Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

"ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΠΤΩΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΕΛΓΑ".

 Το ζήτημα των αποζημιώσεων για την ακαρπία και την καρπόπτωση από τον παγετό της 17ης Μαρτίου, ήταν το αντικείμενο προγραμματισμένης σύσκεψης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
          Ο Γιώργος Καρασμάνης, στην τοποθέτησή του, ανέδειξε τον παραλογισμό του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, απέρριψε και τη σκέψη για αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ, και ως μοναδική και οριστική λύση, ζήτησε τη ριζική αλλαγή του Κανονισμού και ως ¨μονόδρομο¨ την αποζημίωση μέσω ΕΛΓΑ. Υπογράμμισε δε ότι, αν αυτό δεν γίνει, θα καταθέσει την πρόταση Νόμου που ο ίδιος έχει επεξεργαστεί με Ομάδα Εργασίας, ως Γραμματέας Αγροτικού.
          Ο Υπουργός, έδωσε εντολή στην παριστάμενη ηγεσία του Οργανισμού, να διερευνήσει τις δυνατότητες της αποζημίωσης μέσω του ΕΛΓΑ.   
          Παρατίθεται η τοποθέτηση του Βουλευτή:
Η σημερινή σύσκεψη θα έπρεπε τυπικά να ήταν άνευ αντικειμένου και να μην είχε ποτέ πραγματοποιηθεί. Και να σας εξηγήσω απλά το γιατί :
Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια ζημιά σε δενδροκαλλιέργεια, από αιτία που ναι μεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, αλλά όχι για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατά το οποίο σημειώθηκε. Το «παράδοξο» αυτό, που σημειωτέον δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια είναι ένα σχετικά σύνηθες φαινόμενο, μας αναγκάζει σήμερα να αναζητούμε λύσεις σε ένα πρόβλημα, που έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να είχε ήδη αντιμετωπιστεί. Να είχε αντιμετωπιστεί, τόσο αυτό, όσο και άλλες αδυναμίες και προβλήματα στο σύστημα ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας…
….Για άλλη μια φορά στις περιοχές μας, έχουμε μεγάλες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες και, κυρίως στα συμπύρηνα ροδάκινα – αυτήν τη φορά από τον παγετό της 17ης Μαρτίου (και μάλιστα στον καρπό). Το ξέρουμε όλοι, με πρώτους τους καλλιεργητές μας που βλέπουν για ακόμη μια χρονιά να πηγαίνουν στράφι οι κόποι τους, να εξανεμίζονται και φέτος οι προσδοκίες τους για εισόδημα.
          Το βλέπουμε όλοι, εκτός από τον ΕΛΓΑ! Γιατί; Διότι – λέει – ο συγκεκριμένος παγετός, δεν ¨πέτυχε¨, δεν χτύπησε τα δέντρα στην κανονική τους ανθοφορία, αλλά  στο ¨ρόδινο στάδιο¨!
Και, όχι μόνον αυτό.
Λέει ακόμη – ο ΕΛΓΑ – ότι και οι βροχές αυτής της περιόδου, είναι σαν… να μην έπεσαν ποτέ! Διότι ο Οργανισμός που (υποτίθεται) ιδρύθηκε και λειτουργεί για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος, αναγνωρίζει μόνον τις ζημιές από βροχές που πέφτουν μετά τις 15 Μαίου (και μάλιστα στον καρπό). Δεν πάει να γίνει ο κατακλυσμός του Νώε στις 14 του Μάη ή νωρίτερα, Είναι σαν να μη έγινε ποτέ για τον ΕΛΓΑ – κι ας έχει καταστραφεί το Σύμπαν!!
Μια ανάλογη ιστορία – για γέλια και για κλάματα – ζήσαμε το 1999… Όταν ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ, δεν αναγνώριζε ζημιές από τον παγετό που είχαν γίνει στην ανθοφορία αλλά μόνον στο καρπίδιο! Για τέτοιους παραλογισμούς μιλάμε, που βεβαίως τότε είχαν ξεσηκώσει ομηρικούς καυγάδες.
Όλα αυτά πλήττουν καίρια το κύρος, τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του ΕΛΓΑ, την εικόνα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου.
Οι ζημιές είναι διαπιστωμένες. Δεν το αμφισβητεί κανείς. Θεωρώ εξευτελιστικό ο καλλιεργητής να τρέχει, να εκλιπαρεί τον κάθε βουλευτή και δι΄ αυτού τον εκάστοτε Υπουργό για να διεκδικήσει το αυτονόητο; Θεωρώ επίσης δύσκολο άλλη φορά να καθίσω σε τραπέζι με αυτό το αντικείμενο. Αυτά τα ζητήματα, θα έπρεπε να είναι λυμένα εξ ορισμού και να αποτελούν απλή διαχειριστική διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.
Όσον αφορά τις λύσεις. Υπάρχει πρόταση για κατ΄ εξαίρεση αποζημίωση βάσει του άρθρου 5 παράγραφος 4 του Νόμου 3877. Έχει εφαρμοστεί κατά κόρον πριν το 2009 και από τις δύο Κυβερνήσεις. Έδωσα μάχη για να περάσει αυτή η πρόταση εκείνη την περίοδο με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Όμως μετά το 2009, οι κατ’  εξαίρεση αποζημιώσεις απαξιώθηκαν. Κατηγορήθηκε η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα…
Ακούω για… αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ. Τα ακούνε και οι ίδιοι οι πληγέντες δενδροκαλλιεργητές και τρελαίνονται – και με το δίκιο τους. Αυτοί οι άνθρωποι που, όταν είχαν σοδειά και προκαταβολές έπαιρναν αλλά και ¨μπροστάντζες¨ για την πώληση της παραγωγής τους, ζούσαν έτσι τις οικογένειές τους και προγραμμάτιζαν τις δουλειές τους, θα περιμένουν τώρα από ενάμιση μέχρι και τρία χρόνια για να αποζημιωθούν – αν και πόσο – από τα ΠΣΕΑ; Και ως τότε; Πώς θα επιβιώσουν; Πώς θα αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις, τα δάνειά τους; Πώς θα προμηθευτούν τα εφόδιά τους; Πώς θα ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες τους;
Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ – ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις – είναι χρονοβόρες, διότι οι διαδικασίες και εδώ και στις Βρυξέλλες είναι γραφειοκρατικές.
Μία είναι η λύση: Να τροποποιηθεί ο ασφαλιστικός Κανονισμός του ΕΛΓΑ και να συμπεριλάβει οριστικά την ακαρπία και την καρπόπτωση στις δενδροκαλλιέργειες, ώστε να μην χρειαστεί επανέλθουμε άλλη φορά για το ίδιο θέμα. Δεν πρόκειται να βαφτίσουμε το κρέας ψάρι, διότι απλά, τίμια και φανερά θα προσαρμόσουμε τον Κανονισμό σε αυτά που συμβαίνουν στη σημερινή πραγματικότητα και όχι σε όσα ίσχυαν πριν από δεκαετίες. Διότι όπως πολύ σωστά είπε ο Υπουργός οι κλιματικές αλλαγές είναι ήδη ορατές και οι επιπτώσεις τους καθημερινά και πιο σοβαρές.
Είναι πάντως παρήγορο ότι έχουμε και μια ενθαρρυντική συγκυρία: Σήμερα, στην ηγεσία του ΕΛΓΑ, τολμώ να πω ότι βρίσκονται «οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση». Γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο και, ειλικρινά, περιμένω να δρομολογήσουν ριζικές αλλαγές στις αρρωστημένες νοοτροπίες και πρακτικές του χθες που, δυστυχώς, μας στοιχειώνουν μέχρι σήμερα.
Αλλά και από την ηγεσία του Υπουργείου, έχουμε εύλογη απαίτηση: Να προχωρήσει άμεσα σ΄ αυτό που είπα πριν, δηλαδή στην αλλαγή άρδην των αναχρονιστικών Κανονισμών του ΕΛΓΑ και του όλου συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.
           Ως προς το κόστος, τα χρήματα που θα απαιτηθούν δεν είναι υπερβολικά. Δεν θα είναι ¨χαμένα λεφτά¨. Θα πέσουν στη χειμαζόμενη αγορά. Θα γίνουν τζίρος στο εμπόριο. Θα τονώσουν οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες… Και, τελικά, θα επιστρέψουν στον κορβανά της Εθνικής Οικονομίας, μέσω των φόρων εισοδήματος, ΦΠΑ, κατανάλωσης, κλπ. Και το σημαντικότερο, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η καλλιέργεια και η παρουσία του προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Υπουργέ, είσαι καταξιωμένος Πανεπιστημιακός Δάσκαλος της Γεωπονικής. Διδάσκεις τους φοιτητές ότι συντελεστές της παραγωγής είναι: το έδαφος, το κεφάλαιο και η εργασία. Με όλο το σεβασμό, στους παραπάνω συντελεστές, θα προσέθετα ως οικονομολόγος: την εμπορία και την πραγματική ασφάλιση της αγροτικής μας παραγωγής, ως μονόδρομο για την αποτελεσματική θωράκιση του παραγωγικού μας τομέα.
Αν αυτό δεν γίνει, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω την πρόταση Νόμου που, ως Γραμματέας Αγροτικού του Κόμματός μου, είχα επεξεργαστεί με Ομάδα Εργασίας. Μια πρόταση που δίνει ριζικές λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα που μας απασχολεί σήμερα και στην οποία μάλιστα υπάρχει διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αποζημίωσης και για τις φετινές ζημιές.
Αυτό θα κάνω… Και από κει και πέρα, ας αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες του.
          

         ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ             30/05/2013

ΕΛΛΑΣ ΑΠΟΙΚΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ.

Ελλάς αποίκων ιθαγενών

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ.


Θα σας γράψω μια μικρή σημερινή ιστορία για να δείτε πόσο όμορφα περνάμε ενίοτε στας εξοχάς.


Πήγα πρωί πρωί στα Αγιάσματα, μια άγρια και έρημη βορινή παραλία της Χίου, για να κόψω λίγο κρίταμο και, ω του θαύματος, έπεσα πάνω σε μια μπουλντόζα!

Ήτανε μέσα ο χειριστής, είχε ισοπεδώσει τις άγριες πέτρες της παραλίας και ετοιμαζόταν να κατευθυνθεί προς το τέρμα της δυτικής της πλευράς, όπου βρίσκεται μια φημισμένη πηγή ιαματικού νερού.

Ανάψανε αμέσως τα λαμπάκια μου. Μόλις με είδε βέβαια κι αυτός, έβαλε νεκρά στο μηχάνημα και έπιασε το κινητό. Κατάλαβα ότι έπαιρνε κάποιον “υπεύθυνο” του Δήμου για να του πει τα κακά νέα της εμφάνισής μου αυτή την άσχημη ώρα εκεί.

Σε λίγο να ο τοπικός παραγοντίσκος. Εσύ αγαπάς τον τόπο μας περισσότερο από μας; Εμείς μόνο να ρίξουμε βράχους και να προστατέψουμε την πηγή θέλουμε, άσε να πάρει ένα μεροκάματο κι ο άνθρωπος, κάτι τέτοια μου λεγε κι εγώ τον ρωτούσα αν έχει άδεια εργασιών επί του αιγιαλού και αν υπάρχει μελέτη για το έργο! Τόσο ψιλά γράμματα για νεοέλληνα αιρετό.

Για να μην τα πολυλογώ, ειπώθηκαν χίλια δυο, ανέβηκαν και οι τόνοι αλλά στο τέλος μού είπαν ότι ως προς το ζήτημα της άδειας έχω δίκιο αλλά ότι αν περιμένουν να βγάλουν άδεια, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα, πήρανε μουτρωμένοι την μπουλντόζα και φύγανε διότι κάλεσα στο τηλέφωνο την αστυνομία και το λιμεναρχείο. Φεύγοντας, ο παραγοντίσκος μού φώναξε “και τι έβγαλες τώρα; Νομίζεις ότι εσύ θα σώσεις την Ελλάδα;”!

Δεν έχω καμιά αυταπάτη ότι κρύφτηκαν στο πλησιέστερο χωριό, τους είδα κιόλας, και περίμεναν να φύγω για να πάνε να ξαναπιάσουν την παράνομη δουλειά τους.

Αυτά που θέλω όμως να επισημάνω, μεταξύ χίλιων δυο άλλων που τα νιώθει και τα καταλαβαίνει ο καθένας μας, είναι τα εξής:

1. Πώς να πείσει κανείς τέτοιους νεοέλληνες ότι το να βάζεις μια μπουλντόζα στον αιγιαλό δεν είναι προστασία αλλά καταστροφή;

2. Πώς να τους πείσεις ότι η πηγή με το ζεστό νερό που υπάρχει εκεί επί χιλιάδες χρόνια, άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα μόλις οι νεοέλληνες του 20ου αι. ξεκίνησαν να χτίζουν μπετά και να φτιάχνουν δρόμο πάνω στην παραλία.

