Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

"ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ".



Συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη 28/11 στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη, για απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς που, με δύο Νόμους (του 2006 και 2008), έχοντας τότε συμπληρώσει ή και ξεπεράσει το 50ό έτος της ηλικίας τους και με 7.500 ένσημα, υπάχθηκαν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις μιας ειδικής εισοδηματικής ενίσχυσης μέχρι να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Και οι οποίοι, τώρα, με μεταγενέστερους Νόμους (του 2011 και 2012), αποστερούνται άδικα και αντισυνταγματικά αυτού του ευεργετήματος.  
          Παρόντος του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, ο βουλευτής ανέπτυξε επιχειρήματα με τα οποία κατέδειξε ότι:
·        Οι άνθρωποι αυτοί από την εισοδηματική ενίσχυση, πλήρωναν κανονικότατα τις εισφορές τους, γνωρίζοντας ότι όπως όριζαν οι Νόμοι (του 2006 και 2008), ο χρόνος μέχρι τη συνταξιοδότησή τους θα εθεωρείτο χρόνος πραγματικής εργασίας και όχι πλασματικός.
·        Οι μεταγενέστεροι Νόμοι (του 2011 και 2012), και η με βάση αυτούς εγκύκλιος του ΙΚΑ τους χωρίζει σε δύο κατηγορίες: Για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31/12/12 ο χρόνος ενίσχυσης λαμβάνεται ως πραγματικός. Για όσους το συμπληρώνουν από την 1/1/13 και μετά θεωρείται… πλασματικός. Υποχρεώνει δηλαδή τους τελευταίους, σε ηλικία μεγάλη, σε μια περίοδο ύφεσης και με την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, να ψάξουν να βρουν δουλειά για να συμπληρώσουν ένσημα!
·        Ενα Κράτος, μια ευνομούμενη Πολιτεία, δεν μπορεί αιφνιδιαστικά να αναιρεί δικά της πρόσφατα Νομοθετήματα προκαλώντας αντισυνταγματικό και κραυγαλέα άδικο διαχωρισμό απολυμένων συνανθρώπων μας του ιδίου μάλιστα κλάδου, καταργώντας στην ουσία για ορισμένους τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανταποδοτικότητα των ασφαλιστικών εισφορών
 Ο Βουλευτής, χαρακτήρισε το θέμα ως τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, στο οποίο η Πολιτεία οφείλει να σκύψει και να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος φτωχών ανθρώπων που επί δεκαετίες δούλεψαν σκληρά σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Ο Υφυπουργός, ανταποκρινόμενος στην έκκληση του Γιώργου Καρασμάνη, δεσμεύτηκε ότι, σε αμέσως επόμενο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το Υπουργείο Εργασίας, θα συμπεριλάβει ειδική ρύθμιση που θα δίνει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. 


                      ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                                 28/11/2013

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΡΙΔΑΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.



Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη και κατάθεση ερώτησης στη Βουλή, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης ζητά τη δημιουργία τριών τμημάτων μεταναστευτικής πολιτικής στο Νομό Πέλλας και την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών απο τις εν λόγω υπηρεσίες.
Ο κ. Σταμενίτης αναφέρει στην επιστολή του: «Με την ευκαιρία της απόφασης που αφορά στην κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα ήθελα να θέσω υπ’ όψη σας ένα θέμα που θεωρώ ότι θα εξυπηρετήσει άμεσα τους πολίτες. Στα πλαίσια της μετακίνησης Δημοτικών αστυνομικών στα τμήματα Μεταναστευτικής Πολιτικής  νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία και θα εξυπηρετούσε ιδιαίτερα η δημιουργία επί πλέον τμημάτων. Ο πρώην Νομός και νυν Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχει την εξαιρετική ιδιομορφία (που συναντάται μόνο σε 2 νομούς της χώρας) να έχει αναπτυγμένα δύο μεγάλα αστικά κέντρα σε δύο μεγάλες πόλεις. Την Έδεσσα που είναι το διοικητικό κέντρο και τα Γιαννιτσά που είναι το οικονομικό – εμπορικό κέντρο, έχοντας κατά πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό και μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα ο Δήμος Αλμωπίας είναι μια κατ’ εξοχήν παραμεθόρια περιοχή που δέχεται ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών-εργατών γης για τις εποχιακές καλλιέργειες».

Ως εκ τούτου ο Βουλευτής ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο της δημιουργίας Τμήματος μεταναστευτικής Πολιτικής εκτός από την Έδεσσα και στα Γιαννιτσά, που είναι το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, και στην Αριδαία που είναι η έδρα της ακριτικότερης περιοχής

Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΥΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ ISON. ΣΤΙΣ 20.35 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΗΛΙΟ.

