Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ "ΑΘΩΑ" ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ.


Ελκύεστε από τις φιλικές συσκευασίες καλλυντικών, αποσμητικών, ειδών φροντίδας προσώπου, σώματος ακόμα και παιδιών; Εμπιστεύεστε ονομασίες όπως “Organic”, “Bio”, “Herb” κλπ; Ίσως οι θελκτικές ονομασίες να μην..
αρκούν να πείσουν την πλειοψηφία των καταναλωτών. Όλοι μας σήμερα γνωρίζουμε λίγο – πολύ τους κινδύνους που ελλοχεύουν ακόμα και στις πιό αθώες κρέμες και δεν παρασυρόμαστε από τα διαφημιστικά τερτίπια των εταιρειών.

Όλο και περισσότεροι -ες κοιτάμε πλέον τα συστατικά των προϊόντων για να αποκομίσουμε μια σαφή εντύπωση του τι αγοράζουμε. Εκεί όμως μας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη, αφού
για να κατανοήσουμε όρους όπως “phosphates“ ή “Linoleamide” θα πρέπει να έχουμε διδακτορικό χημικού μηχανικού. Θα παρουσιάσουμε μερικές από τις συνηθισμένες ουσίες που συναντούμε καθημερινά σε ανύποπτα προϊόντα οι οποίες όμως ευθύνονται για σοβαρές σωματικές παθήσεις και καρκινογενέσεις. Η απόφαση, η ευθύνη και οι συνέπειες βαρύνουν εμάς. Στο χέρι μας είναι πάντα με την αποχή μας να υποχρεώσουμε τους κολοσσούς που θησαυρίζουν εις βάρος μας να μας σεβαστούν.

Aluminum = Αλουμίνιο : Μεταλλικό στοιχείο που χρησιμοποιείται στα αντιϊδρωτικά και στα αντισηπτικά. Ορισμένοι επιστήμονες έχουν εξακριβώσει συσχετισμούς ανάμεσα στο αλουμίνιο και στον καρκίνο του στήθους. Η χρήση του στα αντιϊδρωτικά κλείνει τους πόρους του δέρματος αποτρέποντας στις τοξίνες να εκκριθούν. Οι τοξίνες τότε πηγαίνουν στο πιο κοντινό σημείο αποθέματος λίπους : το στήθος. Κάποιες υπόνοιες έχουν συνάμα δημιουργηθεί σχετικά με τις επιπτώσεις του στο Αλτσχάιμερ.
Animal Fat = Ζωικό λίπος : Οι ζωικοί ιστοί είναι φτιαγμένοι από ελαιώδες και ημι – ελαιώδες στερεό που είναι οι αδιάλυτοι εσθέρες της γλυκερίνης και των λιπαρών οξέων. Γενικά ένα από τα κυρίαρχα συστατικά των σαπουνιών, το ζωικό λίπος είναι περιβόητο για την υψηλή του ανασφάλεια, περιέχοντας παρασιτοκτόνα καθώς και για το ότι απομακρύνει το προστατευτικό λιποειδές στρώμα της επιδερμίδας.

Cocamide (DEA, DEA – CETYL phosphates, DEA OLETH – 3 phosphates, Myristamide DEA, Stearamide MEA, Cocamide MEA, Lauramide DEA, Linoleamide MEA, Oleamide DEA, TEA – Lauryl Sulfate): Αυτά τα χημικά συστατικά χρησιμοποιούνται σαν γαλακτωματοποιητές και αφριστικές βάσεις στην πλειοψηφία των προϊόντων φροντίδας σώματος. Παρά το γεγονός ότι ο FDA (το Αμερικάνικο υπουργείο τροφίμων και φαρμάκων) έχει προειδοποιήσει τις βιομηχανίες για τον ενδεχόμενο κίνδυνο από το 1979. Επιπρόσθετα, το 1998 μία μελέτη από NTP (Αμερικάνικο Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα) χαρακτήρισε ως επικίνδυνη τη χρήση τους και καθόρισε επακριβώς τα νιτρικά άλατα και τα nitrosamins, στοιχεία που προκαλούν καρκίνο.

Coal Tar Colours (Χρώματα γαιοανρακόπισσας) (πουλιούνται με τα ονόματα Colors FD&C ή colors D&C) : Ένα κολώδες υλικό με μία πολύπλοκη σύνθεση, που προκύπτει σαν αποτέλεσμα της διύλισης του άνθρακα, και χρησιμοποιείται για να δίνει υφή και χρώμα σε ορισμένα σαμπουάν και επίσης για να μειώνει τη φαγούρα. Μπορεί να περιέχει μία ποικιλία τοξινών (βενζόλη, ξυλόλη, ναφθαλίνη), αναγνωρίζοντας ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, κρίσεις άσθματος, πονοκεφάλους, ναυτία, κόπωση, νευρικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης και καρκίνο.

Collagen = Κολλαγόνο : Προέρχονται από δέρματα ζώων και πόδια κοτόπουλων, τα μόρια του κολλαγόνου είναι πολύ μεγάλα για να διαπεράσουν την επιδερμίδα. Μένουν στην επιφάνεια και αποτρέπουν το δέρμα να αναπνεύσει ελεύθερα.

Imidazolidinyl urea and DM hydantoine (Germall Plus, Germall Imidazolidinyl and Germall II5) : Δύο συντηρητικά που έχουν το κατευναστικό αποτέλεσμα της φορμαλδεΰδης. Φημισμένα για την πρόκληση εκζέματος. Μετά τα parabens (παραβένια) αυτά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συντηρητικά. Είναι πολύ καλά εξακριβωμένο ότι προκαλούν δερματίτιδα (Αμερικάνικη Ακαδημία Δερματολογίας). Υπάρχουν τρία εμπορικά ονόματα αυτών των χημικών προϊόντων : Germall II, Germall II5 και Germall PLUS. Κανένα από αυτά δεν έχει καλή αντιμυκητιακή δράση και πρέπει να συνδυάζεται με άλλα συντηρητικά. Το Germall II5 απελευθερώνει φορμαλδεϋδη σε λιγότερο από 10 οC. Αυτά τα χημικά προϊόντα είναι τοξικά.

DEET : Πλαστικός διαλύτης που χρησιμοποιείται σαν εντομοαπωθητικό. Πολύ ερεθιστικό για το δέρμα. Έχουν διαπιστωθεί θάνατοι από τη χρήση του DEET από το Αμερικάνικο Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Περιβάλλοντος. Τον Δεκέμβριο του 2004 το Υπουργείο Υγείας του Καναδά απέσυρε από τα καταστήματα οποιοδήποτε προϊόν περιείχε περισσότερο από 30% DEET.

Isopropyl Alcohol = Ισοπροπυλοαλκοόλη : Διαλυτικές, διαστρεβλωτικές ιδιότητες, που βρίσκονται στις βαφές μαλλιών, στα λάδια για μασάζ, στις κρέμες χεριών, στις κρέμες για μετά το ξύρισμα, στα αρώματα και σε πολλά άλλα καλλυντικά προϊόντα μεγάλων εταιρειών. Εισπνέοντας ή λαμβάνοντας τον ατμό μπορεί να προκληθεί πονοκέφαλος, τοξίνωση, ναυτία, νάρκωση ή κώμα.

Parabens Παραβένια (methyl, propyl, butyl and ethyl) : Χρησιμοποιούνται για να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μικροβίων και για να επιμηκύνουν τη ζωή των προϊόντων. Ευρέως χρησιμοποιούμενα, ακόμη και αν είναι κοινώς γνωστό ότι είναι τοξικά. Προκαλούν πολλές αλλεργικές αντιδράσεις και δερματικά εξανθήματα. Εξαιρετικά τοξικά.

Mineral Oil = Ορυκτέλαιο : Προέρχεται από το πετρέλαιο και χρησιμοποιείται βιομηχανικά σαν ένα καυστικό υγρό και μηχανέλαιο (λιπαντικό). Σχηματίζει ένα λιπαρό στρώμα στην επιδερμίδα παγιδεύοντας την ενυδάτωση κάτω από το δέρμα και έτσι με αυτό τον τρόπο αποτρέπει το δέρμα να αναπνεύσει. Την ίδια στιγμή σταματάει τις τοξίνες και τις άχρηστες ουσίες να δραπετεύσουν.

