Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.


Θέμα : «Προβλήματα διαβίωσης νεοδιοριζόμενων και ελαστικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών»

     Οι όροι διαβίωσης των εκπαιδευτικών, που αναγκάζονται να νοικιάσουν σπίτι για να υπηρετήσουν στο σχολείο διορισμού τους και ιδιαίτερα των νέων (από άποψη ημερομηνίας διορισμού) εκπαιδευτικών, των αναπληρωτών και των ωρομισθίων έχουν τραγικά επιδεινωθεί.
     Ειδικά για όσους τοποθετούνται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, οι μισθοί πείνας και η διαρκώς επι-δεινούμενη οικονομική τους κατάσταση θέτουν προβλήματα στη δυνατότητα ενοικίασης σπιτιού, θέρμαν-σης, σίτισης και μετακίνησής τους. Ως συνέπεια, υπάρχουν περιπτώσεις ακόμη και μη αποδοχής ανάληψης υπηρεσίας από εκπαιδευτικούς ενώ εντείνονται οι σκέψεις για παραιτήσεις ή άδειες άνευ αποδοχών, όπως διαπιστώνουν εκπαιδευτικοί φορείς.
    Τα φαινόμενα αυτά, που αναμένεται να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις, δυναμιτίζουν περαιτέρω τη στελέ-χωση των σχολείων και φέρνουν νέους φραγμούς στη μόρφωση, με θύματα τους μαθητές πριν απ' όλα των λαϊκών στρωμάτων και των ακριτικών περιοχών. Οδηγούν ταυτόχρονα τους εκπαιδευτικούς στην απόγνω-ση και στην εξαθλίωση.
    Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν μετάθεσης και απόσπασης, αν δεν συμπληρώσουν δύο έτη υποχρεωτικής παραμονής στο σχολείο που τοποθετήθηκαν αρχικά. Η διάταξη αυτή, σε συνδυασμό με το δραματικό περιορισμό των μεταθέσεων και των αποσπάσεων, στερεί τη δυνατό-τητα από χιλιάδες εκπαιδευτικούς να έρθουν πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
     Τέλος, η διαφορετική μοριοδότηση όσων διορίστηκαν το 2010 (διπλασιασμός των μορίων για την τρίτη και τέταρτη χρονιά παραμονής στο σχολείο που διορίστηκαν), σε σχέση με αυτούς που διορίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια (2008, 2009), δημιουργεί πολλές αδικίες. Ουσιαστικά, κάποιος με λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας μπορεί να αποκτήσει περισσότερα μόρια.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
-- Αν πρόκειται να πάρει μέτρα για τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους από και προς τον τόπο κατοικίας τους με ΚΤΕΛ, ΟΣΕ, πλοία κλπ. (π.χ. δωρεάν κάρτα για ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα μεταφορικά μέσα).
-- Αν προτίθεται να διαθέσει κονδύλια, από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να νοικιαστούν ξενο-δοχεία ή καταλύματα για τη στέγασή τους.
-- Αν πρόκειται να παράσχει επίδομα θέρμανσης σε όλους τους νέους εκπαιδευτικούς, τους ωρομίσθιους και τους αναπληρωτές.
-- Αν, ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, προτίθεται να παράσχει το επίδομα παραμεθορίου και στους ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς.
-- Αν θα δοθεί το δικαίωμα μετάθεσης - απόσπασης από το πρώτο κιόλας έτος σε όλους τους εκπαιδευτι-κούς.
-- Αν θα επεκταθεί η ρύθμιση για διπλασιασμό της μοριοδότησης σε όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτι-κούς .
Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Σπύρος Χαλβατζής
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


keftedakia Κεφτεδάκια μπουκίτσες σε σάλτσα με πιπεριές

Τι θα χρειαστούμε για δυο μερίδες

Για τα κεφτεδάκια (περίπου 15 τεμάχια)
  • 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά γάλα εβαπορέ
  • αλάτι – πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
  • αλάτι – πιπέρι

Και πως το κάνουμε;

Ζυμώνουμε σε μια λεκανίτσα τα υλικά μας για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε μικρές στρόγγυλες μπαλίτσες με διάμετρο 3- 4 εκατοστών.
Βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι στο τηγάνι μας και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι τους μετά το τηγάνισμα.
Βάζουμε στο τηγάνι μας (που ήδη έχει το λάδι από το τηγάνισμα) τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε κομματάκια και τις αφήνουμε να τηγανιστούν ελαφρά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα μας, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας και αφήνουμε τη σάλτσα μας να ρουφήξει τα υγρά της σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε τη σάλτσα σε δυο πιάτα ή σε μια πιατέλα και τοποθετούμε από επάνω τα μικρά κεφτεδάκια μας.
Καλή όρεξη!



ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-9-2012 ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

.ΩΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 9πμ εως 13μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Είναι 3 νταλικέρηδες. Ο ένας με μαυρισμένο μάτι, ο άλλος με διάφορες μελανιές και ο τρίτος με επιδέσμους σε όλο το σώμα του. Λέει ο πρώτος :

ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κ.σ. έτοιμο γιαουρτι
Πως το κάνουμε:
recipe image
1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε ένα λίτρο γάλα. Αφήστε το να βράσει (ανακατεύοντας για να μην κολλήσει κάτω) και κατεβάστε το από τη φωτιά.
recipe image
2. Σε ένα μπολάκι βάλτε 2 κουταλιές της σούπας γιούρτι έτοιμο. Βάλτε μερικές σταγόνες κρύο γάλα μέσα και ανακατέψτε το, να γίνει σαν νερουλή κρέμα.
recipe image
3. Αφήστε το γάλα να κρυώσει, μέχρι να φτάσει τους 38 - 42°C. Προσοχή στη θερμοκρασία αυτή, γιατί αν δεν είναι σωστή, το γιαούρτι σας δεν θα πήξει.
recipe image
4. Μόλις φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία, πάρτε μερικές κουταλιές της σούπας από το ζεστό γάλα και προσθέστε τα στο γιαούρτι του μπολ, να γίνει κι αυτό κάπως χλιαρό (όπως κάνουμε στο αυγολέμονο).
recipe image
5. Μετά ρίξτε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατέψτε και μετά ρίξτε το στο δοχείο που θα έχετε ήδη έτοιμο (στο οποίο θα μείνει το γιαούρτι μέχρι να πήξει)
recipe image
6. Κλείστε το δοχείο και τυλίξτε το με μια κουβέρτα για να παραμείνει ζεστό. Αφήστε το έτσι για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή μέχρι και ένα βράδυ, μέχρι να πήξει. Μεγάλη προσοχή θέλει εδώ, γιατί το γιαούρτι μέχρι να πήξει δεν πρέπει να κουνηθεί καθόλου. Μετά βάλτε το στο ψυγείο και το γιαούρτι σας είναι έτοιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι γάλα θέλετε. Εμείς προτιμήσαμε βιολογικό γάλα με λίγα λιπαρά. Γίνεται και με πλήρες γάλα αλλά και με ελαφρύ επίσης έχω δοκιμάσει και με γάλα μακράς διαρκείας και το γιαούρτι πήζει κανονικά. Αν έχετε πρόσβαση σε φρέσκο γάλα πρόβειο ή αγελαδινό, προτιμήστε αυτό, αρκεί να το βράσετε πάρα πολύ καλά αφού δεν είναι παστεριωμένο. Αν χρησιμοποιήσετε γάλα του εμπορίου, δεν θα σχηματιστεί πέτσα στο γιαούρτι σας λόγω του ότι είναι ομογενοποιημένο.
  2. Όσο πιο πολλές ώρες το αφήσετε, τόσο πιο ξινό θα γίνει το γιαούρτι. Αν σας αρέσει ξινούτσικο λοιπόν, αφήστε το όλο το βράδυ, ενώ εάν σας αρέσει γλυκό, βάλτε το στο ψυγείο μόλις πήξει.
  3. Το γιαούρτι σας θα είναι λίγο νερουλό ακόμα και αφού πήξει. Όταν όμως το "κόψετε", θα βγάλει υγρά και θα γίνει πιο στραγγιστό.
  4. Μπορείτε αντί για πρόβειο να χρησιμοποιήσετε αγελαδινό γιαούρτι για πυτιά, αλλά είναι πιο νερουλό.
  5. Ένα κόλπο για να διαπιστώσετε αν το γάλα έχει την σωστή θερμοκρασία (εφόσον δεν έχετε θερμόμετρο) είναι να δοκιμάζετε με το μικρό σας δαχτυλάκι. η θερμοκρασία είναι σωστή αν μπορείτε να μετρήσετε μέχρι το δέκα πριν νιώσετε ότι καίγεται το δάχτυλό σας. Αν το γάλα κρυώσει λίγο παραπάνω, απλά μπορείτε να το ξαναζεστάνετε. Αν περάσετε τα όρια της θερμοκρασίας προς τα κάτω, το γιαούρτι σας δεν θα πήξει γιατί δεν θα έχουν ενεργοποιηθεί οι ζυμομύκητες αν είναι πιο ζεστό θα καταστραφούν από την υπερβολική θερμοκρασία.
  6. Καλύτερα είναι να διατηρείτε το γιαούρτι σε ένα γυάλινο τάπερ με καπάκι, έτσι είσαστε σίγουροι πως διατηρείται πάντα καθαρό και δεν απορροφά μυρωδιές από το ψυγείο. Στην περίπτωση που βάζετε το γιαούρτι σε ένα σκεύος, μόλις το κόψετε αυτό βγάζει σιγά σιγά το τυρόγαλό του. Αφαιρώντας το, έχετε πιο στραγγιστό γιαούρτι, που σερβίρεται καλύτερα με μέλι και φρούτα.
  7. Μπορείτε να μοιράσετε το γάλα σε ατομικά μικρά σκεύη (π.χ. κούπες ή μπωλάκια) και να προσθέσετε εκεί από λίγη πυτιά για μεγαλύτερη ευκολία στο σερβίρισμα. Με αυτόν τον τρόπο, είσαστε σίγουροι πως καταναλώνετε το γιαούρτι με το τυρόγαλό του που είναι το πιο πλούσιο σε συστατικά.
  8. Ένα άλλο κόλπο για να είστε σίγουροι πως το γιαούρτι σας πήζει σε ζεστό περιβάλλον, είναι να το βάζετε σε μια ισοθερμική τσάντα (αυτές που δίνουν τα σούπερ μάρκετ για να διατηρούνται δροσερά τα τρόφιμα) και να το τυλίγετε μαζί με αυτήν σε μια κουβέρτα.
  9. Για την επόμενη σοδειά γιαουρτιού, κρατάτε σε ένα μπωλάκι 2 κ.σ. από το γιαούρτι που φτιάξατε.
  10. Προσέξτε τα δύο σημεία: τη θερμοκρασία που θα έχει το γάλα (γι' αυτό και πρέπει να τα έχετε όλα έτοιμα, ώστε να μην καθυστερήσετε και κρυώσει) και να μην το κουνήσετε αφού το βάλετε στο δοχείο.


ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ...ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ!






Δοκιμάστε να βάλετε το χέρι σας μπροστά στην κινούμενη εικόνα και θα παρατηρήσετε πως οι βούλες κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια που καλύπτετε τόσο μεγαλύτερη φαίνεται να είναι η ταχύτητά τους. Απομακρύνετε ξανά το χέρι σας για να διαπιστώσετε τη διαφορά..









ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ...ΦΟΙΤΗΤΕΣ.


Η συσκευή εντοπισμού για φοιτητές θα είναι μία κάρτα με ενσωματωμένο chip και θα δουλεύει όπως το Gps, με την οποία θα καταγράφονται όλες οι κινήσεις του φοιτητή όταν θα βρίσκετε εντός του σχολείου.Θα ισχύσει πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο για τη σχολική περιφέρεια του northside.








phgh...netnewsgr

ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.




