Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Την ώρα που ένα αντρόγυνο κοιμάται, ακούγεται από την ταράτσα ένας εκκωφαντικός θόρυβος.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Ο Γιάννης Σηφάκης σε συνεχείς συναντήσεις στις τοπικές κοινότητες
   Ο Γιάννης Σηφάκης, επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» έχει συνεχείς συναντήσεις στις τοπικές κοινότητες της Αλμωπίας για το οξύ πρόβλημα της άρδευσης αλλά και για την επικαιροποίηση του προγράμματος του συνδυασμού του και τις προτεραιότητες για την κάθε τοπική κοινότητα.
   Μετά τον Εξαπλάτανο και το Ριζοχώρι πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες συναντήσεις με τοπικούς φορείς, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, προέδρους συλλόγων, υδρονομείς και αγρότες στις τοπικές κοινότητες Νερομύλων, Φούστανης, Βορεινού-Νεοχωρίου και Νότιας.

ΦΩΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ

Στην διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε σε βάθος των θέμα της άρδευσης, τόσο για την άμεση ανακούφιση του όσο και για την διεκδίκηση οριστικών λύσεων με πλήρη αξιοποίηση των επιφανειακών νερών και με διεκδίκηση αυτοδιαχείρισης της άρδευσης από τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων ( έτσι θα μειωθεί το κόστος της άρδευσης). Ο Γιάννης Σηφάκης τόνισε την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να πάρουν την υπόθεση «άρδευση» στα χέρια τους αναλαμβάνοντας ευθύνες αλλά και διεκδικώντας σοβαρά έργα υποδομής, διεκδίκηση στην οποία πρέπει να πρωτοστατήσουν πρώτα οι ίδιοι και μαζί και ο Δήμος Αλμωπίας.
Σε όλες τις συναντήσεις αναδείχτηκαν οι ευθύνες του Δήμου που φθάνουν μέχρι την εγκατάλειψη πολλές φορές των χωριών, η έλλειψη πλήρους καταγραφής της κατάστασης και ολοκληρωμένου σχεδιασμού επίλυσης των προβλημάτων καθώς και η έλλειψη διεκδίκησης από τους πολίτες και τις δημοτικές αρχές που χειροτερεύει το πρόβλημα.

Ο Γιάννης Σηφάκης δεσμεύτηκε σε διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων στα οποία μπορούν να δοθούν λύσεις άμεσα καθώς και σε διεκδίκηση οριστικών λύσεων με έργα υποδομής. Ακόμη πρακτικά με μηχανήματα και προσωπικό που διέθεσε συνέβαλε στο μέτρο του δυνατού στην αντιμετώπιση απολύτως επειγόντων προβλημάτων για την άρδευση στις τοπικές κοινότητες.       

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑΣ



Σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και τη συμμετοχή του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκη καθώς επίσης, υπηρεσιακών παραγόντων της ίδιας Διεύθυνσης, ο κ. Άντιπεριφερειάρχης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη για το πρόβλημα του επιβλαβούς βακτηρίου της ακτινιδιάς. 

