Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στην Αριδαία



Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Ο αθλητισμός διαπλάθει υγιείς προσωπικότητες, προάγει την ειρήνη και την κοινωνική αλληλεγγύη»

Παρουσία και βράβευση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών που διεξήχθη στην Αριδαία


Στην διήμερη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών εφήβων – νεανίδων & παίδων – κορασίδων το οποίο πραγματοποιήθηκε 21 & 22 Απριλίου στην Αριδαία παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Η κυρία Αηδονά καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους αθλητές και προπονητές αλλά και επισκέπτες στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τόνισε τη σημασία της διεξαγωγής μίας εκ των κορυφαίων διοργανώσεων του Ολυμπιακού Αθλήματος της Άρσης Βαρών στην περιοχή μας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες.

Θερμή συνομιλία είχε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και Χρυσό Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα με τον οποίον συζήτησαν τις εξελίξεις στο χώρο του αθλήματος, το οποίο ο Έλληνας Ολυμπιονίκης υπηρέτησε και τίμησε για πολλά χρόνια, αλλά και για ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες στο πεδίο του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Πύρρος Δήμας τίμησε την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά για τη συνεισφορά της στη διοργάνωση των διήμερων αγώνων, όπως και τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο.

Η κυρία Αηδονά, η οποία παρακολούθησε την πρώτη ημέρα των αγώνων απένειμε στους νικητές και στις νικήτριες των αγώνων τα μετάλλιά τους, συγχαίροντας τους για τις επιτυχίες τους ευχόμενη υγεία, πρόοδο και κατάκτηση ακόμη υψηλότερων στόχων.

Επίσης, η κα. Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε και στην τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας Άρσης Βαρών του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αριδαίας σε Αίθουσα Άρσης Βαρών «Νίκος Ηλιάδης» προς τιμήν του παλαίμαχου αρσιβαρίστα πρωταθλητή με καταγωγή από την περιοχή της Αλμωπίας.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά:

«Έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε, στην πόλη της Αριδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων, Νεανίδων και Παίδων, Κορασίδων.

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητριών, αθλητών και των προπονητών τους.

Ξεκινώντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την επιλογή της περιοχής μας. Η Αλμωπία και, ευρύτερα, η Πέλλα αποτελούν ιδανικό τόπο για την διοργάνωση αθλητικών γεγονότων υψηλού επιπέδου, λόγω σημαντικών πλεονεκτημάτων, όπως η γειτνίαση με την Θεσσαλονίκη-πύλη των Βαλκανίων, η σπουδαία ιστορία και η απαράμιλλη φυσική ομορφιά της περιοχής, καθώς και οι σημαντικές πολιτιστικές παραδόσεις της. Προσθέτοντας σ’ αυτά την αγάπη των πολιτών της Πέλλας για τον αθλητισμό και, ειδικά, για τα ολυμπιακά αθλήματα και τις ικανοποιητικές τοπικές αθλητικές υποδομές, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση θα είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, αλλά και μία όμορφη εμπειρία ζωής για όλους τους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία καθώς αναμένεται να έχει μία άμεση συμβολή στην ανάδειξη της περιοχής και, κυρίως, της πατροπαράδοτης Μακεδονικής φιλοξενίας που προσφέρουν απλόχερα οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς. Η Πέλλα αποτελεί έναν καταξιωμένο τουριστικό προορισμό, με πολλές δυνατότητες για περιηγήσεις, αναψυχή και προσωπική επαφή με την τοπική ιστορία και πολιτισμό ακόμη και για τους ποιο απαιτητικούς επισκέπτες. 

Η διοργάνωση των αγώνων αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να δουν από κοντά οι νέες και οι νέοι της περιοχής μας τη σημασία που έχει ο αθλητισμός για την ολοκληρωμένη προσωπική ανάπτυξη του ατόμου. Ακόμη, μέσα από την απονομή των διακρίσεων και των ειδικών βραβεύσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, κατανοούμε την κοινωνική διάσταση ενός ολυμπιακού αθλήματος για το οποίο αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι, με τους σπουδαίους Έλληνες διεθνείς πρωταθλητές και ολυμπιονίκες της Άρσης Βαρών.

Η συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες και η στήριξη των αθλητικών διοργανώσεων από την Ελληνική πολιτεία, αποτελούν μία μακροπρόθεσμη επένδυση για το μέλλον της κοινωνίας μας. Ο αθλητισμός προάγει την ειρήνη και την κοινωνική αλληλεγγύη και οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Νοτιονατολική Ευρώπη και στον Αραβικό κόσμο δείχνουν ότι όλοι μας χρειάζεται να προασπιζόμαστε, με κάθε τρόπο, τη διεθνή συμφιλίωση και ειρήνη.

