Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

"ΥΓΡΟΣ ΑΕΡΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.


«Υγρός αέρας» ανοίγει δρόμο για την αποθήκευση ενέργειας

Τι προτείνει το βρετανικό Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών

Τη μετατροπή του αέρα σε υγρό στοιχείο προκρίνει ως αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της αποθήκευσης ενέργειας το βρετανικό Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών (IMechE), υποστηρίζοντας ότι ο υγρός αέρας μπορεί να ανταγωνιστεί τις μπαταρίες και το υδρογόνο στην αποθήκευση της «περίσσειας» ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από αιολικά πάρκα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τη «λάθος ώρα» όπως λένε χαρακτηριστικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ψυχράνει τον αέρα σε κρυογενική κατάσταση σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Όταν η ζήτηση αυξάνεται, ο αέρας μπορεί να θερμανθεί έτσι ώστε να θέσει σε λειτουργία μια ανεμογεννήτρια.

Οι Βρετανοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι η διαδικασία για την παραγωγή ηλεκτρισμού τη «σωστή ώρα», μπορεί να εξασφαλίσει αποδοτικότητα μέχρι και 70%, καθώς εξελίσσεται συνεχώς.

Τα στάδια της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι τα εξής:

1) Η ηλεκτρική ενέργεια της «λάθος ώρας» χρησιμοποιείται για την απορρόφηση του αέρα, την αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα και την υγροποίηση του ατμού

2) Ο αέρας που απομένει, κυρίως άζωτο, ψυχραίνεται στους -190 βαθμούς Κελσίου και υγροποιείται (η αποθήκευση της ενέργειας επιτυγχάνεται μέσω της αλλαγής της κατάστασης του αέρα από αέρια σε υγρή)

3) Ο υγρός αέρας αποθηκεύεται σε μια μεγάλη φιάλη για όσο χρειάζεται

4) Όταν η ζήτηση για ρεύμα αυξάνεται, το υγρό θερμαίνεται και καθώς εξατμίζεται θέτει σε λειτουργία μια γεννήτρια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Σημειώνεται ότι σήμερα οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ενέργειας είναι 80% αποδοτικές.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου IMechE πιστεύουν ότι η «κρυο – ενέργεια» μπορεί να επιταχύνει τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών και ζητούν από τη βρετανική κυβέρνηση την παροχή κινήτρων για την αποθήκευση της ενέργειας σε εμπορική κλίμακα με τη συγκεκριμένη ή αντίστοιχες τεχνολογίες.

Πηγή: econews.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...