Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ...VIDEO


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΟΝΤΟΣ     ΔΕΙΤΕ

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ".


Με μια ανακοίνωση που έγινε χθες στην επίσημη σελίδα στο facebook, ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του μορφωτικού συλλόγου "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ".
Δείτε την ανακοίνωση: 

Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης

Η επίσημη σελίδα του Μ.Σ. Γαρεφείου <<ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ>> σας ενημερώνει οτι από τις 22/9/2013 το Δ.Σ. του συλλόγου έχει αλλάξει. Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους παρακάτω: 

Πρόεδρος: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Ταμίας: ΚΟΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 
Γενικός Γραμματέας: ΠΕΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
Ειδικός Γραμματέας: ΜΗΤΣΑΝΗΣ ΤΑΚΗΣ 
Μέλος: ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μέλος: ΜΗΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

Τέλος το νέο Δ.Σ. ευχαριστεί όλα τα μέλη τα οποία συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και υπόσχεται ότι θα σταθεί αντάξιο της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας, έτσι ώστε να διαψεύσει τις αμφιβολίες ορισμένων.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο δ.σ. του ιστορικού συλλόγου και να είναι άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων διοικήσεων.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ. ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ.

Αποζημιώσεις για την ακαρπία στις δενδρώδεις καλλιέργειες και μάλιστα αναδρομικά από 1.1.2013 προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Γιώργο Καρασμάνη.
              Στο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε με τη μορφή τροπολογίας στο συζητούμενο σχέδιο νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, περιέχονται ριζικές-δομικές αλλαγές στο ρόλο, τη φυσιογνωμία και τη λειτουργία του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), με προεξέχουσα εκείνη της αλλαγής της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, ούτως ώστε όλοι οι αγρότες να πληρώνουν αφενός ασφαλιστικές εισφορές για τα προϊόντα που πραγματικά παρήγαγαν και διακίνησαν και αφετέρου η καταβολή των εισφορών να πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία συμψηφισμού του αγροτικού ΦΠΑ.
              Πρόκειται, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Καρασμάνης, για μια νομοθετική πρωτοβουλία που ανακουφίζει τους αγρότες στη δύσκολη σημερινή συγκυρία και προσδίδει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Δεν είναι μια τυχαία πρωτοβουλία, ούτε αποτελεί προϊόν εντυπωσιασμού, καθώς έρχεται σε συνέχεια της προεργασίας που έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια, με ολοκληρωμένη πρόταση νόμου, η οποία συντάχθηκε από την Γραμματεία Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο που προΐστατο ο κ. Καρασμάνης και αποτέλεσε προγραμματική θέση του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012.
           Οι κίνηση αυτή των 51 βουλευτών, υπογράμμισε ο βουλευτής Πέλλας, αποτελεί την «απάντηση» στο ατελέσφορο και ανεπαρκές, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ, όπως αυτό καθιερώθηκε με το νόμο 3877 του 2010, αλλά και στην ανεξήγητη ολιγωρία που επέδειξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις αιτιάσεις και ενστάσεις των αγροτών, των εκπροσώπων τους και βουλευτών για την αναποτελεσματικότητα του υφιστάμενου συστήματος ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας.
           Για το λόγο αυτό στις δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και όλες τις πολιτικές πτέρυγες του Κοινοβουλίου, να υποστηρίξουν τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία με την οποία :
           * Εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΛΓΑ και την καταβολή ικανοποιητικών αποζημιώσεων στους αγρότες.
           * Διευρύνονται οι ασφαλιζόμενοι κίνδυνοι και παρέχονται  πρόσθετες καλύψεις στη φυτική, ζωική και αλιευτική παραγωγή, όπως για παράδειγμα η ακαρπία από δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις δενδρώδεις καλλιέργειες, ενώ χορηγούνται επαρκείς προκαταβολές για εκτεταμένες ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας.
           * Αξιοποιούνται τα κοινοτικά κονδύλια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και θεσπίζεται ένα πάγιο και ικανοποιητικό ποσοστό κοινωνικών πόρων, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αλληλεγγύη της κοινωνίας προς τον αγροτικό παραγωγικό κόσμο και την ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου.
* Παρέχονται προκαταβολές του μισού της αποζημίωσης στις περιπτώσεις που υποβάλλονται από τους αγρότες ενστάσεις στα πορίσματα-εκτιμήσεις για το ύψος των ζημιών.
* Καταργούνται τα άδικα όρια στις αποζημιώσεις των αγροτών, αίρεται το κλίμα καχυποψίας και ενισχύεται η  εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτείας και αγροτικού κόσμου.
* Μεταφέρονται οι κρατικές ενισχύσεις ΠΣΕΑ στον ΕΛΓΑ.
* Εξασφαλίζονται η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση της τριμερούς χρηματοδότησης του ΕΛΓΑ, ενώ η διεξαγωγή του συνόλου της διεκπεραίωσης των λειτουργιών του ΕΛΓΑ γίνεται ηλεκτρονικά.

Η εν λόγω πρόταση νόμου είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη, για όσους πραγματικά πιστεύουν στην πρωτογενή παραγωγή, σέβονται το μόχθο του Έλληνα αγρότη και θεωρούν ότι η ελληνική γεωργία μπορεί και πρέπει να παίξει τον καταλυτικό ρόλο που της ανήκει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, σε συνθήκες ιδιαίτερα κρίσιμες όπως οι σημερινές, επισήμανε ο κ. Καρασμάνης, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πλήρη κείμενα της αιτιολογικής έκθεσης και τα 22 άρθρα του σχεδίου νόμου.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΟΚΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΑ ΔΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Αξιοποιούμε την φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά στο πλαίσιο της Αειφόρου Ανάπτυξης


   Ευρωπαίοι δασολόγοι και δασοκτήμονες ξεναγήθηκαν στον δασικό πλούτο της Π.Ε. Πέλλας, στο πλαίσιο του 16ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Δασολόγων Ελλάδος και την Prosilva Europe (Ένωση Δασολόγων και Δασοκτημόνων Ευρώπης).