3. Πώς να απευθυνθείς σε ένα κράτος, του οποίου η Κτηματική Υπηρεσία δεν έχει κονδύλια για υπηρεσιακή μετακίνηση, όπως μου είπε ο Διευθυντής της, κι έτσι οι υπάλληλοι παραμένουν εντός των γραφείων τους περιμένοντας τις καταγγελίες των πολιτών και μάλιστα συνοδευόμενες με φωτογραφίες, οι οποίες να έχουν πάνω και ημερομηνία από την ρύθμιση της φωτογραφικής μηχανής που ελήφθησαν!

4. Πώς να γίνει σοβαρό κράτος η Ελλάδα όταν ο κάθε Δήμος, βγάζει ένα κονδύλι για καθαρισμό χειμάρρων και κάνει άλλα αντ άλλων και μάλιστα καταστρέφει

5. Στη Χίο αυτή τη στιγμή κλείνει η Ιστορική Βιβλιοθήκη Κοραή αλλά λεφτά για να μοιράζουν στον κάθε εργολάβο και να βάζει την μπουλντόζα του στη θάλασσα και στα βουνά, υπάρχουν όπως φαίνεται άφθονα. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση του κάθε Σαμαρά.

Συμπέρασμα:

Δεν πρόκειται να ορθοποδήσει και να σοβαρέψει ποτέ αυτή η χώρα διότι η πλειονότητα των κατοίκων της είναι ακόμη αμόρφωτοι και ανάλγητοι, ένα κράμα ιθαγενούς με άποικο, που την κοιτάνε σαν σφαχτάρι προς ξεζούμισμα και ξεπούλημα, για να θρέψουν τις κοιλιές τους.-


yiannismakridakis.gr




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! "ΟΤΑΝ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΓΗ".

Οταν ο... ουρανός έπεσε στη Γη !

Έρχονται από το Διάστημα και χτυπούν σαν απρόσμενες βολίδες απροειδοποίητα τη Γη. Ενίοτε οι επιπτώσεις τους μπορεί να είναι από καταστρεπτικές ως και κοσμογονικές: σε αυτούς αποδίδεται η εξαφάνιση των δεινοσαύρων ενώ όλοι θυμόμαστε τι συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ένας μετεωρίτης έπεσε ξαφνικά στη Ρωσία προκαλώντας μεγάλες ζημιές και τραυματισμούς. Σίγουρα πάντως είναι θεαματικοί, με την πύρινη λάμψη τους στον αέρα, αν και τις περισσότερες φορές περνούν τη γήινη ατμόσφαιρα εντελώς απαρατήρητοι.

Στα δισεκατομμύρια χρόνια της ύπαρξής του ο πλανήτης μας έχει δεχθεί μάλλον εκατοντάδες χιλιάδες μετεωρίτες, κανείς όμως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό. Τα 2.500 τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί 45.716 ενώ έχουν βρεθεί σε διάφορα σημεία της Γης 34.842.

Από αυτούς όμως τα ανθρώπινα μάτια έχουν δει «εν δράσει» μόνο τους 1.107, όπως μας πληροφορεί με εξαιρετικά φαντασμαγορικό τρόπο μια οπτικοποίηση της visualizing.org με τον τίτλο Bolides που έχει κερδίσει τα εύσημα ακόμη και από την ιστοσελίδα της NASA. Ο δημιουργός της Κάρλο Ζαπόνι έχει χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της Μετεωριτικής Εταιρείας (Meteoritic Society) για να συνθέσει την ιστορία όλων αυτών των πτώσεων.

Το χρονολόγιο ξεκινάει από το 861 μ.Χ. Τότε έχουμε την πρώτη «επίσημα» καταγεγραμμένη μαρτυρία για τη θεαματική νυχτερινή πτώση ενός μετεωρίτη στις 19 Μαΐου με το Ιουλιανό ημερολόγιο, στη Νογκάτα της Ιαπωνίας. Το επόμενο πρωί ο εξωγήινος βράχος ανασύρθηκε από την τρύπα που είχε ανοίξει στο έδαφος από τους κατοίκους του χωριού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον σιντοϊστικό ναό της Σούγκα Τζίντζα όπου και φυλάσσεται ως σήμερα.

Στα αριστερά τού άψογα στυλιζαρισμένου γραφικού και με φόντο τις θεαματικές φωτεινές βολίδες να διασχίζουν τον ουρανό βλέπετε τους μετεωρίτες να «πέφτουν» σε αριθμούς, ανάλογα με τη χρονιά. Στη γραμμή του χρονολογίου βλέπετε επίσης με μπλε χρώμα την καμπύλη της συχνότητάς τους ανά τους αιώνες. Μεταφέροντας το «βελάκι», βρίσκεστε στη χρονιά που επιθυμείτε και βλέπετε τη «δράση» των μετεωριτών στη διάρκειά της.

Οπως θα παρατηρήσετε, η συχνότητα αυξάνεται καθώς πλησιάζουμε προς το 2013, το γεγονός όμως δεν σημαίνει ότι οι μετεωρίτες με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν να πυκνώνουν και να πέφτουν σαν το χαλάζι. Απλώς η καταγραφή των παρατηρήσεων άρχισε να γίνεται πιο συστηματική.

Επί χιλιετίες η εμφάνισή τους αποδιδόταν σε θεϊκή παρέμβαση, γι' αυτό και συχνά τα σημεία της πτώσης τους έχουν μετατραπεί σε τόπους λατρείας.

Ο πρώτος που πρότεινε ανοιχτά την ιδέα ότι προέρχονται από το Διάστημα ήταν ένας γερμανός φυσικός, ο Ερνστ Φλόρενς Χλάντνι, ο οποίος δημοσίευσε το 1794 σχετική μελέτη. Η ιδέα του αντιμετωπίστηκε αρχικά με χλευασμό, με το γύρισμα του αιώνα όμως τα πνεύματα άλλαξαν όταν μια αντίστοιχη μελέτη του γάλλου φυσικού, μαθηματικού και αστρονόμου Ζαν-Μπατίστ Μπιό έγινε δεκτή από τη Γαλλική Ακαδημία Επιστημών.

Ο κ. Ζαπόνι παρουσιάζει επίσης μερικούς από τους σημαντικότερους μετεωρίτες που έχουν καταγραφεί να πέφτουν ή έχουν βρεθεί στη Γη. Κάνοντας «κλικ» επάνω τους μπορείτε να δείτε περισσότερα στοιχεία και να μεταφερθείτε στις αντίστοιχες πληροφορίες της βάσης δεδομένων της Μετεωριτικής Εταιρείας.

