Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Τα μεγαλύτερα Fails γυναικών του Σεπτεμβρίου 2013 (Video)

Τα μεγαλύτερα Fails γυναικών του Σεπτεμβρίου 2013 (Video)






5 λεπτά γεμάτα από απίθανες γκάφες και καταστροφικές στιγμές του ωραίου φύλου.


ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Συζητούσαν 2 ξανθιες :
- Ρε συ Μαρία

NOTHING COMPARES TO THE ORIGINAL!

Magnify Image
Η ιστορία του Nothing Compares 2u με αφορμή την επιστολή «της τρελής στο πουτανάκι». 


1985. Ο Prince έχει σαρώσει με το PurpleRain και έχει χωρίσει οριστικά τα τσανάκια του με τον Morris Day των Time [συνεργάτη του απ’ τα σχολικά χρόνια και μέλος των Grand Central κι αργότερα των Champagne, μαζί με τον Andre Cymone και τον Prince]. Mαζεύει έτσι όσους παρέλασαν στην ταινία μαζί με τον Jesse Johnson των Time και φτιάχνουν τους Family, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα πρότζεκτ του Prince που ξεκίνησε με τρομερές προοπτικές.
 «Πάμε να αρπάξουμε μερικά απ’ τα λεφτά των Duran Duran», είχε πει στον Johnson και σε έναν έκπληκτο St. Paul Peterson, τον κιμπορντίστα του γκρουπ [σύμφωνα με τη διήγηση του Alan Leeds, του tour manager του Prince εκείνη την εποχή και πατριού του Eric Leeds, σαξοφωνίστα των Family]. Ο Prince ήταν σίγουρος για την επιτυχία τους και τους είχε υποσχεθεί ότι σύντομα θα ήταν στο νούμερο 1. Φρόντμαν θα ήταν ο Paul Peterson μαζί με την Susannah Melnoin, δίδυμη αδερφή της κιθαρίστριας των Revolution, της Wendy. Επίσης συμμετείχαν οι Jellybean Johnson και Jerome Benton [άνεργοι μουσικοί τότε και οι δύο, σύμφωνα με τον Alan Leeds].
 O Prince τους έπεισε να μπουν αμέσως στο στούντιο και έγραψε για αυτούς 7 κομμάτια [μουσική και στίχους]. Tο μόνο κομμάτι που δεν ήταν δικό του ήταν το River Run Dry [ήταν και είναι το αγαπημένο μου του δίσκου], το οποίο είχε γράψει ο Bobby Z., o ντράμερ των Revolution. [αν έχεις πολλές άγνωστες λέξεις, κάνε ένα google τα ονόματα, είναι μεγάλες μορφές του ήχου της Μινεάπολης, από τις πιο σημαντικές μουσικές στιγμές των ’80s. Eλπίζω να ξέρεις τουλάχιστον τι εστί Prince].
   Tο πρώτο single του δίσκου ήταν το TheScreamsofPassion, το οποίο δεν τα πήγε και άσχημα, δεν κατάφερε όμως να φτάσει ψηλά στα τσαρτ. Έτσι ήταν και το μοναδικό. Μετά την παρθενική εμφάνισή τους στο First Avenue της Mινεάπολης [ο Leeds την αποκαλεί «volcanic»] o Prince έφυγε για τη Γαλλία για να γυρίσει το Under the Cherry Moon [μία αποτυχημένη ταινία με πολύ καλό soundtrack που το κυκλοφόρησε σαν Parade, όπου υπάρχει και το Kiss]. Τη στιγμή δηλαδή που το σχήμα χρειαζόταν δυνατό προμόσιον, το εγκατέλειψε στην τύχη του και ο δίσκος αγνοήθηκε εντελώς. Στο μεταξύ, ο Peterson υπόγραψε ένα πολύ καλό συμβόλαιο με την MCA και οι Family «εξατμίστηκαν».
   Το άλμπουμ που θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία «χαμένα» όλων των εποχών, απόκτησε στη συνέχεια «καλτ φήμη». Η ειρωνεία είναι ότι περιέχει ένα από τα καλύτερα [και πιο πετυχημένα ever] τραγούδια που έχει γράψει ο Prince, το οποίο δεν θεωρήθηκε καν διασκευή όταν έγινε τεράστια επιτυχία από την Sinead o’Connor: το NothingCompares 2u. 
    «Για να θεωρηθεί ότι ένα τραγούδι είναι φόρος τιμής σε κάποιο συγκρότημα, πρέπει να το έχεις διασκευάσει και αναβιώσει πετυχημένα. Τι να πεις όμως όταν η δικιά σου, αυθεντική εκτέλεση, δεν είχε ποτέ μια ευκαιρία;» ρωτάει η Susanne Melvoin. «Ήταν κάτι αλλόκοτο, πολύ αλλόκοτο, σκεφτόμουν. ‘Τουλάχιστον αφήστε μας να το δοκιμάσουμε πρώτοι’». Ολόκληρο το στόρι των Family που ξαναφτιάχτηκαν το 2009 και πέρσι περιόδευσαν κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις στην Ευρώπη, δημοσιεύτηκε στο Wax Poetics που είναι αφιερωμένο στον Prince και την «αυλή» του. Aυτή τη φορά τους έλεγαν fDeluxe.
   Η Sinead o' Connor μέχρι τότε είχε μία ασήμαντη καριέρα με το The Lion and the Cobra και όλη της η μετέπειτα πορεία της στηρίχτηκε σε αυτό το τραγούδι. Και στις εκκεντρικότητές της που γίνονταν θέμα στα media. Από την ώρα που τη γνώρισα με το Troy ήταν μια τρελή. Και μία πολύ μέτρια καλλιτέχνης με τρελή κωλοφαρδία. 
Μ.ΗULOT 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο PEDRO ΖΕΙ !!!


