Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ





<<Μέσα στον Οκτώβρη, οφείλετε να δημοπρατήσετε το μεγάλο οδικό έργο για
το Νομό μας>>

Να δώσει εντολή να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες, ώστε μέσα στον Οκτώβριο να έχουμε δημοπράτηση ΟΛΟΥ του Εργου, δηλαδή της παράκαμψης Γιαννιτσών και της παράκαμψης Χαλκηδόνας, ζητεί με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο βουλευτής επισημαίνει στον Περιφερειάρχη ότι αυτό συνιστά ¨επείγουσα υποχρέωσή του¨, μετά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία τα οποία ο ίδιος ο Γιώργος Καρασμάνης του κατέθεσε, αλλά και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη, ότι <<το έργο είναι ώριμο, έτοιμο να δημοπρατηθεί και ότι η αρμοδιότητα της δημοπράτησής του ανήκει πλέον στην Περιφέρεια>>.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής του Γιώργου Καρασμάνη στον Περιφερειάρχη.                                                         

Γιαννιτσά, 2 Οκτωβρίου 2012

                                                              Αριθ. Πρωτ. : 1004
                                                                  Προς Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας
Θεσσαλονίκη
                                Κοινοποίηση:  Α)    στον  Υπουργό Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας,
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
                     Β) στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνι-
στικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Κύριε Περιφερειάρχα,

        Στις 3/9/2012, έλαβες επιστολή μου, εμπεριέχουσα στοιχεία που δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση, και με τα οποία απεδείκνυα ότι το έργο <<οδικό τμήμα Χαλκηδόνας - Γιαννιτσών (παράκαμψη Χαλκηδόνας και ειδικότερα παράκαμψη Γιαννιτσών)>> ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση και με διασφαλισμένη την χρηματοδότησή του. Γνώριζες άλλωστε, ότι  αυτό το είχαν επιβεβαιώσει και οι προκάτοχοί σου (Λιονή/Σιώκος), οι οποίοι ασφαλώς είχαν τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τους ίδιους τεχνοκράτες, των οποίων εσύ σήμερα προΐστασαι.
        Σου θυμίζω ακόμη, την καταλυτική συνάντηση της 20/9/2012 στη Βουλή, όλων των βουλευτών του Νομού και του Αντιπεριφερειάρχη, με τον αρμόδιο για το θέμα Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη. Την χαρακτηρίζω εκείνη τη συνάντηση <<καταλυτική>>, διότι ο Υπουργός με τρόπο απόλυτο, έβαλε μια για πάντα τα πράγματα στη θέση τους τονίζοντας ότι: Το έργο είναι ώριμο, έτοιμο να δημοπρατηθεί. Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο έχει εγκρίνει παρόμοια έργα κατά δεκάδες και ότι πλέον η αρμοδιότητα της δημοπράτησης ανήκει στην Περιφέρεια - δηλαδή σε σένα!         Συνεπώς, οφείλεις κ. Περιφερειάρχη, να δώσεις τάχιστα την εντολή, να ξεκινήσουν άμεσα, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, όλες οι διαδικασίες(αίτηση χρηματοδότησης, Τεχνικό Δελτίο Πράξης) ώστε, μέσα στον Οκτώβριο να έχουμε τη δημοπράτηση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ - δηλαδή, παράκαμψη Γιαννιτσών και παράκαμψη Χαλκηδόνας.
        Γνωρίζεις βέβαια, ότι υπάρχει η προμελέτη των τεχνικών έργων, η οποία δίνει με πολύ μεγάλη ακρίβεια (80%-90%) τα στοιχεία της κατασκευής. Ετσι, παρέχεται η ευχέρεια, μέχρι την ανάδειξη του αναδόχου της κατασκευής, αυτό το 10% που υπολείπεται, να το συμπληρώσει η περιβόητη μελέτη του 1.2 εκατομμυρίων ευρώ. Ξέρεις, μιλώ για την μελέτη για την οποία εδώ και ένα χρόνο ρωτώ δημόσια - αλλά απάντηση δεν έχω πάρει ακόμη: πώς είναι δυνατόν μόνον αυτή, να κοστίζει 1,2 εκατομμύρια, όταν ΟΛΕΣ οι άλλες μελέτες, έχουν κοστίσει συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ;
          Όσον αφορά στα διασφαλισμένα 120 εκατομμύρια, ασφαλώς πρόκειται  για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό που, μετά τις ¨εκπτώσεις¨, μπορεί να καλύψει το συνολικό κόστος του έργου. Αλλά, ας μη ξεχνάμε και την ρητή - πολιτική και ηθική - δέσμευση δύο Κυβερνήσεων (Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ), ότι είναι <<διασφαλισμένοι όλοι οι αναγκαίοι πόροι για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου>>.
        Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ενημερώσω, ότι ο λαός της Πέλλας στο σύνολό του, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος - μάλλον θα πρέπει να πω ¨εξοργισμένος¨ - με όλες αυτές τις προεκλογικές αθλιότητες και τα πρωτοφανή μαγειρέματα που επιχειρήθηκαν, με στόχο να ακυρώσουν αυτό το έργο ζωής για το Νομό μας. Γι΄ αυτό και θα πρέπει να δρομολογήσεις ΑΜΕΣΑ όλε τις διαδικασίες.
        Εννοείται ότι, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου που θα απαιτηθεί, θα είμαι κοντά σου, για οτιδήποτε χρειαστείς.

