Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Πάει ένας τύπος στον ψυχίατρο. Ο ψυχίατρος αρχίζει την εξέταση. Zωγραφίζει ένα κύκλο και ρωτάει τον ασθενή : 
- Τι είναι αυτό; 
- Ενα βυζί, απαντάει ο ασθενής. Ζωγραφίζει ο ψυχίατρος ένα τετράγωνο. 
- Τι είναι αυτό; 
- Ενα βυζί, απαντάει πάλι ο ασθενής. Ο ψυχίατρος δοκιμάζει να ζωγραφίσει ένα τρίγωνο και ρωτάει : 
- Τι είναι αυτό; 
- Ενα βυζί, απαντάει με ενθουσιασμό ο ασθενής. Ο ψυχίατρος τότε σταματάει την εξέταση και λέει : 
- Κύριε μου, έχετε σοβαρά σεξοuαλικά προβλήματα... Και ο ασθενής : 
- Εγώ ή εσύ που ζωγραφίζεις όλο βυζιά;

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΣΚΙΤΣΑ ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ ΞΕΠΗΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΒΑ

Εκπληκτικά σκίτσα με μολύβι… ξεπηδούν από τον καμβά

Ο Βέλγος καλλιτέχνης Ben Heine παρουσιάζει ένα απίθανο project με τίτλο «Pencil vs Camera» που περιλαμβάνει μια σειρά τρισδιάστατων φωτογραφιών όπου ο καλλιτέχνης αποτελεί μέρος της δημιουργίας. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τεράστια σκίτσα με μολύβι στα οποία ποζάρει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Μια οπτική ψευδαίσθηση κάνει τον θεατή να μην πιστεύει στα μάτια του βλέποντας έναν άνθρωπο να συμμετέχει ενεργά μέσα στο σκηνικό.
perierga.gr - Εκπληκτικά σκίτσα με μολύβι… ξεπηδούν από τον καμβά!
«Κάθε σχέδιο μπορεί να πάρει μέχρι και μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί ενώ απαιτείται προσοχή στη… διαδρομή που θα ακολουθηθεί έτσι ώστε να μην καταστραφεί το αποτέλεσμα», λέει ο ίδιος ο ζωγράφος. Τα σχέδια γίνονται με μολύβια και το μυστικό βρίσκεται στις σκιάσεις, που επιτρέπουν στον Ben Heine να φαίνεται ότι είναι και αυτός αναπόσπαστο κομμάτι του τεράστιου έργου.
perierga.gr - Εκπληκτικά σκίτσα με μολύβι… ξεπηδούν από τον καμβά!
perierga.gr - Εκπληκτικά σκίτσα με μολύβι… ξεπηδούν από τον καμβά!
perierga.gr - Εκπληκτικά σκίτσα με μολύβι… ξεπηδούν από τον καμβά!
perierga.gr - Εκπληκτικά σκίτσα με μολύβι… ξεπηδούν από τον καμβά!
perierga.gr - Εκπληκτικά σκίτσα με μολύβι… ξεπηδούν από τον καμβά!
perierga.gr - Εκπληκτικά σκίτσα με μολύβι… ξεπηδούν από τον καμβά!
perierga.gr - Εκπληκτικά σκίτσα με μολύβι… ξεπηδούν από τον καμβά!




ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.



Από τηνΑλέκα Ζουμή 


Μεγάλα κύματα μεταναστών που ζούσαν για χρόνια στην Ελλάδα, έψαχναν εδώ και καιρό να βρουν νέες διαδρομές για να αποδράσουν από την χώρα της κρίσης, της ξενοφοβίας και των κέντρων μεταναστών. To VICE τους συνάντησε να προσεύχονται σε χωράφια στο Κιλκίς δίπλα στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα και ακολούθησε την διαδρομή που κάνουν με τα πόδια περνώντας παράνομα τα σύνορα τριών χωρών.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σχετικά με τις μαρτυρίες μεταναστών ότι οι αρχές έχουν σταματήσει να ανανεώνουν κάποιες αιτήσεις ασύλου, ενώ ανανεώνουν κάποιες άλλες για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε στο VICE ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι ανανεώσεις γίνονται μόνο για λίγες ημέρες, αλλά σημείωσε ότι αυτό γίνεται σε πολύ μικρό ποσοστό όταν προκύπτει ανάγκη συμπληρωματικών στοιχείων, ενώ αρνείται ότι υπάρχουν περιπτώσεις μη ανανέωσης, παρά μόνο όταν οι αιτήσεις ασύλου έχουν πια απορριφθεί.

ΠΗΓΗ...http://www.vice.com/

ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

Αυτό το ύπουλο τέλος του κόσμου...
Χωρίς χόλιγουντ-μπολιγουντ εφέ..

Χωρίς αρμαγεδδώνες και καζάνια της κόλασης που ανοίγουν..

Χωρίς αντίχριστους και μεσίες που κονταροχτυπιούνται...

Σιωπηλό, ύπουλο, χωρίς την ελάχιστη τσίπα, χωρίς κανόνες με συνεχή χτυπήματα κάτω από τη μέση, το τέλος ΑΥΤΟΥ του κόσμου προχωράει κανονικά.

Με τους ανθρώπους να περιμένουν να βγουν αληθινές οι προφητείες, να επαληθευτούν οι φόβοι γι΄αυτό που νομίζουν πως θα συμβεί, πιθανότατα με πλήρη άγνοια οι περισσότεροι πως ΗΔΗ συμβαίνει.

Λες και το να χάσεις ανθρώπους γιατί δηλητηριάζονται αργά και βασανιστικά, από κάθε λογής τερατουργήματα που ονομάζονται τροφές, φάρμακα-φαρμάκια, βρώμικα νερά, θάλασσες απόβλητα, ατμόσφαιρες που μοιάζουν με θάλαμο αερίων, είναι ΛΟΓΙΚΟ σε σχέση με το να τους μάζευαν όλους και να τους πέταγαν σ΄ενα στρατόπεδο συγκέντρωσης...

Λες και το να πηδάνε άνθρωποι από τα μπαλκόνια απελπισμένοι, παιδιά που δεν πρόλαβαν να νοιώσουν την ελάχιστη χαρά να αφήνουν σημειώματα αυτοκτονίας μέσα στα φατσοβιβλία, κι άλλοι τρελαμένοι να γυρνάνε σαν ερείπια σ΄ενα κόσμο που τους έχει αποβάλει σαν εκτρώματα, δεν είναι θάνατος...

Λες και το να παρελάζουν ανενόχλητες συμμορίες βρυκολάκων που ρουφάνε συνεχώς αίμα, με κάθε τρόπο, ασύδοτα, θρασύτατα, αίμα από το σώμα κι από τις ψυχές των ανθρώπων δεν είναι τρομακτικό...

Λες και το να γεννιούνται παιδιά άρρωστα από τη κοιλιά της μάνας τους, ή να μεγαλωνουν γεμάτα φόβους, κατάθλιψη, απουσία σκοπού, παλεύοντας μέσα σ΄ενα κόσμο διεστραμμένο, ακραία παρανοϊκό, δεν είναι εκτέλεση...

