Τι θα χρειαστούμε για δυο μερίδες
Για τα κεφτεδάκια (περίπου 15 τεμάχια)
- 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 αυγό
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά γάλα εβαπορέ
- αλάτι – πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 2 κουταλιές λάδι
- 2 ντομάτες στον τρίφτη
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
- αλάτι – πιπέρι
Και πως το κάνουμε;
Ζυμώνουμε σε μια λεκανίτσα τα υλικά μας για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε μικρές στρόγγυλες μπαλίτσες με διάμετρο 3- 4 εκατοστών.
Βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι στο τηγάνι μας και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι τους μετά το τηγάνισμα.
Βάζουμε στο τηγάνι μας (που ήδη έχει το λάδι από το τηγάνισμα) τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε κομματάκια και τις αφήνουμε να τηγανιστούν ελαφρά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα μας, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας και αφήνουμε τη σάλτσα μας να ρουφήξει τα υγρά της σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε τη σάλτσα σε δυο πιάτα ή σε μια πιατέλα και τοποθετούμε από επάνω τα μικρά κεφτεδάκια μας.
Καλή όρεξη!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.