Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από σήμερα Παρασκευή (04/05/2018) έως και την Τετάρτη (09/05/2018)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 13 /2018) που ισχύει από σήμερα Παρασκευή (04/05/2018) έως και την Τετάρτη (09/05/2018) :

Οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

          Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Την Παρασκευή (04/05/2018): Πιθανόν τις απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Μακεδονία.

Το Σάββατο (05/05/2018): Τις απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια) και τις βραδινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή (06/05/2018): Κατά διαστήματα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες. Από τις μεσημβρινές ώρες, η  Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν η Εύβοια, η Ανατολική Στερεά, η Βόρεια Πελοπόννησος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα (07/05/2018): Κατά διαστήματα μέχρι το μεσημέρι η Εύβοια και μέχρι το απόγευμα το Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η Ανατολική Στερεά. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη (08/05/2018) και την Τετάρτη (09/05/2018) πιθανόν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές μόνο ώρες οι περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

·         Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
·         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ., καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
·         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·         Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
·         Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με το αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Απαριθμώντας την θετικότητα, αναλογίζομαι πόσες χαρές έχει η ζωή!



Απαριθμώντας την θετικότητα, αναλογίζομαι πόσες χαρές έχει η ζωή!
Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα (www.xidaras.gr)  


Θετικότητα είναι το καθετί θετικό.
Σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες που παράγουμε οι ίδιοι, αλλά και ιδέες, εικόνες, μουσικές, ακόμα και μια ματιά ή μια κουβέντα που προσλαμβάνουμε από τους άλλους γύρω μας.
Όπως καταλαβαίνετε ακολουθεί ένας κατάλογος που αποτελεί μονάχα ένα ελάχιστο μέρος μιας τέλειας, δυνητικής απαρίθμησης….
Τι είναι θετικό:
1.    Αγαπώ τον εαυτό μου, τους άλλους, τη φύση, την ίδια την υπόσταση της ζωής, την ζωντάνια της!
2.    Νοιάζομαι για τον εαυτό μου, τους άλλους, την φύση. Φροντίζω τις σχέσεις μου με όλα αυτά , αλλά και με το καθένα ξεχωριστά.
3.    Διατηρώ επαφή με τα συναισθήματά μου. Νοιώθω, αφουγκράζομαι τις αποχρώσεις του «μέσα» μου.
4.    Εκφράζομαι ελεύθερα, δυνατά, σιγά, πολύ, λίγο, σοβαρά, αστεία…. Ανοίγω-όσο μπορώ- την ψυχή μου και την επικοινωνώ με τον κόσμο γύρω μου.
5.    Ακονίζω την σκέψη μου. Διαβάζω, ενημερώνομαι, μαθαίνω. Δεν λιμνάζω στα στερεότυπα και στις δογματικές αντιλήψεις.
6.    Δημιουργώ.  Κινούμαι έναντι της στασιμότητας, δεν επαναπαύομαι , εξελίσσομαι…
7.    Αφήνω χώρο στην φαντασία (τον μοναδικό ιδιωτικό χώρο που- σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον – δεν έχει πρόσβαση κανείς, είμαι απόλυτα ελεύθερος, δεν χρειάζεται να δώσω δικαιώματα κλπ.)
8.    Νοιάζομαι για το σώμα μου: την υγιεινή του, την διατροφή μου. Αγαπώ την εικόνα μου και φροντίζω για την σωστή και επαρκή ανάπτυξή της.
9.    Ξεκουράζομαι. Απενοχοποιώ την ανάπαυση, την αργία το λίγο. Μαθαίνω να απολαμβάνω την ησυχία, τους χαλαρούς ρυθμούς- τουλάχιστον ως αντιστάθμισμα σε μια πολύβουη καθημερινότητα.
10.                        Τρέφω την πνευματικότητά μου, με ό,τι της κάνει καλό: θέατρο, μουσική, ένα καλό βιβλίο, μια καλή συζήτηση, διαλογισμό, ένας περίπατος στη φύση, για κάποιους η εκκλησία, για άλλους κάτι άλλο….
11.                        Απαριθμώντας την θετικότητα, αναλογίζομαι πόσες χαρές- μικρές, απλές, προσβάσιμες - έχει η ζωή…..

