Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!



Σύμφωνα με τους νέους "κανόνες" που ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΓΚΡΙΘΕΙ από το "Υπουργείο Παιδείας", ιδού πώς θα...
μαθαίνουν να γράφουν τα ελληνόπουλα της πέμπτης και έκτης δημοτικού από τον Σεπτέμβριο:

Το μικρό αυτό παράδειγμα - ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ θα έπρεπε να έχει ήδη ξεσηκώσει όσους (λένε ότι) ενδιαφέρονται για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας αλλά και των παιδιών μας!
ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΠΟΥ (ΣΥ)ΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ!!!
Ακούει κανείς;;;

ΠΗΓΕΣ...
http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/
http://www.triklopodia.com/
http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr
http://periergaa.blogspot.gr

Η PUMA "ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ" ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΕΡΜΑ!


Θα σταματήσει να χρησιμοποιεί δέρμα για ...
την κατασκευή των προϊόντων της η εταιρεία αθλητικών ειδών Puma.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας Jochen Zeitz, η Puma θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το υλικό στα αθλητικά παπούτσια εξαιτίας του περιβαλλοντικού αντικτύπου και της οικολογικής καταστροφής που προκαλεί.

Μιλώντας στους Financial Times, ο Zeitz δήλωσε πως η Puma θα αναζητήσει εναλλακτικά υλικά, καθώς η παραγωγή και επεξεργασία φυσικού δέρματος είναι οι διαδικασίες που ουσιαστικά συνιστούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας.

ΠΗΓΗ... 
econews.gr 



ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ.




Άτρωτα υπόσχεται να κάνει τα ανθρώπινα δόντια μια νέα χημική ουσία που ανέπτυξαν επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Γέιλ και της Χιλής...

Το "θαυματουργό μόριο Κeep 32" σκοτώνει μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα τα επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν κοιλότητες στα δόντια. Συγκεκριμένα, το Keep 32 στοχεύει το Streptococcus mutans, το βακτήριο που μετατρέπει τα σάκχαρα στο στόμα σε γαλακτικό οξύ και οδηγεί στη διάβρωση της αδαμαντίνης των δοντιών.

Η χημική ουσία, θα μπορούσε να προστεθεί σε οποιοδήποτε ήδη υπάρχον προϊόν στοματικής υγιεινής όπως π.χ. σε οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα και τσίχλες, ή ακόμη και σε τρόφιμα. Κάτι τέτοιο, θα προσέφερε στα δόντια προστασία διάρκειας αρκετών ωρών.

Μετά την ολοκλήρωση ενός επταετούς κύκλου πειραμάτων, οι ειδικοί ετοιμάζονται να προχωρήσουν τώρα σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Όπως εκτιμούν μάλιστα, εάν και αυτές στεφθούν με επιτυχία, τότε το τελικό προϊόν θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του στην αγορά σε 14-18 μήνες από σήμερα.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ?


Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο δεν είναι ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας ούτε η Οπρα Γουίνφρι αλλά μια άγνωστη… από την Αυστραλία, η Τζίνα Ράινχαρτ. Κάποτε την ρώτησαν τι εστί ομορφιά. Κι εκείνη αναφέρθηκε στην πηγή της περιουσίας της οικογένειάς της: «Ομορφιά είναι ένα ορυχείο σιδήρου», είπε.

Όταν ο πατέρας της, Λανγκ Χάνκοκ, ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στη δεκαετία του ’50, οι εξαγωγές σιδήρου απαγορεύονταν στην Αυστραλία διότι το μέταλλο αυτό θεωρούνταν σπάνιο.
Η δισεκατομμυριούχος τονίζει ότι το ορυχείο στη δυτική Αυστραλία που έκανε την οικογένειά της πλούσια ευνόησε ολόκληρη τη χώρα και εκφράζει την πικρία ότι αυτό δεν της έχει αναγνωριστεί επαρκώς.

Η 58χρονη Ράινχαρτ έχει προσωπική περιουσία άνω των 24 δισ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια ανέβηκε από πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας σε πλουσιότερη της Ασίας και στη συνέχεια του κόσμου _ σύμφωνα με το αυστραλέζικο οικονομικό περιοδικό «BRW» και τον Citigroup που προέβλεψε ότι σύντομα θα φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, με περιουσία άνω των 81 δισ. ευρώ στο όνομά της.

