Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΩΝ



Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και επιχειρήσεις αναφορικά με την συγκέντρωση και διακίνηση ροδάκινων και νεκταρινιών, ότι δημοσιεύτηκε και ισχύει η υπ. αριθμ. 422/2015/25-06-2015 εγκύκλιος «Λειτουργία των Κέντρων Συγκέντρωσης ροδάκινων και νεκταρινιών» του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΑΔΑ: ΩΤΙΖ465ΦΘΗ-3ΥΓ).
Όλα τα Κέντρα συγκέντρωσης ροδακίνων και νεκταρινιών, ακόμα και αυτά στα οποία χορηγήθηκε κωδικός έτος 2014, πρέπει υποχρεωτικά να εγκριθούν εκ νέου και να λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της εγκυκλίου.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για κάθε κέντρο παραλαβής στα τμήματα ποιοτικού και φυτουγειονομικού ελέγχου Σκύδρας και Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πέλλας, να συμμορφώνονται όσον αφορά τις εγκαταστάσεις πλήρως με τις απαιτήσεις της εγκυκλίου και να παρέχουν όλα τα προβλεπόμενα από αυτή στοιχεία.
Περισσότερες πληροφορίες στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στα τηλέφωνα : 23813 51294, 51398 (Έδεσσα),   23813 52318, 2381352305 (Γιαννιτσά), 23810 82963, 23810 89324 (Σκύδρα)

             Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
        ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ "ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ"



Βραδιά τοπικής γαστρονομίας στο πλαίσιο της δράσης «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Πέλλας   

Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η αξιοποίηση του γαστρονομικού θησαυρού της Πέλλας δίνει προοπτική και ζωντάνια στην τοπική οικονομία

Με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις και αναδεικνύοντας πλήρως τη δυναμική της τοπικής γαστρονομίας πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο «Καταρράκτες» της Έδεσσας από την Αναπτυξιακή Πέλλας, η εκδήλωση προβολής εκλεκτών γεύσεων από την Πελλαία Γη, στο πλαίσιο του διατοπικού προγράμματος της Κοινοτικής πρωτοβουλίας LEADER-Άξονας 4 που υλοποιείται με τη συμμετοχή 21 Ομάδων Τοπικής Δράσης LEADER.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΠΕ. κ. Τάκης Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος,  η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Στρατηγός Χρήστος Καρυώτης, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλμωπίας Γιώργος Τσιμτσιρίδης και Χρήστος Μπάτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Φίλιππος Γκιούρος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πέλλας κ. Παναγιώτης Κερασόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ κα. Νατάσα Ιατρίδου-Βλαδίκα, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκης, δημοσιογράφοι από τοπικά, περιφερειακά και εθνικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι τοπικών επιχειρήσεων που διέθεσαν δωρεάν τα προϊόντα τους καθώς, επίσης, σεφ και ειδικοί εμπειρογνώμονες σε θέματα ποιότητας διατροφής, υγιεινής και ασφάλειας.

Στην εκδήλωση υπήρχε έκθεση και μουσείο εκλεκτών ποιοτικών προϊόντων από όλη την Πέλλα. Ακόμη διανεμήθηκε πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την διατροφική αξία και τις δυνατότητες προώθησης των συγκεκριμένων προϊόντων στην εγχώρια και διεθνείς αγορές.

Οι παραβρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν εκλεκτές γεύσεις και γαστρονομικές δημιουργίες που προσφέρθηκαν χρησιμοποιώντας περισσότερα από 70 τοπικά υλικά και προϊόντα, νωπά και μεταποιημένα, καθώς επίσης και εκλεκτό τσίπουρο και κρασιά από την Πέλλα.

Το μενού της βραδιάς επιμελήθηκαν οι chef Γιώργος Παλησίδης, Θοδωρής Κουρατζόγλου και Στράτος Καραγιάννης, με τη συμμετοχή των βραβευμένων σπουδαστών chef του ΙΕΚ Έδεσσας και τη συμβολή του γνωστού Chef-Αρχιμάγειρα από την Έδεσσα Λάζαρου Ράπτη, καθώς και της ομάδας του Κέντρου των Καταρρακτών που είχαν και την επιμέλεια του σερβιρίσματος. 


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και Πρόεδρος της ΑΝ.ΠΕ. καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και παρουσίασε συνοπτικά τα πλεονεκτήματα της τοπικής γαστρονομίας, τη στενή της σύνδεση με τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και παραδόσεις και τις προοπτικές προβολής και προώθησής τους μέσα από δράσεις εξωστρέφειας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας τόνισε επίσης την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο της οργάνωσης και κάλεσε τους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν γαστρονομικό πλούτο της Πέλλας στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους δράσεων και επαφών.

Ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Ιορδάνης Κιοσέογλου παρουσίασε το σύνολο των δράσεων του διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» και τόνισε τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από την αναγνώριση (ΠΟΠ, ΠΓΕ) ονομαστών προϊόντων της Πέλλας όπως το τραγανό κεράσι Έδεσσας, το Μήλο Άρνισσας/Παναγίτσας, η πατάτα Αρχαγγέλου, το κόκκινο πιπέρι Αλμωπίας, η Μπαχοβίτικη-Καρατζοβίτικη πιπεριά, η κομπόστα ροδάκινο Πέλλας, το σιτάρι Καλουτζά και πολλά άλλα.

Η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου (γνωστή από την εκπομπή της που παραπέμπει στην Έδεσσα και την περιοχή της «Του νερού τα Παραμύθια»), παρουσίασε τις δυνατότητες για την τουριστική προβολή της Πέλλας μέσα από τις δράσεις επικοινωνίας που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, με τη μαγνητοσκόπηση και τη δημιουργία μικρών ταινιών για την περιοχή. Η κα. Ταράντου έμεινε εντυπωσιασμένη από την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, συνεχάρη όλους τους συντελεστές και τόνισε ότι η φυσική ομορφιά, ο διατροφικός πλούτος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων αποτελούν στοιχεία που μπορούν να αναδείξουν την περιοχή σε σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Ακόμη, η διατροφολόγος κα. Γούτα Κική αναφέρθηκε στην διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων και σε παράγοντες που χρειάζεται να λαμβάνουν υπόψη τους οι παραγωγοί και οι καταναλωτές ώστε να απολαμβάνουν ένα υγιεινό και ισορροπημένο διαιτητικά πιάτο.


Η δράση «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» συνεχίζεται με την περιήγηση του δημοσιογραφικού κλιμακίου σε τουριστικά αξιοθέατα σε όλη την Πέλλα και σε τοπικές επιχειρήσεις.


ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ 125c.c. ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


Κυκλοφόρησαν τα λαχεία του Μ.Χ.Σ. Προμάχων, τα οποία πωλούνται στα πλαίσια του "Πολιτιστικού Ανταμώματος 2015" και που χαρίζουν στον τυχερό ένα μηχανάκι 125c.c.

Ο κάθε λαχνός στοιχίζει 1 ευρώ και η κλήρωση θα γίνει την Κυριακή 5/7/2015 , δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων.
Η διάθεση των λαχείων γίνεται στα γραφεία του συλλόγου, σε επιλεγμένα σημεία-μαγαζιά του χωριού καθώς επίσης θα πωλούνται και στον χώρο των εκδηλώσεων κατά την διάρκεια του διημέρου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2015 - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ





Μ.Χ.Σ. Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"
Πρόγραμμα Πολιτιστικού Ανταμώματος 2015

Σάββατο 4/7/2015 (Ημέρα 1η)

Μ.Χ.Σ. “Οι Πρόμαχοι” - Πρόμαχοι (χοροί Μακεδονίας)
Μ.Σ. “Νεοχωρίου”  -  Νεοχώρι (χοροί Πόντου)
Μ.Σ. “Αγία Παρασκευή” Λευκάδια (χοροί Μακεδονίας)
Π.Σ. “Ο Χαμαετός”  Καβάσιλα  (χοροί ανατολικής Ρωμυλίας)
Π.Σ. “Μέγας Αλέξανδρος” -  Καμποχώρι (χοροί από το Ρουμλούκι)

Μετά την λήξη των χορευτικών επιδείξεων ακολουθεί γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους της ορχήστρας  «Ακριτικό Μεράκι»

Κυριακή 5/7/2015 (Ημέρα 2η)

Α.Ε. Σ. “Η Αλμωπία” - Αριδαία(επιδείξεις Καράτε)
Μ.Χ.Σ. “Οι Πρόμαχοι” - Πρόμαχοι (χοροί Μακεδονίας - Θράκης - Εποχής)
Π.Σ. “Νέοι Ορίζοντες”  - Σιταριά (χοροί Μακεδονίας)
Λ.Π.Σ. “Η Δήμητρα” - Αιγίνιο (χοροί Θράκης)
Λ.Σ. “Ποντίων Αψάλου” -  Άψαλος(χοροί  Πόντου)


Μετά την λήξη των χορευτικών επιδείξεων ακολουθεί γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους της ορχήστρας  «Μακεδονικός Ήχος»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που προωθεί, ξεκίνησε τις διεργασίες για τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου το οποίο θα δώσει «ανάσα» σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.
Ήδη, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης που έχει αναλάβει να συντονίσει την όλη προσπάθεια, πραγματοποιεί επαφές με φορείς ώστε να υλοποιηθεί αυτή η δράση.
Καλείται κάθε συμπολίτης μας που θεωρεί ότι μπορεί να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτή την πρωτοβουλία, να επικοινωνήσει με τον Δήμο Αλμωπίας.
Ο κ. Τσιμτσιρίδης σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Σε μία δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, ο Δήμος μας δεν θα πρέπει να μείνει αμέτοχος, ειδικά σήμερα που βλέπει να πλήττονται εκατοντάδες συμπολίτες μας. Η κοινωνική συνοχή, η αλληλεγγύη, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, είναι αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με την ανάπτυξη. Η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο μας, θα ενεργοποιήσει κάθε ενεργό πολίτη του τόπου μας και θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας φιλοσοφίας στον τρόπο διοίκησης, πιο ανθρώπινης και δημιουργικής. Μίας νέας φιλοσοφίας που θα αποσκοπεί στην ουσία και δεν θα περιορίζεται στα στενά όρια της πολιτικής».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



