Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ARIDEA CUP. ΦΩΤΟ.

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις πρώτοι γύροι του Aridea Cup, την Πέμπτη στις 11.00 θα γίνουν οι ημιτελικοί των μονών και στις 17.00 οι ημιτελικοί στα διπλά.
Την Παρασκευή το απόγευμα θα γίνουν οι τελικοί.
Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ.
























ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ 2013.


Δυο ταλαντούχα παιδιά από τα σπλάχνα του μορφωτικού συλλόγου Προμάχων, θα είναι οι παρουσιαστές του πολιτιστικού διημέρου, που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο στο γήπεδο του χωριού.
Πρόκειται για τον αγαπητό σε όλους και πολυτάλαντο Κώστα Πουσίνη εκπαιδευτικό και την πανέμορφη Άννα Νέμτση νοσηλεύτρια.
Τα δυο παιδιά μας έχουν στρωθεί στις πρόβες και μελετούν τις έξυπνες ατάκες, με σκοπό να παρουσιάσουν με τον επαγγελματικότερο τρόπο το πολιτιστικό φεστιβάλ και είμαστε σίγουροι, ότι με το μπρίο και την ευστροφία τους, θα κλέψουν την παράσταση.
Καλή επιτυχία!!!


ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΕΙ-ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ.


Αύριο Πέμπτη θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των ονομάτων των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια ,ΤΕΙ,Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.
Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπάιδευσης ενημερώνει ότι τΤην Πέμπτη 29-08-13 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Δ/νσεων Δ.Ε. θα αποσταλούν οι επιτυχόντες κατά Λύκειο (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) αρμοδιότητάς σας και παρακαλούμε να μεριμνήσετε έτσι ώστε:
α) είτε να προωθήσετε το αντίστοιχο ανά Λύκειο ηλεκτρονικό αρχείο επιτυχόντων σε όλα τα Λύκεια αρμοδιότητάς σας, αφού πρώτα έχετε ενημερώσει σχετικά τους Διευθυντές Λυκείων σας, (επισημαίνεται ότι σε κάθε Λύκειο θα αποσταλεί μόνο το αρχείο του αντίστοιχου Λυκείου),
β) είτε να καλέσετε τους Διευθυντές των Λυκείων αρμοδιότητάς σας ή τους εκπροσώπους τους για να παραλάβουν ο καθένας τους το αρχείο επιτυχόντων (ηλεκτρονικό ή εκτυπωμένο) της σχολικής του μονάδας.
γ/Σε κάθε περίπτωση, οι καταστάσεις των επιτυχόντων κάθε Λυκείου θα πρέπει να αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας σε εμφανές και προσιτό για τους ενδιαφερόμενους σημείο του Λυκείου. 



ΠΗΓΗ...http://www.likio.gr

ΤΑ "ΕΧΩ" ΚΑΙ ΤΑ "ΔΕΝ".