    Φιλικά

Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

1o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Ολοκληρώθηκε το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στις όχθες του ποταμού Λουδία και συνδιοργάνωσαν η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση νομού Πέλλας και το μουσικό σχολείο Γιαννιτσών.
Στο φεστιβάλ συμμετείχε με το δικό του μουσικό σχήμα «Λαϊκοί Δρόμοι» και το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας. Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας κέρδισαν τις εντυπώσεις με την μουσική τους, ανέδειξαν το πλούσιο μουσικό ταλέντο που υπάρχει στην Αλμωπία καθώς και την καινοτόμο δράση που καλλιεργείται και αναπτύσσεται μέσα στον εκπαιδευτικό χώρο του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας. Άλλωστε, η γιορτή αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από ερέθισμα που έδωσε πέρσι η διοργάνωση από το σχολείο πολιτιστικής βραδιάς με μαθητικά συγκροτήματα του γυμνασίου, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην έναρξη του φεστιβάλ. Εμείς, από την πλευρά μας να συγχαρούμε τους μαθητές του μουσικού σχήματος «Λαϊκοί Δρόμοι» για τη σπουδαία δουλειά που κάνουν και να ευχηθούμε το φεστιβάλ αυτό να γίνει θεσμός δημιουργίας και πολιτισμού. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο σχήμα «Λαϊκοί Δρόμοι» είναι: Βάτσης Γιώργος, Ούρδας Αποστόλης, Ούρδα Δήμητρα και Ταρασίδης Γιώργος.




ΠΗΓΗ...http://dhmoths.blogspot.gr


ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΘΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΣΙΤΑΡΙ.


Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το 84% από τα καλλιεργούμενα φυτά χρειάζονται τη μέλισσα για επικονίαση ενώ το 80% της άγριας βλάστησης οφείλεται στις μέλισσες!
Γενικότερα πάντως τα έντομα αυτά, που θεωρούνται τα σπουδαιότερα από οικονομικής άποψης για τον άνθρωπο, συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στο 15-30% της παραγωγής τροφίμων.

«Ευτυχώς, για μας, η μέλισσα είναι ένα ανθεκτικό και ευπροσάρμοστο στις αντιξοότητες έντομο», όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο εντομολόγος, καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ, Ανδρέας Θρασυβούλου και τονίζει πως «Χάρις στους μελισσοκόμους οι πληθυσμοί της μέλισσας είναι περισσότεροι από πέρσι στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα τα μελίσσια (οι κυψέλες) αυξήθηκαν από 1.200.000 σε 1.560.000». «Το πρόβλημα εντοπίζεται στις αγριομέλισσες, που επηρεάζονται αρνητικά από τη μονοκαλλιέργεια, τα δηλητήρια και τις πυρκαγιές.
Τα άγρια έντομα είναι εξίσου χρήσιμα και πρέπει να προστατευτούν. Υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 διαφορετικά είδη άγριων μελισσών. Κάθε είδος είναι εξειδικευμένο στην επικονίαση συγκεκριμένων φυτών», επισημαίνει ο καθηγητής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αγριομέλισσες που παίρνουν από τις ορχιδέες, εκτός από τη γύρη, το λάδι του φυτού για να αποκτήσουν το άρωμα εκείνο που θα τις κάνει να προσελκύσουν τις θηλυκές.

Προκύπτει έτσι, πως οι συγκεκριμένες μέλισσες σε μια σχέση αλληλεξάρτησης, από τα σοφά καμωμένα σχέδια της φύσης, χρειάζονται τις ορχιδέες για να αναπαραχθούν και οι ορχιδέες τις μέλισσες για να πολλαπλασιαστούν. «Όλα αυτά μας δείχνουν πόσο πολύ συμβάλει η μέλισσα στη διατήρηση του περιβάλλοντος: Συνδράμει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, βοηθά στον εμπλουτισμό του εδάφους με οργανικές ουσίες και στην προστασία της γης από τη διάβρωση», υπογραμμίζει ο καθηγητής



ΦΩΤΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ;



Έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα σε τράπεζες του Καναδά!
Συγκλονιστική αποκάλυψη: «Η κυβέρνηση καίγεται να πάρει την δόση των 31,2 δις ευρώ για να ξεπληρώσει ομόλογο που χρωστάει σε ιδιώτη. Ψέματα λέει ότι τα χρήματα του δανείου θα πέσουν στην αγορά»

Σε μία κατάμεστη με πάνω από 500 άτομα αίθουσα του ξενοδοχείου PRESIDENT, η ομάδα Ε.Ν.D. (End National Debt –Τέλος Δημόσιου Χρέους), απαρτιζόμενοι από Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, παρουσίασε στο κοινό την δυνατότητά της να εξαγοράσει ακόμη και αύριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος. Το ίδιο μπορεί να κάνει και με το χρέος της Κύπρου.
Οι κ.κ. Σόρας και Λαμπράκης που ηγούνται της προσπάθειας της E.N.D. έδωσαν και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.

Στην ομιλία τους η οποία είχε έντονα πατριωτικό χαρακτήρα, τόσο ο κ. Σόρας όσο και ο κ. Λαμπράκης, τόνισαν ότι απευθύνονται στους ελεύθερους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα παραμείνουν ελεύθεροι. «Αυτό τον τόπο δεν θα τον πτωχεύσουν επειδή το θέλουν κάποιοι. Θα παραμείνει ελεύθερος και θα διαφεντεύεται από τους Έλληνες».
Ο κ. Σόρας συγκεκριμένα είπε: «Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ” ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη ν χώρα με την υπογραφή του».