   Την ομάδα των ευρωπαίων συνέδρων υποδέχθηκαν στην Πέλλα αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, του Δήμου Έδεσσας, των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών. Η ξενάγηση στην περιοχή των Καταρρακτών από όπου ξεκίνησε η περιήγηση έγινε με μέριμνα της Δημοτικής Επιχείρησης των «Καταρρακτών» και του Τμήματος Τουριστικής Προβολής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στον χαιρετισμό του προς τους επισκέπτες οι οποίοι έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, τονίζει: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τη διοργάνωση επιστημονικών δράσεων, πιστεύοντας ότι η επένδυση στη γνώση μπορεί να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα οφέλη για την κοινωνία μας και, κυρίως, να δημιουργήσει μία προοπτική ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση. Η εξωστρέφεια, η επένδυση στην καινοτομία, η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων με ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και πραγματική οικονομία, η συνεχής βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, βρίσκονται στον πυρήνα του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά της Πέλλας αποτελούν τη σημαντικότερη παρακαταθήκη που διαθέτουμε για ποιότητα ζωής, ανάπτυξη και ευημερία. Πολλές δράσεις που σχεδιάζουμε στοχεύουν ακριβώς στην αξιοποίηση της φυσικής και πολιτισμικής ποικιλότητας της Πέλλας. Η πρωτοβουλία «Στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», η αναζωογόνηση των παραδοσιακών οικισμών και η στήριξη της επιχειρηματικότητας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER, η προβολή των δυνατοτήτων οικοτουρισμού και αγροτοτουρισμού μέσω του νέου προγράμματος τουριστικής προβολής που υλοποιούμε είναι μερικές ενδεικτικές δράσεις που υλοποιούμε στο δρόμο για την Αειφόρο Ανάπτυξη».



Η ομάδα των συνέδρων συνέχισε την περιήγησή του σε δασικά οικοσυστήματα της περιοχής και με τελικό προορισμό την περιοχή του Λουτρακίου, καθώς έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ιαματικές-θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών και τα μαγευτικά τοπία της περιοχής.  Τα στελέχη των δασικών υπηρεσιών προσέφεραν τις γνώσεις τους για την αναγνώριση της υψηλής βιολογικής και οικολογικής ποικιλότητας των δασικών οικοσυστημάτων της περιοχής μας. 

ΠΩΣ Η ΓΝΩΣΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ.

Πώς η γνώση νίκησε τη δεισιδαιμονία
Μια μικρή ιστορία που λέει πολλά
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΖΕΛΟΣ 

Νομίζω πως χιλιάδες τόνοι από μελάνι και αμέτρητα bits έχουν ξοδευτεί σε αναλύσεις και δοκίμια για την πραγματική αξία της γνώσης. Αλλά ποτέ έως τώρα δεν είχα διαβάσει ένα κείμενο τόσο απλό και δυνατό, όσο αυτό που παραθέτω λίγο πιο κάτω.
 Είναι γραμμένο στα λατινικά και συνοδεύεται από μετάφραση στα νέα ελληνικά, ώστε να το καταλάβουμε όλοι [τουλάχιστον όσοι δεν είμαστε παιδιά της θεωρητικής κατεύθυνσης].
 Προσωπικά, δεν γνωρίζω εάν συνιστά περιγραφή ιστορικού γεγονότος ή αλληγορία, αλλά συμπυκνώνει μέσα σε λίγες γραμμές την εκπληκτική δύναμη της γνώσης να μετασχηματίζει την αντίληψη του ανθρώπου για τον κόσμο γύρω του. 

     [Σημείωση: Το κείμενο διδάσκεται στα Λατινικά της Β' Λυκείου]
   Πρωτότυπο 
  Sulpicius Gallus legātus Luci Aemili Pauli erat, qui bellum adversus Persen regem gerēbat. Serena nocte subito luna defecerat; ob repentinum monstrum terror animos militum invaserat et exercitus fiduciam amiserat. Tum Sulpicius Gallus de caeli ratione et de stellārum lunaeque statu ac motibus disputavit eoque modo exercitum alacrem in pugnam misit. Sic liberales artes Galli aditum ad illustrem illam Paulianam victoriam dedērunt. Quia ille metum exercitus Romani vicerat, imperator adversarios vincere potuit!
 
    Μετάφραση 
  Ο Σουλπίκιος Γάλλος ήταν ύπαρχος του Λεύκιου Αιμίλιου Παύλου, ο οποίος πολεμούσε εναντίον του Περσέα του βασιλιά. Μια ξάστερη νύχτα ξαφνικά έγινε έκλειψη σελήνης· από το ξαφνικό φοβερό θέαμα τρόμος είχε πιάσει τις ψυχές των στρατιωτών και ο στρατός είχε χάσει το ηθικό του.
 Τότε ο Σουλπίκιος Γάλλος μίλησε για τη φύση του ουρανού και για τη στάση και τις κινήσεις των αστεριών και της σελήνης και μ' αυτό τον τρόπο έστειλε το στρατό στη μάχη με αναπτερωμένο ηθικό. Έτσι οι ελευθέριες τέχνες του Γάλλου άνοιξαν το δρόμο για εκείνη τη λαμπρή νίκη του Παύλου. Επειδή εκείνος είχε νικήσει το φόβο του ρωμαϊκού στρατού, ο στρατηγός μπόρεσε να νικήσει τους αντιπάλους!

   Θέλοντας να αφήσω το μυαλό σας ελεύθερο να κάνει συνειρμούς, δε θα γράψω πολλά λόγια. Άλλωστε, η παραπάνω ιστορία μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις σε διαφορετικά επίπεδα.
     Επιτρέψτε μου, όμως, ένα outsider σχόλιο [με κάθε επιφύλαξη]: οι σύγχρονες κοινωνίες -παρά την αξιοθαύμαστη εξέλιξη τους- δεν έχουν καταφέρει να αναχαιτίσουν τα αισθήματα φόβου και ανασφάλειας που δημιουργούνται στο άτομο, όταν αυτό έρχεται σε ρήξη με τις κοσμοθεωρίες του (π.χ. λόγω κρίσης). Αυτό δεν είναι καθόλου ανεξάρτητο από τα φαινόμενα οπισθοδρόμησης και συντηρητισμού που παρατηρούμε. Οι άνθρωποι τελούν υπό fear response και υψώνουν αντιστάσεις σε κάθε τι νέο ή διαφορετικό. Είναι αυτό όμως λύση; Όχι. Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες αντιλήψεις μας με δομημένο και συγκροτημένο τρόπο, ώστε να πάμε παρακάτω. Ο μόνος δρόμος είναι προς τα μπροστά. Keep it open people!
   "Nothing in life is to be feared, it is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less." -Marie Curie 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

"ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΙΑ ΦΑΡΣΑ;"

