Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Η ΝΤΑΝΗ-ΔΑΝΑΗ ΜΕΣΚΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Α.Δ.Α.Κ.Α.

  
  Α.Δ.Α.Κ.Α.

Ακομμάτιστη Δράση Ανάπτυξης Κατοίκων Αλμωπίας

ΜΕΣΚΙΝΗ  Ντάνη -Δανάη

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό Α.Δ.Α.Κ.Α.

του Υπ. Δημάρχου Αλμωπίας  Ανδρέα   Κ Ο Γ Ι Ο Υ


        Πρώτα η Αλμωπία !


Τίποτα δεν αλλάζει μόνο του !

Ελάτε να τ ' αλλάξουμε μαζί !


Έχουμε μια επιλογή να πετύχο
υμε !

Όχι στην στασιμότητα , τώρα ανάπτυξη !                   ΜΕΣΚΙΝΗ  Ντάνη -Δανάη
                Υπ.Δημοτική σύμβουλος

                        Πρόμαχοι

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.


Από τον ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ανακοινώνεται, ότι ο αυριανός προγραμματισμένος αγώνας για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ μεταξύ του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ και του ΗΡΑΚΛΗ Γαρεφείου. αναβάλλεται λόγω πένθους.

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Α.Δ.Α.Κ.Α.


     Α.Δ.Α.Κ.Α.

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

        ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΚΟΝΤΑΚΟΥ Δήμητρα Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον

 Υπ. Δήμαρχο Αλμωπίας Ανδρέα Κ Ο Γ Ι Ο .

Κηδεμόνα έχουν τα ανήλικα παιδιά ή οι αδύναμοι ενήλικες .

Εμείς δεν θέλουμε Δήμαρχο φερέφωνο του παρελθόντος , ούτε αχυράνθρωπο .

Εμείς θέλουμε Δήμαρχο με πυγμή , να μπορεί να διεκδικεί , να μπορεί να δημιουργεί .

Λέμε ΟΧΙ στους ηγεμόνες !

                    Λέμε ΟΧΙ στους κηδεμόνες !

                                         Πρώτα η Αλμωπία !

Τίποτε δεν αλλάζει μόνο του , ελάτε να τ' αλλάξουμε μαζί !


                   ΚΟΝΤΑΚΟΥ Δήμητρα 

              Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.

Magnify Image

Έρευνα διέταξε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου μετά από καταγγελία πολιτών της Μυτιλήνης σε τοπικά μέσα ότι περιπολικό κυνηγούσε αδέσποτα σκυλιά στην κεντρική οδό Ερμού της πόλης, τραυματίζοντας μάλιστα θανάσιμα ένα από αυτά.
   Η καταγγελία από πολίτες δεν έγινε σε ένα αλλά σε αρκετά τοπικά ΜΜΕ.

Magnify Image

Γράφει το Lesvosnews.net το οποίο δημοσιεύει και φωτογραφίες του τραυματισμένου σκυλιού:
   «Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία στο Lesvosnews.net χθες 27/03/2014 και ώρα 15:30 περιπολικό της αστυνομίας (τύπου τζιπ) παραβίασε το μονόδρομο στην οδό Ερμού 329 και τραυμάτισε σκύλο. Αμέσως ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο της Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ότι πέθανε από εσωτερική αιμορραγία. Στο περιστατικό υπήρχαν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες (φωτογραφίες από τη μεταφορά του σκύλου στον κτηνίατρο). 24 ώρες μετά η Αστυνομική Δ/νση Λέσβου αναγκάστηκε να παραδεχτεί το γεγονός...
 Η ανακοίνωση της Αστυνομίας μετά από 24ωρες λέει τα ελάχιστα.....:
 Από τις Αστυνομικές Αρχές διενεργείται έρευνα, αναφορικά με περιστατικό τραυματισμού αδέσποτου σκύλου, που έλαβε χώρα χτες (27-03-2014) το απόγευμα, σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη. Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελλόμενα, περιπολικό αυτοκίνητο Αστυνομικής Υπηρεσίας της Λέσβου, κινούμενο σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη, παρέσυρε και τραυμάτισε αδέσποτο σκύλο.» ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΒΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ JENGA.