Για να δείτε την οπτικοποίηση πατήστε εδώ.


Φαφούτη Λαλίνα 




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νέα σημαντική παρέμβαση στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την απόφαση ένταξης της πράξης που αφορά στην ανέγερση Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους στις Καρυές, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», συνολικού προϋπολογισμού 3.476.943,89 ευρώ. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
           Το νέο Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους στις Καρυές θα εφοδιαστεί με όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και θα αποτελείται από το κυρίως διώροφο κτίριο, υπόγειο και ένα βοηθητικό ισόγειο κτίσμα. Η τεχνική μελέτη του κτιρίου προβλέπει στο ισόγειο χώρο υποδοχής - αναμονής και γραμματεία, εξεταστήρια, γραφεία ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, αίθουσα μικροεπεμβάσεων, μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικό, μονόκλινο και δίκλινο θάλαμο βραχείας νοσηλείας, βοηθητικούς χώρους και υγιεινής.

           «Αξιοποιούμε στοχευμένα και χωρίς καθυστερήσεις το αναπτυξιακό εργαλείο του ΕΣΠΑ για τη διαφύλαξη των σπουδαίων μνημείων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όπως το Άγιο Όρος. Οι παρεμβάσεις που στηρίζουμε μέσω του ΕΣΠΑ στο Άγιο Όρος δεν περιορίζονται σε έργα αποκατάστασης των μονών, αλλά αφορούν και στη βελτίωση των υποδομών τόσο για τους μοναχούς όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες της Αθωνικής Πολιτείας. Το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας του Αγίου Όρους στις Καρυές καλύπτει ένα σημαντικό κενό, αναβαθμίζοντας την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας σε μια δυσπρόσιτη και απομακρυσμένη περιοχή. Η λειτουργία του αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της Ιεράς Κοινότητας, να διευκολύνει την αντιμετώπιση σοβαρών ιατρικών περιστατικών και μεταφοράς ασθενών, καθώς και να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες όχι μόνο στους μοναχούς, αλλά και στους προσκυνητές που επισκέπτονται το Άγιο Όρος», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ;

Έχετε προσέξει αυτά τα πρόσωπα;


Δεν την κατανοήσαμε την Ιστορία. Δεν εννοώ τις μάχες και τις ιστορικές συνθήκες. Εννοώ τα πρόσωπα των ανθρώπων από διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Πρόσωπα αιχμαλώτων, προσφύγων, πρόσωπα πεινασμένων παιδιών, τρομοκρατημένων ανδρών, ταλαιπωρημένων γυναικών, πρόσωπα νέων, πρόσωπα γέρων.

Τα έχετε προσέξει αυτά τα πρόσωπα; Έχετε δει τα βλέμματά τους; Αν όχι, κακώς. Τώρα θα ξέρατε τα πάντα.


ΘΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΕΙ...
"Έτσι, απόψε που σκοτείνιασε και δεν έχουμε πουθενά να πάμε, ας κάνουμε ένα ταξίδι στα περασμένα - τι θα βρούμε ; άγνωστο.

Γι' αυτό καλύτερα μην το διακινδυνεύσουμε,
ας γυρίσουμε προς τον τοίχο τις φωτογραφίες των νεκρών κι ας κοιμηθούμε λίγο.
Αφού όλα είναι ανώφελα κι εδώ που ζήσαμε
θα κατοικήσει κάποτε η λήθη"





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΩΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ.

Το όνομα ενός καλλιτέχνη ή ενός γκρουπ οφείλει να είναι κάτι μοναδικό, δυνατό και ευκολομνημόνευτο, ώστε να προκαλεί αίσθηση. Η αναζήτηση για το τέλειο όνομα για την κάθε μπάντα είναι αρκετά σημαντική. Ας δούμε από που εμπνεύστηκαν τα παρακάτω πασίγνωστα συγκροτήματα το «βαφτιστικό» τους όνομα.

U2: Έτσι ονομαζόταν ένα μοντέλο κατασκοπικού αεροπλάνου στις ΗΠΑ. Ο Bono είχε επίσης, πει ότι το όνομα θέλει να τους φέρνει πιο κοντά στο κοινό, με την παρακίνηση «Kαι εσύ επίσης».


ABBA: Πρόκειται για ένα ακρωνύμιο, από τα μικρά ονόματα των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad.
The Backstreet Boys: H γνωστή boy band των 90s πήρε το όνομα της από μια αγορά που υπήρχε στον τόπο καταγωγής του συγκροτήματος, στο Orlando.


Depeche Mode: Στα γαλλικά «Depeche Mode» σημαίνει «Γρήγορη ή Βραχύβια Μόδα» και ήταν ο τίτλος ενός γαλλικού περιοδικού στα 80s.


Coldplay: Η αρχική ονομασία της μπάντας του Chris Martin, ήταν Starfish, ενώ Coldplay λεγόταν η μπάντα φίλων τους, που με τη σειρά τους είχαν δανειστεί τον τίτλο από μια ποιητική συλλογή. Όταν οι φίλοι τους αποφάσισαν να μη συνεχίσουν την πορεία τους στη μουσική βιομηχανία, χάρισαν το όνομά στους διάσημους πλέον, μουσικούς.

The Doors: Έμπνευση για το συγκρότημα του Jim Morrison αποτέλεσε το βιβλίο του Aldus Huxley «The Doors of Perception».


Greenday: Είναι ουσιαστικά μια αργκό έκφραση για κάποιον που περνάει μια μέρα χωρίς να καπνίσει μαριχουάνα. Ο Billie Joe Armstrong μετά την πρώτη του εμπειρία με τα ναρκωτικά, έγραψε ένα τραγούδι με αυτό το όνομα, που αργότερα επηρέασε το αμερικανικό γκρουπ.


Kasabian: Το όνομα της Linda Kasabian, πρώην πιστή ακόλουθο και μάρτυρα-κλειδί στη δίκη του serial killer Charles Manson, φαίνεται ότι κίνησε το ενδιαφέρον των Βρετανών κι έτσι, αποφάσισαν να πάρουν το όνομά της.


Iron Maiden: Οι Βρετανοί μεταλλάδες, δανείστηκαν το όνομα τους από τη Σιδηρά Παρθένο, το ανατριχιαστικό μέσο βασανιστηρίων (σαρκοφάγος της Παρθένου Μαρίας «ντυμένο» εσωτερικά με καρφιά, στο οποίο το θύμα έμπαινε μέσα).