            Σας καλούμε να έρθετε στις  26 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00΄ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ 1ο
Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ.έτους 2015.
ΘΕΜΑ 2ο
Επικύρωση πρακτικού του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας ΤΚ Βορειοδυτικού Άξονα (Προμάχων, Πιπεριάς) του Δήμου Αλμωπίας».
ΘΕΜΑ 3ο
Απευθείας ανάθεση έργου «Κατασκευή λωρίδων από γρανιτικό κυβόλιθο στο οδόστρωμα στην Τ.Κ. Λουτρακίου»
ΘΕΜΑ 4ο
Ορισμός συνηγόρου υπεράσπισης για την υπ.αριθ. Ωρ 915/2014 Ποινική υπόθεση που εκδικάζεται ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Έδεσσας, στις 10 Ιουλίου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:00 π.μ..
ΘΕΜΑ 5ο
Άσκηση ανακοπής αίτησης αναστολής και προσωρινής διαταγής κατά τηςυπ.αριθ.πρωτ.18352/25-06-2015  δήλωσης επιβολής κατάσχεσης κατά  του  Δήμου Αλμωπίας και ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για την άσκηση αυτών.
ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από την πάγια προκαταβολή, για τον Δήμο Αλμωπίας.
ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ Υπ. Αποφ. 11389/93 με κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη  προσφορά για την προμήθεια  προμήθεια « φορτηγού οχήματος 4 Χ 4   1,5 καμπίνας με καρότσα» προϋπολογισμού δαπάνης 19.999,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. σε βάρος του Κ.Α 02.15.7341.0007 του προϋπολογισμού 2015 του Δήμου.
ΘΕΜΑ 8ο
Καθορισμός όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικής καλλιεργήσιμης γης-αγροτεμαχίων Τοπικής Κοινότητας Πολυκάρπης (πρώην σχολική περιουσία) του Δήμου Αλμωπίας.

 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως μας έχει ενημερώσει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πληροφορούμε κι εμείς τους συνδημότες μας ότι την ΤΡΙΤΗ 30/6/2015 θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με το εξής πρόγραμμα:
13:00-16:00 Άψαλος
09:00-13:00 Πολυκάρπη, Σαρακηνοί, Κορυφή, Μεγαπλάτανος, Μοναστηράκι, Όρμα
08:00-09:30 Επαρχ. Οδός Αριδαίας-Εξαπλατάνου


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

"ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ"




Κατά τη διάρκεια της επίδειξης μόδας του σχεδιαστή Rick Owens που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, το μοντέλο Jerà ξεδίπλωσε πανό που έγραφε: "Παρακαλώ σκοτώστε την Άνγκελα Μέρκελ". 
H φράση συνοδευόταν από ένα "not" στο τέλος. 

  Το αυτοσχέδιο πανό ήταν φτιαγμένο με μαρκαδόρο πάνω σε ύφασμα. Σύμφωνα με πηγές, ο Owens έγινε έξαλλος με το μοντέλο και δήλωσε στο WWD μετά την επίδειξη: "Είναι ένα τρελό, γαμημένο μοντέλο που του έριξα μπουνιά μόλις βγήκε από την πασαρέλα. Παρακαλώ, πείτε ότι τον χτύπησα". 

  Εκπρόσωποι του σχεδιαστή εξέδωσαν άμεσα επίσημη ανακοίνωση λέγοντας: "Ο Rick Owens δεν φέρει ευθύνη για την πράξη διαμαρτυρίας στην οποία προέβη ένα μοντέλο κατά τη διάρκεια της επίδειξής για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2016" αποκαλώντας την πράξη "ανεξάρτητη θέση που δεν αντικατοπτρίζει τη γνώμη του οίκου του Rick Owens".

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ



Προβοκάτσια και μεγάλο ψέμα χαρακτηρίζονται από το ΚΤΕΛ Αρκαδίας δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά μέσα των Αθηνών, στα οποία αναφέρεται ότι το ΚΤΕΛ είχε τυπώσει τα εισιτήρια του σε δραχμές, συνοδεύοντας μάλιστα τα δημοσιεύματα με μια φωτογραφία εισιτηρίου.  



Ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας Θοδωρής Ντελόπουλος εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «πρόκειται για προβοκάτσια και πολύ μεγάλο ψέμα. Από το 2003 έχει καταργηθεί ο αριθμός των ΚΤΕΛ και το ΚΤΕΛ Αρκαδίας ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με άλλα τέσσερα ΚΤΕΛ».   Πρόσθεσε ότι «δεν ισχύουν αυτά που γράφονται κι εμφανίζονται ως ντοκουμέντα και δεν τους τιμούν»

 Ο κ. Ντελόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ Αρκαδίας είναι όλα ηλεκτρονικά και μηχανογραφημένα και δεν υπάρχουν τέτοιου είδους μπλοκ εισιτηρίων.
   Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΤΕΛ τόνισε πως, «εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση να πάει καλά στην διαπραγμάτευση για να βγούμε από το αδιέξοδο και αυτά τα δημοσιεύματα δεν βοηθούν τη χώρα.
 Κατά τα άλλα, εμείς ευχαριστούμε τους πελάτες μας που μας εμπιστεύονται». 



Πηγή: www.lifo.gr

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΕΡΤ3

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 επανέρχεται η ΕΡΤ3 στους τηλεοπτικούς δέκτες, καθώς ολοκληρώθηκε ομαλά η επάνοδος και η ανάληψη καθηκόντων από τους εργαζομένους της ΕΡΤ.
Επίσης, μέχρι την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 θα δοθεί ο κατάλογος με τα ολοκληρωμένα στοιχεία των εργαζομένων προκειμένου οι ίδιοι να προβούν στην ανάδειξη των εκπροσώπων τους στο Δ.Σ. της ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι χρειάζεται επανασυντονισμός για το κανάλι της ΕΡΤ3.

ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πόσα παίρνουν οι συνταξιούχοι στην ΕΕ: Ποια είναι η μέση σύνταξη στην Ελλάδα
Από τη Λιθουανία ως τη Γαλλία, περνώντας από την Ελλάδα, οι συντάξεις στην Ευρώπη διακυμαίνονται από τα 250 ως τα 1.500 ευρώ και πλέον, όμως λαμβανομένου υπόψη του κόστους διαβίωσης, η φτώχεια πλήττει πάνω από το 12% των ευρωπαίων συνταξιούχων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Το ζήτημα των συντάξεων είναι ένα από τα κυριότερα σημεία τριβής στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στην Ελλάδα, η οποία αριθμεί 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχος, η σύνταξη κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 882 ευρώ το μήνα (713 κύρια σύνταξη, 169 επικουρική).
Το ύψος των συντάξεων είναι παραπλήσιο στην Πορτογαλία (2,5 εκατ. συνταξιούχοι) όπου η μέση σύνταξη φθάνει τα 833 ευρώ μικτά τον μήνα.
Στην Ισπανία (5,6 εκατ. συνταξιούχοι) το ποσό της σύνταξης ανέρχεται σε 1.020,80 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης για τον Ιούνιο.
Οι συντάξεις όμως είναι πολύ χαμηλότερες σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως είναι η Λιθουανία (242 ευρώ τον μήνα), η Σλοβακία (408 ευρώ) ή η Πολωνία (504 ευρώ).
Στη Γαλλία, η βασική σύνταξη ανερχόταν πέρσι στα 1.032 ευρώ για τους 13,7 εκατομμύρια συνταξιούχους οι οποίοι υπάγονται στο γενικό ασφαλιστικό καθεστώς (των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα), σύμφωνα με το Εθνικό Ταμείο Συντάξεων Γήρατος των Μισθωτών Εργαζομένων. Σε αυτή προστίθεται μια επικουρική σύνταξη (λίγο πάνω από 25% της μέσης σύνταξης, πάνω από το 50% για τα ανώτερα στελέχη).
Οι συντάξεις στη Γερμανία ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε 760,43 ευρώ το 2013. Συμπληρώνονται συχνά από αποταμιεύσεις ή συμπληρωματικές συντάξεις που καταβάλλουν οι εργοδότες. Το 2011, την τελευταία χρονιά για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, οι άνδρες συνταξιούχοι λάμβαναν κατά μέσον όρο 1.576 ευρώ και οι γυναίκες 1.302 στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, ενώ στο ανατολικό το ύψος των συντάξεων ανερχόταν αντίστοιχα σε 1.303 και 1.219 ευρώ.
Ενας σημαντικός δείκτης για την κατάσταση των συνταξιούχων είναι το ποσοστό τους που πλήττεται από τη φτώχεια. Κατά μέσον όρο στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, το 12,6% των συνταξιούχων ζούσε το 2013 κάτω από το όριο της φτώχειας (60% του μέσου κόστους ζωής), σύμφωνα με τη Eurostat.
Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται περί το 5-6% στην Ολλανδία, στο Λουξεμβούργο, στην Ουγγαρία, στην Τσεχία και στη Σλοβακία, περί το 8% στη Γαλλία, περί το 10-11% στην Ιρλανδία, στην Ισπανία, στην Πολωνία και στην Ιταλία, γύρω στο 12,4% στην Ελλάδα. 
Ανέρχεται περίπου στο 15% στη Γερμανία, στο Βέλγιο και στη Φινλανδία, σε 17% στη Σουηδία, σε 17,6% στη Βρετανία, στο 25,9% στη Βουλγαρία και στο 27,1% στην Εσθονία.
Κατά μέσον όρο στις χώρες της ευρωζώνης ένας συνταξιούχος λαμβάνει περίπου το 56% των αποδοχών του όταν εργαζόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2013. 
Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε ορισμένες χώρες, ιδίως λόγω των μειώσεων των μισθών που έχουν σημειωθεί. Έτσι στην Ελλάδα, ανήλθε από το 41% το 2008 στο 60% το 2013.
Το 2013, το ποσοστό αναπλήρωσης πλησίαζε επίσης το 60% σε πολλές άλλες χώρες: την Ισπανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία. Ήταν πάντως αισθητά χαμηλότερο στο Βέλγιο (47%), στην Ιρλανδία και στην Κροατία (37%), στη Βουλγαρία (39%) και στην Κύπρο (40%).

