Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
  Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10.07.14 στην Νάουσα σύσκεψη φορέων ( αγροτικών συλλόγων, αγροτικών συνεταιρισμών, μεταποιητών, εμπόρων κλπ) με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το ροδάκινο. Η σύσκεψη οργανώθηκε από τις Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και Πέλλας. Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας επισκέφτηκε και συζήτησε με παραγωγούς στο χωράφι και αγροτικούς συνεταιρισμούς. Στην διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν από τους εμπλεκόμενους στο ροδάκινο σκέψεις και προτάσεις για την ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για το δυναμικό αυτό προϊόν και τρόπους στήριξης του εισοδήματος του παραγωγού. Μεταφέρθηκε και διεθνής εμπειρία για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα θέματα αυτά διεθνώς.   
 «Δεν είναι δυνατό το κόστος παραγωγής του ροδάκινου να είναι 0,25 ευρώ το κιλό,
οι έμποροι να προσφέρουν στην καλύτερη περίπτωση 0,20 ευρώ και στην αγορά να πωλείται 1,80 ευρώ», τόνισε ο κ. Τσίπρας,
σημειώνοντας πως είναι προφανές ότι οι παραγωγοί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το εισόδημα τους. «Δεν μπορεί να θεωρείται «κατάρα» το να υπάρχει μεγάλη παραγωγή και οι αγρότες να παρακαλάνε να ρίξει χαλάζι, για να πάρουν αποζημιώσεις», πρόσθεσε.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ συζητούν για ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο, ένα άλλο μοντέλο παραγωγής που θα διασφαλίζει το εισόδημα όσων ασχολούνται με την καλλιέργεια του ροδάκινου. Μίλησε ακόμη για το «μητρώο εμπόρων».
Ζήτησε να δοθεί άμεση λύση για τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας, που βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η σοδειά τους (επιτραπέζια ροδάκινα) παραμένει απούλητη στα ψυγεία ή πάνω στα δένδρα, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως μέτρα με τα οποία δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα του ροδάκινου, πρόκειται για «ασπιρίνες», όπως είπε.
Ακόμη επισήμανε ότι χωρίς σοβαρή αυτοοργάνωση των αγροτών δεν μπορούν να περιμένουν ότι θα δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. 
Ο Αλ. Τσίπρας στην φιλική συζήτηση με την Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, Λίτσα Αμμανατίδου και στελέχη του κόμματος.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν από την Πέλλα (πέραν της Νομαρχιακής Επιτροπής και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ)  και ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, ο πρόεδρος του Α.Σ. Αλμωπίας Παντελής Μπερμπέρης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.    
Ο Αλ. Τσίπρας με τους Γιάννη Σηφάκη, νέο Δήμαρχο Αλμωπίας Δημ. Μπίνο και Παντελή Μπερμπέρη πρ. Α.Σ. Αλμωπίας

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΚΟΝΤΙΝΑ DRAGAN MARKOVIC PALMA ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΕπίσημη επίσκεψη του κ. Dragan Markovic Palma στην Πέλλα και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη

Επίσημη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, στις 11 το πρωϊ, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Κόμματος «Ενωμένη Σερβία» και Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Γιαγκοντίνα κ. Dragan Markovic Palma.

Ο κ. Palma θα συνοδεύεται από εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων από τη Σερβία και θα έχει συνάντηση εργασίας με τοπικούς παραγωγικούς φορείς της Πέλλας. Η συνάντηση πραγματοποιείται σε ανταπόδωση της επίσημης επίσκεψης του κ. Θεοδωρίδη στο Δήμο Γιαγκοντίνας το προηγούμενο διάστημα, ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής. 


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τους παραγωγικούς φορείς της Σερβίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ζωγραφίζει το γυφτάκι μια μύγα στον πίνακα.

GRAMATIK: Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΗ

Gramatik: Η πειρατεία είναι ωφέλιμη

Ο άνθρωπος που έχει γίνει γνωστός ως ο πιο διάσημος σύγχρονος μουσικός που διέδωσε τη μουσική του προσφέροντάς της δωρεάν στον κόσμο. Ο ίδιος μας συστήνεται στο facebook ως ένας part time μουσικός, που αγαπά να κατεβάζει τις αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές από πειρατικές ιστοσελίδες. Παράνομα.


Λίγες μέρες πριν, ο Gramatik ανέβασε το εξής ενδιαφέρον σχόλιο σχετικά με την πειρατεία:

«Όταν με ρωτάτε γιατί εγκρίνω την πειρατεία και διανέμω τη μουσική μου δωρεάν, ένα βασικό πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι πως μεγάλωσα σε μια οικογένεια της εργατικής τάξης, οπότε αν δεν υπήρχαν οι σπασμένοι κώδικες και τα πειρατικά site ποτέ δεν θα είχα την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω όλα αυτά τα ακριβά μουσικά προγράμματα για να μάθω να φτιάχνω μουσική, για να μην αναφερθώ στους αμέτρητους δίσκους που με ενέπνευσαν να γίνω παραγωγός εξαρχής. 

Πλέον μπορώ να τα αγοράσω, αλλά μόνο και μόνο επειδή κατόρθωσα να πετύχω μέσω πειρατικών προγραμμάτων και ακούγοντας παράνομα κατεβασμένα άλμπουμ. 