Ένα κολάζ ερωταπαντήσεων από συνεντεύξεις που έδωσε κατά καιρούς ο σκηνοθέτης  PEDRO ALMODOVAR φτιάχνει μια καινούρια, διεισδυτική αφήγηση. Από τον Άρη Δημοκίδη. 

Έχετε μιλήσει αρκετές φορές για την παιδική σας ηλικία και για τα πράγματα από τα οποία θέλατε να ξεφύγετε. Πώς είναι όταν σήμερα κοιτάζετε πίσω σε αυτή την εποχή;
 Όταν ήμουν τεσσάρων ή πέντε έβλεπα τη ζωή ως θεατής και μόνο. Σε αυτή την ηλικία δεν έχεις δική σου ζωή. Από την ηλικία των οχτώ ή εννιά κατάλαβα ποιος και τι ακριβώς ήμουν. Από τότε άρχισα να καταγράφω τις ζωές των άλλων, αλλά μόνο μέσα στο κεφάλι μου. Στη διάρκεια της εφηβείας ζούσα σε ένα μικρό χωριό και απλά περίμενα - περίμενα να μετακομίσω στη Μαδρίτη, την πόλη των ονείρων μου.
   Λέτε ότι ξέρατε ποιος ήσασταν από οχτώ χρόνων. Ποιος ήσασταν; Ας πούμε καλύτερα από τα εννιά, για να είναι πιο σίγουρο!
 Ήμουν βέβαιος, για παράδειγμα, ότι έβρισκα ελκυστικά τα αγόρια. Και τα κορίτσια, επίσης. Απλά, είχα την αίσθηση ότι τα αγόρια με έκαναν να αισθάνομαι κάπως διαφορετικά. Ενδιαφερόμουν για το σινεμά και τα βιβλία. Επειδή ζούσαμε σε τόσο απομονωμένη περιοχή, οι αδερφές μου παράγγελναν συγκεκριμένα πράγματα για το σπίτι από πολυκαταστήματα κι εγώ παράγγελνα βιβλία στην τύχη. Έγινα πολύ φανατικός αναγνώστης.
   Εχετε σκεφτεί γιατί οι γυναίκες παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στο έργο σας;
 Εχω γυρίσει ταινίες αποκλειστικά με άντρες, όπως ήταν ο "Νόμος του πόθου'' ή η "Κακή εκπαίδευση'', νομίζω όμως ότι από τον κόσμο των γυναικών μπορείς να αντλήσεις τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες. Οι γυναίκες έχουν ένα ευρύτερο συναισθηματικό και ψυχολογικό πεδίο, σε εναλλαγή και σε εκπλήσσουν - το ταμπεραμέντο που επιδεικνύουν είναι απλώς συναρπαστικό. Ισως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι για αιώνες ολόκληρους βρίσκονταν υποχρεωμένες να ζουν στη σιωπή, στο περιθώριο, φυλακισμένες από τον έξω κόσμο.  Μου αρέσει πολύ το πόσο πιο αισιόδοξοι και φωτεινοί άνθρωποι είναι από τους άντρες, πόσο πιο ικανοί να μάχονται, να ζουν. Δεν είναι, άλλωστε, καθόλου τυχαίο που οι πιο ανάλαφρες και κωμικές ταινίες που έχω κάνει είχαν πάντοτε θηλυκούς ήρωες. Οσες ταινίες μου είχαν άντρες για πρωταγωνιστές ήταν σαφώς πιο σκοτεινές και δραματικές.
   Πόσο τελειομανής είστε;
 Ποτέ μου δεν ένιωσα ότι έχω κάνει ένα αριστούργημα. Σε όλες τις ταινίες μου υπάρχουν σημεία για τα οποία αισθάνομαι υπερήφανος και σε όλες υπάρχουν σημεία που μισώ, τα οποία δεν θα μοιρασθώ μαζί σας γιατί έχω σκοπό να τα πάρω μαζί μου όταν πεθάνω. Για μένα τέλεια ταινία δεν υπάρχει, διότι για να γυρισθεί μια ταινία χρειάζονται πολλοί άνθρωποι, με αποτέλεσμα ο δρόμος προς την τελειότητα να αποκτά ακόμη περισσότερα εμπόδια. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βεβαίως, ότι η τελειότητα δεν παύει να είναι ο στόχος μου. Πρέπει να την αναζητείς κάθε λεπτό - όταν γράφεις, όταν γυρίζεις, όταν μοντάρεις. Αν αναζητείς την τελειότητα, θα κερδίσεις το 50% των στόχων σου. Αν δεν είσαι τελειομανής, αυτό που θα κερδίσεις είναι ένα 5%.
   Eίναι οι προσωπικές ταινίες ο μεγαλύτερος εχθρός του σύγχρονου κινηματογράφου;
 Εγώ γράφω και σκηνοθετώ για ενήλικους θεατές. Τα μεγάλα στούντιο κάνουν ταινίες για παιδιά. Έχουν μετατρέψει το σινεμά σε νηπιαγωγείο. Παλιμπαιδίζουν. Το ριμέικ, το σίκουελ, το πρίκουελ, οι κοχόνες μου (θυμωμένος). Πάρε για παράδειγμα τον τελευταίο «Spider-man». Χωρίς ίχνος αισθήματος. O τελευταίος Τζέιμς Μποντ, ο χειρότερος, με ένα άθλιο μοντάζ και σχεδόν ολόκληρος σε digital. Καμιά φορά σκέφτομαι πώς θα ήταν σε digital οι ταινίες του Χίτσκοκ. Με πιάνει ανατριχίλα.
   Ποια είναι η σχέση σας με τις ταινίες σας αφότου ολοκληρώνονται;
