Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ MADE IN GREECE ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.


Πυρομαχικά made in Greece στην αεροπορία των ΗΠΑ 
Τον δρόμο για τις ΗΠΑ παίρνει παρτίδα made in Greece πυρομαχικών, τα οποία αν περάσουν επιτυχώς και το δεύτερο τεστ αξιολόγησης από τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις θα αποτελέσουν την πρώτη πώληση ελληνικών πυρομαχικών στην υπερδύναμη.

Πρόκειται για πυρομαχικά τύπου 40L60 που κατασκευάζουν τα - υπό μερική ιδιωτικοποίηση... - Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ - πρώην Πυρκάλ - ΕΒΟ). Ηδη η ελληνική κρατική εταιρεία έχει επιλεγεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) ως η μία από τις δύο από τις οποίες τελικά θα προμηθευτεί τα πυρομαχικά. Το πρώτο συμβόλαιο για την παρτίδα δοκιμής είχε υπογραφεί το 2009 και αφορούσε την παραγωγή 5.000 βλημάτων.

Ως κατ' αρχήν θετική εξέλιξη θεωρούν κύκλοι της ελληνικής εταιρείας, παρά τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται το θέμα, την πρόσφατη πρόσκληση από την USAF να σταλεί και άλλη παρτίδα με πιο προηγμένες προδιαγραφές. Οι βολές της προηγμένης έκδοσης έγιναν στα ειδικά δοκιμαστήρια στο Λαύριο τις προάλλες, παρουσία του αρμόδιου για την αμυντική βιομηχανία υφυπουργού Αμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη, ο οποίος ενημερώθηκε για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Τα 40L60 είναι παλιά πυρομαχικά του Ναυτικού, ενώ τώρα χρησιμοποιούνται σε πολυβόλα με τα οποία έχουν εξοπλιστεί τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Ηρακλής των ΗΠΑ. Η παραγωγή των ΕΑΣ θα γίνεται σε συνεργασία με την αμερικανική ΑΤΚ, η οποία κατασκευάζει τον πυροσωλήνα. Το ελληνικό μερίδιο συμμετοχής είναι περίπου 70%.



ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ COCA-COLA ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ...ΕΛΛΑΔΑ!!!




Αντιγράφουμε από το Πατρινό thebest.gr - Πήγαν στο Λονδίνο για διακοπές και είπαν να περάσουν απο το πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συνέρρεαν και ...
ακόμη συρρέουν κατά χιλιάδες οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αλλά ψάχνοντας τον χάρτη ανακάλυψαν ότι η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας, είχε βγάλει φτερά και είχε πετάξει!!!! Όπως είχε... πετάξει και από τον χάρτη που βρισκόταν μέσα στο Ολυμπιακό πάρκο.

Ο λόγος για τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πατρέων Πέτρο Ψωμά και τη σύζυγό του, γραμματέα του Δημάρχου Πατρέων Ελένη Κίτσιου, οι οποίοι ανακάλυψαν ξαφνικά ότι προέρχονται απο μια χώρα η οποία δεν...υπάρχει!

"Αυτό που αντικρίζεις στο Pin Trading Centre των Αγώνων ξεπερνά κάθε όριο προσβολής!" λέει ο Πέτρος Ψωμάς στο thebest.gr. "Στο πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συρρέουν κατά χιλιάδες –οι ντόπιοι μιλάνε για εκατομμύρια- οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπισμού υπάρχει χάρτης της υφηλίου με την Ελλάδα… απούσα! Unfair στη γλώσσα των Εγγλέζων… Unfair και στη γλώσσα των Αμερικάνων που ως μεγάλοι χορηγοί (Coca Cola) έχουν αναλάβει του συγκεκριμένου χώρου την επιμέλεια και λει

τουργία. Το είδαμε και δεν το πιστεύαμε οι Έλληνες που επισκεφτήκαμε το χώρο. Και ήταν τεράστια η πρόκληση όταν εργαζόμενοι στο εμπορικό αυτό κέντρο μας παρότρυναν με χαμόγελο «να ανταλλάξουμε την ολυμπιακή μας κονκάρδα με όποια άλλη επιθυμούμε και να καρφιτσώσουμε τη δική μας στη χώρα μας». Σε ποια χώρα μας; Η γενέτειρα των Αγώνων, αυτή που παρέλασε πρώτη στο στάδιο του Λονδίνου στην Τελετή Έναρξης, η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η φτωχή Ελλάδα της Ευρώπης… έχει βουλιάξει! Σε ένα βαθύ πέλαγος –αμφιβάλλω αν είναι καν το Αιγαίο- που, σύμφωνα με το συγκεκριμένο χάρτη, χωρίζει την Ιταλία απ’ την Τουρκία!"

Και συνεχίζει ο Πέτρος Ψωμάς:

"Η Ελλάδα σβήστηκε από τον χάρτη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου! Εντελώς! Μοιάζει αστείο, υπερβολή ή μία ακόμα γκάφα, αλλά δεν είναι παρά μια προσβλητική πραγματικότητα. Στην καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, σε επίσημο επισκέψιμο χώρο, εκεί όπου στοιχειώδης υποχρέωση των διοργανωτών ήταν να έχουν αναρτημένο έναν παγκόσμιο χάρτη που με ακρίβεια θα εμφάνιζε και τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες. Ακόμα κι αν ο χάρτης ήταν διακοσμητικός και όχι προς χρήση".