Magnify Image
  Ήταν ο Ιησούς πραγματικό πρόσωπο; Κατά τον Αμερικάνο μελετητή των γραφών, τον Joseph Atwill, η απάντηση είναι σύντομη και χωρίς πολλές εξηγήσεις: «Όχι!».
   Τις εξηγήσεις θα τις δώσει στις 19 του μήνα που θα παρουσιάσει τη διατριβή του στο Λονδίνο. Σύμφωνα με αυτές, η Καινή Διαθήκη γράφτηκε από Ρωμαίους αριστοκράτες του πρώτου μ.Χ. αιώνα που κατασκεύασαν ολόκληρη την ιστορία «για να ελέγχουν πιο εύκολα τις συνειδήσεις».
   Η πιο ιντριγκαδόρικη ανακάλυψή του προέκυψε ενώ μελετούσε το Wars of the Jews του Josephus, την μόνη διασωθείσα μαρτυρία σε πρώτο πρόσωπο για την Ιουδαία του πρώτου αιώνα. Ταυτόχρονα μελετούσε και την Καινή Διαθήκη, έτσι πρόσεξε κάτι:
   «Άρχισα να παρατηρώ μία αλληλουχία παραλληλισμών ανάμεσα στα δύο κείμενα. Παρόλο που εδώ και αιώνες οι μελετητές της Καινής Διαθήκης έχουν παραδεχτεί ότι οι προφητείες του Ιησού έχουν μεγάλη σχέση με όσα αναφέρει ο Josephus στον Πρώτο Ιουδαϊκο-Ρωμαϊκό πόλεμο, είδα περισσότερες ομοιότητες», λέει.
 «Αυτό που φαίνεται ότι διέφυγε από την προσοχή πολλών μελετητών είναι ότι η αλληλουχία των γεγονότων και των τοποθεσιών που αναφέρονται στη ζωή του Ιησού είναι λίγο-πολύ η ίδια με της καμπάνιας του αυτοκράτορα Τίτου Φλάβιου, όπως περιγράφεται από τον Josephus. Είναι ξεκάθαρη η εσκεμμένα κατασκευασμένη δομή.
 Η βιογραφία του Ιησού είναι στην ουσία κατασκευασμένη, από την αρχή μέχρι το τέλος, από παλιές ιστορίες, αλλά κυρίως από τη βιογραφία ενός Ρωμαίου Καίσαρα.
      Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αυτά που τα παρουσιάσει στις 19 Οκτωβρίου, ακόμα κι αν η θεωρία του ότι «ο χριστιανισμός βασίστηκε σε μία φάρσα» αποδειχτούν σαχλαμάρες. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

Magnify Image
  Ο κύριος Τζέρμιας, που μέχρι σήμερα  ασχολούνταν περισσότερο με ΣΜΝ, παιδικές δερματοπάθειες, θεραπείες μαλλιών και ακμής απ' ό,τι με αφαίρεση σβάστικας απ' το σώμα, είδε το μέλλον - και διαφημίζεται πλέον εντελώς στοχευμένα. Magnify Image
   Σε άρθρο  από την Καθημερινή, διαβάζω: 
     Τρέχουν να «σβήσουν» τα ναζιστικά τατουάζ - Καθημερινά τα ραντεβού:
   «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αφαίρεση τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα. Τα τηλεφωνήματα είναι καθημερινά από κόσμο που ρωτάει για το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης», λέει στην Καθημερινή, ο δερματολόγος
.   «Οι περισσότεροι λένε ότι τα έκαναν απερίσκεπτα και τώρα έχουν δει τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και φασισμός. Υπάρχουν και πολλοί επίσης που δεν θέλουν να δίνουν πια στόχο. Μην ξεχνάμε ότι έχει γίνει ένας φόνος, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν θέλουν, λοιπόν, να πηγαίνουν στην παραλία ή στο γυμναστήριο και να φαίνονται στο σώμα τους σβάστικες και τέτοια. Φοβούνται. Εδώ οι αρχηγοί τους απαρνήθηκαν τον ναζισμό, πώς θα βγουν αυτοί έτσι έξω; Το ζήτημα φυσικά είναι να βγει από το μυαλό τους και όχι μόνο από το δέρμα τους», καταλήγει ο κ. Τζερμιάς.
   Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του πλαστικού χειρουργού Σπύρου Βλάχου. «Γενικά πολύς κόσμος μετανιώνει για τατουάζ που έκανε νεότερος. Έχει υπολογιστεί διεθνώς ότι το 40% όσων έχουν τατουάζ κάποια στιγμή θα θελήσουν να το βγάλουν. Πάντα δηλαδή ερχόταν κόσμος που ζητούσε να αφαιρέσω σβάστικες και ανάλογα σύμβολα από το μπράτσο, την πλάτη, τον λαιμό».
 Τι σας έλεγαν; ρωτάμε. Για ποιο λόγο τα έβγαζαν; «Οταν ο άλλος έχει πιστόλι στην τσέπη, δεν ρωτάς τέτοια πράγματα. Απλά... βγάζεις», λέει γελώντας.
  Υπάρχει βεβαίως και η «παραλλαγή» σε τατουάζ που κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν από το σώμα τους.
 «Έρχονται σ' εμάς να τα μετατρέψουμε σε κάτι άλλο», λέει ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, ιδιοκτήτης στούντιο τατού στην Αθήνα. Όπως λέει, τα προηγούμενα χρόνια τα στούντιο κατακλύζονταν από κόσμο που ήθελε να «χτυπήσει» τέτοια σύμβολα, ενώ τα μαγαζιά που αρνούνταν να τα κάνουν «χαρακτηρίζονταν» από τον χώρο.
   «Τώρα γίνεται το αντίστροφο. Οι ίδιοι που ελαφρά τη καρδία έκαναν μια σβάστικα, έρχονται σήμερα να την καλύψουν. Οι περισσότεροι δεν λένε τίποτα, σκύβουν το κεφάλι και απλά ζητούν να μετατρέψουμε το τατού σε κάτι άλλο. Είναι φανερό ότι ντρέπονται». 
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 2.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ....................ΕΛΒΕΤΙΑ!

Δημοψήφισμα για να καθιερωθεί κατώτατος μισθός 2.000 ευρώ
Δημοψήφισμα σχεδιάζεται από την κυβέρνηση της Ελβετικής Συνομοσπονδίας σχετικά με το αν θα πρέπει να καθιερωθεί βασικό εισόδημα 2.500 φράγκων (σ.σ: περίπου 2.034 ευρώ) για κάθε ενήλικο πολίτη.
   Στόχος να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ ασφαλείας» για όλους τους πολίτες.
   Ενδιαφέρον έχει πως το όριο της φτώχειας στην Ελβετία, σημαίνει μισθός μικρότερος των 2.300 φράγκων (περί τα 1.870 ευρώ).
   Η είδηση για το δημοψήφισμα, έρχεται μετά από την κίνηση ακτιβιστών να γεμίσουν πλατεία της Βέρνης με 8.000.000 κέρματα (αξίας, μικρής υποδιαίρεσης του φράγκου). 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΑΛΙΣ ΜΑΝΡΟ: Ο "ΤΣΕΧΟΦ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ" ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.

