Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΑΙΩΝΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ.



Αφήνουμε πίσω μας τη μαύρη χώρα
Ξεμακραίνει η θωριά της, μικραίνει το σχήμα
Στρατιά ιπτάμενη, βόρειος προορισμός
Τη γη των θεών η πυξίδα μας σημαδεύει
Εκεί όπου ο Ήλιος κυβερνά, βασιλεύει

Αμέτρητα μερόνυχτα η πορεία
Κόντρα σε θάλασσες κι ανέμους
Σύντροφοι πολλοί απέτυχαν, μάτωσαν
Απώλειες θλιβερές, μα το ταξίδι "ιερό"
Ασταμάτητο, διαιωνιστικό

Τιτιβίσματα χαρούμενα, στον ορίζοντα
Η γνωστή πευκόφυτη ράχη ξεπροβάλει
Η ανεπαίσθητη ευωδιά αναδύεται
Γνώριμη, οργασμική, εξαίρετος ο βασιλικός
Σε ασβεστωμένους τενεκέδες

Γραφικός οικισμός, οι θεοί τον φύτεψαν ψηλά
Παλέτα ζωγράφου τον προίκισε, χρώματα
Κι ο λαμπρός φωτοδότης, φωτοσυνθέτει
Επαναστατικά εκρήγνυται η Μητέρα μας
Σωστός Φοίνικας, αναγεννάται

Ζευγάρια πολλά, σε γνώριμες γειτονιές
Επιθεώρηση των φωλιών, είναι εκεί, άθικτες
Χέρια παιδικά, μας χαιρετούν
Ασπροκόκκινα βραχιόλια στον καρπό "Μάρτης"
Γέλια, πολύβουα, "καλωσήρθατε".

Μαγευτικό πράσινο, νερά γαργαριστά
Μακρύ ταξίδι από ψηλά, λιωμένα χιόνια
Ευλογημένος τόπος, Ελ-λας, ήλιος και πέτρα
Γαλανόλευκο στερέωμα, δώρα των θεών
Προικισμένοι άνθρωποι, ευτυχισμένοι

Η μαύρη ψαλιδωτή ουρά μου, σείεται, αιωρείται
Νοιώθω στη βαμβακερή κοιλιά μου τον αγέρα
Σκέψεις πολλές, επιθυμίες, ευχές επιτακτικές
Ταξίδι επιστροφής στη Μαύρη χώρα να μην υπάρξει
ΕΔΩ η Ρέα και ο Κρόνος να με θάψει



Αφιερωμένο σ'αυτούς, που αρνούνται να βγάλουν τις παρωπίδες, κοιτώντας μόνο το χρήμα, που τους διαφεντεύει και δεν μπορούν να εκτιμήσουν το μαγικό άγγιγμα των θεών στην γωνιά του πλανήτη, που ονομάζεται ΕΛΛΑΣ.

"ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ" - ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ




Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναιπολύ  πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει . Το χαζεύει . Φτιάχνεται.
-Μην ασχολείσαι τόσο με τους άλλους. Απλώς, να περνάς δίπλα τους προσεκτικά.
Μπορείς μ΄ ένα φτυαράκι παιδικό να καθαρίσεις ένα βουνό κοπριές?
 φόβος είναι αυτός που κάνει τις ψυχές να κλείνουν σαν στρείδιακαι να χώνονται στα βράχια.  Ο φόβος του βλέμματος  των άλλων. Ο φόβος από τον ήχο των βημάτων σου, όταν περπατάς σε μια ερημιά. Φτάνει ένα ζεστό χάδι , για ν’ ανοίξουν αυτά τα στρείδια.
-Ο έρωτας , ο μεγάλος έρωτας εννοώ, δεν κάνει τον κύκλο του πάντα. Δεν είναι ιός της γρίπης. Μια καμπύλη διαγράφει. ένα ουράνιο τόξο.
-Ένα καράβι όταν είναι δεμένο συνεχώς στο λιμάνι, σίγουρα δεν κινδυνεύει  να πνιγεί. Αλλάχάνει τα όμορφα ταξίδια. Τα γαλάζια νερά. Τα παιχνίδια των δελφινιών. Ακόμη κι αν έρθει κάποια καταιγίδα και το βυθίσει, πόσο  μεγαλείο , πόσο μυστήριο έχει ένα ναυαγισμένο καράβι; Κι αντίθετα πόση αηδία , πόση λύπη σου προκαλεί  ένα αραγμένο , που σαπίζει σιγά σιγά και αποσυντίθεται στη σιγουριά του λιμανιού;
-Όταν είσαι κυρίαρχος του παιχνιδιού, κανένας δεν θυμάται πώς κυριάρχησες.
lacasadelarbol3
-Τί πάει να πει παιδί…Ορισμένοι δεν είχαν ποτέ την πολυτέλεια να είναι παιδιά!
-Τον έρωτα και τον θάνατο κανείς δεν μπορεί να σταματήσει. Να τον γλυκάνει μόνο μπορεί. Να τον κανακέψει. Έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να καταλάβω  πως και αυτός που έχει υπογράψει την αυτοκαταστροφήτου  -ιδίως αυτός- αποζητά το «χειροκρότημά» του.
-Πάντα προτιμούσα ,και προτιμώ , τη γλυκιά  ομιλία του σώματος. Την υπόσχεση της αφής. Δεν είναι ποτέ ψεύτικη.
-Εγκαταλείπουν τον άρρωστο , όσοι νοιάζονται  πραγματικά γι’ αυτόν;
Όταν είσαι εξαρτημένος από έναν άλλο άνθρωπο , είναι παρών , είναι στο πλάι σου περισσότερο  όταν λείπει . Ο ίσκιος του σε ακολουθεί. Σε κατασκοπεύει. Σε απειλεί.
Δυστυχία ξέρεις ποια είναι; Να μην υπάρχει ένα αυτί να σε ακούσει το γέλιο ή το κλάμα σου. Να μην ξέρεις τι θέλεις. Πού πας. Να παίζεις την τυφλόμυγα μια ζωή.
-Δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος διαμορφώνεται στην παιδική ηλικία.
Δεν είναι αθώα τα παιδιά . Ανίδεα  είναι. Αυτό που βλέπεις στα μάτια τους, όταν τ’ ανοίγουν διάπλατα και σε καθηλώνουν, δεν είναι αθωότητα. Άγνοια είναι. Επιφυλάσσονται.
-Σε σώζει η αγάπη εκείνου που έχεις διαλέξει να αγαπάς.
Ο πόνος είναι μεγάλος δάσκαλος , μας χαρίζει την σοφία της ψυχής.
Όταν δεν νιώθεις το άρωμα της βροχής , κινδυνεύει η ψυχή σου.
-Έχουμε  ακόμα λευκές σελίδες στο βιβλίο της ζωής μας. Και άσχετα με το τι θα γράψει η μοίρα,εμείς επιμένουμε να φτιάχνουμε στο περιθώριο ζωγραφιές.
-Μη χάσουμε το νήμα της ζωής, αυτό έχει σημασία . Μη νυχτωθούμε  εκεί που θρηνεί η ψυχή μας.
Φτάνει  που  ονειρευόμαστε. Φτάνει που ενώ τρύπησε το τσεπάκι της ψυχής μας , δεν χάσαμε τα ναύλα του ονείρου.
188141
________

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΙΙα Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑ



Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, στη ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Ο Άγιος Γεώργιος ας προστατεύει και εμπνέει, με την πίστη και τον μαρτυρικό θάνατό του, τον Στρατό μας

Με επισημότητα και τη συμμετοχή των τοπικών αρχών, ενεργών και αποστράτων αξιωματικών και στρατιωτικών, πολιτικού προσωπικού της Μεραρχίας, εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων, μαθητών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, στη ΙΙα Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Έδεσσα. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας και δημοτικοί σύμβουλοι, τιμώντας με την παρουσία τους τον εορτασμό του Αγίου από τη Μεραρχία.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλάμβανε δοξολογία στο χώρο του ηρώου της Μεραρχίας από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας, ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ και κατάθεση στεφάνου από τον Στρατηγό Διοικητή Χρήστο Καρυώτη. Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη ηρώων και θυμάτων πολέμου και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.


Οι παραβρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στην υπαίθρια έκθεση με σύγχρονα οπλικά συστήματα, οχήματα και τεχνολογίες επικοινωνίας που διαθέτει η Μεραρχία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τον Στρατηγό Χρήστο Καρυώτη και τα στελέχη της Μεραρχίας για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και δήλωσε: «Ο Άγιος Γεώργιος να προστατεύει και να εμπνέει τους Έλληνες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες. Ο Άγιος Γεώργιος, με τον μαρτυρικό του θάνατο, έδειξε τον δρόμο για πολλούς Χριστιανούς, σε μία δύσκολη εποχή που κυριαρχούσε η πίστη στα είδωλα. Η σεπτή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κοσμεί τις πολεμικές σημαίες και έχει εμπνεύσει και καθοδηγήσει τον Ελληνικό στρατό σε πολλές νικηφόρες μάχες και αγώνες. Ο Άγιος Γεώργιος, μεγαλομάρτυρας και τροπαιοφόρος, ο οποίος κατέχει περίοπτη θέση στην Εκκλησία μας, ας χαρίζει υγεία και καθοδήγηση σε όλους τους πιστούς».    