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Θεοδωρίδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ στις 18-06-2014 παρουσία Φυτογειονομικών Ελεγκτών του Υπουργείου και των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας και βάση του Σχεδίου που διανεμήθηκε σχετικά με τα Μέτρα Επείγοντος χαρακτήρα για την εξάλειψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού Pseudomonas syringae pv. Actinidiae θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα έξης:
Η καλλιέργεια της ακτινιδιάς στην Περιφερειακή Ενότητας της Πέλλας, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές για την ανάπτυξη του τόπου μας παραγωγές. Είναι η ελπίδα μας για την οικονομία της Πέλλας. Είναι η καλλιέργεια που σταθερά και κάθε χρόνο αυξάνει το μερίδιο  συμμετοχής της στο μείγμα της Πρωτογενούς παραγωγής της περιοχής μας.
Διακρίνεται από έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα (περίπου το 90% της παραγωγής εξάγεται) και μπορεί να αποτελέσει το όχημα για την είσοδο των προϊόντων μας σε νέες δυναμικές αγορές όπως η Κίνα και να βοηθήσει έμπρακτα στην ανάπτυξη της οικονομίας μας που είναι και ο Εθνικός μας στόχος.
Παράλληλα η εμπιστοσύνη των παραγωγών και η στροφή τους προς την καλλιέργειά της, οδηγεί σε μία άτυπη πορεία αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών της Πέλλας, δίνοντας λύση και στο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας, που είναι ο κορεσμός της από τις καλλιέργειες του ροδάκινου και των νεκταρινιών, που οδηγεί σε υπερπαραγωγή, χαμηλές τιμές παραγωγού, προβλήματα στην διάθεσή του και τελικά σε κλίμα εντάσεων και διαμαρτυριών.
Στην κρίσιμη αυτή στιγμή, στην καλλιέργεια που επενδύσαμε για το μέλλον, ανέκυψε το πρόβλημα που αναφέρεται επιστημονικά ως Pseudomonas syringae pv. Actinidiae ή Psa ή το κοινώς ονομαζόμενο “Βακτήριο της Ακτινιδιάς”.
Από τα στοιχεία που η ΔΑΟΚ Π.Ε. Πέλλας διαθέτει, βάση των δειγματοληψιών που διενεργήθηκαν και των επιτόπιων ελέγχων, το πρόβλημα μέχρι σήμερα έχει εντοπιστεί σε περίπου 105 στρέμματα της καλλιέργειας, επί συνόλου 2507 στρεμμάτων βάση των επίσημων στατιστικών του ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2012 και περί των 2850 στρεμμάτων που εκτιμάμε ότι καλλιεργήθηκαν στο 2013.
Ευελπιστούμε και προσπαθούμε να περιοριστεί η ασθένεια μόνο σε αυτά και για τον λόγο αυτό οι Υπηρεσίες μας, από τον Μάϊο  που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα, έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο ανοιχτές ομιλίες-ενημερώσεις σε παραγωγούς της περιοχής μας και έχουν ανακοινωθεί με Δελτία Τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο Διαδίκτυο όλα τα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τον περιορισμό του. Ταυτόχρονα ετοιμάζονται νέες καμπάνιες ώστε σε κάθε παραγωγό μας να γίνει πεποίθησή του ότι πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην αντιμετώπισή του.
Απέναντι στο πρόβλημα αυτό που μας προέκυψε, θεωρούμε ευτύχημα ότι για την περίπτωσή μας η Πολιτεία έχει ήδη έτοιμο πλάνο ενεργειών και εμπειρία στην αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων. Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο που μας κοινοποιήθηκε για την αντιμετώπιση του Βακτηρίου της Ακτινιδιάς, βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του πάνω στην ΚΥΑ 121285/665/2006 (ΦΕΚ 1416/Β') που εφαρμόστηκε για την καταπολέμηση του ιού της Τριστέτσας στα εσπεριδοειδή. Όπως και στην Τριστέτσα έτσι και στο Βακτήριο της Ακτινιδιάς η εκρίζωση και καύση της προσβεβλημένης καλλιέργειας είναι η πιο σίγουρη μέθοδος καταπολέμησης.
Για το ίδιο θέμα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Δριβελέγκας με το υπ' αριθμ. 1780/11-10-2011 έγγραφό του προς τη Βουλή των Ελλήνων ανέφερε ότι για την εφαρμογή του μέτρου της εκρίζωσης για την Τριστέτσα, θα καταβάλονταν ως ποσό αποζημίωσης τα 20,54€ ανά δένδρο.
Κύριε Υπουργέ, σήμερα με τη παρούσα επιστολή, θέλουμε να ζητήσουμε τη στήριξή σας και τη βοήθεια σας, για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε στις καλλιέργειες ακτινιδιών της Πέλλας. 
Το σχέδιο που μας κοινοποιήθηκε, άρτιο τεχνικά και επιστημονικά, παραδόξως δεν αναφέρει τίποτε ως προς την ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών από την ασθένεια, στο βαθμό που δεν ορίζεται σαφώς η ύπαρξη ενίσχυσης του παραγωγού που θα δει τον κόπο του και την επένδυσή του να εξαϋλώνεται εν μία νυχτή χωρίς δική του υπαιτιότητα και χωρίς περιθώριο εναλλακτικής διαχείρισης πέραν της εκρίζωσης.
Δεν ζητάμε να γίνει κάτι κατ' εξαίρεση για την περιοχή μας. Ζητάμε, πάντα στα πλαίσια τις ισονομίας και του δικαίου, να οριστεί μία δίκαιη αποζημίωση, όμοια ως προς το σκοπό και το πνεύμα που ίσχυσε για την καταβολή αποζημίωσης στους πληγέντες από τη Τριστέτσα και η πρόβλεψη της αποζημίωσης αυτής να αποτυπωθεί άμεσα στο υπό επεξεργασία σχέδιο και να μην παραπεμφθεί στο απώτερο μέλλον.
Θεωρούμε ως δεδομένο ότι γνώση και εμπειρία από τα στελέχη του Υπουργείου σας υπάρχει, έχοντας ήδη αντιμετωπίσει αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν και έχοντας διδαχθεί από την ανατροφοδότηση των προβλημάτων που προέκυψαν τότε, μπορούν σήμερα με κατάλληλες προσαρμογές, να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο τεχνικό-οικονομικό σχέδιο για την εξάλειψη της ασθένειας από τη Πέλλα.  
Θεωρούμε ως δεδομένη και την πολιτική βούληση από πλευράς σας, για την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας και την ανάγκη ολοκληρωμένης προσέγγισης του προβλήματός μας.
Κύριε Υπουργέ, με τις ενημερώσεις και τις ενέργειές μας, πιστεύουμε ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα για περαιτέρω εξάπλωση της ασθένειας. Η άστοχη όμως προσέγγιση σε εκριζώσεις χωρίς οικονομική ενίσχυση των πληγέντων είναι παραπάνω από πιθανό ότι θα οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στη φτώχεια και θα παρεμποδίσει την εξέλιξη της καλλιέργειας της ακτινιδιάς στη Πέλλα για πολλά χρόνια.  
Με εκτίμηση,
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
 ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ»

ΠΛΗΡΩΜΗ 32,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Ενισχύσεις 32,2 εκ ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους για το έτος 2013.

Την καταβολή συνολικού ποσού ενισχύσεων 32,2 εκ. ευρώ σε δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους, μετά την ολοκλήρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των ελέγχων για τις πληρωμές των αιτήσεων του 2013, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος.


