Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ



Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Δημ.Γελαλή Αν. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα στέκια συγκέντρωσης οπωροκηπευτικών
Ο βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε με τον Δημ. Γελαλή, Αν. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή του όσον αφορά τις προδιαγραφές των χώρων συγκέντρωσης ροδακίνων και λοιπών οπωροκηπευτικών.
Ο βουλευτής επισήμανε την αναγκαιότητα νομοθέτησης της εγκυκλίου για να μπορέσει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά με σκοπό την τήρηση των κανόνων υγιεινής για τα προϊόντα και την αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού. 
 Ακόμη ζήτησε να υπάρξει μεταβατική διάταξη για την φετινή χρονιά όσον αφορά την ασφαλτόστρωση των χώρων παραλαβής με δεδομένα τα προβλήματα ρευστότητας ( capital controls) και την γενική οικονομική κατάσταση καθώς και τον ελάχιστο χρόνο που είχαν στην διάθεση τους οι ενδιαφερόμενοι για την υλοποίηση όλων των προδιαγραφών υγιεινής και ασφάλειας.
Ο κ. Γελαλής θεώρησε λογικό και δίκαιο το  αίτημα του βουλευτή. Η εγκύκλιος θα περιέχεται στον νόμο που θα έλθει σύντομα στη Βουλή για τις βοσκήσιμες γαίες και για την μεταβατική διάταξη  υποσχέθηκε άμεση τακτοποίηση , δίνοντας αμέσως εντολή στις υπηρεσίες να ενεργήσουν τα δέοντα. 

Υπήρξε άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη του Διευθυντή της ΔΑΟΚ Πέλλας κ. Τρ. Τσαντάκη

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΩΣΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟΥ

Logo Ημερομηνία: 29/07/2015
 
Οδηγίες Σωστής Χρήσης Αντηλιακού
Επιλέγουμε το σωστό αντηλιακό ανάλογα με το χρώμα και τον τύπο του δέρματός μας, την ηλικία μας, τις δραστηριότητές μας.
Η εφαρμογή του αντηλιακού πρέπει να γίνεται 20 – 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, δηλαδή πρακτικά πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι.
Δεν ξεχνούμε να βάλουμε αντηλιακό σε όλα τα ηλιοεκτεθειμένα μέρη του σώματος, ακόμα και στο λαιμό, στ’ αυτιά κλπ.
Έχουμε σωστή και ομοιόμορφη προστασία όταν κάνουμε...
 
Τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο μαύρισμα, μέρος 1ο
ΛΑΘΟΣ: Συμβαίνει συχνά να μην χρησιμοποιούμε αντιηλιακό στην αρχή του καλοκαιριού ή στην αρχή των διακοπών μας και γενικά όταν δεν έχουμε μαυρίσει. Η «λογική» σε αυτή την περίπτωση είναι «να μη χρησιμοποιήσω αντιηλιακό για να μαυρίσω και μετά, αφού έχω μαυρίσει, βάζω για να προστατευτώ». 
ΣΩΣΤΟ: Όσο πιο λευκό είναι το δέρμα μας τόσο λιγότερο προστατευμένο είναι από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Στην αρχή του καλοκαιριού, των διακοπών μας και γενικά όταν δεν έχουμε μαυρίσει χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προστασία. 
TIP 1: Μην ανησυχείτε για το μαύρισμά σας...

ΣΟΚ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ: ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΕΣ

Σοκ με βίντεο από φάρμα κροκοδείλων -Ετσι τους σκοτώνουν για να τους κάνουν παπούτσια και τσάντες [εικόνες & βίντεο]