Ακόμη ο κ. Σόρας αναφέρθηκε στο δόλιο Μνημόνιο το οποίο υπέγραψαν ο κ. Παπανδρέου μαζί με τον κ. Παπανκωνσταντίνου και το δόλιο σημείο όπου απαγορεύεται η εξαγορά του δημόσιου χρέους από τρίτες χώρες. «Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει».

Ο Πρόεδρος της E.N.D κ. Λαμπράκης (φωτό), καθηγητής ιατρικής χειρουργικής, αφού είπε ότι «οι Έλληνες πατριώτες είναι ώρα να απελευθερωθούμε, χρησιμοποιώντας το δυναμικό που έχουμε και κουβαλάμε από τους προγόνους μας ως Έλληνες», τόνισε ότι η Ε.Ν.D. προσκλήθηκε πριν από μερικές ημέρες στον ΟΗΕ από ομάδα κρατών της Αφρικής και Καραϊβικής, όπου παρουσίασαν το πρόγραμμά τους. Πήραμε 24 αιτήσεις για χρηματοδότηση κρατών με επιτόκιο 0,5%. Το επιτόκιο αυτό υπάρχει συμβολικά για να δικαιολογεί τον δανεισμό διότι διαφορετικά θα θεωρηθεί δωρεά και θα υπάρχουν άλλα θέματα. Για τους Κύπριους όμως που είναι υποδουλωμένοι, βρίσκονται υπό καθεστώς κατοχής είπαμε, επιτόκιο 0%. Και καταθέσαμε τα χρήματα στον Καναδά. Τα 600 δις δολάρια για την Ελλάδα είναι και αυτά κατατεθειμένα. Και έχουν ελεγχθεί ως γνήσια»

Ένα σημαντικό θέμα το οποίο έθιξε ο κ. Λαμπράκης και με το οποίο προέβη σε μεγάλη αποκάλυψη, αφορά στο ίδιο το χρέος της Ελλάδος.

«Μας ρωτούν γιατί παρεμβαίνουμε τώρα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεωκοπήσει τις επόμενες ημέρες και δεν σας το αποκαλύπτουν, το κρύβουν. Τα 31,2 δις ευρώ που ο κ. Σαμαράς βιάζεται να εκταμιευθούν ως δόση του δανείου και τα οποία λέει ότι θα πάνε κατευθείαν στην αγορά, δεν θα πάνε στη αγορά. Είναι χρήματα από ομόλογο που χρωστάει η Ελλάδα σε ιδιώτη από το 1982 και η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να το πληρώσει, διότι εάν δεν έχει αυτά τα χρήματα από 4-14 Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. Γι” αυτό τον λόγο γίνεται όλη αυτή η ιστορία και βιάζεται ο κ. Σαμαράς να περάσει τα μέτρα, ώστε να του δώσουν οι δανειστές τα 31,2 δις ευρώ και να μπορέσει να εξοφλήσει το ομόλογο του ιδιώτη»!!!

Ο κ. Λαμπράκης συνεχίζοντας είπε: «Το τρίπτυχό μας είναι Ελπίδα, Δικαιοσύνη, Παιδεία. Δεν έχουμε καμία κομματική τοποθέτηση ούτε εκπροσψπούμε καμία θρησκεία. Είμαστε πάνω απ’όλα Έλληνες. Εάν οι Ορθόδοξοι ιερείς βάζουν πρώτα την Ορθοδοξία και μετά την Ελλάδα θα μας βρουν απέναντι. Εάν οι αριστεροί βάζουν πρώτα την ιδεολογία τους και μετά την Ελλάδα θα είμαστε απέναντί τους. Το ίδιο ισχύει και για την Χρυσή Αυγή. Πρώτα και πάνω απ” όλα η Ελλάδα».

Ο κ. Λαμπράκης τελείωσε με ένα απόσπασμα από τον πανηγυρικό του Ισσοκράτη: «Δεν είναι ελληνικόν να ηγούνται οι ξένοι των αυτοχθόνων. Αυτό τον τόπο οι Έλληνες θα τον διοικούν»!

Τα χειροκροτήματα και ο ενθουσιασμός των παρευρισκομένων έδωσαν τον μεγάλο παλμό στην εκδήλωση.

Σημαντική επίσης ήταν η αναφορά των δύο υπευθύνων της Ε.Ν.D. στο ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς δεν έδειξαν –προς το παρόν- το παραμικρό ενδιαφέρον να συνατηθούν μαζί τους! Σε αντίθεση με τον Κύπριο Πρόεδρο και σε αντίθεση με τον ΟΗΕ και άλλα κράτη!

Άραγε γιατί; Ο κ. Σαμαράς ποιο ρόλο παίζει;

Πάντως ο κ. Λαμπράκης σε ένα απόσπασμα της ομιλίας του έδωσε την απάντηση: «Εμείς είμαστε ο αντίποδας της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Αυτήν που πρόθυμοι οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου και άλλοι, θέλησαν να υπηρετήσουν.

από τον Μάκη Βραχιολίδη





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΣΟΚ: ΙΕΡΕΑΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΦΕΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ "Ο ΚΥΡ ΘΑΝΟΣ ΠΕΘΑΝΕ".


Πράγματα και θαύματα συμβαίνουν σε λεγόμενα γραφεία κηδειών που ελλείψη νομοθεσίας εκμεταλλεύονται τους συγγενείς που τους εμπιστεύονται τους νεκρούς τους για να τους θάψουν.