Από την Χριστίνα Π. 
"Έχω ένα κόμπο στο λαιμό και μια θηλιά που όλο στενεύει."
 Κι είναι μέρες που σφίγγει πράγματι πολύ και λες θα τα παρατήσω. Θα δεχτώ έτσι ήσυχα το τέλος, γιατί άλλωστε δεν έχω και τίποτα για να παλέψω. Κι είναι αλήθεια πολλά αυτά που δεν έχεις.
 Δεν έχεις δουλειά και δεν έχεις λεφτά. Κι όλο το καλοκαίρι το πέρασες στην πλατεία του χωριού σου, πίνοντας μπύρες από το περίπτερο, άντε στην καλύτερη περίπτωση με βόλτες δίπλα στη θάλασσα και ένα μπολάκι λουκουμάδες στο χέρι.
 Τίποτα δε μοιάζει όπως τότε, που έκανες τις διακοπές σου σε 3 διαφορετικά νησιά, άνοιγες μπουκάλια και κέρναγες σφηνάκια και την παρέα απέναντι. Μπορεί να το σκέφτεσαι και να το ξανασκέφτεσαι να πάρεις ένα γαμημένο μοχίτο, γιατί έχει 8 ευρώ κι αυτό ισούται με 2 φρέντο καπουτσίνο.
 Μπορεί οι μόνες διακοπές που μπόρεσες να πας τα τελευταία καλοκαίρια και που θα συνεχίσεις να πηγαίνεις τα επόμενα, να είναι σε κάμπινγκ, δύο άτομα σε μονή σκηνή και να ξυπνάς στις 7 το πρωί από τον ήλιο αναθεματίζοντας την τύχη σου, που πάλι την βάλατε στη λάθος θέση!
   Μπορεί να νιώθεις χρησιμοποιημένος, σχεδόν βιασμένος που τρέπεσαι σε φυγή από τη χώρα σου, τη χώρα που αγάπησες, μα δε σ' αγάπησε αυτή, για ένα μεταπτυχιακό -με τα λεφτά που μόνο δεν περισσεύουν από τους γονείς σου- και ένα καλύτερο μέλλον. Μπορεί να είσαι 25 και να ξυπνάς ακόμα στο παιδικό σου δωμάτιο, να μην αντέχεις άλλο να βλέπεις την μπεμπέ γαλαζοκίτρινη ντουλάπα σου και τις φωτογραφίες από τα καρναβάλια του '95 που είσαι ντυμένος δέντρο.
 Μπορεί να μην έχεις την τέλεια σχέση κι όλο να βρίσκεις τους πιο απίθανους λόγους για να μαλώσεις.
 Μπορεί να μην έχεις σχέση κι ακόμα να σου τριβελίζει το μυαλό εκείνος ο μεγάλος έρωτας, που νόμιζες ότι θα παντρευτείτε κι ότι θα κάνετε παιδιά.
 Μπορεί ακόμα να σου τριβελίζουν το μυαλό τα πόσα ήθελες να κάνεις αλλιώς και δεν τα έκανες. Τα πόσα θες να κάνεις αλλιώς και δεν τα κάνεις. Το πόσο θέλεις να δώσεις τέλος στο άχρωμο παρόν σου, το πόσο θέλεις να γίνεις κάτι που να σου αρέσει.
 Κι αντ' αυτού κάθεσαι μπροστά σε μια οθόνη πατώντας ριφρές κάθε 3 λεπτά, ανεβάζοντας φωτογραφίες από τη χθεσινοβραδινή κραιπάλη, -καλά που υπάρχει και το φέισμπουκ και νομίζουμε ότι κάποιον πείθουμε ακόμα περί των καταπληκτικών ζωών μας- γράφοντας στο τουίτερ αστεία, προκαλώντας γέλια που δεν θα ακούσεις ποτέ ή συνειδητοποιώντας την τραγικότητα της κατάστασής σου, κάνοντας ταυτοχρόνως τσατ με επίδοξους διεκδικητές μιας θέσης στο κρεβάτι σου.
   Όλα αυτά, δεν τα έχεις. Ούτε εγώ.
Είναι όμως και καμιά φορά όμως που σκέφτομαι πως κάτι έχω.
