Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αλμωπίας


Τελέστηκαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αλμωπίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου.
Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική δομή, που έχει ως στόχο την πληροφόρηση στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο, την υποστήριξη των πολιτών για την ένταξή τους στα προαναφερόμενα προγράμματα και την ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές κ. Θεοδώρα Τζάκρη και κ. Γιάννης Σηφάκης, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Λάκης Βασιλειάδης, κ. Μαρία Ζωγράφου, κ. Μαρία Καράμπελα και κ. Πέτρος Ζέρζης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας κ. Σίμος Σωτηριάδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, κ. Στέφανος Αβραμίκας, κ. Χρήστος Χουρσόγλου, κ. Γιάννης Ρώσσης και κ. Γιώργος Γούδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο Πρόεδρος της Αριδαίας κ. Γρηγόρης Ταρασίδης, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αριδαίας κ. Στέλλα Φωτοπούλου, ο Διευθυντής των Λουτρών κ. Γιάννης Μπίνας, εργαζόμενοι του Δήμου Αλμωπίας, ωφελούμενοι πολίτες κ.α.
Προηγήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο, ενώ αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Κοινότητας, όπου στεγάζονται και τα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο τα Λουτρά Πόζαρ, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης και έμεινε κατάπληκτος από τις ομορφιές και τις δυνατότητες ανάπτυξης που κρύβει αυτός ο ευλογημένος τόπος.
Τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Δήμαρχος αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία των δύο πλευρών, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή της κ. Αηδονά ως Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, η οποία βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα και στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου, έχοντας φυσικά στο πλευρό της τους Περιφερειακούς Συμβούλους.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Ποιες είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες της δομής “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμωπίας”;

Το Κέντρο Κοινότητας στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

• Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη

Πληροφόρηση ή/και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο
Υποστήριξη των πολιτών για την ένταξή τους στα προαναφερόμενα προγράμματα
Ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
Συνεργασία με υπηρεσίες και δομές
Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες δομές και υπηρεσίες που υπάρχουν στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.

Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων : α) σε υπηρεσίες απασχόλησης για την ένταξη σε προγράμματα κατάρτισης, δράσεις απασχόλησης, επιμορφωτικά σεμινάρια και θέσεις εργασίας, και β) σε αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.
Συνεργασία με την τοπική αγορά με στόχο την ένταξη των ανέργων.
Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων
- Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης
- Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας
- Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο
- Δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
- Ανάπτυξη δικτύου εθελοντισμού.

Ποιοι ωφελούνται από τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας;
Πολίτες που κατοικούν στον τόπο λειτουργίας και παρέμβασης του Κέντρων Κοινότητας και κατά προτεραιότητα:
- Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού
- Οι ωφελούμενοι του προγράμματος “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”
- Μακροχρόνια άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ
- Άτομα με αναπηρίες
- Μετανάστες
- Και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

Τι δικαιολογητικά πρέπει να έχω για να μπορέσω να εξυπηρετηθώ από το Κέντρο Κοινότητας;
Ανάλογα για ποιο λόγο επισκέπτεστε τη δομή πρέπει να έχετε τα σχετικά έγγραφα μαζί σας , διαφορετικά τα στελέχη της δομής θα σας ενημερώσουν προκειμένου να τα προσκομίσετε.

Που στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας;
Το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στο 1ο χιλιόμετρο Αριδαίας Τσακώνων (στον κυκλικό κόμβο Λουτρακίου Τσακώνων)

Ποιες ημέρες και ώρες λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας
Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00 και για το κοινό 08:00 – 15:00

Ποιος θα με εξυπηρετήσει στο Κέντρο Κοινότητας;
Το Κέντρο Κοινότητας είναι στελεχωμένο με έναν Κοινωνικό Λειτουργό και έναν Ψυχολόγο.


Γιάννης Σηφάκης : Έγκριση της μελέτης από το ΚΑΣ στις 20/02/18 και αίτημα προς την Υπουργό άμεσης χρηματοδότησης με 1.000.000 € για το Κάστρο της Χρυσής


Γιάννης Σηφάκης:  Έγκριση της μελέτης από το Κ.Α.Σ. στις 20/02/18 και αίτημα προς την Υπουργό Πολιτισμού για άμεση χρηματοδότηση του Κάστρου της Χρυσής με 1.000.000,00 € από το ΠΔΕ του Υπουργείου Πολιτισμού
Ο βουλευτής ενίσχυσε το αίτημα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας για χρηματοδότηση του έργου.
Η μελέτη της αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου της Χρυσής έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Αλμωπίας  μέσω διασυνοριακού προγράμματος με την γειτονική χώρα και έχει εγκριθεί από την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας που υπέβαλε 6 επιμέρους μελέτες του έργου για έγκριση στο Κ.Α.Σ.
Η άμεση χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου, για την οποία υπάρχουν υποσχέσεις από την Υπουργό, θα συμβάλει, πέραν την ανάδειξης της ιστορίας της Αλμωπίας και  στην ανάδειξη ενός πολύ σημαντικού τουριστικού πόλου που θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη όλης της Πέλλας.

Ο Α.Σ. "Οι Πρόμαχοι" σας προσκαλεί στο απόλυτο αποκριάτικο πάρτυ


Ο Α.Σ. "Οι Πρόμαχοι" σας προσκαλεί στο απόλυτο αποκριάτικο πάρτυ της χρονιάς, με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά προγράμματα της περιοχής. 
Ο Χρήστος Γρηγορίου, ο Κωστής Μεσκίνης και ο Αντώνης Λεπίτκας σας περιμένουν μαζί με όλους τους φίλους της ομάδος για να γιορτάσετε την αποκριά και να ξεφαντώσετε μέχρι το πρωί.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Είσοδος Ελεύθερη

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...