Λες και το γεγονός πως ολόκληρες κοινωνίες ζουν μέσα στο φόβο, στην άγνοια, στη κάθε είδους δυστυχία, ανηθικότητα, έλλειψη δικαιοσύνης, έλλειψη χαράς, αγάπης, ΟΥΣΙΑΣ, δεν είναι από μόνο του βομβαρδισμός ανελέητος πάνω σε άμαχους πληθυσμούς, οι οποίοι δεν έχουν κατορθώσει να χτίσουν ούτε καν καταφύγια...

Αυτό το ύπουλο τέλος, ο ύπουλος τελικός πόλεμος που χτυπάει αλύπητα, αβλεπί...

Οι βυθισμένοι μέσα σε μια συνεχή υπερπληροφόρηση-παραπληροφόρησοι κάτοικοι του χαμένου παραδείσου, που νομίζουν πως η κόλαση είναι κάπου αλλού, πως οι δαίμονες φέρουν απαραιτήτως κέρατα και οπλές, και πως ένα φως αρκεί το βράδυ δίπλα στο κρεββάτι για να ξορκίσει το «κακό»

Κι αυτή η φαντασίωση του κακού... Πως θα είναι ντυμένο με κόκκινα χρώματα, πως θα έχει κοφτερά δόντια και γαμψά νύχια, πως θα βγει ουρλιάζοντας μέσα από κάποια λαγούμια και θα μας ξαφνιάσει άγρια... Κι εκείνο είναι ήδη εδώ. Με κουστούμι και γραβάτα, αρώματα και αστραφτερά χαμόγελα, με φινετσάτο αμάξι φορτωμένο με δώρα, στοιχηματίζει συνεχώς στο μέγεθος της ανοησίας, της άγνοιας, του ζωτικού ψέματος που φέρει περήφανα ο καθένας σαν σημαία, στον ακήρυχτο πόλεμο.

Κι οι τρελοί? Οι εκτός των τοιχών? Εκείνοι οι γραφικοί τρελοί που μας φωνάζουν ασταμάτητα με το ταμπελάκι στο χέρι που γράφει «ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» πως τη βγάζουν? Χτυπιούνται αλύπητα. Υπουλα. Είναι η εποχή που δοκιμάζεται ΚΥΡΙΩΣ η αντοχή των τρελών. Πόσα κότσια θα έχουν να επιμείνουν να είναι τρελοί ακόμα.

Κι αυτό το κείμενο τρελό είναι. Ασυνάρτητο. Ο μονόλογος ενός ακόμη τρελού. Που επιμένει πέρα κάθε λογικής. Που προσπαθεί να προσπεράσει τις παγίδες.

Κι αυτές οι παγίδες είναι πολύ ύπουλες. Ασύληπτες.

Και θα νοιώσω καλύτερα, κάθε φορά που κάποιος θα πει, «χμ..πάει κι αυτή τη ψώνισε» Οσο σ΄αυτό το κόσμο που έχει χάσει πλέον κάθε έννοια λογικής, αν με ονομάζουν παράλογη νοιώθω ησυχία. Σιγουριά πως κάτι κάνω σωστά.

Και γιατί το έγραψα αυτό το κείμενο? Για τους φίλους. Που παλεύουν με τις δικές τους ύπουλες παγίδες, σ΄ενα ύπουλο τοπίο, που βαδίζει με ύπουλο τρόπο, σ΄ενα ύπουλο σενάριο τέλους.

Γιατί οι βολικές αλήθειες θέλουν το Χόλυγουντ τους, να επιβεβαιώνονται, αλλά οι δύσκολες αλήθειες παίζονται σε κάτι κινηματογραφικές λέσχες μεταμεσονύχτια, με τριάντα σαράντα καθίσματα όλα κι όλα... 

Συνήθης Ύποπτος

Image Νιώσε




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΣΚΛΑΒΟΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ.

Σκλαβομπάσταρδοι
Όταν μία χώρα κάνει τον σχεδιασμό ανάπτυξης και προόδου το πρώτο που κάνει είναι ετοιμάσει το θεσμικό πλαίσιο για το εργατικό της δυναμικό διότι αυτό και μόνο αυτό μπορεί να δώσει κίνηση στην ατμομηχανή της χώρας. Από αυτά που υπογράφουν και περνάνε με νόμους οι κυβερνώντες τηρώντας τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους “κοινωνικούς εταίρους” δείχνουν ακριβώς την ανάπτυξη που θέλουν να έχει η Ελλάδα. Αποικιοκρατική διακυβέρνηση.

Με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα πλέον και με το νόμο να απολύουν ομαδικώς τους εργαζομένους τους. Με μία υπογραφή 10 χαρτογιακάδες ακύρωσαν τα δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων που δεν αποκτήθηκαν μέσα στα χρόνια με συζητήσεις αλλά με πολύ ξύλο στους δρόμους και εργαζόμενους νεκρούς. Ο κάθε νόμος που ακυρώνουν για τα εργασιακά δικαιώματα είναι κυριολεκτικά γραμμένος με αίμα. Ο κάθε νόμος που περνάει δεν είναι βραχείας προθεσμίας αλλά μακράς διαρκείας. Με την απόφαση αυτή πέρα από το ότι όσοι εργάζονται είναι στο έλεος του κάθε “μαυραγορίτη” εργοδότη αλλά και η επόμενη γενιά εργαζομένων είναι καμμένη από χέρι.

Εντελώς τυχαία τις ημέρες που συζητιόταν η απόφαση απολύσεων, το Κέντρο Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών, πετάει στην αρένα πρόταση με την οποία θέλει τον κάθε νέο εργαζόμενο μέχρι 24 ετών να εργάζεται για ένα (1) χρόνο σε επιχειρήσεις χωρίς αμοιβή και χωρίς το δικαίωμα επιδόματος ανεργίας όταν τον πετάξει στον δρόμο ως αναλώσιμο ο κάθε καιροσκόπος επιχειρηματίας. Πέντε άεργοι με τίτλους πανεπιστημίου που απαρτίζουν το Δ.Σ του συγκεκριμένου Κέντρου αποφάσισαν για τους νεοσκλάβους της Ελλάδας. Μην έχοντας κανέναν ηθικό φραγμό αλλά εξυπηρετώντας άγνωστα για μας συμφέροντα, κάνουν πρόταση εκτός των παραπάνω να εξάγουν το νέο εργατικό προσωπικό της Ελλάδας εκτός συνόρων σε “ελληνικές” επιχειρήσεις με έδρα ξένο κράτος. Αυτό πραγματικά θυμίζει τις καραβιές σκλάβων των Ολλανδών και Άγγλων αποικιοκρατών που μετέφεραν χέρια χωρίς κόστος να τους κάνουν τις δουλειές τους.

Η ερώτηση είναι σε ποιο κράτος της πολιτισμένης Ε.Ε αυτά τα θέματα μπαίνουν για συζήτηση έστω και για πλάκα. Να μάς δείξουν μία αναπτυγμένη λατρεμένη τους χώρα του Βορρά στην οποία οι νέοι που δεν έχουν την πολυτέλεια να σπουδάσουν και βγαίνουν στην αγορά εργασίας νωρίς αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμα κατώτερα είδη.

Από τα 5μηνα που υποδέχτηκαν με μεγάλες αγκαλιές οι Δήμοι σε όλοι την Ελλάδα βάζοντας τους εργαζόμενους ως εμπόρευμα μεταξύ πακέτων ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ με εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που φυτρώνουν τα τελευταία 3 χρόνια σαν τα μανιτάρια, φθάσαμε και στον διαχωρισμό φθηνών εργατικών χεριών και τζάμπα εργατικών χεριών. Θέλουν τζάμπα δουλειά που να τους αποφέρει τεράστια κέρδη.