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

Η περιπέτεια του Πέτρου και της Ελένης είχε όμως και συνέχεια. Όταν διαπίστωσαν το πρόβλημα, ζήτησαν εξηγήσεις από τον υπεύθυνο του Pin Trading Centre.

H απάντηση ήταν ότι θα τους σταλεί επίσημα e-mail από τον χορηγό που είναι η Coca Cola, για την απουσία της Ελλάδας απο το χάρτη.

To e-mail ήρθε δύο ημέρες μετά και έλεγε ότι η Ελλάδα είναι εκεί αλλά λείπουν μόνο τα νησιά της!!!!, όπως λείπουν και τα Κανάρια νησιά και κάποια μικρά νησάκια της Αγγλίας!!!!

Τόσο απλά!!!!

Βεβαίως όπως θα διαπιστώσετε και από το χάρτη, πουθενά δεν φαίνεται η Ελλάδα. Ιταλία, Αιγαίο και...κενό... Μετά...Τουρκία. Νέα γεωγραφία απο τους Άγγλους.

Η συνέχεια είχε ως εξής: Ο Πέτρος Ψωμάς ενημέρωσε με e-mail την πρεσβεία της Ελλάδας η οποία και αμέσως ζήτησε εξηγήσεις από τη διοργανώτρια αρχή και την Coca Cola.

Στην απάντησή της στην πρεσβεία η εταιρεία ζητούσε συγνώμη για το ...ατόπημα, εξηγούσε ότι δεν έγινε σκοπίμως και δεσμευόταν ότι θα τυπώσει δύο νέους χάρτες έναν για το Ολυμπιακό Πάρκο και έναν για το Pin Trading Centre.

Αυτό θα συνέβαινε από...Δευτέρα. Μια μέρα δηλαδή μετά τη λήξη των αγώνων. Την Δευτέρα που πέρασαν από εκεί πάντως, ο χάρτης ήταν εκεί ίδιος και απαράλλακτος. Μνημείο αθλιότητας απέναντι στην Ελλάδα.

Η πρεσβεία πάντως συνεχίζει τις προσπάθειες και τις πιέσεις για την αποκατάσταση ης αδικίας.

ΥΓ. To καλύτερο είναι το εξής: Τον χάρτη των...αγράμματων το είχαν και σε ιστοσελίδα: http://www.insidethegames.biz/collecting


ΠΗΓΕΣ...
stoxos.gr

http://periergaa.blogspot.gr

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.




Ο Βρετανός Tony Nicklinson, πάσχει από το σύνδρομο locked-in, που τον έχει καθηλώσει στην αναπηρική καρέκλα...

Ο δύστυχος άντρας που έχει ολική παράλυση σε όλο του το σώμα, έχει αποφασίσει εδώ και καιρό πως η κατάστασή του δεν είναι πια υποφερτή.
Ο ίδιος καταφέρνει να επικοινωνεί με τον κόσμο μόνο με την κίνηση των βλεφάρων του μέσω ενός περίπλοκου και πανάκριβου μηχανισμού και εδώ και λίγους μήνες έχει ανοίξει λογαριασμό στο twitter μέσω του οποίου διηγείται στον κόσμο την προσωπική του μάχη.

Όπως διατείνεται ο Guardian, ο άντρας έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του αλλά δεν του επιτρέπεται να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη όπου στη δίκη παρουσιάστηκε μαζί με άλλο ένα πολίτη, που αυτοπαρουσιάζεται με το όνομα «Martin» που επίσης η αίτησή του αναιρέθηκε από την Αγγλική δικαιοσύνη.

Ο δικαστής αρνήθηκε το αίτημά τους στη βάση του ότι μια τέτοια απόφαση θα έδινε το έναυσμα σε άλλους να πραγματοποιήσουν την αντίστοιχη τελική επιθυμία, αφού θα δημιουργούσε δικαστικό προηγούμενο. 
ΠΗΓΕΣ...

http://periergaa.blogspot.gr


5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.


Θέλεις να κοιμηθείς αλλά στριφογυρίζεις κάθε βράδυ στο κρεβάτι χωρίς να μπορείς να κλείσεις μάτι; Διάβασε 5 λόγους που πιθανόν ευθύνονται γι' αυτό και πώς μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση.

Είσαι εξαντλημένος. Δεν βλέπεις την ώρα να πέσεις στο κρεβάτι, να κλείσεις τα μάτια σου και να κοιμηθείς. Έλα όμως που δεν μπορείς. Ανοίγεις τα βλέφαρά σου κατά τη διάρκεια της νύχτας και κοιτάζεις με αγωνία το ρολόι για να δεις πόση ώρα έχεις ακόμα μέχρι να χτυπήσει το ξυπνητήρι.
Πρόσφατα διάβασες ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες την ημέρα πεθαίνουν νωρίτερα και αυτό σε πιέζει ακόμα περισσότερο να κοιμηθείς.
Ηρέμησε. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου. Εκτός από το στρες, διάβασε 5 ακόμα λόγους που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο σου.

1. Κοιτάς συνέχεια το ρολόι

Ξυπνάς και μετά κοιτάζεις το ρολόι για να ξέρεις πόση ώρα έχεις ακόμα να κοιμηθείς. Το έχεις κάνει, αυτό, έτσι δεν είναι; Δεν πρέπει όμως. Ο χρόνος ορίζει (κακώς) σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας. Όσο κοιτάζεις το ρολόι τόσο θα αγχώνεσαι και δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Ξέχασε τι ώρα είναι και απλώς προσπάθησε να χαλαρώσεις.

