Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.


Ευρεία σύσκεψη για τη λειτουργία των ομάδων παραγωγών και το μέλλον του αγροτικού τομέα στην Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Αγροτική οικονομία και τουρισμός οι δύο πυλώνες για την στρατηγική ανάπτυξη της Πέλλας  

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης για προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για τη σύσταση και λειτουργία ομάδων παραγωγών οπωροκηπευτικών. Η σύσκεψη συντονίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη που ανέλαβε και την πρωτοβουλία της πρόσκλησης ενώ συμμετείχαν σ’ αυτήν εκπρόσωποι των βουλευτών, εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών της Π.Ε. Πέλλας και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Στην εισήγησή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η σύσκεψη πραγματοποιείται εν αναμονή των τελικών αποφάσεων της κυβέρνησης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. «Στόχος της συνάντησης είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και, κυρίως, τις προκλήσεις της σημερινής εποχής» δήλωσε ο κ. Θεοδωρίδης στους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων και τα στελέχη των υπηρεσιών που καλούνται να εφαρμόσουν και να στηρίξουν την κοινοτική και εθνική αγροτική πολιτική.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της εισήγησής του, ανέφερε: «Η παγκοσμιοποίηση εμπεριέχει πολλά θετικά και αρνητικά για τις τοπικές κοινωνίες. Μπορούμε να επωφεληθούμε από την παγκοσμιοποίηση των αγορών, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά μας και ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές μας. Αυτό είναι εφικτό αν γνωρίζουμε τα πραγματικά μεγέθη της αγοράς, το μερίδιο που κατέχουν τα προϊόντα μας στην ελληνική, στην ευρωπαϊκή και στις διεθνείς αγορές και, κυρίως, αν καταφέρουμε να συντονιστούμε, να οργανωθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Οι ομάδες παραγωγών αποτελούν έναν σύγχρονο θεσμό ενώ τα επιχειρησιακά προγράμματα που καταρτίζουν για τη λήψη επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών και την αποτελεσματική προώθηση των αγροτικών προϊόντων. Χρειάζεται να κινηθούμε με στρατηγική και να επιτύχουμε ευρύτερες συνεργασίες, συνέργεια και δικτύωση. Η Πέλλα μαζί με την Ημαθία αποτελούν μία πολύ μεγάλη αγροτική δύναμη που μπορεί να ηγηθεί στις διεθνείς αγορές με την υψηλή ποιότητα και ποικιλία των προϊόντων που διαθέτει».

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στον στόχο που πρέπει να επιτευχθεί ενόψει των επικείμενων αλλαγών που δεν είναι άλλος από τη συγκρότηση ισχυρών ομάδων παραγωγών. «Θέλουμε ισχυρές ομάδες και οργανώσεις οι οποίες θα λειτουργούν επιχειρηματικά, για την μεγιστοποίηση του επιδιωκόμενου αποτελέσματος που είναι η κερδοφορία για τους παραγωγούς και η αποτελεσματική προβολή και διανομή των προϊόντων της Πέλλας στις αγορές. Συστήνουμε άμεσα ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών, εκπροσώπων των αγροτικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών για την επεξεργασία των θεμάτων. Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, παρέχοντας τεχνική υποστήριξη και πολύτιμες συμβουλές για ένα νέο πλαίσιο αποτελεσματικής λειτουργίας των ομάδων παραγωγών. Άλλωστε, η αγροτική οικονομία μαζί με τον τουρισμό – πολιτισμό αποτελούν τους κύριους άξονες για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας της Πέλλας».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ομάδων παραγωγών τόνισαν την ευθύνη που έχουν για το μέλλον του αγροτικού τομέα, την ανάγκη να κερδίσουν και να αξιοποιήσουν την εμπιστοσύνη των παραγωγών, όπως και την ανάγκη για αντιμετώπιση στρεβλώσεων στο σύστημα διακίνησης των προϊόντων. Ανέφεραν τα προβλήματα που έχει ο κλάδος από τη μία, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για κατάκτηση των διεθνών αγορών από την άλλη. Αναφορικά με τα κριτήρια για την αναγνώριση των ομάδων παραγωγών οπωροκηπευτικών υπογράμμισαν ότι, παρά το γεγονός ότι είναι επιθυμητό οι οργανώσεις να είναι ισχυρές και όχι κατακερματισμένες, η τελική διαμόρφωση των κριτηρίων θα πρέπει να λάβει υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση. Η τακτική εμφάνιση θεομηνιών τα τελευταία χρόνια, οι ιδιαιτερότητες του κάθε είδους, η ύπαρξη ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και η μειωμένη τιμή σε κάποια αγροτικά προϊόντα καθιστούν αναγκαία την προσεκτική μελέτη των τελικών κριτηρίων που θα προταθούν προς το Υπουργείο.

