Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.


Προ των ευθυνών της, για το μέλλον την ελληνικής κτηνοτροφικής παραγωγής, έθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης, την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ».

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Γυριζει στο σπιτι ο συζυγος απο τη δουλεια και βλεπει την ξανθια γυναικα του , να ειναι γονατιστη στο πατωμα κρατωντας μια πατατα..
και τη ρωταει..

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΝΟΣ SERIAL KILLER.



Magnify ImageΓνωστός και ως "Dating Game Killer", λόγω της συμμετοχής του το 1978 στο αμερικανικό τηλεπαιχνίδι -το αυθεντικό Ραντεβού στα Τυφλά, ο Rodney Alcala κρίθηκε ένοχος για πεντε επιβεβαιωμένες δολοφονίες που διέπραξε μεταξύ 1977 και 1979 στην Καλιφόρνια και καταδικάστηκε σε θάνατο το 2010. Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του ενδέχεται να ξεπερνάει και τα εκατό, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας που ερεύνησαν την υπόθεση.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ!


Αγιορείτες Γέροντες, λένε πως ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, ο Αυτοκράτορας δηλαδή Νικαίας, ο οποίος βρέθηκε παντελώς άφθαρτος στον τάφο του στην Μικρασία, τόσο ο ίδιος, όσο και τα βασιλικά του ενδύματα!

ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΜΑΜΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕ ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.


Ένας ιμάμης στην καταλανική πόλη Τεράσα της Ισπανίας, έχει συλληφθεί επειδή καλούσε τους οπαδούς του να «πειθαρχήσουν τις περιπλανώμενες γυναίκες» στην κοινότητά τους, οι οποίες δεν τηρούν τις εντολές του συζύγου τους ή του αυστηρού ισλαμικού νόμου.

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ..."ΝΟΙΚΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ".


Mεγάλη εντύπωση έχει κάνει στην Τουρκία η πρόθεση της Ελλάδας να ενοικιάσει...

ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΥ "URIAH HEEP" ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΑΛΜΠΟΥΜ.


Οι θρυλικοί Uriah Heep θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό, την ηχογράφηση της συναυλίας που έδωσαν πέρσι τον Μάρτιο στην Αθήνα, στο Gagarin Club.
Το συγκρότημα το οποίο υπήρξε ένα από τα...

ΝΕΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΑΕΙ.



Ο νεαρός επιστήμονας Σωτήρης Λυμπερόπουλος, μαζεύει χόρτα στα βουνά, που τα μοσχοπουλάει όχι μόνο σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό! Ο ίδιος δηλώνει...

Η ΠΙΟ ΒΙΑΙΗ ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 5 ΕΤΩΝ.


Η πιο βίαιη ηλιακή καταιγίδα, εδώ και πέντε χρόνια, διαταράσσει ραδιοεπικοινωνίες και GPS, αναγκάζοντας έτσι κάποιες αεροπορικές εταιρίες να τροποποιήσουν τα δρομολόγιά τους για να αποφύγουν τις πολικές περιοχές.

E080/0014

Όπως και οι προηγούμενες αυτή η καταιγίδα είναι πιθανόν, λόγω της μαγνητικής της έντασης να διαταράξει περισσότερο ή λιγότερο το σύστημα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, το σύστημα GPS και τις ραδιο-δορυφορικές επικοινωνίες, καθώς και τις αεροπορικές μεταφορές που εξαρτώνται από αυτές.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ.


 «Νησάκι στην Αττική, 3 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, με φως νερό, τηλέφωνο, πωλείται σε τιμή ευκαιρίας για τουριστική αξιοποίηση».

ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΟΥΚΟΦΣΚΙ...Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ.


 
Τον έλκυε το περιθώριο. Έζησε χωρίς συμβάσεις και δεν δίσταζε να το λέει: «Σήμερα δεν έγραψα καθόλου, ήμουν όλη τη μέρα στον ιππόδρομο». Ανέδειξε φτωχούς και απελπισμένους χαρακτήρες στην άνθιση του αμερικανικού ονείρου και μόνο στην Ευρώπη βρήκε την αναγνώριση που του άξιζε. Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι δεν μελέτησε για να γράψει τα θέματα των έργων του, αλλά ήταν κομμάτι του κόσμου που περιέγραφε.

COCA-COLA KAI PEPSI ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΟΓΩ ΥΠΟΠΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.


 
Μη επιθυμώντας να βάλουν στα αναψυκτικά τους μια ετικέτα που προειδοποιεί για κίνδυνο καρκίνου, η Coca-Cola και η Pepsi αποφάσισαν αν αλλάξουν τη συνταγή Αιτία είναι η χημική ουσία 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει τα αναψυκτικά τύπου Cola.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.."ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ".


Αυτοδικία και μάλιστα με τη χρήση όπλων ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ως μέτρο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας


Ο Γιώργος Κρατζαφέρης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για την εγκληματικότητα είπε χαρακτηριστικά πως "πρέπει να αλλάξει ο νόμος, όταν ληστής μπαίνει στο σπίτι σου, να μπορείς να τον πυροβολείς.”

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως πρέπει να αλλάξει και ο αντίστοιχος νόμος για τους αστυνομικούς ώστε να γίνει πιο εύκολη η χρήση όπλου και από αυτούς, ώστε “να μην περιμένει ο αστυνομικός να τραβηξει πρώτα ο ληστής το όπλο", όπως ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέτρεψε μάλιστα τον κ. Χρυσοχοιδη στο θέμα των λαθρομεταναστών να χρησιμοποιήσει τα άδεια στρατόπεδα για τη στέγασή τους, και δήλωσε πως θα πρεπει να σιτίζεται μόνο όποιος θα έχει κάποια εργασία και θα παράγει:
"Βάλτους μέσα σε άδεια στρατόπεδα και να τρώει μόνο όποιος παράγει. Να ξέρει αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν, ότι θα μπαίνει σε στρατόπεδο αν έρθει εδώ και θα τρώει μόνο αν κάνει κάποια δουλειά για την Ελλάδα. Ένα πιάτο φαγητό για την Ελλάδα" είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια στράφηκε κατά του προέδρου της Ν.Δ. αναφέροντας πως "Δεν θα πληρώνουμε για πάντα δήλωσε το έγκλημα του Σαμαρά να ανοίξει τα σύνορα."

Ψυχραιμία συνέστισε από την πλευρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη: 
"Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να εκπέμπουμε μηνύματα ψυχραιμίας και σταθερότητας. Δεν λύνουν τα προβλήματα ούτε η αυτοδικία ούτε ο φόβος και ο τρόμος"



ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ".


Ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους ότι μέχρι και την 30η Μαρτίου 2012,ημέρα Παρασκευή, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τους φακέλους τους, προκειμένου να ενταχθούν στην Δράση 1.2 του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» για τη Βιολογική Κτηνοτροφία, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Α.Π.800/19605/17-02-2012).

ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΚΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



Η πράσινη και καθαρή πόλη αποτελεί για το Δήμο Αλμωπίας θέμα υψίστης σημασίας και άμεσης προτεραιότητας. Μεταξύ των στόχων του Δήμου είναι και οι δενδροφυτεύσεις σε συνεργασία με συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, σχολεία και η δυνατότητα να παραχωρεί για "υιοθεσία" χώρους πρασίνου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...