Το τσίπουρο είναι ένα ελληνικό αλκοολούχο ποτό το οποίο ξεκίνησε την πορεία του πριν από επτά περίπου αιώνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους.
  Η Τσικουδιά ή Ρακή στην Κρήτη είναι κάτι...
ανάλογο, ωστόσο η κυριότερη διαφορά του είναι ότι η τσικουδιά είναι προϊόν μονής απόσταξης. Σε άλλες χώρες, παρόμοια ποτά είναι η Ιταλική Γκράπα και το Αράκ της Μέσης Ανατολής.
Το τσίπουρο έχει τις περισσότερες φορές 36 με 45 αλκοολικούς βαθμούς.
Δεν πρέπει να συγχέεται με το ούζο, ποτό με διαφορετικό τρόπο παρασκευής.
Μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα η παραγωγή τσίπουρου γινόταν αποκλειστικά "κατ' οίκον", δεν υπήρχε δηλαδή μαζική βιομηχανική παραγωγή. Αποστάζεται από τα παραπροϊόντα του κρασιού, σαν ο άνθρωπος να θέλησε να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο το δώρο των θεών, το αμπέλι.
Τσίπουρο ονομάζεται στην Ελλάδα το απόσταγμα από στέμφυλα. Παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου έχουν η Μακεδονία, η Κρήτη, η Θεσσαλία, και η Ήπειρος.
Πρώτη ύλη για την παραγωγή αποστάγματος είναι τα στέμφυλα, δηλαδή η μάζα που απομένει μετά την συμπίεση του σταφυλοπολτού, με σκοπό την παραγωγή κρασιού. Αυτή η μάζα αποτελείται από τους φλοιούς των σταφυλιών, τα γίγαρτα (κουκούτσια) ενώ περικλείει και κάποιο ποσοστό αζύμωτου γλεύκους (μούστου), γλεύκους σε ζύμωση ή και πλήρους ζυμωμένου γλεύκους (κρασιού)

 
 Τα στέμφυλα, για να δώσουν αλκοολούχο απόσταγμα, θα πρέπει αφενός να μην έχουν αποστραγγιστεί εντελώς και αφετέρου να έχουν υποστεί αλκοολική ζύμωση, ώστε τα σάκχαρα του εναπομένοντος μούστου να μετατραπούν σε αλκοόλη. Το τσίπουρο μπορεί να παραχθεί από στέμφυλα που είναι ζυμωμένα και προέρχονται από ερυθρή οινοποίηση με μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού. Ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στέμφυλα που ζυμώνονται ξεχωριστά, από τον κύριο όγκο του γλεύκους, τα οποία προέρχονται από λευκά σταφύλια, αλλά και από ερυθρά σταφύλια, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ροζέ ή λευκού κρασιού με απευθείας συμπίεση.

 
 Η ζύμωση διαρκεί περίπου 30 ημέρες, όταν τα στέμφυλα ζυμώνονται μόνα τους, και πολύ λιγότερο όταν ζυμώνονται μαζί με το μούστο. Κατά την πρώτη απόσταξη παίρνουμε ένα απόσταγμα (σούμα) που αποτελεί το 15 με 20% του αρχικού όγκου. Μετά το τέλος της απόσταξης, το υπόλειμμα απορρίπτεται. Στη δεύτερη απόσταξη γεμίζουμε τον άμβυκα (καζάνι) κατά 80-90% με σούμα. Πολλές φορές, το προϊόν που λαμβάνεται από την πρώτη απόσταξη καταναλώνεται χωρίς να υποστεί δεύτερη απόσταξη. Το διπλοαποσταγμένο τσίπουρο, όμως, είναι καθαρότερο και λεπτότερο σε άρωμα και γεύση.

 
Στη δεύτερη απόσταξη είναι δυνατόν να προσθέσουμε αρωματικές πρώτες ύλες όπως γλυκάνισο, μάραθο, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και μαστίχα. Μετά τη δεύτερη απόσταξη αφαιρούμε το πρώτο 0,5 με 1 λίτρο. Έχει μεγάλο αλκοολικό βαθμό και αποτελεί την «κεφαλή». Κατόπιν συλλέγουμε την «καρδιά» η οποία αντιπροσωπεύει το 50% του αρχικού όγκου. Είναι το κλάσμα που περιέχει τα επιθυμητά συστατικά και το οποίο, αφού αραιωθεί για να επιτύχουμε τους επιθυμητούς αλκοολικούς βαθμούς, θα δοθεί στην κατανάλωση ως τσίπουρο. Το υπόλοιπο, την «ουρά», το συλλέγουμε και το τοποθετούμε στα στέμφυλα ή στη σούμα για να γίνει νέα απόσταξη. Καλός αλκοολικός βαθμός θεωρείται αυτός των 38-45% κατ' όγκο.
Η παρακολούθηση της απόσταξης θέλει μεγάλη προσοχή. Η θέρμανση του άμβυκα μπορεί να γίνει με ξύλα, κάρβουνο ή υγραέριο. Στην περίπτωση ξύλων ή κάρβουνου, η θέρμανση ρυθμίζεται ανάλογα με την τροφοδοσία και με την παροχή αέρα, ανοίγοντας ή κλείνοντας την πόρτα που βρίσκεται κάτω από την εστία. Οι ατμοί νερού, αλκοόλης και άλλων πτητικών συστατικών θα κατευθυνθούν προς τον ψυκτήρα και θα παραληφθούν ως απόσταγμα.
Ο σύγχρονος τρόπος παρασκευής τσίπουρου από βιομηχανικές μονάδες γίνεται με τη μέθοδο της κλασματικής απόσταξης -ασυνεχούς απόσταξης κυρίως-, όπου χρησιμοποιούνται υψηλής ποιότητας κατασκευής ατμοκάζάνα, πλήρως ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα και ελεγχόμενα. Αυτό επιτρέπει την παρασκευή ενός πολλαπλά αποσταγμένου προϊόντος υψηλής ποιότητας, μειώνοντας τις ανεπιθύμητες ουσίες της απόσταξης στο ελάχιστο και επιτρέποντας στον παραγωγό να κάνει την επιθυμητή ανάμειξη μεταξύ κεφαλών,καρδιάς και ουρών.

 
Από τα τέλη του Οκτώβρη έως τα μέσα του Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα «βράζει» ο τόπος. Παραδοσιακά καζάνια ετοιμάζουν το «αγιονέρι», με αποκορύφωμα τις διάφορες γιορτές τσίπουρου σε πολλές περιοχές (Μακεδονία, Ήπειρο), οι οποίες συνοδεύονται με παραδοσιακά γλέντια
Το τσίπουρο σερβίρεται σε μικρά ποτήρια και καταναλώνεται κάποιες φορές σκέτο, αλλά συνήθως σε συνοδεία με μεζέδες. Εκλεκτοί μεζέδες για τσίπουρο θεωρούνται ο παστουρμάς, τα παστά και οι ελιές. Πολλές φορές προστίθεται στο ποτό νερό ή πάγος.






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΜΗΛΟΣ: " ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ".


