Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

GUSTAV KLIMT: 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ.


Gustav Klimt: Η 150η επέτειος της γέννησής του (vid)
150 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη γέννηση του Αυστριακού ζωγράφου - καλλιτέχνη Gustav Klimt.

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο σε αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη, που με το έργο του ανέδειξε την σεξουαλικότητα η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούταν ταμπού.
Η Google τιμά τον σπουδαίο καλλιτέχνη με ένα doodle που απεικονίζει τον διάσημο πίνακά του The Kiss .
Το έργο αυτό φιλοτεχνήθηκε μεταξύ του 1907-08, που είναι γνωστή ως η Χρυσή Εποχή, το αποκορύφωμα της δημιουργικότητάς του. Ο καμβάς απεικονίζεται ένα ζευγάρι που αγκαλιάζει ο ένας τον άλλο και είναι μπλεγμένος ο ένας στον άλλον.
Σήμερα τα έργα του αναγνωρίζονται ως πολύ ακριβά έργα τέχνης.

Το θέμα των έργων του περιστρεφόταν γύρω από το γυναικείο σώμα! Τα έργα του περιλαμβάνουν αντικείμενα τέχνης, πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες και αγιογραφίες.
Ο Gustav Klimt γεννήθηκε το 1862 στο Baumgarten, κοντά στη Βιέννη. Ήταν γιος ενός χρυσού χαράκτη και αργότερα έγινε γνωστός για το φύλλο χρυσού που κοσμούσαν τα εξαιρετικά διακοσμημένα, πολύχρωμα έργα του.
Ως ηγέτης του κινήματος της Απόσχισης, μια ομάδα καλλιτεχνών που αμφισβήτησε την ακαμψία της παραδοσιακής ζωγραφικής της Αυστρίας, είχε αναδειχθεί ως κύριος διαφημιστής καθώς προωθούσε συνεχώς τα έργα του.
Η προσπάθειά του να διευρύνει τα όρια της ευπρέπειας αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία και, το 1903, αναγκάστηκε να αφαιρέσει έναν πίνακα που έδειχνε μια γυμνή έγκυο γυναίκα, από την πρώτη αναδρομική έκθεση του κινήματος της Απόσχισης.
Ο πιο διάσημος πίνακας του είναι το φιλί (1907-1908), στον οποίο αντικατοπτρίζεται ο ενθουσιασμός του με τον ερωτισμό σε μια εποχή συντηρητική.
Ο Gustav Klimt πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο μετά την ισπανική γρίπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του 1918.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...