Κατέρρευσε κτίριο επειδή ο μηχανικός αφαίρεσε το λάθος τούβλο -Επεσε σαν παιχνίδι Jenga [βίντεο]

Ένας μηχανικός έμεινε να κοιτάζει απορημένος την τεράστια τρύπα που δημιουργήθηκε από την μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κατάρρευση ενός κτιρίου, απλά κι μόνο αφαιρώντας μερικά τούβλα από τον εξωτερικό τοίχο.
Στο βίντεο, που καταγράφτηκε από έναν περαστικό, ο μηχανικός ανεβασμένος σε γερανό αφαιρεί τα τούβλα όταν καταρρέει μπροστά στα μάτια του το κτίριο, στο Stamford Street Central στη Βρετανία, σαν ένα τεράστιο παιχνίδι Jenga.
«Προφανώς αφαίρεσε το λάθος τούβλο...», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο The Manchester Evening News.
Το κτίριο ήταν κάποτε το σπίτι του ποιητή Francis Thompson.

ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΧΩΜΑΤΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ: ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΧΤΙΣΙΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ.

IMG_5511

ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗ

H πρώτη φορά που είδα κατασκευή cob ήταν λίγα χρόνια πριν, στα παράλια του Κισσάβου, και μου τράβηξε αμέσως την προσοχή. Ένα οίκημα βγαλμένο από άλλη εποχή αλλά συνάμα όμορφο, γήινο, σαν να σε καλεί να το εξερευνήσεις. Η αναζήτηση λοιπόν του πώς φτιάχνονται ξανά τέτοια κτίσματα με οδήγησε στον Κώστα Κοντομάνο, ο οποίος εδώ και μια δεκαετία ασχολείται με την ξεχασμένη πια φυσική δόμηση. Αρχικά έχτισε το δικό του σπίτι με γήινα υλικά και στη συνέχεια δημιούργησε την ιστοσελίδα www.cob.gr.
 Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού οδήγησε στη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών που διοργανώνουν σεμινάρια, διδάσκοντας την τεχνική του χτισίματος με υλικά της γης. Έχουν ήδη κατασκευάσει το Μουσείο Πηλού στη Λέσβο, το κέντρο πληροφόρησης στα παράλια του Κισσάβου, τον ψηλότερο ξυλόφουρνο στον κόσμο (11 μέτρα) στη Θεσσαλονίκη και κάποια σπίτια ιδιωτών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τι είναι το cob; To cob είναι μία από τις πιο αρχαίες τεχνικές χτισίματος με γήινα υλικά, με το πιο κοινό υλικό, το χώμα. Για την πραγματοποίησή του χρησιμοποιούνται τα χέρια και τα πόδια των ατόμων που θα χτίσουν ώστε να σχηματιστούν μάζες πηλού (χώμα που αναμειγνύεται με άμμο και άχυρο) και στη συνέχεια τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη διαμορφώνοντας έτσι μονολιθικές κατασκευές με μεγάλη σταθερότητα. Η λέξη cob προέρχεται από μια παλιά αγγλική λέξη που σημαίνει σβώλος.
Ποια η διαφορά του cob από τις πλίνθινες κατασκευές που ήταν διαδεδομένες στην Ελλάδα; Η διαφορά του cob από το κτίσιμο με πλίνθους είναι η ευκολία της κατασκευής αλλά και η ελευθερία του σχεδιασμού γιατί δεν απαιτούνται ίσιες φόρμες. Με το cob ως υλικό δημιουργείς οργανικά σχήματα, δηλαδή τοίχους με καμπύλες, θόλους και αψίδες. Η διαδικασία μοιάζει με το να κάνεις γλυπτική με πηλό. Ακόμη και αν έχει στεγνώσει, υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσεις, να αφαιρέσεις ακόμη ή και να αλλάξεις σχήμα στο κτίσμα.
IMG_5345
Πώς ανακαλύψατε τη φυσική δόμηση; Ασχολούμουν με τις βιοκαλλιέργειες και αναζητώντας στο διαδίκτυο φυσικές καλλιεργητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν τον πηλό, ανακάλυψα τις δυνατότητές του και σαν δομικό υλικό. Ήθελα να φτιάξω μία αγροικία στο Νέσσωνα στον Κίσσαβο και έτσι αποφάσισα να φτιάξω ο ίδιος το σπίτι γιατί η μελέτη της βιβλιογραφίας που έκανα με έπεισε λόγω της στιβαρότητα της κατασκευής, της απλότητα των εργαλείων που χρησιμοποιούνται και του χαμηλού κόστους. Έκανα και ένα ταξίδι στην Αγγλία με το συνεργάτη Στέλιο Γκαγκάρα όπου συμμετείχαμε στην κατασκευή ενός τέτοιου σπιτιού, και έπειτα ξεκινήσαμε να χτίζουμε το δικό μας σπίτι.
Χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να φτιάξει κανείς ένα cob; Αντιθέτως! Το κτίσιμο είναι τόσο απλό που με συστηματική ενασχόληση δέκα ημερών κάποιος μπορεί να ετοιμάσει το κατάλληλο μείγμα και να κτίσει έναν τοίχο. Με τη συμμετοχή σε ένα εργαστήριο, θα διδαχθεί και ό,τι άλλο χρειάζεται, θεωρητικό και πρακτικό, που αφορά στο σύνολο του κτίσματος.