Κατά τη διάρκεια μίας μυστικής έρευνας, η PETA, η γνωστή οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων, μαγνητοσκοπεί με κρυφή κάμερα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν και πεθαίνουν οι κροκόδειλοι και οι αλιγάτορες που εκτρέφονται σε φάρμες με σκοπό να μετατραπούν σε κάποιου είδους πολυτελές αξεσουάρ.
Στο βίντεο που έδωσε φαίνονται με κάθε λεπτομέρεια συνθήκες διαβίωσης και βασανιστήρια που δεν τα χωράει ο νους.
Η μυστική έρευνα έγινε σε φάρμες του Τέξας και της Ζιμπάουε και  στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η PETA φαίνονται οι βρώμικοι λάκκοι μέσα στους οποίους μεγαλώνουν.
Σε αυτό τονίζεται ότι αν και κανονικά ένας κροκόδειλος μπορεί να ζήσει και περισσότερα χρόνια από τον άνθρωπο, στις φάρμες το προσδόκιμο ζωής είναι μόλις οι 36 μήνες.
Οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν όμως, δεν έχουν καμία σχέση με την βαναυσότητα του θανάτου τους.
Στη Ζιμπάουε ο θάνατος είναι επώδυνος. Με μία σιδερένια βέργα ένας από τους εργάτες τρυπάει το κεφάλι του κροκόδειλου και στη συνέχεια την ωθεί ολόκληρη προς τη φόρα της σπονδυλικής στήλης του ζώου. Αργότερα εισάγει μία άλλη βέργα στον  εγκέφαλο του ερπετού ώστε να τον καταστρέψει. Την περασμένη χρονιά 43.000 χιλιάδες ερπετά θανατώθηκαν κατά αυτόν τον τρόπο στη συγκεκριμένη φάρμα.
Η θανάτωση στο Τέξας είναι ακόμα πιο τρομακτική και προκαλεί αποστροφή. Αν και οι εργάτες χρησιμοποιούν ένα όπλο με το οποίο στοχεύουν απευθείας στον εγκέφαλο του ερπετού ώστε ο θάνατος να είναι άμεσος και ανώδυνος, όταν αυτό χαλάσει, προχωρούν στις πιο επώδυνες για το ζώο μεθόδους.
Μέθοδοι οι οποίες αποδεικνύονται πολλές φορές αναποτελεσματικές με τα ερπετά να σπαρταρούν για λεπτά ολόκληρα μέχρι να ξεψυχήσουν.
Όπως ισχυρίζεται η PETA, οι συγκεκριμένες φάρμες αποτελούν τους κύριους προμηθευτές της Hermès για την παραγωγή της τσάντας Birkin και άλλων αξεσουάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την δημοσίευση του εν λόγω βίντεο, η ηθοποιός Jane Birkin από την οποία πήρε το όνομα η διάσημη τσάντα, ζήτησε τη μετονομασία της.
Από την πλευρά της η Hermès με ανακοίνωσή της τόνισε έχει ξεκινήσει έρευνα και ότι «κάθε παραβίαση των κανόνων θα πρέπει να διορθωθεί και να τιμωρηθεί».

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Βλέπει ένας τύπος την γυναίκα του να φοράει ένα τεράστιο, πανάκριβο διαμάντι

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΕΡΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙ



Ένα οκτάχρονο αγόρι από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, το οποίο είχε παλαιότερα χάσει από ακρωτηριασμό και τα δύο χέρια και πόδια του εξαιτίας μιας σοβαρής λοίμωξης και της επακόλουθης σήψης, είναι ο νεότερος ασθενής στον κόσμο, στον οποίο έγινε με επιτυχία διπλή μεταμόσχευση των δύο άνω άκρων. Είχε προηγηθεί το 2011 μια ανάλογη διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων σε ενήλικο.

            Η δεκάωρη χειρουργική επέμβαση στον μικρό Ζάιον Χάρβεϊ έγινε στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφεια από 40μελή διεπιστημονική ομάδα γιατρών και άλλων επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή χειρουργικής Σκοτ Λέβιν της Ιατρικής Σχολής Πέρελμαν του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια. Πριν την επέμβαση έπρεπε να εντοπισθεί ο κατάλληλος (ανώνυμος) δωρητής των προς μεταμόσχευση χεριών.

   Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το αγόρι είχε ήδη μάθει να τρώει, να γράφει, ακόμη και να παίζει βιντεοπαιγνίδια χωρίς χέρια. Τώρα, δηλώνει ανυπόμονο να πιάσει μπάλα στα νέα χέρια του. Χάρη εξάλλου στην τοποθέτηση τεχνητών κάτω άκρων, ο Χάρβεϊ μπορεί επίσης να περπατά, να τρέχει και να πηδά πολύ καλά.

   Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, η διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία, καθώς οι γιατροί έπρεπε να συνδέσουν με επιτυχία στο σώμα του αγοριού τα χέρια και τα μπράτσα του δωρητή, με όλα τους τα αιμοφόρα αγγεία, νεύρα, μυς, τένοντες, δέρμα κ.α.