Magnify Image
Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, το οποίο η Σουηδική Ακαδημία απένειμε στην Καναδέζα Αλις Μάνρο. Είναι το πρώτο Νόμπελ λογοτεχνίας που απονέμεται στον Καναδά.
     Η Άλις Μάνρο γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά το 1931. Έχει εκδώσει κυρίως συλλογές διηγημάτων. Έχει διακριθεί τρεις φορές με την υψηλότερη λογοτεχνική διάκριση στον Καναδά, το Governor General's Literature Award. Έχει επίσης βραβευτεί από την Ένωση Κριτικών ΗΠΑ κι έχει λάβει το βραβείο Rea για τη συνολική προσφορά της στο διήγημα.
 Το 2009 της απονεμήθηκε το Man Booker International, για το οποίο ήταν ξανά υποψήφια και το 2007. Το βραβείο απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν συγγραφέα εν ζωή που εκδίδει τα έργα του στην αγγλική γλώσσα.
 Η 82χρονη συγγραφέας γράφει κυρίως διηγήματα. Όμως με τον πυκνό, ακριβή,  συναισθηματικό και βαθιά εσωτερικό της λόγο είναι σαν να διαβάζεις ένα μυθιστόρημα σε ελάχιστο χρόνο, συμφωνούν οι μεγαλύτεροι βιβλιοκριτικοί του κόσμου. Την αποκαλούν  "Τσέχοφ της Αμερικής".
     Η Μάνρο στα ελληνικά: 
  (2010) Πάρα πολλή ευτυχία, Μεταίχμιο μετάφραση Σοφία Σκουλικάρη (2003)
 Μ' αγαπάει δεν μ' αγαπάει, Μεταίχμιο μετάφραση Σοφία Σκουλικάρη 
και συμμετοχή σε μια συλλογή: (2009) Της αγάπης μου ο σπουργίτης πέταξε (ανθολόγηση του Τζ. Ευγενίδης), Libro 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.

Επειδή πολλοί διαμαρτύρονται για τις ώρες που εργάζονται χωρίς να πληρώνονται υπό την απειλή της ανεργίας, για όποιον επιθυμεί να αμείβεται τις υπερωρίες που δικαιούται, υπάρχει ένας απλός τρόπος που δε βρήκα λόγο να μην είναι αποτελεσματικός.
Δε χρειάζεται ούτε να συνασπίζεστε, ούτε να οργανώνεστε. Ένα μεϊλάκι από τον εταιρικό σας λογαριασμό στον εαυτό σας αρκεί για να δείξετε την ώρα αποχώρησης..
 Όταν σε 1, 2, 10 χρόνια έρθει η ώρα του αποχωρισμού λόγω παραίτησης ή απόλυσης, θα ζητήσετε κάθε τέταρτο που δικαιούστε. Δε χρειάζεται να χαλάτε τις καρδιές σας από πριν. Στο τέλος. Ούτε μάρτυρες, ούτε τίποτα.
Αν πάλι δε διαθέτουμε εταιρικό μέιλ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το outlook στην εργασία μας συνδέοντας το με την κανονική μας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εκεί θα αποθηκεύονται όλα τα σταλμένα μας μηνύματα και όταν έρθει η ώρα θα μπορέσουμε να δείξουμε το σημείο αποστολής τους. Υπάρχουν νόμοι και υπάρχουν αποδείξεις που αρκούν για τα αρμόδια όργανα.
Υπάρχουν οι τρόποι να διεκδικήσετε τα δίκαιά σας ατομικά, χωρίς πατέρες, προστάτες, συνδικαλιστές. Οι δράσεις εξ ονόματος ομάδων, τάξεων και ιδεολογιών, δε μπορούν παρά να υπηρετούν τα σύνολα και τις ιδέες στο όνομα των οποίων το άτομο εντάσσεται για τη δική του προστασία, αλλά όμως τα υπηρετεί για δική τους δικαίωση.
Να είστε σκληροί με τους γύρω σας, αλλά και υπεύθυνοι για τον εαυτό σας και τη θέση σας. Δε θα απολογείστε σε κανένα, αλλά θα κρίνετε τον εαυτό σας και τις πράξεις ή παραλείψεις του αυστηρότερα από τους άλλους. Και η επανάπαυση είναι δική σας παράλειψη.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ: ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ 23 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ.

Υπέρτατη διαπλοκή: Απαλλάσουν τους καναλάρχες από τους φόρους 23 ετών για τη χρήση κρατικής περιουσίας (συχνότητες)

Μόλις μία ημέρα μετά την απόπειρα να «θαφτεί» στα αζήτητα η λίστα Λαγκάρντ μαζί με όλες τις υπόλοιπες λίστες των μεγαλόσχημων φοροφυγάδων, η κυβέρνηση έκανε ακόμη ένα δωράκι, αυτή τη φορά στους φίλους της μεγαλοκαναλάρχες.


Με διάταξη σε άσχετο νομοσχέδιο «νομιμοποιεί» και μονιμοποιεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα ιδιωτικά κανάλια που ήταν «στον αέρα» στις 31 Αυγούστου του 2013. Με τον τρόπο αυτό, η δικομματική κυβέρνηση λύνει ένα πρόβλημα που παρέμενε εκκρεμές επί 23 ολόκληρα χρόνια, αφού όλα τα κανάλια στη χώρα λειτουργούν αυτό το διάστημα με προσωρινές άδειες, για τις οποίες μάλιστα δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ!

Το σκάνδαλο και εδώ είναι προφανές. Με ένα νομοθετικό σμπάρο, οι κυβερνητικοί εταίροι πετυχαίνουν δύο σκοπούς: απαλλάσσουν τους ιδιοκτήτες των καναλιών, μεγαλοεκδότες και μεγαλοεργολάβους, από κάθε υποχρέωση να καταβάλουν χρήματα για τη χρήση των συχνοτήτων που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια μέσω προσωρινών αδειών.

Με τη ρύθμιση θα μπορούν επίσης οι «νόμιμοι» καναλάρχες να υπογράφουν συμβάσεις με τους παρόχους δικτύου που θα αποκτήσουν τις ψηφιακές συχνότητες, σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε., χωρίς μάλιστα καμιά επιβάρυνση!

Η διάταξη τυπικά υλοποιεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για απελευθέρωση των ψηφιακών συχνοτήτων. Στην πράξη όμως εξυπηρετεί τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα, που εξακολουθούν να παραμένουν στο απυρόβλητο, καθώς δεν υποχρεούνται να πληρώσουν τίποτα για τη χρήση κρατικής περιουσίας (συχνότητες) επί 23 ολόκληρα χρόνια. Και ταυτόχρονα «ξεπλένονται» από κάθε άλλη ευθύνη, καθώς με τη «νομιμοποίησή» τους θεωρούνται ότι κατέχουν κανονικές μόνιμες άδειες λειτουργίας!

