Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Χρήστος Μπάτσης: "Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε όλοι, την δέουσα σοβαρότητα"


".. Καλησπέρα, καλώς ήρθατε σε έναν ακόμη ετήσιο χορό που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Προμάχων.
Καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο, στα παιδιά του Μορφωτικού καθώς και στα παιδιά του ΑΣ Πρόμαχοι.

Όπως γνωρίζετε, οι μέρες που ζούμε είναι ιστορικές γιατί υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων, μια ονομασία που έρχεται σε αντίθεση με αυτονόητα πράγματα που μάθαμε από τους παππούδες, τους γονείς και το σχολείο μας. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε οποιονδήποτε τολμήσει και αμφισβητήσει ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική. Ιστορία 2700 χρόνων δεν παραχωρείται σε κανέναν. Δεν θα μας υποδείξει κανείς πώς θα λεγόμαστε, από όταν γεννηθήκαμε γνωρίζουμε πολύ καλά πού ζούμε γεωγραφικά και τί γλώσσα μιλάμε. Εκπτώσεις δεν πρέπει να γίνουν σε κανέναν.

 Εμείς στον ΜΣ αυτές τις αξίες που μάθαμε, αυτές μεταφέρουμε στα παιδιά σας, τα οποία και μας εμπιστεύεστε. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε όλοι, την δέουσα σοβαρότητα. Δεν χρειάζεται κανείς να κάνει πολιτική με ένα θέμα εθνικό. Χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία. Όποιος έχει κρίση ταυτότητας, τα πράγματα είναι απλά.  Οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα. Ας πάει όπου νιώθει ότι θα είναι καλύτερα. Αυτήν την περίοδο διεξάγεται από την ΠΟΠΣΜ, της οποίας είμαστε ιδρυτικά μέλη, μια ψηφοφορία. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία, μπαίνετε στο onomasia.gr και εκεί συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και ψηφίζετε για το αυτονόητο ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και δεν επιθυμείτε να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Προσωπικά ας συνεχίσουν να λέγονται Σκόπια, Βαρνταρτσκα, Δεξιά Αλβανία, Αριστερή Βουλγαρία ή όπως αλλιώς, αλλά τον όρο Μακεδονία δεν τον δέχομαι.

 Τώρα ας κάνουμε μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε με τις δράσεις του Μ Σ Προμάχων.
Διοργανώσαμε το καλοκαίρι το 19ο Πολιτιστικό Αντάμωμα και φέτος πάμε για το 20ο το οποίο θα είναι και επετειακό, διοργανώσαμε την 7η Σούρβα με την βοήθεια των κατοίκων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κτηνοτρόφους, στους επαγγελματίες και γενικά σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, επωνύμους και ανώνυμους.
 Συνεχίζονται επίσης και τα μαθήματα πλεκτικής στα γραφεία του συλλόγου. Ο σύλλογος ανακαινίστηκε , δημιουργήσαμε έναν χώρο λειτουργικό, καθαρό, άνετο και παραδοσιακό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Μητσάνη Χρήστο, Ορμάνη Γιώργο, Ορμάνη Πέτρο, Τσαμπούρη Γεώργιο και τον Χρήστο Νάνο για την βοήθειά τους στις εργασίες. Τώρα όπως καταλαβαίνετε, για να φτάσεις να διοργανώνεις επί 20 χρόνια τέτοιες εκδηλώσεις, χρειάζεται να υπάρχει πάθος, ζήλος, ανιδιοτέλεια και μεράκι . Καλό θα ήτανε να πλαισιωθούμε από κάποιους νέους, στους οποίους θα μεταδώσουμε όλα αυτά τα ιδανικά,  έτσι ώστε αυτοί με την νεανικότητα τους και την ορμή τους, να διατηρήσουν και να ανεβάσουν τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Απόψε θα παρουσιάσουμε 6 από τα 10 τμήματα που διαθέτει ο σύλλογος, σε χορούς από όλη την Ελλάδα.
Κάτι τελευταίο, εμείς οι μεγαλύτεροι θα πρέπει σε κάποια παιδιά τα οποία δεν γνωρίζουν τι λένε κάποια τραγούδια, αλλά τα χορεύουνε, να τα ενημερώσουμε για να μάθουν ακριβώς και σε πλήρη μετάφραση τους στίχους αυτών των τραγουδιών.  Στον ΜΣ Προμάχων υπάρχουν φυλλάδια που τυπώθηκαν από την ΠΟΠΣΜ και αποτυπώνουν σε πλήρη μετάφραση όλα αυτά τα προπαγανδιστικά τραγούδια και σκοπούς. 
Σας ευχαριστούμε,  καλή διασκέδαση.."

