Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ του ΠΑΜΕ σε ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ & ΣΚΥΔΡΑ



  Με αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε Γιαννιτσά & Σκύδρα συμμετείχε το ΠΑΜΕ της Πέλλας στην Απεργία της 18ης Οκτώβρη. Έδωσε το ζωντανό αγωνιστικό τόνο αντίδρασης των λαϊκών στρωμάτων του Νομού στα νέα βάρβαρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ενάντια σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, νεολαία.

      Στη Σκύδρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας ( ΤΑΞΙ ). Με την ολοκλήρωσή της η συγκέντρωση μετατράπηκε αγωνιστική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων & των δανειακών συμβάσεων, όπως :  « Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία – τη κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» , «ΔΝΤ & τρόϊκα φύγετε από’δω – τα μέτρα σας και δρόμο στον αγύριστο» , «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά-Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» , «Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού-Τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού»  , «Τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία-Έξω από της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία» , κ.ά.

     Στα Γιαννιτσά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ), την ίδια στιγμή που το Εργατικό Κέντρο της πόλης & τα Σωματεία της δύναμής του  «συμμετείχαν» για μια ακόμη φορά σε πανελλαδική απεργία με … την έκδοση Ανακοίνωσης  ! 

      ►  Στη συγκέντρωση της Σκύδρας το χαιρετισμό των μικρομεσαίων αγροτών από τη τοπική γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) απεύθυνε ο εκπρόσωπός της Καραβίτης Σίμος , τονίζοντας :
      «Είμαστε και σήμερα εδώ στην απεργιακή συγκέντρωση της Σκύδρας  και όλης της χώρας, με το ΠΑΜΕ των εργαζομένων , τη ΠΑΣΕΒΕ των αυτοαπασχολούμενων ,  τη νεολαία, γιατί : 
         Η κτηνοτροφία καταρρέει, το εισόδημά μας εξανεμίστηκε, οι παραγωγές μας είναι απλήρωτες, οι τιμές εξευτελιστικές, η φοροληστεία στην ημερήσια διάταξη. Μας οδηγούν στον αφανισμό, στην εξαθλίωση.
         Τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο. Μία για τη ΔΕΗ, μία για τον ΕΛΓΑ, μία για τον ΟΓΑ, μία για τις γεωτρήσεις, μία για τους σταύλους, τώρα ολοταχώς πάνε για φορολογία στα χωράφια, μειώνουν ακόμα και την εξευτελιστική σύνταξη του ΟΓΑ και θέλουν να καταργήσουν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.
         Καταργούν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όπως και στους εργαζόμενους, μας επιβάλουν 5ευρα και 10ευρα στα Νοσοκομεία και πολλοί φτωχοί και μικροί αγρότες δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τα βιβλιάριά μας όπως και οι αυτοαπασχολούμενοι, διπλασιάζουν τη συμμετοχή μας στα φάρμακα.
        Ξεπουλάνε τη ΔΩΔΩΝΗ, τη ΣΕΚΑΠ, την ΕΛΒΙΖ, την ΕΒΖ μετά το «χάρισμα»  της ΑΤΕ στους τραπεζίτες, ενισχύουν τους μεγαλεμπόρους και τους βιομήχανους, που αποτελούν καρτέλ σε κάθε προϊόν, να μας παίρνουν την παραγωγή σε εξευτελιστικές τιμές. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !».          
  