  Έχω τη μαμά μου που κάθε μέρα με ρωτάει με παράπονο αν έφαγα και πότε έφαγα και ότι πρέπει να προσέχω τη διατροφή μου, γιατί δεν κάνουν καλό τα φαστ φουντ και ανεβάζουν τη χοληστερίνη. Και την αδερφή μου έχω, που με αγαπάει πολύ κι όλο μου φέρνει κάτι από όπου κι αν πάει, γιατί το είδε και με θυμήθηκε (κι ας εγώ ακόμα της χρωστάω το δώρο γενεθλίων) και με μαλώνει κιόλας και τότε είμαι σίγουρη, γιατί το ξέρω πως το μόνο που θέλει, είναι να με δει ευτυχισμένη. Κι άλλα έχω.
 Έχω την καλύτερή μου φίλη, που μπορεί να είμαστε πλέον μακρυά, αλλά είναι σα να πίνουμε καφέ κάθε απόγευμα. Και ένα σπάνιο άτομο, που είναι κοντά μου και που κάθε μια φορά που είμαστε μαζί, νιώθω τυχερή που το γνώρισα και ευγνωμοσύνη, που με έκανε να ξαναπιστέψω στους ανθρώπους.
 Γιατί ξέρεις, άνθρωποι υπάρχουν, έτσι ακριβώς όπως τους θέλεις, που θα σε αγαπήσουν και θα σε αγκαλιάσουν και θα είναι εκεί, που δεν θα σε προδώσουν.
 Υπάρχουν άνθρωποι στα μέτρα σου ακριβώς, αρκεί να ψάξεις να τους βρεις. Έχω και τον μπαμπά μου έχω. Που με αγαπάει κι αυτός κι ας είναι μετρημένες οι φορές στα δάχτυλα που θυμάμαι να μου το λέει. Έχω...
 Και κάποιον άλλον έχω, που έρχεται και φεύγει. Μα που είναι κάτι από εμένα και ξέρω πια πως κι εγώ είμαι κάτι απ' αυτόν. Κι άλλωστε, σκέφτομαι, συνήθως τίποτα παραπάνω δεν είμαστε από περαστικοί στις ζωές των άλλων.
    Κι αν όσο είμαστε σε μια κοινή πορεία μπορούμε να κάνουμε τον άλλον να χαμογελάει λίγο παραπάνω από όσο πριν μας γνωρίσει, τότε αυτό είναι επιτυχία.
 Έχω και τις μουσικές μου έχω και τα τραγούδια μου και τους στίχους μου, που δίνουν στη ζωή μου ρυθμό και στις σκέψεις μου σχήμα. Κι έχω κι αυτό που νιώθω να πετάω ανάμεσα στα σύννεφα, απλά επειδή ανακάλυψα ένα καινούριο τραγούδι που μπορεί να το ακούω για μέρες ασταμάτητα και να ζω εξαιτίας του σε έναν υπέροχο κόσμο για λίγο. Έχω και τη θάλασσα έχω, σε μια πόλη που αν τίποτα άλλο αν δεν έχει να μου προσφέρει έχει τουλάχιστον αυτό.
 Και τον ήλιο έχω κι ένα παράθυρο που κοιτάει τον ουρανό.
 Και ξέρω, μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά πιο μεγάλη ευτυχία από το να ξυπνάς και να κοιτάς τον ήλιο στα μάτια δε θα βρεις. Κι έχω ακόμα εκείνο το παγκάκι στην άκρη της παραλίας, που πάντα το βρίσκω άδειο επειδή είναι λίγο σπασμένη η πλάτη. Κάθομαι όμως, γιατί μόνο εγώ ξέρω πως έχει την πιο όμορφη θέα, και βλέπω τα καράβια να φεύγουν μα και να έρχονται και διαβάζω λίγο από το βιβλίο μου, μα πιο πολύ κοιτάω τους περαστικούς. Κι εκεί κοντά στο κίτρινο ηλιοβασίλεμα, που τόσο πολύ μισώ, βλέπω έναν παππού και μια γιαγιά πιασμένους χέρι χέρι να περπατάνε.
 Κι ύστερα χαμογελάω ανακουφισμένη και ουρλιάζω από μέσα μου "Ναι το ήξερα ότι υπάρχει! Υπάρχει το πάντα! Σας το είχα πει ότι υπάρχει!"   Όλα αυτά, τα έχω. 
Είναι ολόδικά μου. Και τα έχεις κι εσύ. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΕΙ.


