Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, συνάντηση με θέμα τη λειτουργία του Ωδείου Αριδαίας.
 Στην συνάντηση, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης, η πρόεδρος της Δη.Κ.Ε.Α. κα Αθηνά Δούκα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικολαΐδης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τραπεζανίδης Γεώργιος και εργαζόμενοι του Ωδείου. Διατυπώθηκε ο προβληματισμός για την καθυστέρηση που επιδεικνύει το αρμόδιο Υπουργείο στην έγκριση των προσλήψεων καλλιτεχνικού-διδακτικού προσωπικού στα δημοτικά ωδεία της και σε όλα τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα των Ο.Τ.Α., παρότι έχει ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά. Με αυτόν τον τρόπο, καταδικάζονται σε απραξία αναγκαίοι δημοτικοί φορείς που προσφέρουν για χρόνια στους δημότες της χώρας, αγνοώντας τους μαθητές που επιθυμούν να αναπτύξουν μια δημιουργική σχέση με τη μουσική. Ειδικότερα για το Δήμο Αλμωπίας, το Δημοτικό Ωδείο είχε το σχολικό έτος 2011-2012 περίπου 150 εγγεγραμμένους μαθητές, ενώ η πληρωμή των διδασκόντων πραγματοποιείται από τα έσοδα των διδάκτρων με ελάχιστη οικονομική συμμετοχή του Δήμου ∙ πρόκειται ξεκάθαρα δηλαδή για υπηρεσία με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Η καθυστέρηση, λοιπόν, των εγκρίσεων δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα σε πολλούς δημότες μας.

Ο Δήμος Αλμωπίας, σε συνεργασία με τη Δη.Κ.Ε.Α. πρόκειται να προχωρήσουν, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.




Προς τον Υπουργό Παιδείας και  Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού    
  
   Θέμα :  Η δραματική κατάσταση στην Ειδική Αγωγή

    Μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά  ξεκίνησε εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης. Τις συνέπειες της βιώνουν σε πολλαπλάσια ένταση  οι άνθρωποι με  αναπηρία (ΑμεΑ),  ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ)  και οι οικογένειές τους. Έτσι με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς σε όλες τις  δομές της Ειδικής Αγωγής διαπιστώνεται μια τραγική κατάσταση :
       Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών  στα Ειδικά Σχολεία είναι τεράστιες. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών  λείπουν  δύο χιλιάδες εκπαιδευτικοί  Ειδικής Αγωγής . Σ' αυτούς προστίθενται άλλοι τόσοι απότο Ειδικό Εκπαιδευτικό  (ψυχολόγοι, Κοιν.λειτουργοί, λογοθερα-πευτές, εργοθεραπευτές κλπ),  Βοηθητικό(Φροντιστές, νοσοκόμοι, συνοδοί κλπ) και Τεχνικό Προσωπικό.
       Μια σειρά  Ειδικών Σχολείων βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος λόγω έλλειψης πόρων και  ζητούν από τουςγονείς να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουν  λειτουργικές ανά-γκες.
      Σε πολλές  περιοχές της χώρας, η πρόσβαση των ΑμΕΑ στις δομές Εκπαίδευσης έχει γίνει  απαγορευτική,καθώς η μεταφορά των μαθητών  από και προς τα σχολεία είναι στον αέρα και στην καλύτερη περίπτωση οι γονείς  πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο  σχολείο. Σε πολλές  περιπτώ-σεις,  ζητούνται χρήματα από τους γονείς (από Περιφέρειες και Σχολεία)  για να μισθωθούν οχήμα-τα.
      Οι υποδομές  Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι άθλιες και η πλειοψηφία των Ειδικών  Σχολείων Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φυτοζωούν ή είναι υπό  διάλυση. Πολλά τα παραδείγματα : Σικιαρίδειο, Σχολή Τυφλών «Ο Ηλιος», Κέντρο  Εκπαίδευσης και Από-κατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα,Κέντρο Ειδικής Αγωγής «ΕΡΜΗΣ», Κέντρο «ΙΡΙΣ», Κέντρο Ειδικής  Αγωγής «Η Θεοτόκος», 5ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Ειδικό  Δημοτικό & ΕΕΕΕΚ - ΕΛΕΠΑΑΠ, Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδας, ΕΕΕΕΚ Κορδελιού, 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας,  κ.ά.. 
      Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες  είναι εκτός Ειδικής Αγωγής.Ειδικά Σχολεία και Τμή-ματα Ένταξης  λειτουργούν σε ορόφους κτηρίων χωρίς ασανσέρ.  Άλλα δεν έχουν καν αίθουσες και στεγάζονται σε «πρώην αποθήκες» σε γωνιές από  αίθουσες τελετών, διαδρόμους κ.α.
      Ανάπηροι  μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές  προσπαθούν  να τα βγάλουν πέρα όπως - όπως χωρίς τα αναγκαία υλικά, βιβλία, ειδικά  εκπαιδευτικά προγράμματα και χωρίς υποστηρικτικές υπη-ρεσίες. Οι γονείς π.χ.  αυτιστικών παιδιών ή παιδιών με σύνδρομο DOWN ή με νοητική υστέρηση ή με  πολλαπλές αναπηρίες (π.χ. κινητική αναπηρία και τυφλότητα ή τυφλότητα και νοητική υστέ-ρηση) έχουν φτάσει  σήμερα  στην απόγνωση από την ανυπαρξία  ειδικών δημόσιων κέντρων (π.χ. διημέρευσης) και υποστηρικτικών υπηρεσιών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα  ώστε :

     ● Να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ειδικευμένο Εκπαιδευτικό, Ειδικό  Εκπαιδευτικό, Βοηθητικό και Τεχνικό προσωπικό σε όλες τις δομές Ειδικής Αγωγής.  
     ● Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας. 
     ● Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Να μη  καταργηθεί ή συγχωνευτεί καμία δομή Εκπαί-δευσης - Πρόνοιας και Υποστήριξης ΑμΕΑ  και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
     ● Να εξασφαλιστούν  τα απαραίτητα για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων: χρήματα, υλικά, βιβλία,βελτιώσεις υποδομών και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με κατάλληλα  διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευ-μένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς, δωρεάν και με απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Οι  βουλευτές του ΚΚΕ

Σπύρος Χαλβατζής
Ελένη Γερασιμίδου
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη
Χρήστος Κατσώτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ο ΣΟΝ ΚΟΝΕΡΙ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ!!!


Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος ...
γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους,
να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ' έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά,
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν' ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει
και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.
Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.








ΤΑ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ UFO HOT-SPOTS



1. Όλυμπος

Το βουνό των 12 Θεών, από το 2005 άρχισε να απασχολεί έντονα τους λάτρεις των ufo, αφού η έντονη δραστηριότητα ιπτάμενων αντικειμένων στη περιοχή, μαρτυρά υπόγειες βάσεις μέσα σε ‘’κούφια’’ σημεία του βουνού.
Καυτό σημείο για έρευνα, η ομιχλώδη περιοχή στα ‘’Καζάνια’’ όπου λέγεται ότι πολύ συχνά μέσα από την ομίχλη εμφανίζονται άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα και καυτά σημεία για παρατήρηση το βράδυ, τα χωριά κάτω από τα Πιέρια Όρη. Αν και κάποιοι αποδίδουν τις εμφανίσεις σε απόρρητα δισκοειδή σκάφη της ΕΑΒ, ομάδες μελετητών από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το βουνό, ψάχνοντας για υπόγειες εξωγήινες βάσεις.