 Αυτομάτως ανήκουν στο παρελθόν. Δεν τις παρακολουθώ ποτέ. Δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσεις τις ταινίες σου, όταν έχεις περάσει ατέλειωτες ώρες στα γυρίσματα ή στην αίθουσα του μοντάζ παίζοντας την ίδια σκηνή μπρος - πίσω 100 φορές. H διαδικασία κατασκευής μιας ταινίας καταστρέφει κάθε δυνατότητα στον σκηνοθέτη να γίνει θεατής του ίδιου του τού έργου. Είναι σαν τον αυνανισμό που δεν φτάνει στην ολοκλήρωση. Αυτό όμως είναι και το τίμημα της όλης υπόθεσης, διότι προσωπικά δεν αλλάζω με τίποτε όλη αυτή την αμεσότητα και την ένταση κάθε σταδίου κατασκευής μιας ταινίας. Βεβαίως, ο χρόνος είναι καλός βοηθός για να ξεπεράσεις κάπως αυτό το εμπόδιο. Πολλές φορές, όταν προβάλλεται κάποια ταινία μου στην τηλεόραση, πιάνω τον εαυτό μου να την παρακολουθεί στα κλεφτά.
    Εχει γραφεί για εσάς ότι με τις ταινίες σας είναι σαν να κάνετε έρωτα με το κοινό. Το νιώθετε;
 Ομολογώ ότι θέλω να αφήνω αυτή την εντύπωση. H ιδέα και μόνον ότι το κοινό εξιτάρεται από τις ταινίες μου είναι υπέροχη. Υποθέτω ότι το ιδεώδες θα ήταν ο θεατής μιας ταινίας μου, βλέποντας τους δύο πρωταγωνιστές μαζί, να θέλει να βρεθεί στη μέση. Ωστόσο ποτέ δεν ζήτησα γενναιοδωρία από τον θεατή. Αυτή η αίσθηση που περιγράφω πρέπει να βγαίνει από τα βάθη της ψυχής του και για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει κατ' αρχάς να είναι καλή η ιστορία.
   Δεν σας εμποδίζουν ποτέ η δημοσιότητα και η ονοματολατρία; 
Πολύ. Αφόρητα, δυσβάστακτα. Έτσι ο διάσημος καλλιτέχνης χάνει την αίσθηση του μέτρου, της αληθινής επικοινωνίας. Έτσι μετατρέπεται σε μέρος μιας εικονικής πραγματικότητας. Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα. Αυτή η μεγάλη, διαρκής, αόρατη κρίση της σύγχρονης εποχής. Μείνε ανώνυμος. Ταπεινός, σεμνός και αληθινός. Μείνε άνθρωπος σωστός.
   Γιατί οι transsexuals παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στις ταινίες σας; 
Οι transsexuals είναι παρούσες στις ταινίες μου επειδή είναι παρούσες στη ζωή μου. Εχω συναντήσει πολλές, κάποιες είναι φίλες μου, και είναι ευτυχές που αρκετές από αυτές νιώθουν ευτυχισμένες. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις transsexuals να διατηρήσουν ισορροπίες. Το συναίσθημα ότι έχεις γεννηθεί σε λάθος σώμα, αγγίζει τα όρια της τραγωδίας. Από την άλλη πλευρά, αυτή η εσωτερική μάχη που δίνουν σε καθημερινή βάση για να εξωτερικεύσουν την πραγματική φύση τους, αυτός ο πόλεμος με το "λάθος" της φύσης τους με γοητεύει. Νομίζω ότι οι transsexuals είναι εξαιρετικά δυνατοί άνθρωποι, σωματικώς αλλά και πνευματικώς, γιατί χρειάζεται δύναμη και πολύ κουράγιο ώστε να αντιμετωπίσεις κατάματα την πραγματική φύση σου. Πάντως, τοποθετώντας στον πυρήνα μιας ιστορίας μια transexual, δυναμώνεις την ίδια την ιστορία διότι oι ετεροφυλόφιλοι ήρωες που την περιστοιχίζουν είναι αδύνατον να μην αντιδράσουν. Για μένα αυτή η δυναμική έχει εξαιρετικά δραματουργικό ενδιαφέρον.   Ποια η σχέση σας με τους ηθοποιούς σας; 
Εχω κάνει μια συμφωνία με τους ηθοποιούς μου. Μου έχουν δώσει το δικαίωμα να αγγίξω το εσωτερικό τους, μου δίνουν χώρο να δουλέψω εκεί όπως μου ταιριάζει. Είναι γενναιόδωροι απέναντί μου, παίζουν με τους δικούς μου όρους. Αλλοτε τους δίνω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ, άλλοτε δεν τους δίνω τίποτε διότι αυτό που θέλω τότε είναι το ένστικτό τους. Οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικά απαραίτητοι στον σκηνοθέτη.
   Η αίσθηση του χρόνου που περνάει; Σας επηρεάζει; 
Εχω ζήσει περισσότερο από τη μισή ζωή μου τώρα πια, άρα είναι μάλλον λογικό να με απασχολεί όλο και περισσότερο. Κάποια στιγμή στα σαράντα μου ένιωσα το αναπόφευκτο πέρασμα του χρόνου. Είδα ξαφνικά τη ζωή μου σε συνάρτηση με το χρόνο που πέρασε και με το χρόνο που απομένει. Το να μιλάς γι αυτόν εσωκλείει σε μεγάλο βαθμό μέσα του και μια αναπόφευκτη κουβέντα για τη φυσική φθορά κι αυτό είναι ένα ζήτημα με το οποίο ποτέ δεν κατάφερα να συμβιβαστώ.
   Εχετε συγκεκριμένες προσδοκίες για τα χρόνια που πρόκειται να έρθουν;
 Ναι. Θα ήθελα να είναι άφθονα (γέλια). Δεν ξέρω αν έχω προσδοκίες για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αυτό που ξέρω είναι πως θα ήθελα να ζήσω περισσότερο, θα ήθελα να μπορώ να απολαύσω την κάθε στιγμή που με περιμένει από εδώ και στο εξής και θα ευχόμουν να εξακολουθήσω να δουλεύω με την ίδια ελευθερία που μπόρεσα να το κάνω μέχρι τώρα..