Petrolatum and Paraffin Gel (petroleum jelly) = Βαζελίνη (γέλη πετρελαίου) και Γέλη Παραφίνης : Ορυκτέλαιο σε μορφή γέλης. Προκαλεί πολλά προβλήματα στο φωτοευαίσθητο δέρμα (δηλαδή αυξάνει το μέγεθος της καταστροφής που υφίσταται το δέρμα από τον ήλιο). Επίσης τείνει να προκαλεί περισπασμό με τον φυσικό μηχανισμό ενυδάτωσης σώματος οδηγώντας έτσι σε ξηροδερμία. Κάθε πωλούμενο του προϊόν που περιέχει αυτό το χημικό δημιουργεί τις καταστάσεις που ισχυρίζεται ότι απαλλάσσει. Πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν βαζελίνη επειδή είναι εκπληκτικά φθηνή. Σε υψηλό ποσοστό δημιουργεί ακμή.

Propylene Glycol = Προπυλενογλυκόλη : Προέρχεται από πετρέλαιο και βρίσκεται στα αυτόματα φρένα και στους βιομηχανικούς αποψύκτες. Το Έντυπο Δεδομένων με Υλικά Ασφάλειας (Material Safety Data Sheet = MSDS : Χάρτης Χρήσης Προϊόντος) για την προπυλενογλυκόλη συνιστά προφύλαξη στην επαφή της με το δέρμα. Παρ’ όλα αυτά, σπάνια είναι τα καλλυντικά που δεν χρησιμοποιούν αυτή την ουσία σαν ενυδατωτή. Τα αποτελέσματα της προπυλενογλυκόλης στην ανθρώπινη υγεία είναι πολυάριθμα και ανησυχητικά. Μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα, τοξικότητα των αυτιών, καταστροφή των νεφρών και προβλήματα με το συκώτι, σύμφωνα με διάφορες κλινικές μελέτες.

PVP / VA Copolymere (Πολυβινυλοπυρρολιδόνη) : Προέρχεται από πετρέλαιο και χρησιμοποιείται σε σαμπουάν και μαλακτικά. Υπολογίζεται σαν τοξικό εξαιτίας της μοριακής συνεισφοράς του στην απορρόφηση άλλων ξένων σωμάτων στους πνεύμονες ευαίσθητων ανθρώπων.

Λαυρυλοθειϊκό νάτριο – Λαυρυλο – αιθεροθειϊκό νάτριο (Sodium Lauryl Sulphate SLS – Sodium Laureth Sulphate SLES) : Απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται σαν υγραντικά για τα προϊόντα καθαριότητας του πατώματος, που βρίσκονται σε μηχανές και στο Πορτοκαλί αντιδραστήριο (το οποίο εξυπηρετούσε στο να σκοτώνει τη βλάστηση και έτσι έπληξε σε βάθος τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων κατά τη διάρκεια, αλλά και πολύ αργότερα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ). SLS και SLES χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια σαν ερεθιστικές ουσίες ώστε να ελεγχθεί η απαλότητα των προϊόντων. Ωστόσο, το χαμηλό τους κόστος τα κάνει να παρίστανται στην πλειοψηφία των σαμπουάν και άλλων καλλυντικών αφριστικών προϊόντων. Διάφορες μελέτες έχουν υπογραμμίσει τα βλαβερά αποτελέσματα από τη χρήση τους: ουρολοιμώξεις, λοιμώξεις των νεφρών και της χολής, προβλήματα γονιμότητας, ερεθισμό των ματιών, της επιδερμίδας και του κεφαλιού, αλλεργικές αντιδράσεις, κακώσεις του κεφαλιού και πτώση των μαλλιών. Ορισμένες μελέτες έχουν ισχυριστεί ότι τα SLS και SLES είναι καρκινογόνα. 

Stearalkonium Chloride = Χλωριούχο στεατολκώνιο : Ένα χημικό που χρησιμοποιείται σε μαλακτικά, τα οποία ξεμπλέκουν τα μαλλιά και σε κρέμες για την επιδερμίδα. Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Το χλωρίδιο του στεαταλκωνίου αναπτύχθηκε από την υφαντουργία σαν μαλακτικός παράγοντας. Είναι πολύ φθηνότερο και ευκολότερο να περιληφθεί σε μαλακτικά μαλλιών απ’ ότι οι πρωτεΐνες φυτών ή εκχυλισμάτων, που είναι πιο υγιεινά για τα μαλλιά. Πολύ τοξικό.

Synthetic Perfumes = Συνθετικά αρώματα : Ο όρος «άρωμα» στην ετικέτα ενός συμβατικού προϊόντος είναι πολύ παραπλανητικός. Πίσω από αυτή την απλή λέξη κρύβονται 200 χημικά προϊόντα που είναι προκλητικά μη αναφερόμενα. Μερικά προβλήματα που προκαλούν αυτά τα χημικά προϊόντα είναι : πονοκεφάλους, ιλίγγους, υπερ- μελανώσεις, άγριο βήχα, εμετούς και ερεθισμούς της επιδερμίδας.

Talc = Πούδρα : Μία λευκογκρίζα ανόργανη σκόνη που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σαν σκόνη (ταλκ) για τα μωρά και σε αποσμητικά προϊόντα. Χρήση μακράς διάρκειας μπορεί να παράγει τα ίδια αποτελέσματα όπως εκείνα του αμιάντου. Επιπρόσθετα με τις συνέπειες στο αναπνευστικό σύστημα, η πούδρα μπορεί επίσης να προσβάλλει και το αναπαραγωγικό σύστημα.

Triethanolamine = Τριαιθανολαμίνη (ΤΕΑ) : Συχνά χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για να ρυθμίζει το pH
. Η ΤΕΑ προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, περιλαμβάνοντας προβλήματα στα μάτια, ξηρότητα σε μαλλιά και δέρμα, και μπορεί να είναι τοξική αν απορροφάται στο σώμα για μια μεγάλη χρονική περίοδο.

http://anti-aisthitika.blogspot.gr/


ΜΑΚΑΒΡΙΟ: ΞΕΘΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ .(ΦΩΤΟ +18).


Απίστευτο: Ξεθάβουν τους νεκρούς συγγενείς ανά τρία χρόνια!
Υπάρχουν έθιμα και έθιμα περίεργα ανά τον κόσμο. Αυτό όμως ξεπερνά κάθε φαντασία.

Σε ένα χωριό της Ινδονησίας, οι κάτοικοι κάθε τρία χρόνια ξεθάβουν τους νεκρούς συγγενείς και τους αλλάζουν τα ρούχα!
Τα πλένουν, τα σιδερώνουν και προσεκτικά τα τοποθετούν στους σκελετούς…

Ο λόγος που το κάνoυν; Επειδή είναι συγγενείς τους, θέλουν να τους περιποιηθούν!

Δείτε τις ανατριχιαστικές φωτογραφίες που μοιάζουν λες και βγήκαν από θρίλερ…





ΠΗΓΕΣ..
Star.gr
http://periergaa.blogspot.gr

Η ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΤΟΥ...ΘΑΝΑΤΟΥ.


Κανείς δεν θα πίστευε ότι ο τρόπος που γκρεμίστηκαν τα φοβερά τείχη της Ιεριχούς θα μπορούσε να βρει σήμερα εφαρμογή.Και όμως ο Έλληνας ερευνητής Γ. Γκιόλβας · ο εφευρέτης του «Άρτεμις» · ισχυρίζεται ότι ένα τέτοιο τρομερό υπερόπλο έχει ήδη κατασκευαστεί με δικά του σχέδια!
Μπορεί να κάνει σκόνη μια πόλη σε τρία λεπτά με την ακτινοβολία του, της οποίας τα αποτελέσματα δοκίμαζαν πριν λίγα χρόνια · σε ήπια βέβαια μορφή ·

Εφευρέτης του πασίγνωστου «Άρτεμις», πειραματίζεται με τη σύντηξη τουατομικού πυρήνα και μάλιστα στην Ελλάδα…

Φιλο­δοξεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα με όντως ρεαλιστικές και – γιατί όχι; – εφαρμόσιμες ι­δέες. Αυτά και πολλά άλλα ήταν όσα μας είχε πει τότε, συν την εντυπωσιακή δήλωση του ότι σχετίζεται με την μυστήρια «ο­μάδα Ε» και τα υπερόπλα της…

Αυτή τη φορά επανέρχεται και μας περιγράφει μια άλλη του -πράγματι εντυπωσιακή – εφεύ­ρεση. Ο κ. Γκιόλβας ονομάζει αυτή του την ανακάλυψη «Σάλπιγγα του θανάτου»εμπνεόμε­νος από τις βιβλικές σάλπιγγες που αναφέρεται ότι γκρέμισαν τα απόρθητα τείχη της Ιεριχούς!

