Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΠΟΖΑΡ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΒΑΘΡΕΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ "IEFIMERIDA.GR"

Πόζαρ - Βάθρες: Φυσικά spa σε σκηνικό που θυμίζει «Γαλάζια Λίμνη» - Κολυμπώντας ανάμεσα στα ανοίγματα βράχων, κάτω από καταρράκτες [εικόνες]

Φυσικά spa σε σκηνικό που θυμίζει «Γαλάζια Λίμνη» - Κολυμπώντας ανάμεσα στα ανοίγματα βράχων, κάτω από καταρράκτες

Οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα, δηλαδή τα... φυσικά spa ανέρχονται σε 20. Γνωστότερα όλων αυτά του Λουτρακίου, της λίμνης Βουλιαγμένης, της Αιδηψού. Λιγότερο γνωστά, τα λουτρά Πόζαρ, τα οποία, όμως, ξεχωρίζουν για το μοναδικό φυσικό τοπίο που τα περιβάλλει, όπως και οι Βάθρες στη Σαμοθράκη, όπου το σκηνικό θυμίζει Γαλάζια Λίμνη.

Λουτρά Πόζαρ, Πέλα
Τα λουτρά Πόζαρ βρίσκονται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από την Αριδαία, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν.

Είναι χτισμένα στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμούς Κελσίου αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, δημιουργώντας ένα τοπίο εντυπωσιακό.

Οι ιαματικές πηγές δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.

Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.




Βάθρες, Σαμοθράκη 

Η Σαμοθράκη είναι γεμάτη ρυάκια και ποτάμια με κρυστάλλινα νερά που πηγάζουν από το βουνό Σάος. Στην πορεία τους προς τη θάλασσα δημιουργούν καταρράκτες αλλά και φυσικές πισίνες μέσα στα βράχια. Οι θερμές θειούχες ιαματικές πηγές, κατακλύζονταν για λουτροθεραπεία τα καλοκαίρια απ' τα βυζαντινά τουλάχιστον χρόνια και βρίσκονται στο βόρειο μέρος του νησιού στο χωριό Θερμά.



ΠΗΓΗ...
http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...