Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΑΣ Πρόμαχοι - Δόξα Μελισσίου 3 - 2

Ποιοτικό ποδόσφαιρο, με συναρπαστική διακύμανση του σκορ παίχτηκε στο γήπεδο «Χρήστος Τζιβάνης» των Προμάχων, όπου ο τοπικός ΑΣ Πρόμαχοι πέτυχε την απόλυτη ανατροπή κερδίζοντας την Δόξα Μελισσίου με σκορ 3-2.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι και παίζοντας με επιθετικό πνεύμα, υπερίσχυσαν των αντιπάλων τους στο πρώτο ημίωρο του αγώνα πετυχαίνοντας μάλιστα δύο όμορφα τέρματα. Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν μετά το αρχικό σοκ και αντέδρασαν με πείσμα και πάθος, υπερφαλαγγίζοντας την σθεναρή άμυνα των φιλοξενούμενων και αποδίδοντας ποδόσφαιρο αξιώσεων, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Το φιλμ του αγώνα:
Στο 10' τεχνικό σουτ του Σιδηρόπουλου της Δόξας, η μπάλα χτυπάει το οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνεται.
Στο 17' ανατρέπεται στην περιοχή των γηπεδούχων ο Σιδηρόπουλος από το Γ. Νάνο των Προμάχων, το πέναλτι χτυπάει ο ίδιος και σημειώνει το 0-1.
Το 0-2 πετυχαίνει ο Καπουσούζης στο 26' με πλασέ σουτ, εκμεταλλευόμενος  λάθος της αντιπάλου άμυνας.
Στο 29' έρχεται η πρώτη αντίδραση των Προμάχων με κοντινό σουτ πλασέ του Gazy, γράφοντας το 1-2.
Ο εξαίρετος σήμερα Γ. Νάνος, που με την απόδοσή του επιβεβαίωσε τον ρόλο του πραγματικού ηγέτη τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχικά, εκμεταλλεύεται μια σύγχυση στην άμυνα της Δόξας, και πλασάρει με επιτυχία σημειώνοντας το 2-2 στο 65'.
Το τελικό 3-2 πετυχαίνει με τεχνικό σουτ στο αριστερό παραθυράκι της εστίας της Δόξας, ο Τσιμτσιρίδης στο 82' λυτρώνοντας με τον τρόπο αυτό τους διψασμένους για βαθμούς γηπεδούχους.

Από τους Προμάχους διακρίθηκαν οι Γ. Νάνος (κορυφαίος του αγώνα), Μιχαηλίδης, Κώνστας και Τσιμτσιρίδης.
Από την Δόξα ξεχώρισαν οι Βασιλειάδης, Φωστηρόπουλος, Σιδηρόπουλος και Χατζηδάκης.

Η διαιτησία του κυρίου Τρυψιάνη (Αδραμάνης – Λαμπρίδης) ήταν πολύ καλή και ακριβοδίκαιη.

ΑΣ Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Γ. Νάνος (Ν. Νάνος), Μιχαηλίδης, Μεσκίνης (Άτζος), Ledy, Κώνστας, Κοτζαμανώλης (Σατζάκης), Μούγιος, Τσιμτσιρίδης, Gazy (Καλογιάννης), Μίτσκας. Προπονητής: Δεμίρης.

ΔΟΞΑ Μελισσίου: Βασιλειάδης, Λητοβόλης (Τζάτσης), Βερβελής, Φωστηρόπουλος, Σερέτης, Σιδηρόπουλος, Λιτοβόλης, Χατζηδάκης, Καπουσούζης, Δουλκερίδης (Τουλγαρίδης), Φουρεράι (Χαρμανάς). Προπονητής: Ντιμτσούδης.

































