Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ


Αριδαία, 13/3/2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ

Επίσκεψη στην Πιπεριά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμο Σωτηριάδη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Γιάννης Μπαρμπαγιάννης.
Ο Δήμαρχος ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική να επισκέπτεται συνεχώς τα χωριά του Δήμου μας, βρέθηκε στην Πιπεριά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κόσμο και να δει επί τόπου με τον Πρόεδρο τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το χωριό, το οποίο έχει φυσική ομορφιά και αποτελεί πέρασμα για τα Λουτρά.
Αρχικά, διαπίστωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κοίτες των χειμάρρων μετά τον καθαρισμό που έγινε πρόσφατα και την κατασκευή του αγωγού όμβριων υδάτων που είχε καταστραφεί από πρόσφατες πλημμύρες σε κεντρικό σημείο του χωριού.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον δρόμο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορά στην αγροτική οδοποιία, που θα συνδέσει την Πιπεριά με την Αριδαία, εξυπηρετώντας μια μεγάλη αγροτική περιοχή.
Επιπλέον, βρέθηκε στο κοινοτικό κατάστημα όπου διαπιστώθηκε η άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο. Εκεί υπάρχουν διάφοροι χώροι οι οποίοι όμως είναι σε κακή κατάσταση και συζητήθηκε το ενδεχόμενο αξιοποίησής τους και εκμετάλλευσής τους ευρύτερα.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του μετέφερε ένα αίτημα των κατοίκων του χωριού. Συγκεκριμένα, του ζήτησε να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα η ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει την Πιπεριά με το Μικροχώρι, το οποίο εν συνεχεία επισκέφθηκε ο Δήμαρχος. Ένα μικρό χωριό με λίγους κατοίκους, που αξίζουν όμως της προσοχής από την πολιτεία.
Τέλος, ενημερώθηκε από τους αγρότες για την καλλιέργεια σπαραγγιού και άκουσε τους προβληματισμούς τους. Πρόκειται για μια καλλιέργεια ουσιαστικά αναπτυσσόμενη στην περιοχή.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΙ



Ένα μεγάλο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" από τα βάθη της καρδιάς μας σε όλους τους κατοίκους των Προμάχων(και όχι μόνο), για την συγκλονιστική υποστήριξη στην φιλανθρωπική εκδήλωση του Μασκέ πάρτι που έγινε χθες.

Θερμές ευχαριστίες στους πολλούς εθελοντές που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο για την διεκπεραίωση και της πιο μικρής λεπτομέρειας, τους πολλούς dj που με τις εξαιρετικές επιλογές τους έδωσαν γιορτινό τόνο, τα δεκάδες μασκαρεμένα ζευγάρια και φυσικά στους ιδιοκτήτες του καφέ Αστεροσκοπείο για την ευγενική και γενναιόδωρη παραχώρηση του χώρου.

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ


Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Μασκέ πάρτι που διοργάνωσαν η ομάδα ενεργών πολιτών Προμάχων, το καφέ Αστεροσκοπείο και τα Προμαχιώτικα νέα, με φιλανθρωπικό σκοπό ενίσχυσης οικογένειας του χωριού.
Εκατοντάδες κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι, πέρασαν από τον χώρο, κι άφησαν την Αγάπη τους στον κουμπαρά που ήταν τοποθετημένος, επιδεικνύοντας έτσι την αλληλεγγύη τους και την αρωγή τους.
Το πάρτι διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες με πολύ κέφι και χορό, με τις όμορφες μουσικές που οι πολλοί dj έπαιξαν αφιλοκερδώς, ενώ την παράσταση έκλεψαν τα πολλά καρναβάλια, που έδωσαν έναν χαρούμενο τόνο στην εκδήλωση.

Ο γράφων το άρθρο, δεσμεύεται από το απόρρητο και δεν αποκαλύπτει συγκλονιστικές στιγμές ανθρωπισμού, που εκτυλίχτηκαν στο παρασκήνιο της εκδήλωσης, σκηνές που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στο νου του.

















































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...