Το βίντεο που έκανε όλο το κόσμο να δακρύσειEκατομμύρια επισκέψεις στις πρώτες ημέρες συγκέντρωσε το πεντάλεπτο βίντεο «Positive compilation of  Russian dash cams» («Θετική συλλογή από ρωσικές κάμερες») που ανέβηκε στο YouTube και το οποίο περιλαμβάνει στιγμιότυπα που έχουν τραβηχτεί από κάμερες αυτοκινήτων.
Αυτή η συλλογή βίντεο, όπου εικονίζονται Ρώσοι που πραγματοποιούν καλές πράξεις, έκανε πολλούς ανθρώπους να αναθεωρήσουν τις αντιλήψεις τους για τη Ρωσία.
Στα σχόλια που έχουν αναρτηθεί για το βίντεο υπάρχουν άνθρωποι που παραδέχονται ότι έκλαψαν την ώρα που το έβλεπαν και πως οι σκηνές αυτές αποκατέστησαν την πίστη τους στην ανθρωπιά.


ΑΝ ΥΠΗΡΧΕΣ ΘΑ ΣΕ ΨΩΝΙΖΑ.



Από τον Βάιο Ντάφο 
Αγαπητό μου ημερολόγιο, Άλλη μια ανούσια και θλιβερή μέρα ξημέρωσε στην ηρωική και πολυτραγουδισμένη πόλη. Έχει πάει ήδη έντεκα το πρωί. Έχω πιει τον καφέ μου-φρέντο καπουτσίνο γλυκό- σε ποτήρι από κρύσταλλο Βοημίας. Είναι δέκα καρατίων, μαζί με το καφέ!
   Σήμερα πληρώθηκα. Πήρα ζεστά ζεστά πεντακόσια ευρώ. Ένας κόσμος από χρώματα άνοιξε γύρω μου. Τσάντες επώνυμες, γραβάτες πουκάμισα και παπούτσια από δέρμα δεινοσαύρου-ανεκτίμητης αξίας- πέφτουν από τον ουρανό την στιγμή που κάνω ανάληψη των χρημάτων.
   Προχώρησα στον κεντρικό δρόμο. Ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα με χειροκροτούν και με φλερτάρουν για να μου φάνε το μωβ χαρτονόμισμα μου, αυτό το μοναδικό χαρτονόμισμα που είναι σήμερα όλη μου η ζωή. Έλαμπα και ήμουν σαν θεός. Πληρώθηκα, ναι πληρώθηκα!
   Αγόρασα πέντε ζευγάρια παπούτσια και δύο ζευγάρια κάλτσες και πέντε φανελάκια. Βάλε άλλα δύο φανελάκια κυρ πωλητή, και οχτώ ζευγάρια παπούτσια. Έχουμε γιορτή, μεγάλη γιορτή. Βάλε και παιχνίδια για τα παιδιά, ηλεκτρονικά και PSP και δέκα i-phone. Έχουμε μεγάλη γιορτή κυρ πωλητή. Πληρώθηκα και έγινα ακατανίκητος.
  Ο μισθός μου ανέρχεται σε πέντε πράσινα χαρτονομίσματα.
   Έφτασε το βράδυ. Δεν έχω χρήματα. Μόνο αντικείμενα. Δεν βρήκα τους φίλους μου σήμερα. Ούτε το αίσθημα. Ξέχασα να τους τηλεφωνήσω. Μου χαν πει να συναντηθούμε, άλλα δεν έχω όρεξη. Νιώθω ξεζουμισμένος σαν να μπήκα στον αποχυμωτή.  Μένω σπίτι με ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα. Φοβάμαι. Με κοιτάζουν όλα τα αντικείμενα που αγόρασα  με ένα παγωμένο βλέμμα. O αποχυμωτής μάλιστα μου έκλεισε το μάτι. Ήμουν μόνος, περιμένοντας μια άλλη μέρα. Μια ψυχή ανάμεσα στα άψυχα.
   Με εκτίμηση Ένας φοβισμένος υπέρ-καταναλωτής. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ένας φουκαράς αποκοιμήθηκε μέρα μεσημέρι στην πλαζ και ο ήλιος του έκαψε τα μπούτια, τα οποία ήταν στον ήλιο.

ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ.