Τελικά τι είναι οι σχέσεις;



Τελικά τι είναι οι σχέσεις…;


Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου Γιάννης Ξηντάρας (simvouleftikigamou.gr)  


   Οι σχέσεις είναι πολύπλοκες. Προϋποθέτουν την συνάντηση δύο ή περισσότερων ανθρώπων, ενώ καλά – καλά δεν μπορούμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας.
   Οι σχέσεις είναι θαυμάσιες. Προσφέρουν την δυνατότητα για συνάντηση δύο ή περισσότερων ανθρώπων, παραμερίζοντας για όσο διαρκούν το φάσμα της μοναξιάς τους.
   Οι σχέσεις είναι ανυπόφορες. Στερούν την ιδιωτικότητα, στραγγίζουν την ατομικότητα, τα θέλουν όλα σε κοινή θέα, όλα ανοιχτά, τίποτα προσωπικό, ένα κοινόβιο σκέψεων και συναισθημάτων.
   Οι σχέσεις είναι γενναιόδωρες. Με την απλόχερη ανοιχτότητά τους αγκαλιάζουν την αποξένωσή μας, ανέχονται τον εγωισμό μας, μας κάνουν ομάδα, κοινωνία, πολιτισμό.
   Οι σχέσεις είναι βασανιστικές. Μας τα παίρνουν όλα, δεν μας αφήνουν τίποτα, δικτατορικά καθεστώτα έναντι αναρχοαυτόνομων μονάδων.
   Οι σχέσεις είναι λυτρωτικές. Απελευθερώνουν τον καλύτερο εαυτό μας από τις φυλακές του εγωτισμού του και τον προσφέρουν στον Άλλον, τον άλλον σε Εμάς και εμάς στους Άλλους, ένα πολύβουο γαϊτανάκι συναναστροφών, ιδεών και συναισθημάτων.

   Τελικά τι είναι οι σχέσεις;
   Όλο τις θέλουμε κι όταν τις έχουμε θέλουμε κάτι άλλο...
   Τις κυνηγάμε, τις επιδιώκουμε και μετά αλλάζουμε γνώμη...
   Ή μήπως όχι;
   Ή μήπως όταν καταλάβουμε το βαθύτερο νόημα τους, όταν - βιωματικά - προσλάβουμε την αξία τους, τότε πια δεν θέλουμε να τις αφήσουμε, δεν μπορούμε χωρίς αυτές, χωρίς σχέσεις στην ζωή μας...
   Αγάπης, στοργής, αφοσίωσης, θυσίας, προσφοράς, και πάλι αγάπης... σχέσεις.



Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών και Strathclyde University. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

Πώς μπορώ να μεγαλώσω ένα ηθικό παιδί;



Πώς μπορώ να μεγαλώσω ένα ηθικό παιδί;

Το κείμενο επέλεξε και επιμελήθηκε ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος Γιάννης Ξηντάρας