ΠΗΓΗ...EUROSTAT

ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ

Το θρίλερ διαρκείας. Ο φόβος. Η αγωνία. Η επίδειξη αδιαλλαξίας των δανειστών.
Στέφανος Δάνδολος
Οι προτάσεις-σοκ, τα στομφώδη, σκιερά πρόσωπα, η αχλή του ΔΝΤ από την μία και μια ολόκληρη χώρα παγωμένη, κρυσταλλωμένη από την άλλη. Και στο βάθος, το ελληνικό χρέος. Αυτή η βαθιά, κακοφορμισμένη πληγή που όσο περνούν τα χρόνια διογκώνεται, βαθαίνει, ανοίγει τρύπες στα οστά μας. Εκεί όπου έχει φτάσει το πράγμα, μας δείχνουν δύο πόρτες: η μία είναι η πανάκριβη αγορά χρόνου, η άλλη το αναπόφευκτο σάλτο σε μια αχαρτογράφητη πραγματικότητα, η έξοδος, η χρεοκοπία. Καμία από τις δύο όμως δεν θα θεραπεύσει πραγματικά την πληγή μακροπρόθεσμα. Το χρέος υπάρχει, και θα υπάρχει. Είτε διευθετηθεί ένα μέρος του τώρα, είτε σβήσει με τίμημα ένα Grexit, και σε τριάντα χρόνια πάλι χρεωμένοι θα είμαστε, πάλι με ξένα χρήματα θα ζούμε. Έτσι ήταν η Ελλάδα τα τελευταία διακόσια χρόνια, έτσι θα είναι.
 Το πιο ανατριχιαστικό και εκπληκτικό απ’ όλα είναι η έκπληξη με την οποία αντιμετωπίζουμε την φτωχοποίησή μας, την στιγμή που μια ανάγνωση της Ιστορίας θα μας δείξει πόσο αναλώσιμη ήταν πάντοτε η ελληνική κοινωνία. Μας έχουν βάλει στο μάτι; Βιώνουμε μια διαχρονική αδικία; Όχι ακριβώς. Το κρίμα είναι δική μας ευθύνη. Ουδέποτε σταθήκαμε στα πόδια μας, μήτε το 1837, τότε που έφτασαν τα πρώτα δάνεια από το εξωτερικό, μήτε τις δεκαετίες του 1880, του 1930 και πάει λέγοντας. Οι ξένοι πόροι καλόμαθαν τις κρατικές μηχανές, νάρκωσαν τους μηχανισμούς μας, εφησύχασαν όλο το οικοδόμημα, που δεν ένιωσε ποτέ την απειλή και την ανάγκη να ανασκουμπωθεί. Τι αποτέλεσμα είχε αυτό; Το χρέος να γράφει (στην πραγματικότητα το ταμείο ήταν πάντα μείον) και την παραγωγικότητά μας, την αληθινή ανάπτυξη, να παραμένει σε χαμηλά, αν όχι μηδαμινά επίπεδα. Έτσι, καθώς τα χρόνια κύλησαν και φτάσαμε στο σήμερα, βλέπουμε τις άλλες χώρες να συμβαδίζουν με τα ρεύματα του εικοστού πρώτου αιώνα και βλέπουμε κι εμάς ως φτωχούς συγγενείς, όχι επειδή είμαστε χαζοί ή αδικημένοι, αλλά επειδή δεν προνοήσαμε να χτίσουμε κάτι και δεν μας απασχολεί ούτε τώρα το να χτίσουμε. Και αυτή ακριβώς είναι η αιτία που το χρέος δεν θα πάψει ποτέ να αποτελεί συνώνυμο κάθε ελληνικής προοπτικής τα επόμενα χρόνια.  
Οπότε μέρες που είναι, καιρός να αναλογιστούμε μια αυτονόητη αλήθεια που είναι η πηγή όλων των προβλημάτων που ζούμε. Μια αλήθεια τόσο δυσάρεστη, όσο ίσως και το πορτρέτο που αντικρίζουμε στον καθρέφτη τα πρωινά. Τι παράγουμε ως χώρα; Ποια είναι η προσφορά μας στο παγκόσμιο χωριό; Για τι πράγμα μπορούμε να θεωρηθούμε απαραίτητοι, αναντικατάστατοι, ή τέλος πάντων στην λίστα των πρωτοπόρων; Μην μου πείτε τα πορτοκάλια, γιατί πορτοκάλια μπορεί η Κίνα να εισάγει και από το Μαρόκο, που είναι πιο φτηνά, δεν χρειάζεται την Ελλάδα.
 Το ερώτημα είναι: σε ποιον τομέα έχουμε αναπτύξει μια παραδοσιακή δύναμη που είναι πραγματικά κερδοφόρα για τον τόπο και εγγυάται την ουσιαστική ανθοφορία, βρέξει χιονίσει; Ας πούμε (πρόκειται για παραδείγματα που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό) η Γερμανία, που την κοροϊδεύουμε, έχει καλλιεργήσει ένα ηγετικό πνεύμα βασισμένο σε κάποιες θεμελιώδεις αρχές. Δημόσια διοίκηση που λειτουργεί στην εντέλεια, τεχνολογία, τράπεζες, ποδόσφαιρο. Όλα ρολόι. Η Αμερική, για παράδειγμα, παράγει innovation, καινοτομία. Μόνο η Google έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο της χώρας μας. Το Σίτι του Λονδίνου έχει όλο το νομικό κομμάτι της Ευρώπης. Η Αυστρία, ας πούμε, παράγει βιοαέριο από απόβλητα χοιροτροφείων και οργανικά οικιακά απορρίμματα. Ο Καναδάς έχει τα ασφαλιστικά funds. Η Νορβηγία παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ακόμη και η Κύπρος παράγει κάτι για το οποίο θεωρείται εξπέρ: οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του είδους.