2. Πίνεις πολλούς καφέδες

Αυτό θα το έχεις σίγουρα ξανακούσει. Ξέρεις όμως ότι η καφεΐνη που λαμβάνεις κάθε φορά που πίνεις καφέ, κυκλοφορεί, κατά μέσο όρο, στο αίμα σου για πέντε ώρες; Μετά δεν εξαφανίζεται, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει στο σώμα σου και αυτό σημαίνει ότι την ώρα που προσπαθείς να κοιμηθείς, μπορεί η καφεΐνη να κάνει ακόμα πάρτι στον οργανισμό σου. Πώς περιμένεις να κοιμηθείς σαν πουλάκι λοιπόν;

3. Κάνεις τον ύπνο υποχρέωση

Είναι 11 το βράδυ, δεν νυστάζεις, αλλά λες στον εαυτό σου ότι πρέπει να κοιμηθεί, γιατί το πρωί πρέπει να ξυπνήσεις πολύ νωρίς, για να κάνεις μπάνιο, να ετοιμαστείς και να μπορέσεις να είσαι ακριβής στο ραντεβού σου. Και φυσικά, δεν κοιμάσαι! Το να ανηχυχείς τόσο για τον ύπνο σου, να τον σκέφτεσαι, να λες ότι "πρέπει" να κοιμηθείς, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην κοιμηθείς τελικά.

4. Πίνεις αλκοόλ το βράδυ

Αν πίνεις κανένα ποτηράκι για να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ, δεν κάνεις καλά. Το αλκοόλ θα διακόψει τον ύπνο σου πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πιο πιθανό είναι να μην το θυμάσαι καν, γιατί συνήθως (λένε οι επιστήμονες) πρέπει να παραμείνεις ξύπνιος περίπου 6 λεπτά για να θυμάσαι την επόμενη μέρα ότι ξύπνησες.

5. Καπνίζεις

Αν είσαι καπνιστής, καλό είναι να ξέρεις ότι η νικοτίνη κάνει τον ύπνο σου χειρότερο και σε κάνει να ξυπνάς (χωρίς πιθανόν να το θυμάσαι) 15 με 20 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τι να κάνειςΚρύψε το ρολόι που έχεις δίπλα στο κρεβάτι σου, πιες καφέ το πρωί και το μεσημέρι (όχι απόγευμα και βράδυ), χαλάρωσε και ξεκουράσου λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι για ύπνο και απόφυγε το αλκοόλ αργά τη νύχτα. Το να σου πούμε να κόψεις το κάπνισμα, αν καπνίζεις, ξέρουμε ότι είναι σαν να σου λέμε να αλλάξεις κοσμοθεωρία. Προσπάθησέ το όμως, αξίζει. Να θυμάσαι ότι τα εγκεφαλικά σου κύτταρα αναπτύσσονται όταν κοιμάσαι και αυτό κάνει το μυαλό σου να δουλεύει καλύτερα. 




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 2013.


Η τιμολόγηση του θα είναι συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων
Τέλος στο δωρεάν νερό, όπου και όποτε αυτό παρεχόταν, έρχεται από το 2013. Όπως ορίζει η κοινοτική νομοθεσία, η κοστολόγηση του νερού πρέπει να είναι σε συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων και του περιβαλλοντικού κόστους για την απόληψή του.

Οι παράγοντες θα συνεκτιμώνται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης για καθένα από τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας οι τιμές του νερού θα πρέπει να αποτρέπουν την κατασπατάλησή του.

Βάσει της οδηγίας, θα πρέπει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η τιμολόγηση του νερού να λαμβάνει υπόψη το κόστος των έργων και των υποδομών που κατασκευάστηκαν για τη χρήση του νερού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος του νερού ως φυσικού πόρου.

Οι αλλαγές στην τιμολόγηση του νερού εκτιμάται ότι θα έρθουν σταδιακά μέσα στο 2013, με αρκετή καθυστέρηση, λόγω του πολύτιμου χρόνου που χάθηκε στην εφαρμογή της οδηγίας. Μια καθυστέρηση που κόστισε ήδη την πρώτη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη - μέλη όφειλαν μέχρι τα τέλη του 2009 να έχουν καταρτίσει, εγκρίνει και αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδια διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους. Περαιτέρω, έως τα τέλη του 2008, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η διαδικασία πληροφόρησης του κοινού και οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους διάφορους φορείς.

Η Ελλάδα παρέβη και τις δύο αυτές υποχρεώσεις, μη έχοντας μέχρι στιγμής ολοκληρώσει κανένα από τα 14 σχέδια που της αναλογούν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, η προετοιμασία των 10 από τα 14 σχέδια έχει ολοκληρωθεί και πλέον έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο. 


ΠΗΓΗ... newsbeast.gr

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ?


Ποιοι θέλουν να πετάξουμε στον Καιάδα τις μανάδες και τους πατεράδες μας;
Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων στους οποίους όλοι εμείς της γενιάς μου και ασφαλώς οι νεώτεροι οφείλουμε - κατ' αρχήν- την ύπαρξη μας. Και πολλά ακόμα φυσικά. Είναι οι γονείς μας, υπερήλικες πια, χωρίς δυνατότητα να προσφέρουν εργασία αφού οι φυσικές τους δυνάμεις δεν το επιτρέπουν. Είναι οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν με τον τρόπο που ο καθένας θεωρούσε καλύτερο. Εκείνοι που στάθηκαν δίπλα μας, λιγότερο ή περισσότερο, όταν τους είχαμε ανάγκη.