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

"ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΑΔΙΚΟ" : ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΣΑ'Ι'Τ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Magnify Image

Το ΣΥΓΧΩΡΑΔΙΚΟ, με τίτλο που θυμίζει "βαρελάδικο", "ελληνάδικο" "πρωινάδικο/μεσημεριανάδικο",
 είναι ένα γραφείο κηδειών στο οποίο συγχωρείσαι.
   Πολλά πράγματα είναι άξια σχολιασμού στο σάιτ του, όμως τίποτα, μα τίποτα, δεν ξεπερνά την μακάβρια καλτίλα...
   του μπάνερ στο κάτω-κάτω μέρος της σελίδας!   
http://www.syghoradiko.gr/main.php




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: ΞΕΚΙΝΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ.

Εκουαδόρ: Ξεκινά γεωτρήσεις στη ζούγκλα του Αμαζονίου
Το πράσινο φως για την εξόρυξη πετρελαίου στη ζούγκλα του Αμαζονίου, έδωσε το κοινοβούλιο του Εκουαδόρ.
   Ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα, είχε κάνει από το 2007 έκκληση στην Δύση, για οικονομική ενίσχυση 3,6 δις δολαρίων, προκειμένου να αποφευχθεί η εκμετάλλευση του πάρκου Γιασουνί, τα χρήματα όμως δεν συγκεντρώθηκαν.
   Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου, ενέκρινε την εξόρυξη στα οικόπεδα 43 και 31, υποσχόμενη ότι θα διασφαλίσει την περιβαλλοντική προστασία του οικοσυστήματος αλλά και των ιθαγενών.Υπολογίζεται ότι τα έσοδα από τις γεωτρήσεις, θα ανέλθουν σε 22 δις δολ, τα οποία θα διατεθούν για την καταπολέμηση της φτώχειας στην χώρα.
   Παρ΄όλα αυτά, 680.000 πολίτες συνυπέγραψαν υπόμνημα με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση την διενέργεια δημοψηφίσματος.   



ΠΗΓΗ... Euronews

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.

Αποφυλάκιση από το Γκουαντάναμο
Μετά από 11 χρόνια κράτησης στις φυλακές του Γουαντάναμο, τα περισσότερα από τα οποία στην ψυχιατρική πτέρυγα, κρατούμενος στην αμερικανική βάση αποφυλακίζεται.
   Την αποφυλάκιση διέταξε ο ομοσπονδιακός δικαστής Ρόις Λάμπερθ, ο οποίος στηρίχτηκε στην διάγνωση ότι ο κρατούμενος πάσχει επιβεβαιωμένα από ψυχική ασθένεια.
   Πρόκειται για τον Ιμπραχίμ Ίντρις, υπήκοο Σουδάν, ο οποίος εκρατείτο ως «εχθρικός πολεμιστής» χωρίς ωστόσο να του έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες.
   Σύμφωνα με τους συνήγορους του Ίντρις, η ασθένεια του πελάτη τους είναι τόσο σοβαρή που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απειλή. Ψυχίατρος του στρατού μάλιστα, μετά από εξέταση που έκανε στον κρατούμενο είπε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια, σε τέτοιο βαθμό που είναι ανίκανος ακόμα και να επικοινωνήσει με τους συνηγόρους του.
   Ο 50χρονος Ίντρις είχε συλληφθεί το 2011 μαζί με μαχητές της Αλ Κάιντα το 2001 από τις πακιστανικές δυνάμεις.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

"ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΟΙ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ.