Του Zoetic 
Μεγαλώνοντας κατέληξα σε δυο σκληρές διαπιστώσεις.   Διαπίστωση Α,  όποιος βρίζει, βρίζει τον άλλον. Μιλάμε για απόσταγμα πείρας!
   Διαπίστωση Β, τα ζευγάρια ξεπουπουλιάζονται με μεγαλύτερη συχνότητα το καλοκαίρι.
   Με την διαπίστωση Α, δεν θα ασχοληθώ απόψε διότι νηστεύω. Όλο άσχετες δικαιολογίες επινοώ για να ξεφεύγω. 
  Τέλος πάντων. 
  Είναι νύχτα, σε περίπτωση που σε απασχολεί το πλαίσιο που με περιβάλλει. Είμαι σε ένα μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα. Ογδόντα ευρώ η βραδιά. Τζάμπα!
   Μετράω το μήκος του πέους μου χρησιμοποιώντας σαν μέτρο το τηλεκοντρόλ του κλιματιστικού για να περάσει η ώρα.
   Στο δεξί μου χέρι υπάρχει ένα ρεστοράν που μαζεύει μεσήλικες βαλκάνιους οι οποίοι τρώνε μπιφτέκια ακούγοντας το “Unforgettable” , ενώ πίσω δεξιά υπάρχει μια εκκλησία που  γιορτάζει κάτι και ο παπάς έχει βγάλει μικροφωνική.
   Ο ένας προσπαθεί να σκεπάσει τον άλλο.
  Μιλάμε για την επιτομή της επίδειξης ανυποχώρητου κύρους.   «Unforgettable, that's what you are…Εὐλόγει, ἡ ψυχή μου, τὸν Κύριον καί, πάντα τὰ ἐντός μου, τὸ ὄνομα τὸ ἅγιον αὐτοῦ…Unforgettable though near or far ΛΕΜΕΕΕΕΕΕ!»
   DJ Αγαμέμνονας versus παπά Τζίμης, σημειώσατε Χ ημίχρονο, Χ τελικό.
     Βαλκανική ραψωδία.  Αν ήταν, εδώ δίπλα, ο Κουστουρίτσα θα έκανε θαύματα.
   Λοιπόν, διαπίστωση Β.
   Το καλοκαίρι, μανάρια και μανάρες, τα ζευγάρια μαλώνουν γιατί η ζέστη φέρνει στο φως τα μπούτια και τους κώλους των άλλων,  που συγκάλυπτε,  με πολλή λεπτότητα, το κρύο και αυτές είναι εικόνες που ούτε η έξυπνη σήτα μπορεί να εμποδίσει.
     Το  ξεγύμνωμα, αυτό, κάνει τους εραστές να αμφισβητούν τα πρωτεία του έτερου ήμισυ, σε κάθε επίπεδο, αν και αυτό που μας αφορά εδώ είναι το ερωτικό.
   Και να σου οι γκρίνιες, που ποτέ όμως δεν έχουν σαν ζητούμενο την αλήθεια της επιθυμίας για κάτι άλλο, μα συνήθως αφορούν το ποιος άφησε ανοιχτό το καπάκι του αντιπιτυριδικού σαμπουάν, ποιος έφαγε την τελευταία φέτα προσούτο, ποιος έκανε μπάφο και ξέχασε να ανάψει τον αποροφητήρα,  ποιος αφού σκότωσε το κουνούπι στο ταβάνι, με  την παντόφλα, δεν έβαλε σκάλα για να σκουπίσει τα αίματα!
   Τσου! Το σκοτεινό διακύβευμα είναι πάντα η επιθυμία για αυτό που δεν έχεις και κυκλοφορεί ξεβράκωτο πανάθεμά το. Παραδεχτείτε το ρε μασκαράδες!
   Αυτός είναι ο λόγος που από τους  ερωτικούς ύμνους,  τόσο ο Σεραφείμ,  όσο και η Σπυριδούλα το γύρισαν στα επικά μοιρολόγια και τους καυγάδες.
   Δεν είναι αυτός ο λόγος αλλά κάτι πιο βαθύ; Για πες. Δεν σε ακούω! Καλά, άστο, αν ήταν έτσι θα τσακωνόσασταν κάθε εποχή. Ο Zoetic  σας προτείνει υπεύθυνα να μην αντιστέκεστε στην επιθυμία. Μη συντηρείτε το ανικανοποίητο  που δηλητηριάζει τη σχέση σας. Αφεθείτε στον πειρασμό  όσο πιο άμεσα  αλλά και μυστικά  μπορείτε.
  Αν βέβαια το να ενδώσετε έχει συνέπειες πιο καταστροφικές και από τις προφητείες του Νοστράδαμου  τότε παίξτε αλλιώς το παιχνίδι. Σκεφτείτε πως ακόμα και το λαδωμένο με δείκτη προστασίας 0,5 γκομενάκι, έχει και αυτό ατέλειες όπως: πολύ μεγάλο πουλί, πολύ ψηλά πόδια, πολύ μεγάλη περιουσία, λίγο μυαλό.
   Ήμαρτον! Ή  ξαναέβαλε ο DJ  το Unforgettable  ή ο παπάς λάλησε και άρχισε τα μπλουζ!
  Λοιπόν, κλείνω πριν με ζαλίσει.
   Αλλάξτε ερμηνευτικό κώδικα για τα κακώς κείμενα του καλοκαιριού. Πίσω από κάθε καλοκαιρινή γκρίνια ελλοχεύει το βασικό ένστικτο μιας εκ’ νέου αποπλάνησης. Οι φωνές για τα ξεραμένα λίπη στο ταψί  δεν είναι παρά μια ακόμα αλληγορία.   Απαντήστε με ένα «στα μούτρα σου» ή «καθρεφτάκι», όχι ότι πιάνει αλλά έτσι σε καυγά να βρισκόμαστε. 



ΠΗΓΗ... www.lifo.gr

ΤΟ SITE ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΧΗ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.



