Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΜΙ ΧΕΝΤΡΙΞ.


Το μνημείο για τον Τζίμι Χέντριξ

Το «μαυσωλείο» και τα ίχνη από κραγιόν των θαυμαστριών του

Ακόμη και σήμερα εκδηλώνουν οι γυναίκες τον ιδιαίτερο αυτό τρόπο σεβασμού στο μνημείο του Hendrix, που πέθανε πριν από 42 χρόνια, στις 18 Σεπτέμβρη 1970.

Το «Jimi Hendrix Memorial» στο Greenwood Memorial Park της Ουάσιγκτον δεν είναι βέβαια καινούριο. 

Αποπερατώθηκε έπειτα από πολλούς κόπους και οικονομικές περιπέτειες από τον πατέρα του Jimi, James «Al» Hendrix. Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή...



Ο Ηendrix πέθανε στο Λονδίνο το 1970, η σωρός του ωστόσο μεταφέρθηκε στη γενέτειρά του στο Seattle, σύμφωνα με την επιθυμία του πατέρα του. 



Την εποχή εκείνη, οι οικονομικές δυνατότητες του «Al» επέτρεπαν μόνο μια ταπεινή ταφόπλακα, όταν όμως ο πατέρας ανέκτησε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής κληρονομιάς του Jimi, το 1995, σκέφτηκε να αποτίσει τον φόρο τιμής που θα έπρεπε στον θρύλο της μουσικής.



Τα χρόνια πέρασαν, το μνημείο-οικογενειακός τάφος κατασκευάστηκε και πλέον αποτελεί «αξιοθέατο» για τους τουρίστες. 



Οι πραγματικοί fans όμως του Hendrix έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να τιμούν τη μνήμη του: οι γυναίκες αφήνουν αποτυπώματα των χειλιών τους πάνω στην ασπρόμαυρη φωτογραφία του θρύλου! Και κάτι μας λέει ότι ο Jimi θα συμφωνούσε απόλυτα με τις εκδηλώσεις αυτές...












ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...