Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


Συστήθηκε παρατηρητήριο για τον πλουραλισμό στον κόσμο

Στόχος του να συμβάλει στη μάχη κατά της μισαλλοδοξίας

Ένα παρατηρητήριο για τον πλουραλισμό στον κόσμο εγκαινιάσθηκε στο Παρίσι με στόχο να συμβάλει στη μάχη κατά της μισαλλοδοξίας με την επιστημονικές αξιολογήσεις ανά χώρα, οι οποίες θα αναρτώνται σε ένα τρίγλωσσο ιστότοπο.

Το Παρατηρητήριο Φάρος (Pharos), εν μέρει χρηματοδοτούμενο από το γαλλικό ΥΠΕΞ, ανάρτησε στο διαδίκτυο τα συμπεράσματά του σχετικά με έρευνα σε 12 χώρες και πρόκειται να πράξει το ίδιο για άλλες 40 εκτιμήσεις (ιδίως για τη Γαλλία και τις ΗΠΑ) έως τα τέλη του έτους.

Για κάθε χώρα, ο ιστότοπος www.observatoirepharos.com περιγράφει μία «κατάσταση των τόπων» του πλουραλισμού, δίνει τα πρώτα επίκαιρα δεδομένα για το θέμα και προσφέρει γενικές πληροφορίες στα γαλλικά, τα αραβικά και τα αγγλικά, τα αραβικά και τα αγγλικά, βασιζόμενο στις εργασίες διπλωματών, δικαστικών και πανεπιστημιακών.

«Παρίσταται αδιάκοπα η ανάγκη να επαγρυπνούμε όσον αφορά το θέμα της μισαλλοδοξίας», δήλωσε στο Reuters η πανεπιστημιακός και δικαστικός Μιρέιγ Ντελμάς-Μαρτί, η οποία προΐσταται του Παρατηρητηρίου.

«Εν τούτοις υπάρχει ίσως μία ιδιαίτερη επείγουσα ανάγκη εξαιτίας του παράδοξου αντικτύπου της παγκοσμιοποίησης, η οποία αφ’ ενός ευνοεί μία τάση ισοπεδωτικής ομοιομορφίας στον κόσμο, ιδίως στις αγορές, και αφ’ ετέρου αντίρροπους ταυτοτικούς κραδασμούς», πρόσθεσε η ίδια.

Στόχος του Παρατηρητηρίου είναι να αξιολογεί εάν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των πολιτών, όποια και εάν είναι η πολιτισμική και θρησκευτική τους ένταξη και να διαδίδει αυτές τις αξιολογήσεις του.

«Σκοπός μας δεν είναι ούτε να καταγγείλουμε, ούτε να παραδώσουμε μαθήματα, αλλά να προσπαθήσουμε να διασαφήσουμε την κατάσταση και να καταδείξουμε την περιπλοκότητά της», τόνισε η Νταλμάς –Μαρτί.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...