Η μουσική βιομηχανία λέει πως η πειρατεία είναι έγκλημα, εγώ λέω πως είναι ιδιαίτερα απελευθερωτική


Χωρίς την πειρατεία δεν θα υπήρχε Gramatik ή οποιοσδήποτε άλλος παραγωγός που δεν μεγάλωσε γαμημένα πλούσιος.
Και αν δεν υπήρχατε και όλοι εσείς που για κάποιο λόγο έρχεστε στα σόου μου σε μεγάλους αριθμούς σε όλο τον κόσμο, θα ήμουν ακόμα ο άφραγκος τύπος που ψάχνει να κατεβάσει διάφορα από το pirate bay.

Βλέπετε λοιπόν, πως το να δίνω τη μουσική μου δωρεάν δεν είναι μόνο σωστό επειδή και εγώ πέτυχα μέσω της πειρατείας και σαμπλάροντας οτιδήποτε έβρισκα ηχητικά γοητευτικό, αλλά είναι επίσης σωστό, γιατί η πλειοψηφία του πληθυσμού του πλανήτη εξακολουθεί να μην έχει γαμημένα τίποτα και εξακολουθεί να βιάζεται από το σύστημα από τον κώλο κάθε γαμημένη μέρα. 

Και για να είμαι σαφής, δεν τα λέω αυτά επειδή θέλω να παραθέσετε τα λόγια μου ή να με εκθειάσετε ή να με αποκαλείτε «αληθινό καλλιτέχνη» ή οτιδήποτε... Ξεχάστε αυτές τι ανοησίες! Τα λέω αυτά γιατί θέλω να καταλάβετε την πραγματικότητα. Το να είναι κανείς ένα ορθολογικό άτομο είναι πολύ πιο σημαντικό για μένα από οτιδήποτε άλλο. Αν αισθάνεστε την ανάγκη να δοξάσετε κάποιον, διαλέξτε κάποιον που το αξίζει πραγματικά, κάποιον που ανακάλυψε μια θεραπεία για μια ασθένεια και έσωσε αμέτρητες ζωές ή κάποιον που εφηύρε κάτι που άλλαξε τον κόσμο προς το καλύτερο.
Και αν πραγματικά έχετε την ανάγκη να με χαρακτηρίσετε κάπως, πείτε με ένα κανονικό ανθρώπινο ον. Θα δεχόμουν περήφανα αυτόν τον τίτλο».


Πηγή:
doctv.gr


Ακούστε όλα τα Albums του Gramatik:https://www.youtube.com/watch?v=jfwwxnDmNk4ΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ...ΓΝΩΣΗΣ. - "ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ"

Νεγκροπόντε: Σε 30 χρόνια το χάπι της γνώσης

Οι άνθρωποι θα μπορούν σε 30 χρόνια από σήμερα να μάθουν μια ξένη γλώσσα ή το έργο του Σαίξπηρ, απλώς καταπίνοντας ένα χάπι, δήλωσε ό ελληνικής καταγωγής επιστήμονας του ΜΙΤ Νίκολας Νεγκροπόντε.

   Όπως είπε σε ομιλία του σε συνέδριο TED που διοργανώθηκε στο Βανκούβερ, η γνώση στο μέλλον να είναι πολύ απλή υπόθεση, με την πληροφορίες να περιέχονται σε ένα χάπι και τη γνώση να μεταδίδεται στον εγκέφαλο μέσω του κυκλοφορικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού.

   «Θα μπορούμε να χωνέψουμε την πληροφορία. Θα καταπίνετε ένα χάπι και θα γνωρίζετε Αγγλικά.
 Θα καταπίνετε ένα δεύτερο και θα ξέρετε Σαίξπηρ», τόνισε ο διεθνούς φήμης επιστήμονας. 
ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Ο ERIC BURDON ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ STAGE ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ

Magnify Image
Άιντε, μωρέ κοπέλια, ν' ακούσουμε το Paint it black τώρα... 

Από τον Αντώνη Μποσκοίτη 

Ομολογώ πως είχα τις επιφυλάξεις μου γι' αυτή τη σύμπραξη. Για την ακρίβεια έτρεμα μην άκουγα κάνα San Fransciscan Nights με την Κρητική προφορά του Γιάννη Χαρούλη στο πλάι του γερόλυκου της rock, Eric Burdon. Για φαντάσου, ας πούμε, ν' ακούς τον Χαρούλη να λέει στο κοινό: Άιντε, μωρέ κοπέλια, ν' ακούσουμε το Paint it black τώρα...

   Τελικά τίποτα παράλογο - τουλάχιστον για τα δικά μου μέτρα - δε συνέβη. Στην εκδήλωση, ανοιχτή μόνο για δημοσιογράφους, πριν από λίγη ώρα στο Μοναστηράκι, ο Eric Burdon βγήκε με τη μπάντα του, έχοντας δίπλα του τον Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος τον συνόδευσε με το λαούτο του σεμνά και διακριτικά σε τρία τραγούδια όλα κι όλα. 

Magnify Image
Ναι, είναι ο ίδιος άνθρωπος που εμφανίστηκε στο Monterey International Pop Festival μαζί με Hendrix, Joplin, Canned Heat, Laura Nyro και δε συμμαζεύεται! 