  • Ελέγξτε τη δική σας συμπεριφορά και τις αξίες σας. Αντιμετωπίστε τους άλλους με σεβασμό, κατανόηση, συμπάθεια και αίσθηση του δικαίου.
  • Μιλήστε με τα παιδιά σας για τα συναισθήματα. Δώστε τους λέξεις που ονομάζουν συναισθήματα. Βοηθήστε τα παιδιά σας να καταλάβουν πως τα αισθήματα είναι διαφορετικά από τις πράξεις. Μπορούν ελεύθερα να αισθάνονται όπως θέλουν, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το πώς ενεργούν.
  • Ιδιαίτερα τα αγόρια πρέπει να μάθουν ότι το να έχουν αισθήματα είναι φυσιολογικό ακόμα και θετικό. Όλα τα παιδιά χρειάζονται βοήθεια για να μάθουν να εκφράζουν θυμό χωρίς να ασκούν σωματική ή ψυχολογική βία στους άλλους.
  • Δείξτε κατανόηση για τα συναισθήματα του παιδιού σας, ακόμα κι όταν διαφέρουν από τα δικά σας. Μάθετε στα παιδιά σας από μικρή ηλικία ότι σέβεστε τα συναισθήματά τους.
  • Μιλήστε με τα παιδιά σας για το πώς η συμπεριφορά τους επηρεάζει τους άλλους. «Νομίζω ότι η Άννα λυπήθηκε, όταν δεν την άφησες να παίξει.»
  • Παροτρύνετε το παιδί σας να θυμηθεί πως ένιωσε σε μία παρόμοια κατάσταση, ή να αναλογιστεί πως θα αισθανόταν σε παρόμοιες περιστάσεις.
  • Χρησιμοποιείστε ειδήσεις, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, βιβλία και καθημερινές καταστάσεις ως πλατφόρμα συζήτησης για θέματα ηθικής.
  • Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να εκφράζουν τη γνώμη τους, να αναλογιστούν τι θα έκαναν ή τι θα έλεγαν σε διάφορες καταστάσεις και να προσπαθήσουν να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση ατόμων που αδικήθηκαν.
  • Οι λέξεις «ποτέ» και «πάντα» ενισχύουν την ένταση και τη διαμάχη. Η χρήση τους κλιμακώνει τις δυσκολίες, γιατί αποτυπώνουν κάτι που δεν είναι ακριβές, δημιουργώντας σύγχυση και μη σωστή κατανόηση στα παιδιά. Επιπλέον, κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους καθώς προσπαθούν να αποποιηθούν τα λόγια αυτά και τοποθετούνται αμυντικά λέγοντας πως «δε συμβαίνει πάντα να χάνω τα πράγματα που δανείζομαι».
  • Εξετάστε με ειλικρίνεια τον τρόπο που επιλύετε τις διαφορές σας, τόσο στο σπίτι όσο και στο χώρο εργασίας. Είστε ανοιχτόμυαλος; Είστε καλός ακροατής; Ψάχνετε για δίκαιες λύσεις στις διαφορές σας ή μήπως το σημαντικότερο για σας είναι να κερδίζετε πάντα και να έχετε δίκιο; Φωνάζετε, χρησιμοποιείτε βία, είστε επιθετικός, ή χρησιμοποιείτε μέσα εξαναγκασμού, όπως ο εκφοβισμός και οι ενοχές;

  • Είναι καλό και πολύ σημαντικό να μάθετε επίσης στα παιδιά να λένε ακριβώς τι έγινε κάτι και πότε έγινε ένα γεγονός, δίνοντάς τους εσείς πρώτοι το παράδειγμα:
«Την περασμένη Πέμπτη, πήρες το πουκάμισό μου από την ντουλάπα μου».
«Το περασμένο Σάββατο επέστρεψες στο σπίτι 45 λεπτά μετά την επιτρεπτή ώρα.
  • Παρόμοια, χρειάζεται να αφιερώνουμε χρόνο να περιγράφουμε ακριβώς τι μας ενόχλησε στα παιδιά, χωρίς κριτική και προσβλητικές λέξεις που πληγώνουν την ευαίσθητη καρδιά τους.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Επικοινωνώντας με τα παιδιά», του Bonnie Miller. 

Τα υπαρξιακά δεδομένα μίας αιώνιας αναμέτρησης...



Τα υπαρξιακά δεδομένα μίας αιώνιας αναμέτρησης...

Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας (www.xidaras.gr)  

Τι σας φοβίζει πιο πολύ; Τι σας αναστατώνει τις πιο μύχιες σκέψεις; Τι απειλεί περισσότερο από κάθε τι άλλο, όσους και ότι αγαπάτε; Δεν ξέρω για εσάς, αλλά σε εμένα ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό…
Από την ώρα που γεννιόμαστε ως την ώρα που πεθαίνουμε μέσα στα πόδια μας είναι. Πεισματικά σφιχταγκαλιασμένος με τη ζωή. Λες και ρώτησε κανέναν αν τον θέλουμε, αν τον έχουμε ανάγκη. Τι νομίζει δηλαδή; Ότι δεν μπορούμε χωρίς αυτόν; Εγωισμός μέχρι θανάτου…
Αδερφός του ύπνου στην αρχαιότητα, έρχεται δριμύτερος στη συνείδησή μας με το που σουρουπώνει, κρύβεται στο σκοτάδι και στους εφιάλτες μας…
Όμως τώρα, εμείς οι κοινοί θνητοί, ας το πάρουμε απόφαση. Ας συμφιλιωθούμε, ας το αποδεχτούμε. Ήταν, είναι και θα είναι εδώ. Πρίν και μετά από εμάς. Αυτός μας υποδέχεται, αυτός μας ξεπροβοδίζει. Αυτός είναι ο σύ-ζυγος της ζωής. Ο μόνος δρόμος για να ανακουφίσουμε την υπαρξιακή μας αγωνία είναι αυτός της αποδοχής: να αποδεχτούμε το αυτονόητο, το αυταπόδειχτο, το αναπόφευκτο… Εξάλλου όλοι το(ν) ξέρουμε από μικροί –το παράδοξο είναι ότι το(ν) κρύβουμε (αλήθεια από ποιόν; Από τον ίδιο μας τον εαυτό!...) καθώς μεγαλώνουμε.
Ίσως, λέω ίσως, αν σταματήσουμε κι εμείς να του γκρινιάζουμε, να τον φοβόμαστε, να τον αποφεύγουμε, ίσως κι αυτός, να μας δείξει ένα πιο φωτεινό του πρόσωπο… Ίσως το μαύρο να γίνει γκρι. Κάτι είναι κι αυτό…
Γκρι με κίτρινο πάει. Γκρι με μπλε πάει. Γκρι με κόκκινο πάει… Όλα πάνε δηλαδή, όρεξη να έχεις… Όρεξη για ζωή. Το αντίδοτο στον φόβο του θανάτου είναι η όρεξη για ζωή, το προσωπικό νόημα που θα επενδύσει ο καθένας μας στην καθημερινότητά του, στις σχέσεις μας, στις δράσεις μας, στις απλές καθημερινές μας πράξεις.
Αλίμονο όχι σε όσους φοβούνται τον θάνατο, αυτό είναι φυσιολογικό, αλίμονο σε όσους δεν βρίσκουν νόημα στην ζωή τους…
Αλλά αυτή είναι μια ακόμα μεγάλη συζήτηση…


Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι  Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος. τ. συνεργ. στο Ευγενίδειο Νοσοκομείο Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

Γιάννης Σηφάκης : Έπιασαν δουλειά οι μελετητές για την αποκατάσταση του ιστορικού Ντεκοβίλ στην Σκύδρα


Γιάννης Σηφάκης :  Έπιασαν δουλειά οι μελετητές για την αποκατάσταση και ανάδειξη του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού Ντεκοβίλ στην Σκύδρα, σήμερα βρίσκονται στην Σκύδρα  – Προχωρά πολύ γρήγορα η διαδικασία, εντός του έτους η εκκίνηση των εργασιών  
Κατόπιν της επίσκεψης του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ Αθανάσιου Σχίζα στην Σκύδρα παρόντων των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας και της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου και την αντίστοιχη επίσκεψη των προαναφερόμενων στα γραφεία της ΓΑΙΟΣΕ στην Αθήνα ξεκίνησαν ήδη οι μελέτες για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Ντεκοβίλ στην Σκύδρα.
Υπάρχει δέσμευση της ΓΑΙΟΣΕ να χρηματοδοτήσει το έργο και μάλιστα να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης πριν το τέλος του τρέχοντος έτους  

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που αφορούν στο έργο συντήρησης και παρεμβάσεων στα γήπεδα Εξαπλατάνου, Προμάχων και Σωσάνδρας.



ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 30.875,70 €
ΣΥΜΒΑΣΗ 20.377,95 €
ΑΝΑΔΟΧΟΣ Ι. ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΗΣ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 70/2016

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που αφορούν στο έργο συντήρησης και παρεμβάσεων στα γήπεδα Εξαπλατάνου, Προμάχων και Σωσάνδρας.
ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
Έγιναν εργασίες επισκευής και συντήρησης, με χρωματισμούς, εσωτερικά κουφώματα και κατασκευή ψευδοροφής από γυψοσανίδα.
ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ
Έγιναν εργασίες επισκευής και συντήρησης, με χρωματισμούς και επισκευή της στέγης.
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
Έγινε ανακατασκευή της περίφραξης, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια στους αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων και να αποτρέπεται η είσοδος μη εξουσιοδοτημένων ατόμων ή ακόμα και ζώων στον χώρο του γηπέδου. Επιπλέον, πίσω από τις εστίες ανακατασκευάστηκαν τα κιγκλιδώματα ασφαλείας, ύψους τεσσάρων μέτρων. Επιπρόσθετα, εγκαταστάθηκαν δύο φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης τεχνολογίας LED.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου, ανέρχεται σε 30.875,70 ευρώ (με το ΦΠΑ).

Ανακοίνωση της ΕΝΙΠ σχετικά με την μετατροπή των γιατρών των ΚΥ σε "οικογενειακούς"..



     Χωρίς προσλήψεις αλλά με ...μετατροπή των όποιων γιατρών έχουν απομείνει στα Κέντρα Υγείας σε οικογενειακούς και με "αξιοποίηση" 13 οπλιτών γιατρών που κάνουν την θητεία τους, "χτίζουν" την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας !

     Είναι γνωστό ότι οι γιατροί των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας δίνουμε καθημερινή μάχη για να καλύψουμε τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, σε μια περίοδο που με πρόσχημα την οικονομική κρίση, τα λαϊκά στρώματα υφίστανται γενικευμένη επίθεση, η οποία θέτει σε καθημερινή δοκιμασία τις βιολογικές αντοχές των ανθρώπων στον αγώνα τους για επιβίωση.
     Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με τις μεγάλες ανεπάρκειες, τις ελλείψεις από τις συνεχείς περικοπές των κονδυλίων και την οικονομική ασφυξία των δημοσίων δομών υγείας, την υποστελέχωση, τις ελλείψεις ειδικοτήτων, τις ελλείψεις υλικών, φαρμάκων και εξοπλισμού.
     Μέσα σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες, η από τις 16 Μαρτίου 2018 εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας (Γ1α/Γ.Π.οικ.22823) η οποία μετατρέπει σε οικογενειακούς ιατρούς τους γιατρούς των ερημωμένων Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, όπως και η κάλυψη των κενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με ...13 ιατρούς οπλίτες (!) που υπηρετούν την θητεία τους, αποτελούν εμπαιγμό για το λαό και πρόκληση για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα της Υγείας.

Απαιτούμε:
·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βάση τις ανάγκες. Να μην απολυθεί κανείς επικουρικός συνάδελφος μας.
·         Να πάψουν οι αποσπάσεις και μετακινήσεις συναδέλφων σε άλλες υγειονομικές μονάδες για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών. Δεν είμαστε περιφερόμενος θίασος.
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               
   Αποστολίδης Χαράλαμπος                                                                                                                                                                   
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Σανίδας Αργύρης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...