Μήλος: «σκοτώστε» τους κατοίκους, κάνουν κακό στα λατομεία
Η υγεία των "ιθαγενών" της Μήλου είναι λιγότερο σημαντική από τα εταιρικά κέρδη

Του Μιχάλη Μπούργου

Ελλάδα 2012!

Η χώρα ζει πλέον στον απόλυτο παραλογισμό! Σε ένα «παράλληλο» σύμπαν, όπου αυτό που φαινόταν «λογικό» και «αυτονόητο» πριν λίγα χρόνια τελεί «υπό-διωγμό»!

Όπου η εξουσία –σε όλες τις μορφές και τους τύπους της- λειτουργεί συντονισμένα, με ένα και μοναδικό σκοπό: την εξόντωση του αυτόχθονος πληθυσμού!

Όπου ο κινηματογράφος συναντά την πραγματικότητα, ζώντας στην καθημερινότητά μας τις σκηνές που κάποτε παρακολουθούσαμε σε ταινίες και ντοκιμαντέρ για τα απολυταρχικά καθεστώτα της Αφρικής!

Τελευταίο παράδειγμα: πρόσφατη απόφαση του Τμήματος Δ του Συμβούλιου της Επικρατείας που δικαιώνει εξορυκτική δραστηριότητα της Μήλου, δραστηριότητα που αποδεδειγμένα «βλάπτει σοβαρά την υγεία» των κατοίκων της περιοχής! Και της επιτρέπει να συνεχίζει να «σκοτώνει»!

Η ιστορία ξεκινάει το 2007, όταν αρμόδιοι ελεγκτές του Υπουργείου Υγείας επισκέπτονται την περιοχή για να διερευνήσουν τη σχέση της εξορυκτικής δραστηριότητας περλίτη με τα αυξημένα περιστατικά οφθαλμολογικών παθήσεων που παρουσίαζαν οι κάτοικοι της περιοχής. Περιστατικά που όπως είναι φυσικό είχαν ανησυχήσει και ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία.

Στην περιοχή αυτή, συγκεκριμένα στις θέσεις Βούδια και Τσιγκράδα Μήλου, δραστηριοποιείται ιδιωτική εκμετάλλευση του βιομηχανικού ορυκτού, που περιλαμβάνει δραστηριότητες και χώρους εξόρυξης, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διάθεσης του περλίτη.

Από τη συνολική διαδικασία παράγονται δύο τύποι βιομηχανικών αποβλήτων: στερεά-αδρανή που απορρίπτονται στα ορυχεία και λεπτή σκόνη περλίτη που ρίχνεται στη θάλασσα, στη θέση «ακρωτήρι Μούρη», μετά από επεξεργασία.

Οι άνθρωποι του Υπουργείου, μετά τον επιτόπιο έλεγχο, επιβεβαιώνουν τη συσχέτιση των αυξημένων οφθαλμολογικών περιστατικών με την εκμετάλλευση του περλίτη. Ζητούν άμεσα τη διεξαγωγή επιδημιολογικών μελετών, για τη διαπίστωση του τρόπου και του πραγματικού μεγέθους των συγκεκριμένων επιπτώσεων.

Περνούν τέσσερα χρόνια, με την εταιρία να συνεχίζει απτόητη το «δολοφονικό» της έργο, γίνονται οι σχετικές μελέτες από το «Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων» και βγαίνουν τα τελικά πορίσματα. Το συμπέρασμα ξεκάθαρο: «υπάρχει με βεβαιότητα οφθαλμολογικό πρόβλημα στους κατοίκους της Μήλου, κυρίως εξ ερεθισμού, καθώς και ότι υπάρχουν ισχυρά στοιχεία περί συνδρομής σοβαρού προβλήματος χρόνιων πνευμονοπαθειών». Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται!

Αποφασίζει το κράτος να πράξει το αυτονόητο: να λάβει μέτρα για να προστατέψει την υγεία των κατοίκων της Μήλου! Νομοθετεί σχετικά, με υπουργική απόφαση, στις 21/9/2011. Απόφαση που ζητάει από την εταιρία να προβλέψει άμεσα συγκεκριμένες διαδικασίες και τεχνικές που θα σταματήσουν τη διάχυση των σωματιδίων στον αέρα και τη θάλασσα! Όπως προβλέπεται σε όλες τις σχετικές εκμεταλλεύσεις άλλωστε, σύμφωνα και με τη σχετική διεθνή βιβλιογραφία! Και όπως δεν έπραξαν οι άνθρωποι της εταιρίας, ως όφειλαν!

Αυτονόητα όλα αυτά θα μου πείτε;

Εδώ είναι που κάνουμε όλοι λάθος, στις σύγχρονες λογικές διακυβέρνησης αυτού του τόπου: η εξορυκτική δραστηριότητα προσέφυγε στο ΣτΕ, αξιολογώντας για άλλη μία φορά ότι το κέρδος της είναι πάνω από την υγεία των ανθρώπων!

Και το χειρότερο: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!

Με ποιο σκεπτικό; Ο νομοθέτης δεν έπραξε όπως θα έπρεπε, στο τυπικό μέρος. Έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για τη «διάθεση αποβλήτων βιομηχανικών μονάδων» και όχι η διαδικασία που ακολουθήθηκε τελικά και αφορά «τύπο υγειονομικής διάταξης»!

Για το «τυπικό» μέρος αφήνουμε την υγεία των κατοίκων μίας περιοχής στο έλεος των οικονομικών συμφερόντων λοιπόν!

Σε άλλη χώρα η σχετική δραστηριότητα θα είχε παύσει από το 2007! Και θα είχε αναγκαστεί να αποκαταστήσει τόσο τη ζημιά που δημιούργησε στο περιβάλλον, όσο και τη ζημιά στην υγεία των ανθρώπων που ζούνε στην ευρύτερη περιοχή!

Σε αυτή τη χώρα αντίθετα, συνεχίζει ακάθεκτη το δολοφονικό της έργο!

Άλλωστε για όλους αυτούς, εμείς οι «ιθαγενείς» είμαστε «αναλώσιμα είδη»!