Πρόκειται για ένα video που εξασφάλισε το Σίγμα και το οποίο είναι τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο στην Κύπρο.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ένας ιερέας που κάνει πλάκα μπροστά από ένα φέρετρο με τον άνθρωπο που καταγράφει τη σκηνή με το κινητό του.

Ο ιερέας με πετραχήλι και κρατώντας θυμιατήρι τραγουδά και χορεύει μπροστά από το φέρετρο το γνωστό λαϊκό άσμα «Ο κυρ Θάνος πέθανε παραπονεμένος». Πληροφορίες λένε ότι το περιστατικό συνέβηκε στην περιοχή Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Σίγουρα αυτές οι συμπεριφορές, δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ιερωμένων.

Μέσα όμως σε αυτό τον κυκεώνα με τα γραφεία κηδειών συμβαίνουν και αυτά τα θλιβερά με πρωταγωνιστή έναν ιερέα.








ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΟΛΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.



Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "Ο" ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.


Το Μεγάλο Ο, της εποχής μας....


Υπάρχουν μερικές στιγμές που σε κάνουν ν' αναρωτιέσαι, εάν τα γεγονότα στη ζωή σου ακολουθούν κάποιο ανώτερο κοσμικό σχέδιο, ή είναι τυχαία...

Ένα τηλεφώνημα, μία γνωριμία, μία συνάντηση, ένα ραντεβού....


Μέσα από τα παιχνίδια της Ειμαρμένης, βρέθηκα ν' αναζητώ στο ράφι με την Παιδική Λογοτεχνία ένα βιβλίο του Shel Silverstein, με τίτλο "Το Κομμάτι Που Λείπει Συναντά Το Μεγάλο Ο" (Τhe Missing Piece Meets the Big O)


Το έπιασα στα χέρια μου...Ποιος είπε ότι η ομορφιά μίας κοπέλας είναι μόνο εξωτερική;

Το Μεγάλο Ο....

Για άλλους ένα απλό γράμμα, όμως για άλλους μία ολόκληρη κοσμοθεωρία, ένας τρόπος ζωής, ένα σύμβολο...

Εάν παρατηρήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας, θα δούμε ότι οι περισσότεροι έχουν την ανάγκη της επιβεβαίωσης. Επιβεβαίωση για κάθε τους κίνηση. Είτε αυτή αφορά την εμφάνισή τους στο δρόμο, είτε αυτή αφορά ένα post στο Facebook.

Θα μπορούσαμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της κυρίαρχης λογικής, ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει το άλλο μισό του εαυτού μας...

Μα εάν υπάρχει κάπου εκεί έξω το άλλο μισό, αυτό σημαίνει πως θα είμαστε πάντοτε εξαρτημένοι σε κάτι.

Το εκπληκτικό βιβλίο του Silverstein μπορεί να περιγράψει την Ελλάδα του σήμερα.

Στο ρόλο του Κομματιού-που-λείπει, ο μέσος Έλληνας πολίτης και στο ρόλο του Μεγάλου-Ο, η πραγματική αύρα της χώρα μας.

Καθόμαστε αμέτοχοι περιμένοντας να έρθει κάποιο κομμάτι στο οποίο μπορεί να ταιριάξουμε, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε μάθει να εξαρτώμαστε από φίλους, συμμάχους και αδερφούς, χωρίς να προσπαθούμε να κινήσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας, έτσι ώστε να γίνουμε ανεξάρτητοι. Να κυλίσουμε μαζί με την Ιστορία. Μαζί με το χρόνο.

Περιμένουμε ν' αλλάξουν τα πράγματα γύρω μας, χωρίς να δοκιμάσουμε να σμιλέψουμε τις γωνίες της λογικής μας στο σχήμα του κύκλου.

Του κύκλου που μας υπενθυμίζει κάθε φορά ότι τα πάντα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Ότι δεν υπάρχει κορυφή, αλλά ούτε και πάτος. Ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν σύνολο και να προχωρήσουμε μπροστά, όταν θα είμαστε ολοκληρωμένοι εσωτερικά.

Όταν ταξιδέψουμε μόνοι μας, όταν σκεφτούμε τις αδυναμίες μας, όταν πάρουμε αποφάσεις για τη ζωή μας...

Διδάξαμε πρώτοι πριν χιλιάδες χρόνια πως πραγματικά ολοκληρωμένο άτομο είναι εκείνο τ' οποίο έχει αρχικά συμφιλιωθεί με τον εαυτό του. Έχει πολεμήσει εσωτερικά με τους εχθρούς του και είναι ικανό να κινηθεί, να ζήσει.
Σήμερα περιμένουμε την ευτυχία και την αλλαγή, από τους άλλους. Οι άλλοι όμως είναι ολοκληρωμένοι;

Μπορεί να μην είναι, αλλά σίγουρα αξίζει το ταξίδι μαζί τους.....Όπου και αν βγάλει....







ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Προμάχων 
ανακοινώνεται ότι ξεκινούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο.
Παρακαλούνται όσοι γονείς και κηδεμόνες ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Προμάχων.

ΜΙΛΑΝ ΚΟΥΝΤΕΡΑ: Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ



Μίλαν Κούντερα:

"Η εξόντωση ενός έθνους"


Από "Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης"

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.

Δε θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του, θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.







ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ!