2. Λόφος Γορίτσας

Η τοποθεσία Παγασές, που βρίσκεται κοντά στο λόφο Γορίτσα ανατολικά του Βόλου, αποτελεί για τους ερευνητές των αρχαίων εξωγήινων έναν τόπο μυστικών κατασκευών σε συνεργασία ανθρώπων και Θεών! Ιστορικά κείμενα θέλουν την περιοχή να συνδέεται με την αρχαία Ιωλκό και την κατασκευή της θρυλικής ιπτάμενης Αργούς, όπως υποστηρίζουν και τα Ορφικά κείμενα. Οι υπόγειες στοές, ο συνεχής έντονος μαγνητισμός, αλλά και το παράξενο σχήμα των κτισμάτων που μοιάζει με αντίρροπο Έψιλον, έχουν φουντώσει στις μέρες μας τα νεομυθολογικά σενάρια και ωθούν τους τοπικούς ερευνητές σε συνεχείς έρευνες!


3. Δελφοί

Εκτός από την τακτική διέλευση ufo από τους ουρανούς της πόλης που είναι άξια παρατήρησης, αξίζει να επισκεφτείτε το Μαντείο των Δελφών που ήταν τα αρχαία χρόνια ο ‘’τηλεφωνικός θάλαμος’’ των Θεών. Τα μαγνητικά πεδία της περιοχής και ο ομφαλός της Γης, η λατρεία του εξωγήινου Θεού Απόλλων (που ήρθε από τον Σείριο), τα γραπτά κείμενα με τα συχνά ταξίδια του γιού του Ορφέα στη γενέτειρα του πατέρα του, και ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας που αναγγέλλει την επιστροφή του Απόλλων… θα σας ωθήσουν στην περιοχή για περεταίρω έρευνα!


4. Αερογραμμές ufo στην Ελλάδα

Όλα αυτά τα χρόνια που μας απασχολεί το φαινόμενο των ufo στην Ελλάδα, έχουν παρατηρηθεί τρείς βασικές αερογραμμές συχνής διέλευσης αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων. Η Βόρεια, η Ολύμπια, και η Κεντροελλαδική. Στην Βόρεια, από τα καλύτερα σημεία παρατήρησης είναι τα προάστια του Κιλκίς, το Άγιο Όρος και η Μυτιλήνη. Στην Ολύμπια, η οποία είναι εσωελλαδική (δηλαδή αρχίζει και τελειώνει εντός Ελληνικού εδάφους), επιλέξτε ορεινά σημεία με λίγο φως που κοιτούν θάλασσα, από το Δίον έως τη Κυλλήνη της Εύβοιας . Στην Κεντροελλαδική επιλέξτε ένα από τα hot-spots σημεία… Κέρκυρα, Δελφούς, Κόρινθο, Σούνιο, Δήλο και Ρόδο.

5. EADS Κρήτης

Μια μυστική Ελληνική ιπτάμενη μηχανή αντιβαρύτητας με το όνομα «Νέαρχος», εικάζεται ότι πετά στους ουρανούς της Κρήτης αφού στις Μουρνιές του Νομού Χανίων βρίσκεται το εργοστάσιο κατασκευής της, ιδιοκτησίας της εταιρίας EADS 3 SIGMA (Εuropean Aeronautics Defense & Space Company). Στις περιφραζόμενες και φυλασσόμενες, ιδιωτικές παραθαλάσσιες εξέδρες απογείωσης κοντά στο Ελαφονήσι και στις ορεινές κοντά στον Αλίκαμπο, μπορείτε να δείτε (φυσικά στα μυστικά!) πολλές δοκιμές πυραυλικών βλημάτων, τηλεχειριζόμενων οχημάτων, αλλά και απόρρητων UAV (Unmanned/Uninhabited Aerial Vehicle) ιπτάμενων μηχανών που μπερδεύονται πολύ συχνά με ufo’s από παραθεριστές και κατοίκους της περιοχής.


6. Η πυραμίδα του Ταΰγετου

Ο ορεινός όγκος του Ταΰγετου αποτελεί προέκταση του ορεινού αρκαδικού όγκου του Μαίναλου και η κορυφή του με το όνομα Ουραμίδα, είναι η γνωστή πυραμίδα του Ταΰγετου. Οι σύγχρονοι ufo-ερευνητές δεν μιλούν για φυσικό σχήμα, αλλά για τεχνητό αρχαίο εξωγήινο κατασκεύασμα! Η γνώμη αυτή προκύπτει (εκτός από το πυραμοειδή σχήμα) από την μετάφραση του αρχαιοελληνικού ονόματος του βουνού («ταυ» στάση φωτός, «ταϋγετη» πλειάδες, «ταυ- ταϋγετη- τηϋγετον» η ροη του πλειάδος φωτός που σταματά στον Ταΰγετο), το σφραγισμένο σπήλαιο-βάραθρο στη κορυφή που αναφέρεται ως μια πύλη εισόδου στην πυραμίδα και την τέλεια σκιά της που σχηματίζεται στον αέρα, λίγο πριν την ανατολή του ήλιου προς τον μεσσηνιακό κόλπο! (ένα μοναδικό πλανητικό φαινόμενο διάθλασης φωτός). Ένας τόπος που πρέπει να επισκεφτείτε...


7. Καλαμίτσι Γεωργιούπολης

Στη Κρήτη, στον κόμβο της Γεωργιούπολης στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, ένα περίεργο κεφάλι πλάσματος (το παράξενο ον του Αποκόρωνα που μοιάζει εξωγήινο) έχει σκαλιστεί σε ένα βράχο, λίγα μόλις μέτρα από το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου. Το μυστήριο ξεδιπλώνεται εδώ και πολλά χρόνια και φαίνεται να το γνωρίζουν οι γεροντότεροι κάτοικοι του κοντινού χωριού Καλαμίτσι Αμυγδάλου. Και το σημαντικότερο, το σκαλιστό ον είναι προσβάσιμο από τον οποιονδήποτε!


8. Στάγειρα Χαλκιδικής

Στα Στάγειρα της Χαλκιδικής στην τοποθεσία «Μαύρη Πέτρα», εκτός από τους ασυνήθιστους μαύρους βράχους, εκπέμπεται και ένα μικρό ποσοστό ραδιενέργειας. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Γεώργιο Γκιόλβα (Έλληνα ερευνητή ufo, καθηγητή και ευρεσιτέχνη) η ραδιενέργεια όπως και το χρώμα προέρχονται από τα αρχαία χρόνια, από την προσγείωση του ιπτάμενου δίσκου που έφερε τον 5χρονο Αριστοτέλη και τον πατέρα του Νικόμαχο στη Χθωνά (Γη), μετανάστες του πλανήτη Α του αστερισμού του Λαγού τον οποίο κατέστρεψαν οι Λίλιοι, κάτοικοι ενός άλλου πλανήτη. Το πανέμορφο και ιστορικό χωριό Στάγειρα βρίσκεται πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Ουρανούπολης. Επισκεφτείτε επίσης το Άλσος του Αριστοτέλη στην Β.Δ. είσοδο του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου και δείτε με τας μάτια σας τις θεϊκές εφευρέσεις του!