Η Ράινχαρτ κερδίζει σχεδόν 500 ευρώ το δευτερόλεπτο. Απεχθάνεται να την αποκαλούν «κληρονόμο ορυχείων» διότι θεωρεί εαυτόν αυτοδημιούργητη επιχειρηματία επειδή άλλαξε εκ βάθρων την εταιρεία μετά τον θάνατο του πατέρα της το 1992.

Η Hancock Prospecting είναι ουσιαστικά ολόκληρη η ζωή της. Εχει ελάχιστα ενδιαφέροντα πέραν αυτής. Δεν την προσελκύει η τέχνη, τα άλογα κούρσας και τα ιδιωτικά αεροπλάνα όπως άλλους πλούσιους. Είναι διαθέσιμη για την εταιρεία της 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Εριστική, εμπλέκεται σε καβγάδες που μένουν παροιμιώδεις _ όπως με τον πατέρα της, τον συνέταιρό του, τον πρώτο της σύζυγο, την φιλιππινέζα θετή μητέρα της και τρία από τα τέσσερα παιδιά της. Δικομανής, πολλοί από τους καβγάδες της καταλήγουν στο δικαστήριο.

Όπως και ο πατέρας της, που καταφερόταν άσχημα εναντίον των περιβαλλοντιστών αποκαλώντας τους «οικο-τρελούς», η Ράινχαρτ κινείται μεταξύ συντηρητισμού και φιλελευθερισμού ενώ αρνείται ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή. Ηρωίδα της είναι η Μάργκαρετ Θάτσερ με την οποία συνέφαγε το 1977. Υστερα από εκείνο το γεύμα, η νεαρή τότε Τζίνα άρχισε να ντύνεται περισσότερο σαν επιχειρηματίας και να βάφεται ενώ άλλαξε και χτένισμα.

Άλλος ήρωάς της είναι ο οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν, υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς. Ενας από τους λόγους που την έκαναν να μεγαλώσει τα παιδιά της στις ΗΠΑ _ εκτός από τον γάμο της με τον απόφοιτο του Χάρβαρντ Φρανκ Ράινχαρτ _ ήταν, όπως έχει εκμυστηρευτεί η ίδια, η ελπίδα μήπως κάποτε έχουν καθηγητή τον Φρίντμαν.

Η Ράινχαρτ ήρθε σε αντίθεση με την Εργατική κυβέρνηση της Αυστραλίας πριν από δύο χρόνια, όταν σχεδιαζόταν η επιβολή υψηλού φόρου στα κέρδη από ορυχεία. Αυτό της έδωσε την αφορμή να βγει από το παρασκήνιο, όπου της αρέσει να κινείται, για να ηγηθεί διαμαρτυριών εναντίον του φόρου.

Ο ακτιβισμός της υπέρ των δισεκατομμυριούχων έδωσε τροφή σε γελοιογραφίες και καρικατούρες. Εντός εβδομάδων όμως, ο τότε πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και αντικαταστάθηκε από την Τζούλια Γκίλαρντ που αμέσως ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί στο θέμα της υψηλής φορολόγησης των ορυχείων.





ΠΗΓΗ...http://www.pinnokio.gr

ΤΟ "ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ" ΦΤΑΙΕΙ.


Συνέπειες της κλιματικής αλλαγής εκτιμάται ότι είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης μερικών από τα πιο ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου έτους, όπως η εκτεταμένη ξηρασία στο Τέξας και οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο στη Βρετανία - υπήρξε ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί στη Γηραιά Αλβιώνα από το 1659.
Ακραίες καιρικές καταστάσεις όμως παρατηρούνται και εφέτος: οι ΗΠΑ χτυπήθηκαν από σφοδρό κύμα καύσωνα, την ώρα που η Ρωσία θρηνούσε περισσότερους από 100 ανθρώπους εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών και στα Βαλκάνια ο υδράργυρος χτυπά τους 40 βαθμούς.
Πηγή: Τα Νέα

Η ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ.


Η γένεσις των Ελλήνων
ΕΛΛΗΝΑΣ:
Υιός του Δευκαλίωνα και της Πύρρας. Είχε τρεις υιούς, τον Αίολο, τον Δώρο και τον Ξούθο.

Το ίδιο γεγονός μας εξιστορεί και ο Πίνδαρος: Φέρνεις εις την πόλιν την γλώσσα της Πρωτογένειας, δία να κατέβουν η Πύρρα και ο Δευκαλίων εις τον Παρνασσόν, όπου με την βούλησιν τον υψηλοβρόντου Διός έκτισαν πρώτα ιερόν, και χωρίς λίθους έκτισαν λίθινον γόνον από το ίδιο έθνος· και οι γόνοι ονομάστηκαν λαοί (Πίνδαρος, Ολυμπία, 9, 42).