Ερωτευτείτε αυτόν που έγραψε: «Το αληθές απόβαρον ενός ανθρώπου ισούται με τις αγάπες, τον οίκτο και την αηδία που ένιωσε στη ζωή. Δύο μεγάλες αδικίες εγνώρισα: την φτώχια και την ερωτική καταφρόνια.»

Ερωτευτείτε τη διανόηση που δεν δέχεται να πρωταγωνιστήσει, που δεν βγαίνει το μεσημέρι στη ΝΕΤ, που δεν μπερδεύει την μετριοπάθεια με τις ίσες αποστάσεις και την εξαθλίωση με το αναπόφευκτο. Τη διανόηση που πολεμά το αναπόφευκτο, που παθιάζεται, που καίγεται από αγάπη και αγωνία, που βρίσκει τη θέση της όταν ανάβει η μάχη. Τη διανόηση που φτύνει τον κόρφο της όταν την αποκαλείς διανόηση.

Ερωτευτείτε τους τραγουδιστές που δεν πήγαν ποτέ στον Σπύρο Παπαδόπουλο, που δεν ήπιαν στην υγειά μας, που δεν γλέντησαν εκ μέρους μας ένα κάποιο Σάββατο. Ας πιούμε στην υγειά τους

Αυτούς που τραγούδησαν το τίποτα δεν πάει χαμένο φτύνοντας το πιο πικρό σφίξιμο της καρδιάς τους.

Αυτούς που κλαίνε ξαφνικά και δίχως λόγο.

Ερωτευτείτε τα καφενεία του Γκόρπα, τα μπαρ του καλοκαιριού, τα τραπεζάκια έξω, το τάβλι δύο γέρων έξω απ’ τα άδεια μαγαζιά τους, τα σουβλάκια στα σκαλάκια των πολυκατοικιών, τις μπύρες στα δύο και το κορίτσι που περνάει ρίχνοντας λοξές ματιές.

Τα ξυπόλυτα κορίτσια, τα κορίτσια που δεν ποζάρουν, τα κορίτσια του Ιουλίου, των αόρατων νησιών, τα κορίτσια με τα αλατισμένα μαλλιά και την κόκκινη μύτη. Αυτά είναι ο πραγματικός κόσμος, η αλήθεια, το τέλος και η άκρη του νοήματος.

Τους αδύναμους. Δείτε. Η κούτα του άστεγου, το στοίβαγμα του μετανάστη, η αναζήτηση φαγητού στα σκουπίδια, ο απλήρωτος λογαριασμός. Υπάρχουμε και για να αναποδογυρίσουμε αυτό το ασυνάρτητο σύμπαν.

Ερωτευτείτε τους αυτόχειρες των χρόνων που ζούμε. Τρέξτε κοντά τους, απλώστε το χέρι, σταθείτε προσοχή. Αν δεν καταφέρετε να συγκρατήσετε το κορμί τους, πριν αυτό αιωρηθεί οριστικά και αμετάκλητα, κρεμαστείτε μαζί τους.

Αυτόν που έγραψε πρώτος το «οι μπάτσοι είναι παντού, αλλά ο έρωτας μας κάνει αόρατους» και αυτόν που το φωτογράφησε και αυτόν που το έκανε ριτουίτ και αυτόν που χαμογέλασε βλέποντάς το.

Ερωτευτείτε την πληγή του κυνηγημένου ξένου. Το φόβο του ανθρώπου χωρίς χαρτιά. Τη μοναξιά του ανθρώπου που πέρασε μέσα απ’ τις νάρκες και τα κύματα, για να πέσει απ’ το λυσσασμένο μαχαίρι του φασίστα.

Τους διαδηλωτές, που ανεβοκατεβαίνουν την Πανεπιστημίου, φωνάζοντας αλληλεγγύη, φωνάζοντας ελευθερία. Τις ομάδες σε γειτονιές και συνοικίες, που μαζεύουν ρούχα, που μαζεύουν φαγητά, ταινίες, υλικά και ανταλλάσσουν τα πάντα εκτός από χρήματα.

Αυτούς που βαριούνται να μιλήσουν για τη δουλειά ή τα λεφτά. Αυτούς που σου λένε το αγαπημένο τους χρώμα, το τραγούδι της εφηβείας τους, που θυμούνται το πρώτο κορίτσι που φίλησαν με τρυφερότητα και αυτούς που, σαν τον Χόλντεν, όταν λένε καριέρα, εννοούν να προσέχουν τα παιδιά που παίζουν σε ένα τεράστιο γήπεδο κλοτσώντας μπάλες πάνω κάτω και τραγουδώντας στίχους χωρίς λόγια, μόνο λα λα λα.

Τον Ντουρούτι, τον Ηλία Λάγιο και τον κλόουν του Μπελ. Τον Νίκο Καρούζο που πλήρωνε τα ποτά του με αυτοσχέδια ποιήματα σε χαρτοπετσέτες.

Ερωτευτείτε αυτούς που δεν κωλώνουν μπροστά στο ανέφικτο, αυτούς που πιστεύουν στα θαύματα που δεν έχουν εξήγηση, αλλά ούτε θρησκευτική προέλευση, αυτούς που αγαπούν τον ορθό λόγο επειδή υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το ανάποδο και αυτούς που δεν πίστεψαν σε οτιδήποτε ειπώθηκε οποτεδήποτε σε δελτίο ειδήσεων.

Αυτούς που κολύμπησαν νύχτα μεθυσμένοι και αυτούς που πνίγηκαν επειδή δεν άντεξαν τη σκληρότητα του κόσμου.