«Εγκληματική οργάνωση» οι Ιερισσιώτες

Τσακίζει... νομικά κόκκαλα το κατηγορητήριο που έχει συντάξει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, για τους 27 κατοίκους της Χαλκιδικής που κλήθηκαν να καταθέσουν ως «ύποπτοι», επειδή αντιδρούν στα «επενδυτικά» σχέδια της Ελληνικός Χρυσός.


«Εγκληματική οργάνωση» οι Ιερισσιώτες, για… «διατάραξη των επενδύσεων, του τουρισμού και τους περιβάλλοντος»! 

Η διαδικασία των ανωμοτί καταθέσεων ξεκίνησε στις 9 το πρωί, στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, με την κατάθεση υπομνημάτων από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Με αυτά οι κάτοικοι που θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων αρνήθηκαν τις κατηγορίες που περιγράφονται στη δικογραφία.

Νομική πρωτοτυπία

«Προξενεί εντύπωση η προσπάθεια των διωκτικών αρχών να εμφανίσουν μια εγκληματική οργάνωση που έχει σκοπό τη διατάραξη των επενδύσεων, του τουρισμού και του περιβάλλοντος. Αυτό αποτελεί σίγουρα νομική πρωτοτυπία…», δήλωσαν δικηγόροι που υπερασπίζονται ορισμένους από τους κατοίκους.

Οι 27 «ύποπτοι» κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής και 5 μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, φέρονται κατά την αστυνομία ότι συνέστησαν «εγκληματική οργάνωση» διαπράττοντας βαρύτατα αδικήματα όπως είναι η «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», η «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή», η «έκρηξη, κατασκευής, προμήθειας και κατοχή εκρηκτικών υλών», η «διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας», η «απρόκλητη φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», η «διατάραξης κοινής ειρήνης», η «παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, συμμετείχαν κατά περίπτωση σε διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού και έχουν να κάνουν με τον τραυματισμό αστυνομικού από θραύσματα κυνηγετικού όπλου αλλά και τον εμπρησμό σε εμπορικό κατάστημα, τις φθορές σε οχήματα εργαζομένων και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Την παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας είχε δώσει η εισαγγελία Χαλκιδικής.

Συναυλία κατά των «επενδύσεων»

Συναυλία για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ, οργανώνουν στο μεταξύ, οι επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις.

«Τραγουδάμε ενάντια στη λεηλασία της φύσης ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων ενάντια στις “επενδύσεις” με κάθε κόστος. Τραγουδάμε για την απελευθέρωση των άδικα προφυλακισμένων συναγωνιστών μας για το δικαίωμα στη ζωή και για ένα καλύτερο μέλλον. Τραγουδάμε για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ. Σάββατο στις 19:00 πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Συμμετέχουν: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μελίνα Κανά, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χαϊνηδες, Παύλος Παυλίδης και B-Movies», αναφέρουν στην ανακοίνωση που έστειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών».


Νίκος Φωτόπουλος για το efsyn.gr


Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΕ ΖΩΟΤΡΟΦΗ (ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ).

Το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο: ο Βενιζέλος αντικατέστησε το ψωμί των αρχαίων με ζωοτροφή (που τρώμε κι εμείς σήμερα)



Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος θυμάται μια ελάχιστα γνωστή ιστορία οικονομικών και όχι μόνο διατροφικών συμφερόντων, με πρωτεργάτη και πέτρα του σκανδάλου έναν εθνάρχη στο απυρόβλητο και στόχο (;) την αποβλάκωση των Ελλήνων.
Ό,τι και να νομίζεις πως ξέρεις για τα οφέλη του σιταριού, ή μάλλον του αλευριού από σιτάρι που δημιουργεί το βασικό προϊόν της διατροφής σου, δηλαδή το ψωμί, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Για έναν πολύ απλό λόγο: Ναι μεν το ευλογημένο αρτοποίημα είναι από τα αρχαία χρόνια κυρίαρχο στοιχείο του τραπεζιού. Όμως το ψωμί που τρως σήμερα, είναι αυτό που στην αρχαία Ελλάδα τρώγανε τα ζώα.
Το ψωμί των αρχαίων προερχόταν από το συγγενικό με το στάρι, αλλά καμία σχέση ως προς τις ποιότητες του και τα οφέλη του στον ανθρώπινο οργασμό, δημητριακό Ζέα (ή Ζεία). Το στάρι ήταν τροφή των ζώων. Γιατί η Ζέα δεν περιέχει γλουτένη, έχει άμεση απορροφητικότητα, εντελώς μεγαλύτερη περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών, και δεν κολλάει τα κύτταρα και πάνω από όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα

. Σε απλά ελληνικά δε σε χαζεύει. Ενώ το στάρι μπορεί. Ακούγεται συνωμοσιολογικό ανέκδοτο, όμως η καλλιέργεια της Ζέας απαγορεύθηκε στη δεκαετία του 30 με νόμο από τον εθνάρχη Βενιζέλο. Μετά από χιλιάδες ετών στο ελληνικό έδαφος. Υποβιβάζοντας τη Ζέα στο επίπεδο της ζωοτροφής. Το γιατί και το πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση έχει πιθανότατα πολλαπλές εξηγήσεις. Μερικές εκ των οποίων ανήκουν στη σφαίρα των οικονομικών, άλλες όμως και ιδιαίτερα εμπεριστατωμένες, στη σφαίρα του «οργουελικού» ελέγχου του βιοτικού επιπέδου και επομένως της ικανότητας σκέψης των ανθρώπων. Υπάρχουν άπειρες μελέτες για την δύναμη της Ζέας έναντι του σιταριού και για αυτό που προαναφέρω ως προς τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων.
 Μελέτες που καλό θα ήταν να τις τσεκάρεις πριν αρχίσεις πάλι τα αστειάκια για το αν «μας ψεκάζουνε» και πριν αγοράσεις φετούλες για τοστ από καθαρό ατόφιο πλαστικό. Δεν υπάρχει λόγος ψεκασμού για έλεγχο των μαζών αν αυτός επιτυγχάνεται μέσω της διατροφικής δικτατορίας. Κάτι που αποδεικνύεται και σήμερα από τις άδειες καλλιέργειας μεταλλαγμένων και αμφιβόλου ποιότητας τροφίμων, κατά το δοκούν της άρχουσας τάξης για κατανάλωση και τέρψη των «πληβείων». Πώς λέγεται σήμερα η Ζέα και πως ακριβοπληρώνεται; «Dinkel».
 Αυτό ήταν το ψωμί των αρχαίων Ελλήνων. Με αναφορές σε αυτό από τον Όμηρο ως τον Ηρόδοτο, το Θεόφραστο αλλά και τον Αισχύλο στον ύμνο του προς τη Δήμητρα. Με το άλευρο σιταριού να κατηγορείται ως υπεύθυνο για ποικιλία νόσων και περιορισμένης εγκεφαλικής λειτουργίας, και τη Ζέα να προκύπτει βάσει σύγχρονων μελετών, ως απελευθερωτική στις διανοητικές διαδικασίες, τη φαντασία και την εγρήγορση.
 Μέσα σε 4 χρόνια μετά από αυτό που έμεινε (ή μάλλον ξεχάστηκε) στην ιστορία, ως «Σκάνδαλο των Αλεύρων» από τον Βενιζέλο στη δεκαετία του 30, με τη βοήθεια επιτηδευμένα διαστρεβλωμένων μεταφράσεων αρχαίων κειμένων και παραπληροφόρησης, η Ζέα ξεχάστηκε εντελώς και απαγορεύτηκε ως βασικό συστατικό του διαιτολογίου των Ελλήνων.
 Σήμερα ως Dinkel, εισάγεται κυρίως από τη Γερμανία, σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή του σιταριού ενώ στην Ελλάδα μόλις πρόσφατα ξεκίνησε η ελεγχόμενη καλλιέργεια του και διάθεση ευτυχώς σε λογικές τιμές, από αρτοποιεία (όπως η αλυσίδα Σπύρου με υπέροχο και γευστικό ποιοτικό αποτέλεσμα) πάλι ως Dinκel. Αναφέρω την συγκεκριμένη αρτοποιεία γιατί είναι και η μόνη που στην είσοδο των μαγαζιών της έχει αναρτήσει κατατοπιστικότατο ενημερωτικό άρθρο για το θέμα Dinkel - Zέα.
 Σαν προσωπική εμπειρία μπορώ να καταθέσω καταναλώνοντας το ότι μόλις τώρα κατάλαβα γιατί το ψωμί αυτό θεωρείται ολοκληρωμένη τροφή. Συμπαγές σαν σύσταση «δέκα» φορές περισσότερο από το παραφουσκωμένο με χημικά σταρένιο ψωμί των φούρνων και με μια γεύση που από μόνη της καθιστά μια φέτα του, ένα πλήρες γεύμα.
 Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας. Περί ορέξεως ουδείς λόγος και περί ενημέρωσης μιας ακόμα σκοτεινής πλευράς της ελληνικής ιστορίας, η μπουκιά είναι στο χέρι σας. Και η επιλογή της ζωής που θέλετε να ζήσετε. Όπως σε όλα τα θέματα.



ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ.

Όσες φορές και να το κοιτάξετε πραγματικά θα αναρωτηθείτε από που προκύπτει και περισσεύει.......... ένα κομμάτι!






ΠΗΓΗ...starxeiamas

ΜΑΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ.

Τι σημαίνει κάθε αριθμός;
 Κάποιοι το έχουν ξανακούσει, αλλά πιθανώς δεν το πιστεύουν, άλλοι το εξετάζουν και οι περισσότεροι μάλλον το αγνοούν.
Σύμφωνα με την αριθμολογία (επιστήμη της σημασίας των αριθμών), το νούμερο του σπιτιού όπου κατοικείς ίσως επηρεάζει τη ζωή σου.