Ο Ζεύς και ο Ερμής δημιουργούν στην κορυφή του Παρνασσού τους πρώτους ανθρώπους, προσφέροντας και πάλι τον δικό τους γόνο. Η Πύρρα και ο Δευκαλίων διασώζονται διότι ήταν αμόλυντοι και καθαροί. Όταν το σκάφος τους προσάραξε στην κορυφή του Παρνασσού, ο Ζεύς τους πρόσταξε να ρίξουν λίθους, χτίζοντας λίθινους γόνους από το δικό τους έθνος.

Το όνομα Δευκαλίων φανερώνει τον κάλλιστο άνδρα του Διός, ενώ το όνομα Πύρρα, φανερώνει το πύρινο ηλιακό σπέρμα, τον νέο γόνο που θα φιλοξενήσει στα σπλάχνα της η πρώτη γυναίκα δια να επέλθουν τα νέα ελληνικά φύλλα.

Ο Απολλόδωρος συνεχίζει την αφήγηση του, εξιστορώντας την καταγωγή των ελληνικών φύλων και καταρρίπτοντας τις σιωνιστικές θεωρίες περί καταγωγής των Ελλήνων από την ανύπαρκτη ινδοευρωπαϊκή φυλή. περί καθόδου των Δωριέων κ.λ.π

Το πρώτο παιδί που έρχεται στο φως από τα σπλάχνα της Πυρράς, μετά την γονιδιακή παρέμβαση του ιδίου του Διός. είναι ο ‘Έλλην, 9.500 χρόνια πριν από την Έλευση του Ιησού Χριστού στην γη. Από τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα γεννιούνται παιδιά, πρώτον εκ των οποίων ήταν ο Έλλην, δια τον οποίον λένε ότι γεννήθηκε από τον Δία, δεύτερος ο Αμφικτύων ο οποίος βασίλευσε μαζί με τον Κραναό εις την Αττική και είχε κόρη την Πρωτογένεια.

Απ’ αυτήν και τον Δία γεννήθηκε ο Αέθλιος. Από τον Έλληνα και την νύμφη Ορσηίδα γεννήθηκε ο Δούρος, ο Ξούθος και ο Αίολος. Αυτός λοιπόν ο Έλλην, από τον εαυτόν του ονόμασε Έλληνες αυτούς που ονομάζονται γραικοί και εις τα παιδιά του διαμοίρασε την χωράν και ο Ξούθος παίρνοντας την Πελοπόννησο, από την Κρέουσα την κόρη τον Ερεχθέα, γέννησε τον Αχαιό και τον Ίωνα, από τους οποίους ονομάζονται οι Αχαιοί και οι Ίωνες, ο Δώρος δε παίρνοντας την χωράν πέραν από την Πελοπόννησο, από τον εαυτόν τον ονόμασε τους κατοίκους Δωριείς, ο δε Αίολος βασιλεύοντας εις τους τόπους γύρω από την Θεσσαλία, τους κατοίκους ονόμασε Αιολείς. (Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη, 1, 49, 1 )

Αυτή είναι η γενεαλογία της ελληνικής φυλής, αυτή είναι η αγαθογονία που συντελείται στην κορυφή του Παρνασσού αμέσως μετά τον μεγάλο κατακλυσμό. Είναι η περίοδος που εμφανίζονται στο προσκήνιο της ιστορίας, οι Αιολείς, οι Δωριείς, οι Ίωνες. οι Αχαιοί, οι Θεσσαλοί, οι Μακεδόνες και οι Κρήτες.

Εγγονός του Λώρου, του υιού του Δευκαλίωνος, είναι ο Αστερίας ο οποίος βασίλευσε στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Ζεύς υπό μορφή πάλλευκου ταύρου, απήγαγε την Ευρώπη και μεταφέροντας την στην πλάτη του έφθασε στην Κρήτη. Εκεί την κατέστησε μητέρα του Μίνωος, του Ραδαμάνθεως και του Σαρπηδόνος και κατόπιν την νύμφευσε με τον βασιλέα της νήσου Αστέρια, που ήταν τρισέγγονος του Δευκαλίωνος.
Ο υιός που γεννήθηκε από τον Μίνωα ονομάστηκε και πάλι Δευκαλίων. Η λέξη Μίνωα, με αφομοίωση του (α) εις (ε), μετατρέπεται σε Μι- νώε. Η λέξη νώε προέρχεται από το νωί, που είναι ποιητικός τύπος του νω, και κατά την αττική-ιωνική διάλεκτο σημαίνει, εμείς οι δύο. Νώι δέ χαζώμεσθα, Διός δ’ άλεώμεθα μηνιν. Και εμείς οι δύο (ο Αρης και η Αθηνά) να φύγουμε, του Διός η οργή μην μας πλακώσει. (Ιλιάς, 5, 34)