Ερωτευτείτε την φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή, το «Θεέ μου μεγαλοδύναμε» και το παιδί που σφίγγει μια πέτρα στο χέρι, χωρίς να είναι σίγουρο ότι έχει δίκιο. Στα κρυφά, στη σιωπή, είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον δεν έχει άδικο.

Τον Χρήστο Βακαλόπουλο που έλεγε για τον Αύγουστο του Νίκου Παπάζογλου, «το τραγούδι δεν είναι ερωτικό, αλλά ερωτευμένο». Μην δίνετε σημασία σε οτιδήποτε είναι ερωτικό, αλλά όχι ερωτευμένο.

Την Άννα Καρίνα, την Μόνικα Βίτι, τη σερβιτόρα της διπλανής καφετέριας, την Ροζάριο Ντόσον και όλες τις γυναίκες που έχουν αίμα μπερδεμένο, αίμα που έρχεται από δύο ή τρεις ηπείρους.

Ερωτευτείτε τον πατέρα κάποιου γαμπρού που με το τσιγάρο στο στόμα, μεθυσμένος, χορεύει το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Ερωτευτείτε το αχ Παναγιά μου, στο τέλος κάθε τέτοιας μουσικής.

Αυτόν που έγραψε, «μην αγαπάς τον πλησίον, αλλά πλησίασε τον αγαπώντα».

Την πιο μικρή ελιά στην κοιλιά της, τον απογευματινό ύπνο κάτω απ’ το αρμυρίκι ή την καρυδιά, την πιο λεπτή ειρωνεία, το παγάκι, την παρέα που κλαίει γελώντας και τη βουβαμάρα του καταστρώματος της επιστροφής.

Ερωτευτείτε το κορίτσι μου. Κάθε πρωί, κάθεται νυσταγμένη στην άκρη του κρεβατιού με γερμένους τους ώμους και τα χέρια να κρέμονται σαν τεράστιο εκκρεμές. Αυτή η εικόνα είναι η ασπίδα, η μολότοφ και το φωτόσπαθο που κρατάω στη χούφτα μου και με κάνει ιπτάμενο, απίθανο και ανήλικο.

Ερωτευτείτε το κορίτσι που περνάει δίπλα σας εδώ και τώρα.

Ερωτευτείτε.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΓΥΜΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ.


Γυμνές μπροστά στην Αφροδίτη της Μήλου
Οι Femen ξαναχτυπούν με διαμαρτυρία στο Λούβρο, κατά του βιασμού

Έξι ακτιβίστριες του γνωστού κινήματος από την Ουκρανία FEMEN πραγματοποίησαν γυμνή διαμαρτυρία κατά του βιασμού, μπροστά από το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου στο Μουσείο του Λούβρου. Με συνθήματα κατά των βιαστών και με σφιγμένη, υψωμένη γροθιά, οι ακτιβίστριες πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία ως ένδειξη συμπαράστασης σε μια 27χρονη γυναίκα, που φέρεται ότι βιάστηκε από αστυνομικούς στην Τυνησία, και η οποία αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες περί παράβασης των ηθών.

Η υπόθεση έχει κινητοποιήσει οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που φοβούνται την κατάργηση των γυναικείων δικαιωμάτων, από την ισλαμική κυβέρνηση της Τυνησίας.
 Γυμνές μπροστά στην Αφροδίτη της Μήλου
Οι Ουκρανές φεμινίστριες είπαν ότι επέλεξαν τη διαμαρτυρία στο άγαλμα της θεάς του έρωτα για να έχει η κίνηση τους συμβολικό χαρακτήρα. «Η Αφροδίτη δεν έχει χέρια, εμείς έχουμε και τα υψώνουμε κατά του βιασμού», δήλωσε μια από τις ακτιβίστριες.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΡ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟ.


Άνοιξε το πρώτο μπαρ αφιερωμένο στο γυναικείο αυνανισμό στην Ιαπωνία
Τέρμα στα ταμπού




Σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό Spa! το πρώτο μπαρ αφιερωμένο στις γυναίκες, εν ονόματι Love Joule, το οποίο πιθανώς αναφέρεται στον James Prescott Joule και τη μονάδα μέτρησης ενέργειας Joule (J), άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο. Βρίσκεται στη συνοικία Shibuya του Τόκιο και η είσοδος επιτρέπεται στους άνδρες μόνο στην περίπτωση που συνοδεύονται.

Πίσω από το ιδιαίτερο αυτό μπαρ, σύμφωνα με τη Le Monde, οι πελάτισσες μπορούν να θαυμάσουν μία ντουζίνα φανταχτερών και πρωτότυπων δονητών. Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, Megumi Nakagawa, υποστηρίζει ότι οι πελάτισσες μπορούν να μιλάνε ελεύθερα για το γυναικείο αυνανισμό χωρίς να αποτελεί ταμπού και να ανταλλάζουν τις απόψεις τους για το «πονηρό» εμπόρευμα.

Το μπλογκ Bikyamasr.com ρώτησε μερικές από τις πελάτισσες και μία εξ αυτών απάντησε ότι αισθάνεται ευτυχισμένη που μπορεί να βγει σε ένα μπαρ για κορίτσια χωρίς να της την πέσει ένας άντρας.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

«ΖΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΘΟΝΟΣ»

15
Ο ύπνος τής ψυχής είναι η ζήλεια, ο φθόνος, πού γεννιέται 
από την υπερηφάνεια.