Πιστεύει μάλιστα ότι και εκείνες λειτούργησαν με βάση την ίδια αρχή της εκμετάλλευσης των υποήχων, αλλά αφήνει για μια άλ­λη φορά την εξήγηση, της ύπαρ­ξης τότε τέτοιας εξελιγμένης τε­χνολογίας…

Το σημαντικό δεν είναι πλέον να πιστέψουμε ή όχι την δυ­νατότητα κατασκευής ενός τέ­τοιου υπερόπλου.

Είναι ότι κά­ποιοι, σύμφωνα με τον κ. Γκιόλ­βα, το έχουν ήδη κατασκευάσει και μάλιστα επειδή το ελληνικό κράτος – για οποιουσδήποτε λόγους – αδιαφόρησε!

Δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει κάποιος, που τουλάχιστον δεν θα προβληματιστεί από τα όσα ακολουθούν παρακάτω. Πιστεύ­ουμε μάλιστα ότι αυτός ο προ­βληματισμός θα ενισχυθεί, όταν διαβαστούν τα περί των γνω­στών προβλημάτων που αντιμε­τώπιζαν πριν λίγα χρόνια οι τηλε­φωνήτριες του ΟΤΕ, προβλήμα­τα τα οποία ο κ. Γκιόλβας ισχυρί­ζεται ότι αυτός έλυσε, στηριζό­μενος στην ίδια αρχή! Αλλά ας αφήσουμε τον ίδιο να μας πει πώς έχουν τα πράγματα:

Το 1970 εργαζόμουν οτο εργαστήριο, πάνω σε έ­να εξαιρετικά ενδιαφέρον αντι­κείμενο: στο πρόγραμμα GG-4, της φωτοδέσμης πλάσματος. Εν τούτοις, κάποιες παράξενες συ­μπτώσεις με έκαναν να διακόψω για λίγο και να στραφώ σε κάτι εξ ίσου ενδιαφέρον επιστημονι­κά, αλλά – μπορώ να πω – συ­ναρπαστικότερο εφ’ όσον τα α­ποτελέσματα του προβλέπονταν άμεσα…

Παρατηρούσα ότι στον συγκε­κριμένο χώρο του εργαστηρίου είχα αρχίσει να αισθάνομαι σω­ματικά άσχημα, δηλαδή ζαλά­δες, πόνους στο στομάχι, ναυτία κλπ. Αυτό συνεχιζόταν επί μήνα και πλέον. Στην αρχή το απέδω­σα σε τυχόν οργανικά αίτια, ώ­σπου μια μέρα παρατήρησα ρωγμές και πτώση σοβάδων στο κτίριο του εργαστηρίου! Σαν α­πό διαίσθηση συνδύασα τα δύο συμβάντα και έτσι αποφάσισα να ερευνήσω το θέμα.

Υποπτευόμουν ότι κάτι έπρεπε να συμ­βαίνει μέσα στο εργαστήριο από κάποια άγνωστη ακτινοβολία.

Συνέπεσε τότε να διαβάσω στη Βίβλο το σχετικό εδάφιο για τις περίφημες Σάλπιγγες που κατέστρεψαν τα ονομαστά τείχη της Ιεριχούς, πάχους επτά μέτρων(!) (Ωσηέ 6-20), εισέβαλαν οι Ισραηλίτες στην πόλη, την κα­τέλαβαν και κατέσφαξαν τους Φιλισταίους (Κρήτες).

Άλλη φορά θα αναπτύξω ποι­ος και πώς – κατά τη γνώμη μου – κατασκεύασε και παρέδωσε στους Ισραηλίτες τις Σάλπιγγες που παρήγαγαν τους καταστρε­πτικούς υποήχους. Γιατί περί αυτού πρόκειται!

Την επόμενη μέρα σταμάτησα τις εργασίες του προγράμματος GG-4 και ασχολήθηκα πλέον με το σοβαρό θέμα εντοπισμού του φαινομένου της περίεργης αδια­θεσίας μου και των ρωγμών στο κτίριο του εργαστηρίου. Πρέπει να σημειώσω ότι στο εργαστή­ριο υπάρχουν πάνω από 60 ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά μηχανήματα και όργανα, τα οποία λειτουρ­γούν και μάλιστα πολλές φορές όλα μαζί.

Τηλεφώνησα σ’ ένα φίλο μου στην Αμερική, ο οποίος εργάζε­ται στην ΝΑΣΑ και του ζήτησα μια συσκευή μετρήσεως των Decibel των ήχων. Όταν σε λί­γες μέρες μου την έστειλε και έβαλα σε λειτουργία όλες τις συσκευές και τα ηλεκτρονικά όργανα του εργαστηρίου με­τρώντας τα Decibel των ήχων, διεπίστωσα με μεγάλη μου α­πογοήτευση ότι από τέτοιας α­πόψεως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, που να δικαιολογεί τα φαινόμενα που παρουσίαζα νταν μέσα στο εργαστήριο.

Απογοητεύτηκα, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Η διαίσθηση μου μου έλεγε να προχωρήσω. Συνέχισα τις έρευνες για το θέμα και μετά από πολλές σκέψεις και με­λέτες διερωτήθηκα μήπως πρό­κειται για υπόηχους. Πώς όμως να τους ανιχνεύσω, δεδομένου ότι κανείς μέχρι τότε επιστήμο­νας δεν είχε ασχοληθεί σε βά­θος με αυτούς και δεν υπήρχε πουθενά στον κόσμο σχετική ε­πιστημονική μελέτη, ούτε είχε εκδοθεί κάποιο βιβλίο για το θέ­μα;

Αφού επιβάλονταν οπωσδήπο­τε να λύσω το πρόβλημα – είμαι πολύ πείσμων σε τέτοιες περι­πτώσεις – αποφάσισα να κατα­σκευάσω εγώ το κατάλληλο ηλε­κτρονικό όργανο που θα με­τρούσε την ακτινοβολία των υποήχων, για να διαπιστώσω αν από αυτούς προέρχεται το φαι­νόμενο των ρωγμών, της αδια­θεσίας μου κτλ.

Αποσυναρμολόγησα λοιπόν την συσκευή που μου έστειλε ο φίλος από τη ΝΑ8Α, την μελέτη­σα λεπτομερώς και βάσει αυτής κατασκεύασα τον δικό μου εντοπιστή υποήχων πλέον. Και πράγ­ματι είχα δίκιο. Αμέσως εντόπι­σα το σημείο που παρήγαγε τα υποηχητικά κύματα χαμηλής συ­χνότητας, τα οποία ανέπτυσαν ι­σχύ 1250 \Λ/ΑΤΤ και εξέπεμπαν ακτινοβολία συχνότητας κάτω των 4,3 ΗΕRΤΖ.

Ήταν λοιπόν επόμενο με τέ­τοια ακτινοβολία να μου δημι­ουργούνται οι σωματικές διατα­ραχές και να ραγίζουν οι τοίχοι. Μοιάζει πίστευτο, αλλά αν δεν ανεκάλυπτα εγκαίρως το φαινό­μενο αυτό, υπήρχε περίπτωση να θαφτώ κάτω από τα ερείπια του εργαστηρίου, δεδομένου ότι οι υπόηχοι παράγουν “σκληρές” παλμικές δονήσεις στην ατμό­σφαιρα και διασπούν τα μόρια της ύλης και κυρίως το σκυρό­δεμα που είναι χτισμένα τα κτί­ρια. Επιπλέον καθώς επιδρούν στον εγκέφαλο μέσω των παλμικών δονήσεων και των πιέσεων της ατμόσφαιρας, προκαλούν τραύμα στο νευρικό σύστημα, ναυτία, κοκκίνισμα του δέρμα­τος, ισχυρούς πονοκεφάλους και γενικά σωματική κατάπτωση. Αυτά τα φαινόμενα υφίσταντο άλλωστε επί χρόνια από την συ­γκεκριμένη αιτία οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ! Επίσης, όπως κατέλη­ξαν οι σύγχρονες πλέον έρευ­νες, οι γυναίκες που εκτίθενται στην ακτινοβολία αυτή προσβά-λονται πλήρως από στείρωση. Τέλος, λίγο ισχυρότερη τέτοια ακτινοβολία επιφέρει τον θάνα­το!

