Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Σάββατο
Ώρα 17:00   
Έναρξη των εκδηλώσεων με ποδηλατοδρομία με τη συμμετοχή των Φίλων του Ποδηλάτου Αριδαίας και όσων δημοτών επιθυμούν. Σημείο συνάντησης θα είναι η πλατεία Αγγελή Γάτσου και η διαδρομή είναι Αριδαία-Δωροθέα-Σωσάνδρα-Αριδαία. Παρακαλούνται οι ανήλικοι να συνοδεύονται από κηδεμόνα. 

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Τρίτη
Ώρα 09:00 
Ημέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας. Οι αθλητικοί σύλλογοι υποδέχονται τα δημοτικά σχολεία της Αλμωπίας και πραγματοποιούνται παρουσιάσεις των παρακάτω αθλημάτων: καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, τένις, άρση βαρών, tae kwon do, ορειβασία, αναρρίχηση. 

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Τετάρτη
Ώρα 20:30   
Μουσική εκδήλωση στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών σχημάτων. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Σύλλογο Φίλων Μουσικής «Ο ΑΡΙΩΝ».

01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Πέμπτη
Ώρα 20:00 
Εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση στην Αλμωπία, από την απελευθέρωση ως σήμερα. Η εκδήλωση επικεντρώνεται στην παρουσίαση της ιστορίας της μέσης εκπαίδευσης από την ίδρυση των πρώτου Γυμνασίου ως σήμερα , των δασκάλων και ιερέων της περιόδου της απελευθέρωσης, των παιχνιδιών που παίζονταν από την περίοδο της απελευθέρωσης έως και τη δεκαετία του 50.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί βράβευση των αριστούχων μαθητών των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας για το σχολικό έτος 2011-2012, καθώς όσων μαθητών έχουν διακριθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό. 

02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Παρασκευή
Ώρα 11:00 
Κατάθεση στεφανιών από μαθητές των σχολείων της Αριδαίας. 

Ώρα 19:00  
Εκδήλωση από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με τίτλο «100 χρόνια ελεύθερης Αλμωπίας», στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο. Στην εκδήλωση συμμετέχει το Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας. 

03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Σάββατο
Ώρα 17:00 
Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία Εικόνας στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου. 
Ώρα 20:30 
Κεντρική Εκδήλωση Ιστορικής Μνήμης στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο
Ομιλήτρια:
κα Αριάδνη Μαντά: Το χρονικό της απελευθέρωσης της Αλμωπίας.
Τιμητική βράβευση του ευεργέτη κου Ξενιτίδη Νικόλαου.
Η Δημοτική Χορωδία θα τραγουδήσει 3 τραγούδια που συνδέονται με την ιστορική μνήμη, 3 τραγούδια θα παρουσιάσει και η χορωδία της Πολυκάρπης.
Εγκαίνια έκθεσης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας με φωτογραφίες και ντοκουμέντα από το 1875 έως το 1912. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι την 10η Νοεμβρίου, ώρες 09:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00. 

04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Κυριακή
Ώρα 8:00   
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. 
Ώρα 10:30 
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου, όπου θα χοροστατήσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμωπίας. 
Ώρα 10:45 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Αριδαίας, κ. Γρηγοριάδη Χρήστο.

Ώρα 11:30  Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης στο προαύλιο του Ιερού Ναού και κατάθεση στεφανιών στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων.
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.  
Ώρα 11:45 
Παρέλαση  των αναπήρων, τραυματιών, θυμάτων πολέμου, των Προσκόπων και εκπροσώπων όλων των Σχολικών Μονάδων και των Συλλόγων της Αλμωπίας. 

Ώρα 18:00  
Υποστολή της Σημαίας. Για την Ιεροτελεστία παρακαλείται να μεριμνήσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμωπίας. Για την τήρηση της τάξης παρακαλείται να μεριμνήσει ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και η Δημοτική Αστυνομία. Χρέη τελετάρχη θα εκτελεί ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Ιατρίδης Γεώργιος.

Ώρα 19:00 
Κεντρική πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας, με τίτλο «Η ιστορία της Αλμωπίας μέσα από την ιστορία των πολιτισμών της: Ο θησαυρός της σύνθετης και σπάνιας πολυπολιτισμικότητάς της».
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους ήρωες της Αλμωπίας: 
Αγγελή Γάτσο, Καπετάν Γαρέφη και Παπά Νίκανδρο Παπαϊωάννου. 
Συμμετέχουν: 3 ορχήστρες (ντόπικη, μικρασιάτικη, ποντιακή), βλάχικο τραγούδι χωρίς όργανα και                       8 χορευτικά συγκροτήματα. 
Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της Αλμωπίας μέσα από την αφήγηση της ιστορίας της Αλμωπίας από την Τουρκοκρατία, την απελευθέρωση, την έλευση των προσφύγων και τα νεότερα χρόνια. Ο χαρακτήρας αυτός πρεσβεύει την αρμονική συνύπαρξη και αποτελεί ένα διακριτικό χαρακτηριστικό που διαπερνά την ιστορία της. 
Η εκδήλωση θα είναι μια παράσταση χωρίς παρεμβολές παρουσιάσεων ορχηστρών και χορευτικών, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια αδιάλειπτης παρουσίασης της συνέχειας των ηθών και εθίμων της περιοχής μας. 
Αφήγηση της ιστορίας της Αλμωπίας: Αριάδνη Μαντά.
Μουσική επιμέλεια και οργανωτική ευθύνη εκδήλωσης: Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Ο ΑΡΙΩΝ».
Ορχήστρες: Ντόπικα : Πέτρος Τσιπάρης, Μικρασιάτικα : Χρήστος Τραμποσίνης, Ποντιακά : Μαντζηρίδης Παύλος και Παναγιωτίδης Χρήστος, και οι κυρίες από τον Αρχάγγελο συνοδευόμενες από την γκάιντα του Γιάννη Δρένου. 
Συμμετέχουν: Ακρίτες Αλμωπίας, Άλμωπες, Εύξεινος Λέσχη, Αλησμόνητες Πατρίδες, Μορφωτικοί Σύλλογοι Αρχαγγέλου, Θηριόπετρας, Προμάχων και Πολυκάρπης. 
Οι ορχήστρες και τα χορευτικά συγκροτήματα θα ξεκινήσουν από τις τρεις εισόδους της πόλης (είσοδος από Σωσάνδρα, από Εξαπλάτανο και από Πιπεριά-Τσάκους) και θα κατευθυνθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας. 

05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Δευτέρα
Ώρα 20:30   Η βραβευμένη στο πανελλήνιο φεστιβάλ Ορεστιάδας θεατρική Παράσταση του έργου “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” από τη θεατρική ομάδα “Έκφραση Αλμωπίας” στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο. Είσοδος: 5 ευρώ. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Έκθεση ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής στους χώρους του Δημαρχείου.
Φιλοξενία πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων σε ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια στον πεζόδρομο, στο κέντρο της Αριδαίας, με σκοπό την παρουσίαση φωτογραφιών, φορεσιών, παραδοσιακών φαγητών και άλλων στοιχείων της ιστορίας και της δραστηριότητάς τους. 
Συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων, υποδημάτων και άλλων χρήσιμων ειδών για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α. στα γραφεία από 29 Οκτωβρίου έως 05 Νοεμβρίου από τις 08:30 έως 14:30. 
Street tennis στην οδό Κύπρου στην Αριδαία το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 11:00 έως 13:00. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...