Μη ζηλεύεις, αδελφέ μου, κανέναν άνθρωπο για την ευτυχία του εδώ στη γη. Μη ζηλεύεις τον πλούσιο και τον ένδοξο. Μη ζητάς «θησαυρούς επί τής γής, όπου σής καί βρώσις αφανίζει, καί όπου κλέπτουσι διορύσσουσι καί κλέπτουσι»(Ματθ. 6. 19). Να ζηλεύεις και να μιμείσαι τον εργάτη τής αρετής, τον άνθρωπο τού Θεού τον χαριτωμένο από το Άγιο Πνεύμα, τον πιο ένδοξο από τούς ενδόξους και τον πιο πλούσιο από τούς πλουσίους, πού αποταμιεύει «θησαυρούς εν ουρανώ, όπου ούτε σής ούτε βρώσις αφανίζει, καί όπου κλέπται ου διορύσσουσιν ουδέ κλέπτουσιν» (Ματθ. 6. 20).

Μη ζηλεύεις αυτόν πού επαινούν και κολακεύουν οι άνθρωποι. Οι ανθρώπινοι έπαινοι είναι ασταθείς και ευμετάβλητοι. Συχνά μάλιστα είναι ιδιοτελείς και υστερόβουλοι. Σήμερα τα λόγια τους «γλυκύτερα υπέρ μέλι καί κηρίον» (Ψαλμ. 18. 11). Αύριο το στόμα τους «αράς καί πικρίας γέμει»(Ρωμ. 3. 14). Ζήλεψε λοιπόν το μεγαλείο τού αφανούς και αδόξου κατά κόσμον ανθρώπου τής αρετής, «ού ο έπαινος ουκ εξ ανθρώπων, αλλ᾿ εκ τού Θεού» (Ρωμ. 2. 29).

Μη λιώνεις από τον φθόνο βλέποντας άλλους να έχουν όσα εσύ δεν έχεις. Ο δικαιοκρίτης Κύριος γνωρίζει καλύτερα από σένα σε ποιόν θα δώσει κι από ποιόν θα στερήσει, πότε θα χαρίσει και πότε θα ζητήσει, τι θα δώσει και τι θα αφαιρέσει. «…Ή ουκ έξεστί μοι ποιήσαι ό θέλω εν τοίς εμοίς;», λέει ο ίδιος στους εργάτες τού αμπελώνος πού διαμαρτυρήθηκαν για την «άδικη» μεταχείρισί τους (Ματθ. 20. 1 -16).

Η ζήλεια και ο φθόνος είναι αιτία κάθε κακού και εχθρός κάθε καλού. Απ' αυτή την αιτία ο Κάϊν φόνευσε τον Άβελ, ο Ησαύ θέλησε να εξοντώσει τον Ιακώβ, ο Σαούλ καταδίωξε τον Δαβίδ.

Η ζήλεια και ο φθόνος τυφλώνουν τον νου, αμαυρώνουν την ψυχή, σκοτίζουν τη συνείδησι, θλίβουν τον Θεό, χαροποιούν τούς δαίμονες, κλείνουν τον ουρανό, ανοίγουν την κόλασι. «Ο μισών τόν αδελφόν αυτού εν τή σκοτία εστί καί εν τή σκοτία περιπατεί, καί ουκ οίδε πού υπάγει, ότι η σκοτία ετύφλωσε τούς οφθαλμούς αυτού» (Α΄ Ιω. 2. 11). 


- ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΡΟΣΤΩΦ



ΠΗΓΗ...www.agioritikovima.g

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΡΟΓΚΟΒΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

.
του Θωμά Παναγιώτου

Η Μονή Ρογκοβού είναι χτισμένη πολύ κοντά στην αρχή της χαράδρας του Βίκου, ανάμεσα από δύο Ζαγοροχώρια, το Τσεπέλοβο και το Καπέσοβο.

Για την ονομασία της μονής οι απόψεις διίστανται. Πολλοί τη θεωρούν σλαβική λέξη που ίσως σημαίνει κατεστραμμένος τόπος, χαράδρα.

Σχετικά με την χρονολογία κατασκευής του μοναστηριού οι απόψεις συγκλίνουν στα έτη 1028-1034 μ.Χ.  

Η Μονή χτίστηκε από την Πουλχερία, αδερφή του Ρωμανού του Αργυρού, αυτοκράτορα του Βυζαντίου.



Το πρώτο όμως αυτό κτίσμα καταστράφηκε ολοκληρωτικά και ανοικοδομήθηκε το 1749 μ.Χ. Το μοναστήρι ζωγραφίστηκε 16 χρόνια μετά το χτίσιμο του, με παραστάσεις από την Παλιά και την Καινή Διαθήκη, έργα ντόπιων λαϊκών ζωγράφων.

Το Μοναστήρι του Ρογκοβού αποτελείται από την εκκλησία, αλλά και από δύο άλλα κτιριακά συγκροτήματα.



Το ξυλόγλυπτο και επιχρυσωμένο τέμπλο της μονής διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ σώζονται ακόμη και λείψανα από τους αγίους Διονύσιο Αρεοπαγίτη, Παχώμιο και Θεόδωρο. Φυλάσσονται σε ασημένια λάρνακα, που κατασκευάστηκε από Ηπειρώτη χρυσοχόο το 1877. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ...ΚΟΚΑΛΑ!!!

Εκπληκτική παράσταση του ανθρώπου χωρίς...κόκαλα!