Μπαίνοντας στο Stage Volume One, πέτυχα τον Burdon και τον Χαρούλη να μπλουζάρουν! Πώρωση! Απέναντι μας είχαμε έναν ζωντανό θρύλο της rock, μαυροντυμένο, ευδιάθετο και σε ερμηνευτικές φόρμες! Ναι, είναι ο ίδιος άνθρωπος που εμφανίστηκε στο Monterey International Pop Festival μαζί με Hendrix, Joplin, Canned Heat, Laura Nyro και δε συμμαζεύεται! Αυτά, βέβαια, τον Ιούνιο του 1967, τότε που ο Βρετανός καλλιτέχνης ήταν 26 ετών. Σήμερα, που είναι 73, εξακολουθεί να γυρίζει τον κόσμο όλο, να συμμετέχει σε μουσικά φεστιβάλ και να συμπράττει με νέους καλλιτέχνες.

  Μάθαμε ότι ο ίδιος ο Eric Burdon ζήτησε να μοιραστεί τη σκηνή με τον Γιάννη Χαρούλη, έχοντας ενημερωθεί για το γκελ που σημειώνει στη χώρα του ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής. Άκουσε μάλιστα τραγούδια του στο youtube και ενθουσιάστηκε, οπότε όλα πήραν το δρόμο τους, μια και αμφότεροι θα εμφανιστούν στο Rockwave Festival: o Burdon την Παρασκευή 11 Ιουλίου και ο Χαρούλης την επόμενη, Σάββατο 12 Ιουλίου. Τώρα ποιος από τους δύο θα συμμετάσχει στο live του άλλου, εφόσον δε βγαίνουν την ίδια μέρα, θα σας γελάσω. 

Magnify Image
Ο Eric Burdon με τους μουσικούς του και τον Γιάννη Χαρούλη. Τελευταίος δεξιά ο Θεσσαλονικιός ντράμερ Πάνος Τόλιος. 


Προσωπικά δε θεωρώ μεγάλη έκπληξη αυτή τη σύμπραξη. Ο Burdon, ως γνωστόν, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα. Είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, την κυρία Μαριάννα, πάνω απ' όλα. Θυμίζω επίσης την εμφάνιση του στην ταινία Ο αδερφός μου κι εγώ (1998) του Αντώνη Κόκκινου με τους Βαγγέλη Γερμανό, Πέμυ Ζούνη και Γιάννη Bach Σπυρόπουλο στο cast.

    Κάτι όμως που δε γνωρίζει πολύς κόσμος είναι η αγάπη του ενδεχομένως για την Κρητική μουσική και τους νέους εκπροσώπους της. Έτσι εξηγούνται η τωρινή σύμπραξη του με τον Γιάννη Χαρούλη, που δεν αποχωρίζεται το λαούτο από τα χέρια του, αλλά και η συμμετοχή της λυράρισσας και ερμηνεύτριας Γεωργίας Νταγάκη στο άλμπουμ του με τίτλο Athens Live Traffic του 2005. Με τη Νταγάκη, μάλιστα, ο Burdon συνεργάστηκε και σε αρκετά live του στη χώρα μας, στο Half Note και αλλού. 

Magnify Image

Νομίζω πως θα είμαι στην παράσταση του αυτή την Παρασκευή, στην οποία θεωρώ πιθανότερο να εμφανιστεί και ο Χαρούλης μαζί του. Άλλωστε, για όποιον γνωρίζει την πορεία του, ο Eric Burdon είναι μετενσαρκωμένη ολόκληρη η ιστορία του rock' n' roll, από τους Animals της British Invasion και τους Eric Burdon & The Animals του ψυχεδελικού Σαν Φρανσίσκο μέχρι τους αγαπημένους μου War και την ανανεωμένη και μεταλλαγμένη μέσα στα χρόνια Eric Burdon Band. Με δυο λόγια, respect και υπόκλιση! 

Πηγή: www.lifo.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

Δέκα έξυπνοι τρόποι για να κάνετε αποταμίευση -Πώς να σώσετε 50 ευρώ το μήνα [λίστα]

Η αποταμίευση, ειδικά για τους επιρρεπείς, είναι δύσκολο σπορ. Πολύ περισσότερο σε εποχές σαν αυτές που διανύουμε. Ομως και πάλι, ένα μικρό, έστω ελάχιστο ποσό στο τέλος του μήνα μπορεί να μπει στην άκρη. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 έξυπνα tips που βοηθούν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια. 


Βάλτε τα ψιλά σε ένα βάζο
Παλιός αλλά δοκιμασμένος τρόπος. Μπορεί στο τέλος του μήνα να μην έχετε μαζέψει πάνω από 10 ευρώ, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του χρόνου θα έχετε εξοικονομήσει 120 ευρώ τα οποία σε άλλη περίπτωση θα είχαν χαθεί σε τσάντες, τσέπες, ή θα είχαν χρησιμοποιηθεί για... άχρηστες αγορές από μηχανήματα αυτόματης πώλησης, αναψυκτικών, καφέδων, σνακ και άλλων παρόμοιων, έτσι από... αμηχανία και χωρίς λόγο. 