ΜΙΝΩΑΣ: Υιός του Δία και της Ευρώπης. Αδελφός του Ραδαμάνθυ και του Σαρπηδόνα. Διαδέχτηκε τον βασιλιά της Κρήτης τον Αστερίωνα. Απέκτησε μεγάλη φήμη σαν σοφός βασιλιάς, δίκαιος και για την επιβολή των νόμων που παρελάμβανε (κάθε 9 χρόνια στο βουνό Ίδη) από τον ίδιο τον Δία.

ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ: Γεννήθηκε από το σπέρμα του Ήφαιστου που έπεσε πάνω στον μηρό της Αθηνάς η οποία το σκούπισε με τα μαλλιά της και μετά το το έριξε στην γη, από την οποία σε κανονικό χρονικό διάστημα βγήκε ο Εριχθόνιος.

ΜΑΚΕΔΝΟΣ: (γενάρχης των Μακεδόνων. Μακεδνός= ευμήκης, ψηλός, μακρής) Υιός του Διός και της Αιθρίας, κόρης του Δευκαλίωνος.

ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Υιός της Γαίας. Ο πρώτος αυτόχθων βασιλιάς της Αττικής, ήρωας και πρόγονος των Αθηναίων.

ΩΓΥΓΟΣ (ή ΩΓΥΓΗΣ): Ο πρώτος βασιλιάς και πατέρας της ανθρωπότητας. Στα χρόνια του έγινε ο πρώτος μεγάλος κατακλυσμός που φέρει το όνομά του.

ΠΕΛΑΣΓΟΣ: (Ο γενάρχης των Πελασγών, του αρχαιότερου λαού της Ελλάδας) Κατά μία παράδοση είναι υιός του Δία και της Νιόβης, πρώτος βασιλιάς της Αρκαδίας, κατά μία άλλη είναι βασιλιάς του Αργους και κατά την τρίτη υιός του Ποσειδώνα, αδελφός του Αχαιού και του Φθίου. Ο Πελασγός κατά τον Αρκαδικό μύθο που αναφέρει ο Απολλώνιος ο Ρόδιος “ανεδύθη από την γη” και έγινε γενάρχης των ανθρώπων “πριν από την εμφάνιση της Σελήνης”. Γι’ αυτό οι Αρκάδες εθεωρούντο “Προσέληνοι” ή Προσεληναίοι*

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Υιός του Βήλου και της Αγχινόης. Δίδυμος αδελφός του Δαναού και ενώ ο αδελφός του πήρε στο μερίδιό του την Λιβύη, αυτός πήρε την Αίγυπτο.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.


Ενας Ελληνας γίνεται η φωνή των ΑμεΑ παγκοσμίως
ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης βρίσκεται στην κορυφή του παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος


Στην κορυφή του παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος βρίσκεται από την 1η Ιουλίου ένας Έλληνας, ο κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (International Disability Alliance - IDA). 

«Ως Έλληνας νιώθω βαθύτατη συγκίνηση που σε μια περίοδο τόσο δύσκολη καλούμαι να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή. Αφιερώνω αυτή τη διάκριση τόσο στην οικογένειά μου, όσο και στους Έλληνες και τις Ελληνίδες άτομα με αναπηρία για τα δικαιώματα των οποίων αγωνίζομαι όλη μου τη ζωή», λέει.

Η πλούσια εμπειρία, η συνέπεια και η σκληρή δουλειά είναι τα κλειδιά που του άνοιξαν την πόρτα της διεθνούς αναγνώρισης. Τα τελευταία 18 χρόνια κατέχει τη θέση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, ενώ από το 1999 είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ. Ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα του αποτελεί η πιο υψηλού επιπέδου συνάντηση για θέματα αναπηρίας στην Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία στις 6 Δεκεμβρίου 2011, όπου συζητήθηκε η υλοποίηση της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ.