IMG_2891
Πόσος χρόνος χρειάστηκε για το κτίσιμο του σπιτιού στο Νέσσωνα και πόσο σας  κόστισε; Χρειάστηκαν πέντε μήνες προσωπικής εργασίας για να χτίσουμε το σπίτι  (17 τ.μ.) κυριολεκτικά με τα χέρια μας.  Για την κατασκευή του χρησιμοποιήσαμε κάποια υλικά που συλλέξαμε μόνοι μας, κάποια άλλα που μας προσφέρθηκαν δωρεάν ή αγοράσαμε μεταχειρισμένα, και μας κόστισε περίπου 2.000 €. Στην αυλή μας έχουμε ήδη δοκιμάσει και άλλους τρόπους δόμησης χτίζοντας έναν τοίχο με τσουβάλια που περιέχουν χώμα καθώς και μια υπαίθρια μπανιέρα.
Τι γίνεται με τη ζέστη και το κρύο όμως; Ή με τη βροχή; Τα γήινα σπίτια είναι δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά τον χειμώνα. Οι τοίχοι με πάχος που κυμαίνεται από 40 έως και 60 εκατοστά έχουν τεράστια θερμική μάζα και επαρκή μόνωση ειδική για χρήση παθητικών ηλιακών συστημάτων θέρμανσης. Απαιτείται ελάχιστη πρόσθετη θέρμανση τον χειμώνα και καθόλου ψύξη ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες. Για την ψύξη του σπιτιού υπάρχουν εισαγωγές αέρα χαμηλά στην βορεινή πλευρά και εξαγωγές αντίστοιχα στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού. Επειδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί τσιμέντο ή άλλα συνθετικά υλικά στην τοιχοποιία, το κτίριο αναπνέει και διαπνέει άριστα. Επίσης, εξαιτίας της πορώδους σύστασής του μπορεί να αντιστέκεται σε μεγάλες περιόδους βροχής χωρίς να αδυνατίζει. Καθώς το cob είναι άκαυστο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κτίσιμο φούρνων, τζακιών και καμινάδων.
IMG_129
Και με τη στατικότητα; Όσον αφορά στη στατικότητα και στους σεισμούς ειδικότερα, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κτίρια από cob συμπεριφέρονται άψογα αφού το cob δημιουργεί μονολιθικές κατασκευές. Έτσι με τη σωστή θεμελίωση και όταν δεν υπερβαίνει ένα ορισμένο ύψος, δεν έχει αδύνατα σημεία.
Χρειάζεται οικοδομική άδεια; Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία αλλά και αυτή των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, δεν μπορεί τοιχοποιία από πλιθιά ή cob να φέρει φορτία γιατί δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί η στατικότητά της. Δεν υπάρχει όμως πρόβλημα στην έκδοση οικοδομικής άδειας, στην περίπτωση που υπάρχει άλλη κατασκευή (από μπετό, σίδερο ή ξύλο) που θα φέρει τα φορτία. Σε αυτή την περίπτωση ο πηλός  χρησιμοποιείται σαν μέσο πλήρωσης των τοίχων. Έχουν ήδη αδειοδοτηθεί πολλές κατοικίες με αυτό τον τρόπο ακόμη και με τους καινούργιους ενεργειακούς κανονισμούς.
IMG_5565
Γιατί επιλέξατε τη φυσική δόμηση έναντι της συμβατικής;
Η φυσική δόμηση εμφανίστηκε ξανά τα τελευταία είκοσι χρόνια, αρχικά στην Αμερική. Η αναγέννηση του cob οφείλεται αφενός στο ότι χτίζεις με τοπικά, φυσικά, υλικά και αφετέρου στο ότι έχει το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντολογικό και οικονομικό κόστος. Αυτή η αρχαία τεχνική δεν συνεισφέρει στην καταστροφή των δασών, την κατασπατάληση των ορυκτών πόρων, την μόλυνση και ούτε εξαρτάται από βιομηχανικά υλικά και βαριά μηχανήματα. Η γη είναι μη τοξική και τελείως ανακυκλώσιμη. Συχνά το χώμα από την εκσκαφή στο χώρο του σπιτιού, αρκεί για το κτίσιμο του σπιτιού.
Η επιλογή της φυσικής δόμησης από την πλευρά σας σχετίζεται και με μια αλλαγή στη νοοτροπία της ζωής σας γενικότερα;
Ναι, πέρα από το να χτίζουμε σπίτια με υλικά της γης, έχουμε στραφεί αρκετά στη φύση και στις δυνατότητες που σου δίνει να αλλάξεις ποιοτικά τη ζωή σου. Έτσι ασχολούμαστε με ένα project που έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ολόκληρου οικισμού με σπίτια cob που θα λειτουργεί με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος και με τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, βασισμένο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στη συνεταιριστική οικονομία. Ήδη προωθούμε την δημιουργία ενός κοινωνικού συνεταιρισμού που θα φέρει σε επαφή τους διάφορους παραγωγούς μεταξύ τους αλλά και με το κοινό, με σκοπό την διάθεση ή ανταλλαγή των προϊόντων τους.ΠΗΓΗ...http://popaganda.gr/

Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΟΣ: 15 ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Η ύψιστη τέχνη του... ζευγαρώματος: Δεκαπέντε συναρπαστικά τελετουργικά από όλο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπορούν να ισχυριστούν ότι στη σύγχρονη εποχή το φλερτ και τα εκάστοτε τελετουργικά ζευγαρώματος είναι σε γενικές γραμμές τετριμμένα.
Σε Ελλάδα και εξωτερικό τα νέα «τελετουργικά» μπορεί να μοιάζουν λίγο πολύ κοινότυπα έως και βαρετά, ωστόσο, θα μπορούσαμε να πάρουμε έμπνευση και ιδέες κάνοντας μια βαθιά βουτιά σε βιβλία ιστορίας. Ετσι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι σε κάποιες περιόδους του παρελθόντος, σε όλο τον κόσμο, το φλέρτ και το ζευγάρωμα είχαν χαρακτηριστικά «υψηλής τέχνης».
Ας δούμε 15 χαρακτηριστικά παραδείγματα:
 1. Στον πολιτισμό της Χαβάης, ο καθένας είχε δημόσια παρατσούκλια για τα γεννητικά του όργανά. Οι βασιλιάδες και οι απλοί άνθρωποι της Χαβάης είχαν ο καθένας την δικιά του ψαλμωδία που τα περιέγραφε, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Οι ψαλμωδίες ονομάζονταν «mele ma'is,» και ήταν ένας εορτασμός των μελλοντικών γενεών που θα γεννούσαν τα αγόρια και τα κορίτσια.
 2. Στην Sambian φυλή της Νέας Γουινέας, οι νέοι άνδρες κρατούνταν μακριά από τις γυναίκες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο έπρεπε να έρθουν σε στοματική επαφή και στη συνέχεια να... ερωτοτροπήσουν με τονισχυρότερο πολεμιστή της φυλής. Ηταν απλά ένα μέρος της ανάπτυξής τους.
 3. Στην Trobriander, φυλή της Παπούα Νέα Γουινέα, τα παιδιά αρχίζουν να ασχολούνται με τη σεξουαλική δραστηριότητα από την ηλικία των 6 έως 12. Οι γυναίκες είναι εξίσου ενεργές με τους άνδρες στην επιδίωξη ερωτικής συνεύρεσης. Δεν υπάρχει κοινωνικό στίγμα που να εμπλέκεται.
 4. Ορισμένοι πιστεύουν ότι στην αρχαία Αίγυπτο, θεωρούνταν ότι η απρόοπτη ροή του Νείλου προερχόταν από την εκσπερμάτωση του θεού της δημιουργίας Atum. Εξαιτίας αυτού, ο Φαραώ ακολουθούσε το τελετουργικό έθιμο του αυνανισμού στο διάσημο ποτάμι.