9. Σπήλαιο Κουκλεσίου

Το σπήλαιο Περιστέρι έξω από το χωριό Κουκλέσι στο δρόμο Άρτας - Ιωαννίνων ερευνάται από ειδικούς σπηλαιολόγους και εικάζεται ότι αποτελείται από επάλληλα επίπεδα και στοές. Σύμφωνα με τον ερευνητή ufo Σωκράτης Αικατενίδη, το σπήλαιο, εκτός από τα τρία επίπεδα στοών που ανακάλυψε και οδηγούν κάτω από τη Γη, υπάρχουν ενδείξεις αινιγματικών δραστηριοτήτων! Το σπήλαιο βρίσκεται 40 Km περίπου Νότια των Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 640m σε μια απότομη πλαγιά που βλέπει στον ποταμό Λούρο και δύσκολα θα το προσεγγίσετε χωρίς άδεια αφού έχει χαρακτηριστεί ‘’προστατευόμενη περιοχή’’. Μήπως κάποιοι θέλουν κάτι να κρύψουν;


10. Χαράδρες Κρήτης

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κατοίκων ορεινών χωριών, μιλούν για εξωγήινες βάσεις ufo μέσα στις ανεξερεύνητες χαράδρες του νησιού και για παράξενα φώτα. Αν τις συνδυάσεις με τις φήμες που μιλούν για μυστικά πειράματα Ελληνικών ιπτάμενων μηχανών αντιβαρύτητας πάνω από τα φαράγγια, λόγο της δυσβατότητας και των ερημικών περιοχών... είναι μια καλή ευκαιρία για πρωτογεννή εξερεύνηση, αφού κανείς έως σήμερα δεν έχει απαντήσει για τα άγνωστα φώτα που λέγεται ότι βγαίνουν τη νύχτα μέσα από αυτές! (Έρευνα: Harris Koutsiaftis)





ΠΗΓΗ...ufotruth-gr.blogspot.com


ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.


Το Δασαρχείο Πολυγύρου θα δέχεται από τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου αιτήσεις πολιτών που επιθυμούν να τους δοθούν δωρεάν καυσόξυλα...


Κάθε οικογένεια της περιοχής θα μπορεί, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση, να λαμβάνει από το Δασαρχείο, δωρεάν, 2,5 χωρικά (περίπου 1,5 τόνο) ξύλα, τα οποία όμως θα πρέπει να φροντίσει να κόψει από το σημείο που θα της υποδείξει το Δασαρχείο.

Το δασαρχείο μάλιστα είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει και ελέγχους, ώστε να εξασφαλίσει ότι τα ξύλα δεν θα διατεθούν από όσους τα πάρουν σε τρίτους, έναντι αμοιβής.

Να σημειωθεί ότι η τιμή των καυσόξυλων κυμαίνεται μεταξύ 80 και 120 ευρώ ο τόνος.



"OPERATION CAULDRON": ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ.

Βίντεο ντοκουμέντο από βρετανικά πειράματα για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων

Πίθηκοι που στοιβάζονται σε μικρά κουτιά, τρομοκρατημένοι με τα κεφάλια τους σφηνωμένα σε μικροσκοπικές οπές. Γύρω τους άνδρες με αντιασφυξιογόνες μάσκες και φόρμες από καουτσούκ. Τα ζώα είναι τα θύματα βρετανικών πειραμάτων, στο πλαίσιο για την ανάπτυξη ένας βιολογικού όπλου, που θα απελευθέρωνε θανατηφόρους ιούς, όπως τη βουβωνική πανώλη.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο του 1952 φέρνει στη δημοσιότητα τα βιολογικά πειράματα που πραγματοποιούσε εκείνη την περίοδο η Βρετανία στο πλαίσιο του προγράμματος με την κωδική ονομασία Operation Cauldron για τους θανατηφόρους ιούς και ειδικότερα της βουβωνικής πανώλης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τα εν λόγω πειράματα, που αφορούσαν την πιθανή χρήση θανατηφόρων ιών σε πόλεμο, πραγματοποιήθηκαν από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 1952, στα ανοικτά των ακτών του Isle of Lewis.

Περίπου 3.500 ινδικά χοιρίδια και 83 πίθηκοι (Rhesus Macaque) εκτέθηκαν σε θανατηφόρους ιούς, όπως η βουβωνική πανώλη. Τα πειράματα πραγματοποιούνται την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και οι Βρετανοί επιθυμούσαν να έχουν ισχυρά όπλα σε περίπτωση που ξεκινούσε ένας βιολογικός πόλεμος με τους Σοβιετικούς.

Στο πείραμα, που πραγματοποιήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε από τους ερευνητές εργαστήριο Porton Down στο Wiltshire, πίθηκοι και ινδικά χοιρίδια τοποθετήθηκαν στο κατάστρωμα ενός πλοίου και εκτέθηκαν σε θανατηφόρους ιούς, που απελευθερώθηκαν από έκρηξη βιολογικής βόμβας.

Πολλά από τα ζώα πέθαναν σε λίγες ημέρες, ενώ όσα επέζησαν θανατώθηκαν και τεμαχίστηκαν ώστε να εξεταστούν τα όργανά τους σχετικά με τις επιπτώσεις που είχε η έκθεση τους στους θανατηφόρους ιούς.




Σύμφωνα με τη Daily Mail λίγοι από αυτούς που συμμετείχαν στο πείραμα είναι σήμερα εν ζωή. Ένας από αυτούς είναι ο 82χρονος Geoffrey Scarlett. Ως υπαξιωματικός στο πλοίο που πραγματοποιήθηκαν τα πειράματα γνώριζε τους πραγματικούς στόχους. Ο Scarlett κάνει λόγο για ανάγκη εκείνης της περιόδου για την ανάπτυξη ενός νέου όπλου μαζικής καταστροφής. «Ήμασταν εν μέσω Ψυχρού Πολέμου» σημειώνει.

«Είχαμε δει την πυρηνική βόμβα και αυτό ήταν ένα άλλο είδος πολέμου. Θεωρητικά αυτό θα ήταν πολύ πιο θανατηφόρο από έναν πυρηνικό πόλεμο. Μια πυρηνική βόμβα μπορεί να διαλύσει μια πόλη, ένα βιολογικό όπλο μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα», προσθέτει.

Όπως σημειώνεται Daily Mail τα πειράματα γινόντουσαν προφανώς με απόλυτη μυστικότητα και τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ αυστηρά. Ωστόσο την τελευταία μέρα του προγράμματος σημειώθηκε ένα ατύχημα.

Μια μηχανότρατα, με το όνομα Carella, έπλευσε εντός ακτίνας του βιολογικού όπλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες για 21 ημέρες δύο πολεμικά πλοία την παρακολουθούσαν περιμένοντας μια κλήση κινδύνου. Τελικά αυτή η κλήση δεν ήρθε ποτέ και σχεδόν όλα τα αρχεία από το περιστατικό καταστράφηκαν.