Πρώτο μέλημα στα νέα του καθήκοντα είναι από το εθνικό και ευρωπαϊκό πεδίο να φτάσει στο παγκόσμιο, αποκτώντας μια ολοκληρωμένη αντίληψη της διεθνούς διάστασης του αναπηρικού κινήματος. «Για τα δύο επόμενα χρόνια θα είμαι η φωνή ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων με αναπηρία, το 80% των οποίων ζουν στο λεγόμενο τρίτο ή και τέταρτο κόσμο, όπου επικρατούν η εξαθλίωση και η φτώχεια», επισημαίνει.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της νέας του θέσεις είναι να καταφέρει να εκφράσει με επάρκεια τις ανάγκες και τα δικαιώματα ανθρώπων, που ζουν κάτω από διαφορετικές πολιτικές, κοινωνικές, νομικές και πολιτιστικές συνθήκες. «Με πυξίδα τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ θέλουμε να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο το αναπηρικό κίνημα, δίνοντας έμφαση στη γεφύρωση του χάσματος με τον παγκόσμιο Νότο».

Το αναπηρικό κίνημα στο στόχαστρο της οικονομικής κρίσης

Στην πρόκληση αυτή έρχεται φυσικά να προστεθεί και η παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία διογκώνει τα προβλήματα των ΑμεΑ, ακόμα και σε χώρες που δεν βρίσκονται σε ύφεση. Σύμφωνα με τον κ. Βαρδακαστάνης, σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία έχει ξεκινήσει «σφαγή» ως προς τις παροχές και τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Άμεση προτεραιότητά του ως προέδρου της IDA είναι να θέσει τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η σύγχρονη «φτωχοποίηση» στους Προέδρους του ΟΗΕ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Όταν συναντήσω τους κυρίους του ΔΝΤ, θα τους πω ότι οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους πιο φτωχούς των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία. Ακόμα κι αν τα κράτη έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν μόνα τους τα διάφορα μέτρα, εκείνοι οφείλουν να θεσπίζουν ρήτρες προστασίας» τονίζει.

Η εφαρμογή των απαιτήσεων της Τρόικας στη χώρα μας αποδεικνύει από πρώτο χέρι ότι η έλλειψη τέτοιας πρόνοιας πληγώνει και καταρρακώνει την αξιοπρέπεια των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Συγχρόνως, φαινόμενα όπως αυτά των αναπήρων μαϊμού «απονευρώνουν την κοινωνική αποδοχή», ενοχοποιώντας τα ΑμεΑ, ενώ η παράβαση καθήκοντος από γιατρούς και διοικητικούς υπαλλήλους μένει στο σκοτάδι.

«Αυτή τη στιγμή, 60.000 συνάνθρωποί μας με αναπηρία είναι φυλακισμένοι στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) μη λαμβάνοντας επιδόματα που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους, επειδή δεν έχει ανανεωθεί εγκαίρως η γνωμάτευσή τους» τονίζει ο κ. Βαρδακαστάνης. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, όπως αυτή του νεανικού διαβήτη, το πρόβλημα δεν μπορεί να περιμένει, οπότε απαιτείται ανάληψη της ευθύνης από τους αρμόδιους φορείς όταν οι γνωματεύσεις δεν εκδίδονται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα ενός - δύο μηνών.

Σε μια περίοδο για τη χώρα μας, που οι θετικές παρουσίες στο εξωτερικό λείπουν, ο κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει την εικόνα μιας Ελλάδας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και παλεύει για αυτά εντός αλλά κι εκτός των συνόρων. Το μήνυμα, που ο ίδιος πρότεινε για πρώτη φορά, «αναπηρία ορατή παντού», όχι ως πρόβλημα αλλά ως ανθρώπινο δικαίωμα, γίνεται σήμερα μέσα στο «καμίνι» της κρίσης πιο επίκαιρο από ποτέ.




πηγή:tovima.gr


ANAHITA: Η ΙΡΑΚΙΝΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ BLACK METAL ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ!


Anahita:Η Ιρακινή τραγουδίστρια της Black Metal και το μίσος για το Ισλαμ
 «Κάψτε το Κοράνι!»

Τι είναι αυτό που κρατά την φλόγα αναμμένη μέσα μου; Είναι οι μνήμες από το θάνατο των γονιών μου και του αδερφού μου. Για αυτό το λόγο είμαι γεμάτη μίσος». Είναι η Anahita η τραγουδίστρια της Ιρακινής μπάντας Janzana. Οι γονείς της πέθαναν κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ όταν δίπλα τους ανατινάχθηκε ένας «μάρτυρας φυσικά». Οι στίχοι της Ιρακινής Black Metal μπάντας είναι ποτισμένη από το μίσος για το θρησκευτικό καθεστώς του Ισλάμ. «Κάψτε το γαμημένο Κοράνι. Κάψτε το» φωνάζει σε κάποιο από τα κομμάτια τους μέσα στον κιθαριστικό θόρυβο.

