Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ. Ανακύκλωση – Αλλάζοντας συμπεριφορές… αλλάζουμε το μέλλον!

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αριδαία, 18/11/2021

Θέμα: Ανακύκλωση – Αλλάζοντας συμπεριφορές… αλλάζουμε το μέλλον!

Μία σημαντική πρωτοβουλία που βάζει τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης στην Αλμωπία, ξεκίνησε από το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αλμωπίας με την διανομή των μπλε κάδων ανακύκλωσης 360L, στα Σχολικά Κτίρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, καθώς και με την ηλεκτρονική αποστολή οπτικοακουστικού υλικού για την ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών, από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.

Βασικός στόχος της δράσης, είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών από μικρή ηλικία στα θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος. Οι πρώτες αντιδράσεις των μαθητών κάθε ηλικίας, αποδεικνύουν ότι η ανακύκλωση ήταν μια διαδικασία που ήταν γνωστή αλλά δεν εφαρμοζόταν.

Ανακύκλωση σημαίνει δίνω ζωή. Έχουμε ξεκινήσει μία δυνατή προσπάθεια να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με οικολογική συνείδηση. Σε αυτήν, τα παιδιά πρέπει να παραδειγματιστούν πρωτίστως από εμάς. Ο προβληματισμός για την δική μας συμπεριφορά στο θέμα «απορρίμματα» και τρόπους πρόληψης για τη μείωσή τους, ξεκινάει πάντα από εμάς τους ενήλικες.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ

Η Έδεσσα & η Ορεινή Πέλλα συμμετέχει στην έκθεση τουρισμού PHILOXENIA 2021 στην Θεσσαλονίκη

 


Έδεσσα  18.11.2021

Η Έδεσσα & η Ορεινή Πέλλα συμμετέχει στην έκθεση τουρισμού PHILOXENIA 2021 στην Θεσσαλονίκη

Επιτυχημένη η πολυθεματική παρουσία της Έδεσσας στην επανεκκίνηση της Διεθνούς Έκθεσης Philoxenia 2021. Στην διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν οι νέες δυνατότητες του προορισμού Έδεσσα και Ορεινή Πέλλα και το πλαίσιο των οργανωμένων αξιοθεάτων της περιοχής. Ο Δήμος Έδεσσας συμμετείχε στην φετινή έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2021 στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης (12-14 Νοεμβρίου) προβάλλοντας μέσα από το τρίπτυχο Φύση-Υγεία-Ευεξία, τον τουρισμό εμπειρίας, τα αξιοθέατα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ορεινής Πέλλας. Η εκθεσιακή συμμετοχή της Έδεσσας οργανώθηκε  μέσα από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας.

H EdessaCityCard - Κάρτα Πόλης Έδεσσας παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή της έκθεσης παρουσία πολλών δημοσιογράφων. Την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, παρουσία της προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας κ.Νατάσας Ιατρίδου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κ.Φίλιππου Γκιούρου. Την Edessa City Card παρουσίασε και ανέλυσε ο Δρ.Ευάγγελος Κυριακού, Υπεύθυνος Τουρισμού.

Αμέσως μετά ακουλούθησε συζήτηση στο περίπτερο της Έδεσσας το οποίο επισκέφθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας κ.Αλέξανδρος Θάνος όπως και η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ.Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η ομάδα της Έδεσσας ανέδειξε όλη την περιοχή και τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες μέσα από τις νέες εμπειρίες και ειδικότερα στο πεδίο του περιβάλλοντος με την παρουσία των κοινόχρηστων ποδηλάτων και του σήματος Bike Friendly Destination, την παρουσία του Κέντρου Φυσικής Ιστορίας στον Υδροβιότοπο Αγρα-Βρυτών-Νησίου και της σύνδεσης αγροδιατροφής-τουρισμού με το μονοπάτι της τομάτας. Το περίπτερο πλαισίωσαν όλες τις ημέρες οι Κατερίνα Δέλλιου από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας, η Ειρήνη Σκούλη, από το Κέντρο Φυσικής Ιστορίας, η Αννα Τζιώγα Ιχθυολόγος από το Ενυδρείο-Ερπετάριο Έδεσσας, ο Γιάννης Θεολόγου, παραγωγός από το Επισκέψιμο Κτήμα Θεολόγου και οι εθελοντές Ιωάννα Αντωνιάδου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και ο Αλέξανδρος Κυριακού από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η προσπάθεια για την προβολή της περιοχής και της στήριξης του τουρισμού είναι συνεχής ...

 

/ Photo & Text : FB Edessa Tourist Information Center

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...