Οταν κατάλαβα ότι ήξερα αρκετά για τη φύση των υ­ποήχων, αποφάσισα να εκμεταλ­λευτώ τις ιδιότητες τους και να θέσω τα αποτελέσματα των με­λετών μου στη διάθεση της Ελλάδας. Ύστερα από επιστα­μένα και εκτεταμένα πειράματα πάνω στο θέμα και τις μελέτες εκμετάλευοης της ακτινοβολίας αυτής, εκπόνησα σχέδια και περιγραφές, τα κατέθεσα στο αρ­μόδιο Υπουργείο στις 20/11/70 και έλαβα το υπ’ αριθμόν 41297 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Πριν ό­μως πάρω το δίπλωμα, τα σχέ­δια και η μελέτη γενικά εξετά­στηκαν από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ό­πως ορίζει ο νόμος. Αυτό συμ­βαίνει πάντα όταν οι εφευρέσεις αφορούν την Εθνική Άμυνα της χώρας. Αν διαπιστωθεί κάποιο ενδιαφέρον δεσμεύονται από το Υπουργείο Αμυνας, ως άκρως α­πόρρητες για να χρησιμοποιη­θούν από το στρατό.

Προς μεγάλη μου όμως έκ­πληξη, η ειδική αυτή επιτροπή έ­δωσε τη συγκατάθεση στο Υπουργείο να μου δώσει ελεύ­θερα το δίπλωμα ευρεσιτεχνείας, παρόλο που διαπίστωσαν ότι εγώ, για λόγους ασφαλείας του απορρήτου των σχεδίων, τα κα­τέθεσα στο Υπουργείο (με πρα­κτικό μυστικότητας για ένα χρό­νο) για να πάρω μόνο την προτεραιότητα της εφευρέσεως μου.!



Μετά, εφόσον το Υπουργείο Άμυνας δεν θεωρούσε την πατέ­ντα απαραίτητη για την άμυνα της χώρας, τότε μόνον θα ζη­τούσα το δίπλωμα ώστε να έχω το δικαίωμα να πωλήσω την πα­τέντα στο εξωτερικό ή στο εσω­τερικό. Πράγμα που βέβαια, τε­λικά συνέβη… Νομίζω έκτοτε, ότι σ’ αυτές τις ειδικές επιτροπές θα έπρεπε να συμμετέχουν ικανοί ε­πιστήμονες για να μη διαφεύ­γουν στο εξωτερικό αξιόλογες μελέτες που αφορούν τουλάχι­στον την άμυνα της χώρας.
Πεπεισμένος για τις δυνατότη­τες της εφεύρεσης, στράφηκα στο εξωτερικό. Σε κάποια χώρα της Ευρώπης είχα έναν συνερ­γάτη και φίλο, υπέργηρο καθη­γητή της Ραδιοακουστικής ο ο­ποίος διεύθυνε το Ινστιτούτο Ερευνών του κράτους αυτού. Ο ίδιος μάλιστα ήταν πάρα πολύ φιλέλληνας, με αγαπούσε σαν παιδί του και ευχόταν να είχε γεννηθεί Έλληνας…

Πήγα και τον επισκέφθηκα ό­πως έκανα σχεδόν κάθε χρόνο για επιστημονική συνεργασία και του μίλησα για το «ηχητικόκανό­νι». Ενθουσιάστηκε πάρα πολύ με την καινοτομία αυτή και με παρακάλεσε να παραχωρήσω την πατέντα στη χώρα του. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήμουν διστακτικός. Για όλους όμως τους παραπάνω λόγους και ε­πειδή του είχα μεγάλη υποχρέω­ση από την επιστημονική συνερ­γασία μας, του παρέδωσα τα σχέδια και την μελέτη του ηχητι­κούκανονιούκαι έφυγα.

Μετά από 50 ημέρες περίπου με κάλεσαν στην Πρεσβεία αυ­τής της χώρας και μου παράδω­σαν ένα τσεκ 2.500.000 δραχ­μών. Υπέγραψα ορισμένα χαρτιά καθώς και μια «δήλωση τιμής», να μην αποκαλύψω ποτέ σε ποιο κράτος παραχώρησα την πατέ­ντα αυτή.

Ύστερα από έξι μήνες περί­που κατασκεύασαν ένα από τα τρομερότερα μυστικά όπλα, ένα κανόνι οκτώ μέτρων μήκους, το οποίο μπορεί με ένα πάτημα ε­νός διακόπτη να κόψει στα δύο ένα ολόκληρο αεροπλανοφόρο!

Για τα σχετικά πειράματα ίδρυ­σαν μια ολόκληρη μεταλλική «πό­λη», εκατό χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένη περιοχή και κα­τασκεύασαν τα εργαστήρια δοκι­μής του κανονιού, δεδομένου ότι οι παλμικές δονήσεις της ατμό­σφαιρας προκαλούν τη διάλυση της δομής της ύλης, με αποτέλε­σμα να καταρρέουν τα μέγαρα σαν χάρτινοι πύργοι εντός τριών λεπτών της ώρας (όπως συνέβη πριν τέσσερα χρόνια με το μέγα­ρο του αρχιτέκτονα κ. Ρωμαίου στη Λεωφόρο Κηφισίας)! Επίσης αναγκάστηκαν να φτιάξουν και ειδικές στολές για τους επιστή­μονες.

Όμως η εν λόγω εφεύρεση δεν είχε μόνο πολεμικές εφαρ­μογές. Όπως κάθε επιστημονική ανακάλυψη, μπορεί να βοηθήσει ή να καταστρέψει… Έτσι χρησι­μοποίησαν την μέθοδο μου αυτή και κατασκεύασαν ιατρικές συ­σκευές, οι οποίες διαλύουν με υποήχους τους λίθους των νε­φρών και της χολής και σε πολ­λές άλλες εφαρμογές χρήσιμες για την ανθρωπότητα.

Οι επιπτώσεις και οι αλλαγές που έχουν ήδη επέλθη στην στρατηγική από την παραπάνω εφαρμογή, είναι φοβερές! Όταν θελήσει ένα κράτος να βλάψει έ­να άλλο χωρ/ς πόλεμο, μπορεί να βάλει μυστικά στις μεγαλύτε­ρες πόλεις, ένα ή δύο ηχητικά κανόνια τοποθετώντας τα σε κατάλληλες θέσεις δύο χιλιόμετρα από το κέντρο τους, σε ένα χω­ράφι π.χ. κάτω από ένα αντίσκη­νο και να τα θέσει σε λειτουργία για μισή ώρα. θα δει κανείς τότε τα κτίρια να γίνονται σωροί σκό­νης και τους ανθρώπους, όσοι γλυτώσουν, να είναι ζωντανά πτώματα που δεν θα είναι σε θέ­ση να αμυνθούν! Έτσι όσο οχυ­ρωμένη και αν είναι η πόλη ο ε­χθρός θα την καταλάβει χωρίς να «ακουστεί» ούτε μία πιστολιά.

Το τρομερό αυτό λοιπόν όπλο σαν πατριώτης το πρόσφερα στην Ελλάδα, το απόρριψαν -χαρακτηρισμένο από την επιτρο­πή του ΓΕΣ «ως μη ενδιαφέρον δια τας Ενόπλους Δυνάμεις μας» – με αποτέλεσμα να εξυπη­ρετεί σήμερα άλλες Ένοπλες Δυνάμεις…

Πιστεύω ότι αυτό δεν συνέβη μόνο στην περίπτωση της παρού­σας πατέντας, αλλά συμβαίνει σε πολλές ελληνικές πατέντες-καινοτομίες. Οι κρατικοί μηχανισμοί που τις αξιολογούν, επειδή δεν είναι σε θέση να τις μελετήσουν, τις απορρίπτουν με αποτέλεσμα να τις χρησιμοποιούν οι ξένοι, που τις αγοράζουν αργότερα, εις βάρος της χώρας μας.