Κλείνοντας την συνάντηση ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την εποικοδομητική συζήτηση και τους ενημέρωσε για μία νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.       

"ΠΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ".

''Στον καθρέφτη σου κοιτιέσαι''


και δεν σε αναγνωρίζεις


και δεν φταίει ούτε ο χρόνος

ούτε οι ''άλλοι''


κουκκίδα της άμμου


ονειρεύτηκες να γίνεις 

αμμοθύελλα


μάλλον ούτε καν ονειρεύτηκες


σε παρέσυρε το βαθύ ποτάμι


της ζωής


η αυτό που λένε ζωή


η ζωή σου ίσως


κι άλλες χιλιάδες


ολόιδιες ζωές


"H ζωή δεν είναι αυτή πoυ έζησε κανείς, αλλά αυτή πoυ θυμάται και όπως τη θυμάται για να την αφηγηθεί" 

Gabriel García Márquez
43 ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΚΕΠΑ.

43 μόνιμες ασθένειες δεν θα περνάνε επανέλεγχο απο ΚΕΠΑ

Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στον χρόνο αναμονής στα ΚΕΠΑ, και ανακοίνωσε τις παρεμβάσεις που γίνονται στα μέσα του επόμενου έτους, και ο χρόνος αναμονής σε λίγο διάστημα θα είναι 3 μήνες σε όλη τη χώρα.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ολοκληρώθηκε και το έργο ειδικής επιστημονικής επιτροπής που προσδιόρισε τις πρώτες 43 μόνιμες ασθένειες για τις οποίες οι ασθενείς δεν θα είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνουν τους ελέγχους. Ως προς τους δικαιούχους πολλών συντάξεων, όπως είπε, είναι περίπου 700 συνταξιούχοι και όλοι λαμβάνουν τις συντάξεις τους με νόμιμο τρόπο, απόρροια όμως του πελατειακού συστήματος που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια.

 Ο  Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτσης Ιωάννης ανέφερε τα εξής:
"Για τις μόνιμες αναπηρίες  είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, το απέφυγα να του κάνω για να το κάνω με μεγαλύτερη έμφαση και πιο εμφατικά, αλλά αφού μπήκε δεύτερη φορά η ερώτηση είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω τώρα στην Επιτροπή. Τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώθηκε η επιστημονική επιτροπή που είχε ξεκινήσει με εντολή μου πριν κάποιους μήνες για να απαντήσουμε σε ένα μόνιμο, δίκαιο αίτημα των Ελλήνων που είχαν μόνιμα προβλήματα να μην ξαναπερνούν με τις μόνιμες παθήσεις από τα ΚΕΠΑ.. Φτιάξαμε τις πρώτες 43 μόνιμες ασθένειες οι οποίες πλέον πήραν το δρόμο υπουργικής απόφασης και την ημέρα που θα την υπογράψω , θα τη δει και όλος ο ελληνικός λαός. Οι πρώτες 43 μόνιμες ασθένειες που δεν θα χρειάζονται επαναληπτικές διαδικασίες από τα ΚΕΠΑ. Είναι μια θετική εξέλιξη."

ΠΗΓΗ...www.dikaiologitika.gr

ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΑΤΟΠΤΡΑ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ.

Magnify Image
Γιγάντια κάτοπτρα που αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, φωτίζουν δύο χωριά στην Ιταλία και στη Νορβηγία.
 Η ιταλική Viganella είναι η «παλιά» της υπόθεσης, αφού το σύστημα λειτουργεί από το 2006 και ελέγχεται με υπολογιστές.
 Τα κάτοπτρα στέλνουν τις ακτίνες του ήλιου, εκεί όπου είναι δύσκολο να φτάσουν, καθώς το χωριό βρίσκεται χωμένο σε μια κοιλάδα. 
Magnify Image
Στο νορβηγικό χωριό Rjukan, που το βλέπει ο ήλιος μόνο έξι μήνες το χρόνο, τα κάτοπτρα μόλις τις τελευταίες ημέρες φώτισαν τα σκοτεινά δρομάκια.
 Συγκεκριμένα το σύστημα, «ξεσηκωμένο» από τους Ιταλούς, άρχισε να δουλεύει στις 18 Οκτωβρίου και οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο για να λουστούν στο φως.
 Τα τρία γιγάντια κάτοπτρα θα φροντίσουν να παραμένει φωτεινό το χωριό και το χειμώνα.  
Magnify ImageΠΗΓΗ...www.lifo.gr