Οι πληρωμές αυτές έχουν να κάνουν με εξοφλήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης, Ειδική Ενίσχυση βαμβακιού και της Διεπαγγελματικής του προϊόντος, ειδική στήριξη ελαιολάδου, επιτραπέζιων ελιών, παραδοσιακών ελαιώνων, σκληρού σταριού, αναπαραγωγικών μοσχίδων,  θηλαζουσών αγελάδων, αιγοπρόβειου κρέατος, διατήρησης αμπελώνων, ενισχύσεις καλλιέργειας πατάτας, φασολιών, εσπεριδοειδών, μαστίχας, φάβας Σαντορίνης, γάλακτος για παραγωγή τυριών και κριθαριού στη Λήμνο. 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ 62 ΖΗΤΟΥΝ 31 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ


Την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών ζητούν 31 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή.

Την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης, ζητούν 31 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη.
Οι 31 Βουλευτές με ερώτηση που κατέθεσαν στον αρμόδιο Υπουργό ζητούν να υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών, αναφέροντας τα εξής:
 Ο Αγρότης και η Αγρότισσα, είναι σήμερα οι μόνοι εργαζόμενοι, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται  στο 67ο έτος της ηλικίας τους.
Πρέπει να μειωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης τους, στο 62ο έτος ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης και να χαρακτηριστεί η αγροτική εργασία, βαριά και ανθυγιεινή.
Σχετικά με την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στο 62οέτος της ηλικίας τους με 40 χρόνια ασφάλισης, υπήρξε δέσμευση του Πρωθυπουργού μέσα στην Βουλή.
 Ακόμη, με την αλλαγή στα έτη συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που δεν συμπληρώνουν 40 χρόνια ασφάλισης, από το 65ο στο 67ο έτος, έχει προκληθεί αναταραχή στους αγρότες που είναι γεννημένοι το έτος 1948 και το 1949 και επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν το 2013.
Να σημειωθεί ότι οι αγρότες αυτοί, πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές από το 1988, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια και  έχουν θεμελιώσει  δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την βαριά και ανθυγιεινή δουλειά που κάνει ο αγρότης και η αγρότισσα και την υποχρέωση, όχι μόνο να πληρώνει εισφορές αλλά μέχρι τα 67 του χρόνια να δουλεύει και να παραδίδει προϊόντα στο όνομα του, δημιουργεί την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή ρύθμισης, διότι 67 χρονών καμιά γυναίκα αλλά και άνδρας, δεν μπορεί να κάνει τις επίπονες αγροτικές εργασίες.
Εξάλλου, καμιά γυναίκα εργαζόμενη σε οποιαδήποτε δουλειά δεν συνταξιοδοτείται στα 67 της χρόνια.
Αυτή η κατάφορη αδικία εις βάρος του αγρότη και της αγρότισσας πρέπει να σταματήσει.
Μεταξύ 2014 και 2027(τότε θα συνταξιοδοτηθούν οι αγρότες, εάν ισχύσει νέα διάταξη για 40 χρόνια ασφάλισης και ηλικία 62 ετών), πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις.  Η φύση του αγροτικού επαγγέλματος είναι τέτοια που καθιστά αδύνατη τη σωματική αντοχή του αγρότη και της αγρότισσας ώστε  να δουλεύουν σε  αγροτικές δουλειές μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους.


Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

α)  Προτίθεσθε να μειώσετε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στο 62ο έτος ηλικίας τους, με 40 χρόνια ασφάλισης, σύμφωνα με την δέσμευση του Πρωθυπουργού στην Βουλή;

β)  Θα προχωρήσετε  στον χαρακτηρισμό της αγροτικής εργασίας   ως  βαριάς  και ανθυγιεινής;

γ)  Τι προτίθεσθε να πράξετε με τους γεννηθέντες αγρότες του 1948 και την
    συνταξιοδότηση τους;

δ)  Τι προτίθεσθε να πράξετε για την μεταβατική περίοδο από το 2014 έως το 2027, που αναγκάζει τους αγρότες να βγουν στην σύνταξη στα 67 τους χρόνια, ενώ έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τουλάχιστον 25 χρόνια ασφάλισης;

                                
                                       Ο ερωτώντες  Βουλευτές
                                                                         
1.       Τζαμτζής  Ιορδάνης Βουλευτής Πέλλας
2.       Αυγενάκης Λευτέρης Βουλευτής Ν. Ηρακλείου
3.       Βλαχογιάννης Ηλίας Βουλευτής Ν. Τρικάλων
4.       Πατριανάκου Φεβρωνία Βουλευτής Ν. Λακωνίας
5.       Σκόνδρα Ασημίνα Βουλευτής Ν. Καρδίτσας
6.       Κόνσολας Εμμανουήλ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου
7.       Καραμανλή Άννα Βουλευτής Β΄ Αθηνών
8.       Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Ν. Καστοριάς
9.       Μαρίνος Ανδρέας Βουλευτής Ν. Ηλείας
10.   Κοψαχείλης Τιμολέων Βουλευτής Ν. Γρεβενών
11.   Αραμπατζή Φωτεινή Βουλευτής Ν. Σερρών
12.   Σαμπαζιώτης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας
13.   Μπατσαρά Γεωργία Βουλευτής Ν. Ημαθίας
14.   Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
15.   Τσιάρας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Καρδίτσας
16.   Κοντογιάννης Γεώργιος Βουλευτής Ν. Ηλείας
17.   Πασχαλίδης Ιωάννης Βουλευτής Ν. Καβάλας
18.   Μακρή – Θεοδώρου Ελένη Ν. Φθιώτιδας
19.   Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Ν. Φλώρινας
20.   Παναγιωτόπουλος Νικόλαος Βουλευτής Ν. Καβάλας
21.   Κουτσούμπας Ανδρέας Βουλευτής Ν. Βοιωτίας
22.   Κωνσταντόπουλος Γεώργιος Βουλευτής Ν. Πιερίας
23.   Κοντός Αλέξανδρος Βουλευτής Ν. Ξάνθης
24.   Βογιατζής Παύλος Βουλευτής Ν. Λέσβου
25.   Τσαβδαρίδης Λάζαρος Βουλευτής Ν. Ημαθίας
26.   Χριστογιάννης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Πιερίας
27.   Τζαβάρας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Ηλείας
28.   Κόλλιας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Κορινθίας
29.   Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας
30.   Κυριαζίδης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Δράμας