Τα μέλη του πληρώματος έμαθαν για την έκθεσή τους στον ιό μετά από 50 χρόνια, όταν επίσημα άνοιξε ο φάκελος. Το πείραμα με την κωδική ονομασία Operation Cauldron δεν απασχόλησε ποτέ την κοινή γνώμη.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την Daily Mail, σε περίπτωση που αυτό συνέβαινε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ (τότε υπουργός Άμυνας) είχε ετοιμάσει μια δήλωση για να αιτιολογήσει τα πειράματα. «Η πιθανότητα οι θανατηφόροι ιοί να χρησιμοποιηθούν σε έναν μελλοντικό πόλεμο δεν μπορεί να αγνοηθεί [...] Οι έρευνες έχουν ως στόχο την ανάπτυξη αμυντικών μέτρων και τα πειράματα αποτελούν μέρος αυτών των ερευνών», φέρεται ότι θα ανέφερε ο Τσόρτσιλ.

Σήμερα το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τα πειράματα. Η δημοσιοποίηση της ταινίας είναι μια ανατριχιαστική υπενθύμιση ότι η Βρετανία προσπαθούσε να αναπτύξει ίσως ένα από τα πιο θανάσιμα όπλα που θα είχε δει ποτέ ο κόσμος, σχολιάζει η Daily Mail.





FIND THE SKULL:ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ!!!


skul
Ο Ούγγρος πολυβραβευμένος γραφίστας και εικονογράφος  Istvan Orosz γεννήθηκε το 1951 στην Βουδαπέστη.
Επί δεκαετίες σχεδιάζει ασταμάτητα αφίσες και βιβλία, και πολλά άλλα, έχοντας καταπιαστεί με όλα όσα τελοσπάντων καταπιάνονται οι γραφίστες.
Ήταν ανέκαθεν μεγάλος οπαδός του Οπτικού Παράδοξου (visual paradox), και της τεχνικής της Αναμόρφωσης (anamorphosis).

Σήμερα είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Sopron, και τακτικό μέλος και των τριών Σχολών Καλών Τεχνών της χώρας του.

Αυτές είναι οι νεκροκεφαλές του :

Μπορείτε να τις βρείτε;
( Ίσως χρειαστεί να.. αλληθωρίσετε λίγο πρώτα! Οι "λύσεις" στο τέλος του post! )

σκαλ


σκαλ


σκαλ


σκαλ


σκαλ

σκαλ


σκαλ


σκαλ


σκαλ


σκαλ


σκαλ


σκαλ


σκαλ


ΛΥΣΕΙΣ.....
hint : εδώ, φαίνονται πολύ πιο καθαρά!



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΘΗΣΑΥΡΟΣ 10 ΑΙΩΝΩΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

15
Σπάνια χειρόγραφα, χάρτινα και σε περγαμηνή που χρονολογούνται από τον 8ο ώς το 18ο αιώνα, έναν αληθινό θησαυρό, έκρυβε μία στίβα μαυρισμένου χαρτοπολτού, κλεισμένη για τουλάχιστον τρεις αιώνες, σε κρύπτη του καθολικού της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Ανάμεσά τους, πολλοί κώδικες (12ος -18ος αιώνας), περγαμηνά φύλλα χειρογράφων σε μεγαλογράμματη γραφή (8ος - 9ος αιώνας), μουσικά χειρόγραφα (14ος - 18ος αιώνας). Επίσης βρέθηκαν σπάνιες εκδόσεις από την πρώιμη εποχή της τυπογραφίας: παρισινή έκδοση της τραγωδίας «Πέρσες» του Αισχύλου (1557) και σπάραγμα αρχετύπου του Ομήρου (έκδοση του Δ. Χαλκοκονδύλη, στο Μιλάνο, 1488). «Ολα ήταν ταγγισμένα από την αρχαία υγρασία και τα ούρα των τρωκτικών», θυμάται σήμερα ο αρχιτέκτων - αναστηλωτής Φαίδων Χατζηαντωνίου που βρέθηκε πριν από χρόνια, εντελώς αναπάντεχα, μπροστά στον κρυμμένο θησαυρό.

Το έργο της αποκατάστασης της στέγης του καθολικού της Μονής Βατοπεδίου, που εκτελέστηκε την περίοδο 1985-1987 από συνεργείο του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚεΔΑΚ), το οποίο διηύθυνε ο κ. Χατζηαντωνίου, επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις για τους ανθρώπους που δούλεψαν εκεί. Αφαιρώντας τα παλιά μολυβδόφυλλα από την στέγη του Αγίου Δημητρίου, βόρειου παρεκκλησίου του καθολικού, ο κ. Χατζηαντωνίου με τους συνεργάτες του αντίκρυσαν τον «μιαρό», όπως τον περιγράφει ο ίδιος, χαρτοπολτό, που αναδυόταν από τη βάση του τρούλου.

«Αυτό που βρήκαμε ήταν αποθέτες, τους οποίους σε καθημερινή γλώσσα θα ονομάζαμε χωματερές, όχι με την έννοια ότι εκεί πετούσαν σκουπίδια αλλά ήταν ένα σημείο στο οποίο οι μοναχοί εναπόθεταν αντικείμενα λατρείας και χρηστικά, τα οποία δεν χρειάζονταν πια για διάφορους λόγους. Οι Αγιορείτες μοναχοί, ως γνωστόν, δεν πετούσαν τίποτα. Ή το έκαιγαν ή το έβαζαν σε ένα χωνευτήρι δίπλα στο ιερό, να χωνέψει μαζί με το κτίριο».


Αφημένος να χωνέψει ήταν και ο κρυμμένος χαρτοπολτός στη στέγη της Μονής Βατοπεδίου, σε σημείο που δεν ήταν επισκέψιμο (έπρεπε να ανοίξει κανείς τη στέγη για να το βρει). Οπως μαρτυρούν οι πηγές, στο σημείο εκείνο βρισκόταν παλιά η βιβλιοθήκη της Μονής Βατοπεδίου. Οταν ανακαινίστηκε το κτίριο στις αρχές του 18ου αιώνα, έγιναν αλλαγές στη στέγη και μεταφέρθηκε η βιβλιοθήκη αλλού. «Ο,τι θεώρησαν τότε οι μοναχοί ότι δεν εξυπηρετούσε στη λατρεία το άφησαν να χωνέψει εκεί», λέει ο κ. Χατζηαντωνίου, που, σκαλίζοντας στον όγκο του χαρτοπολτού εντόπισε έκπληκτος, φύρδην μίγδην, τους αρχαίους κώδικες και τα χειρόγραφα, πολλά από αυτά μισοφαγωμένα και άλλα κατεστραμμένα. «Γέμισα τρία μεγάλα χαρτοκιβώτια με χειρόγραφα, αλλά και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν σε διπλανές κρύπτες (θραύσματα τοιχογραφιών, αγγείων, ξυλόγλυπτων κ.ά.)», εξηγεί ο κ. Χατζηαντωνίου, ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε τη 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο αρχαιολόγος, Ιωακείμ Παπάγγελος, εξέτασε και κατέγραψε, όσο επέτρεπαν οι συνθήκες, τα ευρήματα, τα οποία σήμερα, καθαρισμένα, φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της μονής, στον Πύργο της Παναγίας. Τρεις από τους χειρόγραφους κώδικες αποκαταστάθηκαν και εκτέθηκαν το 1997 στη Θεσσαλονίκη, στην Εκθεση των Θησαυρών του Αγίου Ορους.