Απόψε η μεγάλη βουτιά θανάτου του κομήτη ISON: Μπαίνει στο περιήλιο στις 20:35 ώ

Με αγωνία παρακολουθούν οι αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο την πορεία του επονομαζόμενου «κομήτη της χιλιετίας», ο οποίος απόψε θα κάνει μία θεαματική και πιθανότατα αυτοκαταστροφική βουτιά στην καυτή ανάσα του Ηλιου.
Σήμερα στις 20:35 ώρα Ελλάδος, ο κομήτης ISON, θα φτάσει στο περιήλιο, το κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τον Ηλιο και οι παρατηρητές περιμένουν να δουν αν θα καταφέρει να βγει σώος από αυτό το κρίσιμο τεστ αντοχής ή να διαλυθεί λόγω της τρομακτικής βαρύτητας και θερμότητας του Ηλιου.
Ο κομήτης που παρατηρήθηκε πέρσι για πρώτη φορά, προέρχεται από το Νέφος του Οορτ, μία μυστηριώδη, παγωμένη περιοχή του εξωτερικού ηλιακού μας συστήματος. Σήμερα αναμένεται να περάσει από τον Ηλιο σε απόσταση μόλις 1.200.000 χιλιόμετρα από αυτόν όπου θα έρθει αντιμέτωπος με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 2.000 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο αρκετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι o ISON δεν έχει πολλές ελπίδες, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός καθηγητής Τιμ Ο Μπράιεν «Είναι σαν να ρίχνεις χιονόμπαλα στη φωτιά»
Το 2011, ένας ακόμη κομήτης, ο Λαβτζόι είχε μία παρόμοια συνάντηση με τον Ηλιο και καταστράφηκε, αλλά ο ISON είναι αρκετά μεγαλύτερος σε μέγεθος και έτσι το αποτέλεσμα αυτής της «καυτής» συνάντησης είναι ακόμη αβέβαιο.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΙΤ-ΜΠΟΥΛ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΟΤΙΜΩΜΕΝΗ ΦΥΛΗ ΣΚΥΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

Γιατί τα πιτ-μπουλ είναι δυστυχώς η προτιμώμενη φυλή σκύλων των Ελλήνων [βίντεο]

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως μία «έκρηξη» δημοφιλίας των επιστημονικώς αποκαλούμενων μολοσσοειδών βραχυκέφαλων σκύλων – κυρίως πιτ μπουλ, αργεντίνικων μαστίφ, μολοσσοειδών από τις Κανάριες Νήσους κ.α. – η οποία έχει κάνει εμφανή τα σημάδια της και στη χώρα μας.
Κοινωνικοί επιστήμονες και ειδικοί ερευνητές συνδέουν το φαινόμενο με τη διόγκωση του αισθήματος ανασφάλειας και φόβου που συνδέεται με την αύξηση της εγκληματικότητας και της επιδείνωσης των συνθηκών ζωής στα αστεακά κέντρα και όχι μόνο της Ελλάδας.
Αναζητώντας κάθε είδους τρόπους προστασίας της ακεραιότητας των ίδιων και της οικογενείας τους, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταφεύγουν στη λύση της αγοράς ή υιοθεσίας ενός τέτοιου τύπου σκύλου, παρασυρμένοι - αλλά και γοητευμένοι πολλές φορές – από τη μυθολογία που συνοδεύει τις συγκεκριμένες φυλές:
Ακατάβλητοι μαχητές με ιδιαιτέρως οξυμένο ένστικτο φύλαξης, κυριαρχικοί προστάτες της «περιοχής» και της «αγέλης» τους (βλ. οικογένεια), τρομακτικοί στην όψη με αφύσικα μυώδη διάπλαση, θανάσιμα σαγόνια, ανοχή στον πόνο ώστε να μην καταθέτουν ποτέ τα όπλα κατά τη διάρκεια της μάχης και άλλα πολλά, τα οποία συνθέτουν μία λανθασμένη εικόνα που μόνο τους λάθος επίδοξους ιδιοκτήτες μπορεί να προσελκύσει – κυρίως ανθρώπους που αναζητούν όχι έναν σύντροφο, έμψυχο ον, με ευφυΐα, αισθήματα και ανάγκες, αλλά ένα απειλητικό «όπλο», προέκταση του φόβου τους και του ελλειμματικού χαρακτήρα τους.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ειδικά τα πιτ μπουλ αποτέλεσαν και αποτελούν την πρώτη επιλογή ατόμων προερχόμενων από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, συνήθως γκετοποιημένες κοινότητες – ένα φαινόμενο που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όπου τέτοιοι σκύλοι ακόμη χρησιμοποιούνται σε παράνομες κυνομαχίες.
Όντας μία φυλή που εκτράφηκε και αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, μέσα από αναμείξεις σκύλων φωλεοδυτών (γνωστών ως τεριέ, για το ταμπεραμέντο) και μπούλντογκ (για τη δύναμη και τη ρώμη), για τη χρησιμοποίησή τους σε κυνομαχίες, τα πιτ μπουλ αναμφίβολα φέρουν ενδογενώς – γονιδιακά – το μαχητή μέσα τους. Η ίδια τους η διάπλαση είναι τέτοια που απαιτεί πολλή ενασχόληση, άσκηση, συνεχή κοινωνικοποίηση και διαρκή απασχόληση ώστε η ευστροφία του, η ορμητικότητά του και η αστείρευτη ενέργειά του να μην μετουσιώνoνται σε επιθετικότητα και καταστροφικότητα προς άλλα σκυλιά και ανθρώπους.
Πράγμα που αυτομάτως μετατρέπει την ιδιοκτησία ενός τέτοιου σκύλου σε τεράστια ευθύνη: ο σκύλος δεν είναι από μόνος του «κακός» και σίγουρα μπορεί κανείς να συναντήσει κανίς και μαλτέζ πολύ πιο μοχθηρά από ένα πιτ μπουλ. Η βλάβη όμως που μπορεί να προκαλέσει ένα αγριεμένο και ακοινώνητο πιτ μπουλ είναι απείρως μεγαλύτερη από εκείνη που μπορεί να προκαλέσει ένα οποιοδήποτε άλλο σκυλί, όσο ασταθές κι αν είναι.
Μία τεράστια εκστρατεία αποκατάστασης της φήμης αυτών των σκύλων έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την ριζική αλλαγή νοοτροπίας των ανθρώπων απέναντι τους με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Στην ίδια τροχιά έχει τεθεί και η Ελλάδα, η οποία όμως έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει έως ότου αυτά τα σκυλιά καταφέρουν να καταλήξουν στα σωστά χέρια και όχι υπό την ιδιοκτησία ενός ανώριμου εφήβου ή κάποιου φοβικού ενήλικα που θέλγεται από τη ρώμη και την εν δυνάμει επικινδυνότητά τους.
Ο Έλληνας – στην πλειοψηφία του – ακόμη δεν γνωρίζει ότι αυτός πρέπει να είναι ο προστάτης του κατοικιδίου του και όχι το αντίστροφο. Και αυτό το φαινόμενο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου ελλείμματος αστικού πολιτισμού από την πλευρά των Ελλήνων που αρχίζει από τον τρόπο συμπεριφοράς τους απέναντι στον συνάνθρωπό τους, περνάει από την ανύπαρκτη περιβαλλοντική τους συνείδηση και επεκτείνεται μέχρι και στον τρόπο που αντιλαμβάνονται την συμπόρευση στη ζωή με έναν τετράποδο σύντροφο.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