Εξαιρετική ευλυγισία, δείτε το βίντεο που ακολουθεί...

"ΥΓΡΟΣ ΑΕΡΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.


«Υγρός αέρας» ανοίγει δρόμο για την αποθήκευση ενέργειας

Τι προτείνει το βρετανικό Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών

Τη μετατροπή του αέρα σε υγρό στοιχείο προκρίνει ως αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της αποθήκευσης ενέργειας το βρετανικό Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών (IMechE), υποστηρίζοντας ότι ο υγρός αέρας μπορεί να ανταγωνιστεί τις μπαταρίες και το υδρογόνο στην αποθήκευση της «περίσσειας» ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από αιολικά πάρκα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τη «λάθος ώρα» όπως λένε χαρακτηριστικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ψυχράνει τον αέρα σε κρυογενική κατάσταση σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Όταν η ζήτηση αυξάνεται, ο αέρας μπορεί να θερμανθεί έτσι ώστε να θέσει σε λειτουργία μια ανεμογεννήτρια.

Οι Βρετανοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι η διαδικασία για την παραγωγή ηλεκτρισμού τη «σωστή ώρα», μπορεί να εξασφαλίσει αποδοτικότητα μέχρι και 70%, καθώς εξελίσσεται συνεχώς.

Τα στάδια της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι τα εξής:

1) Η ηλεκτρική ενέργεια της «λάθος ώρας» χρησιμοποιείται για την απορρόφηση του αέρα, την αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα και την υγροποίηση του ατμού

2) Ο αέρας που απομένει, κυρίως άζωτο, ψυχραίνεται στους -190 βαθμούς Κελσίου και υγροποιείται (η αποθήκευση της ενέργειας επιτυγχάνεται μέσω της αλλαγής της κατάστασης του αέρα από αέρια σε υγρή)

3) Ο υγρός αέρας αποθηκεύεται σε μια μεγάλη φιάλη για όσο χρειάζεται

4) Όταν η ζήτηση για ρεύμα αυξάνεται, το υγρό θερμαίνεται και καθώς εξατμίζεται θέτει σε λειτουργία μια γεννήτρια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Σημειώνεται ότι σήμερα οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ενέργειας είναι 80% αποδοτικές.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου IMechE πιστεύουν ότι η «κρυο – ενέργεια» μπορεί να επιταχύνει τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών και ζητούν από τη βρετανική κυβέρνηση την παροχή κινήτρων για την αποθήκευση της ενέργειας σε εμπορική κλίμακα με τη συγκεκριμένη ή αντίστοιχες τεχνολογίες.

Πηγή: econews.gr

ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


Συστήθηκε παρατηρητήριο για τον πλουραλισμό στον κόσμο

Στόχος του να συμβάλει στη μάχη κατά της μισαλλοδοξίας

Ένα παρατηρητήριο για τον πλουραλισμό στον κόσμο εγκαινιάσθηκε στο Παρίσι με στόχο να συμβάλει στη μάχη κατά της μισαλλοδοξίας με την επιστημονικές αξιολογήσεις ανά χώρα, οι οποίες θα αναρτώνται σε ένα τρίγλωσσο ιστότοπο.

Το Παρατηρητήριο Φάρος (Pharos), εν μέρει χρηματοδοτούμενο από το γαλλικό ΥΠΕΞ, ανάρτησε στο διαδίκτυο τα συμπεράσματά του σχετικά με έρευνα σε 12 χώρες και πρόκειται να πράξει το ίδιο για άλλες 40 εκτιμήσεις (ιδίως για τη Γαλλία και τις ΗΠΑ) έως τα τέλη του έτους.

Για κάθε χώρα, ο ιστότοπος www.observatoirepharos.com περιγράφει μία «κατάσταση των τόπων» του πλουραλισμού, δίνει τα πρώτα επίκαιρα δεδομένα για το θέμα και προσφέρει γενικές πληροφορίες στα γαλλικά, τα αραβικά και τα αγγλικά, τα αραβικά και τα αγγλικά, βασιζόμενο στις εργασίες διπλωματών, δικαστικών και πανεπιστημιακών.

«Παρίσταται αδιάκοπα η ανάγκη να επαγρυπνούμε όσον αφορά το θέμα της μισαλλοδοξίας», δήλωσε στο Reuters η πανεπιστημιακός και δικαστικός Μιρέιγ Ντελμάς-Μαρτί, η οποία προΐσταται του Παρατηρητηρίου.

«Εν τούτοις υπάρχει ίσως μία ιδιαίτερη επείγουσα ανάγκη εξαιτίας του παράδοξου αντικτύπου της παγκοσμιοποίησης, η οποία αφ’ ενός ευνοεί μία τάση ισοπεδωτικής ομοιομορφίας στον κόσμο, ιδίως στις αγορές, και αφ’ ετέρου αντίρροπους ταυτοτικούς κραδασμούς», πρόσθεσε η ίδια.

Στόχος του Παρατηρητηρίου είναι να αξιολογεί εάν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των πολιτών, όποια και εάν είναι η πολιτισμική και θρησκευτική τους ένταξη και να διαδίδει αυτές τις αξιολογήσεις του.

«Σκοπός μας δεν είναι ούτε να καταγγείλουμε, ούτε να παραδώσουμε μαθήματα, αλλά να προσπαθήσουμε να διασαφήσουμε την κατάσταση και να καταδείξουμε την περιπλοκότητά της», τόνισε η Νταλμάς –Μαρτί.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...