Ασφαλώς, πολλές από τις αι­τίες αυτής της κατάστασης που συνεχίζεται, πρέπει να αναζητηθούν και στην πολιτική ψηφοθηρίας των κομμάτων, που διορίζουν ακατάλληλους ανθρώπους σε λάθος θέσεις…



Μια ακόμη αιτία έντονου προβληματισμού σχετι­κά με τις επιπτώσεις των υποήχων στον άνθρω­πο, αποτελεί η γνωστή περίπτωση των τηλεφωνητριών, του ΟΤΕ, που λιποθυμούσαν κατά συρροή πριν δεκα πέντε χρόνια στο κτίριο της οδού Πατησίων.

Ο κ. Γκιόλβας ισχυρίζεται ότι αυτός απάλαξε τον Οργανισμό από αυτό το πρόβλημα και παράλληλα εκ­φράζει τα παράπονα του, γιατί ο ΟΤΕ δεν κράτησε τη «συμφωνία κυρίων» που είχε συνάψει.

Συγκεκριμένα – και σύμφωνα πάντα με τον κ. Γκιόλ­βα – το Νοέμβριο του 1978 ο τότε Υφυπουργός Συγκοινωνιών κ. Μούτσιος, κάλεσε στο γραφείο του τον Έλληνα ερευνητή και παρουσία της διοίκησης του ΟΤΕ κκ. Σέκερη, Ανδρειωμένου και Μουστάκα, του ανέθεσε να ερευνήσει το πιο πάνω πρόβλημα.

Πράγματι μετά από τις επιτόπιες έρευνες και μετρή­σεις η αιτία εντοπίστηκε, εκεί που είχαν αποτύχει δεκά­δες επιστημόνων Ελλήνων και ξένων επί δύο σχεδόν δεκαετίες! Ακολούθησε επιστολή του κ. Γκιόλβα, που γνωστοποιούσε στον ΟΤΕ ότι αναλάμβανε υπεύθυνα τη λύση του προβλήματος και ζητούσε γι’ αυτό 25.000.000 δραχμές, που ήταν η αμοιβή του και το κόστος των υλι­κών που θα χρησιμοποιούσε. Ο διοικητής του ΟΤΕ του ζήτησε να συνεχίσει την εργασία και για το θέμα της α­μοιβής θα συνενοηθει με τον Υφυπουργό.

Κατόπιν αυτής της «προφορικής» εντολής και δεδο­μένου ότι είχαν ήδη εντοπιστεί οι πηγές των υποήχων που προκαλούσαν το φαινόμενο, ακολούθησε νέα σύ­σκεψη στην οποία ο κ. Γκιόλβας ανέπτυξε ότι οι αιτίες του προβλήματος δεν ήταν ούτε ο θόρυβος, ούτε ο κλιματισμός, ούτε τα ψυχολογικά προβλήματα των εργα­ζομένων…

Υπό την πίεση της όξυνσης του φαινομένου, του ζη­τήθηκε να αποκαλύψει το μυστικό» με την υπόσχεση ότι δεν θα μάθαινε κανείς τίποτε, εκτός των τριών πα­ρευρισκομένων.

Ο μοναδικός όρος που τέθηκε από τον κ. Γκιόλβα που τελικά δέχθηκε να αποκαλύψει την αιτία του φαι­νομένου, ήταν μια δοκιμαστική περίοδος τριών μηνών για να διαπιστωθεί αν πράγματι ή λύση ήταν η ενδε­δειγμένη. Μετά θα έπρεπε να του καταβληθεί η ζητού­μενη αμοιβή.

Η αιτία εξουδετερώθηκε και μέχρι σήμερα δεν εκ­δηλώθηκε ξανά παρόμοια σύμπτωμα! Μετά την παρέ­λευση ενός ολόκληρου χρόνου, ο κ. Γκιόλβας επικοι­νώνησε με τον κ. Σέκερη για την καταβολή του εγκρι­θέντος ποσού. Του ζητήθηκε μια επί πλέον παράταση χρόνου για να επιβεβαιώσουν πλήρως την επιτυχία της λύσης.

Αυτή η ανταλλαγή τηλεφωνημάτων συνεχίστηκε μέ­χρι τις εκλογές του 81, οπότε ήλθε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Όπως ήταν φυσικό η νέα διοίκηση επικαλέ­στηκε την έλλειψη εγγράφων στοιχείων, τα οποία θα την βοηθούσαν να διεκπεραιώσει την πληρωμή. Έκτο­τε ο κ. Γκιόλβας έχει επισκεφθεί πολλές φορές τον ΟΤΕ και όποτε περνά από τους θαλάμους των τηλε­φωνητριών, γίνεται αντικείμενο θερμών ευχαριστιών. Πέρα από αυτές όμως, ο ίδιος ισχυρίζεταιι ότι δεν του έχουν καταβληθεί ούτε τα έξοδα που έκανε απασχο­λούμενος ένα μήνα μ’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα!

περιοδικό τρίτο μάτι
Από το pentapostagma



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ.



Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά..

ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού... 
Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη». 



Παραδείγματα: 
AFTER = Από το ομηρικό αυτάρ= μετά. Ο Όμηρος λέει: "θα σας διηγηθώ τι έγινε αυτάρ". 
AMEN = λατινικά: amen. Το γνωστό αμήν προέρχεται από το αρχαιότατο ή μήν = αληθώς, (Ιλιάδα Ομήρου β291-301), ημέν. Η εξέλιξη του ημέν είναι το σημερινό αμέ! 
BANK = λατινικά pango από το παγιώ, πήγνυμι. Οι τράπεζες πήραν την ονομασία τους από τα πρώτα 'τραπέζια' (πάγκους) της αγοράς... 