TWERKING: Ο ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΓΛΟΥΤΩΝ, Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΔΑ!

Twerking: Ο μανιασμένος χορός των γυναικείων γλουτών που έχει γίνει παγκόσμια μόδα [βίντεο]

Ξεκίνησε από τα «μαύρα» κλαμπς των ΗΠΑ, ως «διονυσιακό» ξέσπασμα των γυναικείων γλουτών στους ρυθμούς της σύγχρονης R & B, σόουλ και χιπ χοπ μουσικής.
Θα μπορούσε κανείς να πει πως πρόκειται για το αντίστοιχο «τσιφτετέλι» των Αφροαμερικανών, συνώνυμο της booty κουλτούρας της πρόταξης των οπισθίων και της «δόνησής» τους ενώ το υπόλοιπο σώμα παραμένει ακίνητο.
Προσφάτως, στις 21 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα και ο πρώτος διαγωνισμός Twerking στην Βρετανία, απ' όπου προέρχονται και τα αποσπάσματα που ακολουθούν:





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΔΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!!!

Μακράν το πιο αλλόκοτο φεστιβάλ – Γυμνοί ακροβάτες δένονται από τα γεννητικά τους όργανα για να μην πέσουν στο κενό [εικόνες]

Ένα φεστιβάλ στη Γιούτα των ΗΠΑ είναι αρκετό για να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα ενός σπορ. Λάτρεις της περιπέτειας επισκέπτονται το παράξενο φεστιβάλ γυμνής ακροβασίας κάθε χρόνο, περπατώντας πάνω σε τεντωμένα σκοινιά με αδαμιαία περιβολή.
Η είδηση όμως δε βρίσκεται σε αυτή την παράξενη συνήθεια, αλλά στα ακόμα πιο παράξενα μέτρα ασφαλείας που παίρνουν οι συμμετέχοντες. Σύμφωνα με τη Mirror, όλοι δένουν ένα σκοινί ασφαλείας στον αστράγαλο ή στη μέση για τη περίπτωση μιας ανεπιθύμητης πτώσης.
Ωστόσο ο Αμερικανός Άντι Λιούις αποφάσισε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα διαλέγοντας να δέσει το σκοινί ασφαλείας στα γεννητικά του όργανα για να σωθεί σε περίπτωση κινδύνου αφήνοντας τους συμμετέχοντες και τους θεατές με το στόμα ανοιχτό. Ο ίδιος πάντως από ότι φαίνεται και στις φωτογραφίες το διασκέδασε.













ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΒΑΚΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΤΟΥ ΜΠΡΑΜΣ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ Η ΧΟΡΔΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΙΟΥ.

H στιγμή που ο Λεωνίδας Καβάκος αρχίζει να παίζει κονσέρτο του Μπραμς και σπάει η χορδή του βιολιού [εικόνα]

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής και η αντίδραση του διεθνούς φήμης μουσικής Λεωνίδα Καβάκου απέδειξε πως διαθέτει ψυχραιμία, χιούμορ και εμπειρία που μπορεί να καλύψει κάθε ατυχία – ακόμη και αυτή την κορυφαία για έναν βιρτουόζο του βιολιού.
Ο διεθνούς φήμης Λεωνίδας Καβάκος έχει ανέβει στη σκηνή και το κοινό κρατάει την ανάσα του για να τον ακούσει να ερμηνεύει το Κονσέρτο για Βιολί του Μπραμς. Οι πρώτοι ήχοι ξεχύνονται, η μαγεία αρχίζει ώσπου ξαφνικά μια χορδή του βιολιού σπάει. Ψύχραιμος ο Καβάκος άλλαξε το βιολί του, παίρνοντας ένα άλλο της ορχήστρας ενώ μια γυναίκα βιολινίστρια πήγε στα παρασκήνια το βιολί του.
Ο Λεωνίδας Καβάκος, χαμογελαστός και ψύχραιμος όπως φαίνεται και στη φωτογραφία προσπάθησε να παίξει δύο νότες με το νέο βιολί, σταμάτησε συνομίλησε με τον διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Βασίλη Χριστόπουλο και πήγαν μαζί στο παρασκήνιο. Πέντε λεπτά μετά είχαν επιστρέψει, η χορδή είχε επισκευαστεί και η συναυλία ξεκίνησε. Η συναυλία του κορυφώθηκε με δύο μπιζαρίσματα και την επιστροφή του για να παίξει δύο ακόμα κομμάτια.
Mάλιστα ο ίδιος καλλιτέχνης ανήρτησε την είδηση στη σελίδα του στο facebook όπως αναπαρήχθη από το artsjournal. 
Φωτογραφία του Χάρη Ακριβιάδη





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Τα Κανονικά Παιδιά

Ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε στις αρχές του 1990 από τις Τρύπες, με τίτλο "Τα κανονικά παιδιά", μιλούσε για κανονικά παιδιά. Δηλαδή για άτομα που γεννιούνται κανονικά, μεγαλώνουν κανονικά, ονειρεύονται κανονικά, ερωτεύονται κανονικά και πεθαίνουν κανονικά.