ΤΟ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

Το μεταμεσονύκτιο ψυχεδελικό γέλιο του υπουργού υγείας

Χθες το βράδυ παρακολούθησα το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη στον Ενικό του Νίκου Χατζηνικολάου.

Δε με ενόχλησε η γνωστή εμμονή του κ. Γεωργιάδη, να "εξηγήσει" στον κόσμο πως η μόνη λογική που οφείλουμε να δεχόμαστε ως αλήθεια είναι η λογική που μας επιβάλλει το μνημόνιο. Για αυτήν τη δουλειά πληρώνεται, αυτή τη δουλειά κάνει.

Δε με ενόχλησε η ευκολία με την οποία ο κ. Γεωργιάδης απαντούσε με αριθμούς, σε ερωτήσεις που αφορούσαν καρκινοπαθείς και πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες. Ποτέ του δε μου έδειξε πως βλέπει τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο.

Δε με ενόχλησε το παρατεταμένο μάθημα νέων ελληνικών του κ. Γεωργιάδη σε αγανακτισμένο πολίτη, για το σωστό τονισμό της λέξης χειρουργός.

Δε με ενόχλησαν καν, οι απειλές που εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, περί απόλυσης όσων τον εμποδίσουν να εκτελέσει τις εντολές των δανειστών μας. Πάντα φασίστας ήταν.

Αυτό που βρήκα ανατριχιαστικό, ήταν το ψυχεδελικό γέλιο του Άδωνη, κάθε φορά που θεωρούσε πως με την απάντηση του, έχει δώσει ένα καλό μάθημα στον ερωτώντα.

Ήταν ένα γέλιο που πήγαζε από τα βάθη της ψυχής του. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που ήταν ανατριχιαστικό.

Το μεταμεσονύκτιο ψυχεδελικό γέλιο του υπουργού υγείας

Μια χώρα που δεν της έμεινε τίποτα και ο μαλάκας γελούσε με την καρδιά του.


Tyler DurdenΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Για τις Μαρίες αυτού του κόσμου

Άλλη μια υπόθεση που κάνει τα media να…πέφτουν από τα σύννεφα, είναι η πρόσφατη αποκάλυψη ένα μικρό ξανθό και γαλανομάτικο κορίτσι είχε απαχθεί από αθίγγανους και το έστελναν να ζητιανεύει. Τα ΜΜΕ, ασχολούνται καθημερινά με το θέμα, το οποίο σαφώς και είναι σοβαρό, αλλά υποτιμά την νοημοσύνη μας. 

Φυσικά το πρόβλημα του trafficking γενικότερα (αν ισχύει στην εν λόγω υπόθεση), αλλά και του παιδικού ειδικότερα, είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αλλά το θέμα μας δεν είναι εδώ αυτό, αλλά η διαχείριση από τα ΜΜΕ. Τα οποία δεν έχουν μια συνεπή και το ίδιο ευαίσθητη στάση απέναντι σε όλα τα παιδιά. Γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να είναι ευτυχισμένα.

Φαντάζομαι πως έχει πολύ μεγαλύτερη αξία στην αξιολόγηση ειδήσεων αλλά και στον αντίκτυπο της κοινής γνώμης ένα λευκό και ξανθό παιδάκι, από εκατοντάδες μελαμψά ανήλικα που επαιτούν επειδή οι γονείς τους τα “εκπαιδεύουν” κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι ένας εύκολος τρόπος να αποποιούμαστε ως κοινωνία τις ευθύνες που γεννούν το περιθώριο παντός είδους.

Δεν είδα καμία τέτοια ευαισθησία για δεκάδες παιδάκια που κρατούνται μαζί με τους γονείς τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης έξω από την Αττική και στα νησιά με την συνδρομή της Frontex και μάλιστα χωρίς φαγητό και φάρμακα. Που το μόνο τους “έγκλημα” είναι ότι έφυγαν από τις πατρίδες τους για να προλάβουν να μεγαλώσουν.

Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο σιτίζονται 1100 παιδιά, μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Κατά παραδοχή του Υπουργείου Παιδείας, σχεδόν 25.000 μαθητές υποσιτίζονται. Σύμφωνα με έρευνες, το 27% των μαθητών ζει υπό καθεστώς πείνας ειδικά σε περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, ενώ το 37% νιώθει ανασφαλές όσο αφορά την εύρεση τροφής. Η UNICEF πάλι είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία 600.000 παιδιά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Επίσης, τα “Παιδικά Χωριά SOS” που επιτελούν κοινωνικό έργο, υποφέρουν από τις πολιτικές της κυβέρνησης καθώς όχι μόνο δεν τους δίνεται έκπτωση για το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά φορολογούνται με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για την ακίνητη περιουσία. Κάτι που φανερώνει κυνισμό και την έλλειψη της οποιαδήποτε ευαισθησίας και κατανόησης των ιδιαιτεροτήτων.

Η μικρή Μαρία απήχθη από ένα ζευγάρι τσιγγάνων οι οποίοι πρέπει να τιμωρηθούν όπως οποιοσδήποτε, λόγω της εγκληματικής τους πράξης και όχι επειδή είναι Ρομά. Γιατί τα media έχουν ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία στοχοποίησης ενός πληθυσμού που έχει συγκεκριμένο πολιτισμικό υπόβαθρο. Και ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι με τον τρόπο ζωής τους η όχι, δεν μπορούμε να τους παρουσιάζουμε γενικά ως εγκληματίες λόγω φυλής.
Την τριετία 1999-2002, 502 παιδιά εξαφανίστηκαν υπό άγνωστες συνθήκες από το ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» (πηγή “Εφημερίδα των Συντακτών“). Όλα ήταν παιδιά Ρομά. Γι’ αυτά κανένας ΣΚΑΙ δεν έκλαψε. Σε περιοχές σαν την Παγανή της Λέσβου μπορείτε να δείτε πως είναι τα “κέντρα κράτησης” μέσα στα οποία επιβιώνουν μικρά παιδιά (δείτε κι εδώ).

Ούτε ένα λεπτό δεν έχουν αφιερώσει τα υποκριτικά ΜΜΕ, οι καθεστωτικοί παπαγάλοι. Βλέπετε ένα παιδάκι με ξανθά μαλλιά μπορεί να γίνει μια πιο συγκινητική ιστορία. Θεωρείται λίγο-πολύ σταθερά πως υπάρχουν και παιδιά που πεινάνε, ειδικά αν αυτά είναι “μαυριδερά”. Είναι μια ρατσιστικού τύπου επικαιρότητα, που διαχωρίζει “εμάς” με τους “άλλους“, οι οποίοι ποτέ δεν αναφέρονται ως θύματα. Τα media δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά αν αυτά δεν κάνουν τηλεθέαση ή δεν παρουσιάζονται σε shows που επιδεικνύουν το ταλέντο τους.

ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΝΕΑΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ.

Αποκεφάλισαν νεαρό ζευγάρι στο Αφγανιστάν γιατί είχαν σχέση χωρίς να είναι παντρεμένοι
Ενας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 20 ετών, βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι στο νότιο Αφγανιστάν και η δολοφονία τους αποδίδεται στο γεγονός ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση χωρίς να έχουν παντρευτεί, όπως δήλωσαν στελέχη της αστυνομίας στην επαρχία Χελμάντ.

«Αστυνομική περίπολος βρήκε τις σορούς ενός νέου άνδρα και ενός κοριτσιού που είχαν αποκεφαλιστεί το βράδυ της Τρίτης, σε ένα νεκροταφείο σε ένα προάστιο της πόλης Λασκάρ Γκαχ, κοντά στη συνοικία Νάουα», δήλωσε ο Τζούμα Γκιουλ Χεμάτ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην επαρχία.

Ο Χεμάτ πρόσθεσε ότι ο Χατζί Τορτζάν, ένας τοπικός οπλαρχηγός που φέρεται ότι συνδέεται με τους Ταλιμπάν, πιθανόν ενέχεται στην υπόθεση.