BAR = λατινικά: barra από το μάρα = εργαλείο σιδηρουργού. 
BOSS = από το πόσσις = ο αφέντης του σπιτιού. 
BRAVO = λατινικό, από το βραβείο. 
BROTHER = λατινικά frater από το φράτωρ. 
CARE = από το καρέζω. 
COLONIE από το κολώνεια = αποικιακή πόλη. 
DAY = Οι Κρητικοί έλεγαν την ημέρα 'δία'. Και: ευδιάθετος = είναι σε καλή μέρα. 
DISASTER = από το δυσοίωνος + αστήρ 
DOLLAR = από το τάλλαρον = καλάθι που χρησίμευε ως μονάδα μέτρησης στις ανταλλαγές. π.χ. «δώσε μου 5 τάλλαρα σιτάρι». Παράγωγο είναι το τάλληρο, αλλά και το τελλάρo! 
DOUBLE = από το διπλούς - διπλός. 
EXIST = λατινικά ex+sisto από το έξ+ίστημι= εξέχω, προέχω. 
EXIT = από το έξιτε = εξέλθετε 
EYES = από το φάεα = μάτια. 
FATHER = από το πάτερ (πατήρ). 
FLOWER = λατινικά flos από το φλόος. 
FRAPPER = από το φραγκικό hrappan που προέρχεται από το (F)ραπίζω = κτυπώ (F= δίγαμμα). 
GLAMO UR = λατινικό gramo ur από το γραμμάριο. Οι μάγοι παρασκεύαζαν τις συνταγές τους με συστατικά μετρημένα σε γραμμάρια και επειδή η όλη διαδικασία ήταν γοητευτική και με κύρος, το gramo ur -glamou r , πήρε την σημερινή έννοια. 
HEART, CORE = από το κέαρ = καρδιά. 
HUMOR = από το χυμόρ = χυμός (Στην ευβοϊκή διάλεκτο, όπως αναφέρεται και στον Κρατύλο του Πλάτωνος, το τελικό 'ς' προφέρεται ως 'ρ'. Π.χ. σκληρότηρ αντί σκληρότης). 
I = από το εγώ ή ίω, όπως είναι στην βοιωτική διάλεκτο. 
ILLUSION = από το λίζει = παίζει. 
ΙS = από το είς. 
KARAT = εκ του κεράτιον, (μικρό κέρας για τη στάθμιση βάρους). 
KISS ME = εκ του κύσον με = φίλησέ με ( ...;είπε ο Οδυσσέας στην Πηνελόπη). 
LORD = εκ του λάρς. Οι Πελασγικές Ακροπόλεις ονομάζονταν Λάρισσες και ο διοικητής τους λάρς ή λαέρτης. Όπως: Λαέρτης - πατέρας του Οδυσσέα). 
LOVE = λατινικό: love από το 'λάFω'. Το δίγαμμα (F) γίνεται 'αυ' και 'λάF ω ' σημαίνει "θέλω πολύ". 
MARMELADE = λατινικά melimelum από το μελίμηλον = κυδώνι. 
MATRIX = από το μήτρα. 
MATURITY = λατινικά: maturus από το μαδαρός= υγρός. 
MAXIMUM = λατινικά: maximum από το μέγιστος. 
MAYONNAISE = από την πόλη Mayon, που πήρε το όνομά της από το Μάχων = ελληνικό όνομα και αδελφός του Αννίβα. 
ME = από το με. 
MEDICINE = λατινικά :medeor από το μέδομαι, μήδομαι = σκέπτομαι, πράττω επιδέξια. Και μέδω = φροντίζω, μεδέων = προστάτης. 
MENACE = από το μήνις. 
MENTOR = από το μέντωρ. 
MINE = από το Μινώαι (= λιμάνια του Μίνωα, όπου γινόταν εμπόριο μεταλλευμάτων. «Κρητών λιμένες, Μίνωαι καλούμεναι». (Διοδ.Σικελ.Ε'84,2). 
MINOR = λατινικά: minor από το μινύς = μικρός. Στα επίσημα γεύματα είχαν το μινύθες γραμμάτιον, ένα μικρό κείμενο στο οποίο αναγραφόταν τι περιελάμβανε το γεύμα. Παράγωγο το ...; menu! 
MODEL = από το μήδος= σχέδιο (η ίδια ρίζα με τη μόδα (= moda ). 
MOKE = από το μώκος = αυτός που χλευάζει. 
MONEY = λατινικό: moneta από το μονία = μόνη επωνυμία της Θεάς Ήρας: Ηραμονία. Στο προαύλιο του ναού της Θεάς στη Ρώμη ήταν το νομισματοκοπείο και τα νομίσματα έφεραν την παράστασή της, (monetae). 
MOTHER = από το μάτηρ, μήτηρ. 
MOVE = από το ομηρικό αμείβου = κουνήσου! 
MOW = από το αμάω = θερίζω. 
NIGHT = από το νύχτα. 
NO = λατινικό: non, ne εκ του εκ του νη: αρνητικό μόριο ("νέ τρώει, νέ πίνει"), ή ( νηπενθής = απενθής, νηνεμία = έλλειψη ανέμου. 
PAUSE = από το παύση. 
RESISTANCE = από το ρά + ίστημι. 
RESTAURANT = από το ρά + ίσταμαι = έφαγα και στηλώθηκα. 
RESTORATION = λατινικά restauro από το ρά+ίστημι, όπου το ρά δείχνει συνάρτηση, ακολουθία, π.χ. ρά-θυμος, και ίστημι = στήνομαι. 
SERPENT = λατινικά serpo από το έρπω (ερπετό). H δασεία (') προφέρεται ως σ = σερπετό. 
SEX = από το έξις. Η λέξη δασύνεται και η δασεία μετατρέπεται σε σίγμα και = s + έξις. 
SIMPLE = από το απλούς (η λέξη δασύνεται). 
SPACE = από το σπίζω = εκτείνω διαρκώς. 
SPONSOR από το σπένδω = προσφέρω ( σπονδή). 
TRANSFER από το τρύω (διαπερνώ) + φέρω. Transatlantic = διαπερνώ τον Ατλαντικό. 
TURBO = από το τύρβη = κυκλική ταραχώδης κίνηση. 
YES = από το γέ = βεβαίως. 
WATER = από το Ύδωρ (νερό), με το δ να μετατρέπεται σε τ. 
Eργασία βασισμένη σε Μελέτη της ομογενούς καθηγήτριας Αναστασίας Γονέου , Με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών»



ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ".


Τι σημαίνει Ειδικές Οικονομικές Ζωνες;
Ειδική οικονομική ζώνη είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή η οποία θα έχει παραχωρηθεί-πουληθει σε πολυεθνικές και επιχειρηματίες και η οποία θα βρίσκεται σε καταθέσεως προβιομηχανικής επανάστασης.

Οι επενδυτές θα έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν επί των μέσων των υλικών των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.


Είναι προφανές ότι η εγκαθίδρυση τέτοιων περιοχών αρχικά θα γίνει με δόξες και τιμές καθώς θα υπόσχεται ανάπτυξη και δουλειές. Είναι όμως εξίσου προφανές και αν κάποια κυβέρνηση τολμήσει να ζητήσει κάτι από τους φεουδάρχες θα την απειλήσουν με αποχώρηση και μαζική ανεργία.


Έτσι πολύ σύντομα κανείς κρατικός λειτουργός η φορέας έλεγχου δεν θα τολμά να εισέλθει στα ενδότερα η έστω να αγγίξει κάποιον επιχειρηματία. Σύντομα η περιοχή θα καταλήξει να βρίσκεται σε καθεστώς φεουδαρχίας


Μια περιοχή έξω από την ανθρωπινή και την ευρωπαϊκή ιστορία. Μια περιοχή σφήνα από άλλο αιώνα


Βεβαίως εκεί θα είναι όλοι μαζεμένοι οι φεουδάρχες και τους σφάζεις εύκολα σε ένα απόγευμα αλλά αυτό είναι μόνο μια πιθανότητα…



ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ...ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ!


Στείρωση στα κορίτσια και... οι μάσκες πέφτουν! Ή αλλιώς

"Δείξε μου το ο φίλο σου να σου πω ποιος είσαι", λέει ο σοφός λαός. Και στην περίπτωση Ομπάμα, καταλάβαμε αμέσως ποιος είναι μόλις έκανε σύμβουλο του στην κυβέρνηση τον Τζων Χόλντριν. Τον 'Τσάρο της Επιστήμης', όμως τον ονομάζει, χαρακτηρισμός ίσως λιγότερο λατρευτικός από εκείνον του Ροκφέλερ, 'Ο άνθρωπος που περπατάει πάνω στο νερό'... Και ποιος είναι αυτός ο Χόλντριν; Ο συγγραφέας του Ecoscience, ενός βιβλίου πολυσέλιδου, γραμμένο στην δεκαετία του '70, που θα το ζήλευε ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ.

Γιατί όσα δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει εκείνος, ο 'Τσάρος' τα ολοκληρώνει, προτείνοντας τρόπους και μεθόδους αποπληθυσμού, στο όνομα -ΠΑΝΤΑ- της διάσωσης του πλανήτη! Κι έτσι όσα προγράμματα γεωμηχανικής και αποπληθυσμού δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει στην συνεργασία του με τον Μπιλ Κλίντον, έρχεται τώρα με τον Ομπάμα, και μέσω του προγράμματος Obamacare, να κάνει τα σχέδια του πράξη.

Οι μάσκες πέφτουν

Φαίνεται ότι το εμβόλιο των κοριτσιών για τον καρκίνο της μήτρας δεν πάει όσο καλά το περίμεναν. To Gardasil, που υποτίθεται θα προστάτευε έναντι του ιού HPV, εκτός από τις απίστευτες νευρολογικές παρενέργειες που επιφέρει, πολλές φορές και τον θάνατο, θεωρήθηκε ακόμα ύποπτο για μια 'παρενέργεια' που επιφέρει στειρότητα. Έτσι άρχισε η ενημέρωση του κοινού και ο περισσότερος κόσμος αρνείται να το δοκιμάσει στα κορίτσα του. Γι' αυτό πέαρασαν στο Plan B. Κι εδώ οι μάσκες πέφτουν και βλέπουμε τα τρομακτικά πρόσωπα. Η 'δωρεάν' φροντίδα του Ομπάμα, από 1ης Αυγούστου, περιλαμβάνει προγράμματα στείρωσης σε κορίτσια 15 ετών χωρίς καμία γονική συναίνεση! Οι έφηβες, με την όση πείρα και μυαλό διαθέτουν σ' αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής τους, μπορούν να πάρουν μια τόσο σοβαρή απόφαση και απολύτως μη αναστρέψιμη, που αφορά στο μέλλον τους ως άτομα και ως μέλη ενός συνόλου. Και την διαολόσταλτη αυτήν ιδέα - και άλλες πολλές - θα την βρείτε στο Ecoscience του Χόλντριν, της δεκαετίας του '70, μιας δεκαετίας που στήθηκαν και οργανώθηκαν τα μεγάλα κόλπα: 'Μείωση και Έλεγχος του πληθυσμού', καθώς και η απάτη της 'Κλιματικής Αλλαγής'.