Γνωστή στους λάτρεις της Metal σκηνής αλλά πάντα με το πρόσωπο της καλυμμένο με μαύρο και άσπρο χρώμα, η Anahita είναι αναγνωρίσιμη μέσα στην ανωνυμία της. Η ταυτότητα της 28χρονης τραγουδίστριας παραμένει μέχρι σήμερα μυστική.
Η πρώτη της ηχογράφηση με τίτλο «Burn the pages of Quran» είναι ένα 13λεπτο μίσους και απέχθειας για τη θρησκεία του Ισλαμ.
Η μοναδική συνέντευξη που έχει δημοσιευτεί είναι αυτή στο blog Heathen Harvest. «Τι θα συμβεί αν με πιάσουν; θα δείτε το κεφάλι μου κομμένο» γράφει σε δημοσιογράφο που κατάφερε να επικοινωνήσει ψηφιακά μαζί της.


Οι Seeds of Iblis (στα αραβικά «Iblis» είναι ο διάβολος) είναι το συγκρότημα Black Metal από το Ιρακ που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με την Anahita. To «Sex With Muhammad's Corpse» είναι ένα από τα πιο βλάσφημα κομμάτια για το θρησκευτικό καθεστώς του Ισλαμ. Οι Damaar είναι μια μουσική κολεκτίβα από την Βηρυτό που μοιράζεται τα ίδια αισθήματα για το θρησκευτικό καθεστώς του Ισλαμ με τους Janzana. «Δεν προσδιοριζόμαστε ως αντιισλαμική Black Metal μπάντα. Είμαστε γενικά κατά της θρησκείας και η θρησκεία του Ισλαμ, είναι μια από αυτές. Αυτό που προσπαθούμε να δείξουμε στο κόσμο με την μουσική μας είναι ότι το Ισλαμ είναι επικίνδυνο. Ακόμα και οι άνθρωποι που ζουν στην Μέση Ανατολή θα πρέπει να έχουν την ελευθερία του λόγου τους, όπως όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο» καταλήγει η Anahita μιλώντας για τους στόχους της μουσικής τους.


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ!


Οι πιο ευφάνταστοι θάνατοι των τελευταίων 300 ετών

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

alt
Οἱ Ἅγιοι Πατέρες ὡς ἀληθινοί πνευματικοί ἰατροί μᾶς ἀποκάλυψαν  ὅλα ὅσα πρέπει νά γνωρίζουμε γιά τά πάθη. Βέβαια στήν πράξη, εἶναι σωστότερο νά μήν ἀντιμετωπίζουμε τά πάθη μ’ ἕναν ἐπιθετικό τρόπο..

Ὁ μακαριστός π. Πορφύριος συνιστοῦσε νά «ἀφήσουμε» τίς ἀδυναμίες καί τό κακό· νά μήν μᾶς ἀπασχολεῖ ἡ ὕπαρξή τους. Ἀντίθετα νά προσπαθοῦμε νά βροῦμε τρόπους ν’ ἀγαπήσουμε τόν Θεό. Αὐτή εἶναι ἡ καλλίτερη ἀντιμετώπιση τῶν παθῶν, τῆς ἁμαρτίας καί τοῦ διαβόλου: ἡ περιφρόνηση.

Ὁ Γέροντας δέν ὑπονοοῦσε μέ τά λεγόμενά του ὅτι πρέπει νά ἔχουμε ἄγνοια γιά τό τί εἶναι τά πάθη, ἤ γιά τό πῶς δημιουργοῦνται καί πῶς θεραπεύονται. Ἁπλῶς δέν ἤθελε νά «ματώνουμε» ἀντιμετωπίζοντάς τα «κατά μέτωπο». 
Γιαυτό συνιστοῦσε νά τά περιφρονοῦμε καί νά στρεφόμαστε πρός τό Ἄκτιστο Φῶς τοῦ Θεοῦ.