Είτε αυτό είναι αλήθεια είτε όχι, εσύ μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις ιδιότητες των αριθμών και να τις προσαρμόσεις αναλόγως στα πιστεύω σου.
Πώς;
Άφησε να σε ανεβάσουν ψυχολογικά οι θετικές επιδράσεις που δέχονται τα του οίκου σου. Όσο γι΄αυτά που ο αριθμός του σπιτιού σου δείχνει ότι πρέπει να προσέξεις, απλώς ζύγισε την πληροφορία για να δεις αν ισχύει.
Αν μη τι άλλο, δες το ως μια απλή άσκηση αυτογνωσίας.
Πώς να υπολογίσεις το νούμερο
Άθροισε τα ψηφία του αριθμού του σπιτιού, ώστε να καταλήξεις σε έναν μονοψήφιο αριθμό από το 1 έως το 9 (π.χ. λεωφόρος Συγγρού 126 = 1+2+6 = 9).
Οι ιδιότητες των αριθμών
Κάθε αριθμός δίνει (θεωρητικά) το δικό του...άρωμα και αποτύπωμα στον χώρο όπου ζεις (ή εργάζεσαι), άρα και συγκεκριμένες ευνοϊκές επιρροές.
Τι σημαίνει κάθε αριθμός:
Ένα: Νέο ξεκίνημα, προσωπική ανάπτυξη, πρόοδος, δημιουργικότητα, ανεξαρτησία, μοναδικότητα, ατομικότητα.
* Προσοχή στην τάση για απομόνωση.
Δύο: Εταιρική σχέση και συνεργασία, ζευγάρωμα, ισορροπία, η ισχύς εν τη ενώσει, προσωπικό δόσιμο.
*Προσοχή στον έντονο συναισθηματισμό και την υπερευαισθησία.
Τρία: Ανάπτυξη και έκφραση της προσωπικότητας, αισιοδοξία, διαφάνεια, επικοινωνία, διεύρυνση κύκλου γνωριμιών, κοινωνικές σχέσεις.
* Προσοχή στις υπερβολές παντός τύπου.
Τέσσερα: Σταθερότητα, αυτοπειθαρχία, οργάνωση, ενότητα, σοβαρότητα, ασφάλεια, υπηρεσία κάποιου σκοπού.
*Προσοχή στην έλλειψη ευελιξίας.
Πέντε: Συνεχής και απρόβλεπτη δραστηριότητα, ενεργητικότητα, περιπετειώδης ζωή, ενέργεια με διακυμάνσεις.
* Προσοχή στις ξαφνικές αλλαγές.
Έξι: Οικογενειακή βοήθεια και υποστήριξη, καλοσύνη, αρμονία, ισορροπία και καλαισθησία.
* Προσοχή στην τάση για αφελείς ενέργειες.
Επτά: Πνευματικότητα, αναγέννηση, σεβασμός σε ό,τι είναι ιερό, περισυλλογή, ανάλυση, φιλαλήθεια, διαλογισμός.
* Προσοχή στη ροπή για απομόνωση.
Οκτώ: Προσωπική δύναμη, ηγεσία, εξουσία, υλική αφθονία και ανταμοιβή, πληθωρικότητα.
* Προσοχή στη διαφθορά.
Εννέα: Ολοκλήρωση, υπέρβαση, απελευθέρωση, ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση, αφοσίωση, ανεκτικότητα, κατανόηση.
* Προσοχή στην τάση για έλεγχο και κυριαρχία.
 
 
 
 
ΠΗΓΗ...newsbomb

ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!!!!!

Άτοκα δάνεια για βουλευτές
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι αιτήσεις νυν και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής. Περισσότεροι από 100 έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των 10.000 ευρώ , σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 15.000 ευρώ, τα οποία εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών, και μάλιστα... άτοκα!

Από τους βουλευτές που εξελέγησαν τον περασμένο Ιούνιο, περίπου 60 έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν γι αυτούς, ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του συγκεκριμένου προνομίου.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ - ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης
Περισσότεροι πολίτες σε σύγκριση με πέρυσι θα μπορούν να βάλουν τη χειμερινή περίοδο 2013-2014 επιδοτούμενο πετρέλαιο θέρμανσης. 
Οι περίπου 400.000 περίπου δικαιούχοι δεν αναμένεται να λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί, αλλά σε δύο δόσεις που το πιθανότερο είναι να καταβληθούν εντός του 2014.

Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, ήτοι 7 μέρες πριν την επίσημη έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο οι αποφάσεις για το επίδομα έχουν ήδη δρομολογηθεί σε συσκέψεις που είχε το προηγούμενο διάστημα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης με τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να διευρύνει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα κακώς κείμενα του περυσινού χειμώνα που η Ελλάδα πνίγηκε στην αιθαλομίχλη.

Σήμερα δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ, έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ, με 1 παιδί 38.000 ευρώ, με 2 παιδιά 41.000 ευρώ και με 3 παιδιά και άνω ετήσιο εισόδημα 44.000 ευρώ.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κάνει λόγο για αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά τουλάχιστον 3.000 ή 5.000 ευρώ ώστε περισσότερες οικογένειες να μπορούν να επιλεγούν και να επιδοτηθούν.

Σήμερα αναφορικά με το κριτήριο της περιουσιακής κατάστασης ισχύει όριο ατομικής περιουσίας αντικειμενικής αξίας ως 150.000 ευρώ για άγαμους και 200.000 ευρώ για έγγαμους.

Πλέον μελετάται αύξηση του εν λόγω κριτηρίου στα 200.000 ευρώ για άγαμους και στα 300.000 ευρώ για έγγαμους.

Το υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει ουσιαστικά είναι στην ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας με ανώτατο τα 120 τετραγωνικά.