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ AGROQUALITY FESTIVAL - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Ενημέρωση επιχειρήσεων της Π.Ε. Πέλλας για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχή στην  Έκθεση 6ο  Agro Quality Festival από 8 έως 10 Μαΐου 2015 στην Αθήνα


Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα συμμετάσχει στο 6ο Agro Quality Festival που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα από 8 έως τις 10 Μαΐου 2015
  
Σκοπός της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και η προώθησή τους σε αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Στο διάστημα του τριημέρου θα λάβουν χώρα μια σειρά από δράσεις όπως (show γαστρονομίας, διαγωνισμός ελαιολάδου, κλπ) και ότι άλλο προταθεί από τις επιχειρήσεις  με την υποστήριξη των στελεχών της Π.Ε. Πέλλας

Παράλληλα διοργανώνεται στον ίδιο χώρο και η «Έκθεση Ελαιόλαδου και Ελιάς», ένας μεγάλος σημαντικός θεσμός που περιλαμβάνει τον 4Ο διαγωνισμό Έξτρα Παρθένων Ελαιόλαδων και Επιστημονικές Ημερίδες με εξαγωγικό ενδιαφέρον, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες φίλοι του Ελληνικού ελαιόλαδου καθώς και εμπορικό κοινό.

ü  Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση, η Περιφεφειακή Ενότητα Πέλλας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους (σε ξεχωριστό stand, περίπτερο για κάθε επιχείρηση) να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 27/4/2015.
ü  Στον εκθέτη διατίθεται ξεχωριστός χώρος (4-9 τ.μ. ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών) με συμβολική οικονομική συμμετοχή 150,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
ü  Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει την ενοικίαση του χώρου και τη διαμόρφωση με τον βασικό εξοπλισμό (2 ράφια, 2 καρέκλες, 1 γραφείο, φωτισμό με 3 spot ανά 10 τ.μ. ,παροχή ηλεκτρικού ρεύματος)
ü  Το κόστος διαμονής και μετάβασης θα βαρύνει αποκλειστικά τις επιχειρήσεις.
ü  Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης
ü  Τονίζεται ότι το φεστιβάλ  θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα (λιανική πώληση προϊόντων).
ü  Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν με ευαλλοίωτα προϊόντα καλό είναι να  φέρουν το δικό τους ψυγείο. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής και τα αποδεικτικά πληρωμής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στο Fax: 2381351298 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε.Πέλλας ή στο e-mail:kkalaitzidou@pella.gr  
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας Αικ. Καλαϊτζίδου στα τηλέφωνα 2381351398, 2381351212 & 6997026331 και Δέσποινα Σεραφείμ στα τηλέφωνα 2381351267, 6938233367.
Στοιχεία Επικοινωνίας υπευθύνων οργάνωσης της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: κ. Κυριάκος Δογάνης στο τηλέφωνο 2310 984192 ή κα. Δέσποινα Βικία στο τηλέφωνο 2310 984194. 

                            ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       8 Μαΐου                            16:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ            9 Μαΐου                            10:00-21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ           10 Μαΐου                            10:00-21:00


    


Με εκτίμηση,
   Ο Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
                                                                                                   ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ



    ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΕΚΤΡΟΦΗΣ



Από τη Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε.Πέλλας – ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ- καλούνται  οι Κτηνοτρόφοι της

Π.Ε. Πέλλας να απευθυνθούν στα κατά τόπους Κτηνιατρικά Γραφεία, άμεσα, προκειμένου

να ενημερωθούν για το θεσμό του “Κτηνιάτρου Εκτροφής”, να συμπληρώσουν τα

αναγκαία έγγραφα τα οποία θα προμηθευτούν από τα  Κτηνιατρικά Γραφεία και να

δηλώσουν τον Κτηνίατρο Εκτροφής της επιλογής τους μέχρι τις 10-5-2015, ώστε να

ξεκινήσει η διαδικασία εφαρμογής του θεσμού.

Περισσότερες πληροφορίες θα πάρετε από τα αρμόδια  Κτηνιατρικά Γραφεία.


                     Από τη Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ



 Σύμφωνα με τη με αριθ. πρωτ. 3501/41173/14-4-2015 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας:
Το ύψος του Τέλους συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων στα θέματα του Παραρτήματος Β του ν.4036/2012 (Α΄8) (Τέλους Εξέτασης) ορίζεται ως εξής:
Α) Μέχρι τις 30η Αυγούστου 2015, το τέλος συμμετοχής στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ορίζεται σε είκοσι πέντε ευρώ (25€).
Β) Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, το τέλος συμμετοχής στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ορίζεται σε πενήντα ευρώ (50€)»
Σας υπενθυμίζουμε ότι από τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, σύμφωνα με το Παράρτημα Β΄ του Ν. 4036/2012.
Παράβολο προβλέπεται μόνο για τη συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
Τα εξεταστικά κέντρα  χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων καθώς και τους φορείς κατάρτισης που έχουν κάνει αναγγελία έναρξης μπορείτε να τα αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minagric.gr, όπου υπάρχει και όλη η επίσημη σχετική ενημέρωση, ακoλουθώντας τη διαδρομή:
Αγρότης-Επιχειρηματίας ® Γεωργία ® Φυτοπροστασία ® Έλεγχοι, Διάθεση, Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων ® Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την διαδικασία πιστοποίησης μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται και στο γραφείο γεωργικής – κτηνοτροφικής παραγωγής & ανάπτυξης του Δήμου Αλμωπίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