Όσοι δεν «έφυγαν» νωρίς, συνταξιούχοι πια ζουν με τα χρήματα που τους δίνει το κράτος και που ασφαλώς δεν είναι δίκαια κατανεμημένα σε σχέση με την προσφορά του καθένα στα χρόνια που υπήρξε παραγωγικός και αποτελούσε μέρος του εργατικού δυναμικού του τόπου.

Γυναίκες στην ηλικία της μητέρας μου -για παράδειγμα- ζουν σε μεγάλο βαθμό με το επίδομα του ΟΓΑ αφού τα χρόνια που έγιναν σύζυγοι και μητέρες, οι πιο πολλές οικογένειες θεωρούσαν «αμάρτημα» την εργασία για μια σύζυγο με σπίτι και παιδιά. Ναι, αυτές οι ηλικιωμένες μανάδες και γιαγιάδες εισπράττουν χρήματα (360 ευρώ το μήνα περίπου) για τα οποία δεν πλήρωσαν ποτέ σε μετρητά αφού ποτέ δεν εισέπραξαν χρήματα από εργασία.

Υπάρχουν και χιλιάδες άντρες που παίρνουν αυτό το επίδομα του ΟΓΑ για το οποίο δεν κατέβαλαν ποτέ εισφορές. Είναι αλήθεια. Αλλά στην ηλικία και στην κατάσταση που βρίσκονται, αυτά τα 360 ευρώ μαζί με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη είναι η μόνη τους περιουσία.

Και στα άλλα ταμεία όμως. Γνωρίζω χήρα που δεν εργάστηκε ποτέ και ζει με 750 ευρώ το μήνα που της άφησε σύνταξη ο μακαρίτης ο σύζυγος της. Κι αυτή είναι αλήθεια ότι δεν πρόσφερε χρήματα στον κρατικό κορβανά ποτέ στη ζωή της. Με τα 750 ευρώ όμως που περιμένει με αγωνία κάθε μήνα πρέπει να πληρώσει το νοίκι της, το φαγητό της, το λεωφορείο με το οποίο μετακινείται στα 75 της χρόνια με καύσωνα και με παγωνιά. Πρέπει να κάνει ένα μικρό δώρο στα εγγόνια της, την μοναδική χαρά που της έχει απομείνει στη ζωή της και να πληρώσει τους λογαριασμούς για το σπίτι της. Εδώ και λίγο καιρό, με τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών πρέπει και να πληρώνει τα ουκ ολίγα φάρμακα που παίρνει για μια σειρά από παθήσεις που της κάνουν παρέα μαζί με τα επιπλέον χρόνια τα οποία κουβαλάει στην πλάτη της.

Κάθε φορά που ακούει ότι τα φαρμακεία είναι έτοιμα να κόψουν την πίστωση στους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ την πιάνει η αγωνία. Θα φτάσουν τα χρήματα για όλα αυτά; Δεν θέλει να απευθυνθεί στα παιδιά της γιατί δεν θέλει να τους φορτώσει άλλη μια δυσκολία σε αυτές που ήδη βιώνουν.

Αυτές τις μέρες, ακούει ότι μάλλον θα της κόψουν « λίγο ακόμα» από την σύνταξη των 750 ευρώ γιατί «δεν βγαίνει αλλιώς ο λογαριασμός». Της λένε μάλιστα ότι ένας νέος με πτυχία και γλώσσες που βγαίνει στην αγορά εργασία αν είναι από τους τυχερούς που θα βρουν δουλεία θα πάρει μόλις 586 ευρώ. Οπότε εκείνη με τα 750 μπορεί να θυσιάσει κάτι ακόμα στο όνομα της «δημοσιονομικής προσαρμογής»

Τώρα που το οικονομικό επιτελείο βάζει τις τελευταίες «πινελιές» στα μέτρα που θα παρουσιάσει στην Τρόικα, ας λάβει υπόψη την αγωνία όλων αυτών των ηλικιωμένων που επιβιώνουν με αυτές τα χαμηλές συντάξεις. Ας σκεφτούν μάλιστα ότι με 1500.000 άνεργους, κάποια από αυτά τα χρήματα των συντάξεων πάνε στα παιδιά και στα εγγόνια τους.

Εκτός, αν έχει μπει πλέον τόσο πολύ στο πετσί μας η ψυχρή γλώσσα των αριθμών. Εκτός κι αν έχουμε αποφασίσει να φτιάξουμε έναν νέο Καιάδα που αυτή τη φορά δεν θα είναι ο τόπος θυσίας βρεφών αλλά όλων εκείνων των απόμαχων της ζωής που δεν μπορούν να προσφέρουν παραγωγικά και άρα δεν είναι χρήσιμοι στους Ευρωπαίους τεχνοκράτες οι οποίοι μελετούν νούμερα και ξεχνούν ότι πίσω από αυτά βρίσκονται ανθρώπινες ψυχές…


Σωτήρης Ξενάκης



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΝΩΕ.


H Εύρεση της Κιβωτού του Νώε (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)
Η Κιβωτός του Νώε ήταν, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο βιβλίο της Γένεσης της Βίβλου, μεγάλη κιβωτός την οποία διέταξε στο Νώε ο Θεός να κατασκευάσει λόγω του μεγάλου κατακλυσμού που επρόκειτο να φέρει. 

