Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΤΟΥ Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"


 Η κλήρωση για το παπάκι του Μ.Σ. Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" ανέδειξε γυναίκα νικήτρια στη χθεσινή δεύτερη ημέρα του πολιτιστικού ανταμώματος 2014.
Πρόκειται για την Ελένη Μούγιου από τους Προμάχους, η οποία με τον τυχερό λαχνό, που έχει το νούμερο 513, το οποίο τράβηξε από την κληρωτίδα ο γουρλής τρομπετίστας του "Μακεδονικού Ήχου" Γιάννης Βέσκος, κέρδισε το εντυπωσιακό μοτοποδήλατο και από σήμερα το έχει στην κατοχή της.













Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2014



Γεύση από αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου στο πολιτιστικό αντάμωμα των Προμάχων.
Η Εύξεινος λέσχη ΣΚΥΔΡΑΣ με μια ανατριχιαστική κυριολεκτικά παράσταση, παρουσίασε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στους επισκέπτες του φεστιβάλ και έκανε πολλούς να ριγήσουν με την αρτιότητα, τόσο των μελωδιών που ακούστηκαν από τους δυο ταλαντούχους νεαρούς οργανοπαίχτες του συλλόγου, όσο και από την επιβλητική και λυγερή κορμοστασιά των χορευτών.

Εντυπωσιακές φορεσιές, τέλειος, εναρμονισμένος συγχρονισμός κινήσεων και μια σπίθα στα μάτια των παιδιών της λέσχης, συνέθεσαν μια αριστουργηματική επίδειξη, αποσπώντας το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων.

Στο τέλος της παράστασης η αντιδήμαρχος Αλμωπίας Δ. Καλδερεμτζή απένειμε τα απαραίτητα αναμνηστικά της εκδήλωσης και δήλωσε ενθουσιασμένη από την επίδειξη των παιδιών της Σκύδρας, όσο και από την τέλεια διοργάνωση του πολιτιστικού ανταμώματος, από τον Μ.Σ. Προμάχων.

Πρόεδρος της Ευξείνου λέσχης Σκύδρας είναι η κυρία Μ. Ξενίδου και χοροδιδάσκαλος ο κύριος Κ. Βασιλειάδης.

Δείτε την συγκινητική είσοδο των παιδιών της Λέσχης πατώντας 
                                                     ΕΔΩ      



























Ο Μ.Σ. ΙΔΑΣ "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2014


Πολυπληθής η συμμετοχή του Μ.Σ. Ίδας «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» στο πολιτιστικό αντάμωμα των Προμάχων.
Με ένα παιδικό και ένα εφηβικό τμήμα, ο σύλλογος του γειτονικού χωριού, έδωσε το στίγμα του στο φεστιβάλ του χωριού και απέδειξε με την τελειότητα των εκτελέσεων των χορών, ότι στον σύλλογο, που προεδρεύει ο Γιάννης Νιβουρλής,  γίνεται μια σωστή και επιμελημένη δουλειά, από τον χοροδιδάσκαλο Στέλιο Σινάπη.
Τα παιδιά-χορευτές του συλλόγου, χωρίς εξεζητημένες φανφάρες και άσκοπες φιγούρες, μετέδωσαν τη γνήσια παράδοση, την πιστή στα αυθεντικά βήματα των προγόνων μας.
Χόρεψαν με περηφάνια και παραστατικότητα, τους ντόπιους χορούς της Μακεδονίας μας, και με τη νεανική τους ορμή, τράβηξαν τα βλέμματα όλων.

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά και οι υπεύθυνοι του συλλόγου της Ίδας καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές που το καταχάρηκαν.

















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...