Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Σε συνέχεια της συνάντησης της 16ης Ιουλίου 2015 των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που προέρχονται από τους αγροτικούς νομούς της χώρας, υπό τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, συνεδρίασαν σήμερα στα γραφεία του κόμματος ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων και πρώην Υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Τομεάρχης Αγροτικού κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και οι πρώην Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Γεώργιος Καρασμάνης, Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Αν. Γραμματέας της ΚΟ κ. Δημήτριος Κυριαζίδης και στελέχη του κόμματος.
 
Μετά το πέρας της συνάντησης εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες αγρότες υπέστησαν σημαντικές περικοπές, συμβάλλοντας, μέσω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός τους, στην αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε:
1.    Την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων και στοιχείων των αγροτών.
2.    Τη θέσπιση του αφορολόγητου των αγροτών μέχρι τις 12.000 ευρώ.
3.    Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Αντ’ αυτών νομοθέτησε την αύξηση του κόστους παραγωγής, την υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και, για πρώτη φορά από την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη φορολόγηση των πάσης φύσεως αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων.
Τα πρόσθετα μέτρα, τα οποία έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με τους εταίρους και που αφορούν κυρίως την κατακόρυφη αύξηση της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος, την περαιτέρω φορολόγηση επιδοτήσεων και ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής (κατάργηση επιστροφής ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αύξηση του τιμολογίου ρεύματος) θα αποτελέσουν «ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο», όπως χαρακτηριστικά, πριν από λίγες μέρες (30-6-2015), δήλωνε ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα να συνεκτιμήσει τις επιβαρύνσεις, που έχει ήδη επιβάλει, να συνειδητοποιήσει επιτέλους τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ελληνική οικονομία και να αναθεωρήσει πλήρως την φορολογική της πολιτική για τον αγροτικό κόσμο». 

46 ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ 32.000 ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE ART PROJECT



Η τέχνη και η τεχνολογία συναντώνται στις οθόνες μας με ένα κλικ 

Ξεκίνησε το 2011, από την ιδέα μιας ομάδας προγραμματιστών της Google που αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το 20% των εργάσιμων ωρών τους, όπως επιτρέπει η εταιρεία, σε κάποιο δημιουργικό project του ενδιαφέροντός τους.

   Η ιδέα ήταν να κάνουν όσα περισσότερα έργα τέχνης προσβάσιμα στο κοινό του Internet εκμεταλλευόμενοι όλες τις τεχνολογίες, τα μέσα και το bandwidth που διαθέτει η Google.   Την 1η Φεβρουαρίου του 2011 το Google Art Project έκανε τα επίσημα εγκαίνιά του συμπεριλαμβάνοντας στην ψηφιακή συλλογή του αριστουργήματα από 17 μουσεία σε υψηλή ανάλυση. Μουσεία όπως η Tate Gallery του Λονδίνου, το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης και το Uffizi της Φλωρεντίας. 

  Σήμερα το Google Art Project, περιλαμβάνει 32.000 έργα τέχνης από 46 μουσεία, όπου οι επισκέπτες όχι μόνο μπορούν να τα θαυμάσουν σε εικόνες και βίντεο υψηλής ανάλυσης, 3D και μέσω Virtual Reality, αλλά δίνει τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης σε αρκετά από αυτά μέσω του Google street View. Σαν να ήσασταν εκεί!

   Εφοδιαστείτε με μια γρήγορη σύνδεση στο Internet, κατά προτίμηση VDSL από τον ΟΤΕ και κάντε μια βουτιά στην παγκόσμια τέχνη από κάθε τύπο οθόνης όπου κι αν βρίσκεστε. 

Το Google Street View, ενα μνημειώδες έργο – τέκνο του ζευγαρώματος τέχνης και τεχνολογίας περιμένει να το ανακαλύψετε, με ένα κλικ ΕΔΩ4

ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ



Καταγγέλεται ψυχολογικός πόλεμος, εκδικητικές μεταθέσεις, εξευτελισμός 

Το περιστατικό αν και είναι γνωστό στον χώρο της Αστυνομίας, ο Μάριος Φρίξου ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όλο το συμβάν, όπως σας το παραθέτουμε πιο κάτω όπως δημοσιεύτηκε στο Facebook και στο lifenewscy:

   Μια φίλη μου, πρώην μόνιμη Αστυνομικός εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το Σώμα, λόγω της ρατσιστικής και ομοφοβικής στάσης κάποιου πρώην Αρχηγού αστυνομιας!

   Της είπε επί λέξη: "Εάν δεν φύγεις από το σπίτι της φιλενάδας σου (τάδε) θα σου κάμω πόλεμων να φύγεις από τις τάξεις της Αστυνομίας!"   Ακολούθησε μεγάλος ψυχολογικός πόλεμος σε βάρος της που όμοιος του δεν υπήρχε (εκδικητικές μεταθέσεις, χλευασμός, υποτίμηση γυναίκας, εξευτελισμός κλπ)!! 

  Τελικά δεν άντεξε και παραιτήθηκε!! Υπάρχουν βεβαίως μαρτυρίες πολιτών και αστυνομικών προσώπων περί τουτου!! Η εν λόγω, είναι έντιμου και σοβαρού χαρακτήρας, διατηρεί ερωτική σχέση με την επίσης Κύπρια συμβία της εδώ και πολλά χρόνια, και έχουν μαζί τα παιδιά τους που τα μεγαλώνουν με αρχές, αξιοπρέπεια, και καμάρι, όπως όλοι οι σωστοί γονείς!! 