Ανάμεσα στα σπάνια ευρήματα που έκρυβε ο χαρτοπολτός ήταν και δεσίματα βιβλίων που αποδείχτηκαν πιο πολύτιμα κι από τα ίδια τα βιβλία: ήταν περγαμηνές μεγαλογράμματης γραφής του 7ου - 8ου αιώνα που χρησιμοποιήθηκαν για να δεθούν πιο καινούργια βιβλία του 12ου- 14ου αιώνα. «Ηταν η ανακύκλωση της εποχής, η λογική του δεν πετάω τίποτα», τονίζει ο κ. Χατζηαντωνίου, ο οποίος θυμάται το περιστατικό ως«μία συγκλονιστική εμπειρία, που μου άλλαξε τη ζωή», όπως λέει.

Η έκθεση στην Αγιορειτική Εστία

Τα «Δέκα αιώνων εν υπνώσει ευρήματα σε κρύπτες του καθολικού της Μονής Βατοπεδίου» του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου αποτελούν μία από τις ενότητες της έκθεσης «ΙΣΤΟΡΙΕΣ αποκαλύψεων, επιμονής και αφοσίωσης», που εγκαινιάζεται την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στην Αγιορειτική Εστία. Την έκθεση συνδιοργανώνουν η 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Αγιορειτική Εστία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πρόκειται για τη φωτογραφική παρουσίαση δέκα «ιστοριών» που έχουν σχέση με εντυπωσιακές αποκαλύψεις, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών στο Αγιον Ορος, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύουν την αφοσίωση, το μόχθο την επιμονή των επιστημόνων, που υπηρετούν εκεί, είτε μελετητών, είτε αρχιτεκτόνων, ιστορικών, συντηρητών.

Οι «ΙΣΤΟΡΙΕΣ αποκαλύψεων, επιμονής και αφοσίωσης» θα παρουσιαστούν στην έκθεση μέσα από ενημερωτικά κείμενα και φωτογραφίες.

Λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η έκθεση και για το διεθνές κοινό, έχει αποφασιστεί από τους δύο συνδιοργανωτές να μεταφερθεί το καλοκαίρι στον Πύργο της Ουρανούπολης, ώστε να καταστεί δυνατή η επίσκεψή της και από τους ξένους επισκέπτες της Χαλκιδικής και του Αγίου Ορους. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

"ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ".


Ο 27χρονος διαχειριστής της ιστοσελίδας «Γέρων Παστίτσιος», που συνελήφθη έπειτα από ερώτηση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και αφέθηκε ελεύθερος έδωσε συνέντευξη στο koutipandoras.gr και στον Κώστα Βαξεβάνη.
Στη συνέντευξή του, ο 27χρονος λέει ότι δεν ήθελε να προσβάλλει το Γέροντα Παίσιο, αλλά περισσότερο να σατιρίσει τα όσα κατά καιρούς αναφέρονται για τις διάφορες προφητείες και θαύματα, που σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και άνθρωποι της εκκλησίας αναφέρουν ότι δεν έγιναν ποτέ, ενώ κάποιοι πλουτίζουν επικαλώντας τα.
Μιλά ακόμη και για το περίφημο θαύμα, το οποίο αναπαράχθηκε από blogs και sites, το οποίο όπως λέει το προώθησε προκειμένου να δείξει το πόσο ευκολόπιστοι είναι κάποιοι αλλά και το πόσο αναξιόπιστα είναι τα blogs.
Αναφέρει ακόμη το πώς κινήθηκαν οι αρχές προκειμένου να τον συλλάβουν και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι αυτό που ενόχλησε πιο πολύ ήταν η τρομακτική δημοφιλία που απέκτησε η σελίδα τον τελευταίο μήνα, καθώς εδώ και ένα χρόνο λειτουργούσε δίχως κανένα πρόβλημα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: koutipandoras.gr

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΜΙ ΧΕΝΤΡΙΞ.


Το μνημείο για τον Τζίμι Χέντριξ

Το «μαυσωλείο» και τα ίχνη από κραγιόν των θαυμαστριών του

Ακόμη και σήμερα εκδηλώνουν οι γυναίκες τον ιδιαίτερο αυτό τρόπο σεβασμού στο μνημείο του Hendrix, που πέθανε πριν από 42 χρόνια, στις 18 Σεπτέμβρη 1970.

Το «Jimi Hendrix Memorial» στο Greenwood Memorial Park της Ουάσιγκτον δεν είναι βέβαια καινούριο. 

Αποπερατώθηκε έπειτα από πολλούς κόπους και οικονομικές περιπέτειες από τον πατέρα του Jimi, James «Al» Hendrix. Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή...



Ο Ηendrix πέθανε στο Λονδίνο το 1970, η σωρός του ωστόσο μεταφέρθηκε στη γενέτειρά του στο Seattle, σύμφωνα με την επιθυμία του πατέρα του. 



Την εποχή εκείνη, οι οικονομικές δυνατότητες του «Al» επέτρεπαν μόνο μια ταπεινή ταφόπλακα, όταν όμως ο πατέρας ανέκτησε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής κληρονομιάς του Jimi, το 1995, σκέφτηκε να αποτίσει τον φόρο τιμής που θα έπρεπε στον θρύλο της μουσικής.



Τα χρόνια πέρασαν, το μνημείο-οικογενειακός τάφος κατασκευάστηκε και πλέον αποτελεί «αξιοθέατο» για τους τουρίστες. 



Οι πραγματικοί fans όμως του Hendrix έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να τιμούν τη μνήμη του: οι γυναίκες αφήνουν αποτυπώματα των χειλιών τους πάνω στην ασπρόμαυρη φωτογραφία του θρύλου! Και κάτι μας λέει ότι ο Jimi θα συμφωνούσε απόλυτα με τις εκδηλώσεις αυτές...












ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΧΥΜΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΕΦΤΕΡΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.


Χύμα τσιγάρα και... τεφτέρι στα περίπτερα

Δύο στους δέκα δεν μπορούν να αγοράσουν ολόκληρο πακέτο!

Χύμα τσιγάρα πωλούν τα περισσότερα περίπτερα στον Πύργο Ηλείας.

Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει πολύ μεγάλο αριθμό οικογενειών, οδηγεί στην ανάγκη της αγοράς 2-3 τσιγάρων χύμα από τα περίπτερα, αφού αδυνατούν να αγοράσουν ολόκληρο πακέτο.

Επίσης όλα σχεδόν τα περίπτερα της πόλης έχουν ανοίξει τεφτέρι για να πιστώνουν τους πελάτες τους που αδυνατούν να πληρώσουν αμέσως.

Όπως έλεγαν περιπτεράδες του Πύργου στοiliaoikonomia.gr, δύο στου δέκα πελάτες ή αγοράζουν χύμα τσιγάρα ή ζητούν πίστωση 15 ημερών για τα τσιγάρα και τις εφημερίδες που προμηθεύονται.

Πολλοί μάλιστα όταν λήγει το δεκαπενθήμερο δεν εξοφλούν όλο το ποσό αλλά δίνουν έναντι.



ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΥΤΟ!!!


Όταν λέμε ρεσιτάλ ερμηνείας, εννοούμε αυτό!

Ηθοποιός για πολλά Όσκαρ






ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΝΤΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ!


Συναυλία Ψαραντώνη στο Ηράκλειο

Τρόφιμα αντί εισιτηρίου

Ο Κρητικός καλλιτέχνης Ψαραντώνης υπόσχεται μια μοναδική μουσική βραδιά σε όσους θα βρεθούν αύριο, στις 8 το βράδυ στο μικρό θέατρο στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι (πίσω από το δημαρχείο Μαλεβιζίου).