Γιάννης κερνάει λοιπόν και Γιάννης πίνει... Μέσα στον Οκτώβριο θα δημοπρατηθούν οι ψηφιακές συχνότητες. Από τη στιγμή που η δημόσια ΕΡΤ είναι εκτός παιχνιδιού, επικρατέστερη να αποκτήσει το ψηφιακό μονοπώλιο είναι η γνωστή μας DIGEA. Για όσους δεν έχουν ισχυρή μνήμη, ιδιοκτήτες της DIGEA είναι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών που επωφελούνται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση!

Είχαν προηγηθεί οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματική τη συνεχή παράταση των προσωρινών αδειών των τηλεοπτικών σταθμών. Ομως το σκεπτικό ήταν ότι έπρεπε να θεσμοθετηθούν αυστηρές προϋποθέσεις, ώστε να αξιολογηθούν τα κανάλια προτού αποκτήσουν μόνιμες άδειες.

Ολα υπηρετούν λοιπόν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Η διαπλοκή ζει και θριαμβεύει. Γίνεται ο υπέρτατος νόμος. Ακόμη και σε καιρούς κρίσης, αποδεικνύεται διαχρονική αξία. Είναι και γι' αυτό που πληρώνουμε την κρίση εμείς. Κι αυτοί πλουτίζουν. 



ΠΗΓΗ:
Ελευθεροτυπία | Έντυπη Έκδοση


ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ NASA ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

 
Απίστευτες δορυφορικές φωτογραφίες της NASA απεικονίζουν ξεκάθαρα τους αεροψεκασμούς των τελευταίων ημερών . Διακρίνονται τα γνωστά πλέγματα σε σχήματος "τρίλιζας" αλλά και άλλες παράλληλες και τεμνόμενες ουρές από αεροψεκασμούς. Επίσης μπορείτε να διακρίνετε πως φουσκώνουν και πως διακρίνονται οι ουρές ανάμεσα στα νέφη.



Δορυφορική εικόνα για τους αεροψεκασμούς στις 6-10-2013



Δείτε σε μεγάλη ανάλυση τη φωτογραφία εδώ: http://postimg.org/image/5h8uunt5j



Δορυφορική εικόνα για τους αεροψεκασμούς στις 8-10-2013



Δείτε σε μεγάλη ανάλυση τη φωτογραφία εδώ: http://postimg.org/image/licaipv9r




ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ !!!



Αφού η ομάδα τους έχει μείνει χωρίς γκολ στους τελευταίους 5 αγώνες, οι οπαδοί της Γερμανικής FC Magdeburg (4η κατηγορία) αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους… κυριολεκτικά.

 Εξοπλισμένοι με φωσφορούχα χάρτινα βέλη, μαζεύτηκαν πάνω από την εστία της αντίπαλης Berliner AK ’07 και έδειχναν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους κατά που πέφτει το τέρμα. Τελικά έσπασε η γκαντεμιά αφού η Magdeburg πέτυχε ένα γκολ, αλλά δυστυχώς έχασε με 2-1.




ΕΔΩΣΑΝ 600.000 ΕΥΡΩ ΣΕ Μ.Κ.Ο. ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Το μνημόνιο γίνεται θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων. Κάθε μέρα τουλάχιστον ένας άνθρωπος αυτοκτονεί λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της αδυναμίας να θρέψει την οικογένεια του. Και η κυβέρνηση απαντά στη θλιβερή αυτή κατάσταση επιδοτώντας ΜΚΟ για να καταγράφουν τους τραγικούς αριθμούς γραμμένους με αίμα στη «μαύρη» μακριά λίστα.

Ένας ακόμη άνθρωπος έβαλε τέλος στη ζωή του μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Πρόκειται για έναν 59χρονο αγρότη από την Αμαλιάδα, πατέρα τριών παιδιών. Κρεμάστηκε από μία ελιά, 100 μέτρα από το σπίτι του. Τον βρήκαν τα ίδια του τα παιδιά.

Ο ένας μάλιστα γιος του είχε πάρει άδεια από το Στρατό όπου υπηρετεί για να επισκεφθεί την οικογένεια του. Αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό.

Οικογενειάρχης, άνθρωπος εργατικός που προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις. Με το μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης ωστόσο δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Προειδοποίησε τον ανιψιό του λέγοντας πώς δεν αντέχει άλλο.

Σήμερα ο αγρότης από την Αμαλιάδα, χθες ένας ακόμη επιχειρηματίας από την Κρήτη. Μακριά η λίστα των αυτοκτονιών και όσο περνούν οι μέρες μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Δεν περνά ούτε μέρα χωρίς αυτοκτονίες. Σίγουρα γίνονται δύο ή τρεις. Απλά δεν γίνονται γνωστές, λόγω και της θρησκείας.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση 43% από το 2007 έως το 2011. Το 2007 είχαμε 328 αυτοκτονίες και το 2011 477 αυτοκτονίες. Μέχρι σήμερα όμως ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί δραματικά. Στοιχεία αναφέρουν πώς από την αρχή της οικονομικής κρίσης ξεπερνούν τις 3.000 οι αυτοκτονίες.

Κι όμως κάποιοι «θησαυρίζουν» για να τις καταγράφουν με τις πλάτες της κυβέρνησης. Η ΜΚΟ «Κλίμακα» πήρε 600.000 ευρώ για να… καταγράφει τις αυτοκτονίες. Το ποσό αυτό είναι μόνο για το 2011. Προβλέπονται και άλλες πιστώσεις. Κι αυτό τη στιγμή που τόσο η ΕΛΣΤΑΤ όσο και η Ελληνική Αστυνομία καταγράφουν τις αυτοκτονίες. Απο εκει άλλωστε λαμβάνει τα στοιχεία κι η ΜΚΟ.

Και βέβαια δεν είναι η μόνη. Πολλές ΜΚΟ, στις οποίες εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους λαμβάνουν επιδοτήσεις και τεράστια ποσά μέσω ΕΣΠΑ για να καταγράφουν το δράμα του Ελληνικού λαού.

Αντί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει κάποιες πιστώσεις και να τις διαθέσει σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δίνει εκατοντάδες ευρώ για «σημειώματα κηδείας». Για την καταγραφή των νεκρών από την πολιτική στην οποία συμφώνησε με τους δανειστές και εκτελεί η ίδια.

