Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

3η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ.

Φωτογραφία

Η 3η γιορτή Καρατζοβίτικης πιπεριάς ξεκινάει το Σάββατο 3 Νοέμβρη στο Γαρέφι Αλμωπίας.

Την διοργανώνουν ο γεωργικός συνεταιρισμός Γαρεφείου και ο Μ.Σ Γαρεφείου "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ".
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία του Άνω Γαρεφείου και περιλαμβάνει πλήθος από παραδοσιακά και γαστριμαργικά δρώμενα.Η έναρξη έχει οριστεί στη 1 το μεσημέρι και το πρόγραμμα είναι γεμάτο από διάφορες εκδηλώσεις.
Στην αμφιθεατρικά χτισμένη πέτρινη πλατεία θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές πίτες, γλυκά και φαγητά.Φυσικά το τιμώμενο προϊόν θα είναι η πιπεριά σε όλες της τις εκφάνσεις.
Η παραδοσιακή ορχήστρα του "ΧΡΗΣΤΑΚΗ" από την Επισκοπή θα οδηγήσει τα βήματα των χορευτών των συλλόγων:
Μ.Σ.ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ "ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ"
Μ.Σ. ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ "ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ".

Θερμά συγχαρητήρια στους δραστήριους Γαρεφιώτες που παρά τις αντίξοες συνθήκες που περνάμε όλοι σαν έθνος, τιμούν την παράδοση και τα άγια χώματα της εύφορης Καρατζόβας.





ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ.



Υλικά1 μέτριος κόκορας
3 φλιτζάνια του τσαγιού τραχανάς
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
φρέσκια ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
μπαχάρι

ΕκτέλεσηΚόβουμε τον κόκορα σε μερίδες και τον σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ένα ξύλο κανέλας και 2-4 κόκους μπαχάρι. Όταν ο κόκορας έχει βράσει καλά, προσθέτουμε το ανάλογο νερό (για κάθε φλιτζάνι τραχανά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό) και ρίχνουμε τον τραχανά. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσει ο τραχανάς.   






Πηγή: 'Γεύσεις του Ελικώνα', Εταιρεία Προστασίας Ανάπτυξης Ελικώνα ΑΕ

ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ!!!






Είναι αδιανόητο αυτό που κάνει ο παρακάτω παίχτης του μπέιζμπολ...!!!

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν δείτε το βίντεο!!! ...



ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr


ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΡΟΥΝΟΥ.

 Διερχόμενο όχημα παρέσυρε τον πυροσβεστικό κρουνό που βρίσκεται στην δυτική
πλευρά της κεντρικής πλατείας των Προμάχων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί 
πίδακας νερού 6 μέτρων και να εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τα διπλανα σπίτια και
 καταστήματα.Το ύψος του νερού ήταν τέτοιο , ώστε να γλύφει τα ηλεκτροφόρα 
καλώδια της ΔΕΗ  με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν η πρόεδρος του χωριού , η πυροσβεστική και η ΔΕΥΑ Αριδαίας.
Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκεται συνεργείο της ΔΕΥΑ και επιμελείται της βλάβης.
Αξίζουν πολλά μπράβο τόσο στην πρόεδρο μας για την άμεση κινητοποίηση να κλείσει
 την υδροδότηση και να καλέσει το συνεργείο, όσο και στους ηρωικούς υπαλλήλους της ΔΕΥΑ ,
 που σε χρόνο-έκπληξη αντέδρασαν και αποκαθιστούν την βλάβη.
Μακάρι όλες οι υπηρεσίες να έχουν τα ίδια αντανακλαστικά.









ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΕΣΠΑΣΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΚΡΟΥΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Πυροσβεστικός κρουνός έσκασε πριν 5 λεπτά σε κεντρικό δρόμο του χωριού
με αποτέλεσμα να αναβλύζει μεγάλος πίδακας νερού και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα γύρω οικήματα και τους διερχόμενους.
Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και θα σας ενημερώσουμε σε λίγο με νεώτερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΠΙΑΣΑΡΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.


Magnify Image

Το We Are The Champions είναι το πιο πιασάρικο τραγούδι όλων των εποχών σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου. 

Ο σκοπός της έρευνας ήταν να βρεθεί τι είναι αυτό που κάνει ένα τραγούδι αξιομνημόνευτο. Για να το πετύχουν αυτό οι ερευνητές παρακολούθησαν χιλιάδες εθελοντές που τραγουδούσαν από μια επιλεγμένη λίστα τραγουδιών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα τραγούδια που σε κάνουν να θέλεις να τα τραγουδήσεις περιλάμβαναν τέσσερα σημαντικά στοιχεία: Μεγάλες μουσικές φράσεις, αλλαγές της μελωδίας στο ρεφρέν, ανδρικά φωνητικά και ψηλές, δεύτερες αντρικές φωνές. 



Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμουλα και περαιτέρω έρευνες, οι επιστήμονες κατέληξαν πως το We Are The Champions ήταν το τραγούδι που οι περισσότεροι εθελοντές ήθελαν να τραγουδήσουν (καθώς το άκουγαν). 

Τα τραγούδια που κατέλαβαν τις υπόλοιπες θέσεις στην πεντάδα ήταν το Y.M.C.A των Village People, το Fat Lip (ΠΩΣ;!) των Sum 41, το The Final Countdown των Europe και το Monster των Automatic...





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΣΚΟΠΙΑ:ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

1
«Ο στρατηγικός στόχος της Σερβίας είναι να αποκτήσει κοινά σύνορα με την Ελλάδα. 

Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το βόρειο Κοσσυφοπέδιο.Πιο σημαντικό κομμάτι για αυτήν είναι τα Σκόπια. 
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που εμποδίζει τα Σκόπια να προχωρήσουν τα τελευταία 20 χρόνια. Στην πραγματικότητα οι Σέρβοι υπάρχουν στην περιοχή των Σκοπίων από το 1912».

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES (Агенция БГНЕС) ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων των Σκοπίων Насер Селмани.

«Το πρόβλημα στα Σκόπια είναι ότι πριν από είκοσι χρόνια χτίσαμε μια "εικονική" δημοκρατία. Επί είκοσι χρόνια οικοδομούμε μια καρικατούρα των θεσμών όπως πραγματικά θα πρέπει να είναι σε ένα δημοκρατικό κράτος», είπε ο Σελμάνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη εδώ και είκοσι χρόνια τα Σκόπια δεν αποτελούν ένα δημοκρατικό κράτος και επίμονα παρουσιάζονται ως μια προσομοίωση της δημοκρατίας

«Αλλά τώρα είναι σε όλους φανερό και δεν μπορεί να κρυφτεί αυτό το φανταστικό παιχνίδι μας από τον κόσμο που βλέπει ότι είναι αστείο», τονίζει ο Σελμάνι.

Δεν έχουμε καμία πραγματική αντιπολίτευση που να βγει και να πει:

Όταν θα έρθει στην εξουσία θα σταματήσει να ελέγχει όπως κάνει ο Γκρούεφσκι τα ΜΜΕ, τα δικαστήρια και το κοινοβούλιο, το οποίο μετατράπηκε σε συμβολαιογράφο των προτάσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σημερινός ηγέτης της αντιπολίτευσης, της σοσιαλδημοκρατικής ένωσης, ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, απέτυχε και έχασε την ευκαιρία να οικοδομήσει μια πραγματική δημοκρατία στα Σκόπια, τα οποία θα μπορούσαν πολύ εύκολα να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι θέλει ειλικρινά να ενταχθούμε στις ευρωατλαντικές δομές, όπως ισχυρίζεται τώρα.

Και το ζήτημα Γκρούεφσκι, εξάλλου, είναι πολύ σαφές και ορατό σε όλους μας, δεν θέλει να ενταχθούν τα Σκόπια ούτε στην ΕΕ, ούτε στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Σελμάνι.

«Ωστόσο θα πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι η ΠΓΔΜ δεν είναι η μοναδικοί ένοχη για τη σημερινή κατάσταση στα Βαλκάνια. Είμαστε μάρτυρες μια ανεύθυνης πολιτικής από την Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι της Αθήνας δεν εκπληρώνουν το ρόλο που αναμένεται από αυτούς, δηλαδή να "σπρώξουν " την περιοχή πρός τις Βρυξέλλες.Η Ελλάδα ακολουθεί μια πολιτική του δέκατου ένατου αιώνα", τονίζει ο Σελμάνι και διευκρινίζει:

«Λοιπόν, εδώ είναι η επιτυχία του Γκρούεφσκι, τα δύο μέτρα και σταθμά. Ψάχνετε για περισσότερα δικαιώματα των Αλβανών των Σκοπίων ή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, όταν στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των Σλάβων- Σκοπιανών (ως «Μακεδόνων»)". Αυτή είναι μια πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών η οποία καθοδηγείται από την Ελλάδα καθώς η ΕΕ βρίσκεται υπεράνω του νόμου και αυτό βοηθά σε μεγάλο βαθμό και την πολιτική που ασκεί ο Γκρούεφσκι», πιστεύει ο Σελμάνι.