         Κεντρικός ομιλητής από τη γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ ήταν ο Προυσανίδης Ανέστης , που επισήμανε ανάμεσα στα άλλα :                                                                                                                     «Σήμερα που η κρίση οξύνεται ολοένα και περισσότερο, και το Κεφάλαιο εξαπολύει λυσσαλέα επίθεση, στην προσπάθειά του να τσακίσει τα δικαιώματα , τις κατακτήσεις μας , δεν δικαιολογεί-ται κανένας εφησυχασμός . Στέλνουμε σήμερα ένα μήνυμα προς όλους τους κεφαλαιοκράτες , τους πολιτικούς τους εκπροσώπους – στα κόμματα τους και τα πάσης φύσεως «παπαγαλάκια» τους ,  ότι στο παιχνίδι αποπροσανατολισμού , κοροϊδίας και παγίδευσης του ελληνικού λαού , με τα επικοινωνιακά τους παιχνιδάκια , της δήθεν διαπραγμάτευσης εμείς δεν τσιμπάμε .
        Ξέρουμε καλά  ότι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ έχουν καταλήξει ΚΑΙ γι’ αυτό το τελευταίο , όπως μας λένε  πακέτο μέτρων , ΚΑΙ για τα επόμενα, πάντα «τελευταία» πακέτα μέτρων . Τα μέτρα είναι εντολές των μονοπωλίων. Και επειδή δεν τα ξέρουμε μόνο εμείς αυτά , λέμε ότι είναι βρώμικος ο ρόλος όλων αυτών που μιλάνε για δήθεν κακή διαπραγμάτευση , υποτέλεια , ξένη κατοχή κ.λ.π. Μεγάλα λόγια και κραυγές από την μία και από την άλλη βάζουν πλάτη για να κρύβεται η αλήθεια από λαό – από την εργατική τάξη . Να βγαίνει λάδι η μεγαλοεργοδοσία , να προχωράει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο .
Εκεί , σε αυτόν τον σχεδιασμό έχουν δώσει ρόλο και στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.  Τριπλό ρόλο : α) Να στρέψει τους Έλληνες εργάτες εναντίον των μεταναστών ,                                                          β) Να πατρονάρει από τα δουλεμπορικά της  Έλληνες εργάτες σα φθηνό κρέας για τους Εργοδότες ,  γ) Να λειτουργήσει σαν παρακρατικός κατασταλτικός μηχανισμός , ενάντια στο ταξικό κίνημα . Αποτελεσματικοί αγώνες σημαίνει και καταδίκη των ρατσιστικών – ναζιστικών αντιλήψεων της Χρυσής Αυγής .
Τα σχέδια τους για τους μισθούς των -580- ευρώ μικτά και αν …. δεν αφορούν μόνο τον κατώτερο μισθό , με βάση αυτόν θα αμείβονται όλοι , και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα και παντού. Αυτή είναι η ζωή που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας. Δουλειά από τα χαράματα μέχρι τη νύχτα για μεροκάματα πείνας :Καμιά ελπίδα για ελεύθερο χρόνο  - καμιά δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά μας- καμία πρόσβαση σε στοιχειώδη υπηρεσίες υγείας πρόνοιας – δουλειά μέχρι τα γεράματα κι αντί για σύνταξη ένα ψωροεπίδομα.
    Δίνουμε τη μάχη να μην περάσουν τα μέτρα . Εκεί όμως που θα κριθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , εκεί που θα μετρήσουμε και θα μετράμε κάθε μέρα το μπόι μας , είναι στο κατά πόσο θα εμποδίσουμε την εφαρμογή τους , σε κάθε χώρο εργασίας.
     Αυτά τα μέτρα , αυτές οι πολιτικές δεν ανατρέπονται από τα πάνω . Όσο στην οικονομία θα κυριαρχούν τα μονοπώλια και ο οργάνωσή τους η Ε.Ε. , η επίθεση θα είναι αμείλικτη και διαρκής . Δεν φτάνει να καταγγέλλεις τα μέτρα και την Κυβέρνηση, χωρίς να τα βάζεις με τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω, χωρίς να τα βάζεις με τα μονοπώλια.
      Μακριά κι από καινούργιους αυτοαποκαλούμενους , αυτοπροτεινόμενους καλύτερους διαπραγματευτές – διαχειριστές τύπου ΣΥΡΙΖΑ κτλ. Την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ με άστεγα τμήματα της ΠΑΣΚΕ , ετοιμάζονται να συνεχίσουν τον προδοτικό για τους εργαζόμενους ρόλο τους , αναβαπτισμένοι .Σε μια περίοδο που απαιτούνται συνδικάτα με ηγέτες αποφασισμένους να υπερασπισθούν την εργατική τάξη από την άγρια εκμετάλλευση της καπιταλιστικής εργοδοσίας και του κράτους, σχεδιάζουν την εμφάνιση μιας νέας γραφειοκρατίας. 
 Καταγγέλλουμε το σχέδιο τους, που στο όνομα της αναδιάταξης του συνδικαλιστικού κινήματος προτείνουν : - Τη συγχώνευση των 176 Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών σε 13 περιφερειακές οργανώσεις και τη μετατροπή των πρωτοβάθμιων σωματείων σε εργασιακά συμβούλια. Ζητούν δηλ. τη διάλυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και τη μετατροπή τους σε ΚΕΠ-Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών. Σχεδιάζουν την μετατροπή των Συνδικάτων σε εξωραϊστικούς συλλόγους . 
           Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις , πρέπει καθημερινά να προετοιμαζόμαστε για διαρκή , ανυποχώρητο , σκληρό ταξικό αγώνα .Γι' αυτό στο συνδικαλιστικό κίνημα σαν ΠΑΜΕ έχουμε διαχωρίσει τις θέσεις μας. Εμείς παλεύουμε για την ανασύνταξή του, για ένα ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα».
     ►  Στη συγκέντρωση των Γιαννιτσών σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( Ο.Γ.Ε.) στο Ν.Πέλλας Ευσταθιάδου Αγγέλα , που επεσήμανε : 
     «Καλούμε όλες τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις συνταξιούχες, τις σπουδάστριες, τις μετανάστριες, να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές & τα νέα μέτρα των οποίων είναι τα πρώτα θύματα ( γυναικεία ανεργία , μαύρη & ελαστική εργασία, στέρηση κοινωνικών & προνοιακών επιδομάτων, με χιλιάδες παιδιά έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κλπ. ) . 
      Ήρθε η ώρα και μείς οι γυναίκες να τους πούμε το μεγάλο όχι. Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι η ανασφάλεια, η φτώχεια και η ανεργία».