Δίνουν το δικαίωμα στον κάθε τυχοδιώκτη πλιατσικολόγο με τον φερετζέ του επιχειρηματία να προσλαμβάνει όσους θέλει δωρεάν, να τους απολύει στον χρόνο επάνω χωρίς αποζημίωση, αλλά “με μία επιταγή πρόσληψης” (όπως Αμερική), και να προσλαμβάνει εκ νέου προσωπικό και πάλι τζάμπα. Τουλάχιστον οι Μαύροι σκλάβοι της Αμερικής είχαν και το δικαίωμα της σίτισης και της στέγασης. Τούτοι εδώ οι νεοσκλάβοι πρέπει να βρίσκουν (άγνωστο πώς) χρήματα να αγοράζουν το ψωμί τους και να πληρώνουν ενοίκιο (ή φόρο κατοικίας) στο Κράτος που τους έκανε σκλάβους. Κερατάς και δαρμένος, αυτή είναι η πολιτική εργασίας στην σημερινή Ελλάδα. Ακόμη και την μπάλα την σιδερένια στο πόδι θα την αγοράζουν μόνοι τους με φόρο πολυτελείας χωρίς να μπαίνει η απόδειξη αγοράς στα έξοδα της φορολογικής δήλωσης. Αν βέβαια την αγοράσεις με δάνειο την μπάλα θα είναι ακόμη καλύτερα. Το μόνο κοινό που έχουν εκείνοι οι Μαύροι με τους Έλληνες Μαύρους είναι ότι οι επιστάτες τους ήταν της ίδιας φυλής. Έπαιρναν το ρεγάλο τους ανάλογα με το πόσο σκληροί ήταν απέναντι στο ίδιο το κύτταρό τους. Ακριβώς όπως τούτοι εδώ που φέρουν το “ελληνική υπηκοότητα” όχι από συναίσθημα αλλά ως διαβατήριο για την δουλοπρέπεια τους απέναντι στα αφεντικά τους.

Βέβαια κι αυτοί σκλάβοι είναι ως επιστάτες απλά είναι σκλαβομπάσταρδοι από την κορυφή ως τα νύχια.

Καβάλα στο άλογο που τους παραχώρησαν οι Αποικιοκράτες της Ε.Ε κραδαίνοντας το μαστίγιο κάνουν ό,τι γουστάρουν γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει δρόμος να σπάσουν οι σκλάβοι τα δεσμά. Διότι το σπάσιμο των δεσμών έγινε στην Ελλάδα εδώ και 100 χρόνια και στην πορεία μέχρι σήμερα άνοιξαν πολλά κεφάλια για το σπάσιμο της αλυσίδας που παρέλαβαν οι κοτζαμπάσηδες από τους Τούρκους. Οι αγώνες των Μαύρων Ελλήνων έγιναν, τα δικαιώματα αποκτήθηκαν, έστω και λειψά, και με μία κοντυλιά οι σκλαβομπάσταρδοι που έγλειφαν χρόνια κάθε είδους εξουσία ανέλαβαν κανονικά σήμερα να υλοποιήσουν τις εντολές των Ευρωπαίων που Αποικιοκράτες ήταν, Αποικιοκράτες παραμένουν.

Ο σκλάβος ένα πράγμα φοβάται: Το μαστίγιο, το οποίο λειτουργεί ως ασπίδα για τον κάθε σκλαβομπάσταρδο και τα αφεντικά του. Κάποτε ήταν εργαλείο πόνου, σήμερα είναι εργαλείο φόβου. Ο πόνος σε κάνει να οργίζεσαι ενώ ο φόβος σε κάνει να υποκύπτεις.-

Γιάννης Λαζάρου






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

"ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ… ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ… …ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ…!??"

Έχε το νου σου στο παιδί... Γιατί αν γλυτώσει το παιδί... ... Υπάρχει Ελπίδα;;;
"ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ…
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ…
…ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ…!??"


Πώς όμως να γλυτώσει το παιδί αν έχει γεννηθεί μέσα σε μια φυλακή?
…στη φυλακή που κι εσύ, κι εγώ και όλοι μας γεννηθήκαμε…
Μήπως δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλώ ή μήπως έχεις ξεχάσει?
Πως να γλυτώσει το παιδί, ρωτώ, όταν ευθύς μόλις έρθει στην κοινωνία μας, ένας ολόκληρος «μηχανισμός» ανθρώπων που το «αγαπάνε» και θέλουν να το φροντίσουν, αρχίζουν να το πλάθουν, να το προσαρμόζουν, να το περιορίζουν, να το καθοδηγούν προς ένα σωρό «πρέπει» που εκείνοι ήδη κουβαλούν…?

Το παιδί εξερευνά για πολύ λίγο, με τις αισθήσεις και τα πρώτα του βήματα, τον κόσμο γύρω του κι έπειτα, γρήγορα και βίαια, η εξερεύνησή του αυτή γίνεται διαμόρφωση μέσα στο «χωνευτήρι» της κοινωνίας που βρέθηκε, γίνεται μορφοποίηση μέσα στη μηχανή του κιμά όπου το παιδί πρέπει να γίνει αυτό που θέλει η κοινωνία. 
Το παιδί όμως είναι αυθόρμητο, γεμάτο φαντασία, δημιουργικότητα, λαχταρά να τρέχει και να παίζει, δεν κουβαλά προκαταλήψεις, δεν έχει ιδιοτέλεια…η ζωή για το παιδί είναι ένα διαρκές παιχνίδι, διασκέδαση…

Όλα αυτά δηλαδή που η κοινωνία που βρέθηκε τα έχει ξεχάσει, τα έχει αφήσει πίσω και τώρα μοιάζει σαν να ζηλεύει και να φθονεί το παιδί για όλα αυτά…προφανώς εκείνη τα εξαγόρασε για τις δικές της αξίες και λίγα υλικά «αγαθά».
Κι έτσι, λες και εκδικητική, τσουβαλιάζει τα παιδιά της μέσα στα γκρίζα σχολεία της για να τα «εκπαιδεύσει» και τα ωθεί να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, τα ωθεί να ειδικευτούν σε κάτι, σε λίγα συγκεκριμένα πράγματα, σε περιορισμένες γνώσεις, που θα χρησιμοποιηθούν αργότερα απο την κοινωνία ενώ τα παιδιά της θα έχουν γίνει απρόσωπα και άβουλα ανταλλακτικά στα παραγωγικά γρανάζια της. 

Αυτή η ειδίκευση καταστρέφει την ολιστική οπτική για τον κόσμο μας, τον διαιρεί και τον κατατάσσει.
Η ειδίκευση αυτή είναι ικανή να φτιάξει ανάπηρες διάνοιες, καθώς όλη η ενέργεια του ατόμου διοχετεύεται σ ένα περιορισμένο αντικείμενο.
Η κοινωνία μας είναι γεμάτη από τέτοιες ανάπηρες διάνοιες που αδυνατούν να προσφέρουν και να τη βοηθήσουν για το καλό όλων. 