 5. Η ομοφυλοφιλία ήταν κοινωνικά σημαντική στην αρχαία Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις μεταξύ μεγαλύτερων ανδρών και νεαρών αγοριών. Το πραγματικό στίγμα ήταν όταν οι δύο άνδρες ήταν της ίδιας ηλικίας και κοινωνικής τάξης, διότι σε αυτήν την περίπτωση η θέση στο κάτω μέρος θεωρούνταν ως θηλυπρεπείς στάση, ενώ η ερωτική συνεύρεση ήταν καλύτερη μεταξύ ανθρώπων που ήδη είχαν μια ασύμμετρη δυναμική ισχύ.
 6. Ο Guajiro λαός της Κολομβίας συμμετάσχει σε έναν τελετουργικό χορό στον οποίον αν μια νεαρή κοπέλα σκοντάψει πάνω σε έναν νεαρό άνδρα κατά την διάρκεια του χορού, θα πρέπει να κάνουν έρωτα.
 7. Η ανδρική ομοφυλοφιλία και ο γάμος μεταξύ του ιδίου φύλου ήταν εμφανή για αιώνες στην Σίβα, φυλή της Αιγύπτου. Εάν οι άνδρες δεν συμπεριφερόντουσαν γκέι, θεωρούνταν απόβλητοι.
 8. Το μικρό νησί της Inis Beag, στα ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας, θεωρείται ότι είναι μια από τις πιο σεξουαλικά καταπιεσμένες κοινωνίες. Οι ενήλικες κρατάνε τα εσώρουχά τους φορεμένα κατά τη διάρκεια όλων των συνευρέσεων και οι άνθρωποι θεωρούν την επαφή κακή για την υγεία τους.
 9. Το Mangaia, ένα μικρό νησί στο Νότιο Ειρηνικό, είναι το σπίτι της αρχαιότερης και πιο προηγμένης σεξουαλικής διαπαιδαγώγηση. Ξεκινώντας στα 13, τα αγόρια έχουν σχέσεις με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίες τους διδάσκουν αυτοσυγκράτηση και πώς να διαρκούν περισσότερο χρόνο για να ευχαριστήσουν μια γυναίκα.
 10. Στο χωριό Mehinaku στη Βραζιλία, οι άνδρες ανταγωνίζονται για το σεξ με τις γυναίκες, δίνοντάς τους ψάρια ως δώρα.
 11. Στην φυλή Kreung στην Καμπότζη χτίζουν καλύβες για τα κορίτσια τους, όταν φτάνουν στα μέσα της εφηβείας τους. Αρκετά αγόρια περνούν μια νύχτα στην καλύβα με τα νεαρά κορίτσια μέχρι να βρουν το αγόρι της επιλογής τους.
 12. Κατά τον Μεσαίωνα, η εκκλησία υπαγόρευε ότι η ιεραποστολική στάση ήταν ο μόνος σωστός τρόπος συνεύρεσης.
 13. Η φυλή Aweikoma της Βραζιλίας πρωτοτυπεί ιδιαίτερα καθώς χρησιμοποιεί την ίδια λέξη για το φαγητό και την ερωτική συνεύρεση, αφού και τα δύο σημαίνουν πως λαμβάνουμε κάτι στο σώμα μας.
 14. Μερικές φυλές στα Ιμαλάια εξασκούν την πολυανδρία, όπου όλα τα αδέλφια μιας οικογένειας έχουν μόνο έναν κοινό σύντροφο. Αυτό γίνεται έτσι ώστε το αγρόκτημά τους να μην γεμίσει με παιδιά.
 15. Στα νησιά Μαρκέσας, θεωρείται εντελώς φυσιολογικό τα παιδιά να παρακολουθούν τους γονείς τους να συνευρίσκονται.


ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΝΤΑΝΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ.

Ο Κάρλος Σαντάνα θα παρουσιάσει τον επίσημο ύμνο του Μουντιάλ - Εχει τίτλο «Θα βρούμε τον τρόπο»

Η FIFA και η Sony Music ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο επίσημος ύμνος του Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας, που θα έχει τίτλο «Dar um Jeito ( Θα βρούμε τον τρόπο), θα παρουσιαστεί από τον Carlos Santana και άλλους τρεις καλλιτέχνες.

Tο «Dar um Jeito» θα αποτελέσει μέρος της επίσημης πρεμιέρας του παγκοσμίου κυπέλλου, παράλληλα με το τραγούδι από τους Pitbull, Jennifer Lopez και Claudia Leitte, καθώς και το SuperSong (νικητήριο κομμάτι) που θα ενορχηστρωθεί από το Ricky Martin και αυτό της μασκότ του τουρνουά, που κυκλοφόρησε το 2012 από την Βραζιλιάνα τραγουδίστρια Arlindo Cruz .

Από την πλευρά του ο σπουδαίος Carlos Santana τόνισε: «Είναι τιμή μου να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Μαζί με τα αδέλφια μου, Wyclef , Avicii και Alexandre Pires, ανυπομονούμε να εκτελέσουμε το τραγούδι στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον Ιούλιο».


ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΗ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ.

Δάκρυσε η Αντζελίνα Τζολί στο μνημείο της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα
Η Αντζελίνα Τζολί ξέσπασε σε δάκρυα κατά την επίσκεψή της στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι, όπου έχουν ταφεί τα θύματα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα.
Εκεί η Τζολί συζήτησε με μέλη της οργάνωσης «Μητέρες των θυλάκων Σρεμπρένιτσα και Ζεπ». «Ο βιασμός είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα εναντίον αμάχων» δήλωσε.

Η πρόεδρος της οργάνωσης Μουνίρα Σούμπασιτς δήλωσε ότι «είναι γυναίκα και μητέρα και θα καταλάβει τι έχουμε περάσει και τι περνάμε ακόμη. Είναι σημαντική η επίσκεψή της στο Ποτοτσάρι και στη Σρεμπρένιτσα να δει με τα μάτια της την αλήθεια για τη γενοκτονία και τον πόλεμο και να μεταφέρει την αλήθεια στον υπόλοιπο κόσμο».

Περίπου 8.000 Μουσουλμάνοι, άνδρες και αγόρια σκοτώθηκαν από τις βοσνιακές σερβικές δυνάμεις μέσα σε πέντε μέρες το καλοκαίρι του 1995, προς το τέλος του πολέμου που ξέσπασε το 1992, με την κατάρρευση της ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας και κόστισε 100.000 ζωές.
ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΙ. ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ" - ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΑΚΑΜΗΜΑΪΚΟΥ.

Σκοπιανός ακαδημαϊκός: «Οι Έλληνες είναι γύφτοι στην καταγωγή»

Ο Πέταρ Ποπόφσκι ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες δεν είναι καθαρό φύλο, κατάγονται από τη Νότια Αίγυπτο, άρα είναι γύφτοι
Σε ακόμη μια άκρως ρατσιστική και παραληρηματική έξαρση, ο Πέτα Ποπόφσκι, Σκοπιανός ακαδημαϊκός κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει κλέψει το 100% της ιστορίας της ΠΓΔΜ και ότι είμαστε... γύφτοι στην καταγωγή!