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ..".ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο EROS RAMAZZOTTI"


Μαζικός αυνανισμός:

Η αλήθεια πίσω από το μύθο

Ο Eros Ramazzotti (όνομα που κατά πάσα πιθανότητα είναι καλλιτεχνικό), είναι ένας διεθνούς φήμης Ιταλός τραγουδιστής, με περισσότερες από 55 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, στην 25χρονη καριέρα του. Γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1963, σε ένα προάστιο της Ρώμης και από πολύ μικρός, αγάπησε το τραγούδι και τη μουσική. Υπήρχε μόνο ένα πρόβλημα. Ήταν εντελώς άφωνος. Στο σχολείο, όταν πήγαινε να μιλήσει, οι συμμαθητές του έκλειναν τη μύτη τους με το χέρι τους για να ειρωνευτούν τη χροιά της φωνής του. 

Για το λόγο αυτό ο Giussepe Pikolino (όπως αποφάσισα ότι τον λένε κανονικά), ξεκίνησε μαθήματα ορθοφωνίας, υποκριτικής και σύνθεσης, προκειμένου να μην τραγουδάει σαν το Νιόνιο του Καραγκιόζη. Το αποτέλεσμα, ήταν απογοητευτικό. Καμιά δισκογραφική δεν έπαιρνε στα σοβαρά, τον ταλαντούχο και φιλόδοξο Ιταλό καλλιτέχνη, στο άκουσμα της αστείας του φωνής, η οποία θα έκανε τη φωνή του Κώστα Φραγκολιά, να ακούγεται σαν αυτή του Φρανκ Σινάτρα. Όλα έμοιαζαν μάταια, όταν ξαφνικά...

Μια δισκογραφική εταιρεία, της οποίας το όνομα δεν μπορούμε να αναφέρουμε, προσέγγισε το μικρό Giusseppe και του πρότεινε συνεργασία. Δεν ήμουν μπροστά, αλλά νομίζω πως ο πρόεδρος της εταιρείας του είπε: "Κοίταξε να δεις Giussepe, ας είμαστε ειλικρινείς. Η φωνή σου κάνει μόνο για ντουμπλάρισμα κινουμένων σχεδίων, αλλά είσαι τυχερός, γιατί είμαι άνθρωπος με χιούμορ και πρέπει να ξοδέψω 1.000.000.000 λιρέτες σε μια τρελή ιδέα, αλλιώς θα πεθάνω". 

Έτσι και έγινε. Ο μικρός Giussepe, έγινε ο Eros Ramazzotti και τραγούδησε μαζί με δεκάδες καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως η Cher, η Tina Turner, ο Andrea Bocelli, η Anastacia, ο Joe Cocker, ο Luciano Pavarotti, ο Ricky Martin κ.α. 

Σήμερα, ο Giussepe, έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πιθανότητα αν έμεναν στην Ελλάδα, θα άκουγαν και Βέρτη, Καρρά, Αντύπα και Μαρτάκη.

*Η παραπάνω ιστορία, ίσως να είναι αποτέλεσμα πολυήμερης αϋπνίας 8 ημερών και νυχτών.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΦΓΑΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!


Αφγανός μαθητής, πρωτεύει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Ήρθε μόλις πριν πέντε χρόνια στην Ελλάδα, με μόνο όνειρο να σπουδάσει…

Ένας Αφγανός μαθητής που πριν από πέντε χρόνια πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει ολομόναχος την πατρίδα του για την Ευρώπη με μόνο όνειρο να σπουδάσει, διέπρεψε στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Διαγωνιζόμενος με όσους φοιτούν σε εσπερινά λύκεια, ο κ Βαχίτ Βασίλ κατέκτησε την πρώτη θέση στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο μαθητής που ήρθε στην Ελλάδα και επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για να μείνει, δηλώνει στην εφημερίδα «Μακεδονία» ότι όταν ήρθε στη χώρα μας, δεν ήξερε ούτε πώς λέγεται το «καλημέρα».

Τώρα μιλάει τα ελληνικά σχεδόν σαν μητρική του γλώσσα και όπως δηλώνουν οι συμμαθητές του, «μπορεί να βάλει τα γυαλιά σε πολλά ελληνόπουλα με την καλλιέργειά του».

 «Στο σχολείο εξ ολοκλήρου έμαθα να μιλώ και να γράφω τα ελληνικά. Στο σχολείο έκανα και τους περισσότερους φίλους, οι οποίοι με βοήθησαν με τη γλώσσα, αλλά και γενικότερα με την καθημερινότητά μου σε ένα καινούργιο περιβάλλον», επισημαίνει ο Βαχίτ Βασίλ στην εφημερίδα .
 «Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, όταν πρωτοήλθα στη Θεσσαλονίκη συνάντησα ορισμένα προβλήματα. Σήμερα όμως έχω κάθε λόγο να αισθάνομαι πολύ τυχερός, γιατί, παρά τις δυσκολίες που συνάντησα στην αρχή, ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη με αγκάλιασε και με αγάπησε» σημειώνει, τονίζοντας ότι επέλεξε τη Θεσσαλονίκη και όχι την Αθήνα γιατί «εδώ η κοινωνία δεν είναι τόσο απρόσωπη».

Δηλώνει δε ευγνώμων για τους αξιόλογους ανθρώπου που «με βοήθησαν όχι μόνο ηθικά, αλλά ακόμη και οικονομικά, ώστε να κάνω το όνειρό μου να σπουδάσω πραγματικότητα». Μεταξύ αυτών και τον άνθρωπο που του έδωσε δουλειά.

 «Ο άνθρωπος αυτός είναι τόσο αξιόλογος, που δεν έχει μιλήσει πουθενά για τα ευεργετήματά του. Το προηγούμενο διάστημα μου κάλυψε τα έξοδα ορισμένων φροντιστηριακών μαθημάτων, ενόψει των πανελλαδικών, και τώρα μου προσέφερε εργασία, οπότε πλέον θα σπουδάζω στη Θεσσαλονίκη δουλεύοντας ως αποθηκάριος», τονίζει.

Στόχος του Βαχίτ είναι, μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, να επιστρέψει στη χώρα του.

«Θέλω να γυρίσω πίσω, για να βοηθήσω τη χώρα μου. Θέλω να μεταφέρω τις γνώσεις που θα έχω λάβει στο πανεπιστήμιο, θέλω να καταλάβει ο κόσμος την αξία που έχουν τα γράμματα για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας.

Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, αλλά θέλω, αν αυτό σταθεί δυνατό, να βάλω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι ώστε να ξεριζωθούν από τη χώρα μου τα μίση και οι εμφύλιοι», υπογραμμίζει ο ίδιος.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ AH-64D APACHE VS TOR-Μ1 ΤΗΣ ΠΑ; - ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;

15
Η ελληνοϊσραηλινή άσκηση ελικοπτέρων (συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς τρία επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α+ Αpache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (TEEΠ) της Αεροπορίας Στρατού και AH-64D Apache και UH-60Α/L Black Hawk της ισραηλινής Αεροπορίας) φαίνεται ότι είχε πολύ πιο ευρύ αντικείμενο απ'ότι αρχικά είχε διαρρεύσει:

Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε και ένα ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ, καθώς και το τμήμα της 31 ΜΕΕ (Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων) της Αεροπορίας, η συμμετοχή του οποίου βέβαια ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα των ακσήσεων που αχικά διέρρευσαν (βασικά CSAR-έρευνα και διάσωση μάχης), αλλά μάλλον η ΠΑ είχε κι άλλο ρόλο.

Γιατί φαίνεται ότι τα ισραηλινά Apache δεν περιορίστηκαν μόνο σε ασκήσεις CSAR: Το Καστέλλι (133 Σμηναρχία Μάχης) απέχει ελάχιστα από την 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο, όπου εδρεύει ο βασικός ... "πονοκέφαλος" των Ισραηλινών σε περίπτωση επίθεσης στο Ιράν: Τα SHORADS Tor-M1, τα οποία προστατεύουν το Α/Α σύστημα μεγάλου βεληνεκούς S-300PMU1!

Πόσο πιθανό είναι τα ισραηλινά ελικόπτερα να έκαναν άσκηση σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από τα δύο αυτά συστήματα και να μην ... μπήκαν στο πειρασμό (κατόπιν αποδοχής, φυσικά, από την ελληνική πλευρά σχετικού αιτήματος) να δοκιμάσουν τις δυνατότητες ή ακόμα και να τεστάρουν τα δύο Α/Α συστήματα σε συνθήκες πραγματικής άσκησης;

Άλλωστε ένα από τα σενάρια αεροπορικής επίθεσης κατά του Ιράν, αναφέρει ότι θα προηγηθούν τα  AH-64D Apache για να προχωρήσουν σε καταστολή της ιρανικής αεράμυνας, της οποίας το πιο σύγχρονο κομμάτων είναι οι Tor-M1. Ακόμα και για τους S-300 οι Ισραηλινοί δεν θα έλεγαν όχι, να δοκιμάσουν την ικανότητά τους -κάθε άλλο - έστω και αν η Ρωσία αρνήθηκε να πουλήσει τελικά το σύστημα στο Ιράν.

Υπάρχει σχετική πληροφορία ότι έγινε τέτοια άσκηση, δηλαδή προσομοίωση διείσδυσης των ισραηλινών ελικοπτέρων στους τομείς των Tor-M1, αλλά η Αεροπορία - φυσικά - το διαψεύδει, αφού κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα συστήματα ESM των Apache μπορεί να έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για τα Tor-M1, ενέργεια σαφώς μη επιτρεπτή.

Άλλωστε, γιατί έγινε η άσκηση στο συγκεκριμένο μέρος; Ακριβώς δίπλα από τις ρωσικές συστοιχίες; Σε μια περιοχή που δεν πλησιάζει "ούτε κουνούπι" χωρίς άδεια, πόσο μάλλον ισραηλινά επιθετικά και CSAR ελικόπτερα, εξοπλισμένα με προηγμένους αισθητήρες συλλογής πληροφοριών; Να σημειώσουμε ότι πριν δύο χρόνια την τελευταία στιγμή οι Ρώσοι εμπόδισαν την αποστολή ενός συστήματος Tor-M1 από την Κύπρο στο Ισραήλ για "αξιολόγηση"... 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ!

15
Πολλοί το σχολίασαν χτες, λέγοντας ότι χρειάστηκε να παρέλθουν τέσσερις δεκαετίες ώστε να αποδεχθεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το «ΟΧΙ» στη βασιλεία.

Αντί για το σύνηθες , κατ΄ αυτόν, «νίκας τις βασιλεύσι» , μόλις έφτασε στον επίμαχο στίχο του Απολυτίκιου έψαλλε το«νίκας τοις ευσεβέσι», ενώπιον του Σαμαρά.

Κι όμως κάποιος παπάς από εκείνους που έψαλλαν μαζί του στη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ επέμενε στο «νίκας τοις βασιλεύσι» με αποτέλεσμα να ακουστεί … παρήχηση.

Στην ουσία ο Μητροπολίτης ουδέποτε απομακρύνθηκε από τη Βασιλευομένη Δημοκρατία.

Επειδή όμως όπως αναφέρει το parapolitika.gr, γνωρίζει ότι ο Σαμαράς σε κάτι τέτοια έχει ιδιαίτερες … ευαισθησίες που προσεγγίζουν τον εκρηκτικό θυμό, επέλεξε να ρίξει νερό στο κρασί του έστω και για μία φορά. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.


Ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς στέλνει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με απεργία…

Διαβάστε την επιστολή:

"Αγαπητοί και αγαπητές γονείς, μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