Οι στίχοι του τραγουδιού μιλούσαν και για τα "άλλα" παιδιά, αυτά που δεν είναι τόσο κανονικά για την κοινωνία και τις αξίες της. Με αφορμή αυτό το τραγούδι, ας εξετάσουμε τι είναι κανονικό στη χώρα που ζούμε σήμερα.
Είναι κανονικό να είναι στην κυβέρνηση τα δύο κόμματα που είναι υπεύθυνα για την χρεοκοπία του 2010. Είναι κανονικό να υποστηρίζεται ότι πάμε καλά και η ανάπτυξη είναι θέμα χρόνου με 30% ανεργία, και εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους, φτωχούς και άστεγους. Είναι κανονικό να έχουν φυτέψει σαν υπουργό Υγείας έναν απόλυτα σχιζοφρενή τηλεπλασιέ βιβλίων που γουστάρει να απολύει γιατρούς για να συγκεντρώνει δόξα.

Είναι πολύ κανονικό να δουλεύεις για 400 ευρώ το μήνα, να βλέπεις τους ξεφτιλισμένους μπάτσους να μπουκάρουν τα ξημερώματα σε εργοστάσια και τηλεοπτικά στούντιο, να μας μιλάνε για πατριωτισμό οι ναζί, να προστατεύει τη δημοκρατία ο Βορίδης, να μας προστάζουν να σφίξουμε το ζωνάρι οι εργοστασιάρχες και οι νταβατζήδες. Είναι κανονικό να καταδικάζεις τη βία 37 φορές τη μέρα και την ίδια στιγμή να αποθεώνεις όλα τα μέτρα που τροφοδοτούν τη φλόγα της βίας.

Είναι κανονικό να μην έχουν θέρμανση τα σχολεία και να κλέινουν τα νοσοκομεία. Είναι κανονικό να εξακολουθούν να βγαίνουν στις τηλεοράσεις όλες οι δημοσιογραφικές πουτάνες που δεν πήρανε χαμπάρι ότι η χώρα χρεοκόπησε. Είναι κανονικό να έχουμε χιλιάδες αυτοκτονίες εξαιτίας της κρίσης. Είναι κανονικό να μετακινούνται οι τραπεζίτες στην πολιτική από τη μία μέρα στην άλλη και να χρεώνουν τις ζημιές τους στις κοινωνίες. Όλα αυτά είναι κανονικά. Κανονικότατα.

Από την άλλη μεριά κάποια πράγματα δεν είναι κανονικά. Είναι επικίνδυνα, διαφορετικά, αβέβαια, τολμηρά, πρωτοποριακά. Δεν πρέπει καν να τα αναφέρουμε γιατί θα προκαλέσουν σεισμούς και τσουνάμι και ενδεχομένως θα έρθουν οι εξωγήινοι να μας ρουφήξουν το αίμα. Για παράδειγμα, το κύριο αίτημα των πλατειών του 2011 για τη συγκρότηση μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το ελληνικό χρέος, που θα τσεκάρει για λογαριασμό της κοινωνίας πως δημιουργήθηκε το χρέος και απο ποιους, δεν είναι κανονικό. Είναι ανώμαλο.

Το να πληρώσουν όλοι όσοι έχουν κάνει κατάληψη στις δημόσιες συχνότητες και εκπέμπουν απο εκεί τα παράνομα κανάλια τους, εδώ και 25 χρόνια, δεν είναι κανονικό. Το να μετακινούνται δωρεάν οι άνεργοι με τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας δεν είναι κανονικό. Το να πέσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν είναι κανονικό. Το να τελειώνουμε, εδώ και τώρα, με όλους όσους έβγαλαν τρελά λεφτά γιατί έγλυφαν τους κατάλληλους κομματικούς κώλους δεν είναι κανονικό. Το να αντιδράσεις απέναντι στα βάρβαρα μέτρα οικονομικής λιτότητας και την απίστευτη επέλαση του νεοφιλελευθερισμού δεν είναι κανονικό. 

Τελικά αυτό πρέπει να είναι το κύριο πρόβλημα της περήφανης Ελλάδας. Είναι μία κανονική χώρα με κανονικούς πολίτες που δεν μπορούν να δουν μπροστά τους. Τους εμποδίζουν τα κανονικά σκατά που έχουν στα κανονικά μούτρα τους. Κανονικά.


Στην οικογένεια και στο σχολείο σου λένε να είσαι άνθρωπος καλόπιστος, μειλίχιος, καλοπροαίρετος και λίγο συναισθηματικός,να κοιτάς την πάρτη σου και να βολευτής σε μια καλή δουλίτσα και αν έχεις και ένα πτυχίο πανεπιστημίου για μεγαλύτερη κοινωνική καταξίωση θα έχεις βρει τον επίγειο παράδεισο στη γη.
Είναι έτσι όμως η ζωή;

Στίχοι: Γιάννης Αγγελάκας
Μουσική: Γιώργος Καρράς
Πρώτη εκτέλεση: Τρύπες & Αννέζα Παπαδοπούλου ( Ντουέτο )

Τα κανονικά παιδιά
γεννιούνται κανονικά,
μεγαλώνουν κανονικά,
ονειρεύονται κανονικά,
ερωτεύονται κανονικά
και πεθαίνουν κανονικά

Πες μου μαμά...
Πες μου τι γίνεται μ' εκείνα τα παιδιά
που αν και γεννιούνται κανονικά,
δε μεγαλώνουν κανονικά
δεν ονειρεύονται κανονικά,
ούτ' ερωτεύονται κανονικά

Πες μου μαμά...
Πες μου αν πεθαίνουν
Πες μου αν πεθαίνουν κανονικά






Αναρτήθηκε από Imf fuck off
ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΨΟΦΗΣΤΕ! (ΟΙ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΕΝ ΩΡΑ ΔΡΑΣΗΣ).