Εάν η Ελλάδα βρίσκεται αυτή την στιγμή αντιμέτωπη με τον αφανισμό της όπως την ξέρουμε, είναι επειδή δεν παράγει τίποτα. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, τότε που υφίσταντο οι λόγοι για τους οποίους μας μνημονεύουν ακόμη, έχουμε πάψει να προσφέρουμε το παραμικρό στην παγκόσμια κοινότητα. Ε, είναι λογικό. Όταν δεν προσφέρεις τίποτα, κάποια στιγμή θα ξεκόψεις από τον ιστό των άλλων. Θα γίνεις ένας παρίας. Μου θυμίζουμε έναν τύπο στο σχολείο, που έμενε κάθε χρόνο στην ίδια τάξη, είχε φτάσει δεκαοκτώ χρονών και ήταν ακόμη στην Πρώτη Λυκείου. Γλένταγε, ξενύχταγε, έκοβε βόλτες με την μηχανή του, πούλαγε εξυπνάδες και κριτική, κορόιδευε όσους διάβαζαν, το έπαιζε δημοφιλής. Όταν τον είδα μετά από χρόνια, ήταν μια σκιά του εαυτού του, η ζωή του είχε ρίξει τόσες σφαλιάρες που δεν θύμιζε σε τίποτε τον εξυπνάκια των σχολικών χρόνων.
 Κάπως έτσι είναι και η Ελλάδα. Η μεταπολίτευση στάθηκε ένα πάρτι ριζωμένο στην υπερβολή, την στιγμή που κάποιοι άλλοι προνοούσαν καλύτερα, δούλευαν πιο πολύ, κατέβαζαν ιδέες, το μυαλό τους δεν ήταν μόνο στα φράγκα και στην κούφια ανέλιξη, κοινώς είχαν το κεφάλι σκυμμένο και θεμελίωναν τους προϋπολογισμούς τους σε έσοδα κερδισμένα και όχι δανεισμένα.
Συνεπώς, τι τύχη μπορεί να έχει μια χώρα που δεν παράγει; Δεν εξάγουμε κινηματογράφο, δεν εξάγουμε λογοτεχνία, δεν εξάγουμε βιομάζα, δεν εξάγουμε καινοτομία, δεν είμαστε καν πρώτοι στον τουρισμό και στη ναυτιλία, που θα μπορούσαμε να είμαστε πρώτοι στην μικρή βαλκανική γειτονιά μας. Το μόνο που παράγουμε είναι κριτική, ρητορεία, ιδέες γενικές και νεφελώδεις, που φαίνονται αφελείς σε όσους έχουν προχωρήσει τρία βήματα μπροστά, παράγουμε καφετέριες, σουβλατζίδικα και φούρνους, που είναι για εσωτερική κατανάλωση, παράγουμε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, επειδή πάντα μας φταίει κάποιος άλλος και όχι ο εαυτός μας, παράγουμε υποψήφιους πολιτικούς, υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, υποψήφιους δελφίνους, επειδή ρέπουμε λίγο και προς το σύνδρομο του υπερφίαλου εγώ, παράγουμε τα πάντα εκτός από το ένα και μοναδικό που χρειάζεται: καινοτομίες. Κάτι που μπορεί να πουληθεί ως εθνικό προϊόν, κάτι που να είναι καλύτερο από όλα τα άλλα. Μόνο όταν βρεθεί αυτό, θα έχει ξεκινήσει η πραγματική επιστροφή του Νεοέλληνα. 
Μέχρι τότε θα είμαστε σαν κι εκείνον τον τύπο στο Λύκειο. Θα έχουμε άποψη για όλα, θα γκρινιάζουμε, θα κοροϊδεύουμε τους άλλους, και θα γερνάμε δίχως κανείς να νοιάζεται αν γεράσαμε, δίχως κανείς να νοιάζεται αν υπάρχουμε. Οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις είναι η μόνη οδός.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΣτΕ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΘΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ Η ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ ΕΚΤΑΣΗ