         Τη συγκέντρωση χαιρέτισε από τη τοπική γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) ο Κουρτελής Δημήτρης , τονίζοντας :

         «Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει τις επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώνοντας την γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών. 
         Πρέπει να απαντήσουμε αγωνιστικά, μαχητικά, οργανωμένα σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη μαζί με εκείνους που έχουμε κοινά συμφέροντα να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς να ξεπεράσουμε την τρομοκρατία. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων».  
       Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση των Γιαννιτσών ήταν από τη τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ο Τσαμαλδούπης Θανάσης , που ανάμεσα σε άλλα τόνισε : 
    
        «Οι συνέπιες των βάρβαρων καπιταλιστικών μέτρων κτυπάνε αλύπητα όλα τα λαϊκά στρώματα γι’αυτό : Ούτε ένα εργαζόμενος, ούτε ένας συνταξιούχους, άνεργος, νέος δεν πρέπει να αντιμετωπίσει μόνος του την εφορία, το συνεργείο της ΔΕΗ που θα επιχειρήσει να τους κόψει το ρεύμα. Ούτε ένας άνεργος, απολυμένος, απλήρωτος εργάτης δεν πρέπει να βρεθεί μόνος του απέναντι στον εργοδότη, χωρίς ένα πιάτο φαί, χωρίς το απαραίτητο φάρμακο. 
         Πρέπει με αλληλεγγύη και συμπαράσταση να δώσουμε το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί, να κάνουμε πράξη το ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ κόντρα στη λογική της φιλανθρωπίας και των ληγμένων τροφίμων .
        Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο μέχρι την τελική νίκη . Με οργάνωση, με ανυποχώ-ρητες αναμετρήσεις για να απαλλαγούμε απ’ το βραχνά της πτώχευσης, το ζυγό των μονοπω-λίων και της εξουσίας τους, από τα δεσμά της Ε.Ε.
      Αυτό το μήνυμα να μεταφέρουμε από αύριο στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Ο αγώνας συνεχίζεται, χωρίς σταματημό. Είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν περιμένουμε. Προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας», κατέληξε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Τσαμαλδούπης Θανάσης . 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...