Σχεδόν οι μισοί από τους αυτόχειρες είναι άνεργοι. Κι όμως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αύξησε τα επιδόματα ανεργίας, αλλά τα μείωσε και τους έστειλε και ένα σωρό χαράτσια. Ήθελε φαίνεται να εξοικονομήσει χρήματα για να πριμοδοτήσει ΜΚΟ…




ΠΗΓΕΣ...

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ.

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την βελτίωση των κριτηρίων αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: ο πολιτικός σχεδιασμός οφείλει να ακολουθεί την πραγματικότητα της αγροτικής οικονομίας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με επείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ζητά ευνοϊκότερα κριτήρια για την αναγνώριση των οργανώσεων παραγωγών οπωροκηπευτικών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχη στάλθηκε ενόψει της τροποποίησης των κριτηρίων αναγνώρισης με νομοθετική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης προτείνει την τροποποίηση της εμπορευθείσας παραγωγής σε 1 εκατομμύριο ευρώ (αντί για 3 εκατομμύρια) και την τροποποίηση του αριθμού μελών σε 100 μέλη (αντί για 300). Τα κριτήρια αυτά είναι σε εναρμόνιση με τις πραγματικές συνθήκες της αγροτικής οικονομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αλλά και σύμφωνα με το πνεύμα ενίσχυσης του αγροτικού τομέα, όπως προβλέπεται στους Κοινοτικούς Κανονισμούς και στην Εθνική νομοθεσία για την λειτουργία των οργανώσεων παραγωγών.

Όπως τονίζει ο κ. Θεοδωρίδης, τα τελευταία χρόνια, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με πιθανότερο αίτιο την κλιματική αλλαγή αλλά και άλλους παράγοντες, ακραία καιρικά φαινόμενα (καύσωνας, βροχοπτώσεις, παγετοί, χαλάζι, κ.ά), προκαλούν ακαρπία, καρποπτώσεις και άλλες ζημιές με τελικό αποτέλεσμα τις μειωμένες παραγωγές. Σε αρκετές περιπτώσεις επίσης, υπάρχουν δυναμικές μονοκαλλιέργειες όπως το κεράσι που όμως είναι εξαιρετικά ευάλωτες σε έκτακτα περιστατικά. Επίσης, η τοπική αγροτική οικονομία πλήττεται από την απώλεια σημαντικών κοινοτικών πόρων λόγω απουσίας των οργανώσεων παραγωγών και του γεγονότος ότι οι προσπάθειες για συγχώνευση των φορέων κατέληξαν σε αδιέξοδο.


Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναμένει την θετική ανταπόκριση του Υπουργείου ώστε οι οργανώσεις παραγωγών να αποκτήσουν έναν σημαντικό ρόλο ενίσχυσης της τοπικής αγροτικής οικονομίας η οποία αποτελεί εξάλλου για την Πέλλα την βάση της αγοράς. 

ΕΧΕΙ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK;

Το μέγα μυστήριο στα Social Media...
Ένα μυστήριο απασχολεί σήμερα τα social media...
Έχει ο Κουφοντίνας σελίδα στο Facebook;

Ενώ οι περισσότεροι έχουν στην ένδειξη «Σημαντικές Προσωπικές Στιγμές» στο προφίλ τους τη γέννηση, το γάμο, την απόκτηση παιδιών και ούτω καθ' εξής, η σελίδα στο facebook υπό την ονομασία Δημήτρης Κουφοντίνας, απαριθμεί εκρήξεις, επιθέσεις, δολοφονίες...

Η σελίδα με τους 705 φίλους φέρει το μότο «Τιμή και δόξα στον αγωνιστή», ενώ κάθε ανάρτηση είναι ένα μικρό ιδεολογικό-πολιτικό μανιφέστο.

Βέβαια τη σελίδα δεν την διαχειρίζεται ο ίδιος ο Κουφοντίνας, αφού δεν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο internet μέσα από τη φυλακή!

Η σελίδα διευκρινίζει επίσης τις επιθέσεις που έχουν γίνει από τη 17 Νοέμβρη . Το περίεργο είναι ότι κάποιοι πιστεύουν πραγματικά πως ο ίδιος ο Κουφοντίνας γράφει, ενώ υπάρχουν και λίγοι που κάνουν ερωτήσεις ζητώντας τη σχετική διευκρίνηση.

Διαβάζουμε στις Σημαντικές Προσωπικές Στιγμές
1998
έκρηξη στην Εθνική Τράπεζα στη Λ. Αλεξάνδρας.
1995
Χτύπημα με δύο ρουκέτες στις εγκαταστάσεις του MEGA
1994
'Eκρηξη στη Citibank Χαλανδρίου.
1992
Ρουκέτα στη ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας
1991
Δυο ρουκέτες στη Βιοχάλκο.
1990
Aπόπειρα κατά Βαρδή Βαρδινογιάννη
1989
Απαλλοτριωση στο στρατόπεδο Συκουρίου
1987
Ανατίναξη Λεωφορείου Αμερικανών
1986
Eκτέλεση του βιομηχάνου πρόεδρου του Δ.Σ. της Χαλυβουργικής Δημήτρη Αγγελόπουλου.
1985
Aντίποινα για τη δολοφονία του Καλτεζά, επιτέθηκε με βόμβα σε κλούβα των ΜΑΤ
Δολοφονούνται ο εκδότης της εφημερίδας «Απογευματινή» Νίκος Μομφεράτος και ο οδηγός του Γιώργος Ρουσέτης
1980
Eκτέλεση του υποδιοικητή των ΜΑΤ Παντελή Πέτρου και του σωματοφύλακα και οδηγού του Σωτήρη Σταμούλη

Ο MARILYN MANSON ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ.

Δείτε πρώτη φορά τον Marilyn Manson...κανονικό χωρίς μακιγιάζ! (Φωτογραφία)
Ο 44χρονος τραγουδιστής εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή σαν... κανονικός άνθρωπος και δεν θύμιζε σε τίποτα τον καλλιτέχνη που ανεβαίνει στη σκηνή και ξεσηκώνει τα πλήθη.
Είναι γνωστός για την γότθικ εμφάνισή του και το δραματικό στιλ που υιοθετεί στο μέικ απ.

Αλλά ακόμα και οι πιο φανατικοί του θαυμαστές θα αδυνατούσαν να τον αναγνωρίσουν. Ο λόγος για τον εκκεντρικό Marilyn Manson ο οποίος εμφανίστηκε όπως λίγοι τον έχουν ξαναδεί. Χωρίς το τρομακτικό μακιγιάζ και τους φακούς που θυμίζουν θρίλερ.

Κι όλα αυτά για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς Eastbound & Down στην οποία ο… τραγουδιστής πήρε τον πρώτο του ρόλο ως ηθοποιός.