Η κοινωνία μας δεν καταλαβαίνει ότι τα νέα παιδιά της δεν είναι άμυαλα ζώα για να χρειάζονται εκπαίδευση, ότι μονάχα τα ζώα μαθαίνουν με την επανάληψη και μηχανικά γιατί δεν διαθέτουν νου.
…όταν έχεις να κάνεις με παιδιά πρέπει να κάνεις τον κόπο να ανακαλύψεις τις δυνατότητές τους, τις κλίσεις τους, που καλλιεργούνται μέσα από τα ερεθίσματα που τους παρουσιάζονται και να τα ενθαρρύνεις…
Η ενθάρρυνση είναι μια διαρκής μάθηση, η μόνη αληθινή μάθηση.

Δυστυχώς στη δική μας κοινωνία το νέο παιδί οφείλει να αφομοιώσει, να αποδεχτεί και να εφαρμόσει όλες τις ηθικές αξίες, όλα τα πρότυπα, όλη τη γνώση, τις παραδόσεις, τις συνήθειες, κάθε τι που ήδη υπάρχει…δηλαδή το παλιό.
Το νέο που ήρθε πρέπει να αφομοιώσει και να αποδεχτεί το παλιό!!
Αυτός είναι ο κανόνας. Η υπακοή στους κανόνες.
Πως σου φαίνεται?
Δεν σου είναι άγνωστο, το έχεις ζήσει…ε?
Η οικογένεια, η γειτονιά, η περιοχή, η πόλη, η χώρα…όλοι οι «ειδικοί» και όλες οι αυθεντίες που συναντά το παιδί την κάθε στιγμή του δείχνουν με κάθε τρόπο κατάμουτρα το τι πρέπει να είναι για να είναι αποδεκτό…

…και πως λοιπόν να γλυτώσει το παιδί μέσα σ ένα τέτοιο περιβάλλον, 
…και πώς να υπάρχει η ελπίδα ότι κάτι μπορεί πραγματικά ν αλλάξει στην κοινωνία??

Δεν επιτρέπεται στο νέο παιδί να εκφράσει και να εκδηλώσει αυτό που ήδη είναι, αυτό που έχει να πει ανεπηρέαστο, ό,τι κάνει πρέπει να είναι μέσα στα ήδη υπάρχοντα γνωστά πλαίσια.
Δεν στέκετε η κοινωνία στο πλάι του, δεν το υποστηρίζει στα βήματά του…απλά και ωμά του απαιτεί να προσαρμοστεί, να υπακούσει…αν θέλει να λογαριάζεται «ισότιμο» μέλος της…
…μα κι αν δεν θέλει…τότε θα μείνει για πάντα στη γωνία να το δείχνουν με το δάχτυλο, να το χλευάζουν και να το αδικούν.
…και τι να κάνει το παιδί?
Γύρω του τα κάγκελα ορθώνονται χοντρά και απροσπέλαστα…

Έτσι τα παιδιά προσαρμόζονται, διαμορφώνονται και κοινωνικοποιούνται μέσα στα πλαίσια που τους βάζει η κοινωνία κι έπειτα γίνονται και αυτά γονείς και φέρνουν τα δικά τους παιδιά…και η ρόδα γυρίζει…και μαζί της και τα δεινά και η άγνοια του παλιού…και πια δεν έχει καθόλου πλάκα, η ζωή δεν είναι πια ένα παιχνίδι.
Ελάχιστα παιδιά μένουν «απροσάρμοστα», κινούνται στα κοινωνικά όρια και ακροβατούν παλεύοντας για να επιβιώσει η σπίθα του νέου.

Και ο ποιητής φωνάζει στην κοινωνία την κουφή, στην κοινωνία που εθελοτυφλεί, στην κοινωνία που φοβάται το νέο, που φοβάται ν αλλάξει…
«Έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…»
Ξέρει καλά ο ποιητής ότι αν δεν πεθάνει το παλιό το νέο δε βρίσκει χώμα για ν ανθίσει.

Αχ μάνα που κοιλοπόνεσες…αχ κοινωνία που συνηθίζεις και του σάπιου την οσμή προκειμένου να μην κάνεις το επόμενο βήμα…

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια κοινωνία που δεν ήταν ποτέ ελεύθερη?
…από μια κοινωνία που αποδέχεται το απαράδεκτο και κάνει το αυτονόητο στόχο και όραμά της?
Πως μπορούν τα παιδιά της να μάθουν να ζουν ελεύθερα όταν είναι μεγαλωμένα από σκλάβους?

Τούτοι οι σύγχρονοι μάλιστα σκλάβοι δεν έχουν καν την επίγνωση της φυλακής τους, τι την συνθέτει, τι την ορίζει, τι την συντηρεί και τι την αναπαράγει.
Αποδέχονται «ως έχουν» τα δεδομένα της χωρίς να αγγίζουν τις δομές και τις βάσεις της, προσαρμόζονται σαν τους χαμαιλέοντες αλλάζοντας μοναχά την εξωτερική τους φορεσιά.
Δεν τολμούν να ξεγυμνωθούν.

Στην προσπάθειά τους να νοιώσουνε ασφάλεια, να βρουν καταφύγιο, αγαπάνε και καλλωπίζουν τη φυλακή τους, τη στολίζουν με ένα σωρό μπιχλιμπίδια για να μοιάζει ωραία…μα ό,τι και να κάνουν πάντα φυλακή θα είναι…και πάντα μέσα της θα γεννιούνται παιδιά σκλάβοι…

…και πώς να γλυτώσει έτσι το παιδί??
…πώς να μείνει ζωντανή η ελπίδα??
Έχει καμία τύχη μια κοινωνία που ευνουχίζει τα παιδιά της??

Το νου σου…

Τάσος Πετρίδης
Πανγαία – The Venus Project
t.petridis.vp@gmail.com




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΧΛΕΣ.

Βενεζουέλα: Η χώρα όπου το να φουλάρεις το ρεζερβουάρ κοστίζει λιγότερο από ένα πακέτο τσίχλες

Ο πρόεδρος της χώρας σκέπτεται πλέον να αυξήσει την τιμή της βενζίνης .

Η πολύ φθηνή βενζίνη της Βενεζουέλας ίσως να είναι σε λίγο παρελθόν, αν ο πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο αποφασίσει ότι η αύξηση της τιμής είναι ένας καλός τρόπος να εισρεύσουν χρήματα στα κρατικά ταμεία. 
Στη χώρα με τα μεγαλύτερα εκτιμώμενα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, η τιμή της βενζίνης είναι μόλις στα 0,05 δολάρια το λίτρο, φουλάρεις δηλαδή με 70 λεπτά, τη στιγμή που οι τιμές βασικών αγαθών είναι στα ύψη ή υπάρχει έλλειψη σε αυτά, ακόμη και στο χαρτί τουαλέτας.
   «Καθώς διαθέτουμε άφθονο πετρέλαιο, οι πολίτες της Βενεζουέλας θα πρέπει να έχουν ένα ειδικό πλεονέκτημα στην τιμή των υδρογονανθράκων σε σχέση με τη διεθνή αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, όπως αναδημοσιεύει από την Ουάσιγκτον Ποστ, η Ναυτεμπορική.
 «Πρέπει όμως να αποτελεί πλεονέκτημα, όχι ζημιά - όπως συμβαίνει όταν το φιλοδώρημα που αφήνουμε [στον υπάλληλο του πρατηρίου καυσίμων] είναι μεγαλύτερο από το κόστος του ανεφοδιασμού», σημείωσε.
   Η Βενεζουέλα υπολογίζεται ότι χαρίζει κάθε χρόνο γύρω στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, σε βενζίνη, πετρέλαιο και άλλα καύσιμα με αποτέλεσμα ο κρατικός όμιλος των πετρελαιοειδών να λειτουργεί με δανεικά από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.   Όμως οι πολίτες της Βενεζουέλας θεωρούν τη φθηνή βενζίνη ως αναφαίρετο δικαίωμα τους.
 Σε προηγούμενη προσπάθεια το 1989 για αύξηση των τιμών, το αποτέλεσμα ήταν ταραχές με εκατοντάδες νεκρούς.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ.