Σύμφωνα με τη Βίβλο ο Θεός ευχαριστήθηκε από το πόσο δίκαιος ήταν ο Νώε και αποφάσισε να εκλέξει αυτόν ως σωτήρα του ανθρωπίνου είδους αλλά και των άλλων ειδών ζωής από το μεγάλο κατακλυσμό. Μήνυσε στο Νώε να κατασκευάσει μια κιβωτό με τετράγωνα ξύλα και να την ασφαλτώσει από μέσα και από έξω. Συγκεκριμένα η βίβλος αναφέρει τριακοσίων πήχεων το μήκος της κιβωτού και πεντήκοντα πήχεων το πλάτος και τριάκοντα πήχεων το ύψος αυτής.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ".


ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ.
 Σε περίπτωση που ζεις σε κάποια σπηλιά, ή ίσως κάτω από μια πέτρα, το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζεις πως το Facebook εδώ και λίγες βδομάδες μπήκε στο χρηματιστήριο. Έγινε public. Όπως public σε έχει «ψήσει» να κάνεις τις ιδιωτικές στιγμές σου τα τελευταία χρόνια. Τα κακά νέα - για τους χρήστες του - είναι πως όσοι πίστευαν μέχρι τώρα πως τα πάντα στο Facebook είναι «δημόσια», δεν έχουν ιδέα για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα.
Το Facebook πλέον χρειάζεται από σένα περισσότερα. Θέλει να σε κάνει να μοιράζεσαι περισσότερα. Να εκτεθείς ακόμα περισσότερο. Πρέπει να κάνει όλα αυτά τα – κάπως – ανατριχιαστικά πράγματα που έκανε αλλά με μια νέα αρχή: κι άλλο κι άλλο κι άλλο. Θα σε πουλήσει σε διαφημιστές, σε μετόχους, σε όσους μπορεί.

Ο στόχος πλέον είναι να μαζέψει περισσότερα χρήματα. Πως θα το κάνει; Με το να εμπορευτεί ότι εμπορευόταν πάντοτε: τις προσωπικές πληροφορίες και ιδιωτικές στιγμές των χρηστών του. Το Facebook δεν κάνει κάτι άλλο. Ποτέ δεν έκανε κάτι άλλο. Το μόνο που αλλάζει είναι οι τρόποι που σκαρφίζεται κάθε φορά για να κάνει τους χρήστες του να μοιράζονται κι άλλο.

Το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο το Facebook έβγαλε περίπου 1 ευρώ από τον κάθε χρήστη του. Μπορεί να έχει εκατομμύρια χρήστες όμως το ποσό είναι πολύ μικρό για να ικανοποιήσει τους νέους του επενδυτές. Συγκριτικά η Google έβγαλε περίπου 7 ευρώ ανά χρήστη. Η σύγκριση γίνεται γιατί τόσο η Google όσο και το Facebook έχουν την ίδια οικονομική στρατηγική: να πουλάνε προσωπικά δεδομένα στους διαφημιστές. Και από αυτή τη σύγκριση και με τα νέα δεδομένα είναι ξεκάθαρο πως το Facebook χρειάζεται να βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα.

Το business model του είναι απλό: να μαθαίνει και να καταλαβαίνει τι αρέσει στον κάθε χρήστη του, να ξέρει που βρίσκεται αυτός, με ποιους έχει σχέση και μετά να τους πουλάει στοχευόμενες διαφημίσεις και προϊόντα. Ξέρει για παράδειγμα πως στον Χ και στον Ψ χρήστη αρέσει ένας συγκεκριμένος καφές από τα Starbucks, πως αυτοί βρίσκονται μαζί κάπου τώρα και πως στα 200 μέτρα από εκεί  που είναι υπάρχει ένα Starbucks; Μάντεψε τι διαφημίσεις θα βλέπουν για τις επόμενες δύο ώρες…

Και αν νομίζεις πως αυτό είναι ήδη ανησυχητικό σκέψου τι θα γίνει όταν οι μέτοχοι του απαιτήσουν περισσότερα κέρδη – κάτι που γίνεται ήδη καθώς στις λίγες εβδομάδες που είναι στο χρηματιστήριο η μετοχή του έχει πτωτική πορεία.

Λόγο αυτού διάφορες μεγάλες εταιρίες έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Κάποιες, όπως η GM, πηδάνε ήδη από το πλοίο που φαίνεται να βουλιάζει. Το Facebook δεν θέλει να τους χάσει και μπορείς να είσαι σίγουρος πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια ενώ χάνει πελάτες. Θα θυσιάσει κι άλλο αυτό που πουλάει για να τους κρατήσει: τα δεδομένα σου.

Είναι  ο μόνος τρόπος οι διαφημίσεις των πελατών του να γίνουν πιο αποτελεσματικές άρα και κερδοφόρες. Άλλωστε έχει ήδη αποδείξει πόσο ύπουλα μπορεί να «παίξει» προκειμένου να το πετύχει. Για παράδειγμα εδώ και μήνες χρησιμοποιεί κάθε σου like για να πουλήσει προϊόντα και services στους followers σου, χωρίς καν εσύ να το αντιλαμβάνεσαι διότι πολύ απλά, δεν σε ενημέρωσε ποτέ πως πρόκειται να προβεί σε αυτή την ενέργεια. Αντίστοιχα όταν εσύ βλέπεις μια διαφήμιση στο προφίλ σου που την θεωρείς «άκυρη» είναι γιατί κάποιος από τους «φίλους» σου, έκανε like σε αυτό που βλέπεις ως διαφήμιση.