Το ζευγάρι πιστεύεται ότι ήταν «εραστές που το έσκαγαν από το χωριό τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα ωστόσο με έναν άλλο αστυνομικό της αστυνομίας, τον Μοχάμαντ Ισμαήλ Χοτάκ, το ζευγάρι απήχθη την προηγουμένη από τουλάχιστον 10 ενόπλους οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού.

Το δεύτερο στέλεχος της αστυνομίας επισήμανε επίσης ότι «η έρευνα έδειξε πως (οι δύο νέοι) ζούσαν μια ιστορία παράνομου έρωτα. Θεωρούμε ότι η οικογένεια και οι οικείοι της νέας γυναίκας βρίσκονται πίσω από τους φόνους».
Ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «έρευνα» η οποία θα αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη.

Οι ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια στη συντηρητική ισλαμική χώρα, όπου οι περισσότεροι γάμοι κανονίζονται με συνοικέσια κι αν υπάρξουν διαφωνίες προκαλούνται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ οικογενειών.
Πολλοί νέοι και πολλές νέες σφαγιάστηκαν πέρυσι στη χώρα διότι διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις χωρίς την έγκριση των οικογενειών τους, ανάμεσά τους δύο αδελφές οι οποίες εκτελέστηκαν από τον πατέρα τους, επίσης στην επαρχία Χελμάντ.
Παράλληλα σήμερα, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν όταν μια ρουκέτα έπεσε σε ένα σπίτι στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της.

«Οι Ταλιμπάν εκτόξευσαν πολλές ρουκέτες σε μια κατοικημένη περιοχή στην περιφέρεια Χισάρακ της επαρχίας Νανγκαρχάρ χθες βράδυ», δήλωσε ο Άχμαντ Ζία Αμπντουλζάι, προσθέτοντας πως όλα τα θύματα ήταν άνδρες

ΕΛΛΗΝΑΣ "ΤΙΝΑΞΕ ΤΗ ΜΠΑΝΚΑ" ΜΕ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ.

Έλληνας "τίναξε την μπάνκα" με …σημαδεμένη τράπουλα!
Ανάργυρος Καραμπουρνιώτης ή αλλιώς Αρτσι Καράς. 
Ο διεθνώς επαγγελματίας παίκτης του πόκερ πιάστηκε να σημαδεύει χαρτιά και έτσι να κερδίζει εκατομμύρια δολάρια! Αν όμως το αμερικανικό δικαστήριο στο οποίο θα οδηγηθεί τον κρίνει ένοχο, θα περάσει έως και τρία χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ο 62χρονος Ελληνας, εντοπίστηκε να παίζει blackjack με τράπουλα που είχε σημαδέψει ο ίδιος. Για αυτό ενώ ξεκίνησε να ΄΄παίζει΄΄ με 50 δολάρια, έφτασε να έχει κερδίσει 40.000.000 δολάρια! Το όνειρο όμως δεν κράτησε πολύ. Συνελήφθη στο σπίτι του στο Λας Βέγκας ύστερα από ποινική δίωξη εναντίον του που ασκήθηκε έπειτα από καταγγελία καζίνου της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με την δικογραφία ο Καράς αντιμετωπίζει κατηγορίες για ληστεία, νίκη στα χαρτιά με αθέμιτα μέσα και απάτη. «Η τύχη του εναγόμενου τέλειωσε χάρη στην άριστη συνεργασία ανάμεσα στις συναρμόδιες υπηρεσίες» δήλωσε χαρακτηριστικά η ελληνικής καταγωγής εισαγγελέας Μπόνι Δουμάνη, που είναι πολύ γνωστή στις ΗΠΑ για τη δράση της κατά της διαφθοράς.
Ο Καράς εντοπίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας να σημαδεύει με μελάνι τα χαρτιά της τράπουλας, σημειώνοντας έτσι τα ʽʼβαριάʼʼ χαρτιά όπως βαλέδες, ντάμες, ρηγάδες και άσους. Το έκανε μάλιστα με ιδιαίτερη μαεστρία, την ώρα του παιχνιδιού. Ετσι μπορούσε να εντοπίζει τα χαρτιά και να προσαρμόζει το παιχνίδι του ανάλογα με την κάθε επόμενη κάρτα.