Οδοιπορικό στα Ψυχιατρεία της Σερβίας και του Κοσσόβου
Από την Άλκηστη Γεωργίου 

Ο ελληνικής καταγωγής βρετανός φωτογράφος George Georgiou γεννήθηκε το 1961 στο Λονδίνο και είναι ευρύτερα γνωστός για τη δουλειά του στην Ανατολική Ευρώπη, στα Βαλκάνια, και ιδιαίτερα στην Τουρκία.
   Έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων, έχει λάβει δύο φορές το βραβείο World Press Photo, το πρώτο βραβείο στην διοργάνωση Pictures of the Year International για το έργο του 'Istanbul Bombs' το 2004, ενώ έχει τιμηθεί και με το Nikon Press Award UK.   Δουλειά του έχει εκτεθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ το 2011 πήρε μέρος και στην μεγάλη έκθεση 'New Photography' στο Νεοϋορκέζικο ΜοΜa.
   Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε μέσα από το λεύκωμα "Τουρκία. Στη ρωγμή του χρόνου" από την Apeiron Photos (2010).
   Ο Georgiou δίδασκε για χρόνια φωτογραφία σε  τροφίμους ψυχιατρικών κλινικών του Λονδίνου, και την περίοδο 1999-2002, στα πλαίσια ενός μεγαλύτερου project για τις συνέπειες της σύγκρουσης του ΝΑΤΟ με τη Σερβία, επισκέφθηκε τρία ψυχιατρικά ιδρύματα στη Σερβία και το Κόσσοβο.
 Παρά την εξοικείωση του με το αντικείμενο, αυτό που αντίκρισε ήταν συγκλονιστικό... 
  Μας εξιστορεί..

Image

"Τα ιδρύματα αυτά ήταν 'κρυμμένα' από το ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μιλόσεβιτς τα κονδύλια που προορίζονταν για τα ψυχιατρεία δεν έφταναν ποτέ στον προορισμό τους και σταδιακά οι συνθήκες διαβίωσης έγιναν τρομακτικές: Βρωμιά, παντελής έλλειψη φροντίδας, μεταδοτικές ασθένειες, έλλειψη ιατρικής περίθαλψης και αποκατάστασης, μηδενική εποπτεία, και ένα εξωφρενικά χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό."

Image

"Το χειρότερο όλων ήταν οι περιπτώσεις ασθενών που δεν θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να βρεθούν ποτέ σε μία ψυχιατρική κλινική. Άνθρωποι με απλές σωματικές αναπηρίες, με σύνδρομο down, Ρομά, ορφανά, ή περιπτώσεις καθόλα υγειών ανθρώπων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε αυτά τα ιδρύματα.
   Ζώντας σε αυτό το περιβάλλον πολλοί άρχισαν να εκδηλώνουν αυτοκαταστροφικές και άλλες διαταραχές. Υπήρχε ένα αγόρι, θύμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος, που έχασε τα πόδια του και τους δυο γονείς του. Δεν είχε καμία ψυχική πάθηση παρ' όλα αυτά ζούσε σε ψυχιατρική κλινική για χρόνια.." 

Image

Οι εικόνες του Georgiou δημοσιεύτηκαν σε πλήθος περιοδικών και εκθέσεων. Παρ' όλα αυτά δεν ήταν ο πρώτος που έκανε την αποκάλυψη.
   "Κατά την επίσκεψη μου στη Σερβία έτυχε να δω ένα σχετικό ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Αποφάσισα να επισκεφθώ τα ιδρύματα. Όταν το θέμα πήρε διαστάσεις από την τηλεόραση ο σέρβικος λαός σοκαρίστηκε και πολλές δωρεές πραγματοποιήθηκαν άμεσα.
   Η κατάσταση στο Κόσσοβο ήταν ακόμα χειρότερη. Όλα αυτά άλλαξαν όταν διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις παρενέβησαν.
   Το θετικό της όλης υπόθεσης ήταν ότι μετά τη φωτογράφιση για τη σειρά Hidden επικοινώνησα με μία Αμερικάνικη Μη Κυβερνητική Οργάνωση και το πρόβλημα έγινε ευρύτερα γνωστό. Βοήθεια άρχισε να έρχεται από ολόκληρο τον κόσμο." 

Image

"Μέχρι το 2002 οπότε και επισκέφθηκα για τελευταία φορά τα ιδρύματα δημόσιες εκστρατείες ευαισθητοποίησης είχαν ήδη λάβει χώρα, πολλά χρήματα είχαν συγκεντρωθεί, και οι συνθήκες καλυτέρεψαν σε τεράστιο βαθμό.
   Το δυσκολότερο κομμάτι ήταν να μπορέσω να δημοσιεύσω τις φωτογραφίες στα Μέσα της δυτικής Ευρώπης μιας που θεωρούνταν πολύ σκληρές ή 'δύσκολες'. Αν ρωτάς εμένα όμως όλο αυτό είχε να κάνει με το πόσο αναπαυτικά κάθονται τα Μέσα πάνω στις διαφημίσεις τους..." 

Image

Και η διαμονή στην Αθήνα;
 "Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν λάθος η εγκατάσταση μου στην Αθήνα για κάποιο διάστημα. Η πόλη ήταν αρκετά μακριά από τα κύρια ενδιαφέροντα μου που ήταν τα βόρεια Βαλκάνια και η Τουρκία. Συνεπώς ταξίδευα σχεδόν συνέχεια εκτός Ελλάδας, παρόλο που διέμενα εκεί." 

Image

Image

Image




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΕΤΣΙ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ.

Η χορογραφία του ξύλου -Οταν τα ΜΑΤ της Νότιας Κορέας κάνουν προπόνηση [βίντεο]

Εκπαιδευτικές ασκήσεις για την καταστολή ταραξιών κάνουν και οι αστυνομικές δυνάμεις -ΜΑΤ- στη Νότια Κορέα. Μία από αυτές τις ασκήσεις κατέγραψε κάμερα και όπως φαίνεται οι αστυνομικοί κινούνται σε ρυθμό χορογραφίες. Οι κινήσεις τους απέναντι στους «ταραξίες» είναι τόσο καλά μελετημένες και δουλεμένες σε προπόνηση που ο θεατής νομίζει πως βλέπει κάποιο χορευτικό θέαμα.

ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ. 300 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΚΕΦΑΛΙ.

Ναζιστικές πρακτικές από τις γερμανικές αρχές: Υποβάλλουν Αφρικανούς σε κρανιακές μετρήσεις για να εντοπίσουν Νιγηριανούς προς απέλαση [βίντεο]


Καλώς ήλθατε στη νεοναζιστική Γερμανία του 2014, όπου τα κρανία άρχισαν να μετρώνται και πάλι εβδομήντα και κάτι χρόνια μετά την εδραίωση της εν λόγω πρακτικής από τους ναζιστές του Τρίτου Ράιχ.
Συγκεκριμένα, προκειμένου να εντοπίσουν τους Νιγηριανούς ανάμεσα στους Αφρικανούς μετανάστες-πρόσφυγες στην Γερμανία, οι εκεί αρμόδιες αρχές τους υποβάλλουν σε κρανιακές μετρήσεις και άλλες ανθρωπομετρικές πρακτικές με σκοπό τον εντοπισμό και την απέλασή τους.
Επιπλέον, η επιτυχής αναγνώριση και απέλαση Νιγηριανών μεταναστών και προσφύγων επιβραβεύεται με 300 ευρώ ανά κεφαλή.
Η μέτρηση κρανίων εδραιώθηκε ως ανθρωπομετρική πρακτική το 1839 προκειμένου να αποδειχθεί η φυλετική ιεραρχία.
Ο πρώτος διάσημος Αμερικανός επιστήμονας, Σάμιουελ Μόρτον, είχε στην κατοχή του τη μεγαλύτερη συλλογή κρανίων στον κόσμο.
Ισχυριζόταν ότι μπορεί να υπολογίσει τις ικανότητες του εγκεφάλου ανάλογα με το μέγεθος του κρανίου, αλλά έκανε συστηματικά λάθη που ενίσχυαν τις προκαταλήψεις του.
Ένα από τα συμπεράσματά του ήταν ότι: «[Τα μεγαλύτερα κρανία που διαθέτουν, παρέχουν στους Λευκούς] αποδεδειγμένη και αναμφισβήτητη υπεροχή σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα έθνη της γης».
Στη συνέχεια, τα συμπεράσματα του Μόρτον τα υιοθέτησαν και τα διέδωσαν επιστήμονες που ήταν υπέρ της δουλείας, όπως ο Τζοσάια Νοτ και ο Λούις Αγκασίζ.
Έτσι, μέσα σε 60-70 χρόνια, η θέση του Τζέφερσον για τις φυλετικές διαφορές είχε γίνει αποδεκτή επιστημονικά: «Τα έθνη και οι φυλές, όπως τα άτομα, έχουν καθένα συγκεκριμένο πεπρωμένο: κάποια έχουν γεννηθεί για να κυβερνούν και άλλα για να κυβερνιούνται... Δεν υπάρχουν δύο διαφορετικές φυλές που να μπορούν να συνυπάρχουν ισότιμα» έγραφε ο Τζοσάια Νοτ το 1854.
Η πρακτική αναπτύχθηκε και διανθίστηκε το 1883 με τη γέννηση της ευγονικής: ο Φράνσις Γκάλτον, εξάδελφος του Κάρολου Δαρβίνου, επινοεί τον όρο «ευγονική», για να δώσει έμφαση στην κληρονομικότητα ως την αιτία όλων των ανθρωπίνων διαφορών στη συμπεριφορά και την κουλτούρα.
Οι ευγονιστές προωθούν την επιλεκτική αναπαραγωγή για να κατασκευάσουν μια «ιδεατή» κοινωνία. Τα γραπτά τους επηρεάζουν βαθιά πολλούς τομείς της ζωής στην Αμερική –συμπεριλαμβανομένων της μεταναστευτικής πολιτικής, των νόμων εναντίον της επιμειξίας, της ακούσιας στείρωσης και της εκπαίδευσης– και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη ναζιστική Γερμανία.
Το 1904 η έννοια της «φυλής» βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο: η πόλη Σαιντ Λούις του Μιζούρι διοργανώνει ένα διεθνές φεστιβάλ για τον εορτασμό των αμερικανικών επιτευγμάτων και την 100η επέτειο από την προσάρτηση της Λουιζιάνα. Σχεδόν 20 εκατομμύρια επισκέπτες παρευρίσκονται στη γιορτή αυτή. Δίπλα στα τεχνολογικά εκθέματα βρίσκονται ιθαγενείς από διάφορα μέρη του κόσμου, οι οποίοι εκτίθενται σε ένα χώρο που υποτίθεται πως μοιάζει με το «φυσικό» τους περιβάλλον, σε μια «ζωντανή παρουσίαση» της ιεραρχικής εξέλιξης του ανθρώπου πάνω στη γη.
Η γιορτή αυτή ενσωματώνει πλήρως τις επιστημονικές, πολιτικές και πολιτισμικές ιδέες του 19ου αιώνα. Η έννοια της φυλής επιστρατεύεται για να εξηγήσει τα πάντα – από ατομικές συμπεριφορές ως τη μοίρα των ανθρωπίνων κοινωνιών.
To 1934, ο Φριτς Λεντζ καταφτάνει στο Βερολίνο, όπου εγκαθιδρύει το πρώτο ειδικό ερευνητικό τμήμα αφιερωμένο στην ευγονική, στους κόλπους του Ινστιτούτου Kaiser Wilhelm.
Πεδίο έρευνάς του η φυλετική υγιεινή και πιο συγκεκριμένα η μετάδοση των κληρονομικών νόσων και παθήσεων.
Τα αποτελέσματα των ερευνών του δημοσιεύτηκαν το 1921 και το 1932 σε συνεργασία με τον Έρβιν Μπάουρ και τον Όιγκεν Φίσερ σε δύο τόμους που το 1936 επανακυκλοφόρησαν ως ένας τόμος με τον τίτλο: «Θεωρία της κληρονομικότητας του ανθρώπου και φυλετική υγιεινή».
Πάνω σε αυτό το πόνημα βασίστηκαν όλες οι μετέπειτα φυλετικές θεωρίες του ναζιστικού καθεστώτος και της ειδικής επιτροπής ειδικών πάνω σε πληθυσμιακά και φυλετικά ζητήματα.
Αξέχαστη θα μείνει η θέση του Λεντζ, σύμφωνα με την οποία «Το γερμανικό έθνος αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της Υπερβόρειας φυλής, ενώπιον της οποίας τώρα κείται το υψηλότερο καθήκον της παγκόσμιας ιστορίας».
Παρακολουθήστε το σχετικό  βίντεο που ακολουθεί:






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Η Ελλάδα ουρλιάζει για τον πόνο του άλλου: Μία συμβολική κραυγή αλληλεγγύης [βίν

Μετά τις συγκλονιστικές διαφημίσεις με τον Χαβιέ Μπαρδέμ που ουρλιάζει για τον πόνο του άλλου, τώρα ουρλιάζει ολόκληρη η Ελλάδα. Στη νέα καμπάνια των Γιατρών χωρίς σύνορα, πρωταγωνιστές είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα, που μια κραυγή τους μπορεί να μην τραβήξει τη προσοχή, αλλά όλοι μαζί κάνουν τη διαφορά.
Στο νέο βίντεο που δημιούργησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, καθημερινοί άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και ενώνουν τη φωνή τους για να συμβάλλουν με έναν πολύ απλό τρόπο, στη θεραπεία εκατομμυρίων ασθενών στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΑΓΕΛΑΔΕΣ "ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ" ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑ ΜΕ ΤΑ "ΕΥΓΕΝΗ" ΑΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Αγελάδες... βομβιστές στη Γερμανία -Προκάλεσαν έκρηξη σε φάρμα με τα αέρια που α