Η παγκόσμια κοινότητα αναγνωρίζει τη σπουδαία συμβολή της πατρίδας μας, από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, στη διάδοση του αθλητικού πνεύματος του «ευ αγωνίζεσθε» ως στάση και φιλοσοφία ζωής στον αθλητικό, επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο.

Όλοι μας, κατά κάποιον τρόπο, είμαστε αθλητές και μαχητές της ζωής. Μέσα από τη σημερινή αθλητική διοργάνωση μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι η διάκριση έρχεται μέσα από προσπάθεια και κόπο, ενώ ο κάθε αγώνας, η κάθε αναμέτρηση όταν διεξάγονται με εντιμότητα και ηθική έχουν αξία και δημιουργούν μία πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στο σημείο αυτό και πριν κλείσω θα ήθελα να μου επιτρέψετε μία σύντομη και κυρίως συμβολική αναφορά για την παρουσία των Ολυμπιονικών Πύρου Δήμα και Νίκου Ηλιάδη στην σημερινή διοργάνωση. Σας καλωσορίζουμε στην Πέλλα και σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στον Ελληνικό αθλητισμό. Οι διακρίσεις σας και κυρίως η προσωπική σας διαδρομή και παράδειγμα αποτελούν σημαντική πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά και τα παιδιά που θέλουν να έχουν στόχους και υψηλές φιλοδοξίες στη ζωή τους. Η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε περήφανοι για τις διακρίσεις σας, ενώ οι επιτυχίες σας μας δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες και εύχομαι να απολαύσετε τους αγώνες, αλλά και την παραμονή σας στην περιοχή. Με αυτές τις σκέψεις κηρύσσω την έναρξη των αγώνων.

Σας ευχαριστώ».

Στους αγώνες παρέστησαν επίσης ο Πρωτοσύγκελος και Αρχιερατικός Επίτροπος Αριδαίας, Αρχιμανδρίτης Στέφανος Δέβρελης ως Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, οι κ.κ. Βουλευτές Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αλμωπίας Σίμος Σωτηριάδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο κ. Νίκος Ηλιάδης, παλαίμαχος Πρωταθλητής Άρσης Βαρών, Δημοτικοί – Τοπικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής και λάτρεις του αθλήματος.







Ο Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε την νέα μονάδα τεχνητού νεφρού την οποία χαρακτήρισε " στολίδι της Δημόσιας Υγείας στην Πέλλα"


Ο Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε την νέα σύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Έδεσσας την οποία χαρακτήρισε «στολίδι της Δημόσιας Υγείας στην Πέλλα» – Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση της μονάδας 
Μαζί του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Σμίας , ο πρόεδρος του συλλόγου Νεφροπαθών Βασίλης Μίσκος και ο Διευθυντής της μονάδας Σωτήρης Βασιλείου.
Ο βουλευτής δήλωσε: « Η νέα Μονάδα τεχνητού νεφρού είναι ένα στολίδι στις δομές Δημόσιας Υγείας στην Πέλλα.  Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. 
Η σχέση ποιότητας – κόστους για την κατασκευή της ήταν η καλύτερη δυνατή. Κάναμε ότι δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με δεδομένη την πολιτική μας κατεύθυνση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Τέτοιες στιγμές αισθάνεσαι δικαίωση και παίρνεις δύναμη για να συνεχίσεις να υπερασπίζεσαι και να παλεύεις για τον κόσμο που σε εμπιστεύτηκε και για όλη την Πέλλα. 
Το επόμενο ραντεβού μας στα εγκαίνια της μονάδας από τον Υπουργό Ανδρέα Ξάνθο ή τον Αναπλ. Υπουργό Παύλο Πολάκη ( που συνέβαλε σημαντικά στην χρηματοδότηση και στην αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων για το συγκεκριμένο έργο) πολύ σύντομα. 
Θα συνεχίσουμε με την αντικατάσταση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης.
Επόμενος σταθμός η εγκατάσταση των αξονικών τομογράφων στα Νοσοκομεία Έδεσσας  ( σε τρείς μήνες) και Γιαννιτσών ( θα δημοπρατηθεί πιθανότατα μέσα στον Μάιο) και η επέκταση και πλήρης εκσυγχρονισμός των επειγόντων (ΤΕΠ)».
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Σμίας σε δηλώσεις του τόνισε την μεγάλη σημασία της μετεγκατάστασης της μονάδας στις σύγχρονες εγκαταστάσεις για την βελτίωση της θέσης των νεφροπαθών αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Αντίστοιχες δηλώσεις έγιναν και από τον πρόεδρο του συλλόγου νεφροπαθών Βασίλη Μίσκο που δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του για την εξέλιξη.
Ο Διευθυντής της Μονάδας γιατρός Σωτήρης Βασιλείου δήλωσε : « Επιτέλους ένα όνειρο έγινε πράξη. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κατά 90% στον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη. Φυσικά και στην Διοίκηση του Νοσοκομείου και στον Δήμο Έδεσσας». 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...