Ο κατά κόσμον Brian Hugh Warner εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή σαν... κανονικός άνθρωπος και δεν θύμιζε σε τίποτα τον καλλιτέχνη που ανεβαίνει στη σκηνή και ξεσηκώνει τα πλήθη.  Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Manson είναι από την αρχή fan της σειράς και παρακαλούσε τους παραγωγούς εδώ και κανά δυο χρόνια για να εμφανιστεί σε αυτή.

Ακόμα δεν είναι γνωστό ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του ή πότε θα παίξει το επεισόδιο. Πάντως, ο Marilyn προκάλεσε σοκ στο πλατό με το πόσο... φυσιολογικός μπορεί να γίνει τελικά.


ΔΕΝΤΡΟ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΚΕΥΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ.

Δέντρο αναβιώνει από αρχαίους σπόρους σε σκεύος της εποχής του Ηρώδη
Το πάλαι ποτέ διαδεδομένο φοινικοειδές είχε εξαφανιστεί τελείως από την Ιουδαία.

Επί χιλιετίες, τα φοινικοειδή της Ιουδαίας ήταν ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα είδη χλωρίδας στη Μέση Ανατολή: η καλλιέργειά τους ήταν διαδεδομένη στην περιοχή χάρη στον γλυκό τους καρπό, αλλά και τη σκιά που χάριζαν στους οδοιπόρους προστατεύοντάς τους από τον καυτό ήλιο της ερήμου.

Τα δέντρα αυτά εξελίχθηκαν σε φυτό ορόσημο στο Βασίλειο της Ιουδαίας από την ίδρυσή του πριν 3000 χρόνια μέχρι την εξαφάνισή του: τα φοινικόδεντρα της Ιουδαίας αποτέλεσαν σύμβολο καλής τύχης, αναφέρονται συχνά στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ και ο Βασιλιάς Δαυίδ βάφτισε την κόρη του Ταμάρ, όπως είναι δηλαδή το όνομα του δέντρου στα εβραϊκά.

Μέχρι την πλήρη εδραίωση της κυριαρχίας των Ρωμαίων στην Ιουδαία, ως τα 70 μ.Χ, η περιοχή φιλοξενούσε εκτεταμένα δάση με τα συγκεκριμένα φοινικοειδή, καθώς ήταν βασική καλλιέργεια για την τοπική οικονομία: στοιχείο που ώθησε τους κατακτητές να τα καταστρέψουν.

Μέχρι τα 500 μ.Χ το πάλαι ποτέ διαδεδομένο φοινικοειδές είχε εξαφανιστεί τελείως από την Ιουδαία.

Στους αιώνες που ακολούθησαν, η γνώση για το δέντρο πέρασε από τη μνήμη στη σφαίρα του θρύλου.

Αυτό μέχρι πρόσφατα, όταν αρχαιολογικές ανασκαφές στο σημείο που βρισκόταν το παλάτι του Ηρώδη του Μεγάλου, στις αρχές τις δεκαετίες του 1960, έφεραν στο φως ένα μικρό απόθεμα σπόρων αποθηκευμένων σε ένα πήλινο δοχείο ηλικίας άνω των 2000 ετών.

Για 40 χρόνια οι σπόροι φυλάχθηκαν σε ένα συρτάρι στο πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν του Τελ Αβίβ.

Ώσπου το 2005, η βοτανολόγος Ιλέιν Σόλογουεϊ αποφάσισε να φυτέψει έναν για να δει τι θα συμβεί.

Προς μεγάλη της έκπληξη, ο χιλιόχρονος σπόρος φύτρωσε και εξελίχθηκε σε ένα δενδρύλλιο εξαφανισμένο επί αιώνες.

Πρόκειται για τον αρχαιότερο γνωστό σπόρο δέντρου που έχει ποτέ βλαστήσει.

Σήμερα, αυτός ο ζωντανός αρχαιολογικός θησαυρός ζει και αναπτύσσεται. Μάλιστα, το 2011 παρήγε το πρώτο του άνθος, ένδειξη ότι έχει τη δυνατότητα να αναπαραχθεί.

Προτάθηκε ακόμα η διασταύρωση του αρχαίου δέντρου με άλλα συγγενή φοινικοειδή, ωστόσο θα απαιτηθούν χρόνια προτού το δέντρο χαρίσει έναν από τους περίφημους καρπούς του.

Στο μεσοδιάστημα, η Σόλογουεϊ επιχειρεί να βγάλει και άλλα αρχαία δέντρων από τον χιλιετή λήθαργό τους.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΡΑΔΟΝΙΟ.

Ραδόνιο: Η αόρατη απειλή μέσα στο σπίτι μας!
Μπαίνει κρυφά στα σπίτια μας κυρίως όταν αυτά χτίζονται πάνω στις υπόγειες φωλιές του. Είναι άχρωμο,άοσμο, ραδιενεργό αέριο το οποίο μπορεί να γίνει και καρκινογόνο.Στο εξωτερικό το πρόβλημα με το ραδόνιο είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ενώ στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα άρχισε να απασχολεί τους ειδικούς.

Πότε το αέριο αυτό γίνεται επικίνδυνο; Πως θα προστατέψουμε την υγεία αλλά και το σπίτια μας; Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας έχει ανιχνευθεί η μεγαλύτερη συσσώρευση ραδονίου;

Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί θα ενημερωθείτε για το επικίνδυνο αυτό αέριο, όπως διαβάσαμε στο iatropedia.gr.

Τι είναι το ραδόνιο;

Το ραδόνιο είναι ένα ραδιενεργό αέριο. Είναι άοσμο, άγευστο και άχρωμο. Είναι ένα ευγενές αέριο και βρίσκεται σε όλον τον κόσμο σε διάφορες συγκεντρώσεις.

Το ραδόνιο, απελευθερώνεται από την ραδιενεργό διάσπαση του ουρανίου, που βρίσκεται στα πετρώματα και στο έδαφος. Όταν απελευθερωθεί, διαφεύγει από τους πόρους και τις ρωγμές των πετρωμάτων, και εισέρχεται στην ατμόσφαιρα. Άοσμο, αθέατο και χωρίς γεύση, καθώς είναι το ραδόνιο, δεν μπορεί να ανιχνευθεί από τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Το πρόβλημα με το ραδόνιο, είναι γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες στο εξωτερικό. Στη χώρα μας πολύ πρόσφατα άρχισε ν' απασχολεί εντονότερα τους ειδικούς.
Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ είναι υποχρεωτική η μέτρηση του ραδονίου, πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η Τσεχία διαθέτει ένα κρατικό δίκτυο 300.000 μετρητών ραδονίου.
50.000 άτομα περίπου πεθαίνουν κάθε χρόνο στον πλανήτη μας από καρκίνο εξαιτίας του ραδονίου.