«Ο στρατηγικός στόχος της Σερβίας είναι να αποκτήσει κοινά σύνορα με την Ελλάδα. Τα Σκόπια είναι πολύ σημαντικά για τη Σερβία και αυτός είναι ο λόγος που επί είκοσι χρόνια το κράτος αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει. Στην πραγματικότητα ,οι Σέρβοι βρίσκονται εδώ στα Σκόπια από το 1912 και οι δομές τους είναι πολύ ισχυρές.

Και μερικοί, οι λεγόμενοι πατριώτες χτίζουν μνημεία και θυσιάζουν τη χώρα, λόγω των συμφερόντων της Σερβίας. Στο τέλος οι μεγάλοι χαμένοι από όλα αυτά τα παιχνίδια θα είναι οι πληθυσμοί των Σλάβων και των Αλβανών», δήλωσε ο Σελμάνι.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ.

.
‘Ενας καλός αδελφός μας απέστειλε μια διήγηση, η οποία κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου. 

Είναι πολύ συγκινητική καί συνάμα πολύ διδακτική. Την παρουσιάζω πιο κάτω με την ευχή, να μιλήσει δι αυτής ο Θεός στις καρδιές όσων την αναγνώσουν. 

Πιστεύω απόλυτα το περιεχόμενό της. Μου θυμίζει μια παρόμοια διήγηση, που αναφέρεται σε προσκυνητές του Αγίου ‘Ορους. Είχαν αναχωρήσει από ένα Μοναστήρι και επορεύοντο σε κάποιο άλλο με τα πόδια βέβαια. Στο δρόμο όμως τους βρήκε χιονοθύελλα. 

Κινδύνευαν. Προσευχήθηκαν όμως και ο Κύριος ήκουσε των προσευχών τους. Έστειλε αγγέλους, οι οποίοι αοράτως τους συνώδευσαν και τους προστάτευαν. Όταν συνειδητοποίησαν, ότι είχαν ξεπεράσει ένα μεγάλο κίνδυνο, γεμάτοι από χαρά στάθηκαν για να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία. Και, ώ του θαύματος, όταν εμφάνισαν το φίλμ, είδαν με έκπληξη να είναι ανάμεσά τους αποτυπωμένες και οι σκιές αγίων Αγγέλων!!!!! Όσοι καλόπιστοι, ας αρκεσθούν στην μαρτυρία μου.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΗΓΗΣΗ…

Ένα κορίτσι, η Ντάνη, είχε πάει στο σπίτι μιας φίλης της, όπου και έμεινε περισσότερο από ό,τι σχεδίαζε. ‘Ετσι πέρασε η ώρα, είχε πιά νυκτώσει και θα επέστρεφε στο σπίτι μόνη της με τα πόδια. Δεν φοβόταν, γιατί ανήκε σε μια μικρή κοινότητα και έμενε λίγα τετράγωνα παρακάτω.

Καθώς περπατούσε στην διάβαση ποδηλάτων, δηλ. στην ειδικά χαραχμένη λουρίδα, που προορίζεται για τους ποδηλάτες, σκέφθηκε μήπως κτυπηθή από κάποιο ποδήλατο μέσα στη νύκτα, η Ντάνη ζήτησε από το Θεό να την κρατήσει ασφαλή από κάθε κακό και από κάθε κίνδυνο. Όταν έφτασε στο στενό δρομάκι, που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι της, έστριψε κανονικά και συνέχισε την πορεία της. Όμως, στο μέσο της διαδρομής, αντιλήφθηκε έναν άνδρα να στέκεται στο τέρμα λες και την περίμενε. Ανησύχησε και άρχισε να προσεύχεται, ζητώντας προστασία από το Θεό.

Αμέσως ένα χαλαρό αίσθημα γαλήνης και ασφάλειας την τύλιξε! Ένοιωθε λες και κάποιος περπατούσε μαζί της. Όταν έφτασε στο τέλος του μικρού δρόμου, πέρασε ακριβώς δίπλα από τον άντρα εκείνο και έφθασε στο σπίτι ασφαλής.

Την επόμενη μέρα, διάβασε στην εφημερίδα ότι ένα νεαρό κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού, καθώς περνούσε από το ίδιο δρομάκι μόλις είκοσι λεπτά της ώρας αργότερα απ’ αυτήν. Συγκλονισμένη από την τραγωδία και το γεγονός ότι μπορούσε να ήταν η ίδια θύμα του βιασμού, άρχισε να κλαίει, ευχαριστώντας τον Κύριο για την ασφάλεια, που της είχε χαρίσει.