Θα μπορούσαμε να σωπάσουμε, κερδίζοντας την εύνοια των ισχυρών, αλλά προτιμάμε να μιλήσουμε όπως αρμόζει σε δασκάλους/ες οι οποίοι σέβονται τη δουλειά τους, τη γνώση και τους μαθητές τους. Η παραίτηση και η σιωπή δεν ταιριάζει σε αγωνιζόμενους και σκεπτόμενους ανθρώπους. Η εξουσία προσπαθεί να φιμώσει όσους σκέπτονται, να στρεβλώσει τις ιδέες μας για έναν καλύτερο κόσμο, να συκοφαντήσει τη νέα γενιά, για την οποία ετοιμάζει μια κοινωνική κόλαση. Εμείς  οφείλουμε να πάμε κόντρα στον καιρό, ακόμα κι αν το τίμημα είναι βαρύ. Λοιπόν, θα μιλήσουμε !
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς. Αντί κάθε οικογένεια και κάθε μαθητής/τρια εκπαιδευτικός να καταστρώσει τον κατάλογο των υποχρεώσεων, των ονείρων και των προσδοκιών του, ασχολείται με τη “λίστα” των περικοπών, την οποία σκέφτηκε η Τρόϊκα και υλοποιεί η κυβέρνηση.
Λιγότερα και χειρότερα, αυτό είναι το γενικό πλαίσιο. Λιγότερα σχολεία, κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών, περικοπές στο μισθό, σύνταξη, ασφάλιση, ιδιωτικοποίηση ακόμα και στο νερό της φύσης, αύξηση πετρελαίου, τιμές-φωτιά, στο απόσπασμα υγεία-παιδεία-πρόνοια.
Το μνημόνιο φαντάζει σαν θηλιά στο λαιμό όλων μας. Μας λένε ότι θα ‘ρθουν καλύτερες μέρες. Σαν τον ορίζοντα που όσο τον πλησιάζεις τόσο απομακρύνεται. Η αυριανή μέρα, αν μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα είναι μέρα πένθους για όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Από όπου κι αν πέρασε το ΔΝΤ άφησε πίσω του χαλάσματα, θρήνο και οδυρμό. Η κερδοφορία του κεφαλαίου αποδεικνύεται ισχυρότερη, για τις υποτελείς κυβερνήσεις, από τις ανάγκες των ανθρώπων και της νέας γενιάς.
Εμείς δε θα γίνουμε Αγαμέμνονες για να θυσιάσουμε την Ιφιγένεια ώστε να φτάσουμε στην Τροία (των κερδών). Ο δάσκαλος πρέπει να βρίσκεται στο πλάι της Αντιγόνης για να πολεμήσει την εξουσία του Κρέοντα.
Σε αυτή τη ζωή είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Οι αγωνίες σας είναι και δικές μας, το μεροδούλι-μεροφάϊ αφορά όλους μας, η φτωχή παιδεία μας συντρίβει. Όταν οι μαθητές μας διπλώνονται από την πείνα στην τάξη ή στην αυλή, όταν η άνεργη μάνα μιλάει “για το άδειο ψυγείο”, καμία γραμματική δε μπορεί να αποδώσει τον ανθρώπινο πόνο. Είμαστε όλοι μαζί, γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι κομμάτι του λαού μας, σάρκα από τη σάρκα του, αίμα από το αίμα του.
Η πολυπλόκαμη εξουσία μιλάει για ρετιρέ, τεμπέληδες, πολυάριθμους και άλλα τέτοια παρόμοια για να μας διχάσει. Όπως ακριβώς αυτός που κλέβει το ψωμί από το τραπέζι φωνάζει “κλέφτης” και αυτός που τους παίρνει τα βιβλία φωνάζει τους μαθητές μας “αγράμματους”. Να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, να δείχνουμε τους ψεύτες και τους άρπαγες, να ένα σπουδαίο καθήκον.
Η παιδεία είναι αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Τα σχολεία είναι τόπος κοινωνικοποίησης, γνώσης, αλληλεγγύης, κι όχι μπακάλικο. Αν αφήσουμε τα σχολεία στα νύχια της αγοράς και των ιδιωτών δε θα φτωχύνει μόνο ο εκπαιδευτικός, θα φτωχύνει ο νους μας κι η χώρα. Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή, κι όταν παίρνεις το βιβλίο και την εργασία από τη νέα γενιά την οδηγείς στον κοινωνικό Καιάδα.
Δε θα το επιτρέψουμε! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, ακόμα κι αν θέλουν να το επιβάλουν  όλοι «οι διάβολοι των αγορών».
Μπορούμε να τους σταματήσουμε; Βεβαίως. Είναι ισχυροί αλλά όχι ανίκητοι όπως παρουσιάζονται. Να ενωθούμε σαν μία γροθιά, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, να δώσουμε το χέρι στο διπλανό μας, να εμπνεύσουμε την κοινωνία. Έτσι τα φαντάσματα κι ο φόβος θα εξαφανιστούν.
•             Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον αποφασισμένο λαό
•             Κανείς δε θα μείνει ατιμώρητος όταν σφαγιάζεται η νεολαία μας
•             Άδραξε τη μέρα!
Οι εκπαιδευτικοί της Ελλάδας σε καλούν σε συστράτευση. Για να υπερασπίσουμε, με λογισμό και όνειρο, το μέλλον των παιδιών μας. Απλώνουμε σε όλα τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, το μήνυμά μας. Ούτε σπιθαμή πίσω!
Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό. Δεν υπογράφουμε τον αργό θάνατο των παιδιών μας και της χώρας. Να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική πριν να είναι πολύ αργά.

-              Το δίλημμα τέθηκε τρομακτικά: ή Εμείς ή Αυτοί.
-              Η παραίτηση και η δειλία δεν ταιριάζει σε εργαζόμενους, σε εκπαιδευτικούς και στη νέα γενιά.

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
Ζυγόν δουλείας ας έχωσιν
Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Ανδρέας Κάλβος


Να έχετε υγεία, καθαρή σκέψη, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα και αγωνιστική στάση.

Σεπτέμβρης 2012
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ"   



ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!


Δείτε πως ενα μικρό χωριό αντιστέκεται στη κρίση
Ένα μικρό χωριό, το Πολύδροσο Θεσπρωτίας, αντιστέκεται στην ερήμωση και γίνεται πρότυπο ανάπτυξης.
Όλες σχεδόν οι οικογένειες ίδρυσαν κοινή Αστική Μη Κεδροσκοπική Εταιρία και προγραμματίζουν επενδύσεις. Πέρα από τις τουριστικές υποδομές στην είσοδο του χωριού, ο μεγάλος και κεντρικός στόχος είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 
Όπως τονίζεται από μέλη της αναπτυξιακής εταιρίας στην "Κάτοψη", επιδιώκεται η ενεργητική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εξυπηρέτηση αναγκών της, με την εισαγωγή της χρήσης ΑΠΕ και Υδρογόνου σε αυτόνομα συστήματα , μέσα από τις εξής δράσεις:
Αξιολόγηση αιολικού δυναμικού 4-5 θέσεων. Εγκατάσταση ανεμογεννητριών 1-3 KW διαφόρων τύπων και έλεγχος τους για συγκριτική αξιολόγηση τους. Παραγωγή Υδρογόνου από νερό με χρήση ΑΠΕ. Χρήση Υδρογόνου με εξωτερική καύση για υποκατάσταση συμβατικών καυσίμων στην θέρμανση. Η επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας θα ενισχύσει τον οικολογικό χαρακτήρα του Πολυδρόσου και θα αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης και προόδου και σε αυτή την προοπτική η Αστική Μη Κεδροσκοπική Εταιρία Πολυδροσιτών κινητοποιεί το δυναμικό της μικρής τοπικής κοινωνίας. Πρωτοστάτης σ' αυτή την κίνηση είναι ο χημικός μηχανικός Θωμάς Φώτσης, μόνιμος κάτοικος Πολυδρόσου εδώ και τρεις δεκαετίες. Είχε την ιδέα της πρωτοβουλίας και εργάζεται εντατικά για την άμεση και ολοκληρωμένη υλοποίησή της.