Εχει συζητηθεί πολλές φορές η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας που προκαλούν άθελά τους οι αγελάδες, εξαιτίας των αερίων που απελευθερώνουν. Ενας κτηνοτρόφος στη Γερμανία όμως δεν μπορούσε να φανταστεί πως είχε έναν... εκρηκτικό μηχανισμό στα χέρια του.
Το μεθάνιο που απελευθερώνουν οι αγελάδες προκάλεσαν έκρηξη στη φάρμα στην πόλη Ράσντορφ. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, καταστράφηκε η οροφή, ενώ ένα από τα ζώα τραυματίστηκε.
Οπως εξήγησαν οι αρχές, εξαιτίας της φυσικής λειτουργίας των 90 αγελάδων, στο χώρο είχε συσσωρευθεί μεγάλη ποσότητα μεθανίου. «Στη συνέχεια, ένα ηλεκτρικό στατικό φορτίο προκάλεσε την έκρηξη του αερίου, βάζοντας φωτιά», σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας.
Μάλιστα, μετρήσεις που ακολούθησαν έδειξαν πως ο κίνδυνος για νέες εκρήξεις ήταν ορατός! Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αγελάδες απελευθερώνουν έως και 500 λίτρα μεθανίου η καθεμία τους καθημερινά. Κάτι που συμβάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ επιπλέον τα συγκεκριμένα ζώα απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες αμμωνίας, που επίσης μπορούν να μολύνουν το έδαφος και το νερό. 






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΠΑΠΑΣ ΡΟΚΑΡΕΙ ΣΤΟ "ROLLING STONE".

Ο Πάπας ροκάρει -Γίνεται εξώφυλλο στο Rolling Stone και «εκθρονίζει» αστέρια της

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι αρκετά χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία «Papa was a rolling stone» των «The Temptations» ένας πραγματικός Πάπας θα γινόταν εξώφυλλο στο περιοδικό Rolling Stone.
Και όμως, αφού αρχικά αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time, ο Πάπας Φραγκίσκος πόζαρε για το πιο ιστορικό μουσικό περιοδικό.
Με τίτλο «Οι καιροί αλλάζουν» το δημοσίευμα υμνεί τον ανατρεπτικό Πάπα, ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό φαίνεται να επιθυμεί να φέρει την πραγματική αλλαγή στην εκκλησία.
Κάνει λόγο για έναν άνθρωπο προσιτό, ταπεινό, που επιιθυμεί να βρίσκεται σε επαφή με τον κόσμο, δε φοβάται να εκφράσει όσα πιστεύει, αναστατώνοντας τους σκληροπυρηνικούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
«Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε πολλά που τον διαχωρίζουν από τους προηγούμενους ποντίφικες και τον καθιστούν ως τον Πάπα του λαού. Ο Φραγκίσκος επέλεξε να μη διαμένει στην παπική κατοικία, αλλά στον ξενώνα του Βατικανού. Προτιμά να τριγυρνάει στην πόλη με ένα Ford Focus και όχι με λιμουζίνα, ενώ πληρώνει τους λογαριασμούς του στα ξενοδοχεία», αναφέρει το κείμενο του δημοσιογράφου Μαρκ Μπινέλι.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ! ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΙΜΑ ΣΚΟΤΩΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ 100.000 ΔΟΛ. ΑΝΑ ΦΙΑΛΗ (VIDEO).


Πρόσφατα, μια καλόγρια από τη Γερμανία συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα, η οποία στην πλειονότητά της παρακολουθεί απαθής το μαρτύριο των Χριστιανών στη Συρία και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, με μια παρουσίαση κατά τη διάρκεια συνεδρίου.

Η καλόγρια αυτή πραγματοποίησε μια ανεξάρτητη έρευνα.
Το θέμα της έρευνας ήταν η αντιμετώπιση των χριστιανών από φονταμενταλιστικές ισλαμικές ομάδες στη Συρία. 
Η γυναίκα αυτή λοιπόν αποκάλυψε τη φρικώδη πληροφορία ότι οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν ανελέητα τους Χριστιανούς, συλλέγουν το αίμα τους σε ένα μπουκάλι, και κάθε μπουκάλι το πωλούν για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στη Σαουδική Αραβία κυρίως όπου άλλοι μουσουλμάνοι πλένουν τα χέρια τους σε αυτό, πιστεύοντας πως  έτσι θα εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους!!!!!!!! 

 "γυναίκα, μεθυσμένη με το αίμα των αγίων, και από το αίμα των μαρτύρων του Ιησού" (Αποκάλυψη 17:06)

Παρακάτω ακολουθεί μια παρουσίαση βίντεο (στα γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους) που δείχνει τα απερίγραπτα βάσανα των Χριστιανών:




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

Ομόφωνα ψηφίστηκε η τροπολογία Καρασμάνη για Ακαρπία
                                                                                                           

        Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των αγροτών-δενδροκαλλιεργητών όλης της χώρας, για ένταξη της ακαρπίας εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών στους ασφαλιζόμενους κινδύνους του ΕΛΓΑ και τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς, ικανοποιήθηκε με την υιοθέτηση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ομόφωνη υπερψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας των 26 βουλευτών της Ν.Δ. με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας κ. Γιώργο Καρασμάνη.
        Πρόκειται, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης, για ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση φαινομένων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, τα οποία έχουν ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή και το εισόδημα των αγροτών-δενδροκαλλιεργητών.
        Με την ομόφωνα υιοθετηθείσα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής τροπολογία, πρόσθεσε ο κ. Καρασμάνης, παρέχεται η δυνατότητα η ακαρπία να ενταχθεί από φέτος κιόλας στους ασφαλιζόμενους κινδύνους από τον ΕΛΓΑ και να χορηγούνται αποζημιώσεις στους αγρότες-δενδροκαλιεργητές σε περιπτώσεις ζημιών, μετά από αναλογιστική μελέτη, όπως άλλωστε προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού.
      Από εδώ και πέρα, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης, εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί άμεσα να στις απαραίτητες κινήσεις και διαδικασίες (έκδοση υπουργικής απόφασης, σύσταση επιστημονικής επιτροπής, αναλογιστική μελέτη κ.α.), ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη χορήγηση αποζημιώσεων για την ακαρπία και να προσαρμοστεί το ασφαλιστικό σύστημα της αγροτικής παραγωγής στα νέα δεδομένα. 




Από το Πολιτικό Γραφείο                                                                    29/01/2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ NOVACERT.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 Ο Α.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ και την NOVACERT  σας προσκαλούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 05  / 02 /2014  και ώρα 18 :00 μ.μ. στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου «Ξενιτίδειο», στην ενημερωτική συγκέντρωση με  θέμα:

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ    ΜΕΤΡΟ 112

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  με την  υπεύθυνη του Α.Σ  Αλμωπίας κ. Κωτσίου Βαϊα.

τηλ. 2384021380 

ΟΜΙΛΙΑ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Ιορδάνης Τζαμτζής "Είναι μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος."



  Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος μετέφερε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά την συζήτηση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» στον αρμόδιο Υπουργό κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο προτείνοντας αντίστοιχες λύσεις.