Χρησιμοποιείστε τα κουπόνια
Πολλές εταιρείες κάνουν προσφορές με κουπόνια. Είτε τα τοποθετούν δίπλα στα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, είτε τα ίδια τα σούπερ μάρκετ δίνουν δικά τους εκπτωτικά κουπόνια στο τέλος της κάθε αγοράς. Πολλές φορές κάτι ανάλογο κάνουν και μεγάλα πολυκαταστήματα. Ωστόσο, συνήθως χάνονται σε τσάντες, ξεχνιούνται και πολύ σπάνια χρησιμοποιούνται. 


Κάντε σαν να μην πήρατε αύξηση
Στην περίπτωση που είστε από τους ακραία τυχερούς που όχι μόνο έχουν δουλειά αλλά κατάφεραν να πάρουν και αύξηση, αποταμιεύστε τα έξτρα λεφτά που πήρατε, προσποιούμενοι ότι δεν... πήρατε ποτέ αύξηση. Στο τέλος του χρόνου θα έχετε μαζέψει ένα σεβαστό ποσό. 


Βάλτε στόχους αποταμίευσης
Στην περίπτωση που υπάρχει το περιθώριο, βέβαια, μπορείτε να ξεκινήσετε λέγοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα βάλω στην άκρη ένα ευρώ, την επόμενη δύο, τη μεθεπόμενη τρία. Σιγά, σιγά και χωρίς να το καταλάβετε θα έρθει και ο μήνας που θα πρέπει να βάζετε (το έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας) 10 ή και 15 ευρώ το μήνα στην άκρη. 


Κάντε έξυπνες αγορές στις εκπτώσεις
Κόψτε ή έστω περιορίστε το τσιγάρο
Πόδια αντί αυτοκινήτου
Το αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει άνεση και ευκολία, ωστόσο, μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί όταν θέλετε να πάτε δυο γωνίες παρακάτω για να πάρετε ένα γάλα από τον ψιλικατζή. 


Κάντε στρογγυλοποίηση και βάλτε στην άκρη την αγορά

Πολύ σπάνια οι λογαριασμοί δεν έχουν δεκαδικά. Κάντε την στρογγυλοποίηση προς τα πάνω και αποταμιεύστε τη διαφορά. Για παράδειγμα ο λογαριασμός στο σούπερ μάρκετ είναι 33,19 ευρώ. Προσποιηθείτε ότι είναι 34 και κρατήστε 81 λεπτά στην άκρη. Κάνοντάς το με όλους τους λογαριασμούς θα δείτε ότι στο τέλος του μήνα θα έχετε βάλει στην άκρη ένα αξιοσέβαστο ποσό. 


Στρογγυλοποίηση προς τα κάτω

Οταν έρχεται η παραμονή της πληρωμής ελέγξτε το αποθεματικό σας στην τράπεζα. Αν το νούμερο που θα δείτε στην οθόνη το επιτρέπει τότε κάντε μια μικρή στρογγυλοποίηση προς τα κάτω και αποταμιεύστε τη διαφορά. Για παράδειγμα, αν στο λογαριασμό σας έχουν μείνει 139 ευρώ, βγάλτε τα 9 και βάλτε τα στον αποταμιευτικό σας λογαριασμό ή έστω... στο βάζο που μαζεύετε τα κέρματα.

Κρύψτε από τον εαυτό σας τα έξτρα έσοδα

Τέλος, όταν προκύπτει κάποιο έξτρα έσοδο, που δεν το περιμένετε και υπάρχει η δυνατότητα, κάντε σαν να μην το λάβατε ποτέ και βάλτε το στην άκρη.
Πηγή: Huffington Post


ΚΙ ΟΜΩΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΚΤΩ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΣΤΟ 7-1 ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΝΑΞΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ

Κι όμως, βρέθηκαν οκτώ παίκτες που πόνταραν στο στοίχημα το 7-1 της Γερμανίας -Τίναξαν την μπάνκα στον αέρα [εικόνα]

Το είδαν σε όνειρο; Έχουν μαντικές ικανότητες; Τους το είπε ο... Θεός; Ουδείς γνωρίζει αν αυτοί οι οκτώ παίκτες του στοιχήματος έχουν μεταφυσικές δυνατότητες, πάντως πόνταραν στο 7-1 της Γερμανίας και έβαλαν γερά πακέτα στις τσέπες τους.

Σύμφωνα με μια πρώτη «έρευνα» που έκαναν οι στοιχηματικές εταιρείες, μόλις οκτώ παίκτες είχαν ποντάρει στο 7-1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας. Ίσως να είναι και πολλοί, καθώς ένα τέτοιο σκορ δεν έρχεται εύκολα και σίγουρα δεν μπορεί να αποτελεί βασική επιλογή ενός παίκτη στο στοίχημα.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ο Charles Naseh συνδύασε το στοίχημά του βάζοντας τη Γερμανία να νικάει 7-1 τη Βραζιλία και να σημειώνει γκολ ο Σάμι Κεντίρα. Μπίνγκο, πέτυχε και τα δύο!
Σε αυτό το στοίχημα πόνταρε 20 δολάρια και βγήκε πολλαπλά κερδισμένος, αφού έβαλε στην τσέπη του 46.380 δολάρια!

ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΟΖΑΡ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΒΑΘΡΕΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ "IEFIMERIDA.GR"

Πόζαρ - Βάθρες: Φυσικά spa σε σκηνικό που θυμίζει «Γαλάζια Λίμνη» - Κολυμπώντας ανάμεσα στα ανοίγματα βράχων, κάτω από καταρράκτες [εικόνες]

Φυσικά spa σε σκηνικό που θυμίζει «Γαλάζια Λίμνη» - Κολυμπώντας ανάμεσα στα ανοίγματα βράχων, κάτω από καταρράκτες

Οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα, δηλαδή τα... φυσικά spa ανέρχονται σε 20. Γνωστότερα όλων αυτά του Λουτρακίου, της λίμνης Βουλιαγμένης, της Αιδηψού. Λιγότερο γνωστά, τα λουτρά Πόζαρ, τα οποία, όμως, ξεχωρίζουν για το μοναδικό φυσικό τοπίο που τα περιβάλλει, όπως και οι Βάθρες στη Σαμοθράκη, όπου το σκηνικό θυμίζει Γαλάζια Λίμνη.

Λουτρά Πόζαρ, Πέλα
Τα λουτρά Πόζαρ βρίσκονται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από την Αριδαία, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν.

Είναι χτισμένα στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμούς Κελσίου αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, δημιουργώντας ένα τοπίο εντυπωσιακό.

Οι ιαματικές πηγές δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.

Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.
Βάθρες, Σαμοθράκη 

Η Σαμοθράκη είναι γεμάτη ρυάκια και ποτάμια με κρυστάλλινα νερά που πηγάζουν από το βουνό Σάος. Στην πορεία τους προς τη θάλασσα δημιουργούν καταρράκτες αλλά και φυσικές πισίνες μέσα στα βράχια. Οι θερμές θειούχες ιαματικές πηγές, κατακλύζονταν για λουτροθεραπεία τα καλοκαίρια απ' τα βυζαντινά τουλάχιστον χρόνια και βρίσκονται στο βόρειο μέρος του νησιού στο χωριό Θερμά.ΠΗΓΗ...
http://www.iefimerida.gr/

Η ΔΕΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΞΟΦΛΗΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Η ΔΕΗ στέλνει στις ΔΟΥ τα στοιχεία όσων δεν έχουν εξοφλήσει το χαράτσι

Στο τέλος Ιουλίου θα αποστείλει η ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία για όλα τα ανεξόφλητα ποσά που αφορούν στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013, υπενθυμίζει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

Όποιος εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία, διευκρινίζει η ΔΕΗ και προσθέτει:

-Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στο λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».

Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα -ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο.

ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Σας ενημερώνουμε ότι το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ προτείνει για το Χειμερινό Εξάμηνο 2014Β΄τις παρακάτω ειδικότητες με την προσδοκία
να εγκριθούν από τη ΓΓΔΒΜ και να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον τουλάχιστον 15 εγγεγραμμένων σπουδαστών ώστε να λειτουργήσουν από 1 Οκτωβρίου 2014.

1.   Βοηθός Φυσικοθεραπείας
2.   Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων & Υποδομών (SECURITY)
3.   Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
4.   Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης
5.   Βοηθός Φαρμακείου
6.   Τεχνικός Ηλεκρονικών Υπολογιστών (Η/Υ)
7.   Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (LOGISTICS)
8.   Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας
9.   Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
10. Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού 
11. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού & Κλιματισμού

Απαραίτητες διευκρινίσεις :

Σας υπενθυμίζουμε ότι η φοίτηση στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης παρέχεται πλέον ΔΩΡΕΑΝ και αποτελεί ισχυρό κίνητρο για όσες και όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια από τις πολύ ελκυστικές ειδικότητες κατά τα 2 επόμενα χρόνια φοίτησής τους.
Όσες και όσοι απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου, ενδιαφέρονται να προ-εγγράφονται στο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του ΙΕΚ στο τηλέφωνο 23840-24928 ή στο προφίλ του facebook : iekaridaias και να καταχωρούμε το ενδιαφέρον τους με τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας.
Οι τελικές αιτήσεις σε κάθε περίπτωση θα υποβληθούν μόνο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ όπως συνέβη και πέρυσι και οδηγίες θα ανακοινώνονται στο προφίλ μας στο facebook αλλά και στον Τύπο με σχετκά Δελτία Τύπου.

-ο-

Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Γεώργιος

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ


Σας ενημερώνουμε ότι το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ προτείνει για το Χειμερινό Εξάμηνο 2014Β΄ τις παρακάτω ειδικότητες με την προσδοκία
να εγκριθούν από τη ΓΓΔΒΜ και να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον τουλάχιστον 15 εγγεγραμμένων σπουδαστών ώστε να λειτουργήσουν από
1 Οκτωβρίου 2014.