Για το Facebook είσαι κάτι σαν πωλητής. Όλες σου οι προσωπικές στιγμές είναι αφορμή πώλησης. Σκέψου το εξής: πόσο σου αρέσει την ώρα που οι φίλοι σου βλέπουν μια φωτογραφία σου από τις διακοπές αυτό να είναι αφορμή για πώληση της τάδε κρέμας για τις αιμορροΐδες; Δεν είναι και πολύ κολακευτικό, είναι όμως η πραγματικότητα στον κόσμο του Facebook.

Και ενώ σήμερα μπορείς ακόμα να έχεις κάποιο – στοιχειώδη – έλεγχο πάνω σε αυτό, το social network έχει δείξει την πρόθεση του να αλλάζει διαρκώς και όχι προς όφελος των χρηστών του τις privacy policies του. Άλλωστε ο μέσος χρήστης του δεν έχει καν ιδέα πως κάτι τέτοιο γίνεται, οπότε δεν περιμένει και καμία «σοβαρή» αντίδραση.

Το Facebook ξέρει τι ακούς, τι διαβάζεις, αν όσοι συναναστρέφεσαι συμφωνούν στο γούστο με σένα και αυτές οι πληροφορίες είναι τρομερής αξίας για τους διαφημιστές. Είναι το είδος πληροφοριών για το οποίο θα «σκότωναν». Δεν είναι και πυρηνική φυσική: κάποιος που διαβάζει πολλά άρθρα για το τρέξιμο έχει περισσότερες πιθανότητες να αγοράσει αθλητικά παπούτσια από κάποιον που διαβάζει πολύ για την τηλεόραση (αλλά αυτός θα θέλει delivery).

Είμαι σίγουρος πως πολλοί που διαβάζουν τώρα θα αναρωτιούνται που είναι το κακό σε όλο αυτό. Γιατί να μην πληρώσεις το παραπάνω τίμημα αν σε αντάλλαγμα μπορείς να είσαι σε «επαφή» με κάθε άνθρωπο που γνώρισες ποτέ στην ζωή σου, να μπορείς να νιώθεις το άγρυπνο βλέμμα τους πάνω σε ότι κάνεις, ή να ξέρεις τι χρώμα είχε η κένωση τους σήμερα και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο! Για την νεότερη ονομαζόμενη Facebook generation όλα αυτά θα φαντάζουν πολύ (φυσιο)λογικά. Όσο φυσιολογικό μπορεί να είναι να πουλάς το δέρμα σου σε εταιρίες και αυτές να χρησιμοποιούν κάθε εκατοστό του κορμιού σου για να κάνουν τατουάζ το logo τους…


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ.

15
Κάποτε στό Άγιον Όρος ήταν ένας μοναχός πού διέμενε στίς Καρυές. Έπινε καθημερινά καί μεθούσε καί γινόταν αιτία νά σκανδαλίζονται οι προσκυνητές. Κάποια στιγμή πέθανε καί ανακουφισμένοι κάποιοι πιστοί πήγαν στόν γέροντα Παΐσιο νά τού πούν μέ ιδιαίτερη χαρά ότι επιτέλους λύθηκε αυτό τό τεράστιο πρόβλημα.

Ο π. Παΐσιος τούς απάντησε ότι γνώριζε γιά τό θάνατο τού μοναχού, αφού είδε ολόκληρο τάγμα αγγέλων πού ήρθαν νά παραλάβουν τήν ψυχή του. Οι προσκυνητές απόρησαν καί διαμαρτυρήθηκαν καί κάποιοι προσπαθούσαν νά εξηγήσουν στόν γέροντα Παΐσιο γιά ποιόν ακριβώς μιλούσαν, νομίζοντας ότι δέν κατάλαβε ο γέροντας.

Ο γέροντας Παΐσιος τούς διηγήθηκε: «Ο συγκεκριμένος μοναχός γεννήθηκε στή Μ. Ασία, λίγο πρίν τήν καταστροφή όταν οι Τούρκοι μάζευαν όλα τά αγόρια. Γιά νά μήν τό πάρουν από τούς γονείς του, αυτοί τό έπαιρναν μαζί τους στό θερισμό καί γιά νά μήν κλαίει, τού έβαζαν λίγο ρακί στό γάλα γιά νά κοιμάται.

Ως εκ τούτου μεγαλώνοντας έγινε αλκοολικός. Κάποια στιγμή και μετά από αποτρεπτικές απαντήσεις από διάφορους γιατρούς να μην κάνει οικογένεια, ανέβηκε στο Όρος και έγινε μοναχός. Εκεί βρήκε γέροντα καί τού είπε ότι είναι αλκοολικός.

Τού είπε ο γέροντας νά κάνει μετάνοιες καί προσευχές κάθε βράδυ καί νά παρακαλεί τήν Παναγία νά τόν βοηθήσει νά μειώσει κατά 1, τά ποτήρια πού έπινε.

Μετά ένα χρόνο κατάφερε μέ αγώνα καί μετάνοια νά κάνει τά 20 ποτήρια πού έπινε, 19 ποτήρια. Ο αγώνας συνέχισε μέ τήν πάροδο τών χρόνων καί έφτασε τά 2-3 ποτήρια, μέ τά οποία όμως πάλι μεθούσε.»


Ο κόσμος έβλεπε χρόνια ένα αλκοολικό μοναχό πού σκανδάλιζε τούς προσκυνητές, ο Θεός έβλεπε ένα αγωνιστή μαχητή πού μέ μεγάλο αγώνα αγωνίστηκε νά μειώσει τό πάθος του.