R.E.M.: Το συγκρότημα από την Αθήνα της Τζώρτζια, επέλεξε για όνομα την κίνηση που κάνουν τα μάτια όταν ο οργανισμός φτάνει στον βαθύ ύπνο (Rapid Eye Movement), αν και ο τραγουδιστής των R.E.M. Michael Stipe, αρνείται αυτή την ερμηνεία.


Duran Duran: Το pop γκρουπ πήρε το όνομα του από έναν από τους κακούς της ταινίας «Barbarella», που λεγόταν Dr. Durand Durand.


Chumbawamba: Ένα μέλος της μπάντας είδε στο όνειρο του ότι ενώ βρισκόταν σε ένα μπαρ, προσπαθούσε να αποφασίσει σε ποια τουαλέτα να πάει, αφού αντί για «αντρικές» ή «γυναικείες» οι επιγραφές έγραφαν «Chumba» και «Wamba».





ΠΗΓΗ...clickatlife.gr


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕΣΩ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.



Ναι, ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί μέσω ιών του καρκίνου και προτού να πείτε ότι είναι λάθος διαβάστε εδώ... Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorterγια την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science κόπηκε από την The Health Century λόγω της τεράστιας ευθύνη της – η παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχει παραδοσιακά ενχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Αυτό το τομέας αυτός που έχουμε εμπιστοσύνη, ψεύδεται: Η CIA, Hollywood & Βιοτρομοκρατία, παράγονται και διανέμονται ελεύθερα στους καταναλωτές.

Ο ειδικός της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz, χαρακτηρίζει ως κορυφαίο ειδικό των εμβολίων στον κόσμο, τον Δρ Maurice Hilleman, που εξηγεί γιατί τα εμβολία της Merck εξάπλωνουν το AIDS, την λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο.

Παρακαλώ προωθήστε αυτό το κλιπ (link) σε όλους τους γνωστούς σας που νομίζουν ότι ταεμβόλια είναι “ασφαλή και αποτελεσματικά.”

Αξίζει να το δείτε γιατί λέει αναλυτικά τι μας βάζουν στο σώμα μας με τα εμβόλια οι φαρμακοβιομηχανίες!

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, Δρ Leonard Horowitz





ΠΗΓΕΣ...
http://periergaa.blogspot.com 

Ο ΞΑΝΘΟΣ ΜΑΓΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΟΥΤΙΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ!!!



Αυτές είναι εκπομπές με βαθύ ενδιαφέρον.


Καλεσμένος στην εκπομπή “Για σένα” της Χριστιάνας Αριστοτέλους ήταν πρόσφατα ο Ξανθός μάγος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για παραστάσεις Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία να δείξει τα μαγικά του κόλπα on air και μάλιστα πάνω στην παρουσιάστρια.

Ζήτησε από την Χριστιάνα να βάλει ένα μαντήλι στο στήθος της και στην συνέχεια…..ο ξανθός μάγος το τράβηξε και μαζί με το μαντήλι έβγαλε και τον στηθoδεσμο της παρουσιάστριας!


Δείτε το βίντεο..








ΠΗΓΗ...http://www.aniwthoi.net

ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΥ Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΗ;

Curiosity: Βρήκε Κράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στον Άρη; (VIDEO)
Η Nasa είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο του 2013 ότι ο αρχαίος Άρης θα μπορούσε να υποστηρίξει ζωή.
Έτσι, όλες οι εργασίες και έρευνες για UFO και άλλα σημάδια ζωής στον πλανήτη ξεκίνησαν να καταγράφονται, σε αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων.

Το Curiosity κατεγραψε λοιπόν μια εικόνα απίστευτη: ένα αντικείμενο που μοιάζει με κράνος. 

Πραγματικό και αναλλοίωτο.

Αν και είναι επικαλυμμένο με σκόνη και άμμο μοιάζει στην εμφάνιση με ένα παλιό κράνος του πρώτου ή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε το βίντεο: 


ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.

Δύο επιστολές δηλητηριασμένες στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης
Δύο επιστολές δηλητηριασμένες πιθανότατα με ρικίνη στάλθηκαν στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και σε οργάνωση, της οποίας ο ίδιος είναι επικεφαλής, για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Η προκαταρκτική εξέταση των επιστολών δείχνει ρικίνη, επιβεβαίωσε η αστυνομία, αλλά θα γίνουν επιπλέον εξετάσεις.

Και οι δύο επιστολές είχαν περιεχόμενο που αφορά τη συζήτηση σχετικά με τη νομοθεσία περί όπλων. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι οι αρχικές δοκιμές στα δύο γράμματα, που άνοιξαν το ένα στη Νέα Υόρκη και το άλλο στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, εντόπισαν την παρουσία της ρικίνης.

Οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με τα γράμματα αντιμετώπισαν «δευτερεύοντα συμπτώματα» της έκθεσής τους στη ρικίνη, είπε επίσης η αστυνομία.

Το ένα από τα γράμματα ανοίχτηκε την Κυριακή στην Ουάσινγκτον από τον Μαρκ Γκλέιζ διευθυντή της επιτροπής που είναι ενάντια στην παράνομη χρήση των όπλων μια ομάδα που ασκεί πιέσεις για αυστηρότερους νόμους στην οπλοκατοχή και ιδρύθηκε από το Μπλουμπεργκ. Και οι δύο επιστολές περιείχαν απειλές κατά του δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Ο ΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ.


15Του Θωμά Ηλιόπουλου

   Στο ζεύγος των παραπάνω λέξεων -θερμός και κρύος- υπάρχει μία σχέση αμοιβαίου αποκλεισμού. Δηλαδή όπου υπάρχει ο θερμός, αποκλείεται να ισχύει ο κρύος. Ο θερμός αίρει τον κρύο και το αντίθετο. Η μία λέξη ανατρέπει την άλλη και για αυτό λέγονται αντώνυμα. Οι λέξεις που έχουν παραπλήσια σημασία –όπως βέβαιος = σίγουρος– λέγονται συνώνυμα. Στο λόγο μας και οι δύο αυτές κατηγορίες -συνώνυμα και αντώνυμα-  μάς χρειάζονται και μάλιστα πάρα πολύ. Οι δάσκαλοι τα διδάσκουν όλα αυτά με πάρα πολλές ασκήσεις, γιατί με αυτές εκφράζεται ο εσωτερικός και ο πνευματικός μας κόσμος.

Στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια ο ΄Ομηρος αναφέρει τα «θερμά λουτρά ». Στην Ιλιάδα επίσης ο ΄Ομηρος περιγράφει την «κρυόεσσα ιωκή = την κρύα / παγερή φευγάλα». Άρα οι λέξεις μας αυτές υπάρχουν στα Ελληνικά από γεννησιμιού τους. Θερμά καλοκαίρια και κρύοι χειμώνες είναι για όλους « Του κύκλου τα γυρίσματα που ανεβοκατεβαίνουν...».

Η ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

   Από μία λέξη που ήδη υπάρχει, η ελληνική μας γλώσσα δημιουργεί νέες με τη βοήθεια των προθέσεων και των καταλήξεων. ΄Ετσι όλες μας οι λέξεις γεννούν, παράγουν νέες για να εξυπηρετήσουν τον Ελληνικό Λόγο που είναι γονιμότατος, εύφορος, καρποφόρος και άκρως δημιουργικός, αλλά και αξεπέραστος και ασυναγώνιστος. Αυτό είναι το θαύμα της ελληνικής μας γλώσσας. Αυτό βλέπουν καθαρά όσοι μιλούν Ελληνικά και ξένες γλώσσες.

  ΄Ετσι από το θερμό κάναμε το ρήμα μας θερμαίνω = ζεσταίνω κάτι, και από εδώ μαζί ας βρούμε μερικές νέες και παράγωγες λέξεις μας: θέρμανση, θερμάστρα, θερμοσίφωνας, θερμοστάτης, θερμότητα, θερμοκήπιο, θερμόαιμος, θερμοκρασία, θερμόμετρο, θερμοπληξία και τόσες άλλες έρχονται στο νου. Πού να ανοίξουμε και τα Λεξικά! Με το θερμό περιγράφουμε τόσες όμορφες εκφράσεις μας: θερμή αγάπη, θερμή ατμόσφαιρα, θερμός άντρας, αλλά και θερμή γυναίκα, θερμή παράκληση, θερμές ευχές, θερμά συγχαρητήρια, θερμό κλίμα, θερμοπηγή και πολλά άλλα. Τέλος ας αναφέρουμε και το θερμό επεισόδιο στις Θερμοπύλες όπου ο Λεωνίδας δεν πολέμησε μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ελληνική γλώσσα και συνάμα για τη σωτηρία της Ευρώπης!

   Ο κρύος μάς έδωσε το ρήμα κρυολογώ και από εδώ έγινε το κρυολόγημα, η κρυοπηξία, το κρυόμπλαστρο, η κρυοθεραπεία, το κρυοσκόπιο, ο κρυοστάτης, η επιστήμη της κρυογονικής, ο κρυομαγνητισμός και τόσες άλλες. Οι ετυμολόγοι λένε πως και το κρύσταλλο από εδώ βγήκε. Βρέστε μόνοι σας και όλες τις κρυστάλλινες άλλες λέξεις μας.

Με τον κρύο όμως περιγράφουμε και τόσα άλλα πράγματα : κρύο νερό, κρύα χέρια, κρύα πόδια, κρυοπηγή και αρκετές μεταφορές όπως : κρύο ανέκδοτο, κρύα υποδοχή, αφήνω κάποιον στα κρύα του λουτρού, δεν μου κάνει ούτε κρύο - ούτε ζέστη και άλλα που που θα βρείτε μόνοι σας.

ΕΙΣΠΗΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ

   Ο θερμός ως μετανάστης στην Αγγλία γέννησε παιδιά εύρωστα, δυνατά και ρωμαλέα που τα ζηλεύουν όλοι. ΄Ετσι πολιτογραφήθηκαν στην αγγλική γλώσσα τα ακόλουθα: Thermo, thermal, thermionic, thermoelectric, thermodynamic, thermogenesis, thermogram, thermograph, thermometer, thermoplast, thermostat, thermosphere, thermonuclear και άλλες πολλές για να μην σας κουράζω. Φυσικά και οι Θερμοπύλες έγιναν Thermopylae και προφέπονται αγγλιστί... Θερμόπυλάι!

  Όσο για τον κρύο και αυτός γέννησε λέξεις ολκής με τη διαφορά πως άλλαξε το Κ σε C. Και ενώ οι ΄Αγγλοι έχουν το ελληνικό Κ προτίμησαν τη λατινική...ορθογραφία. ΄Ετσι έχουμε : cryobiology, cryogenics = κρυογονική = μία ολόκληρη επιστήμη Φυσικής που ασχολείται με την παραγωγή χαμηλών θερμοκρασιών, cryotherapy, cryosurgery, cryostat, cryonics = freezing of bodies, cryolite, cryogen, cryopump και άλλες. Εδώ να προσθέσουμε και όλες τις λέξεις που προέρχονατι από το΄κρύσταλλο: crystal, crystallize, crystallography, crystallite etc,etc, μέχρι και το περίφημο Crystal Palace του Λονδίνου που δυστυχώς κάηκε το 1936.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ... ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!

   Οι ευρωπαίοι μας «δόκιμοι επιστήμονες»  με ανερυθρίαστο (χωρίς ντροπή) «επιστημονικό» τρόπο, μάς λένε πως οι δύο παραπάνω λέξεις μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ελληνικές, αλλά... ινδοευρωπαικές! Ιδού τι λένε: Ο θερμός προέρχεται από έναν αμάρτυρο τύπο δηλ. δεν υπάρχει πουθενά γραμμένος. Ο τύπος είναι: *g W hermo και σημαίνει λένε: θερμός, ζεστός. Πού βρήκαν τη σημασία του αμάρτυρου τύπου και την είπαν ότι σημαίνει θερμός; Αυτή είναι η ινδοευρωπαϊκή... ώσμωση! φαίνεται. Ο δε κρύος προέρχεται από τον αμάρτυρο τύπο *qrusos και μέσα από το qreus αναδύθηκε η λέξη μας κρύος που σημαίνει... πάγος. Εδώ παγώνει και η σκέψη σου!

    Οι ινδοευρωπαίοι «επιστήμονες» αντί να είναι ευγνώμονες προς την ελληνική γλώσσα, την αποκήρυξαν ως ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και μέσα στα σύννεφα που βρίσκονυαι μεταξύ Ινδίας και Ευρώπης ανακάλυψαν τη θεόσταλτη και μοναδική ...« Ινδοευρωπαϊκή θεωρία και... γλώσσα»! Το κακό είναι πως και οι Έλληνες επιστήμονες –με στάχτη στα μάτια– παραδέχονται όλα τα παραπάνω. Ως πότε όμως; ΄Ετσι ο Δυτικός πολιτισμός δεν έχει ρίζες ελληνικές, αλλά... ευρωπαϊκές ! Δεν μπορούν να παραδεχτούν το θαύμα της ελληνικής γλώσσας που με τις λέξεις της – που είναι και οι ρηξικέλευθες ΙΔΕΕΣ της – είναι η βάση του λεγόμενου Δυτικού πολιτισμού. Και αυτό γιατί πολιτισμός χωρίς καλλιεργημένη γλώσσα, δεν υπάρχει!

ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΥΘΙΟ ΜΑΣ

   Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις από αυτούς που γνωρίζουν και εκτιμούν.Το είπε πολύ σωστά και κομψά ο Sir Henry Maine στη διάλεξή του στο Cambridge με θέμα : Popular Government το1885, ότι «Εκτός από τις σκοτεινές δυνάμεις της Φύσης, τίποτε δεν κινείται σε αυτόν τον κόσμο που δεν είναι ελληνικής προέλευσης». Το είπε με εξαιρετική και συγκινητική αγγλική ευγλωττία: ’Except the blind forces of Nature, nothing moves in this world which is not Greek in its origin.’Αυτό όμως πρέπει να το ακούσουν και οι σημερινοί έλληνες της μητροπολιτικής Ελλάδας! 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

«Δημοσιοποίηση Επανάληψης στο Ορθό της Κατάστασης Κατάταξης Απορριπτέων της Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία του Μέτρου 2.1.4. του ΠΑΑ 2007-2013»

Ανακοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 29-05-2013 δημοσιοποιήθηκε επανάληψη στο ορθό της Κατάστασης Κατάταξης Απορριπτέων της Δράσης 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία του Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013. Η δημοσιοποίηση της Κατάστασης πραγματοποιήθηκε με ανάρτηση της στα Γραφεία της ΔΑΟΚ Πέλλας και αποστολή της προς ανάρτηση και δημοσιοποίηση στους Δήμους της περιοχής.
Η επανάληψη στο ορθό αφορά στη αναγραφή του κωδικού απόρριψης 1213004 «Αριθμός αιτηθέντων ζώων μεγαλύτερος του αριθμού τους στο μητρώο της κτηνιατρικής υπηρεσίας» και η επαναλαμβανόμενη στο ορθό Κατάσταση φέρει ως ημερομηνία την 29-05-2013.

Επισημαίνονται τα παρακάτω:
1.     Η παρούσα δημοσιοποίηση παρατείνει την περίοδο υποβολής των ενστάσεων οι οποίες πλέον υποβάλλονται εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δημοσιοποίησης της επαναλαμβανόμενης στο ορθό Κατάστασης Κατάταξης Απορριπτέων.  
2.     Οι ενστάσεις υποβάλλονται στο φορέα υλοποίησης, που για την περιοχή της Έδεσσας – Αριδαίας είναι η ΔΑΟΚ Πέλλας.
3.     Η οριστική κρίση των δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων που ενδεχομένως θα υποβληθούν.
4.     Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Πέλλας, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Έδεσσας, Διοικητήριο, Έδεσσα, 2ος όροφος, γραφείο 209, τηλ. 2381351383.
                                                                                                           Ο Δ/ΝΤΗΣ

                                                                                          

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ 

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Τη 2η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων διοργανώνει η Ένωση Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας-Θράκης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  από την 1η έως την 18η Ιουνίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).
           Μετά από τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Συνάντησης Θεατρικών Σχημάτων  που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους (1-18/3/2012), η Ένωση Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει τη 2η Συνάντηση και παρουσιάζει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης -με ελεύθερη είσοδο- τις καινούργιες θεατρικές παραγωγές των ομάδων-μελών της.
           “Ελπίζουμε αυτή η προσπάθειά μας να συνεχιστεί, να γίνει μόνιμος θεσμός της πόλης μας και να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο και με άλλες ομάδες της Μακεδονίας  και Θράκης, που θα ήθελαν να ενταχθούν στην Ένωσή μας. Σε αυτούς τους δίσεκτους καιρούς, ισχύει περισσότερο από ποτέ άλλοτε το "εν τη ενώσει η δύναμις".
           Όπως είχε πει ο αείμνηστος Κάρολος Κουν: "Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Μόνος ο καθένας είναι ανήμπορος. Μόνος, ο καθένας από σας, τους πιο κοντινούς στην προσπάθειά μας, είναι ανήμπορος. Μαζί ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε…" δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση η πρόεδρος της Ένωσης Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Μπαλτατζή.
          







Το πρόγραμμα της 2ης Συνάντησης Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας – Θράκης έχει ως εξής:
          
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Σάββατο 1/6 (21.30-23.30)
ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ : 60-13”
Κυριακή 2/6 (21.30-23.30)
ΧΩΡΙΣ ΑΥΛΑΙΑ:  Play On”
Δευτέρα 3/6 (21.30-23.30)
ΜΑΙΩΤΡΟΝ: Παρουσίαση: Κινηματογραφικό Σενάριο & Θεατρικό Έργο”
Τρίτη 4/6 (21.30-23.30)
ΕΝΔΟΧΩΡΑ: Εσύ Και Οι Εφιάλτες Σου”
Τετάρτη 5/6 (21.30-23.30)
ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ : “Μετεωρολογικό Δελτίο”
Πέμπτη 6/6 (21.30-23.30)
ΘΕΑΤΡΟ 90 ΜΟΙΡΩΝ: “Πώς να Κάνετε Σεξ Με Όποιον Θέλετε”
Παρασκευή 7/6 (21.30-23.30)
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ: “Κυρία Μαργαρίτα”
Σάββατο 8/6 (21.30-23.30)
ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ : Playback theatre”
Κυριακή 9/6 (21.30-23.30)
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ: Ο Εχθρός Του Λαού”
Δευτέρα 10/6 (21.30-23.30)
ΤΙΝG: “Playback theatre”