ΨΟΦΗΣΤΕ… (oι καλοντυμένοι κανίβαλοι εν ώρα δράσης)

Κανένας νοήμων άνθρωπος που βλέπει το παρόν και οσμίζεται το μέλλον του, χωρίς απαραίτητα να έχει κάνει διατριβή στην ταξική πάλη και άλλες τέτοιες αναχρονιστικές φαιδρότητες (όλοι αιλλινες είμαστε), δεν υπάρχει περίπτωση στον αιώνα τον άπαντα να περιμένει όχι σωτηρία, αλλά μηδαμινά ψήγματα ελέους από τον αυταρχικό πρωθυπουργό, τώρα και σε έκδοση βαρύμαγκα Αφέντη πανέτοιμου να αποτελειώσει τις ήδη τσακισμένες ζωές των εχθρών της φασιστικής πολιτικής του. 


Επίσης στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, ενωμένη σαν μια γροθιά η τρισάθλια πρασινομπλέ κυβερνοσυμμορία και οξυγονοκολλημένοι μαζί της, οι υποτελείς μαϊντανοί της διαπλεκόμενης κιτρινίλας.

Από κάτω, στον αστικό αυτό πυραμιδωτό σκουπιδότοπο, ολόκληρη η διανοούμενη σάρα μάρα, πλασιέ εύπεπτων θεωριών βίας, με πρώτη και καλύτερη, ποιά άλλη από την στοχοποίηση της δράσης των συνδικάτων, των σωματείων και γενικά οτιδήποτε οργανωμένο έφτιαξε ή θα φτιάξει στο μέλλον η άνεργη εργατική τάξη της χώρας, ως εγκληματική οργάνωση απόλυτα υπεύθυνη για τα δεινά που (δεν) τους βρήκαν.
ΨΟΦΗΣΤΕ…


Είναι φανερό και μακριά από κάθε γνωστό αστικοδημοκρατικό όριο, πως όλοι οι παραπάνω δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο να μοιράζουν ψόφους ανερυθρίαστα, ασχέτως αν μέχρι τώρα ο μόνος που τσιρίζει στα φανερά ΨΟΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, είναι το γνωστό τηλεσκουπίδι που τον έστεψαν υπουργό υγείας. 
ΨΟΦΗΣΤΕ


Όλα ως εδώ δεν παρουσιάζουν τίποτα το παράξενο. Η ελληνική αστική τάξη πάντοτε σε μια ημιζωώδη κατάσταση βρίσκονταν παρά τα ατελείωτα ταξίδια της στην «πολιτισμένη Ευρώπη». Αυτό που εκπλήσσει είναι ο κυνισμός χωρίς καμιά διάθεση για τήρηση κάποιου στοιχειώδους μέτρου. Έχοντας απολέσει τον δακρύβρεχτο κοινωνικό φερετζέ της πρώτης μνημονιακής περιόδου, δεν τους αρκεί τώρα να ψοφήσεις σε μια γωνιά αλλά αυτό να γίνει όσο το δυνατόν πιο μαρτυρικά. Το ταξικό μίσος δεν κρύβεται άλλο.
oι καλοντυμένοι κανίβαλοι εν ώρα δράσης


Το κονσεπτ της πάλαι ποτέ εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ, αντιγράφτηκε στο διαδίκτυο και αγγίζει νέα πολιτισμικά χαμηλά. Τα λογής λογής τραγουδάκια, οι χαλαρές σαχλαμάρες, οι μακιγιαρισμένες γλάστρες, τα χάχανα και τα καρό τραπεζομάντιλα, πήραν δρόμο και απέμεινε μόνο το μασέλιασμα. Η αισθητική του λαϊκού πανηγυριού αντικαταστάθηκε με τη σοβαρή εναλλακτικότητα που αποπνέει το τρέντυ ρεστοράν.
ΨΟΦΗΣΤΕ… (oι καλοντυμένοι κανίβαλοι εν ώρα δράσης)


Οι καλοντυμένοι κανίβαλοι εν ώρα δράσης, διαλεγμένοι ένας προς έναν. Μασάνε και συζητάνε, πάντα πολιτισμένα με υψηλοτάτου ηθικής ύφος «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε» και πάντα εντός των κανονισμών του σαβουαγ βιβγ (έχετε δει ποτέ ύαινες να τσακώνονται για τη μοιρασιά της λείας;) θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα: ο λαϊκισμός των συσσιτίων, ή πως τα κορν φλέϊκς θα χορτάσουν τα πεινασμένα παιδάκια στα σχολεία. Απαραίτητη συνοδεία στην κακοστημένη χυδαιότητα, ένα ποτήρι καλό κρασί από αυτά που πριν απολαύσεις χρειάζεται να έχεις διαβάσει ολόκληρη τη βίβλο του βασιλικού καταβροχθίσματος. 

Και γιατί να έχουν ηθικές αναστολές; Αυτές δεν χωράνε σε καιρούς πολέμου. Το εκκαθαριστικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται χωρίς εμπόδια, τα φράγκα τους είναι ασφαλή στις ελβετικές τράπεζες και το κυριότερο, δεν αξίζει καθόλου τον κόπο κάποιος να τους φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι.