Η μάταιη προσπάθεια να παραμείνεις ζωντανός στην μνήμη των ανθρώπων 
ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ.
O αθλητικογράφος Martin Manley αυτοκτόνησε στις 15 Αυγούστου ανήμερα των γενεθλίων του σε ένα πάρκινγκ στο Kansas. Ήταν 60 ετών. Ένα χρόνο πριν αποφάσισε να δημιουργήσει κρυφά από όλους ένα site αφιερωμένο στον ίδιο, και στην απόφαση του να αυτοκτονήσει. Το site προγραμματίστηκε από τον ίδιο να ανέβει λίγο μετά την αυτοκτονία του. Έτσι και έγινε. Το www.MartinManleyLifeandDeath.com έμεινε ενεργό για 24 ώρες. Η Yahoo αποφάσισε ότι έπρεπε να το κατεβάσει.
   Έγραψε πως ήταν απόλυτα υγιής και ευτυχισμένος. Χωρίς οικονομικά προβλήματα, δίχως κατάθλιψη, ότι είχε χόμπι και δεν ένιωθε μοναξιά. Απλά αποφάσισε πως τα 60 χρόνια ήταν αρκετά για να ζήσει, καθώς η παραγωγική του ηλικία ήταν παρελθόν, ενώ φοβόταν την αδυναμία των γηρατειών. «Δεν ήθελα να πεθάνω. Αν μπορούσα με ένα μαγικό ραβδί να εξασφαλίσω ότι θα ζήσω ως τα 200 μου, θα το έκανα. Δυστυχώς δεν έχω αυτή την επιλογή. Αφού λοιπόν ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, το ερώτημα ήταν ένα: Θέλω να ζήσω όσο περισσότερο μπορώ ή να διαλέξω το χρόνο και τον τρόπο του θανάτου μου; Αυτή ήταν η επιλογή μου», έγραψε στο site.
     Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην είδηση ήταν αυτή η δήλωση του: «Όταν πεθάνει κανείς, τον θυμούνται με λίγες γραμμές στον επικήδειο που δημοσιεύεται την επόμενη ημέρα, όταν πλέον είσαι πολύ μεγάλος για να ενδιαφέρει κάποιον το ότι πέθανες. Ή μπορεί να σε θυμούνται για χρόνια με ένα site σαν αυτό. Αυτή ήταν η επιλογή μου» Ήθελε να τον θυμούνται με ένα site, το οποίο κατέβηκε μέσα σε 24 ώρες. Διάβασα κάποια σχόλια που έλεγαν ότι η πράξη του είναι «κουλ» κάποια άλλα που τον κατηγορούσαν για νάρκισσο, άλλοι έγραφαν ότι είναι το πιο πρωτότυπο σημείωμα αυτοκτονίας. 

      Εμένα πάλι μου φάνηκε ότι η πράξη του συμπυκνώνει όλη την ματαιότητα της ανθρώπινης φύσης. Την μάταιη προσπάθεια του ανθρώπου να τον θυμούνται μετά το θάνατο του έστω και μέσω της ψηφιακής ζωής. Η μνήμη όμως δεν έχει να κάνει με ψηφία. Αυτό που κρατάει «ζωντανό» έναν άνθρωπο μετά το θάνατο του είναι οι μνήμες των ανθρώπων που έζησαν κοντά του. Χάνεται οριστικά όταν γίνουν χώμα και αυτοί. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Αυτοί που έχουν ξεφύγει από το μέσο όρο και το έργο τους (καλλιτεχνικό, επιστημονικό, συγγραφικό κ.τ.λ) τους κρατάει ζωντανούς αιώνες μετά το θάνατο τους.
   Αυτοί μένουν ζωντανοί στις μνήμες των ανθρώπων μέσω του έργου τους. Συνεχίζουν να απασχολούν τον κόσμο και να έχουν ένα δυναμικό παρόν στις συζητήσεις των ανθρώπων. Τόσο στην πραγματική όσο και στην ψηφιακή ζωή. Δείτε μόνο τις σελίδες στο ίντερνετ που είναι αφιερωμένες σε διάφορες προσωπικότητες που έγραψαν ιστορία με το έργο τους, στις καινούριες ειδήσεις που βγαίνουν για αυτούς δεκαετίες μετά τον θάνατο τους, στα βιβλία που κυκλοφορούν, στα άγνωστα κομμάτια της ζωής τους που έρχονται στο φως χρόνια μετά το θάνατο τους. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι με άγχη υστεροφημίας όπως ο Martin Manley πρέπει να συνηθίσουν την πραγματικότητα: Θα μείνουν στην μνήμη μόνο των ανθρώπων που συνδέθηκαν ουσιαστικά μαζί τους μέχρι να γίνουν χώμα και αυτοί.
   Υ. Γ O Martin Manley έκανε και μια ψηφιακή πλάκα. Έδωσε οδηγίες στο site για την εύρεση ένα κουτιού με νομίσματα αξίας 200.000$ τα οποία υποτίθεται ήταν κρυμμένα σε κάποιο πάρκο. Δεκάδες άτομα έσπευσαν για να βρουν το θησαυρό ο οποίος αποδείχθηκε άνθρακας: Τα είχε δωρίσει λίγες μέρες πριν το θάνατο του. Αυτό μάλιστα το βρήκα «κουλ»! Έπρεπε να πεθάνει για να κάνει αυτή την ωραία πλάκα;
   Υ.Γ2 Με τόσο υπαρξιακά άγχη στο παρόν μένει σε κάποιους χρόνος να σκεφτούν τι θα γίνει αφού πεθάνουν; Μου φαίνεται τρελό. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΜΙΚΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ...