Ο καλλιτέχνης θα δώσει συναυλία υποστήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μαλεβιζίου και το κοινό καλείται να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας αντί εισιτηρίου, τα οποία θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες του Μαλεβιζίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δ.Ο.Π.Π.Α. Μαλεβιζίου.



ΝΤΡΟΠΗ! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΗΣΑΝ ΑΜΕΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.



- Άνδρες των ΜΑΤ έβριζαν τους συγκεντρωμένους 
- Προφανώς ήταν έγκλημα των ΑΜΕΑ η επιθυμία να επιδόσουν ψήφισμα στη Βουλή 
- Κατέβασαν δυο κλούβες και μια διμοιρία των MAT στη Βουλή για τα... ΑΜΕΑ!
- Λίγο μετά τις 12:30 αντιπροσωπεία των ΑΜΕΑ έφτασε στο Μαξίμου για να δει τον πρωθυπουργό


Μοιάζει απίστευτο αλλά όπως αποδεικνύει ο φωτογραφικός φακός είναι πέρα για πέρα αλήθεια...

Άνδρες των ΜΑΤ δε δίστασαν να αποδείξουν τον ανδρισμό τους και να χτυπήσουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους με αναπηρία που είχαν φτάσει μέχρι τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των επιδομάτων τους. Ήταν να περάσουν στη Βουλή για να επιδόσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Και προφανώς αυτό, για τους ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ, είναι έγκλημα! 
Όταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι είδαν να τους... περιμένουν δυο κλούβες των ΜΑΤ και μια διμοιρία!

Παρατάχθηκαν κι εκείνοι μπροστά στις κλούβες. 


Αντιπροσωπεία τους, εκτός από τη Βουλή, έφτασε και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Θέλουν να δουν τον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους.
Περισσότερα από 1500 άτομα μετέχουν στην πορεία και διαμαρτύρονται για τις περικοπές επιδομάτων. 

Συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και μέσω Σταδίου ξεκίνησαν προς το υπουργείο Οικονομικών. Από εκεί, έφτασαν στη Βουλή.
Μια ακόμη κραυγή από ανθρώπους με αναπηρίες.
«Οι Ελληνίδες και Έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία» είναι το μήνυμα της κινητοποίησης των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), των Χρονίως Πασχόντων και των οικογενειών τους.
Περιπολικό κλείνει την Πειραιώς, στο ύψος της ΟμόνοιαςΠεριπολικό κλείνει την Πειραιώς, στο ύψος της Ομόνοιας
Όπως επισημαίνουν, τα περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής τους είναι περιορισμένα, αφού απειλούνται από την ανεργία, τη φτώχεια αλλά και τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζητούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, των συντάξεων και των μισθών των ΑμεΑ, αλλά και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, ενώ ζητούν εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία. 
«Η αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνδέεται άμεσα με πολιτικές αποδιοργάνωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με πολιτικές που καταργούν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που λάμβαναν μέχρι σήμερα», υπογραμμίζουν.
Προσθέτουν πως η οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους πλήττεται «από τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας και από το σχεδιασμό ενός συστήματος παροχών που δεν εγγυάται την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τις πολιτικές απασχόλησης και εκπαίδευσης τους. 
Τα ΑμεΑ, οι Χρονίως Πάσχοντες και οι Οικογένειες τους θεωρούν κρίσιμη τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και την κατάρτιση νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών που θα εγγυάται τη δωρεάν χορήγηση ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψης, ιδιαίτερα των άπορων πολιτών με αναπηρίες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



Με αγωνιστικό παλμό και καλή συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ στους Μ.Καταρράκτες της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά .
       Κεντρικό σύνθημά τους : «Απαλλαγή από τις αντεργατικές πολιτικές & τα μέτρα που τις συνοδεύουν ( μνημόνια, δανειακές συμβάσεις ) , απαλλαγή από τις δεσμεύσεις της ΕΕ» .
        Μετά  την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησαν αγωνιστικές πορείες με τις σημαίες του ΠΑΜΕ & της ΠΑΣΥ στους κεντρικούς δρόμους και των δύο πόλεων του Νομού με τα συνθήματα να δίνουν ξεχωριστό αγωνιστικό τόνο στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Πέλλας .
     ►  Η συγκέντρωση της Έδεσσας ξεκίνησε με χαιρετισμό από τη τοπική γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) από τον εκπρόσωπό της Προυσανίδη Ανέστη , που τόνισε στο χαιρετισμό του :
        «Η ΠΑΣΥ δηλώνει αγωνιστικό παρών στη γενική απεργία των εργαζομένων διεκδικώντας λύσεις στα χρονίζοντα ιδιαίτερα αιτήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. 
          Τα νέα αγριότερα μέτρα που ανακοινώνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του πενιχρού αγροτικού εισοδήματος καθώς μειώθηκε η επιστροφή ΦΠΑ από 11% σε 7%, ενώ αντίστοιχα έχει αυξηθεί το ΦΠΑ για την αγορά μέσων και εφοδίων από τους αγρότες. Μειώνεται η επιστροφή για το πετρέλαιο, υπάρχουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ , ενώ καλούνται οι αγρότες να πληρώσουν το χαράτσια των γεωτρήσεων,  νέα και παλιά χαράτσια επιβάλλονται στους αγρότες ακόμη και για τη καλλιεργούμενη αγροτική γη. Αυξάνουν οι εισφορές για τον ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, ενώ την ίδια στιγμή θα μειώσουν και άλλο τις εξευτελιστικές αγροτικές συντάξεις. Χιλιάδες αγρότες, παραμένουν ανασφάλιστοι αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ, ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την διάθεση και αγορά των φαρμάκων. 
          Στην επίθεση που δεχόμαστε χρειάζεται να απαντήσουμε οι αγρότες με την δική μας αντεπίθεση και κλιμάκωση της δράσης μας διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος αλλά αυτό δεν αρκεί, χρειάζεται συνολική σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, με την ΚΑΠ με τον μονόδρομο της Ε.Ε, να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι». 
       Κεντρικός ομιλητής από τη γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ ήταν το μέλος του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Τραπεζανίδης Γιώργος , που επισήμανε ανάμεσα στα άλλα :
      «Χρειάζεται να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.
       Όσες θυσίες και να κάνουμε, εμείς δε γλιτώνουμε από τα δεινά της οικονομικής κρίσης που απλώνεται σε όλη την ΕΕ. Όσο σκύβουμε το κεφάλι και αποδεχόμαστε τα μέτρα, τόσο θα μας ποδοπατούν. Τα μέτρα αυτά δεν είναι τα τελευταία, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.  
      Οι πολιτικές αυτές και τα  μέτρα που τις συνοδεύουν δεν έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του λαού της χώρας, με τα χρέη και τα ελλείμματα. Δε σώνουν κανέναν λαό από τα χειρότερα. Έχουν στόχο αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Για αυτό προχωρούν σε ριζικές ανατροπές, όπως:
● Καθορισμός του κατώτερου βασικού μισθού με νόμο, πράγμα που σημαίνει κατάργηση του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων. Μεροκάματα Βουλγαρίας και Αλβανίας για όλους.
● Πλήρης κατάργηση του 8ωρου και ο καθορισμός των ωρών, των ημερών, των βαρδιών με μονομερή απόφαση του εργοδότη και με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρήσεων.
● Μείωση έως κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, σύνταξη στα 70, μείωση συντάξεων και η παράλληλη αύξηση των 4500 ενσήμων στα 6.000 για την εξασφάλιση της ελάχιστης σύνταξης, κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση.
● Η παράδοση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με τις ιδιωτικοποιήσεις.
       Τα μέτρα αυτά δεν είναι αποτελέσματα κακής διαχείρισης. Είναι μέτρα που είναι αναγκαία μόνο για το κεφαλαίο και απορρέουν από τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτό και είναι ίδια και στην Ελλάδα και στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Πορτογαλία , τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, ακόμη και σε όσες χώρες είναι έξω από την ευρωζώνη και δεν έχουν κρίση.
       Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν αφορά ούτε την αντιμετώπιση της ανεργίας, ούτε τη βελτίωση της ζωής του λαού. Την απορρίπτουμε. Είναι ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία των λίγων, είναι κόλαση για το λαό. Για αυτό στόχος και επιδίωξη του κινήματος μας, των αγώνων μας δεν είναι η αναζήτηση της μιας ή της άλλης διαχείρισης του σάπιου συστήματος. Ούτε έως την Δευτέρα Παρουσία δεν πρόκειται να βρεθεί διαχείριση που θα κάνει τον καπιταλισμό φιλολαϊκότερο.
     Για αυτό δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, δεν παζαρεύουμε τρόπους αποπληρωμής του, δε ζητάμε καλύτερα μνημόνια, δεν υπάρχουν τέτοια. 
Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε δεκάρα».