ΠΗΓΗ:
by… noumero11888  via  Paganeli


"ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ" ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια


Πώς θα ήταν αλήθεια τα λογότυπα γνωστών πολυεθνικών εταιριών και προϊόντων εάν έλεγαν την αλήθεια για τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες;

 Ο καλλιτέχνης Viktor Hertz έφτιαξε μία συλλογή με «ειλικρινή» λογότυπα, αποκαλύπτοντας το πραγματικό ποιόν των εταιριών…

Youtube

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια


Calsberg

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια



Windows


Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια


McDonalds

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια


Harley - Davidson

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια


MTv

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια


Nokia

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια

Apple

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια

Porche

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια


Playboy

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια


Budweiser

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια


Ολυμπιακοί Αγώνες

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια


Coca - Cola

Πως θα ήταν 13 διάσημα λογότυπα αν έλεγαν την αλήθεια





























ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ.

Magnify Image
Τις βαριέμαι λίγο τις αφ' υψηλού καταστροφολογικές επικρίσεις του στυλ "η νέα γενιά δεν ξέρει τίποτα", κυρίως επειδή σε κάθε γενιά γίνεται το ίδιο.
    Στα '80ς στην τηλεόραση έδειχναν συνέχεια νέους στο δρόμο να προσπαθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του στυλ "Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;" λέγοντας τελικά "Τους Γερμανούς ή κάτι".
    Παρ' ό,τι όμως δεν το βάζω για να χλευάσουμε τους "άσχετους" -ζωντανά στην τηλεόραση μπορεί κι εγώ να μπλόκαρα κι ας μειδιώ τώρα επειδή ξέρω όλες τις απαντήσεις- το παρακάτω βιντεάκι είναι ιδιαιτέρως επιμορφωτικό, και διασκεδαστικό. 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΥΦΕΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Magnify Image
Τρούφες, αγριογούρουνα, σύκα και μικρές μονάδες που δοκιμάζουν νέες πρακτικές δείχνουν πως ίσως ναι! 

Oι λόφοι και οι πλαγιές του μυθικού Ολύμπου αποτέλεσαν το τοπίο ανάπτυξης της παραδοσιακής κτηνοτροφίας και γεωργίας εδώ και χιλιάδες χρόνια.
   Σήμερα ίσως μπορούν επίσης να προσφέρουν μια αχτίδα ελπίδας μετά από τα τέσσερα χρόνια της κρίσης και κάποιοι φαίνεται πως όχι μόνο το πιστεύουν αλλά διαμορφώνουν το τοπίο επαλήθευσης του σεναρίου αυτού.
   Σίγουρα το παρακάτω άρθρο δε κάνει λόγο για τη σωτηρία της χώρας αλλά αποτελεί μια ιστορία του πώς η παραδοσιακή οικονομία μπορεί και ίσως πρέπει να δεχτεί τονωτικές ενέσεις που θα τη κάνουν πιο αποδοτική και πιο δελεαστική.
Magnify Image
     «Η γη μας είναι μια από τις καθαρότερες περιοχές στην Ευρώπη, χωρίς μολυσμένο έδαφος και νερό. Το μικροκλίμα δίνει προϊόντα απίστευτη γεύση, είτε πρόκειται για φρούτα, λαχανικά, λάδι ή το κρέας και το γάλα», λέει ο 49χρονος Νίκος Φωτιάδης, πρόεδρος της φάρμας Φωτιάδης, η οποία εξελίχθηκε από μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε σύγχρονη μονάδα παραγωγής και μεταποίησης που σήμερα έχει καταφέρει να αναπτύσσεται διαρκώς.
   Η οικογένεια Φωτιάδη εκτρέφει χοίρους εδώ και τέσσερις γενιές στο αγρόκτημα της και σε περιοχές του δάσους, στη γη που κάποτε ανήκε στον παππού του Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους.
   Η οικογένεια εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του εργατικού δυναμικού και να καταλαμβάνει πόστα της παραγωγής. Ο γιος Φωτιάδη οδηγεί ένα από τα φορτηγά που κάνουν τις μεταφορές των παραγγελιών, η κόρη του βοηθά στη μονάδα συσκευασίας του κρέατος και ο ίδιος ο πρόεδρος ανεβαίνει ακόμη και στο τρακτέρ όταν χρειαστεί να δουλέψει.
   "Η πρόσληψη ενός επιπλέον υπαλλήλου θα μου κοστίζει 1.400 ευρώ και δεν μπορώ να διαθέσω τα χρήματα", λέει ανασηκώνοντας τους ώμους . Μετά από χρόνια στην παραγωγή αγριογούρουνου, η εταιρεία τώρα στράφηκε στις πιο παραγωγικές ράτσες των μαύρων χοίρων. Η ράτσα αυτή μπορεί με κάθε γέννα να αποδώσει έως και 10 μικρά ενώ τα αγριογούρουνα με τη βία φτάνουν τα 4.
Magnify Image
       Η φάρμα βρίσκεται έξω από την πόλη της Κατερίνης περίπου 450 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και το αγρόκτημα έχει 240 χοιρομητέρες αναπαραγωγής που αναμένεται να αποδώσουν 160 τόνους κρέατος μέσα στο επόμενο έτος.
   Το αγρόκτημα προμηθεύει τέσσερις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και 60 κρεοπωλεία, εστιατόρια και ντελικατέσεν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
   Oι μαύρoι κάπροι μπορεί κυριολεκτικά να μετατραπούν σε μαύρο χρυσό για την Ελλάδα, ισχυρίζεται ο κ. Φωτιάδης, φέρνοντας σαν παράδειγμα την προηγούμενη επιτυχία των παραγωγών στην Ιταλία και την Ισπανία.
   "Είμαστε ήδη σε επαφή με τους Έλληνες της Ρωσίας. Η Μόσχα συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων πόλεων της Ευρώπης και της Ρωσίας και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ανάπτυξη και τοποθέτηση των προϊόντων μας."
Magnify Image
         " Έχουμε τεράστια ποσά των ενδεχόμενων στην παραγωγή τροφίμων και ένα αγρόκτημα δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο για να είναι αποδοτικό", λέει η Κατερίνα Νόρμαν, διευθύντρια ενός βιολογικού αγροκτήματος σύκων στο νησί της Εύβοιας που ξεκίνησε από την οικογένειά της πριν από 35 χρόνια.
   "Όσον αφορά τη γεύση ή την ποιότητα, δεν νομίζω ότι έχουμε τίποτα να ανησυχούμε. Εκεί που χρειαζόμαστε βελτίωση είναι στη παρουσίαση, τη τυποποίηση και τη συσκευασία ."προσθέτει .
     Η τρούφα είναι επίσης ένα προϊόν που προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή και που μέχρι πρόσφατα ήταν ελάχιστα εκτιμητέα στην Ελλάδα.
   Η συνέπεια με την οποία φαίνεται πως ευδοκιμεί το μανιτάρι στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι ιδανική για την καλλιέργεια της.   Αλλά η διαδικασία είναι δύσκολη και μπορεί να χρειαστεί μια δεκαετία για να αποφέρει καρπούς.
   «Δεν μπορούμε να φυτέψουμε χιλιάδες στρέμματα. Οι τρούφες απαιτούν ιδιαίτερο μικροκλίμα, συγκεκριμένες απαιτήσεις του εδάφους και ειδικό υψόμετρο. Πάντως θα μπορούσε να γίνει λύσει για όλους εκείνους που ψάχνουν μια διέξοδο επαγγελματική και στρέφονται στην επαρχία», λέει η Ελευθερία Τζάτζιου, μια 48χρονη κυνηγός τρούφας και σύμβουλος καλλιέργειας σε μονάδες.
     Με απόδοση που σε χρήμα μεταφράζεται από 100 έως και 4000 ευρώ το κιλό και με τις βελανιδιές να μπορούν να παράγουν τρούφες για 50 χρόνια τα κέρδη είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες και της επόμενης γενιάς όποιου ασχοληθεί.
   Ωστόσο, η κακή οικονομική κατάσταση εκατομμυρίων Ελλήνων σημαίνει ότι αν και τα gourmet προϊόντα μπορούν να βρουν θέση στις  αγορές του εξωτερικού, η εγχώρια ζήτηση θα είναι περιορισμένη για κάποιο χρονικό διάστημα. Συνεπώς απαιτείται προγραμματισμός για εξαγωγές.
   Υπάρχουν επί του παρόντος 1,3 εκατομμύρια Έλληνες άνεργοι και αυτό το νούμερο προκύπτει μόνο από τα επίσημα στοιχεία.   Ανάμεσα στις δέκα καλύτερες εξαγωγές της χώρας τα πέντε πιο δυνατά χαρτιά αποτελούν γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Λάδι, τσίπουρο, κρασί, φρούτα και τυρί είναι η ναυαρχίδες των εξαγωγών μας και κάποια προϊόντα όπως είναι το γιαούρτι και οι ελιές αναμένεται να αποδειχθούν ευεργετικά για την ανάκαμψη της οικονομίας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στο Γαλλικό πρακτορείο ο Υπουργός Γεωργίας Αθανάσιος Τσαυτάρης.
   "Το βιοτικό επίπεδο πρέπει να αυξηθεί », παραδέχεται και αντιπαραθέτει η παραγωγός τρούφας . "Αν οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα θέρμανσης στα σπίτια τους, κανείς δε μπορεί να σκεφτεί τις τρούφες..