Μόλις οι υπεύθυνοι του καζίνου Barona Resort and Casino στο Λεϊσάιντ της Καλιφόρνιας εντόπισαν την απάτη, τον περασμένο Ιούλιο, ενημέρωσαν τις Αρχές, που έβαλαν στο στόχαστρο τον Καρά και τελικώς οδηγήθηκαν στη σύλληψή του. Πάντως προτού εντοπιστεί, ο Έλληνας επαγγελματίας παίκτης του πόκερ είχε καταφέρει να κερδίσει περισσότερα από 8.000 δολάρια. Αστυνομικοί έλεγξαν το σπίτι του, όπου βρήκαν μάρκες άλλων καζίνων, αλλά τίποτα παραπάνω ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καταγγελία από αλλού.

Να σημειωθεί ότι ο Καράς  έχει ιστορία παράνομης δράσης, γεγονός που έχει οδηγήσει στη σύλληψή του για απάτες άλλες τέσσερις φορές. Κάτι το οποίο επιβαρύνει την θέση του!

ΗΠΙΕ ΜΟΝΟΡΟΥΦΙ ΤΟΝ... "ΘΑΝΑΤΟ"!

Click on the slide!
Έχασε τη ζωή του για ένα στοίχημα! 40 χρονος ήπιε μονορούφι δύο μπουκάλια ουίσκι και έπεσε νεκρός - Ο τρίτος θάνατος από αλκοόλ μέσα σε δύο μήνες
Έβαλε στοίχημα με την παρέα του ότι μπορεί να καταναλώσει ένα μπουκάλι ουίσκι και πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε. 
H απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε σε καφέ - μπαρ της περιοχής, όπου το θύμα, ηλικίας 40 χρόνων, διασκέδαζε με φίλους του.

Όλα άρχισαν, σύμφωνα με πληροφορίες όταν μια παρέα έβαλε στοίχημα για το ποιος θα μπορέσει να πιει πιο γρήγορα ένα ολόκληρο μπουκάλι ουίσκι.

Η παρέα του 40χρονου σταμάτησε μετά τα πρώτα ποτήρια, ο 40χρονος συνέχισε και σε ένα τέταρτο της ώρα είχε καταφέρει να πιει σχεδόν ένα μπουκάλι.

Λίγη ώρα όμως αργότερα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 40χρονος πέθανε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΖΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 54 ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ !


.Το θαύμα της πατρότητας ζει εδώ και μερικούς μήνες ο 34χρονος, Ben Lindon.

Ο νεαρός δημοσιογράφος από την Αγγλία στα 29 του χρόνια έμαθε πως πάσχει από μιας μορφής καρκίνο στον εγκέφαλο, το όποιο δεν «παίρνει» χειρουργείο παρά καταπολεμάται μόνο με χημειοθεραπείες.

Οι γιατροί τον επιβεβαίωναν πως το κόστος αυτών των θεραπειών, πενήντα τέσσερις στο σύνολο θα ήταν η στειρότητα!

Κι όμως η λαχτάρα και η επιθυμία του να γίνει πατέρας, τον έκανε να ξεπεράσει την οποία φοβία, αφού πίστευε πως καμία γυναίκα δεν θα τον ήθελε πλάι του, και πριν από έναν χρόνο περίπου έγινε πατέρας.

«Όταν η Kate μου είπε πως είναι έγκυος, νόμιζα πως μάλλον κάνει λάθος. Όταν γεννήθηκε η Martha, ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Τώρα απλά είμαι τρισευτυχισμένος και απολαμβάνω κάθε στιγμή της πατρότητας» λέει ο ίδιος.

Ο Ben Lindon πλέον είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη του προκειμένου να δει την κόρη του να μεγαλώνει!


alt

alt

alt

alt

 ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ.

Αθήνα,  22 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τους κυρίους Υπουργούς :  1. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
2.    Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Ανησυχούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι για την μείωση των κονδυλίων της εξισωτικής
              αποζημίωσης ».

Έντονη ανησυχία στους αγρότες – κυρίως κτηνοτρόφους – που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας έχει προκαλέσει η περικοπή των δικαιούμενων ποσών της κοινοτικής εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2012.
          Σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν πιστώθηκαν τα αναμενόμενα ποσά και υπήρξαν μειώσεις μέχρι και του 40%, ενώ σε άλλες δεν καταβλήθηκαν καθόλου, με το αιτιολογικό ότι δεν προσκομίστηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, επιβλήθηκαν ποινές, αλλά και με την πρωτοφανή επίκληση της κατηγορίας των «επιλαχόντων», μετά τη συμπλήρωση του συνολικού ποσού των 130 εκατ. ευρώ.
          Και όλα αυτά παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι το κονδύλι για την καταβολή της κοινοτικής εξισωτικής αποζημίωσης δεν πρόκειται να περικοπεί και ότι θα καταβληθεί το σύνολό της (160 εκατ. ευρώ περίπου) στους δικαιούχους αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
          Μάλιστα έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις στο παρελθόν προς τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων ότι θα εξευρεθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, ώστε να μην υπάρχει καμία περικοπή της κοινοτικής εξισωτικής αποζημίωσης.
         Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων :
           * Περικόπηκε και εάν ναι σε ποιο ποσό το κονδύλι της κοινοτικής εξισωτικής αποζημίωσης για τους αγρότες-κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ;


