Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡ.ΜΠΛΟΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΡΩΣΙΑΣ


Προς το Προεδρείο της Βουλής


ΑΝΑΦΟΡΑ


Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

  



Οι βουλευτές: Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου, Διαμάντω Μανωλάκου




Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων Πέλλας που ζητά να διαχωρίσει η κυβέρνηση τη θέση της από τα μέτρα της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για τη συμπλήρωση του χαμένου εισοδήματος  της μικρομεσαίας αγροτιάς για το 2014 καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων.








                                                                Αθήνα, 12/8/2014



                                                                                      Οι καταθέτοντες βουλευτές



Πλαίσιο κειμένου: Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων Πέλλας
10.8.2014
Θέλουμε την κυβέρνησή στο πλευρό μας                                                    και όχι ταυτισμένη με τις πολιτικές ΕΕ & ΗΠΑ
     Οι φρουτοπαραγωγοί της Κ.Μακεδονίας βιώνουμε φέτος σίγουρα τη χειρότερη χρονιά μας τα τελευταία χρόνια. Τα γεγονότα με το σταμάτημα των εξαγωγών των προϊόντων μας στην κύρια χώρα προορισμού τους στη Ρωσία, μας έχει οδηγήσει σε αναβρασμό και αγανάκτηση.
      Είχαμε επισημάνει με προηγούμενη επιστολή μας στον συντοπίτη μας Υπουργό Αγρ.Ανάπτυξης τα απανωτά χτυπήματα, που δεχόμαστε τη φετινή χρονιά από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές απέναντι στην αγροτιά της χώρας μας ( ανύπαρκτες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2013, εξευτελιστικές τιμές παραγωγού για τις πρώιμες ποικιλίες ροδακίνων & νεκταρινιών από εμπόρους-εξαγωγείς, χαράτσια δηλώσεων ΟΣΔΕ, χαράτσια ΕΛΓΑ χωρίς εναέρια αντιχαλαζική προστασία, αυξημένο κόστος παραγωγής, εξοντωτική φορολογία, κλπ.).
      Η ανακοίνωση της απαγόρευσης εισαγωγών στη Ρωσία σε αντίποινα για την εφαρμοζόμενη πολιτική του εμπάργκο από μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ, έρχεται σαν «ταφόπλακα» για το αναμενόμενο εισόδημα επιβίωσης για τις οικογένειές μας. Είχαν προηγηθεί οι απανωτές καταστροφές από τι θεομηνίες, που έχουμε αρνητικές εμπειρίες για το δίκαιο των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και την έγκαιρη εκτίμηση & πληρωμή τους και αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά τον χειμώνα που έρχεται.
      Η ταύτιση της κυβέρνησης με τα σχέδια της ΕΕ για την Ουκρανία & τη Ρωσία βρίσκεται ξεκάθαρα απέναντι από τα συμφέροντα της αγροτικής μας παραγωγής & των αγροτών μας.
      Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση :
·       Άμεση συνάντηση των Συντονιστικών Επιτροπών Αγροτώνμε τον Υπουργό Αγρ.Ανάπτυξης.
·       Nα διαχωρίσει τη θέση της από τα μέτρα της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, αλλιώς οι εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων θα φαντάζουν όνειρο.
·       Να βοηθήσει με συγκεκριμένα μέτρα στη συμπλήρωση του χαμένου εισοδήματος  της μικρομεσαίας αγροτιάς για το 2014.
·       Να πάρει μέτρα απορρόφησης της ροδακινοπαραγωγής, που βρίσκεται σε συγκομιδή και να μεριμνήσει για τις συγκομιδές που ακολουθούν ( Μήλα, Σταφύλια, Ακτινίδια, κ.ά. ).
·       Να διατεθούν οι αδιάθετες ποσότητες Ροδάκινων & Νεκταρινιών με κρατική παρέμβαση και αποζημιώνοντας με εμπορικές τιμές τους παραγωγούς σε στρατό, νοσοκομεία, κατασκηνώσεις, κ.ά.

Καλούμε τους συναδέλφους μας των αγωνιστικών αγροτικών μπλόκων της Πέλλας, σε συντονισμό με τους συναδέλφους της Ημαθίας και άλλων φρουτοπαραγωγικών Νομών, να διεκδικήσουμε δυναμικά την απορρόφηση της παραγωγής και το εισόδημα επιβίωσης για μας & τις οικογένειές μας από την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ.  

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 112


 «Δημοσιοποίηση Πινάκων Κατάταξης Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης υποψηφίων για την 2η Περίοδο υποβολής φακέλων υποψηφιότητας του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 του Π.Α.Α. 2007-2013».
        
      Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται  ότι δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της κατάταξης μετά την αξιολόγηση των υποψηφίων Νέων Γεωργών  της 2ης Προκήρυξης του Προγράμματος Νέων Γεωργών του Μέτρου 112.
Οι πίνακες κατάταξης είναι αναρτημένοι στον πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας καθώς επίσης και στην ηλεκτρονική σελίδα της Π.Ε. Πέλλας(www.pkm.gov.gr).
 Από τους πίνακες κατάταξης οι υποψήφιοι Νέοι Γεωργοί μπορούν να ενημερωθούν για την σειρά κατάταξής τους ( ο αύξων αριθμός που εμφανίζεται στους πίνακες αφορά την κατάταξη σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας).

                                                                                                      Ο Διευθυντής


                                                                                            Τρύφων Τσαντάκης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...