31.   Κοντογεώργος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας

ΒΟΥΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Magnify Image

Μπορεί η Βραζιλία να έχει χάσει τον Νεϊμάρ από το οπλοστάσιο της ημιτελικής μάχης με τη Γερμανία, αλλά έχει αποκτήσει έναν νέο σύμμαχο ο οποίος την υπερασπίζεται με τρόπο λίγο ανατριχιαστικό.

   Ο ιερέας Helio Sillman από το Ρίο ντε Τζανέιρο ισχυρίζεται πως η κατάρα του θα εμποδίσει την ομάδα του Joachim Loew στον ημιτελικό και θα φέρει μια σίγουρη νίκη στους Βραζιλιάνους. 

Magnify Image

"Θα πάρω κορυφαίο παίκτη τους και να δέσω τα πόδια του, ώστε να μην μπορεί να τρέξει στον αγωνιστικό χώρο", δήλωσε ο Sillman, αναφερόμενος στην κούκλα βουντού με την οποία κάνει τις τελετές στο μικρό μαγαζί του "World of Orixas" σε γειτονιά του Madureira.

   O Sillman έχει μάλιστα δημιουργήσει μια μικρή κατασκευή η οποία θυμίζει γήπεδο και μέσα της βάζει το ομοιώματα των παικτών που θέλει κάθε φορά να "καταραστεί". 

Magnify Image

Πολλοί έχουν φυσικά αμφισβητήσει τον ιερέα και του υπενθυμίζουν τον τραυματισμό του Νεϊμάρ τον οποίο θα έπρεπε να έχει κανονικά αποτρέψει αλλά και τις ήττες της Βραζιλίας. 

Εκείνος όμως τους δείχνει τις κούκλες βουντού που έχει έως τώρα χρησιμοποιήσει και που είναι από το Καμερούν, τη Χιλή, την Κροατία και το Μεξικό, χώρες που έχουν ηττηθεί από τη Βραζιλία και προειδοποιεί την Γερμανία πως θα είναι η επόμενη. 





Πηγή: www.lifo.gr

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ;

Magnify Image

Επιστήμονες από τον Καναδά και την Ιαπωνία επιχείρησαν να διαλευκάνουν το φαινόμενο της «βρεφικής αμνησίας» που είχε κεντρίσει και την περιέργεια του Φρόιντ, το γιατί δηλαδή δεν έχουμε βρεφικές αναμνήσεις.

   Ο Φρόιντ το είχε εξηγήσει λέγοντας ότι οι αναμνήσεις των πρώτων χρόνων μας απωθούνται στο ασυνείδητο επειδή έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο και προκαλούν ντροπή και άγχος.
 Τώρα η νέα θεωρία, η οποία παρουσιάζεται στο περιοδικό Science, αποδίδει τη βρεφική αμνησία στην ταχεία παραγωγή νέων νευρώνων στο νεαρό εγκέφαλο που απορρυθμίζουν τα νευρικά κυκλώματα πάνω στα οποία είναι γραμμένες οι παλιές μνήμες.   

Οι νέοι νευρώνες στον ιππόκαμπο λειτουργούν όπως η κασέτα στην οποία οι νέες εγγραφές σβήνουν τις παλιές, επιτρέπουν δηλαδή τη μάθηση και το σχηματισμό νέων αναμνήσεων, ταυτόχρονα όμως δείχνουν να διαγράφουν τις προηγούμενες, πρώτες αναμνήσεις.
 Το πείραμα έγινε σε ενήλικα τρωκτικά και έδειξε ότι η ενίσχυση της νευρογένεσης οδήγησε σε διαγραφή της προηγούμενης ανάμνησης.

    Βεβαίως οι ερευνητές λένε ότι ο μηχανισμός που προτείνουν για τη βρεφική αμνησία δεν αποκλείει άλλες θεωρίες που έχουν προταθεί για το φαινόμενο, όπως η έλλειψη γλωσσικών δεξιοτήτων και η ατελής συναισθηματικής ανάπτυξης των βρεφών.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Magnify Image

Ο Δρ. Ανδρέας Βλαχόπουλος , ειδικός της προϊστορικής αρχαιολογίας πραγματοποιεί ανασκαφές στο νησί της Αστυπάλαιας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Εκεί ήταν παρών και στην εύρεση του αρχαιότερου ερωτικού 'γκραφίτι' που έχει ανακαλυφθεί διεθνώς μέχρι σήμερα.