Ένοιωσε μέσα της τότε αυθόρμητα την ανάγκη να συνδράμει την άτυχη κοπέλλα και να την παρηγορήσει.Αποφάσισε λοιπόν να πάει στην αστυνομία. Ένοιωθε πως μπορούσε να αναγνωρίσει τον άντρα αυτόν και έτσι τους είπε την δική της ιστορία. Ο αστυνόμος την ρώτησε αν ήταν πρόθυμη να κοιτάξει στον κατάλογο των υπόπτων και να δοκιμάσει αν μπορούσε να αναγνωρίσει τον δράστη του βιασμού.

Αποδέχθηκε το αίτημα της Αστυνομίας και τότε της έθεσαν υπ όψιν φωτογραφίες υπόπτων, όπως συνηθίζεται κάθε φοά από την Αστυνομία. Η κοπέλλα της διηγήσεώς μας χωρίς δυσκολία αναγνώρισε και υπέδειξε τον άνδρα που είχε δει στο δρομάκι την προηγούμενη νύχτα. Όταν ειπώθηκε στον άνδρα πως είχε αναγνωριστεί ως ύποπτος, εκείνος αμέσως έσκυψε το κεφάλι και παραδέχτηκε την ενοχή του. Ο αστυνόμος ευχαρίστησε την Ντάνη για την γενναιότητά της και την ρώτησε αν μπορούσε να κάνει κάτι γι’ αυτήν.

Αυτή ζήτησε να ρωτήσουν τον άντρα ένα πράγμα: Η Ντάνη ήταν περίεργη και ήθελε να μάθει: γιατί δεν είχε επιτεθεί στην ίδια;

Όταν τον ρώτησε ο αστυνομικός αυτός απάντησε: “Επειδή δεν ήταν μόνη, είχε δύο ψηλούς άντρες που περπατούσανε πλάι της” Απίστευτο!

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, δεν είμαστε μόνοι. Οι άγγελοι μας προστατεύουν.

Νεκτάριος Μ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΟΣΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟ

α) ας ευχαριστήσουμε τον Θεό, διότι μας έχει δώσει τον δικό μας Άγγελο φύλακα της ψυχής και του σώματος.

β) Το βράδυ της ίδιας ημέρας ας συμπεριλάβουμε στην προσευχή μας την ΕΥΧΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ. Βρίσκεται στο τέλος της Ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου.

+ Ο Κ & Αι Α 




ΠΗΓΗ...vatopaidi.wordpress.com

ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ ΜΕΣΑ ΣΕ...ΦΕΡΕΤΡΟ.


Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός τραγουδάει Ρουβά μέσα σε φέρετρο (vid)
"Όλα καλά, όλα καλά θα μας πάνε" τραγουδάει ο γνωστός ηθοποιός.

Το περίεργο βέβαια δεν είναι ότι τραγουδάει Σάκη Ρουβά αλλά ότι το κάνει μέσα από ένα φέρετρο.
Το βίντεο έστειλε στην εκπομπή του Ράδιο Αρβύλα ο Τόνυ Δημητρίου και εκείνοι το προέβαλαν χθες βράδυ!
Δείτε το!




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΤΣΙΓΑΡΑ..."ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".


Πρόκληση: Τσιγάρα με το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια
Τσιγάρα στα Σκόπια με την ονομασία "Μακεδονία" έχουν μεγάλες πωλήσεις. Οι Σκοπιανοί κάνουν...τράκα το όνομα.
Η προπαγάνδα των Σκοπιανών, που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός άκρατου λαϊκιστικού εθνικισμού, δεν έχει όρια. Ακόμα και το κάπνισμα σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν εθνικιστικά! 






ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, Πέμπτη
Ώρα 20:00
Εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση στην Αλμωπία, από την απελευθέρωση ως σήμερα. Η εκδήλωση επικεντρώνεται στην παρουσίαση της ιστορίας της μέσης εκπαίδευσης από την ίδρυση των πρώτου Γυμνασίου ως σήμερα , των δασκάλων και ιερέων της περιόδου της απελευθέρωσης, των παιχνιδιών που παίζονταν από την περίοδο της απελευθέρωσης έως και τη δεκαετία του 50.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί:
1.Τιμητική βράβευση του ευεργέτη της Αλμωπίας κου Ξενιτίδη Νικόλαου.
2. Βράβευση των αριστούχων μαθητών των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας για το σχολικό έτος 2011-2012, καθώς όσων μαθητών έχουν διακριθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



  
 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας κ. Νικολαΐδης Κωνσταντίνος, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει τη θλίψη του για τον ξαφνικό χαμό του πατέρα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Τζιβιτζίδη Γεώργιου και απευθύνει στους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια.
 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Νικολαΐδης Κωνσταντίνος

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 11 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/ 2012
για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 
για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων από νομικά πρόσωπα ΟΤΑ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης (ΚΕ.Κ.Π.-Α.) του Δήμου Αλμωπίας
Ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έντεκα (11) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης του Δήμου Αλμωπίας, που εδρεύει στην Αριδαία Νομού Πέλλας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός
θέσης Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός
ατόμων
121 Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης του Δήμου Αλμωπίας Αριδαία
Ν. Πέλλας ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ Από την υπογραφή της σύμβα-σης έως 31-8-2013, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέω-σης, εφόσον το πρόγραμ-μα συνεχι-στεί 5
122 Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης του Δήμου Αλμωπίας Αριδαία
Ν. Πέλλας ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Από την υπογραφή της σύμβα-σης έως 31-8-2013, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέω-σης, εφόσον το πρόγραμ-μα συνεχι 2
123 Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης του Δήμου Αλμωπίας Αριδαία
Ν. Πέλλας ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ Από την υπογραφή της σύμβα-σης έως 31-8-2013, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέω-σης, εφόσον το πρόγραμ-μα συνεχι 4




ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός θέσης Τίτλος σπουδών 
και 
λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα
121 Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ  ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα  πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων  Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
















122 ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Μαγειρικής Τέχνης ή Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων : ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι κάτοχοι πτυχίων Βασικής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) του τμήματος του β.δ 151/1971 (ΦΕΚ 52Α') Μαγειρικής Τέχνης διετούς κύκλου σπουδών υποχρεούνται να προσκομίσουν και απολυτήριο τίτλο τουλάχιστον Γ' Γυμνασίου.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α’ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος, απολυτήριος τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολής της αλλοδαπής.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β’ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
Απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Γ’ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
Απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών.

123
Δεν απαιτούνται τυπικά προσόντα βάσει της παρ. 2 αρθρ. 5 του Ν. 2527/1997.

Οι υποψήφιοι όλων των ανωτέρω ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΚΕΚΠ-Α Δήμου Αλμωπίας (Ν.Π.Δ.Δ.), Πλατεία Αγγελή Γάτσου 1, 58400-Αριδαία Πέλλας απευθύνοντάς την στο ΚΕΚΠ-Α υπόψιν κ. Νάκα-Παυλίδου Παρασκευής (τηλ. επικοινωνίας: 2384350283). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.


                                                                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΚΠΑ

                                                                             ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΩΔΕΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ



Ως γνωστόν, ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει στις 25/09/2012 Υπόμνημα διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών ΟΤΑ  προς τους  Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που παρατηρούνται κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στη λειτουργία των Δημοτικών Ωδείων της χώρας. 
Όπως επεσήμαινε ο Βουλευτής, η μεγάλη καθυστέρηση  στην έγκριση του απαραίτητου αριθμού των συμβασιούχων καθηγητών έχει θέσει σε κίνδυνο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Ωδείων, με αποτέλεσμα οι  χιλιάδες ενδιαφερόμενοι μαθητές που επιθυμούν ν’ αρχίσουν ή να συνεχίσουν τις μουσικές σπουδές τους, να βρίσκονται πλέον σε δυσχερή θέση και σε καθεστώς αβεβαιότητας.
Για τον λόγο αυτό  ο Γιώργος Καρασμάνης ζητούσε από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τα αναφερόμενα στο σχετικό υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών ΟΤΑ, και να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό σε εξεύρεση λύσης, δρομολογώντας τις απαιτούμενες ενέργειες για άμεση έγκριση του απαραίτητου αριθμού συμβασιούχων καθηγητών. 
Απαντώντας ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης γραπτώς αλλά και κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/10/2012) αφού ανέφερε ότι η καθυστέρηση στην πρόσληψη των καθηγητών κατά τη φετινή σχολική χρονιά οφείλεται στην αλλαγή  του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, διαβεβαίωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι το πρόβλημα πλέον επιλύθηκε και έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθηγητών.


ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2012          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...