«Εἶναι καλύτερο» λέγει καὶ ὁ Ἀββὰς Ἰσαὰκ ὁ Σύρος «νὰ καταβάλλεις τὰ πάθη μὲ καλοὺς λογισμούς, μνημονεύοντας τὶς ἀρετές, παρὰ μὲ τὴν ἀντίσταση(κατά τόν παθῶν)[1]. Διότι τὰ πάθη, ὅταν διεγερθοῦν καὶ κινηθοῦν ἐναντίον σου γιὰ νὰ σὲ πολεμήσουν, τότε ἐντυπώνουν στὸ νοῦ σου διάφορα σχήματα καὶ εἰκόνες, πού προκαλοῦν στὴν ἁμαρτία. Αὐτὸς ὁ πόλεμος ἐναντίον τοῦ νοῦ μας ἔχει πολὺ μεγάλη δύναμη, καθὼς ταράζει τὶς παλιὲς μνῆμες καὶ μᾶς θορυβεῖ. Ἐὰν ὅμως, πάνω στὴν ἐπίθεσή τους, τοὺς ὑποσκάπτεις μὲ ἀγαθοὺς λογισμούς, ὅπως εἴπαμε, τότε οὔτε ἴχνος παθῶν δὲ φαίνεται πιὰ στὸ νοῦ σου, μετὰ τὴν ἀποδίωξή τους»[2].

Ἡ ἁμαρτία καί τά πάθη ὁδηγοῦν τόν ἄνθρωπο σύμφωνα μέ τόν Γέροντα Πορφύριο στήν θλίψη, τήν μελαγχολία καί τήν κατάθλιψη.

Στήν Ἁγία Γραφή ἔχουμε τό παράδειγμα- διήγηση τοῦ Σαούλ ὁ ὁποῖος ἁμάρτησε καί καταλήφθηκε ἀπό βαρειά μελαγχολία καί δαιμονισμό(Α΄Βασ. 16, 14-15). «Κατὰ τὸν καιρὸν ἐκεῖνον» ἀναφέρει ἡ Ἁγία Γραφή, «τὸ Πνεῦμα τοῦ Κυρίου εἶχεν ἀπομακρυνθῆ ἀπὸ τὸν Σαούλ. Ἕνα δὲ ἄλλο πνεῦμα, κατὰ παραχώρησιν Θεοῦ, πνεῦμα πονηρὸν ἐτάρασσεν αὐτόν. Οἱ δοῦλοι τοῦ Σαοὺλ τοῦ εἶπαν: “ἰδού, λοιπόν, ὅτι ἕνα πνεῦμα πονηρὸν κατὰ παραχώρησιν τοῦ Κυρίου σὲ πνίγει»[3].

Ἐπίσης ἔχουμε τό περιστατικό μέ τόν Ναβουχοδονόσορα ὁ ὁποῖος ἔπειτα ἀπό τίς ἐπιτυχίες του ἐντός καί ἐκτός τῆς αὐτοκρατορίας του, παραφρόνησε λόγῳ τῆς μεγάλης του ἀλαζονείας. Ἔπαθε ἕνα εἶδος τρέλας γνωστή ὡς λυκανθρωπία, κατά τήν ὁποία ἐγκατέλειψε τούς ἀνθρώπους καί ζοῦσε ὡς ἄγριο θηρίο. Μετά ἀπό ἑπτά χρόνια ὅταν ἀναγνώρισε τό μεγαλεῖο, τήν δικαιοσύνη τοῦ Θεοῦ καί ταπεινώθηκε, τότε θεραπεύθηκε(Δαν. 4,28-37).

Γράφεται στήν Παλαιά Διαθήκη στό βιβλίο τοῦ Προφήτη Δανιήλ: «Ὅλα αὐτὰ συνέβησαν στὸν βασιλέα Ναβουχοδονόσορα. Δώδεκα μήνας ἔπειτα ἀπό αὐτὸ τὸ ὄνειρον, ἐνῶ αὐτὸς ἐπεριπατοῦσε στὸν ἐν Βαβυλῶνι ναὸν τῆς βασιλείας του, ἐπῆρε τὸν λόγον καὶ εἶπεν· “αὐτὴ δὲν εἶναι ἡ μεγάλη Βαβυλών, τὴν ὁποίαν ἐγὼ ἀνοικοδόμησα ὡς πρωτεύουσαν τῆς βασιλείας μου, μὲ τὴν μεγάλην μου ἰσχὺν καὶ δύναμιν, ὥστε νὰ διαλαλῆ τὴν μεγαλειότητά μου καὶ τὴν δόξαν μου”; Ἐνῶ εὑρίσκετο ὁ λόγος αὐτὸς ἀκόμη στὸ στόμα τοῦ βασιλέως, ἦλθε φωνὴ ἀπὸ τὸν οὐρανόν. “Εἰς σέ, βασιλεῦ Ναβουχοδονόσορ, ἀπευθύνεται ὁ λόγος αὐτός· ἡ βασιλεία σου ἐπέρασεν, ἀφηρέθη ἀπὸ σέ. Θὰ σὲ ἐκδιώξουν ἀπὸ τὴν κοινωνίαν τῶν ἀνθρώπων καὶ ἡ κατοικία σου θὰ εἶναι ἀνάμεσα εἰς τὰ θηρία τὰ ἄγρια. Θὰ σὲ τρέφουν μὲ χορτάρι, ὡσὰν τὸ βόϊδι καὶ θὰ περάσουν ἑπτὰ καιροὶ ἐπάνω σου, ἕως ὅτου μάθης καὶ γνώρισης, ὅτι ὁ Ὕψιστος Θεὸς εἶναι ὁ Κύριος τῆς βασιλείας τῶν ἀνθρώπων καὶ ὅτι δίδει Αὐτὸς τὴν βασιλείαν εἰς ἐκεῖνον, τὸν ὁποῖον θέλει”.