1.  Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
2.  Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
3.  Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)
4.  Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/Web Desιgner/Developer/Video Games)
5.  Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας
6.  Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ
7.  Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων
8.  Γραμματέας Ανώτερων & Ανώτατων Στελεχών
9.  Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού
10. Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
11. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας
12. Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού
13. Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας
14. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Απαραίτητες διευκρινίσεις :

Σας υπενθυμίζουμε ότι η φοίτηση στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης παρέχεται πλέον ΔΩΡΕΑΝ και αποτελεί ισχυρό κίνητρο για όσες και όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια από τις πολύ ελκυστικές ειδικότητες κατά τα 2 επόμενα χρόνια φοίτησής τους.
Όσες και όσοι απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου, ενδιαφέρονται να προ-εγγράφονται στο ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του ΙΕΚ στο τηλέφωνο 23810-22282 ή στο προφίλ του facebook : iekedessas  και να καταχωρούμε το ενδιαφέρον τους με τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας.
Οι τελικές αιτήσεις σε κάθε περίπτωση θα υποβληθούν μόνο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ όπως συνέβη και πέρυσι και οδηγίες θα ανακοινώνονται στο προφίλ μας στο facebook αλλά και στον Τύπο με σχετκά Δελτία Τύπου.

-ο-

Διευθυντής του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ

Γιόρτσος Γεώργιος


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2014: Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑΜε το θηρίο της γραφειοκρατίας καλούνται να παλέψουν για άλλη μια φορά οι φοιτητές και οι οικογένειές τους, προκειμένου να εισπράξουν το πολυπόθητο και πολύ απαραίτητο, στα χρόνια κρίσης που διανύουμε, φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ.
Έχοντας καταθέσει ΟΛΑ τα έγγραφα και δικαιολογητικά, που τους ζητήθηκαν στις προσδιορισμένες από το υπουργείο ημερομηνίες, και έχοντας περάσει πάρα πολλές ημέρες από την κατάθεσή τους, αναμένουν από ημέρα σε ημέρα να μπουν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους.
Αντ αυτού, παίρνοντας τηλέφωνο στην αρμόδια ΥΔΕ, έκπληκτοι πληροφορούνται, ότι θα χρειαστεί να καταθέσουν και νέα δικαιολογητικά. Συγκεκριμένα, τους ζητείται και το εκκαθαριστικό του οικονομικού έτους 2013, που βγαίνει αυτές τις ημέρες. Στις εύλογες διαμαρτυρίες τους, ότι κάποιοι δεν το έχουν ακόμη, και ότι τους ζητήθηκε το εκκαθαριστικό του 2012 αν δεν είχαν του 2013, η απάντηση είναι ορθή-κοφτή, ότι χρειάζονται και το καινούριο.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, νέα ταλαιπωρία, και εκ νέου αναμονή για την τελεσφόρηση της όλης διαδικασίας.
Πλέον οι ενδιαφερόμενοι είναι εξοργισμένοι με την απάνθρωπη στάση από πλευράς υπουργείου, και έχοντας χάσει την ελπίδα τους, για την σύντομη είσπραξη του τόσο τονωτικού για την οικογενειακή οικονομία επιδόματος, ετοιμάζονται να μπούν για άλλη μια φορά στα γρανάζια του γραφειοκρατικού συστήματος, ελπίζοντας μόνο στο θεό. 

Τα "Προμαχιώτικα Νέα" ενημέρωσαν με email  τους τοπικούς βουλευτές για το θέμα, τονίζοντάς τους την αγανάκτηση που έχει κυριεύσει τις εκατοντάδες οικογένειες των δικαιούχων και αναμένουν την απάντησή τους για το τί πρόκειται να πράξουν, για να καμφθεί αυτός ο παράλογος σκόπελος.


email to:

 pressoffice-ypaat-mailbox [pressoffice-ypaat-mailbox@hq.minagric.gr]

stamenitisdionisis@yahoo.gr

dtzamtzis@yahoo.gr

Καλημέρα. Θα ήθελα να σας μεταφέρω την αγανάκτηση των γονέων και των φοιτητών για την ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ ΚΟΡΟΙΔΊΑ ΠΟΥ YΦΊΣΤΑΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΊΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΎ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΎ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ.
Ενώ έχουν καταθέσει ΟΛΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν, και αναμένουν την κατάθεση του επιδόματος, σε σημερινή (10/7/2014) επικοινωνία  που είχαν με τη ΥΔΕ στην Έδεσσα, έκπληκτοι πληροφορήθηκαν , ότι θα πρέπει να προσκομίσουν και το εκκαθαριστικό του οικ.έτους 2013!!!
Αυτό είναι η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι και αποκαλύπτει την μεγάλη γραφειοκρατική κοροιδία προς τους πολίτες, που έχοντας φτάσει στα όρια των αντοχών τους, πλέον είναι εξοργισμένοι.
Ερωτάστε ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.
Αναμένω απάντηση, για να ενημερωθεί ο κόσμος από την ιστοσελίδα μας.


Προμαχιώτικα Νέα.

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΟΥ Μ.Π. ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ


Μ.Π. ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ". ΛΕΥΚΑΔΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Σας προσκαλούμε στο 2ο πανελλήνιο πολιτιστικό αντάμωμα που διοργανώνει ο σύλλογός μας στις 25-26 Ιουλίου.

 Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου του χωριού μας στις 9.00 μ.μ.


