να στοιχίζει 1,2 εκατ.; Ξέρω, όμως, ότι θα κάνετε το καθήκον σας, κ. Υπουργέ και θα επανεντάξετε μέσα στον Οκτώβριο το έργο, τουλάχιστον την παράκαμψη Γιαννιτσών και αργότερα την παράκαμψη Χαλκηδόνας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                                18/10/2012

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...