Κατὰ τὴν στιγμὴν ἀκριβῶς ἐκείνην ἐξεπληρώθη διὰ τὸν Ναβουχοδονόσορα ἡ προφητεία τοῦ ὀνείρου. Διότι αὐτὸς ἔχασε τὸ λογικόν του, ἐξεδιώχθη ἀπὸ τὴν κοινωνίαν τῶν ἀνθρώπων, ἔτρωγεν ὡσὰν βόϊδι χορτάρι καὶ ἡ δρόσος τοῦ οὐρανοῦ ἔβρεχε τὸ σῶμα του, ἕως ὅτου αἱ τρίχες αὐτοῦ ἐμεγάλωσαν ὡσὰν τὰς τρίχας τοῦ λέοντος καὶ τὰ νύχια του ἔγιναν ὡσὰν τὰ νύχια τῶν ἁρπακτικῶν ὀρνέων.

“Μετά τὸ πέρας τοῦ χρονικοῦ αὐτοῦ διαστήματος, ἐγὼ ὁ Ναβουχοδονόσορ, ὕψωσα τοὺς ὀφθαλμούς μου στὸν οὐρανὸν καὶ τὸ λογικόν μου ἐπανῆλθεν. Ἐδόξασα τὸν Ὕψιστον καὶ ὑμνολόγησα ἐκεῖνον, ὁ ὁποῖος ζῆ στοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, Τὸν ἐδοξολόγησα, διότι εἰς Αὐτὸν πράγματι εἶναι αἰώνιος ἡ ἐξουσία καὶ ἡ βασιλεία Του εἰς γενεὰν γενεῶν»[4].

Ἡ ἁμαρτία, ἡ ἀλαζονεία, ἡ ὑπερηφάνεια ὁδηγοῦν στήν κατάθλιψη-μελαγχολία, στήν τρέλα καί στό δαιμονισμό. Ἡ ταπείνωση καί ἡ πρός τόν Θεό δοξολογία-ἀγάπη θεραπεύουν τήν ἄρρωστη ψυχή.

Σύμφωνα μέ τόν Ἅγιο Συμεών τό Νέο Θεολόγο: «Ὅπως εἶναι ἡ ἀρρώστια στὸ σῶμα, ἔτσι εἶναι καὶ ἡ ἁμαρτία στὴν ψυχή. Γι΄ αὐτὸ ἡ ἰατρικὴ τῶν ψυχῶν δὲν καταγίνεται μὲ τίποτ΄ ἄλλο, παρὰ μόνο μὲ τὴν καταπολέμηση τῆς ἁμαρτίας καὶ τῶν αἰτίων της, τῶν παθῶν»[5].


Ἱερομόναχος Σάββας Ἁγιορείτης
http://Hristospanagia3.blogspot.com





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ (ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ)

15
Όταν βασίλευε στο Βυζάντιο ο Ανδρόνικος Β' Παλαιολόγος (1282-1328), οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ ευεργέτησαν θαυματουργικά τους πατέρες της Μονής Δοχειαρίου, αποκαλύπτοντας τους πηγή νερού.

GUSTAV KLIMT: 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ.


Gustav Klimt: Η 150η επέτειος της γέννησής του (vid)
150 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη γέννηση του Αυστριακού ζωγράφου - καλλιτέχνη Gustav Klimt.

ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΥΠΑ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ.



Κανονικοί κανίβαλοι τα μέλη μίας αίρεσης που απαριθμεί πάνω από χίλια μέλη! 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.


Περισσότερα από  70 χορευτικά συγκροτήματα από ολόκληρη την Μακεδονία, συναντιούνται και φέτος στην ακριτική Σιταριά της Φλώρινας και στο 2ο Παμμακεδονικο Αντάμωμα από 13 έως 15 Ιουλίου, σε μια μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...