     ►  Τη συγκέντρωση των Γιαννιτσών άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό  του ο Γιώγας Παναγιώτης από τη τοπική γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης           ( ΠΑΣΥ ) , που τόνισε στο χαιρετισμό του : 
   «Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει τις επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώνοντας την γη και την παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών. 
Το αγροτικό κίνημα έχει μεγάλη εμπειρία, έχει καταγράψει σημαντικούς, μαζικούς, μαχητικούς και νικηφόρους αγώνες που στηρίχτηκαν στην οργάνωση, την πρωτοπόρα δράση της ΠΑΣΥ,  των Αγροτικών Συλλόγων, των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, στην μαζική συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών. Ξέρουμε πολύ καλά πως ότι κατακτήσαμε ήταν μέσα από σκληρούς πολυήμερους αγώνες αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Στον ίδιο δρόμο καλούμε για μια ακόμη φορά τους μικρομεσαίους αγρότες να βαδίσουν ώστε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας να καλλιεργούμε, να παράγουμε και να ζούμε. 
Στην επίθεση που δεχόμαστε χρειάζεται να απαντήσουμε με την δική μας αντεπίθεση και κλιμάκωση της δράσης μας διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος αλλά αυτό δεν αρκεί, χρειάζεται συνολική σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, με την ΚΑΠ με τον μονόδρομο της Ε.Ε, να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι. 
Και για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας, χρειάζεται να συνδέεται και να συντονίζεται με τον αγώνα των άλλων λαϊκών στρωμάτων, με το ΠΑΜΕ των εργαζομένων , την ΠΑΣΕΒΕ των αυτοαπασχολούμενων, την ΟΓΕ των γυναικών, το ΜΑΣ της νεολαίας».

      Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από την εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Γυναι-κών Ελλάδας ( Ο.Γ.Ε.) στο Ν.Πέλλας Ευσταθιάδου Αγγέλα , που επεσήμανε : 
     «Καλούμε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπα-σχολούμενες, τις αγρότισσες, τις συνταξιούχες, τις σπουδάστριες, τις μετανάστριες, να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές & τα νέα μέτρα. 
      Ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία είναι τα μέτρα, που αποφασίζει η συγκυβέρνηση. Απορρίπτουμε τα αντεργατικά μέτρα και μνημόνια, που μας ρίχνουν στην ανεργία, τη μαύρη εργασία, μας στερούν την κοινωνική ασφάλιση, τα κοινωνικά, προνοιακά επιδόματα, μας αφήνουν χωρίς δημόσια νοσοκομεία, χωρίς φάρμακα, αφήνουν χιλιάδες παιδιά έξω απο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μας πετσοκόβουν τις συντάξεις, ζητάνε δουλειά μέχρι τα 70. 
 Απευθυνόμαστε στις γυναίκες, που κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην ανεργία, στις ευέλικτες μορφές εργασίας και στη μαύρη εργασία. Αυτές που από τη μια αποτελούν φτηνή, εφεδρική και ευέλικτη εργατική δύναμη και από την άλλη επωμίζονται τη φροντίδα της οικογένειας, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των αρρώστων, αφού οι κοινωνικές υπηρεσίες συρρικνώνονται έως και εξαφανίζονται.                   
 Ήρθε η ώρα να τους πούμε το μεγάλο όχι. Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι η ανασφάλεια, η φτώχεια και η ανεργία».

  Στο χώρο της συγκέντρωσης στη Πλατεία ΕΠΟΝ κατέφθασαν με το δικό τους πανό & συνθήματα οι Εργαζόμενοι του Δήμου Πέλλας, που είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο . Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δ.Πέλλας Αβραμίδης Λευτέρης πραγματοποίησε σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση τονίζοντας : 
  «Είναι ανάγκη στη καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων, που θα συνεχιστούν, όλοι οι εργαζόμενοι να απαντήσουν δυναμικά και με ενότητα. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πέλλας δηλώνουν εδώ και καιρό το παρόν στους απεργιακούς αγώνες, όχι μόνο για τα ιδιαίτερα δικά τους προβλήματα, αλλά ενάντια συνολικά στο φόρτωμα των βαρών της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων».  

       Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση των Γιαννιτσών ήταν το μέλος του Δ.Σ. του Συλ-λόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας-ΣΥΕΤΕ & του ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού Δημή-τρης Χατζηματθαίου. Στην ομιλία του ανέφερε : 
       «Ξεσηκωμός παντού ! για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων, για να γίνει ολόκληρη η Ελλάδα κάστρο του αγώνα ! Όποιος λείπει, όποιος απουσιάζει, αδυνατίζει τον αγώνα, διευκολύνει τους εχθρούς της ζωής μας. Ο ξεσηκωμός με καθαρό στόχο είναι πλέον μονόδρομος. Χρέος μας να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας !
      Βρισκόμαστε ήδη σε κρίσιμο σημείο ! Όσο μεγαλώνουν οι περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα μεγαλώνει και η προσπάθεια τους να δεχτούμε τη σφαγή μας. Όσο πλησιάζει η μέρα που τα αντεργατικά μέτρα θα πάρουν την οριστική μορφή τους, τόσο οργιάζουν οι εκβιασμοί, η παραπληροφόρηση και ο εμπαιγμός μας.
       Μόνο που το διαβατήριο για την παραμονή στην ΕΕ είναι ποτισμένο με τον απλήρωτο ιδρώτα αλλά και το αίμα των εργαζομένων. Οι περικοπές που προωθούνται με το νέο πακέτο μέτρων υπολογίζεται ότι μπορεί και να ξεπεράσουν τα 8 δισ. ευρώ, μόνο για την επόμενη διετία. 
      Οι ανατροπές όμως δεν έχουν μόνο οικονομικό κόστος για το λαό μας. Ταυτόχρονα προωθούν και εκείνες τις «διαρθρωτικές αλλαγές» - όπως τις λένε στη γλώσσα τους τα παπαγαλάκια της ΕΕ και της «ελεύθερης αγοράς» - με τις οποίες ικανοποιούνται οι στρατηγικές και μακροπρόθεσμες επιδιώξεις του κεφαλαίου. Γι' αυτό και ο νέος αντεργατικός και αντιλαϊκός παροξυσμός δεν περιορίζεται σε εισπρακτικά μέτρα, αλλά δίνει τη χαριστική βολή σε ότι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέπει τους εργάτες σε δούλους και καταργεί και τα ελάχιστα ψήγματα των μίζερων κοινωνικών παροχών με την κατάργηση δεκάδων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων.
        Θέλουν τους τόπους δουλειάς κάτεργα, εκεί στοχεύουν οι ανατροπές που ετοιμάζονται στις εργασιακές σχέσεις, από τις οποίες άλλες θα συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο και άλλες θα τις σερβίρουν μετά το στημένο «κοινωνικό διάλογο» του ΣΕΒ με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Στόχος τους η κατάργηση στην ουσία του κατώτερου βασικού μισθού και ο καθορισμός του από την κυβέρνηση με νόμο. Στόχος τους η πλήρης διάλυση του ήδη σμπαραλιασμένου 8ωρου και ο καθορισμός του εργάσιμου χρόνου από τον εργοδότη μέχρι και 13 ώρες και ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων.
       Καταργούν τις εργοδοτικές εισφορές - έτσι τις λένε κι ας είναι κι αυτές απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων - ανεβάζουν κι άλλο τα όρια για τη σύνταξη και ταυτόχρονα τη μειώνουν και τη δυσκολεύουν ζητώντας 6.000 ένσημα από 4.500.
      Τέρμα η κοροϊδία ! Μας καταδικάζουν σε αδιέξοδα για να πληρωθούν οι δανειστές, να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων της ΕΕ. Παραδίδουν στο μεγάλο κεφάλαιο τη γη, τα λιμάνια, όλο τον πλούτο της χώρας γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντά τους.
       Τα δάνεια, τα μνημόνια, οι αντεργατικοί νόμοι είναι οι συμφωνίες της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση, ποδοπατώντας τον ελληνικό λαό και τη νεολαία. Αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν τεράστια κέρδη είναι και οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κρίση.
Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε αμείλικτο πόλεμο σε μεγάλα συμφέροντα, κόμματα υπηρέτες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν καθίσει στο σβέρκο μας και απαιτούν από μας να υποτασσόμαστε κάθε φορά στη δική τους πολιτική, στις δικές τους επιλογές.
Να απορρίψουμε και τη «λιτότητα» και την «ανταγωνιστικότητα», για να ισχυροποιηθεί δήθεν η ελληνική οικονομία. 
Να μην υποτασσόμαστε στις αξιώσεις και τις πολιτικές της ΕΕ για να έχουμε τάχατες «προστασία», για να μη χρεοκοπήσουμε. 
     Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να αγκομαχάει για ένα πιάτο φαΐ, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 
Να απορρίψουμε την αντιδραστική θεωρία των μονοπωλίων ότι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους είναι «κόστος» και πρέπει να σφαγιαστούν.
Να πετάξουμε στα άχρηστα την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές θα γίνει πιο ανθρώπινος ο  καπιταλισμός. Ότι αν μεγαλώσει η κερδοφορία των επιχειρήσεων θα γλιτώσει ο εργαζόμενος από την ανεργία, το χτύπημα των δικαιωμάτων του.
      Ο δρόμος ανάπτυξης που εδώ και χρόνια μας γεμίζει με φτώχεια, εξαθλίωση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με τεράστια κέρδη, μπορεί να είναι το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας ; Η οικονομία τους, το κράτος τους, η κοινωνία τους έχουν σαπίσει, δε διορθώνονται, δεν αλλάζουν με νέες δήθεν προτάσεις καλύτερης διαχείρισής τους. Ένα λαμόγιο να πιάσεις, ξεφυτρώνουν εκατό σαν τη Λερναία Ύδρα. Νέα διαπραγμάτευση να κάνεις, σε φορτώνει με νέες δεσμεύσεις για αντιλαϊκά μέτρα.
     Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Χρειάζεται οργάνωση, αγώνας, συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών. Αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, άλλος, φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης.
     Εδώ ακριβώς είναι που καταγγέλλουμε και διαχωρίζουμε τη θέση μας και τις ευθύνες μας απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ,τις πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, των στηριγμάτων τους στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που παραμύθιαζαν και παραμυθιάζουν και τώρα τους εργαζόμενους να δεχτούν δίκαιες θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη, για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία ,για να μεγαλώσει η πίτα που θα φέρει αυξήσεις, θέσεις εργασίας και κοινωνικά δικαιώματα. Είναι οι ίδιοι που δηλητηριάζουν χρόνια τώρα τις συνειδήσεις με την απάτη του κοινωνικού διαλόγου και της ταξικής συνεργασίας και καλλιεργούν την ηττοπάθεια με τη λογική του μικρότερου κακού.
      Είναι οι ίδιοι που ακόμα και σήμερα με τόση πείρα συγκεντρωμένη σπέρνουν αυταπάτες για την ΕΕ ότι τάχα μπορεί να γίνει η Ευρώπη της αλληλεγγύης με έλεγχο των αγορών, αρκεί ν’ αλλάξει ο διαχειριστής.
      Όλοι σαν ένας άνθρωπος πρέπει τώρα να βροντοφωνάξουμε και να απαιτήσουμε:
● Τέρμα στις θυσίες για τους καπιταλιστές, για τα μεγάλα συμφέροντα, για τους δανειστές – ιμπεριαλιστές
● Τέρμα στην αρπαγή του μόχθου μας, στην λεηλασία του τόπου. 
Εμείς, είμαστε το αίμα, η ζωή αυτού του τόπου, η παραγωγική δύναμη. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και τον ληστεύουν τα παράσιτα, οι καπιταλιστές
● Ήρθε η ώρα να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ. — Δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλο — Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία — Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας
       Ραγιάδες εμείς δεν είμαστε. Εμείς είμαστε η Ελλάδα. Όλοι για την κλιμάκωση του αγώνα με μαζική μαχητική συστράτευση τώρα.
— Για να απαλλαγούμε από τα χρέη. Καμία αναγνώριση. Να διαγραφούν. Τέρμα οι διαπραγματεύσεις. Να σταματήσει η ληστεία.
—  Να αποδεσμευτούμε από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Είναι θηλιά στο λαιμό μας.
—  Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
— Να πάρουμε εμείς στα χέρια μας τον πλούτο του τόπου που έχουμε δημιουργήσει και να διώξουμε από το κεφάλι μας τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τα μέσα παραγωγής και τον εθνικό πλούτο για λογαριασμό τους.
—  Εμείς μπορούμε να βάλουμε μπροστά όλη την παραγωγική μηχανή.
—  Εμείς να πάρουμε πρέπει την εξουσία», κατέληξε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Δημήτρης Χατζηματθαίου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...