Στην Αμερική του Ομπάμα, πρέπει να είσαι 16 για να πιάσεις τιμόνι, 18 για να ψηφίσεις, 21 για να πιείς αλκοόλ, αλλά... μόλις 15 για να αποφασίσεις αν θες παιδιά σε μια περίοδο που οι ορμόνες σου τρελαίνονται και οι πρώτοι εφηβικοί έρωτες χτυπούν την πόρτα της ζωής σου. Σατανικές αποφάσεις, από σατανικά μυαλά. Ένα μόνο έχουμε να πούμε ακόμα. Ότι αυτό που στην αρχή ξεκινάει σαν οικειοθελής απόφαση, στο τέλος καταλήγει σαν νόμος. Το γράφει στο βιβλίο του ο Χόλντριν, κι αυτό έγινε ήδη και στην Κίνα. Στην Ινδία χαρίζουν αυτοκίνητα στους φτωχούς που οικειοθελώς προσφέρονται στη στείρωση.

Κι ενώ ο αριθμός του δυτικού πληθυσμού μειώνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια, στην Αφρική Ο Μπιλ Γκέιτς εμβολιάζει τα παιδιά υπό την απειλή όπλων για 'έλεγχο πληθυσμού', τα τσιράκια της παγκόσμιας ελίτ συνεχίζουν τη βρώμικη προπαγάνδα τους για δήθεν υπερπληθυσμό πάνω στη γη. Κι αναρωτιόμαστε... τα νούμερα που παρουσιάζουν μήπως είναι κι αυτά παρόμοια μ' εκείνα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; Μια φούσκα και μισή, δηλαδή...





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: ΤΟ ΣΥΚΟ.


Διατροφή: Φάρμακα της φύσης - Το σύκο
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει για το σύκο, το οποίο αποτελεί σημαντικό φάρμακο της φύσης.
Το σύκο καταναλώνεται κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Περιέχει βιταμίνες Α, C, χλώριο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο.

Πρόκειται για ένα φρούτο που είναι ήδη γνωστό και αγαπημένο από την αρχαιότητα. Όπως είναι ευρέως γνωστό, η λέξη «συκοφάντης» χαρακτήριζε όλους εκείνους που πρόδιδαν όσους εξήγαγαν κρυφά σύκα από την Αττική. Τα αττικά σύκα ήταν τα πιο νόστιμα στο είδος τους, ωστόσο απαγορευόταν η εξαγωγή τους λόγω περιορισμένης παραγωγής τους.

Επίσης, στην αρχαιότητα υπήρχε η πεποίθηση πως η συκιά αλλάζει την κατεύθυνση του κεραυνού.

Οι ιδιότητες του είναι κυρίως μαλακτικές και καθαρτικές.

Το αφέψημά του θεραπεύει τα κρυολογήματα, τη φαρυγγίτιδα, την ουλίτιδα, την κυστίτιδα και την πλευρίτιδα.

Το γάλα της συκιάς μαραίνει τις μυρμηγκιές, τους κάλους και γενικά καυτηριάζει τα σπυράκια.

Επίσης, εισπνέοντας τη σκόνη από ξερά φύλλα συκιάς από την μύτη σταματάει η ρινορραγία.

Τέλος, σε περίπτωση που έχουμε διάρροια βράζουμε φύλλα συκιάς και δυόσμο και στη συνέχεια πίνουμε το ζωμό.



ΠΥΓΜΗ.gr με πληροφορίες από: 1)Μαρία Μπρετίχιν, «Οδηγός Βοτάνων, 2) Θεόφραστος, «Φυτολογικό Λεξικό»

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ.


ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ
Έθαβαν οι γέροι τους νέους τους
Κι όταν θα πέθαιναν αυτοί δεν θα έμενε κανείς να τους θάψει
Σαν το κατάλαβαν
Πως άταφοι θα έμεναν
Άρχισαν να μπαίνουν μόνοι τους στους τάφους
Και να σκεπάζονται με χώμα
Όσο καλύτερα μπορούσαν
Μη σας φαίνεται παράξενο
Έτσι γινόταν από πάντα στους πολέμους.


Όμως αυτός ο πόλεμος είναι διαφορετικός. Ζουν οι νέοι. Μόνο που λείπουν. Άλλοι φεύγοντας μακριά, άλλοι πιάνοντας μια γωνιά να σκύψουν στους καημούς τους κι άλλοι που χαμένοι στο λαβύρινθο με τις αγωνίες τους βαφτίστηκαν «καταθλιπτικοί». «Ψυχικά ασθενείς».


Αν και κάποτε, θα πρέπει να το δούμε κι αυτό. Να εντάξουμε τη μοιρολατρία και την αδιαφορία στις ψυχικές νόσους. Αυτή η ακινησία, αυτή η απουσία έστω της παραμικρής αντίδρασης, δεν είναι έργο τέχνης. Δε γίναμε αγάλματα. Είναι ασθένεια. Paranormal που θα έλεγε και κάποιος μελετητής.


Σκοτώνουν τους ανθρώπους όταν γεράσουν. Είναι «βάρος στην οικονομική πολιτική». Στην «προσπάθεια για ανάπτυξη». Είναι «άχρηστοι». Τους δολοφονούν πυροβολώντας τους μ’ ένα μέτρο στο κεφάλι. Ένα μέτρο που τους κόβει τη σύνταξη, ένα που τους κόβει τα φάρμακα, ένα που τους αφαιρεί το δικαίωμα να νοσηλευτούν.


Κάποιοι γέροι δε χρειάζονται να περιμένουν άλλα μέτρα να τους πυροβολήσουν στο κεφάλι. Τι είναι άλλωστε η καρδιά και ο εγκέφαλος; Ένα λίγο πιο ισχυρό «δεν αντέχω» από το συνηθισμένο και μπορούν να σβήσουν μόνα τους. Μια σύνταξη λιγότερη, μια ακόμη κυβερνητική επιτυχία.


Συγχωρέστε με, αλλά θεωρώ τους γέρους πιο σημαντικούς από διάφορα «ιερά και όσια» αυτής της πατρίδας που γέρασε κι έρχεται η σειρά της να πυροβοληθεί μ’ ένα ξεπούλημα. Δε θα ξεμπερδέψω με ευκολάκια του στυλ «καλά να πάθουν γιατί ψήφισαν συντηρητικά». Είναι οι γέροι μου ό,τι κι αν ψήφισαν. Τέτοιου είδους αφορισμοί και γενικεύσεις δε δείχνουν τίποτε άλλο από τον έρποντα κοινωνικό φασισμό μιας άλλης πλευράς.


Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ το ίδιο την εθνική αποκτήνωση με την εθνική προδοσία. Το γράφω μήπως και το κατανοήσουν διάφοροι εθνολάτρες της πολιτικής και της εκκλησίας. Προδότες είστε και δολοφόνοι. Κι εμείς οι υπόλοιποι άβουλοι. Αγάλματα. Πόλεμο έχουμε. Μαχητές δεν έχουμε. Μας σκοτώνουν τους γέρους. Αν δε σε νοιάζει, ήδη γέρασες πολύ.


ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.


Η σκοτεινή πλευρά των Παραολυμπιακών Αγώνων αποκαλύπτεται
 Ένα ρεπορτάζ του ΒΒC αποκαλύπτει την πρακτική «boosting» που χρησιμοποιούν αθλητές πριν τους αγώνες

Σύμφωνα με ρεπορταζ του BBC ένας στους τρεις αθλητές των Παραολυμπιακών αυτοτραυματίζονται προκειμένου να προκαλέσουν αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής συχνότητας πριν από τους αγώνες. Αρκετοί από τους αθλητές παραδέχονται ότι αυτοτραυματίζονται για να προκαλέσουν αύξηση της πίεσης, με μια πρακτική γνωστή ως "boosting".