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ ΙΣΠΑΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ!!!

Ισπανοί γιατροί υψώνουν το ανάστημά τους

Δείτε το βίντεο μέσα από το οποίο αρνούνται να αποκλείσουν μετανάστες από την ιατρική φροντίδα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας της χώρας που αποκλείει τους παράνομους μετανάστες από τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Το μέτρο επιτρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις την περίθαλψη, για παράδειγμα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης και σοβαρής ασθένειας ή ατυχήματος.

Ωστόσο μεγάλος αριθμός μεταναστών που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ισπανία θα βρεθούν εκτός υγειονομικής περίθαλψης. 

Στην προοπτική αυτή αντιδρούν 1650 γιατροί από ολόκληρη την Ισπανία, οι οποίοι γνωστοποίησαν την άρνησή τους να συμμορφωθούν με τις διατάξεις αυτές. 

Στο βίντεο που ακολουθεί δίνουν όρκο να αφήσουν «στην άκρη ό,τι είναι ηθικό», να μην χρησιμοποιήσουν «τις εθνικές εγκαταστάσεις για να εξετάσουν μετανάστες χωρίς χαρτιά», «να μην αρνηθούν την ιατρική φροντίδα σε κανέναν εκτός από όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα». Στη συνέχεια, εκτός από το υψωμένο χέρι του όρκου, αποκαλύπτουν και το άλλο τους χέρι όπου έχουν σταυρώσει τα δάχτυλα, ακυρώνοντας τους όρκους που προανέφεραν.

«Ορκιστήκαμε να διαχειριζόμαστε τη φροντίδα χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», τονίζουν.

Δείτε το βίντεο 






ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΚΠΑ Δ. ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Σήμερα 7-9-2012,  μετά από πρόσκληση της  Προέδρου  ΚΕ.Κ.Π.-Α  Δήμου Αλμωπίας Δέσποινας  Καλδερεμτζή, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση  με το προσωπικό που εργάζεται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και το μέλος του Δ.Σ. Τάσος Θεοδωρίδης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του προσωπικού από την Πρόεδρο Δέσποινα Καλδερεμτζή και την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Βασιλική Τότσα πάνω σε θέματα σχετικά με την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών.
Η κ. Καλδερεμτζή αφού ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής :
« Σας διαβεβαιώνω ότι έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Κάναμε ότι ήταν δυνατόν προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η λειτουργία των παιδικών σταθμών, δεδομένου ότι οι δυσκολίες σε γενικότερο επίπεδο ήταν πολλές και είχαν να κάνουν τόσο με την μείωση των αυτοτελών πόρων όσο και με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών έγκρισης προσλήψεων προσωπικού (βρεφονηπιοκόμων).
Ζητώ από τις υπεύθυνες του κάθε σταθμού:
Την πιστή τήρηση του ωραρίου (προσέλευση και αποχώρηση τόσο του προσωπικού όσο και των νηπίων).
Τον αυστηρό  και προσεχτικό έλεγχο των τροφίμων, την στιγμή που αυτά παραδίδονται από τους προμηθευτές.  Αν κριθεί κάποιο ακατάλληλο να μην το παραλαμβάνετε αλλά να το επιστρέφετε και παράλληλα να ενημερώνεται εγγράφως τη διοίκηση.
Όλοι και όλες μαζί, Διοικητικό συμβούλιο και εργαζόμενοι, με καλή συνεργασία, θα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.
Στόχος μας ήταν και παραμένει να λειτουργήσουν και άλλοι  παιδικοί σταθμοί, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί ,  ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότερες οικογένειες. Προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλουμε φιλότιμες προσπάθειες, παρότι οι συνθήκες δεν είναι οι καταλληλότερες εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας».
Συναντήσεις μεταξύ της προέδρου και του προσωπικού θα γίνονται συχνά, κατά την διάρκεια της χρονιάς, έτσι ώστε να προλαμβάνονται διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Η Πρόεδρος
Δέσποινα Καλδερεμτζή

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.




Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης Δήμου  Αλμωπίας , ύστερα από την υπ’ αριθ. 32/2012 απόφαση του Δ.Σ, η οποία εγκρίθηκε με την αριθ. 11272/31-8-2012 όμοια Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης,  ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού οκτώ ατόμων  (8) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του , για την κατωτέρω  κατά αριθμό ατόμων και  ειδικότητα  χρονική διάρκεια:

α/α

α/α
Ειδικότητα
Αριθμός
Χρονική διάρκεια
 1.
ΤΕ ή ΔΕ Βρεφονηπιοκόμων
4
2 μήνες
     2.
Υ.Ε. Καθαριστριών
3
2 μήνες
     3.
ΔΕ Μαγείρων
1
2 μήνες







Α) ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ


1.    Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1991

2.  Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την
     εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν. 

3.  Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Ν. 3584/07

4.  Οι άνδρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων να έχουν
    εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ’
    αυτές


B) ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ



   Δεν απαιτούνται τυπικά προσόντα σύμφωνα με τον Ν. 2527/1997 άρθρο 5 παρ. 2


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ



Οι ενδιαφερόμενοι  πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:



1.    Αίτηση συμμετοχής

2.    Κυρωμένο Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας

3.    Πιστοποιητικό γεννήσεως ή οικογενειακής κατάστασης

4.    Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07

5.    Αντίγραφο πτυχίου(Βρεφονηπιοκόμοι και μάγειρες).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του ΚΕ.Κ.Π.Α. Δήμου Αλμωπίας  (Δ/νση: Πλ. Αγγελή Γάτσου , τηλ: 23843 50283 και αρμόδια για την παραλαβή είναι η υπάλληλος κ. Νάκα-Παυλίδου Παρασκευή  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
  Οι  ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά έως και την Παρασκευή,14-9-2012, από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου.



          Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...