 Πρόκειται για μερικές άσεμνες επιγραφές και μεγάλα φαλλικά σύμβολα που βρέθηκαν χαραγμένα πάνω σε βράχο της χερσονήσου της Αστυπάλαιας, και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία Βαθύ. Οι βραχογραφίες χρονολογούνται στον 5ο -6ο π.Χ αιώνα, και δεν εκφράζουν μόνο την σεξουαλική επιθυμία, αλλά κάνουν λόγο και για την ίδια την πράξη, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο σύμφωνα με τον Δρ. Βλαχόπουλο.

 "Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν κάποιου είδους 'θριαμβευτικές' επιγραφές", είπε ο ίδιος στην Guardian.
   Μία απ' αυτές αναγράφει: Ο Nικασίτιμος συνουσιαζόταν με τον Τιμίονα (Νικασίτιμος οἶφε Τιμίονα).

 "Γνωρίζουμε ότι στην αρχαία Ελλάδα η σεξουαλική επιθυμία μεταξύ ανδρών δεν ήταν ταμπού", συνεχίζει ο κ. Βλαχόπουλος. Το 'γκραφίτι' αυτό βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο του ακρωτηρίου, σε ένα βραχώδες ύψωμα με θέα στον κόλπο του Βαθύ, στο βορειο-δυτικό άκρο του νησιού, πράγμα που οδηγεί τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο πιθανόν για σημείο φρουράς στρατιωτών.
 Δύο πέη χαραγμένα σε ασβεστόλιθους ανακαλύφθηκαν πιο χαμηλά στο ίδιο ακρωτήρι, και σύμφωνα με τον αρχαιολόγο υπαινίσσονται παρόμοια ομοφυλοφιλική συμπεριφορά.

 Σύμφωνα με τον ειδικό μελετητή των επιγραφών, κ. Άγγελο Ματθαίου, εκτός από μια ματιά στην πολύ ιδιωτική ζωή των αρχαίων, οι πρόσφατες αυτές ανακαλύψεις μας προσφέρουν και μία ακόμα σημαντική πληροφορία:
 "Οι προτάσεις των επιγραφών μαρτυρούν ανθρώπους εξαιρετικά μορφωμένους, πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν ήταν μόνο οι φιλόσοφοι, οι μελετητές και οι ιστορικοί που εκπαιδεύονταν στην τέχνη της γραφής, αλλά και οι απλοί άνθρωποι που ζούσαν στα νησιά, όπως αυτοί εδώ οι φρουροί." 

  Σύμφωνα, τέλος, με τον αρχαιολόγο κ. Βλαχόπουλο, ελάχιστα από τα ελληνικά νησιά έχουν διερευνηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα, και τα ευρήματα αυτά είναι ενδεικτικά του πόσο σημαντικές είναι οι ανασκαφές σ' αυτά.






 Πηγή: www.lifo.gr

"THE ENDLESS RIVER": ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ PINK FLOYD ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ

Οι Pink Floyd κυκλοφορούν νέο άλμπουμ μετά από 20 χρόνια
Είναι επίσημο. Βγαίνει τον Οκτώβρη και θα έχει τίτλο "The Endless River" 

Με ένα tweet, η Polly Samson, σύζυγος του David Gilmour, εμβληματικού κιθαρίστα των Pink Floyd, ανακοίνωσε την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου δίσκου του συγκροτήματος σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τo τελευταίo τους άλμπουμ, 'The Division Bell'. 

Btw Pink Floyd album out in October is called "The Endless River". Based on 1994 sessions is Rick Wright's swansong and very beautiful.
Pink Floyd "The Division Bell", 1994
Pink Floyd "The Division Bell", 1994 

Οι αρχικές ηχογραφήσεις, είχαν ξεκινήσει το 1994 και αποτελούσαν το side project του Rick Wright και των υπολοίπων Pink Floyd για έναν ορχηστρικό δίσκο με τίτλο "The Big Spliff'' ο οποίος όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.   Όπως αναφέρει η Durga McBroom-Hudson, μια από τις τραγουδίστριες που συμμετείχαν στο The Division Bell, "...o David και ο Nick (Mason), έχουν εξελίξει πολύ το υλικό από τότε". Η ίδια, περιγράφει τον ήχο του "The Endless River", στο οποίο θα τραγουδήσει και ο David Gilmour σε ένα κομμάτι, ως "ambient (...) στα πρότυπα της μουσικής συγκροτημάτων όπως οι Orb."




 Πηγή: www.lifo.gr

SCARECROW - ΣΚΙΑΧΤΡΟ


Scarecrow: σκιάχτρο. Είναι ο τίτλος ενός πολύ γλυκού και ταυτόχρονα ενδιαφέροντος animation-βίντεο για τον σύγχρονο κόσμο, των κόσμο του fast /junk food, του 'πλαστικού' φαγητού, των μεταλλαγμένων...

Το σκιάχτρο-πρωταγωνιστής οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο τα τρόφιμα δεν θα είναι 'κατασκευασμένα', δεν θα έχουν υποστεί την ανθρώπινη παρέμβαση, όπως δυστυχώς συμβαίνει στη σημερινή εποχή, αλλά αντίθετα θα έχουν φυσική προέλευση. 

Το βίντεο έχει έντονα και ξεκάθαρα οικολογικά μηνύματα και συνοδεύει το παιχνίδι/εφαρμογή με τον ίδιο τίτλο που κυκλοφορεί σε συνεργασία με την εταιρία "Chipotle". Μάλιστα για το ίδρυμα Chipotle Cultivate Foundation, το οποίο επιδιώκει να πραγματοποιήσει το όραμα του σκιάχτρου, προορίζονται τα έσοδα από την προβολή του soundtrack. 