Ο Δήμος Αλμωπίας με την ολοκλήρωση της Κοινωνικής Δράσης «Πασχαλινό Τραπέζι για Όλους» την οποία πραγματοποίησε σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Α, την Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Ν. Πέλλας:
Ευχαριστούν από καρδιάς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και Χρύσας - Τσάκων - Ροδωνιάς για την προσφορά τους σε Λαμπάδες, καθώς και όλα τα Σχολεία της Αλμωπίας για την προσφορά τους σε τρόφιμα και παιχνίδια, την επιχείρηση του κ. Σιώπκα Διονύσιου για την προσφορά σε τσουρέκια, τον Αγροτικό Σύλλογο Αλμωπίας, καθώς και τους παραγωγούς του Τ.Δ. Περίκλειας  για την προσφορά τους σε πατάτες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Προέδρους Τ.Δ., τους Επιχειρηματίες της περιοχής μας,  τα σούπερ μάρκετ Μασούτη και Family Αριδαίας και όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι συνέβαλαν στην δράση μας για συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών.
Επίσης ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν στην Δράση μας αυτή.

Με την βοήθειά σας καταφέραμε μετά την επιτυχημένη δράση στις γιορτές των Χριστουγέννων, να την επαναλάβουμε και να στηρίξουμε 90 οικογένειες συμπολιτών μας με δέματα αγάπης,  τα οποία διανεμήθηκαν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα σε οικογένειες που χρήζουν βοήθειας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΑΒΕΡΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ


Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης σε συνεργασία με την Π.Ε. Πέλλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Έδεσσας και η Coral AE (δικαιούχος των σημάτων Shell στην Ελλάδα) διοργανώνει την  Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, σεμινάριο με θέμα την οδική ασφάλεια. Το σεμινάριο θα γίνει από τον πρώην οδηγό αγώνων Τάσο Μαρκουίζο (Ιαβέρη) που θα είναι ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση με γενικότερα θέματα ασφάλειας πρατηρίων υγρών καυσίμων και ασφαλούς συμπεριφοράς καταναλωτών μέσα σε αυτά, από τον επιθεωρητή πωλήσεων της Coral κ. Παναγιώτη Παναγόπουλο.

Θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση με τους συμμετέχοντες και τους υπεύθυνους του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 16 ετών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

LET'S DO IT GREECE 2015


 «Πόσοι Εθελοντές μπορούμε να Συντονιστούμε μέσα σε μία ημέρα;»
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι εθελοντές μπορούμε να συντονιστούμε μέσα σε μία μόνο μέρα; Αν όχι, ήρθε τώρα η μεγάλη στιγμή!
Την Κυριακή 26 Απριλίου ενώνουμε δυνάμεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και φωνάζουμε δυνατά Let's do it Greece.  Για τέταρτη χρονιά, χιλιάδες άνθρωποι μοιραζόμαστε το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να διαδώσει το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού, δημιουργώντας ένα κίνημα θετικής ενέργειας σε όλη τη χώρα.
Σκοπός για τις 26 Απριλίου είναι, μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.
Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που έβαλαν στόχο να ενώσουν όλη την Ελλάδα και πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας υπάρχουν ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, περιφέρειες, σχολεία, σύλλογοι και περιβαλλοντικοί φορείς  που πιστεύουν σε αυτό το όραμα και το προωθούν με ευρηματικότητα και ενθουσιασμό. Οι  συμμετοχές και οι συνεργασίες που  αναπτύσσονται σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας ξεπερνούν κάθε προσδοκία, καθώς και ο ενθουσιασμός, η ευρηματικότητα και το κέφι των διοργανωτών από όλη την Ελλάδα.
Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ως φορέας, σύλλογος , εθελοντική ομάδα, δήμος ή  πολίτης μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org

Η 26η Απριλίου είναι μια μέρα χαράς, έμπνευσης, δημιουργίας, γιορτής, το μεγαλύτερο εθελοντικό ραντεβού της χώρας. Δηλώστε συμμετοχή και γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας, κάνοντας την Ελλάδα να ξεχωρίσει διεθνώς!


Δείτε το βίντεο προώθησης της δράσης: https://www.youtube.com/watch?v=K4CJvcdVBLE





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...