Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η ΠΙΟ ΒΙΑΙΗ ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 5 ΕΤΩΝ.


Η πιο βίαιη ηλιακή καταιγίδα, εδώ και πέντε χρόνια, διαταράσσει ραδιοεπικοινωνίες και GPS, αναγκάζοντας έτσι κάποιες αεροπορικές εταιρίες να τροποποιήσουν τα δρομολόγιά τους για να αποφύγουν τις πολικές περιοχές.

E080/0014

Όπως και οι προηγούμενες αυτή η καταιγίδα είναι πιθανόν, λόγω της μαγνητικής της έντασης να διαταράξει περισσότερο ή λιγότερο το σύστημα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, το σύστημα GPS και τις ραδιο-δορυφορικές επικοινωνίες, καθώς και τις αεροπορικές μεταφορές που εξαρτώνται από αυτές.



Η πρώτη έκρηξη ηλιακού πλάσματος ή στεφανιαία εκτίναξη μάζας που είναι υπεύθυνη για αυτή την καταιγίδα σημειώθηκε την Τρίτη στις 00:00 GMT,και ακολουθήθηκε μια ώρα αργότερα από μια δεύτερη έκρηξη στην ίδια περιοχή του ήλιου, σύμφωνα με τη NASA.

Οι φορτισμένοι με ηλιακά σωματίδια άνεμοι που κινούνται με πολύ υψηλή ταχύτητα–από 100 χλμ έως 2500 χλμ το δευτερόλεπτο–έφθασαν στη γήινη ατμόσφαιρα, σήμερα στις 10:45 GMT, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο της NOAA (Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας) η οποία είναι επιφορτισμένη μεταξύ άλλων και με την «διαστημική μετεωρολογία».

Οι προβλέψεις ότι η καταιγίδα θα μπορούσε να φθάσει το επίπεδο τρία σε μια πεντάβαθμη κλίμακα, επιβεβαιώνονται λόγω της «ισχυρής» έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας και της ισχύος των γεωμαγνητικών δυνάμεων λέει η NOAA.

Η NASA ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αυτή η ηλιακή καταιγίδα θα μπορούσε δυνητικά να «φθάσει σε υψηλά επίπεδα σοβαρότητας» και ότι τα αποτελέσματά της θα μπορούσαν να διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή.

Ωστόσο, δεν έκρινε αναγκαίο να ληφθούν ειδικές προφυλάξεις για τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ύψος 350 χιλιομέτρων.

Το μαγνητικό πεδίο αυτών των ηλιακών σωματιδίων είναι πολύ ισχυρό. Η σύγκρουση με το μαγνητικό πεδίο της Γης, το οποίο μας προστατεύει από αυτές τις ηλιακές «επιθέσεις», μπορεί να προκαλέσει μαγνητικές καταιγίδες.

«Η αύξηση του αριθμού των ηλιακών εκλάμψεων – η τελευταία έγινε στις 23 Ιανουαρίου– είναι φυσιολογική από την άποψη των κύκλων της ηλιακής δραστηριότητας περίπου έντεκα χρόνων, η οποία για την περίοδο αυτή αναμένεται να κορυφωθεί το 2013», δήλωσε η NASA.

Μια τέτοια εντατικοποίηση των ηλιακών εκλάμψεων είναι επίσης πιο συχνή όταν ο ήλιος ολοκληρώνει έναν κύκλο δραστηριοτήτων για να ξεκινήσει έναν άλλο πολύ πιο ενεργό, όπως συμβαίνει από τον Ιανουάριο του 2008.

Οι ηλιακές καταιγίδες που παρατηρούνται εδώ και αιώνες έχουν μερικές φορές προκαλέσει πολύ ισχυρές αναταράξεις. Το 1989, ένα μεγάλο μέρος του Κεμπέκ βυθίστηκε στο σκοτάδι μετά από μια προσωρινή διακοπή στο σύστημα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.



ΠΗΓΗ...http://logioshermes.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...