Το βίντεο δημιουργήθηκε από την Moonbot Studios και είναι βραβευμένο με όσκαρ.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΜΗΠΩΣ ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ;

Μήπως ζεις στο καβούκι της χελώνας?


Όταν όλα στη ζωή περιστρέφονται γύρω από σένα
από τα καθημερινά ζητήματα και τις υποθέσεις του μικρόκοσμού σου,
τα προβλήματά σου, τα έξοδά σου, τις σχέσεις σου, τα συναισθήματά σου,

όταν όλη σου η ζωή είναι ένα συνεχές κυνήγι 
για να συναντήσεις την χαρά και να αποφύγεις τον πόνο,

όταν συνεχώς σε απασχολεί το να είχες μια καλύτερη δουλειά,
μια πιο όμορφη και καλή σύντροφο,
ένα μεγαλύτερο σπίτι, δύο πιο υπάκουα και φρόνιμα παιδιά να σε ακούν,
ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο, περισσότερα χρήματα για διακοπές και αγορές,

όταν ανησυχείς συνεχώς για την υγεία σου, για το αν η σύντροφός σου σε απατά,
τι θα κάνουν στη ζωή τους τα παιδιά σου,
όταν αόριστοι φόβοι και ένα σωρό ανασφάλειες σε πνίγουν 
και σε κάνουν νευρικό και αγχωμένο,

όταν η εμφάνισή σου και η αποδοχή των άλλων
είναι για σένα ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα,
όταν τα μόνα που σε νοιάζουν είναι το πώς θα περνάς όσο καλύτερα γίνεται 
μέσα σ αυτή τη ζούγκλα που βρέθηκες 
και όλο ασχολείσαι με το που θα πας το Σάββατο το βράδυ να εκτονωθείς
που θα φας, που θα χορέψεις και που θα δεις ωραίες γκόμενες…

όταν τρέχεις συνεχώς για την ομάδα σου, το κόμμα σου, το σύλλογό σου, το γυμναστήριό σου, 

όταν η κάθε σου σχεδόν ημέρα ολοκληρώνεται με brain damage, 
«ψυχαγωγία» και ύπνωση μπροστά σε μια τηλεόραση 
απ όπου παρελαύνουν σκουπίδια και σκουπίδια,

όταν τίποτα δεν μοιάζει ικανό να σε ικανοποιήσει και να διώξει επιτέλους αυτή την ακαθόριστη απογοήτευση και απελπισία που σε κυριαρχεί, χωρίς να το καταλαβαίνεις, σε όλα τα επίπεδα όλο και συχνότερα,
όταν η ανία και η βαριομάρα έχουν γίνει δεύτερη φύση σου, 

όταν όλη η ζωή, όπως την αντιλαμβάνεσαι, περιστρέφεται γύρω από σένα, τότε…


…τότε ίσως έχεις σπαταλήσει όλη σου τη ζωή θρέφοντας ένα «θηρίο» εντός σου
και κατοικείς μέσα στο «καβούκι της χελώνας» 
έχοντας την ψευδαίσθηση ότι καθώς διασχίζεις κάθε μέρα το δρόμο 
δεν θα βρεθείς ποτέ εσύ κάτω από τις ρόδες των διερχόμενων αυτοκινήτων,

αν πραγματικά έχεις ξοδέψει ολάκερη τη ζωή σου θρέφοντας το «θηρίο»
τότε υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες 
να μην έχεις ιδέα του τι πραγματικά είσαι, 
ποιος είναι ο κόσμος που μέσα του ζεις και υπάρχεις,

να μην έχεις ιδέα ότι όλες οι διαιρέσεις και τα προβλήματά σου 
υπάρχουν κυρίως μέσα στο δικό σου κεφάλι,
ότι μέσα στο δικό σου κεφάλι εσύ διαμορφώνεις την «πραγματικότητα»,

να μην έχεις ιδέα τι είναι πραγματικά ανθρώπινα προβλήματα,
αληθινές ανάγκες, αληθινές στερήσεις και αληθινός πόνος και δυστυχία,

να μην έχεις ιδέα ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι σαν εσένα 
και παιδιά σαν τα δικά σου σ όλη τη γη
πεθαίνουν την κάθε στιγμή, που εσένα σε απασχολούν όλα τα παραπάνω, 
από την πείνα και την έλλειψη νερού,
ότι δεν έχουν στέγη, φάρμακα, αγάπη, συμπόνια και ασφάλεια…

και φυσικά δεν έχεις καμία επίγνωση ότι όλα αυτά υπάρχουν 
γιατί εσύ ζεις στην υποτιθέμενη ασφάλεια του μικρόκοσμού σου, 
μέσα στο καβούκι της χελώνας…

…αν έχεις όντως σπαταλήσει ολάκερη τη ζωή σου θρέφοντας το «θηρίο» 
τότε θα είσαι από εκείνους που συνεχώς απλά και μόνο 
γκρινιάζουν και παραπονιούνται γενικά
για τον άσχημο κόσμο μας, τη βία, τις αδικίες

και θα έχεις χάσει τη μοναδική ευκαιρία στη μάθηση και τη νοημοσύνη
που απλόχερα προσφέρει ολάκερο το σύμπαν που μας περιβάλλει… 
θα έχεις χάσει τη μοναδική ευκαιρία να συνδημιουργήσεις κι εσύ 
έναν αληθινά πιο όμορφο και δίκαιο κόσμο για όλους…

ολόκληρο το σύμπαν σου μιλά και σε καλεί, σου προσφέρει όλες τις δυνατότητες για να προχωρήσεις μπροστά...
...πάψε να κωφεύεις και να εθελοτυφλείς... 