Δείτε πληροφορίες και το πρόγραμμα στο βιντεο που ακολουθεί:


Μ.Π. ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ". ΛΕΥΚΑΔΙΑ

ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΚΚΕ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την ανακοίνωση της ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας με τα αιτήματά τους για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών. Για να πληρωθούν όλες οι εφημερίες. Για να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς και να μη  μετακινηθούν τα όρια συνταξιοδότησης. Για να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, νοσοκομειακών κλινών και κέντρων υγείας καθώς και για τον εξοπλισμό τους με τα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα.
Οι γιατροί με την ανακοίνωσή τους επίσης ζητούν σταθερό 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο, μία εφημερία την εβδομάδα. Η εκπαίδευση και η μετεκπαίδευση των γιατρών να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, να σταματήσουν οι υπηρεσιακές μετακινήσεις, να μη γίνει «αξιολόγηση». Ενιαίο, Καθολικό, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.


Αθήνα 8/7/2013

Οι καταθέτοντες βουλευτές


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ - ΣΚΥΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Θέμα: Ρύπανση του ποταμιού της ΤΚ Νέας Ζωής του Δήμου Σκύδρας στην ΠΕ Πέλλας.
          

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Νέας Ζωής του Δήμου Σκύδρας στην Π.Ε. Πέλλας, εξαιτίας του επιπέδου ρύπανσης του ποταμού που διέρχεται του οικισμού τους.
Το νερό του ποταμού χρησιμοποιείται για αρδευτικούς σκοπούς, και σύμφωνα με τους κατοίκους, η μόλυνση του οφείλεται στην πλημμελή λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας που βρίσκεται στη θέση «Άσπρο Κεφάλι» του Δήμου Έδεσσας και η περιοδική εκφόρτιση στραγγισμάτων με τελικό αποδέκτη τον ποταμό της Νέας Ζωής.
Η αγανάκτηση των κατοίκων είναι δικαιολογημένη καθώς στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με την κτηνοτροφία και φοβούνται ότι συντρέχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης των αιγοπροβάτων που εκτρέφονται στις υπάρχουσες μονάδες, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο και τη Δημόσια Υγεία.
     
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για  τη διερεύνηση των αιτιών και την επίλυση του προβλήματος της μόλυνσης του ποταμού καθώς και την τιμωρία των υπευθύνων της περιβαλλοντικής καταστροφής;


Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :


Σας ενημερώνουμε ότι προκηρύχθηκαν 3 θέσεις για Εξάμηνη Πρακτική Άσκηση με αμοιβή όπως φαίνεται παρακάτω :

1. ΔΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ (1 θέση για απόφοιτο ΙΕΚ Πληροφορικής, Λογιστικών ή Οικονομικών)
2. ΥΔΕ ΕΔΕΣΣΑΣ (1 θέση για απόφοιτο ΙΕΚ Πληροφορικής, Οικονομικών ή Λογιστικών)
3. ΟΤΕ (Κατάστημα Έδεσσας) (23810-26399) (1 Θέση για απόφοιτο ΙΕΚ Πληροφορικής)

Επικοινωνήστε ΑΜΕΣΑ με τη Γραμματεία του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ή του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στα παρακάτω τηλέφωνα αντίστοιχα, μετά τις 09:00 καθημερινά :


ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 23840 24928
ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ 23810 22282