Γενική Συνέλευση του σωματείου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
   «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ»
 
Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 20/21/22 και 23 περί «ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ» του καταστατικού του σωματείου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ,το Διοικητικό Συμβούλιο, καλεί τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου, σε  Γενική Συνέλευση, στις 3/11/2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 17:00 στο πρώτο όροφο του καταστήματος  ΣΥΜΒΟΛΗ με τα παρακάτω:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 

Παρουσίαση και έγκριση Διοικητικού Απολογισμού από 1.1.2017 έως 31.12. 2017.
Παρουσίαση και έγκριση Οικονομικού Απολογισμού από 1.1.2017 έως 31.12.2017
       3.    Διάφορα θέματα
Παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η νόμιμη απαρτία.
 Σε περίπτωση μη απαρτίας(50%+1 ) την παραπάνω ημέρα και ώρα, η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, θα επαναληφθεί χωρίς άλλη πρόσκληση στις 10/11/2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 17:00 στον ίδιο τόπο και χώρο με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, οπότε η γενική Συνέλευση θα θεωρηθεί ότι έχει απαρτία, όσα μέλη και αν παρευρεθούν.
                                                         Με εκτίμηση για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ιατρίδης Γεώργιος

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αναστασία Γιακουμή


Παραδοσιακός γάμος στους Προμάχους. (Ο Σταυρός της νύφης)


Στην αυλή του σπιτιού της νύφης.
Όπου η ένωση των σογιών προετοιμάζει το ζευγάρι για τον δρόμο προς το "...ους ο Θεός συνέζευξε..."
Οι δερβίσηδες ντυμένοι με την παραδοσιακή φορεσιά, κραδαίνοντας τα μπουκάλια με το τσίπουρο, τον δίσκο με τα πολύχρωμα στραγάλια και τις ξανθές σταφίδες, κάποιοι κρατώντας τον κόκκορα του σπιτιού και ο αρχιδερβίσης με τον στολισμένο Σταυρό την φουρουγλίτσα, σφυρίζοντας εκκωφαντικά και κραυγάζοντας με θριαμβευτικές ιαχές, προσκαλούν και προτρέπουν τη νύφη να βγει στο στολισμένο με λουλούδια και τούλια μπαλκόνι.
Ο γαμπρός, δεινός οργανοπαίχτης ων, να πιάνει το κλαρίνο και να αναπέμπει με το δεξιοτεχνικότερο παίξιμο της ζωής του, έναν ανατριχιαστικό σκοπό, διανθίζοντας την ατμόσφαιρα με "χάλκινα ηχοχρώματα", όπου ο λυγμός, η χαρά, η περηφάνια, η παράκληση και η ικεσία, γίνονται μια αρμονική ανεμόσκαλα προς τον ουρανό, κάνοντας να ριγήσουν τα μύχιά σου.
Η απαστράπτουσα νύφη σταυροκοπούμενη, συνοδευόμενη από πουσέστριμες και πουμπρατίμια, να κόβει στο κεφάλι της το ζυμωτό ψωμί, να μοιράζει τις τύχες, να αφήνει το πατρικό της με νοσταλγία αποκόπτοντας τον ομφάλιο λώρο και να ατενίζει με ελπίδα το μέλλον στα πρώτα βήματα της κοινής ζωής που ξεκινάει.
Τέλος, ο ύστατος χορός, με τους γονείς, τα αδέρφια και τους συγγενείς, να σχηματίζουν τον αρχέγονο πατρογονικό κύκλο του αποχαιρετισμού και να ενώνουν τις εσώψυχες προσευχές για καλή τύχη, ενώ το πιάτο με το ρύζι, τα ροδοπέταλα και τα κέρματα, να σπάει στην εξώπορτα και να γίνεται χίλια κομμάτια, όσες και οι ευχές της μάνας....

Σάββα και Κατερίνα, να ζήσετε στεριωμένοι.



Για ήχο, πατήστε το (Χ) στο εικονίδιο του ηχείου.

πηγή βίντεο...https://www.facebook.com/irene.shabeta/videos/10213219854953541/?__tn__=%2CdlCH-R-R&eid=ARCM4eqI47W-SLkDOSoQuYiQfko_hMXDtwy1IPbYKMcaAEmRcH0t5ORTjb0gWqTjYVF7g2jN0h3vJeXl&hc_ref=ARR4tmM6-vbyRoFcPtQ2ybDQ31m7Hmk0mG0RR25qfPZGPACPkzRhmAL2RrqVXAz_KS4

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...