Τάσος Πετρίδης
Πανγαία – The Venus Project
t.petridis.vp@gmail.com





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ


Δέσμευση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για εξέταση της πρότασης Σταμενίτη για τις μεταγραφές τρίτεκνων και πολύτεκνων φοιτητών των προηγούμενων ετών.
Θετικός εμφανίστηκε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Λοβέρδος στην πρόταση του Βουλευτή Πέλλας κ. Σταμενίτη για την παροχή δικαιώματος μεταφοράς θέσης στους τρίτεκνους και πολύτεκνους φοιτητές των προηγούμενων ετών.
Ειδικότερα, ο κ. Σταμενίτης κατέθεσε τροπολογία το πρωί του περασμένου Σαββάτου βάσει της οποίας προτείνεται να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής και όσοι φοιτητές και σπουδαστές είναι μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να μεταφέρουν τη θέση τους κατά τα προηγούμενα έτη σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ1/182016/Β3 (ΦΕΚ 3030 Β’/28-11-2013), καθώς επίσης και οι φοιτητές που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να συζητηθεί η τροπολογία την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να αξιολογηθεί και να εξεταστεί η δυνατότητα εφαρμογής της πρότασης του Βουλευτή.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική, καθώς σε περίπτωση που η τροπολογία γίνει δεκτή δίνεται σημαντική ανάσα στις οικογένειες των φοιτητών, οι οποίοι αποκλείστηκαν από το δικαίωμα μεταγραφής με βάση την προηγούμενη εγκύκλιο.


ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


    Μέτρα για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών
Η ελληνική παραγωγή ροδάκινου αντιμετωπίζει φέτος μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία.
Τόσο στη χώρα μας, όσο και στις υπόλοιπες ροδακινοπαραγωγικές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία) υπάρχει υπερπαραγωγή σε επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια, με τις εσωτερικές καταναλώσεις να κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα.
Οι τιμές παραγωγού έχουν συρρικνωθεί σε σχέση με προηγούμενα χρόνια λόγω της υπερπαραγωγής και των πιέσεων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές και στις εξαγωγές. 
Μπρος σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισαν να παρέμβουν για να στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή και το εισόδημα των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών.
           Έτσι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος:

-       Ενεργοποιούνται από τις Ομάδες Παραγωγών ροδάκινων τα μέτρα για την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων στην αγορά. Η ηγεσία του υπουργείου θα εγκρίνει άμεσα την αναθεώρηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Ομάδων Παραγωγών, ώστε να ξεκινήσει με κοινοτική χρηματοδότηση η απόσυρση ροδάκινων από την αγορά στο ποσοστό που ορίζεται από τις κοινοτικές διατάξεις.
-       Σε όλα τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της χώρας, μετά από συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και με επιστολή που απέστειλε σήμερα ο πρόεδρός του προς τα μέλη του, ζητά την αύξηση της κατανάλωσης τόσο σε όλους τους χώρους εστίασης των ξενοδοχείων όσο και σε όλα τα εστιατόρια της χώρας .
-       Το ροδάκινο εντάσσεται στο καθημερινό σιτηρέσιο των μονάδων του Στρατού, της Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
-       Σε όλες τις νοσοκομειακές μονάδες της χώρας, καθώς και στα Ιδρύματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας εντάσσεται το ροδάκινο στο ημερήσιο σιτηρέσιο.
-       Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του των ροδακινοπαραγωγικών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή θέση επί του θέματος σε κοινοτικό επίπεδο και να προταθούν προς λήψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
-        Την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο κ. Καρασμάνης θα θέσει στον Επίτροπο Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος, το θέμα της κατάστασης στην αγορά ροδάκινου, ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων, αλλά και τη λήψη πρόσθετων, όπως η αύξηση των προς απόσυρση από την αγορά ποσοτήτων και η διερεύνηση του ενδεχόμενου οικονομικής στήριξης των παραγωγών, για την αντιμετώπιση της κρίσης.
-       Ταυτόχρονα, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα προσεχή χρόνια, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επεξεργαστούν και να εφαρμόσουν τα κατάλληλα μέτρα για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της λειτουργίας των Ομάδων Παραγωγών ροδάκινων και την καλύτερή τους παρέμβαση στη διακίνηση και εμπορία του προϊόντος.

Η κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Καρασμάνης, στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι αποφασισμένη να στηρίξει ένα από τα βασικά εθνικά μας αγροτικά προϊόντα, όπως το ροδάκινο, και το εισόδημα των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών με όσα μέσα διαθέτει.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ


Διοργάνωση 2ήμερου Φεστιβάλ στο Λουτράκι υπό την αιγίδα της Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Ένας πολιτισμικός θεσμός που αναδεικνύει τον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της Πέλλας»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε συνάντηση με το Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Λουτρακίου ενόψει της φετινής διοργάνωσης του 2ήμερου φεστιβάλ «FESTIVAL POZAR» που διοργανώνεται, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, το διήμερο 19-20 Ιουλίου 2014.