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΟΝΥΧΟΦΑΓΙΑ. ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

Oνυχοφαγία, αιτίες και αντιμετώπιση
Πολλοί ίσως πιστεύουν ότι πρόκειται για µια κακιά συνήθεια, όµως η πραγµατικότητα διαφέρει.
 Η ονυχοφαγία είναι ένα σύµπτωµα µιας αγχώδους συναισθηµατικής διαταραχής και εµφανίζεται συνήθως στην παιδική ηλικία. Αυτό που οι γονείς θα χαρακτήριζαν κακιά συνήθεια του παιδιού υποδηλώνει µια διαρκή εσωτερική υπερένταση και αποτελεί έναν ασυνείδητο τρόπο εκτόνωσής της. Συχνά εκδηλώνεται και µε υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, συχνουρία, νυχτερινούς εφιάλτες, φόβο χωρίς λόγο, προβλήµατα λόγου κ.ά., που µπορεί να συνδυάζονται µεταξύ τους ή όχι.

Που οφείλεται
Οι βαθύτερες αιτίες της µπορεί να εντοπίζονται σε µια ψυχαναγκαστική µητέρα, σε ένα τραυµατικό γεγονός, στην υποτίµηση του παιδιού στο σπίτι ή στο σχολείο και σε οτιδήποτε άλλο προκαλεί άγχος. Συµβαίνει γιατί τα παιδιά (µέχρι 11 ετών) δεν µπορούν να εκφράσουν την ανησυχία τους µε λόγια, εκτονώνοντας το συναίσθηµά τους µε αυτό τον τρόπο.

Η εξέλιξη
Η ονυχοφαγία ενδεχοµένως κάποια στιγµή να διακοπεί, πολύ συχνά όµως εξελίσσεται και γίνεται πια χαρακτηριστικό ενός αγχώδους ενήλικα, το οποίο εύκολα µπορεί να φτάσει εκτός ορίων από υποτιµητικές ή επικριτικές αντιδράσεις άλλων, δυσκολίες και γενικότερα στρεσογόνες καταστάσεις. Τα άτοµα αυτά, επειδή δεν έχουν µάθει να εκφράζουν τα συναισθήµατά τους, καταφεύγουν σε αυτό τον τρόπο εκτόνωσης και ως ενήλικες.