Χωρίς νά ξέρουμε γιατί ο κάθε ένας προσπαθεί νά κάνει αυτό πού θέλει νά κάνει, μέ ποιό δικαίωμα νά κρίνουμε τήν προσπάθειά του;



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

alt
Πρωθυπουργός της Σερβίας: Είστε ήρωες και είμαστε περήφανοι για εσάς!

Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεζιάνας, Ανδρέας, εκπρόσωπος του Σέρβου Πατριάρχη, ευχαρίστησαν τους πυροσβέστες από τη Σερβία, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς του Αγίου Όρους κοντά στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου.  
«Είστε ήρωες και είμαστε περήφανοι για εσάς. Αν οι φλόγες έκαιγαν  την Ι.Μ Χιλανδαρίου, θα ήταν μια ανεπανόρθωτη απώλεια και τραγωδία όχι μόνο για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και του σερβικού λαού,», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντάτσιτς.

Ο αρχηγός της ομάδας των Σέρβων πυροσβεστών, Γκόραν Nikolić, δήλωσε ότι οι άνδρες του και οι Έλληνες συνάδελφοί τους αγωνίστηκαν μέρα και νύχτα, σχεδόν χωρίς ανάπαυση, για να βοηθήσουν τους μοναχούς."Σταματήσαμε την πυρκαγιά, χάρη στους μοναχούς, που  προσευχήθηκαν.  Άρχισε να βρέχει και η βροχή, η οποία διήρκησε δύο ώρες  έσβησε τη φωτιά", δήλωσε ο Νίκολιτς. 



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!!


Με ένα βιβλίο, ισοδυναμούν οι πληροφορίες που δεχόμαστε καθημερινά...
Μεταξύ e-mail, «status update» και ειδήσεων σε κινητά και διάφορα sites στο Ίντερνετ, όλοι μας δεχόμαστε χιλιάδες πληροφορίες καθημερινά, και μάλιστα όπως ποτέ άλλοτε, αναφέρει το BBC.
Πανεπιστημιακή έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο έδειξε ότι τα νέα στοιχεία που δέχεται ένας χρήστης ισοδυναμούν ούτε λίγο ούτε πολύ με 12 ώρες συνεχόμενης και αδιάκοπης πληροφορίας.
Ένας μέσος πολίτης των ΗΠΑ διαβάζει κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης μέρας περίπου 100.500 λέξεις! Όσο δηλαδή ένα μυθιστόρημα! Και αν σκεφτούμε ότι ένας άνθρωπος κοιμάται επτά ώρες το εικοσιτετράωρο, τότε τα τρία τέταρτα της ημέρας του καταναλώνονται με το να διαβάζει πληροφορίες και διάφορες ειδήσεις, κυρίως μέσα από ηλεκτρονικά μέσα. Πιο συγκεκριμένα, κάθε 60 δευτερόλεπτα συμβαίνουν τα εξής:
- Αποστολή 168 εκατομμυρίων e-mail
- 694.445 αναζητήσεις στο Google
- 695.000 status updates
- 370.000 κλήσεις Skype
- 98.000 tweets
- 20.000 νέα ποστ στο Tumblr
- 13.000 app downloads
- 6.600 νέες φωτογραφίες στο Flickr

Πηγή: lifo.gr

ΠΟΙΝΗ ΔΙΕΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΤΙΣ PUSSY RIOT.


Pussy Riot: Ποινή διετούς φυλάκισης στα μέλη του συγκροτήματος!
Σε διετή φυλάκιση καταδικάστηκαν, χθες, οι τρεις Ρωσίδες του ροκ-πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, την ώρα που το Κρεμλίνο δεχόταν ακόμη βροχή εκκλήσεων από τη Δύση για την απελευθέρωσή τους.
Κρίθηκαν ένοχες για χουλιγκανισμό, ωθούμενο από θρησκευτικό μίσος. Λίγη ώρα μετά την έκδοση της ετυμηγορίας, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε έλεος για τα τρία κορίτσια, που είναι προφυλακισμένα από τον Μάρτιο, μετά τη διαδήλωσή τους κατά του Πούτιν στον Ναό του Σωτήρος.



ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΒΑΡΟΥΣ....ΟΚΤΩ ΤΟΝΩΝ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!


Οκτώ τόνους σε χρυσές λίρες αγόρασαν οι Έλληνες στην κρίση

Αναζητούν «καταφύγιο» για τα χρήματα που έχουν φυλάξει

Ψυχολογικό και επενδυτικό αποκούμπι στον χρυσό εξακολουθούν να αναζητούν οι Έλληνες, καθώς το δράμα της οικονομίας δεν φαίνεται να έχει τέλος. Υπολογίζεται ότι στα 3,5 της εξοντωτικής κρίσης και της γενικευμένης αβεβαιότητας έχουν αγοραστεί περίπου 1.100.000 χρυσές λίρες (βάρους οκτώ τόνων σε καθαρό χρυσάφι) από ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου, που ψάχνει να βρει αποτελεσματικό «καταφύγιο» για τα λεφτά που έχει «στην άκρη».

Όπως αναφέρουν ειδικοί στον Κόσμο του Επενδυτή, στα 3,5 χρόνια, τα κεφάλαια που διοχετεύθηκαν για την αγορά λιρών είναι περί τα 290 εκατ. ευρώ. Αφορούν δε, γύρω στους 100.000 Έλληνες, οι οποίοι επέλεξαν να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους στην πιο «ευέλικτη» μορφή του βασιλιά των μετάλλων. 


ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.


H επιστροφή στην καθημερινότητα μετά το «πλήγμα» που επιφέρει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι μακρά και τη διανύουν τουλάχιστον 25.000 Έλληνες κάθε χρόνο - αυτός είναι ο αριθμός των ασθενών με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. 

Όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία, το κύριο πρόβλημα που προκαλεί το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η χρόνια αναπηρία, καθώς περίπου το 1/3 των ατόμων που επιβιώνουν εξαρτώνται από τους συγγενείς τους σε ό,τι αφορά την καθημερινή τους φροντίδα. 
 
Οι ειδικοί, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι η αποκατάσταση, ιδίως σε ό,τι αφορά τα κινητικά προβλήματα, είναι εφικτή και ότι με την κατάλληλη θεραπεία οι ασθενείς μπορούν να κερδίσουν κάποιες από τις «χαμένες» τους ικανότητες, έτσι ώστε να μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται. 
 
Η θεραπεία αποκατάστασης στοχεύει στη βελτίωση απλών καθημερινών δραστηριοτήτων που ενδέχεται να έχουν πληγεί όπως η βάδιση ή η ομιλία, αλλά και βασικών αναγκών, όπως η σωματική υγιεινή, το ντύσιμο, η σίτιση, η χρήση της τουαλέτας, καθώς επίσης δραστηριοτήτων που φαντάζουν πολύπλοκες έπειτα από ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως είναι οι εργασίες στο σπίτι, η χρήση τηλεφώνου και η οδήγηση. 
 
Το σημαντικό όμως, όπως τονίζουν φυσίατροι, είναι να αντιλαμβάνεται κανείς έγκαιρα τα σημάδια που δίνει το σώμα του ασθενούς, προκειμένου να προλάβει τη σπαστικότητα - πρόκειται για τη δυσκολία της κίνησης των άνω ή κάτω άκρων που όταν αγνοηθεί προκαλεί μόνιμες βλάβες στη λειτουργικότητα των μυών και παραμορφώσεις στα άκρα μετατρέποντας έτσι την αναπηρία λόγω του εγκεφαλικού από παροδική σε χρόνια. 


ΚΙ ΟΜΩΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΕΙ !!!


Και μάλιστα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Η ράβδος που καρφώθηκε στο κεφάλι του 24χρονου οικοδόμου αφαιρέθηκε με επιτυχία ενώ γλίτωσε για λίγα εκατοστά.

Θαύμα χαρακτηρίζουν οι γιατροί το γεγονός οτι ο 24χρονος οικοδόμος Eduardo Leite απο τη Βραζιλία ζει, παρά το οτι του καρφώθηκε μια ράβδος στο κεφάλι.

Ο νεαρός βρισκόταν σε μια σκαλωσιά στον 5ο όροφο μιας οικοδομής όταν συνέβη το ατύχημα. Γλίστρησε και έπεσε στο κενό ενώ η ράβδος διαπέρασε και το προστατευτικό κράνος που φορούσε!

"Το βλέμμα του ήταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα” είπε ο τραυματιοφορέας που τον παρέλαβε. “Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο  είπε στους γιατρούς ότι δεν αισθάνεται τίποτα, κανένα πόνο”.

Πέντε ώρες κρατησε η εγχείρηση στο νοσοκομείο Miguel Couto και σύμφωνα με τους γιατρούς, η μετεγχειρητική του κατάσταση εξελίσσεται ομαλά.



Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής “για μόλις λίγα εκατοστά  ο 24χρονος δεν έχασε το μάτι του και δεν παρέλυσε ολόκληρη η αριστερή πλευρά του σώματός του”. Συμπλήρωσε δε, οτι “η ράβδος εισήλθε σε μια  μια περιοχή του εγκεφάλου που δεν έχει μια  συγκεκριμένη λειτουργία”.

Ο νεαρός αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για περίπου δύο εβδομάδες.



Πηγή ΦΩΤΟ REUTERS

ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΤΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλμωπίας το υπ αριθμόν 14ο θέμα ημερήσιας διάταξης, που αφορά αίτημα του τοπικού συμβουλίου Προμάχων , για την καθιέρωση πεζοδρόμησης της κεντρικής πλατείας του χωριού.

Συγκεκριμένα το σκεπτικό αφορά στο να κλείνει η πλατεία τους καλοκαιρινούς μήνες τις ώρες 20.00-24.00 .
Ήταν ένα χρόνιο αίτημα κυρίως  των μαμάδων  και των παιδιών ,που αν αποφασιστεί το μέτρο, θα μπορούν απρόσκοπτα να παίζουν στην όμορφη πλατεία ,χωρίς τον φόβο ατυχήματος από διερχόμενα τροχοφόρα.
Είναι μια ορθή κίνηση από πλευράς δήμου , που με το μέτρο αυτό θα κάνει κάπως πιο ανθρώπινη την ζωή των κατοίκων.
Βέβαια υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες λεπτομέρειες που μπορεί να επέμβει ο δήμος και που χωρίς κόστος να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των κατοίκων.Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά την δημιουργία μιας στάσης των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στην αρχή του χωριού, την τοποθέτηση μικρών κάδων απορριμάτων σε όλες τις γειτονιές εκτός από τους μεγάλους που υπάρχουν σε κεντρικά σημεία, τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων καθαρισμού της περιφέρειας του οικισμού, την δεντροφύτευση του περιφερειακού , τον προγραμματισμό ομιλιών για θέματα ιστορίας και πολιτισμού.Είναι μερικές μόνο δράσεις που με μηδαμινό σχεδόν κόστος, θα μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να ευκολύνει τη διαβίωση των κατοίκων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...