Τέλος, το υπουργείο εξετάζει να διπλασιάσει τα επιδοτούμενα λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Σήμερα όσοι βρίσκονται στη Α” ζώνη επιδοτούνται με 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο τα 3.000 λίτρα, όσοι βρίσκονται στη Β” ζώνη λαμβάνουν επίδομα για 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τα 1.800 λίτρα, όσοι βρίσκονται στη Γ” Ζώνη το επίδομα είναι 8 λίτρα για κάθε τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο τα 960 λίτρα και όσοι βρίσκονται στη Δ” Ζώνη αμβάνουν επίδομα 5 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο τα 600 λίτρα.

Για τον καθορισμό του ύψους του επιδόματος η χώρα χωρίζεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες ως εξής:

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Β: Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, “Αρτας.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ Δ: Νομοί Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού.

ΘΗΣΑΥΡΟΣ 57.000 ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΘΑ.

Θησαυρός σε σπίτι πρώην αξιωματούχου του ρωσικού ΥΠΕΘΑ – Βρήκαν 57.000 διαμάντια, ρουμπίνια και σμαράγδια
Μπροστά σε ένα μυθικό θησαυρό βρέθηκαν οι ρωσικές αρχές ερευνώντας το σπίτι πρώην αξιωματούχου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Εκεί βρήκαν 57.000 διαμάντια, ρουμπίνια και σμαράγδια!
Πρόκειται για έρευνα για την Εβγκενίγια Βασιλίεβα, την 34χρονη που μαζί με δύο ακόμη πρώην στελέχη του υπουργείου έχει κατηγορηθεί για απάτη, καθώς φέρονται να πούλησαν περιουσία του στρατού αξίας 124 εκατ. δολαρίων.

Οι πολύτιμοι λίθοι που κατασχέθηκαν είχαν βάρος 19 κ., χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό η συλλογή πανάκριβων πολυτελών ρολογιών που επίσης βρέθηκαν στο σπίτι της. Η Βασιλίεβα, στην οποία έχει επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός, κινδυνεύει με 12ετή ποινή φυλάκισης.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.

Έρχεται κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα
Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους  της δυτικής Ελλάδας, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από το Σαββατοκύριακο.

Ένα ισχυρό σύστημα κακοκαιρίας θα «εγκατασταθεί» από το βράδυ της Κυριακής πάνω από το Ιόνιο και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα επεκτείνεται προς την ανατολή.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός, με τοπικές βροχές, κατά τόπους έντονες, χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς βοριάδες.

Σάββατο: Συννεφιά και τοπικές βροχές

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετωρολογικής Υπηρεσίας, το Σάββατο υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί  6 με 7 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές, θα φάσει στη Μακεδονία και τη Θράκη τους 19, στη δυτική Ελλάδα τους 25, στα ανατολικά τους 21, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κυριακή: Σφοδρές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα

Για την Κυριακή, κυρίως από το βράδυ, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Το βράδυ της Κυριακής εως και τα ξημερώματα της Δευτέρας θα είναι δύσκολο για τους κατοίκους της δυτικής Ελλάδας.

«Ένα σύστημα θα "καθίσει" στο Ιόνιο και θα επηρρεάσει όχι μόνο τα Επτάνησα αλλά και περιοχές της ηπειρωτικής χώρας», λέει στο newpost ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.«Φαίνεται πως θα είναι έντοντα τα φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει στις περιοχές αυτές έως και το μεσημέρι της Τρίτης, αλλά η ανατολική χώρα λίγο θα επηρρεαστεί».

Από το μεσημέρι της Τρίτης το φαινόμενο θα «προχωρήσει» προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, εξασθενημένο όμως και θα επικρατήσουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ 17 ΑΙΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ (ΦΩΤΟ).

1
Στον Καθεδρικό Ναό στο Βελιγράδι σήμερα το πρωί άρχισαν με δοξολογία οι εορτασμοί για την επέτειο των 17 αιώνων από το Διάτάγμα των Μεδιολάνων χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου , και με την παρουσίατων Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών , Κυρίλλου,  Σέρβου Πατριάρχη Ειρηναίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεόφιλου, αλλά και άλλων Ιεραρχών μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Παρόντες και πολλοί πρέσβεις καθώς και χιλιάδες Ορθοδόξων πιστών. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε στη Σερβία και στο λαό της να έχει δύναμη, που ανακτάται από τις διώξεις και τα βάσανα και να  μπορεί να ασκήσει κάθε πιστός τη χριστιανική ζωή του ελεύθερα. Οπως σημείωσε δε "έχουν φάνει τα πρώτα σημάδια της άνοιξης που ξεκινά για εσάς".

Τόνισε ακόμη πως "ο Κύριος διατηρεί ανέπαφη τη μαρτυρική και αιματοβαμμένη χώρα της Σερβίας και την εκκλησία της"

Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας , Ειρηναίος επίσημα συναντήθηκε σήμερα με τους επικεφαλής των Ορθοδόξων εκκλησιών στην Επισκοπική Εκκλησία στο Βελιγράδι και τους χαιρέτησε με μια ειδική προσευχή για την υποδοχή.


"Αυτή είναι η ευκαιρία" είπε ο κ. Ειρηναίος, "να βρούμε έναν τρόπο και να κάνουμε μια νέα συμφωνία για τα προβλήματα στη ζωή της χριστιανικής κοινότητας , έτσι ώστε αυτή να είναι το πρώτο βήμα προς την ευαγγελική και αποστολική ενότητα μας".

1

1
1





ΠΗΓΗ...tanjug.rs

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...