-ο-
Διευθυντής των ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Γεώργιος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΩΝ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣΤο έτος Επαγγελματικής Κατάρτισης 2013-2014 ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες…
Ήταν μια χρονιά γεμάτη ανατροπές, ξαφνικές αλλαγές στη νομοθεσία και τις δομές, αγωνία για τα στενά χρονικά περιθώρια και πολύ αγώνα από τα 2 ΙΕΚ μας:
Το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ και το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό : μόλις μια υπάλληλο ανά ΙΕΚ.
Φαίνεται πως κάποιοι βάλθηκαν να αποδείξουν ότι όλα γίνονται ….
Έτσι κι έγινε.
Ολοκληρώσαμε μια χρονιά Επαγγελματικής Κατάρτισης τηρώντας  πλήρως τις προδιαγραφές όπως αυτές έχουν τεθεί από το νομοθετικό πλαίσιο και καταφέραμε με τη βοήθεια των Εκπαιδευτών μας να ξεκινήσουμε 3 ειδικότητες το Χειμερινό Εξάμηνο
1.Λογιστές-Φοροτεχνικούς (ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ)
2.Κομμωτές (ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ)
3.Λουτροθεραπευτές-SPA (ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
Συνεχίσαμε δημιουργώντας ακόμη 3 ειδικότητες στα μέσα της χρονιάς :
1.Βοηθός Φαρμακείου (ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ)
2.Μάγειρες/CHEF (ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
3.Αισθητικούς (ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
Αισίως τα δύο ΙΕΚ (ΕΔΕΣΣΑΣ & ΑΡΙΔΑΙΑΣ) αριθμούν περί τους 90 σπουδαστές και απασχολούν πλέον πάνω από 50 ωρομίσθιους Εκπαιδευτές-Επιστήμονες και Ελεύθερους Επαγγελματίες, ενώ συνεργαζόμαστε με πάνω από 30 τοπικούς προμηθευτές της περιοχής που μας στηρίζουν σε θέματα υποδομών, οργάνωσης και λειτουργίας και τους προτιμούμε αποδεικνύοντας ότι και η περιφερειακή αγορά έχει δυναμική αρκεί να την επιλέγουμε με προτεραιότητα.
Υπενθυμίζουμε ότι τα νέα Δημόσια ΙΕΚ που ιδρύθηκαν τον Οκτώβριο του 2013 παρέχουν Δωρεάν Επαγγελματική Κατάρτιση σε ένα μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων και επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Αποτελούν μοχλό αναστροφής του αρνητικού δείκτη επαγγελματικής απασχόλησης αφού μέσω της παρεχόμενης κατάρτισης, τροφοδοτούμε την αγορά με στελέχη απόλυτα εξειδικευμένα και έτοιμα προς απορρόφηση.
Πιστεύουμε βαθιά στις δυνατότητες της Επαγγελματικής Κατάρτισης αφού διαθέτει την ευελιξία να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της εποχής και αφουγκράζεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.
Ευχαριστούμε
Τους Εκπαιδευτές μας άξιους Επιστήμονες και Επαγγελματίες για το υψηλό επίπεδο Κατάρτισης που παρείχαν στους Σπουδαστές μας 
Θυμίζουμε ότι απασχολήσαμε ευρύτατη γκάμα εκπαιδευτών….
Οικονομολόγους, Πληροφορικούς, Μηχανικούς, Ιατρούς, Χημικούς, Αγγλικής και Γαλλικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάγειρες, Φυσικοθεραπευτές, Φαρμακοποιούς, Αισθητικούς, Κομμωτές, Δικηγόρους 
Με την απόλυτη πλειοψηφία να διαθέτει αυξημένα προσόντα όπως μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους αλλά και πλούσια επαγγελματική πείρα στο διδασκόμενο αντικείμενο.
Ευχαριστούμε
Τον κ. Δήμαρχο Έδεσσας αλλά και τον κ. Δήμαρχο Αριδαίας για τη συνεργασία και στήριξη στο έργο μας
Την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Έδεσσας κα Ταμβίσκου για την αμέριστη συμπαράσταση στα προβλήματα που προέκυψαν
Τους Διευθυντές των συστεγαζόμενων Σχολικών Μονάδων, 1ο ΕΠΑΛ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΕΠΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, 2ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Μαθητική Εστία Αριδαίας για τη συνεργασία σε επίπεδο εργαστηριακών χώρων
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κάλυψαν κάθε μας δημόσια προσπάθεια και εκδήλωση
Τους Σπουδαστές μας για όλη τους την προσπάθεια αλλά και την επιμονή να ολοκληρώσουν ένα έτος γεμάτο δυσκολίες και υπερ- εντατική προσπάθεια
Και φυσικά το ελάχιστο σε αριθμό αλλά χαρισματικό σε ικανότητες και διάθεση, διοικητικό προσωπικό των 2 ΙΕΚ : την κα Λιάμπα και την κα Πασχαλίδου στο ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ και στο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ αντίστοιχα.
Σε μια εποχή που όλοι βιώνουμε την κρίση έστω και σε διαφορετικό βαθμό, το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ και το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στηρίζουν τις επιλογές των νέων μας και στέκονται δίπλα τους κρατώντας τους εδώ στη χώρα, όχι απλώς για να μένουν εδώ αλλά για να εργαστούν και να αναδείξουν ό,τι πιο δημιουργικό  διαθέτουν.
Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη … κρατώντας στο μυαλό ότι οι ευκαιρίες στη ζωή δεν σταματούν να υπάρχουν ακόμη και σ’ αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο. 
Θα είμαστε στη διάθεσή σας το Σεπτέμβριο με ακόμη περισσότερες νέες ειδικότητες και με την πεποίθηση-υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε ακόμη μια χρονιά για να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλότερα, υπηρετώντας το «παρεξηγημένο» Δημόσιο Συμφέρον με άλλη νοοτροπία, πιο αισιόδοξη και πιο στέρεη τεχνοκρατικά.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ και του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Γεώργιος

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα,  9 Ιουλίου 2014  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επωφελής εφαρμογή, για τους Έλληνες αγρότες και όλους όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα, των διατάξεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε το τελευταίο τριήμερο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, με φορείς και οργανώσεις του αγροτικού κόσμου.

Η Πολιτική Ηγεσία συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Σπόρων (ΣΕΣ), τη διοίκηση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), καθώς και τους επικεφαλείς μεγάλου αριθμού Ομάδων Παραγωγών νωπών φρούτων και λαχανικών, αμπέλου και σταφίδας.

Στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε σε όλες τις συναντήσεις ο κ. Καρασμάνης, είναι μέσα από αυτόν τον ευρύ, ειλικρινή και οργανωμένο διάλογο με όλες τις οργανώσεις και φορείς του αγροτικού κόσμου, να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα για την επεξεργασία των εθνικών προτάσεων εφαρμογής των διατάξεων της νέας ΚΑΠ, που θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του μήνα.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των οργανώσεων και των φορέων που συναντήθηκαν με την  πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπέβαλλαν αναλυτικές προτάσεις και θέσεις για τον τρόπο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και διατύπωσαν τις απόψεις τους για τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο κάθε κλάδος.


Οι συναντήσεις με τις αγροτικές οργανώσεις και φορείς θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...