Το Φεστιβάλ έχει εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, σε μία περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους και με μεγάλη πολιτισμική παράδοση, το Λουτράκι του Δήμου Αλμωπίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Σάββατο 19 Ιουλίου μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή της Ελεονόρας Ζουγανέλη και των Γιάννη Βαρδή και Γιώργο Λιανό, ενώ την Κυριακή 20 Ιουλίου, στο κλείσιμο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή των Στέλλιου Ρόκκου, Γιάννη Κρητικού και του συγκροτήματος VEGAS.

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες δράσεις με θεατρικά δρώμενα, ακροβατικό πρόγραμμα, εκδήλωση γαστρονομίας με τη συμμετοχή του ΙΕΚ Αλμωπίας, εναλλακτική μουσική σκηνή με εφηβικές μπάντες, συνεδρίες γιόγκα, ζούμπα, εργαστήριο σχεδιασμού ρούχων, καλλιτεχνικό μακιγιάζ για παιδιά κ.α.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Συλλόγου:



3o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ – 19/20 Ιουλίου 2014
Νιώθεις τη φύση !!!
Φύση, ηρεμία, δροσιά , χαλάρωση …
Στις λέξεις που εδώ και χρόνια είναι ταυτισμένες με τα Λουτρά Πόζαρ έρχονται να προστεθούν κι άλλες…
Μουσική, στίχοι, διασκέδαση, χρώματα, γέλιο!
Το τρίτο Φεστιβάλ Πόζαρ είναι και φέτος γεγονός!
Στο κέντρο του καλοκαιριού, μια διαφορετική πρόταση για όσους ξέρουν.. ότι διακοπές δεν είναι μόνο παραλία!
Μέσα στη καρδιά του βουνού, εκεί που τα παγωμένα νερά του Καϊμάκτσαλαν σμίγουν με τα θερμά ιαματικά, αναβλύζουν μουσικές από έναν μαγευτικό συναυλιακό χώρο.

Σάββατο 19 Ιουλίου
“Η δύναμή σου,  δύναμή μου…”
Εκεί που χτυπά η καρδιά της, εκεί που συναντιέται με το πάθος της και την αγάπη της για το τραγούδι, εκεί η Ελεονόρα Ζουγανέλη θέλει να ταξιδέψει το κοινό της και φέτος το καλοκαίρι και να πάρει δύναμη από τη δύναμη όλων αυτών που την αγαπούν και τη στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Μας καλεί όλους λοιπόν σε ένα μεγάλο πάρτι.
Την ίδια μέρα στο stage ανεβαίνουν οι Γιάννης Βαρδής και Γιώργος Λιανός. Τα δύο χρόνια συνεργασίας, το κέφι του Γιώργου και το DNA του Γιάννη είναι η απόλυτη συνταγή διασκέδασης. Ποπ και Ροκ ήχοι με μια δυναμική παρουσία.

Κυριακή 20 Ιουλίου
“Ζω εκεί που σβήνει ο ήλιος τα νερά σου”
Με στίχο ζωντανό και επαναστατική  διάθεση ο Στέλιος Ρόκκος θεωρείται ένας γνήσιος star. Στα 30 χρόνια καριέρας ο Στέλιος έχει γνωρίσει μόνο επιτυχίες. Σε κάθε εμφάνιση του επιβεβαιώνει το τεράστιο ταλέντο του και καταθέτει ακομπλεξάριστα την δική του ταυτότητα.
Με απίστευτη ενέργεια και μοναδική επικοινωνία αγγίζει την καρδιά του κοινού. Η υπέροχη φωνή του και η εκπληκτική του ερμηνεία σε κάθε κομμάτι ξεσηκώνει τους πάντες με ροκ αλλά και ελαφρολαϊκούς ρυθμούς και μας ταξιδεύει με αισθαντικές μπαλάντες.
Party χωρίς VEGAS δε γίνεται…
Το Ελληνικό urban pop μουσικό συγκρότημα απογειώνει το κέφι με καλοκαιρινούς ρυθμούς και νεανικά ακούσματα. Με τραγούδια όπως τα «Πιο ψηλά», «Πάντα Καλοκαίρι» «Φιλί» κ.α ξεσηκώνουν τη διάθεση και ακούγονται δυνατά.

Κλείνουμε τις συναυλίες με τον Γιάννη Κρητικό!
Το επίθετό  του, συνώνυμο της καταγωγής του. Παίζοντας λύρα έρχεται να μας απογειώσει με τις μαντινάδες προβάλλοντας όλο το  κρητικό στοιχείο έτσι όπως δεν το έχετε ξανά ακούσει.

Η κάθε νύχτα του Φεστιβάλ Πόζαρ γίνεται μέρα…
Γνωστοί Dj και ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας υπόσχονται να μας κρατήσουν ξύπνιους μέχρι να ξημερώσει!
Δείτε και φέτος το καλοκαίρι «αλλιώς»!
Νιώστε τη φύση μέσα σας σε μια μεγάλη γιορτή!
Free camping
Mini stage με τοπικά ροκ και εναλλακτικά συγκροτήματα.
Δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους όπως: Face painting, πλανόδιους θιάσους, κλόουν κ.α
Μαθήματα μαγειρικής, zumba gym, εκθέσεις, αγώνες mountain bike και εκδρομές στα μονοπάτια του Καϊμακτσαλάν.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

δεν ΞΕΡΩ... δεν ΕΙΔΑ... δεν ΑΚΟΥΣΑ...!!!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...