Μικρέ αδελφέ μου...

Μικρέ αδελφέ μου… δεν θέλω να σου χαλάσω την ηρεμία σου… 
Aλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να σε προειδοποιήσω για αυτό που έρχεται…
Δεν ξέρω πως αλλιώς να σου ουρλιάξω, «φυλάξου!!!»…
Η φωτιά είναι πιο δυνατή από τα αδύναμα να τη σβήσουν χεράκια σου…
Και έρχεται καταπάνω σου! 
Με τρομακτική ταχύτητα!
Και θα γεμίσει εγκαύματα το τρυφερό πρόσωπό σου…
Και τότε μικρέ αδελφέ μου δεν θα προλαβαίνεις να διακρίνεις χρώμα…
Ηλικία...
Εθνικότητα…
Θρησκεία…
Γλώσσα…
Πατρίδα…
Τότε θα είναι όλα ένα χρώμα… αυτό του αίματος!
Και μια κραυγή… αυτή του θανάτου!
Και ένα πτώμα… το δικό σου!
Τότε… θα είναι όλα ένα χρώμα… αυτό του αίματος!
Αλήθεια μικρέ αδελφέ μου... δε νοιώθεις τη καυτή ανάσα τους στο σβέρκο σου;...
Η ακόμα πιστεύεις πως ο κόσμος σου είναι τα 131.621 τετραγωνικά χιλιόμετρα της όμορφης χώρας σου...(;) ... 
Αχ μικρέ μου αδελφέ...πόσο μικρός παρέμεινες και συ... 
Όσο μικρή κατάντησαν τη χώρα σου...
μα ... μη στεναχωριέσαι μικρέ μου αδελφέ...βάλε μια κούπα καφέ δίπλα σου και απόλαυσε στις τηλεοράσεις σου τους υπουργούς σου να μαλώνουν για ποιος θα κατεβάσει πρώτος το τσεκούρι στο λαιμό σου... ως μελλοθάνατος ας έχεις την ευχαρίστηση να διαλέξεις τον δήμιο σου!

Νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών! Ποίηση: χάρης καφετζόπουλος




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΒΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ.


Μία εκπληκτική εφαρμογή η οποία σας επιτρέπει να δείτε βαμμένους τους τοίχους διάφορων δωματίων με τα χρώματα που σας αρέσουν και όχι μόνο.

Οι περισσότεροι άντρες επειδή δεν έχουν συγκεκριμένη άποψη για το πώς θέλουν να είναι η διακόσμηση του σπιτιού τους, μιας και το μόνο που τους απασχολεί είναι που θα βάλουν την τηλεόρασή τους, αφήνουν όλη την διακόσμηση του σπιτιού αλλά και τα χρώματα των τοίχων στα χέρια των συντρόφων τους ή απλά στη μοίρα…