          * Εάν περικόπηκε, ποίοι ήταν οι λόγοι της περικοπής ;
          * Σε ποιο ύψος (ποσοστό) ανέρχεται η κοινοτική συμμετοχή στη χρηματοδότηση της εξισωτικής αποζημίωσης για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ;
          * Με ποια κριτήρια καταβλήθηκαν οι περικομμένες ενισχύσεις ;
          * Πως και με ποια κριτήρια καθιερώθηκε η κατηγορία των «επιλαχόντων» ;
          * Οι δηλώσεις-αιτήσεις για την είσπραξη της κοινοτικής εξισωτικής αποζημίωσης υποβάλλονται μαζί με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Πως γίνεται και δεν υποβλήθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη λήψη της αποζημίωσης, όταν αυτά είναι προαπαιτούμενα για τη σύνταξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ ;
          * Ειδοποιήθηκαν και με ποιο τρόπο και μέσο οι δικαιούχοι εκείνοι που δεν είχαν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να προβούν στη συμπλήρωσή τους και τι έπραξαν ;
       Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης

Βουλευτής Πέλλας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ.

Διονύσης Σταμενίτης: «Εξοντωτικό μέτρο η κατάσχεση  των επιδοτήσεων από τους Τραπεζικούς Λογαριασμούς»
«Ερώτηση προς τον Υπουργό οικονομικών για νέα ρύθμιση και κατάργηση της κατάσχεσης».

Ερώτηση  στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα κατέθεσαν 12 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλή τον Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη, αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο εξαιτίας των κατασχέσεων των επιδοτήσεων από τους τραπεζικούς   λογαριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο.
Ο Βουλευτής συγκεκριμένα σημειώνει στην ερώτηση του:  «Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το δημόσιο. Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη του Δημοσίου να εισπράξει τις οφειλές που του αναλογούν, αλλά  δεν μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να παρέχεται μια ελάχιστη προστασία στις αγροτικές οικογένειες για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών τους αλλά και τη λειτουργία των αγροτικών επιχειρήσεων τους.
Όπως είναι γνωστό οι αγροτικές επιδοτήσεις κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Όταν υπάρχει απαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να αποδώσει το διεκδικούμενο ποσό από τον λογαριασμό».

Ως εκ τούτου ο κ. Σταμενίτης, μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές, ζητούν από τον Υπουργό να τους ενημερώσει αν βρίσκεται στις  προθέσεις του Υπουργείου η άμεση διευθέτηση του θέματος ώστε να μην κατάσχονται από τους Τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών αγροτικές επιδοτήσεις τουλάχιστον 5.000€.

ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.


Το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας συγχαίρει το μαθητή του σχολείου Παμπουκίδη Ιπποκράτη του Παντελή για την ευγενική του χειρονομία να αγοράσει με δικά του έξοδα καινούρια σημαία για το σχολείο.
Η Ελληνική σημαία αποτελεί το ύψιστο εθνικό μας σύμβολο. Ο μαθητής του σχολείου μας απέδειξε με τη πράξη του ότι οι νέοι έχουν μέσα τους και αρχές και αξίεςΟ Διευθυντής


Μπίνος Δημήτριος

TO 2o "FAM TRIP" ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


   Στα πλαίσια του προγράμματος τουριστικής προβολής της Π.Κ.Μ.

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Προβάλλουμε το τουριστικό προϊόν της Πέλλας με στοχευμένες δράσεις».


Την αποστολή του 2ου ταξιδιού γνωριμίας (familiarization trip) υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στα Λουτρά Λουτρακίου. Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης και στελέχη της δημοτικής επιχείρησης των λουτρών.