«Οι Έλληνες, έκλεψαν κατά 100% την ιστορία ημών των Μακεδόνων, που είμαστε ευρωπαϊκό καθαρό φύλο. Οι Έλληνες κατάγονται από την Νότια Αίγυπτο και είναι αυτό που αποκαλούμε "γύφτοι"», ισχυρίστηκε ο Ποπόφσκι σε τηλεοπτική εκπομπή.


ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΠΕΣΙΑΛ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟΓευστικότατο χταπόδι ψητό στο φούρνο με σπέσιαλ λαδολέμονο...

Υλικά
1 μεγάλο χταπόδι περίπου 2 κιλά, καθαρισμένο
1 φύλλο δάφνης
5 κόκκοι ολόκληρο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
Για τη σάλτσα
150 ml ελαιόλαδο
30 ml ξίδι από κρασί
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου ή ρίγανης ή 1 κουτ. γλυκού ξερά
1 κουτ. σούπας πάστα ελιάς

Μερίδες 8

Προετοιμασία 25΄ Ψήσιμο 1 ώρα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Πλένουμε καλά το χταπόδι, το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε ταψί που να το χωράει ακριβώς με τις βεντούζες προς τα πάνω, ρίχνουμε τη δάφνη, το πιπέρι και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ώστε να ψηθεί μέσα στα υγρά του για περίπου 45 λεπτά – 1 ώρα.

Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα. Το φουρνιστό χταπόδι έχει πιο μαστιχωτή υφή από το κατσαρολάτο και πιο στεγνή και κρουστή σάρκα. Τα υγρά που θα βγάλει στο ταψί, αν είναι αρκετά, τα κρατάμε ώστε συμπληρώνοντας κρασί και ζωμό να φτιάξουμε ένα πιλάφι.

Σάλτσα: Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι, το ξίδι και τους χυμούς, μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα, την οποία βάζουμε σε μπολ.

Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε στη σάλτσα την πάστα ελιάς και ρίχνουμε το αρωματικό της αρεσκείας μας. Βάζουμε το χταπόδι στην πιατέλα, το χωρίζουμε στα πλοκάμια του και περιχύνουμε με τη σάλτσα. 
ΠΗΓΗ...gastronomos.gr

ΣΕΡΒΙΑ: KΑΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ...ΡΩΣΙΑOι αιτήσεις για δημοψηφίσματα αναδεικνύονται σε κυρίαρχο αίτημα αυτοδιάθεσης των λαών μετά τη πετυχημένη διεξαγωγή στη Κριμαία. Νέο αίτημα για δημοψήφισμα εμφανίστηκε αυτή τη φορά μέσω facebook στη Σερβία!

Συγκεκριμένα, μια ομάδα στο Facebook κοινοποίησε ένα διαδικτυακό δημοψήφισμα για την ένταξη της Σερβίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Μέσα σε λίγες ημέρες, πάνω από 26.000 μέλη δήλωσαν ‘ναι’ στη σχετική ερώτηση, μετά την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία, «εάν επιθυμούν ένα παρόμοιο σενάριο της Κριμαίας και στη Σερβία».

Στο χάρτη που παρουσιάζει η ομάδα, συμπεριλαμβάνει τη Σερβία και τη Σερβική Δημοκρατία στη Βοσνία.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι η πρότασή τους θα ψηφιστεί από ένα εκατομμύριο άτομα, και θα δείξουν ότι η Σερβία θέλει να γίνει μέρος της Ρωσίας.

«Η Σερβία έχει πολλούς φίλους στη Ρωσία, ένας από αυτούς είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός της  Ρωσίας που γεννήθηκε στη Σερβία! Γιατί να αγνοήσουμε αυτή τη φιλία; Θέλουμε ένα δημοψήφισμα σχετικά με αυτό», σημειώνει ένα μέλος της ομάδας στο Facebook.

alt

ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...