Το site διακόσμησης HouseBeautiful διαθέτει μία εκπληκτική εφαρμογή η οποία μπορεί και προσομοιώνει όλα τα χρώματα που θα μπορούσατε να βάψετε ένα δωμάτιο live για να μπορέσετε να πάρετε μία γεύση του πως θα είναι το σπίτι αν το βάψετε σε ένα χρώμα που σας αρέσει και να αποφασίσετε τελικά αν θα έρθει ο μπογιατζής να το κάνει πραγματικότητα ή όχι…

Επίσης όσοι είναι περίεργοι και θέλουν να κάνουν περισσότερες αλλαγές στο σπίτι τους μπορούν να πάρουν κάποια ιδέα για τη διακόσμηση όλων των χώρων του σπιτιού τους καθώς και συμβουλές για το design, έξυπνες λύσεις και προτάσεις, τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με το γούστο σας.

"ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΣΤΡΑ ".

15Του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Εις όλην την Χριστιανοσύνη
μία είναι μόνη Παναγία, αγνή:

Κόρη παιδίσκη, Αγία των Αγίων,
χωρίς Χριστόν παιδί στα χέρια
και τρεφομένη με αγγέλων άρτον.

Κι εσύ, ίσως μόνη συ,
Παναγία η Κουνίστρα,
η Κουνίστρα συ·
εφανερώθη στης Σκιάθου το νησί,
εις δένδρον πεύκου επάνω καθισμένη
κι εκινείτο από αιώραν τερπνήν,

όπως αι κορασίδες συνηθίζουν,
κι εμπρός της έκαιεν ακοίμητος κανδήλα.

Κι εφανερώθη, κι όλος ο λαός
μετά θυμιαμάτων και λαμπάδων
εν θεία λιτανεία την προέπεμψε,
κι εκτίσθη τότε ωραίος ναίσκος λευκός
με μάρμαρα, κι εστολίσθη με πιατάκια,
ωραία ελληνικά πιατάκια,
του έθνους του εκλεκτού

κι όλος ο ήλιος έλαμπε τον ναόν της
κι όλα τα αστέρια την εφεγγοβόλουν
και η σελήνη την έλαμπε γλυκά.

Κι είδεν η Κόρη του λαού την πίστιν,
είδε και την πτωχείαν κι εσπλαχνίσθη,
όπως το πάλαι ο Υιός της
τους είχε σπλαχνισθή,
ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα.
Κι ήρχισε να γιατρεύει τους αρρώστους,
ιάτρευσε και τους δαιμονισμένους,

που εταράττοντο φοβερά,
άμα επλησίαζον αυτήν.

Εις δύο χονδρούς κρίκους,
εις τον τοίχον εμπηγμένους,
τους έδεναν με αλυσσίδες διπλές.
Καί έφευγαν τα δαιμόνια με τρόμον
στην χάριν της πανάγνου Κόρης

με την νηστείαν και την προσευχήν.

Κι ένα δαιμόνιον πείσμον, οργίλον,
καθώς εφυγαδεύθη με κρότον πολύν,
έσπασε δύο κυπαρισσιών τας κορυφάς,
έξω του ναού,
επειδή δεν είχε παραχώρησιν

να κάμει άλλο μεγαλύτερον κακόν.

Η χάρις σου,
του ιερού σου η ειρήνη,
ω Παναγία, Κουνίστρα μου καλή,
αυτή να διανέμει την γαλήνη
εις την ψυχή μου την αμαρτωλή.
 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει τους πολίτες της Αλμωπίας ότι προχώρησε στην προμήθεια ενός ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων για το Κλειστό Γυμναστήριο Αριδαίας. Ο ηλεκτρονικός πίνακας είναι κατάλληλος για τα αποτελέσματα των αγώνων καλαθοσφαίρισης, αντισφαίρισης, χειροσφαίρισης και άλλων αθλημάτων και είναι σύμφωνος με τους κανονισμούς των ομοσπονδιών FIFA,EOK.
Ο ηλεκτρονικός πίνακας έχει τοποθετηθεί εδώ και λίγες μέρες στο Κλειστό Γυμναστήριο Αριδαίας και έχει ελεγχθεί ως προς την χρήση του.
Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό πίνακα τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, εξασφαλίζοντας ακρίβεια χρόνου και τη δυνατότητα επαναφοράς των αποτελεσμάτων του τελευταίου αγώνα  και επιπλέον παρέχει στους θεατές  ένα άριστο οπτικό αποτέλεσμα ακόμα και από μεγάλη απόσταση.


Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλμωπίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...