Σύμφωνα με έρευνες, 12 σημεία του Ελληνικού χώρου ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ασφαλείας και 25 τα όρια κινδύνου.
Τελευταία, γίνεται ολοένα και πιο συχνά αναφορά για το δηλητηριώδες αέριο ραδόνιο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες σε χώρες όπως η Σουηδία, οι ΗΠΑ και άλλες όπου ήδη έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις και έχουν γίνει ουσιαστικές ενέργειες στον τομέα αντιμετώπισής του.

Στη χώρα μας, πολύ πρόσφατα, άρχισε να μας απασχολεί. Από την πλευρά του Ελληνικού κράτους ελάχιστα έχουν γίνει, τόσο για τον εντοπισμό των περιοχών με πρόβλημα, όσο και προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισής του και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι όλη η προσπάθεια να ξεκινήσει από σχεδόν μηδενική βάση, πριν να είναι πολύ αργά.

Περιοχές με τη μεγαλύτερη συσσώρευση ραδονίου στην Ελλάδα:

Νεράιδα Θεσπρωτίας 511 bq/m3
Μελιβοία Ξάνθης 460 bq/m3
Κέντρο Καβάλας Καβάλας 350 bq/m3
Σέλερο Ξάνθης 320 bq/m3
Πρασινάδα Δράμας 280 bq/m3
Μύκονος Κυκλάδων 280 bq/m3
Δεσκάτη Γρεβενών 279 bq/m3
Πεντάλοφο Κοζάνη 258 bq/m3
Νικίσιανη Καβάλας 237 bq/m3
Κέντρο Θεσ/νίκης Θεσσαλονίκης 220 bq/m3
Δοξάτο Δράμας 211 bq/m3
Γενισέα Ξάνθης 200 bq/m3



Σημειωτέον: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (ΕΡΑ) έχει ορίσει ως ανώτερο επιτρεπτό όριο ραδονίου στο εσωτερικό των κατοικιών, των σχολείων και των χώρων εργασίας  τα 150 μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο (ποσότητα η οποία υπερβαίνεται κατά πολύ —στoυς νομούς Θεσπρωτίας, Ξάνθης και Καβάλας επί 3 φορές— στις περιοχές της Ελλάδας με το μεγαλύτερο πρόβλημα ραδονίου)...

Πως εισέρχεται στα κτίρια;

Το ραδόνιο εισέρχεται στα υφιστάμενα κτίρια από τις ρωγμές στο σκυρόδεμα, η από τις οπές που διανοίγονται στο σκυρόδεμα του δαπέδου η στους τoίχους για να περάσουν οι σωληνώσεις των αποχετεύσεων και της ύδρευσης και δεν έχουν σφραγιστεί κατάλληλα.
 Αυτά συμβαίνουν σε χώρους που εφάπτονται με το έδαφος και όταν αυτοί οι χώροι δεν αερίζονται επαρκώς το ραδόνιο συσσωρεύεται και περνά στους χώρους διαβίωσης των κατοίκων.

Γιατί το ραδόνιο είναι επιβλαβές;

Το ραδιενεργές αέριο ραδόνιο, που απελευθερώνεται από το φλοιό της γης και συγκεντρώνεται στα σπίτια, είναι υπεύθυνο για το 9% των θανάτων που προκαλούνται λόγω καρκίνου του πνεύμονα, είναι συνολικά υπεύθυνο για το 2% όλων των θανάτων που συμβαίνουν λόγω όλων των μορφών καρκίνου.

Οι καπνιστές κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από όλους τους άλλους από το ραδόνιο.
Το ραδόνιο διασπάται και παράγει ραδιενεργά σωματίδια, τα σωματίδια αυτά με την εισπνοή εγκλωβίζονται στους ιστούς των πνευμόνων και με την πάροδο του χρόνου, καθώς ο άνθρωπος είναι εκτεθειμένος σε υψηλά επίπεδα ραδονίου, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.

 Χρειάζονται πολλά χρόνια από την έκθεση σε ραδόνιο, πριν από την εκδήλωση του καρκίνου του πνεύμονα.



 Όσο υψηλότερη είναι η έκθεση στο ραδόνιο, τόσο μεγαλύτερος και γρηγορότερος είναι ο κίνδυνος.

 Ενδεικτικά όταν ζείτε σε χώρο με ραδόνιο ο κίνδυνος προσβολής με καρκίνο ισούται με τον κίνδυνο που διατρέχει ο καπνιστής που καπνίζει 20 τσιγάρα την ημέρα.

 Αν είστε και καπνιστής, ε! τότε…



Μέθοδοι για την μείωση του ραδονίου στα σπίτια.

Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα για να μειωθεί ή να περιοριστεί ο κίνδυνος από το ραδόνιο στα σπίτια επικεντρώνεται στις εξής κύριες στρατηγικές:

1. Πιθανώς η πιο απλή μέθοδος μείωσης του ραδονίου είναι η αύξηση του αερισμού του σπιτιού, (μερικές φορές αυτό επαρκεί για να λύσουμε το πρόβλημα). Ο αερισμός του σπιτιού μπορεί να βελτιωθεί με τη διατήρηση περισσότερων ανοιχτών παραθύρων ή τη λειτουργία ανεμιστήρων.

2. Τα σημεία εισόδου του ραδονίου στα σπίτια πρέπει να εντοπιστούν και να σφραγιστούν.

3. Επιλογή μη ραδιενεργών κατασκευαστικών υλικών.

4. Η μόνωση των ρωγμών στα κτήρια μπορεί επίσης να μειώσει την είσοδο ραδονίου ιδιαίτερα όταν γίνει σε ειδικά σημεία όπου το ραδόνιο εισέρχεται στο σπίτι.

Μια ποικιλία από κατασκευαστικές λύσεις είναι διαθέσιμες στους ιδιοκτήτες σπιτιών και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συστήματα αερισμού στα θεμέλια του σπιτιού.

Τα καινούργια σπίτια μπορούν να χτιστούν με χαρακτηριστικά που εμποδίζουν την είσοδο ραδονίου και επιτρέπουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ραδονίου, τα οποία θα μπορούσαν να εμφανισθούν στο μέλλον.

Αυτά κοστίζουν ελάχιστα εάν τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού παρά σε ένα ήδη υπάρχον σπίτι. Αυτές οι επεμβάσεις διατηρούν τις τιμές του ραδονίου σε επίπεδα χαμηλότερα των 2pCi/L .Το κόστος των επισκευών για την μείωση του ραδονίου εξαρτάται από τον τρόπο κατασκευής του σπιτιού και από άλλους παράγοντες.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...