Σύμφωνα με την  Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή η πρακτική αυτή έχει  απαγορευτεί από το 1994 γιατί ναι μεν μπορεί να  βελτιώσει τις αθλητικές επιδόσεις, λόγω καλύτερης αιμάτωσης των μυών, ταυτόχρονα όμως αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο 36χρονος Καναδός παραπληγικός και αθλητής της αναρρίχηση Brad Zdanivsky αναφέρει χαρακτηριστικά "Υπήρχαν φορές που έκανα ένα ή δύο γερά ηλεκτροσόκ στο πόδι μου ή το δάχτυλο του ποδιού".
Στους Ολυμπιακούς Αγωνες του Πεκίνου το 17% των αθλητών που συμμετείχαν παραδέχτηκαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει την πρακτική «boosting» αναφέρει έκθεση που πραγματοποίησε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή


Πιο μεγάλο θεωρεί ότι είναι το ποσοστό ο Δρ Andrei Krassioukov, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια  ο οποίος δεν αποκλείει να φτάνει το 30%.
Το πρόβλημα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί δεδομένου ότι το point system που χρησιμοποιείται για την κατάταξη των αθλητών σε κατηγορίες δεν λαμβάνει υπόψη μετρήσεις της πίεσης και της καρδιακής συχνότητας.
Δεδομένου ότι η πίεση των αθλητών δεν μετράται σε κατάσταση ηρεμίας, και μπορεί να παρουσιάζει μεγάλες φυσιολογικές διακυμάνσεις από άτομο σε άτομο, η πρακτική «boosting» φαίνεται ότι θα συνεχιστεί στο παρασκήνιο των Παραολυμπιακών.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΠΟΤΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ; (ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ)

alt
ΠΟΤΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΙΑ

-Γέροντα πότε πιάνουν τα μάγια;
-Για να πιάσουν τα μάγια, πρέπει να δώσει κανείς δικαιώματα στον διάβολο.
Να δώσει δηλαδή σοβαρή αφορμή και να μην τακτοποιηθεί με την μετάνοια και την εξομολόγηση.
Σε έναν που εξομολογείται, και με το φτυάρι να του ρίχνουν τα μάγια, δεν πιάνουν.
Γιατί, όταν εξομολογείται και έχει καθαρή καρδιά, δεν μπορούν οι μάγοι να συνεργασθούν με τον διάβολο, για να τον βλάψουν. 
Μια φορά ήρθε ένας μεσήλικας στον Καλύβι με έναν αέρα…Από μακριά, μόλις τον είδα, κατάλαβα ότι έχει δαιμονική επήρεια.
« Ήρθα να με βοηθήσεις, μου είπε. Προσευχήσου για μένα, γιατί έναν χρόνο τώρα έχω φοβερούς πονοκέφαλους και οι γιατροί δεν βρίσκουν τίποτε».
«Έχεις δαιμόνιο, του λέω, γιατί έδωσες δικαιώματα στον διάβολο».
«Δεν έκανα τίποτε», μου λέει.
«Δεν έκανες τίποτε; Του λέω. Δεν απάτησες μια κοπέλα; Ε, αυτή πήγε και σου έκανε μάγια. Πήγαινε να ζητήσεις συγγνώμη από την κοπέλα, μετά να εξομολογηθείς, να σου διαβάσουν και εξορκισμούς, για να βρεις την υγεία σου.

Αν εσύ δεν καταλάβεις το σφάλμα σου και δεν μετανοήσεις, όλοι οι πνευματικοί του κόσμου να μαζευτούν και να ευχηθούν, το δαιμόνιο δεν φεύγει».
Όταν έρχονται τέτοιοι άνθρωποι, με τέτοιον αέρα, τους μιλάω ανοιχτά.
Θέλουν τράνταγμα, για να συνέλθουν.

Ένας άλλος μου είπε ότι η γυναίκα του έχει δαιμόνιο.
Κάνει συνεχώς φασαρίες στο σπίτι.
Σηκώνεται το βράδυ, τους ξυπνάει, τα κάνει όλα άνω-κάτω.
«Εσύ εξομολογείσαι;» του λέω.
«Όχι», μου λέει.
«Πρέπει να έχετε δώσει δικαιώματα στον διάβολο, του λέω. Δεν έγινε αυτό στα καλά καθούμενα». Τελικά βρήκαμε ότι είχε πάει σ’ έναν Χότζα και του έδωσε κάτι να ραντίσει στο σπίτι για γούρι, για να πάει καλά η δουλειά του, και ούτε καν έδινε σ’ αυτό σημασία.
Αλώνιζε μετά ο διάβολος στο σπίτι του. 


ΠΩΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ

- Αν πιάσουν, Γέροντα, τα μάγια, πως λύνονται;
- Με την μετάνοια και την εξομολόγηση.
Γι’ αυτό πρέπει πρώτα να βρεθεί η αιτία, για την οποία έπιασαν τα μάγια, να καταλάβει ο άνθρωπος το σφάλμα του, να μετανοήσει και να εξομολογηθεί.
Πόσοι έρχονται εκεί στο Καλύβι που ταλαιπωρούνται, επειδή τους έχουν κάνει μάγια, και μου λένε: «Κάνε προσευχή, για να απαλλαγώ από αυτό το βάσανο»!
Μου ζητάνε βοήθεια, χωρίς να ψάξουν να βρουν από πού ξεκίνησε το κακό, για να το διορθώσουν. Να βρουν δηλαδή σε τι έφταιξαν και έπιασαν τα μάγια, να μετανοήσουν, να εξομολογηθούν, για να σταματήσει η ταλαιπωρία τους.
- Γέροντα, όταν ο άνθρωπος που του έχουν κάνει μάγια φθάσει σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορεί να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του, να εξομολογηθεί κ.λπ., μπορούν οι άλλοι να τον βοηθήσουν; - Μπορούν να καλέσουν τον ιερέα στο σπίτι να κάνει ευχέλαιο ή έναν αγιασμό.
Να του δώσουν να πιει αγιασμό, για να υποχωρήσει λίγο το κακό και να μπει λίγο Χριστός μέσα του.

Έτσι έκανε μια μητέρα για το παιδί της και βοηθήθηκε.
Μου είχε πει ότι ο γιος της υπόφερε πολύ, γιατί του είχαν κάνει μάγια.
"ΝΑ πάει να εξομολογηθεί" της είπα.
«Πώς να πάει, πάτερ, να εξομολογηθεί, στην κατάσταση που είναι;», μου είπε.
«Τότε πες στον πνευματικό σου", της λέω "να έρθει στο σπίτι, να κάνει αγιασμό και να δώσεις στον γιό σου να πιει από τον αγιασμό. Θα τον πιει όμως;".
«Θα τον πιει» μου λέει.
«Ε, ξεκίνησε με τον αγιασμό, της λέω, και μετά προσπάθησε να μιλήσει το παιδί με τον παπά.
Αν εξομολογηθεί, θα τον πετάξει τον διάβολο πέρα».
Και πράγματι, με άκουσε και βοηθήθηκε το παιδί. Μετά από λίγο μπόρεσε να εξομολογηθεί και έγινε καλά.

Μια άλλη γυναίκα, η φουκαριάρα, τι έκανε;
Ο άνδρας της είχε μπλέξει με μάγους και δεν ήθελε ούτε σταυρό να φορέσει.
Για να τον βοηθήσει λίγο, έραψε στον γιακά από το σακάκι του ένα σταυρουδάκι. Μια φορά που χρειάστηκε να περάσει από ένα γεφύρι στην άλλη όχθη ενός ποταμού, μόλις πάτησε στον γεφύρι, άκουσε μια φωνή να του λέει:
«Τάσο, Τάσο, βγάλε το σακάκι, να περάσουμε μαζί το γεφύρι».
Ευτυχώς έκανε κρύο και είπε: «Πώς να το βγάλω κρυώνω!»
«Βγάλ’ το, βγάλ’ το, να περάσουμε», άκουσε την ίδια φωνή να του λέει.
Βρε τον διάβολο! Ήθελε να τον ρίξει κάτω στο ποτάμι, αλλά δεν μπορούσε, γιατί είχε πάνω του στο σταυρουδάκι.
Τελικά τον έριξε εκεί σε μια άκρη.
Εν τω μεταξύ, τον έψαχναν οι δικοί του όλη την νύχτα και τον βρήκαν τον καημένο πεσμένο επάνω στο γεφύρι.
Αν δεν έκανε κρύο, θα έβγαζε το σακάκι και θα τον πετούσε ο διάβολος μέσα στο ποτάμι. Τον φύλαξε ο σταυρός που είχε στο πέτο του.
Πίστευε η φουκαριάρα η γυναίκα του. Αν δεν είχε πίστη, θα το έκανε αυτό;



Οι μαύρες δυνάμεις του σκότους Αναδημοσίευση από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ τ. Γ΄» © ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...