ΣτΕ: Αμεση κατεδάφιση κάθε αυθαίρετου σε δασική ή αναδασωτέα έκταση
Οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε δάσος ή αναδασωτέα έκταση και είναι αυθαίρετο, θα πρέπει αμέσως να κατεδαφίζεται, ακόμη και εάν η έκταση είναι ιδιωτική.
Η απόφαση του Ε' τμήματος του ΣτΕ είναι οριστική και δίνει το πράσινο φως για κατεδάφιση επικυρώνοντας έτσι και απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου. Είχε προηγηθεί πράξη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, με την οποία διατάχθηκε η κατεδάφιση αυθαιρέτων στα Τουρκοβούνια σε έκταση 7.968 τμ όπου υπάρχουν μαντριά, κοτέτσια,  ένας μαντρότοιχος, κτλ
Οι κληρονόμοι του ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων αυτών ζήτησαν από το ΣτΕ να ανακαλέσει την απόφαση κατεδάφισης με το δικαστήριο να προχωρεί σε αρνητική απόφαση.
«Οικοδομές, κτίσματα και πάσης φύσεως κατασκευές που έχουν ανεγερθεί είτε μέσα σε δημόσια ή ιδιωτικά δάση ή δασικές εκτάσεις είτε μέσα σε δημόσιες ή ιδιωτικές αναδασωτέες εκτάσεις οι οποίες έχουν καταστραφεί από πυρκαγιά ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία, προερχόμενη από ανθρώπινη ενέργεια ή από φυσική αιτία, κατεδαφίζονται ύστερα από απόφαση του αρμοδίου οργάνου».
Μάλιστα, στο σκεπτικό τους οι δικαστές σημειώνουν ότι για την κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις δεν απαιτείται, να έχει προηγουμένως καταρτισθεί δασολόγιο, ούτε να έχει χαρακτηρισθεί η έκταση ως δασική, με τη διαδικασία του δασικού νόμου 998/1979 ούτε, να έχουν καταρτισθεί δασικοί χάρτες, αλλ’ αρκεί να διαπιστώνεται αιτιολογημένα ο δασικός χαρακτήρας της έκτασης.


ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση για την ρύθμιση οφειλών σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορίες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης άφησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.
Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία για ένταξη στην ρύθμιση των 100 δόσεων. Αυτή, όπως είπε, έχει αποδώσει σημαντικά έσοδα τόσο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς ήδη έχουν εισπραχθεί πάνω από 150 εκατ. ευρώ από το πολλαπλάσιο ποσό που έχει τεθεί σε διακανονισμό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάλογες σημαντικές εισπράξεις υπάρχουν και από την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορίες και Δήμους.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προθεσμία για την ρύθμιση εξέπνευσε στις 26 Μαΐου. Κάνοντας χρήση της διάταξης που υπήρχε κατά την ψήφιση του νόμου, το Υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε κατά έναν μήνα την διάρκεια ισχύος της, με αποτέλεσμα η διορία για υπαγωγή στην ρύθμιση των 100 δόσεων να λήγει σήμερα.
Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την Ελλάδα σε περίπτωση μη συμφωνίας με τους εταίρους συμπεριλαμβανομένου του δημοψηφίσματος ή των εκλογών.
«Οτιδήποτε προβλέπει το Σύνταγμα πέραν καταστάσεων πολιτικών που θα οδηγούσαν σε μια αναβίωση μετά από 50 χρόνια των Ιουλιανών είναι πάνω στο τραπέζι, όλα θα εξεταστούν», τόνισε.
Σχετικά με την πιθανότητα συμφωνίας, σημείωσε ότι «εάν παραμείνει μια στατική γραφειοκρατική οικονομίστικη κουβέντα, είναι μικρές οι πιθανότητες».
Αναγνώρισε υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Βούτσης -κάνοντας λόγο για μια σοβαρή αντίφαση που έχει καταλάβει ο κόσμος- ότι τα πραγματικά δεδομένα αυτή τη στιγμή «κατά γενική ομολογία οδηγούν σε πολύ απαισιόδοξες σκέψεις» τονίζοντας ωστόσο ότι η «ιστορική συγκυρία» δεν μπορεί παρά να φέρνει αισιόδοξες σκέψεις ότι σε πυκνό πολιτικό χρόνο θα υπάρξει ανάστημα που θα οδηγήσει από πλευράς εταίρων σε συμφωνία «όχι μόνο αξιοπρεπή που θα ανοίγει βιώσιμη προοπτική για τη χώρα».
Ερωτηθείς για το τι θα σημαίνει μια αποτυχία σύναψης συμφωνίας έκανε λόγο για «αχαρτογράφητα νερά» τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, παραδεχόμενος ότι «τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα» και εκτιμώντας ωστόσο ότι «ακόμα και στην απευκταία περίπτωση» θα υπάρξουν προσπάθειες έτσι ώστε να δοθεί «μια αναπνοή και μια παράταση έστω και δύσκολη στην αναζήτηση μιας συμφωνίας».


ΘΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Εκλογές σε κάθε περίπτωση ζητά η Θεοδώρα Τζάκρη, μια από τις «επίφοβες» για το μέγαρο Μαξίμου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να καταψηφίσει τυχόν συμφωνία.
Η βουλευτής Πέλλας – η οποία είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ επειδή είχε υπερψηφίσει πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο του 2013 - μιλώντας στο Mega υποστήριξε πως η συμφωνία δεν οδηγεί πουθενά.
«Ακόμη κι αν περάσει η συμφωνία δεν οδηγεί πουθενά, πρέπει να γίνουν εκλογές» είπε. Πρόσθεσε δε πως «οι δανειστές θέλουν να μας κρατήσουν για να συνεχίσουν να μας δανείζουν και να μας εκμεταλλεύονται».


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας και το Ξενιτίδειο Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας σας προσκαλούν στην Συναυλία με τη συμμετοχή των καθηγητών και των σπουδαστών των τάξεων Ηλεκτρικής Κιθάρας, Μονωδίας, Τρομπέτας και Αρμονίας - Κρουστών που διοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιουνίου 20:30 μ. μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Συμμετέχουν οι σπουδαστές:
Τριγκάκης Γεώργιος, Ταραλίδης Γεώργιος, Τσαρκνιάς Στέργιος, Τσαρκνιάς Νικόλαος, Μπαλτάς Άκης, Χοροζάνη Ευστρατία, Μιχαηλίδης Θεόδωρος, Προκοπίδου Μαρία, Χοροζάνης Γεώργιος, Τόδης Κωνσταντίνος, Ιωάννου Τρύφων, Πιλάτου Φωτεινή.

Συμμετέχει το συγκρότημα:
Underground View

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ


Γιάννης Σηφάκης :  Επιστημονική σύσκεψη στον ΕΛΓΑ για τα συμπύρηνα ροδάκινα, αχλάδια, πρώϊμα κεράσια και κάποιες ποικιλίες επιτραπέζιων για την αιτία των φετινών ζημιών στις 02.07.2015
Σε συνέχεια της σύσκεψης βουλευτών και αγροτικών φορέων πριν 15 περίπου μέρες  με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.κ. Νίκο Στουπή και Αθαν. Ζαννιά αντίστοιχα ο ΕΛΓΑ συγκαλεί επιστημονική σύσκεψη στις 02.07.2015 για το θέμα αυτό.


Συνημμένα η σχετική πρόσκληση επιστημονικών φορέων

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ                                                         
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ  
ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ        
Τηλ: 2107490468,443,442
 fax: 2107488283
e-mail: hp7h9@elga.gr, adminsecr@elga.gr


 Θέμα: « Πρόσκληση σε σύσκεψη»

Κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο διαπιστώθηκε κακή γονιμοποίηση και πτώση καρπιδίων με αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγή σε όλες τις καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων της χώρας και ιδιαίτερα στις περιοχές Κεντρικής , Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Το φαινόμενο σύμφωνα με τις πρώτες επισημάνσεις της Υπηρεσίας μας είναι πολυπαραγοντικό (βροχοπτώσεις, μειωμένη ηλιοφάνεια, αυξημένη υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες κατά την περίοδο της άνθησης)
Στην προσπάθεια αποτύπωσης των αιτίων του εκτεταμένου αυτού φαινομένου και λόγω των έντονων διαμαρτυριών των παραγωγών που θεωρούν ως υπεύθυνους τους οριακούς παγετούς Μαρτίου-Απριλίου, ο ΕΛΓΑ διοργανώνει ευρεία επιστημονική σύσκεψη.
Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στη σύσκεψη αυτή, που θα πραγματοποιηθεί στις 2/7/2015, στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛΓΑ, Μεσογείων 45  Αμπελόκηποι-Αθήνα.
Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για την συμμετοχή σας.
Σας κάνουμε γνωστό ότι τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς σας θα καλυφθούν από τον Οργανισμό μας.
Σας επισυνάπτουμε έγγραφο του  Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Νάουσας, μετεωρολογικά δεδομένα των προς εξέταση περιοχών και την σχετική πραγματογνωμοσύνη του ομ. Καθηγητή κ. Μ. Βασιλακάκη που μας διαβίβασαν αγροτικοί φορείς. .

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...