   Το αγόρι παίρνει καθημερινά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, ώστε το σώμα του να μην απορρίψει ως ξένα τα μοσχεύματα.
 Ο μικρός, ο οποίος επίσης έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια και έχει ήδη κάνει μεταμόσχευση νεφρών, θα μείνει μερικές ακόμη εβδομάδες στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και μετά θα πάει στο σπίτι του. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΠΟΥ "ΣΑΡΩΝΕΙ". ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΑΪΝΗ, ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ



Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν η μία μετά την άλλη αμερικανικές πόλεις για ένα νέο ναρκωτικό που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

   Το Flakka που συγγενεύει με τα άλατα μπάνιου, είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο περιζήτητα ναρκωτικά στην Αμερική.    Είναι μέρος μιας χημικής κατηγορίας φαρμάκων που ονομάζονται καθινόνες, και είναι σχεδιασμένο ώστε να μιμείται τη θετική επίδραση της καθινόνης που βρίσκεται στα φύλλα του φυτού χατ. 



Η χημική ονομασία του είναι alfa-pyrrolidinopentiophenone, ή alfa-PVP και είναι σε μορφή λευκών ή ροζ κρυστάλλων που κάποιος μπορεί να καταπιεί, να εισπνεύσει, η να κάνει ένεση.   Ο όρος Flakka προέρχεται από την ισπανική αργκό, κατά την οποία η La Flaçà είναι μια λεπτή και ελκυστική γυναίκα.

    Το Flakka επιδρά παρόμοια με το MDMA, επίσης γνωστό και ως έκσταση. Οι χρήστες αισθάνονται ένα "ενθουσιώδες παραλήρημα".   Ορισμένοι χρήστες μπορεί να έχουν παραισθήσεις που καταλήγουν σε βίαιη συμπεριφορά, πυρετό, ακόμη και παράνοια. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στους μυες και να οδηγήσει σε επιπλοκές των νεφρών και, ενδεχομένως, την ανάγκη για μακροχρόνια αιμοκάθαρση.

   Ορισμένοι έχουν πει ότι μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνο από την κοκαΐνη, επειδή είναι δύσκολο να ελέγξει κάποιος την ακριβή δόση που παίρνει.
   Μια μικρή υπερδοσολογία μπορεί να οδηγήσει σε ακραία συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου. Επιπλέον το Flakka είναι φθηνό.
 Μια δόση μπορεί να αγοραστεί για 3 έως 5 δολάρια. Στο δρόμο, το ένα κιλό μπορεί να κοστίσει 50.000 δολάρια, αλλά μια παραγγελία από την Κίνα - όπου δεν είναι παράνομο - μπορεί να κοστίσει 1500 δολάρια, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που επικαλείται το Reuters. 




Πηγή: www.lifo.gr

"ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ" ΔΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ



Σε θάνατο δια εκτελεστικού αποσπάσματος καταδικάστηκε ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, μαζί με άλλα ανώτερα μέλη του προηγούμενου καθεστώτος της Λιβύης που ανατράπηκε το 2011.
 Το δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε στην Τρίπολη όπου κυβερνά ένας συνασπισμός που περιλαμβάνει ισλαμιστικές πολιτοφυλακές, και η συνεδρίαση του μεταδόθηκε από την τηλεόραση, τον καταδίκασε ερήμην. Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ κρατείται από ομάδα ενόπλων στην πόλη Ζιντάν, που αντιτίθεται στην κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία δεν αναγνωρίζεται ούτε από τη διεθνή κοινότητα.

   Σε θάνατο καταδικάστηκαν και ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι, Αμπντάλα αλ-Σενούσι, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός του Λίβυου δικτάτορα Μπαγντάντι αλ-Μαχμούντι.

   Οι καταδικασθέντες κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου και καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων στη διάρκεια της εξέγερσης που ξέσπασε το 2011, όπως δήλωσε ένας εισαγγελέας στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με το Al Jazeera.

   Η δίκη είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2014, πριν οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων οδηγήσουν σε δύο κυβερνήσεις να διεκδικούν την εξουσία - η μία έχει τη βάση της στην Τρίπολη και η άλλη στο Τομπρούκ.

   Τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι, η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση χάους, με δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια που διαθέτουν δικές τους ένοπλες δυνάμεις. 
Η επίσημη κυβέρνηση εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας αφότου έχασε τον έλεγχο της πρωτεύουσας, πριν από έναν χρόνο, από μία αντίπαλη οργάνωση, η οποία εγκατέστησε τη δική της διοίκηση. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ: "ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ"



Σοβαρές βλάβες σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε γεωτρήσεις που εξυπηρετούν το αγρόκτημα Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αλμωπίας.
Ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και λύνει όσο το δυνατόν συντομότερα και αποτελεσματικότερα τις όποιες δυσλειτουργίες, καθώς βρισκόμαστε στην «καρδιά» της αρδευτικής περιόδου και οι αγρότες θέλουν να ποτίσουν.
Οι περισσότερες βλάβες οφείλονται στην παλαιότητα των εγκαταστάσεων, ενώ έχουν παρατηρηθεί και κλοπές εξαρτημάτων και δολιοφθορές και με αυτά τα δεδομένα γίνονται ακατάπαυστα επισκευές. 
Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς οι βλάβες στις εξής Τοπικές Κοινότητες:
-Εξαπλάτανος (1)
-Νερόμυλοι (1)
-Φιλώτεια (1)
-Αρχάγγελος (1)
-Λουτράκι (2)
-Άψαλος (2)
-Ροδωνιά (1)
-Πολυκάρπη (1)
-Αριδαία (2)
-Ξιφιανή (2)
-Θηριόπετρα (1)
-Περίκλεια (1)
-Φούστανη (1)
-Κωνσταντία (1)

Την ίδια στιγμή, εκκρεμεί η επισκευή γεωτρήσεων στις εξής Τοπικές Κοινότητες:
-Εξαπλάτανος (1)
-Σωσάνδρα (1)
-Άψαλος (1)
-Λουτράκι (1)

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:
«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα προβλήματα είναι πολλά, έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί όσον αφορά στις αρδευτικές γεωτρήσεις. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας, καθώς η Δημοτική Αρχή καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει για να επιδιορθώσει όλες τις βλάβες. Προσωπικά βρίσκομαι καθημερινά στα σημεία όπου παρατηρούνται προβλήματα και έχω αναλάβει το συντονισμό των δράσεων με στόχο την άμεση επίλυση των προβλημάτων».





ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ



Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ενημερώνει τους πολίτες ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των δυνητικά ωφελουμένων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.) παρατείνεται ως τις 26 Αυγούστου 2015.

Σε σχετική ανακοίνωση προχώρησε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον ιστότοπο του ΤΕΒΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους δυνητικά ωφελούμενους συμπολίτες μας, σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας να υποβάλουν αίτηση στο Πρόγραμμα του ΤΕΒΑ.

Επίσης, παρακαλούνται όλοι όσοι γνωρίζουν συμπολίτες μας, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να τους ενημερώσουν και να τους παροτρύνουν ώστε να υποβάλουν αίτηση για να βοηθηθούν από το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ.

Οι αιτήσεις συνεχίζονται κανονικά και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας παραμένει στη διάθεση των ενδιαφερομένων για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες του Προγράμματος.       

Υπενθυμίζεται ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων και τα κατά τόπους γραφεία των Δήμων όπου μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται:

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων:
Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:
·       είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)
·        είτε μέσω των Εταίρων  της Κοινωνικής Σύμπραξης
·       Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ:

1. ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
·                Δ/νση :Διοικητήριο Έδεσσας (ισόγειο, Δ/νση Δημόσιας Υγείας, γραφεία 3 & 4)
·                Αρμόδια Υπάλληλος : Σίσκου Δήμητρα (αναπληρώτρια Μητσάκη Ελισάβετ)
·                Ημέρες : Δευτέρα - Παρασκευή
·                ‘Ωρες : 08.00 – 14.00

2. ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
·                Δ/νση: X’’δημητρίου & Εθν. Αντιστάσεως, Δημαρχιακό Μέγαρο, Γιαννιτσά
·                Αρμόδια Υπάλληλος : Καμτσίκη Παρασκευή
·                Ημέρες : Δευτέρα – Παρασκευή
·                Ώρες : 08.00 – 14.00

3. ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
·                Δ/νση: Εθν. Αντιστάσεως 20, Δημαρχιακό Μέγαρο, Σκύδρα
·                Αρμόδια Υπάλληλος : Γραμματοπούλου Εύχαρις
·                Ημέρες : Δευτέρα – Παρασκευή
·                Ώρες : 08.00 – 14.00

4. ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
·                Δ/νση: Πλ. Αγγελή Γάτσου, Δημαρχιακό Μέγαρο, Αριδαία
·                Αρμόδια Υπάλληλος : Χατζηαβραμίδου Ευδοκία
·                Ημέρες : Δευτέρα – Παρασκευή
·                Ώρες : 08.00 – 14.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Αρμόδια: Ελένη Καραντώνη
Τηλέφωνο: 2381351276
Δ/νση: Διοικητήριο Έδεσσας, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας

e-mail: e.karantoni@pella.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...