Ομιλία του προέδρου του Μ.Χ.Σ. Προμάχων στον Ετήσιο χορό του Συλλόγου.


Θεοφάνεια στα Λουτρά Πόζαρ. Βίντεο του InPozar


Λουτρά Πόζαρ - Θεοφάνεια 
-------------------------------------
Θεσμός πλέον τα θεοφάνεια στα Λουτρά Πόζαρ!
Απολαύστε το βίντεο που ετοιμάσαμε για εσάς!
Καλή χρονιά με Υγεία!!



Βρέθηκε μπουφάν την βραδιά της Σούρβας των Προμάχων


Το εικονιζόμενο μπουφάν βρέθηκε την βραδιά της Σούρβας των Προμάχων και ο ιδιοκτήτης του μπορεί να το παραλάβει από το καφέ ΛΙΜΠΕΡ του χωριού.

ΑΣ Πρόμαχοι - Μέγας Αλέξανδρος Εσωβάλτων 6 - 0


Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας, ο ΑΣ Πρόμαχοι επιβλήθηκε άνετα, όπως το μαρτυρεί και το τελικό αποτέλεσμα, του Μέγα Αλέξανδρου Εσωβάλτων με σκορ 6-0.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης

Οι γηπεδούχοι Προμαχιώτες, σαφώς επηρεασμένοι από την αποχή επίσημων αγώνων λόγω των εορτών, παρουσιάστηκαν μέτριοι, αν και υπερείχαν κατά κράτος των αντιπάλων τους, αναλώθηκαν επί  το πλείστον σε παιχνίδι κέντρου με λίγες καλές ευκαιρίες, τις οποίες ευτύχησαν να μετατρέψουν σε γκολ. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, επικράτησαν ολοκληρωτικά των φιλοξενούμενων και εκμεταλλευόμενοι την καλή φυσική τους κατάσταση, επέβαλλαν τους όρους του παιχνιδιού και το κέρδισαν δίκαια.
Οι φιλοξενούμενοι, παρουσίασαν  ένα σύνολο με ελλείψεις και προσπάθησαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο να αντισταθούν, όμως η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και υποτάχθηκαν στο τέλος. Αξίζει να σημειωθεί το αγωνιστικό ήθος των παικτών του Μέγα, που αν και η ομάδα αντιμετωπίζει πλείστα όσα προβλήματα, τα στελέχη της δεν το βάζουν κάτω και με υπομονή και πείσμα προσπαθούν να ορθοποδήσουν αγωνιζόμενοι για τα ιδανικά της ομάδας τους, την ιστορία του συλλόγου, την τιμή της φανέλλας και το «ευ αγωνίζεσθαι» του ερασιτεχνισμού.

Τα γκολ:
Στο 19’ ο Ιωάννου με ψηλοκρεμαστό σουτ γράφει το 1-0.
Στο 50’ ο Ledi με ατομική προσπάθεια διείσδυση σημειώνει το 2-0.
Το 3-0 πετυχαίνει ο Καλογιάννης με κοντινό πλασέ στο 54’.
Στο 60’ με αριστερό διαγώνιο πλασέ ο Μίτσκας ανεβάζει το σκορ στο 4-0.
Σειρά του Ιωάννου στο 63’ να σκοράρει με διαγώνιο σουτ  και να σημειώσει το 5-0.
Το τελικό 6-0 γράφει ο Ledi στο 79’ με άπιαστο σουτ.

Από τον ΑΣ Πρόμαχοι διακρίθηκαν οι Ledi, Τσιμτσιρίδης, Μίτσκας και Ιωάννου.
Από τον Μ. Αλέξανδρο ξεχώρισαν οι Μποτσφάρης, Ντόνας, Πάρδας και Κωστίκας.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κυρίου Καρατζά (Αλμαλιώτης-Βασιλειάδης), ήταν πολύ καλή.

ΑΣ Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Ledi, Σατζάκης, Ν. Νάνος, Μπογδάνης(Cipi), Τσιμτσιρίδης, Μούγιος, Άτζος(Μητσάνης), Καλογιάννης, Μίτσκας(Halilaj), Ιωάννου(Μεσκίνης). Προπονητής: Δεμίρης.
Μέγας Αλέξανδρας Εσωβάλτων: Μποτσφάρης, Ντόνας, Σ.Γκέλος, Α. Γκέλος, Skordilevja, Παρδάς, Alcani, Πίκος, Γκώγκος, Ουζουνίδης, Κωστίκας. Προπονητής: Γαλάνης.








































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...