Tρίτη 11/6 (21.30-23.30)
STUDIO «ΕΡΓΟΝ»: Μπαμπάδες Με Ρούμι”
Τετάρτη 12/6 (Παιδικές Παραστάσεις)
ΠΟΥΠΟΥΛΟ (19.00): “Ο Κύκλος Με την Κιμωλία ή Η Χαμένη Κούκλα”
ΛΑΜΠΙΟΝΙ (20.30): “Ο Μικρός Πρίγκιπας”
Πέμπτη 13/6 (21.30-23.30)
ΘΕΑΤΡΟ 90 ΜΟΙΡΩΝ: Χωρίς Ανάσα”
Παρασκευή 14/6 (21.30-23.30)
ΛΗΝΟΣ: “Ο Αρχοντοχωριάτης”
Σάββατο 15/6 (21.30-23.30)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ: “Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή”
Κυριακή 16/6 (21.30-23.30)
ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ: “Γριοθεσίa
Δευτέρα 17/6 (21.30-23.30)
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: “Οι Ιππότες Της Τηγανητής Πατάτας”
Τρίτη 18/6 (21.30-23.30)
STUDIO «ΕΡΓΟΝ»: “Το Σώσε”
Στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργεί έκθεση θεατρικής φωτογραφίας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με προαιρετική συνεισφορά.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.enositheatr.blogspot.com

e-mail: enositheatron@gmail.com Oλύμπου 88 (Έδρα ομάδας «Πολιτεία Θεάτρου»), τηλ. : 2310285452 - 2310272909 - 6974195079

ΠΑΣΥ: ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.


Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταγγέλλει την πολιτική οικονομικής αφαίμαξης, του όποιου πενιχρού εισοδήματος έχει μείνει στους μικρομεσαίους αγρότες, από την τρικομματική κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ. Αφού πρώτα μείωσε την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες από 11% στο 6%, στα πλαίσια της πολιτικής της, την κρίση των καπιταλιστών να την πληρώσει ο λαός, έρχεται τώρα και εντείνει τη λιτότητα σε βάρος της αγροτιάς. 

       Έτσι:
    - Καθυστερεί την καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ.
     - Χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον ΕΛΓΑ ως εργαλείο (με τις αυθαίρετες τιμές παραγωγού που χρησιμοποιεί) να καθυστερήσει παραπέρα την πληρωμή του ΦΠΑ για πάνω από 7 μήνες ή ακόμα και να μην αποδοθεί στους αγρότες αν δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία όπως είναι τα τιμολόγια συλλογής του 2012 για το βαμβάκι, σιτηρά, καλαμπόκι κ.ά που είναι αδύνατον να έχουν οι παραγωγοί ή το ξεπέρασμα της στρεμματικής παραγωγής στα οπωροφόρα δένδρα                    ( Ροδάκινα, Βερίκοκα, κλπ. )  και ενδέχεται ή να χάσουν την επιστροφή του ΦΠΑ ή να καθυστερήσει η πληρωμή του ΦΠΑ κατά 7 με 8 μήνες!
         Αυτή η πολιτική με τα απανωτά χαράτσια, τους φόρους, το πετρέλαιο, το μεγάλο κόστος παραγωγής και τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, είχε καταγγελθεί και ήταν αυτό που οδήγησε τους αγρότες στο δυναμικό μπλόκο της Νίκαιας. Η ΠΑΣΥ από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης-ΕΕ και στήριξε με όλες της τις δυνάμεις τα αιτήματα και τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τους καλεί μέσα από τις Ομοσπονδίες τους και τους Αγροτικούς Συλλόγους να δραστηριοποιηθούν για να μην περάσουν οι πολιτικές του ξεκληρίσματος. Να απαιτήσουν να πληρωθούν άμεσα το ΦΠΑ και να αποσυρθούν τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση.
       Αυτή η συγχρονισμένη, σχεδιασμένη επίθεση σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με την οργάνωση και την κοινή πάλη τους με τους εργαζόμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Μόνο μια τέτοια λαϊκή συμμαχία μπορεί να βάλει φρένο και στην πορεία να ανατρέψει τη βαρβαρότητα που ζούμε. Να ανοίξει ο δρόμος για μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας που θα αξιοποιεί μέσω του κεντρικού σχεδιασμού και του παραγωγικού συνεταιρισμού της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού και θα παράγει πρώτες ύλες για την μεταποιητική βιομηχανία δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας.
         Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πορεία ρήξης με την ΕΕ και την ΚΑΠ και όταν τα βασικά μέσα παραγωγής και η γη γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία.


                           Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Καθυστέρηση στην έναρξη καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια
           Κεντρικής Μακεδονίας.
        Ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά αποκτάει, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η προστασία της δημόσιας υγείας από τα κουνούπια λόγω της όχλησης και των ασθενειών που προκαλούν, όπως η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός και ο ιός του Δυτικού Νείλου, με δεδομένο ότι αποτελεί περιοχή υψηλού κινδύνου, λόγω της ύπαρξης των 280.000 στρεμμάτων ρυζοκαλλιεργειών και 200.000 στρεμμάτων υγροβιότοπων.
       Να τονισθεί ότι τα προηγούμενα τρία έτη (2010-2012) επίκεντρο της επιδημίας του Δυτικού Νείλου ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και καταγράφηκαν 301 συνολικά  κρούσματα ασθενών, από τα οποία τα 31 δυστυχώς «κατέληξαν».
       Ενώ βρισκόμαστε όμως μέσα Μάη, δυστυχώς ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα της από αέρος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας .
        Για την καθυστέρηση αυτή σοβαρές είναι οι ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που στις 22-3-2013 ενέκρινε την χρήση των συγκεκριμένων προνυμφοκτόνων  σκευασμάτων και η έγκριση για το σχετικό διαγωνισμό από το  Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών να δίνεται μόλις στις 13-5-2013.
         Το αποτέλεσμα είναι η μη, μέχρι σήμερα,  ολοκλήρωση, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της απαραίτητης διαδικασίας προμήθειας προνυμφοκτόνου σκευάσματος με δραστική ουσία Diflubenzuron σε υγρή μορφή και προνυμφοκτόνου σκευάσματος με δραστική ουσία Bacillus thuringiensis Israelensis σε υγρή μορφή για τις ανάγκες του προγράμματος.
        Επειδή όμως η από αέρος προνυμφοκτονία θα πρέπει να αρχίσει στο τέλος του Μαΐου.
         Επειδή η κυβέρνηση έχει ευθύνη να αναλάβει την πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των μέτρων και παρεμβάσεων που απαιτούνται για την έγκαιρη προστασία της Δημόσιας Υγείας και την εξασφάλιση ποιοτικής διαβίωσης στα λαϊκά στρώματα,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
        Να ξεκινήσει άμεσα, το τόσο αναγκαίο για την υγεία των κατοίκων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών.
                                                                                         Οι βουλευτές του ΚΚΕ
                                                          Θεοδόσης  Κωνσταντινίδης

      Αθήνα, 17 - 5 - 2013                                                     Ελένη  Γερασιμίδου  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...