  Όσοι ΛΟΑΤ, βουλευτές, αρμόδιοι, επίτροποι, δικηγόροι, αστυνομικές αρχές, ΠΟΓΟ, δημοσιογράφοι, κλπ θέλετε να εμπλακείτε, αλλά με αξιοπρέπεια πάντα, είστε ευπρόσδεκτοι!!

   Η όλη υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια!! Απλά ως Μάριος έχω να σχολιάσω το εξής: Όλους τους δήθεν "καθωσπρέπει" ούτε να σας κλάσω ούτε να σας φτύσω δεν σας αξίζει!! ΑΧΡΗΣΤΟΙ! 





 Πηγή: www.lifo.gr

ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΪΤ ΜΟΙΧΕΙΑΣ ASHLEY MADISON



Έκθετα τα δεδομένα 37 εκατομμυρίων χρηστών 

Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα σύσσωμου του τεχνολογικού τύπου, το μεγαλύτερο σάιτ μοιχείας στον κόσμο, ονόματι Ashley Madison έπεσε θύμα εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης, εκθέτοντας ορισμένα δεδομένα 37 εκατομυρίων χρηστών του, καθώς και οικονομικά στοιχεία της εταιρείας AVID LIFE media Inc στην οποία ανήκει.

   Η έκθεση του blog για θέματα online ασφάλειας KrebsOnSecurity, του αρθρογράφου της Washington Post Brian Krebs, αναφέρει ότι οι hackers, που αυτοαποκαλούνται "the Impact Team", απαιτούν από την καναδική εταιρεία Avid Life Media να κατεβάσει άμεσα όλα τα σάιτ που της ανήκουν, μεταξύ των οποίων και το Established Men, που υπόσχεται "εχέμυθες επαφές με νεαρές σε επιτυχημένους κυρίους". 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Εάν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις, οι χάκερς απειλούν ότι θα δημοσιεύσουν όλα τα στοιχεία της βάσης δεδομένων που της έκλεψαν, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, διευθύνσεων, αριθμούς πιστωτικών καρτών αλλά και προφίλ με λεπτομερείς περιγραφές σεξουαλικών φαντασιώσεων, αναφέρει το KrebsOnSecurity.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγγραφή στο σάιτ είναι δωρεάν αλλά εάν κάποιος επιθυμεί τη διαγραφή των στοιχείων του πρέπει να καταβάλλει αντίτιμο 19 δολαρίων, γεγονός το οποίο οι χάκερς υποστηρίζουν ότι είναι ψέμμα.


 Πηγή: www.lifo.gr

ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ 27 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 100 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Διαμελισμένα πτώματα και χάος στον κήπο πολιτιστικού κέντρου 

Ανέβηκε κι άλλο ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας στην τουρκική πόλη Σουρούτς, φτάνοντας τους 27. Οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 100, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο Ρόιτερς.
 Η επίθεση σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στην καρδιά της πόλης που βρίσκεται απέναντι από τη συριακή πόλη Κομπάνι όπου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκαν στα τέλη Ιουνίου από τις κουρδικές δυνάμεις έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις



Λίγο αργότερα, έκρηξη σημειώθηκε και στο γειτονικό Κομπάνι, αλλά οι πληροφορίες σχετικά με αυτή την επίθεση παραμένουν συγκεγχυμένες. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η δεύτερη αυτή έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου που διαχειρίζονται οι κούρδοι πολιτοφύλακες YPG, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο της πόλης.
 Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των πολιτοφυλάκων έκανε λόγο για "εκρήξεις" στο Κομπάνι στη διάρκεια επιχείρησης για την απενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν τοποθετήσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
 Αναφορικά με την έκρηξη στο Σουρούτς, την οποία το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε "τρομοκρατική επίθεση", το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε εικόνες με πτώματα να κείτονται κάτω από δένδρα έξω από το κτίριο του πολιτιστικού κέντρου στην πόλη αυτή, που απέχει περίπου 10 χλμ. από το Κομπάνι.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

"Καλούμε όλους να παραμείνουν ενωμένοι και ψύχραιμοι μπροστά σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση, η οποία στοχεύει εναντίον της ενότητας της χώρας μας", αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το υπουργείο.
 "Είδα περισσότερα από 20 πτώματα. Θεωρώ ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι μεγαλύτερος από 50. Ακόμη τους μεταφέρουν με ασθενοφόρα. 'Ηταν μία τεράστια έκρηξη. Όλοι τρανταχτήκαμε", είπε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μεχμέτ. 

Η Περβίν Μπουλντάν, μία βουλευτής του αντιπολιτευόμενου φιλο-κουρδικού κόμματος HDP, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που νεαροί Κούρδοι συγκεντρώνονταν στο πολιτιστικό κέντρο στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής τους στο Κομπάνι. "Νεαροι Τούρκοι και Κούρδοι είχαν συγκεντρωθεί για να περάσουν στο Κομπάνι και ήταν προγραμματισμένες τριήμερες ή τετραήμερες δραστηριότητες", είπε η ίδια στο Ρόιτερς και πρόσθεσε ότι βουλευτές του HDP βρίσκονται καθ' οδόν προς τον τόπο της έκρηξης. 



Νοσοκομειακή πηγή δήλωσε ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 20 κι έκανε επείγουσα έκκληση για αιμοδότες. 




Πηγή: www.lifo.gr

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Μπαίνει ο τύπος στο φαρμακείο που ο φαρμακοποιός είναι αδελφή και ζητά προφυλακτικά.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...