Η αποστολή περιλάμβανε 24 μέλη, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφους, ξεναγούς, τουριστικούς πράκτορες, στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού από τη Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία και άλλες χώρες. Εκτός από τα Λουτρά, οι προσκεκλημένοι επισκέπτες είδαν από κοντά τους καταρράκτες της Έδεσσας, τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και άλλους τουριστικούς προορισμούς.


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης υποδέχθηκε τα μέλη της αποστολής και τους ευχαρίστησε που επισκέφθηκαν την Π.Ε. Πέλλας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε : «Η γνωριμία των επισκεπτών – διαμορφωτών κοινής γνώμης με τις ομορφιές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί σημαντικό βήμα για μετέπειτα συνεργασίες. Προβάλλουμε το τουριστικό προϊόν με στοχευμένες δράσεις απευθυνόμενοι σε κοινό υψηλού επιπέδου. Στόχος είναι η προσέλκυση τουριστών και, τελικά, η αύξηση της επισκεψιμότητας στην Πέλλα και στην Κεντρική Μακεδονία συνολικά που θα συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην επανεκκίνηση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας».  

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ "NATURA 2000".

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Μέτρου 213 «Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Natura 2000»

Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί η αρ. πρωτ. 21493/18-10-2013 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά το Μέτρο 213 «Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Natura 2000» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Στόχος του μέτρου είναι η προστασία και βελτίωση των οικοσυστημάτων της άγριας χλωρίδας και άγριας πανίδας και των ειδών που καλύπτονται από τις Οδηγίες 92/43/ΕΚ (Φυσικών Οικοτόπων) και 79/407ΕΟΚ (αγρίων πτηνών).
Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης
Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 21/10/2013 έως 08/11/2013. Η διαδικασία υποβολής περιγράφεται στις παραγράφους 4 και 7 της Πρόσκλησης. 
 Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων του μέτρου 213 «Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Natura 2000 στο πλαίσιο του Μέτρου 213 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013», υποβάλλουν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας αίτηση ενίσχυσης, πλήρως συμπληρωμένη.
Οι αιτούντες μετά την κατάθεση της αίτησης ενίσχυσης λαμβάνουν πρωτόκολλο.
Η κάθε αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται σε μία μόνο ΔΑΟΚ, ανεξάρτητα αν η εκμετάλλευση βρίσκεται σε περισσότερους του ενός νομούς οι οποίοι υπάγονται σε διαφορετικούς φορείς υλοποίησης. Στην τελευταία περίπτωση, η αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται στον τόπο υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ).
Πεδίο εφαρμογής
Περιοχές Παρέμβασης
Το Μέτρο θα εφαρμοστεί σε περιοχές δικαιοδοσίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 2000.
Τομείς παρέμβασης
Επιλέξιμοι είναι ιδιόκτητοι βοσκότοποι οι οποίοι αποτελούν νησίδες φυσικής βλάστησης όπου αναπαράγονται είδη άγριας πανίδας, δεν χρησιμοποιούνται για ενίσχυση στο πλαίσιο των Πυλώνων Ι και ΙΙ (ενεργοποίηση βοσκοτόπων, εξισωτική αποζημίωση, βιολογική κτηνοτροφία, Μακροχρόνια παύση της εκμετάλλευσης γεωργικών γαιών, δάσωση γεωργικών γαιών) και δεν είναι συνιδιόκτητοι.
Ύψος Ενίσχυσης
Το ύψος ενίσχυσης έχει οριστεί σε 50 € ανά  Ha ετησίως.
                   
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες :
1.        Στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας των αιρετών Περιφερειών ή σε άλλες κατά περίπτωση εξουσιοδοτημένες αρμόδιες υπηρεσίες. Τηλ ΔΑΟΚ Πέλλας: 2381351383 (περιοχή Έδεσσας) και 2382084404 (περιοχή Γιαννιτσών)
2.        Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr ,
3.        Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr
4.        Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr βρίσκονται οι δημοσιευμένες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπουργικές αποφάσεις
                                                                                               Ο Δ/ΝΤΗΣ


ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ   

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΜπαίνει ένας τυπάς σε ένα μπαρ-εστιατόριο και ζητάει μία μπύρα.
Μπάρμαν : Ορίστε η μπύρα σας κύριε
Τυπάς : Πόσο έχει;
Μπάρμαν : 10 λεπτά, κύριε!
Τυπάς : Τι λες ρε φίλε; Τόσο φθηνά;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...