Η ψυχαναλυτική θεωρία
Σύµφωνα µε την ψυχαναλυτική θεωρία, η ονυχοφαγία σχετίζεται µε µια παλινδρόµηση κατά την οποία η ηδονή που προσφέρεται µέσω του στόµατος µε το φάγωµα των νυχιών παραλληλίζεται µε το πιπίλισµα κατά το θηλασµό και αποτελεί διέξοδο στο άγχος, όπως σε ένα µωρό η πιπίλα. Πρόκειται για µια προσκόλληση του ατόµου σε εκείνο το πρώιµο αναπτυξιακό στάδιο, η οποία έχει ως αποτέλεσµα την ψυχική ανωριµότητά του. Αναζητά σε αυτό το θηλασµό, δηλαδή την ηδονή µέσω του στόµατος, γεγονός που υποδηλώνει έλλειψη φροντίδας.

Αντιμετώπιση


Παιδιά
1. Μιλήστε µε το παιδί προκειµένου να διαπιστώσετε τι από αυτά που συµβαίνουν στο σπίτι καταρχάς ή στο σχολείο τού προκαλούν άγχος. Να είστε τρυφεροί µαζί του και να του δώσετε χρόνο να σας εµπιστευτεί.
2. Παρατηρήστε ποιες στιγµές εκδηλώνονται τα συµπτώµατα. Αν, για παράδειγµα, το παιδί αρχίζει να τρώει τα νύχια του όταν εµφανίζεται ο µπαµπάς στο σπίτι, προφανώς κάτι του προκαλεί άγχος σε σχέση µε τον πατέρα ή στο πώς η µητέρα συνδιαλέγεται µε τον πατέρα.
3. Μην στέκεστε δίπλα του παρατηρώντας συνεχώς τι κάνει. Αυτό ενισχύει το άγχος του. Παρατηρήστε το διακριτικά και από απόσταση.
4. Τη στιγµή που εκδηλώνει το σύµπτωµα ζητήστε του να κάνει κάτι ώστε να σταµατήσει χωρίς να του δηµιουργηθεί επιπλέον άγχος.
5. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσµα, απευθυνθείτε σε ειδικό. Είναι πιθανό το παιδί να έχει φοβίες ή να µην απολαµβάνει επαρκή αποδοχή από τους γονείς, γεγονός που σηµαίνει ότι το πρόβληµα έχει βαθιά ρίζα και απαιτεί ψυχοθεραπευτική αντιµετώπιση.
6. Οι τιµωρίες ή η στέρηση προνοµίων δεν συνιστώνται. Η έλλειψη διεξόδου µάλλον θα του προκαλέσει περισσότερο άγχος.


Ενήλικες
Η συµπεριφορά αυτή σε έναν ενήλικα υποδηλώνει σοβαρές αγχώδεις διαταραχές, οι οποίες αντιµετωπίζονται µόνο µε ψυχοθεραπεία. Πολλές φορές η αντιµετώπιση του συµπτώµατος, όπως για παράδειγµα η επάλειψη των νυχιών µε πικρό υγρό, µπορεί και να πετύχει. Αυτό που έχει σηµασία όµως είναι να εντοπιστούν και να αντιµετωπιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν το σύµπτωµα. ∆ιαφορετικά, ακόµη και αν σταµατήσει να τρώει τα νύχια του, θα βρει κάποια άλλη διέξοδο, κυρίως µε στοµατική διέγερση (π.χ. κάπνισµα).


Μάθετε ότι…
1. Έρευνα που έγινε σε 4.500 µαθητές στην Αµερική έδειξε ότι τα 2/3 των αγοριών 8-11 ετών έτρωγαν τα νύχια τους, ενώ τα κορίτσια σε µικρότερη αναλογία. Αυτό συµβαίνει γιατί τα αγόρια δεν µπορούν εύκολα να εκδηλώσουν το συναίσθηµά τους, λόγω κοινωνικών στερεοτύπων.

2. Σε µαγνητικές τοµογραφίες και ηλεκτροεγκεφαλογραφήµατα παιδιών, κυρίως, που παρουσιάζουν το σύµπτωµα, εµφανίζονται κάποιες δυσλειτουργίες του µετωπιαίου λοβού στον εγκέφαλο.
3. Το εντυπωσιακό είναι ότι, αν η ονυχοφαγία αντιµετωπιστεί σωστά σε ψυχολογικό επίπεδο (ψυχοθεραπεία), φαίνεται ότι ισορροπεί και η νευρολογική λειτουργία.

ΣΥΝΟΔΟΣ: Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΜΑΣΟΝΙΑ.

1
Σε έκδοση ανακοίνωσης αναγκάστηκε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου προκειμένου να διαψεύσει δημοσιεύματα που ενέπλεκαν το όνομά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με κύκλους της Μασονίας. 

Διαβάστε την ανακοίνωση:  





                              




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΡΥΖΙΟΥ.

               Το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ.Α.Ο.Κ. ΠΕ Πέλλας ενημερώνει τους παραγωγούς ρυζιού ότι έχουν υποχρέωση σύμφωνα με τον Καν.1709/2003 της Επιτροπής,
1. να δηλώσουν  τα αποθέματα ρυζιού, που είχαν την 31/08/2013. Η δήλωση θα υποβληθεί άμεσα συμπληρώνοντας το παράρτημα Ι του Κανονισμού,
2. να συμπληρώσουν άμεσα το παράρτημα ΙΙΙ του Κανονισμού που αφορά τις συγκομισθείσες ποσότητες ρυζιού 2013.

Η συμπλήρωση και των δυο παραρτημάτων είναι υποχρεωτική, ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αποθέματα ή δεν συγκομίστηκε ρύζι από αγροτεμάχιο που δηλώθηκε ως καλλιέργεια ρυζιού.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...