Αναλυτικά παρατίθεται η ομιλία του κ. Τζαμτζή από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής:

 «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ήδη έχω τοποθετηθεί και στην Επιτροπή επί θεμάτων που συμπεριλαμβάνει το νομοσχέδιο. Πρόκειται για θέματα τα οποία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, κύριε Υπουργέ, και δίνουν λύσεις.
Θέλω όμως να σταθώ στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι αγρότες και αφορά τη φορολόγηση των αγροτών. Δεδομένου μάλιστα ότι επισκέφτηκα σημεία στα οποία έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες, θέλω να σας μεταφέρω και το μήνυμα των αγροτών, οι οποίοι ζητούν από εσάς να μπείτε μπροστά. Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είστε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, αλλά ζητούν από τον Υπουργό τους να μπει μπροστά.
Μιλάμε για εξορθολογισμό και απλοποίηση του συστήματος. Μιλάμε για μια πρόταση την οποία έχουμε καταθέσει, την οποία υποστηρίζουν πάρα πολλοί Βουλευτές, για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από τους αγρότες και βεβαίως από τους αγρότες οι οποίοι πηγαίνουν σε λαϊκές και πουλάνε τα αγροτικά τους προϊόντα. Εδώ θα πρέπει να υπάρξει σαφής διαχωρισμός από τους επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών και από τους αγρότες οι οποίοι πηγαίνουν συγκεκριμένη περίοδο, την περίοδο που έχουν το προϊόν, στις λαϊκές αγορές.
Τέλος επιτηδεύματος, λοιπόν, δεν πρέπει να υπάρξει για τον αγρότη, διότι δεν είναι έμπορος, δεν είναι μεταπράτης, δεν είναι μεσάζων, είναι παραγωγός στην πηγή.
Δεύτερο θέμα είναι η προκαταβολή φόρου. Δεν μπορεί να υπάρξει δυνατότητα καθορισμού προκαταβολής. Το λέμε αυτό διότι γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα εδώ μέσα, κύριε Υπουργέ, ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες, γιατί το κτήμα είναι ανοικτό μαγαζί, είμαστε κάτω από το Θεό, είμαστε στο έλεος καιρικών συνθηκών και δεν μπορείς να υπολογίσεις εάν θα υπάρχει παραγωγή ή όχι.
Τρίτον, θα πρέπει να υπάρξει και εδώ μέριμνα για την κλιμακωτή φορολόγηση, αύξηση ορίου για την τήρηση των βιβλίων από 10.000 που έχει καθοριστεί στις 20.000. Δέκα χιλιάδες είναι μεικτό ένα κτήμα που έχει κάποιος. Δηλαδή κάθε εταιροεπαγγελματίας, ακόμη κι ένας ο οποίος έχει πάρει ένα κτήμα δέκα στρεμμάτων, ουσιαστικά έχει τη δυνατότητα παραγωγής και θα πρέπει να κρατήσει βιβλία. Αυτός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αγρότης. Επιπλέον, ακόμα κι ένας συνταξιούχος εμπλέκεται σ’ αυτή τη διαδικασία και θα ταλαιπωρείται.
Σχετικά με τα εργόσημα των αγροτών και των ξένων εργαζομένων, θα πρέπει να πούμε ότι πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα εργόσημα των ξένων οι οποίοι έρχονται να δουλέψουν. Εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έρχονται απ’ έξω, από την Αλβανία κ.λπ., οι οποίοι έρχονται με τρίμηνη βίζα. Θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αυτό σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, γιατί με τους τριμηνίτες που έρχονται με βίζα δεν μπορεί ο αγρότης να δουλέψει, δουλεύει παράνομα, το κράτος χάνει έσοδα, ο αγρότης παρανομεί και δεν μπορεί να τους δώσει εργόσημο. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το καθεστώς θα πρέπει να αλλάξει.
Άλλη πρόταση είναι οι εξαμηνίτες που έρχονται με εξάμηνη βίζα να έχουν τη δυνατότητα στο ενδιάμεσο να απουσιάσουν, δηλαδή να σπάει αυτό το εξάμηνο, ούτως ώστε να μπορεί ο αγρότης να τον χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές περιόδους, γιατί δεν έχει δουλειά όλο το διάστημα αυτό.
Ένα άλλο θέμα είναι τα μεροκάματα των Ελλήνων εργαζομένων, οι οποίοι όμως είναι ήδη ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Αυτό είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Για παράδειγμα, ο δικός μου ο γείτονας ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, εάν τον πάρω στο κτήμα μου για να δουλέψει, τι θα γίνει; Θα του κρατήσετε ξανά συμμετοχή από το εργόσημο; Μα πληρώνει συμμετοχή στον ΟΓΑ. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα ταμεία.
Σχετικά με τα μεροκάματα των ίδιων των αγροτών, πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτό, κύριε Υπουργέ. Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι ο αγρότης θα δουλεύει «για την ψυχή της μάνας του», δουλεύει για να ζήσει. Άρα, θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για να δικαιολογούνται τα μεροκάματα του αγρότη. Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα πρέπει να είναι περίπου τριακόσια είκοσι μεροκάματα το χρόνο για τον αγρότη. Εκεί υπολογίζονται καλλιέργειες οι οποίες είναι εντατικές -«δυναμικές καλλιέργειες» όπως λέγονται- και ο αγρότης έχει καθημερινή παρουσία στο χωράφι. Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε πάση θυσία το θέμα των ημερομισθίων του ίδιου του αγρότη.
Ακόμη, σχετικά με τους συνταξιούχους και με τα βιβλία. Ένας συνταξιούχος, έτσι όπως έχει βγει η συγκεκριμένη εγκύκλιος, έχει πέντε χιλιάδες ενισχύσεις. Αυτός ο συνταξιούχος με τα 360 ευρώ που παίρνει πρέπει να τηρήσει και βιβλία. Έχουμε αναλογιστεί ότι ουσιαστικά αίρεται η σύνταξή του; Γιατί ανοίγοντας τα βιβλία, εάν τηρηθεί και η διάταξη περί πληρωμής του τέλους επιτηδεύματος, πρέπει να σταματήσει αυτός ο άνθρωπος να παίρνει σύνταξη και να τηρήσει βιβλία για πέντε χιλιάδες. Τι βιβλία, όμως, θα τηρήσει; Αυτός παίρνει απλά την ενιαία ενίσχυση, τα χωράφια τα έχει δώσει στα παιδιά του, τα δουλεύουν τα παιδιά του, δεν δουλεύει αυτός σε ηλικία εβδομήντα πέντε ή ογδόντα χρονών.
  Τι θα γίνει, λοιπόν; Τι θα περάσει μέσα; Δεν έχει ούτε έσοδα ούτε έξοδα. Όλες αυτές τις περιπτώσεις, κύριε Υπουργέ, πρέπει να τις δούμε και να τις ρυθμίσουμε.
            Τελειώνω με το θέμα για τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά. Ζητάμε από ανθρώπους που σε πολλές περιπτώσεις είναι αγράμματοι και δεν έχουν τις γνώσεις, ζητάμε από ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι παρόντες, γιατί είναι πάνω στα βουνά στην κτηνοτροφία, αν κάνουν έστω και ένα λάθος, να πέσουν στα απλογραφικά χίλια ευρώ πρόστιμο και στα διπλογραφικά δυόμισι χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.
            Βεβαίως, το θέμα των προστίμων είναι μεγαλύτερο και αφορά όλα τα επαγγέλματα, αλλά επειδή μιλώ αυτήν τη στιγμή για τους αγρότες, γι’ αυτό και το αναφέρω. Πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα αυτό πάραυτα.
            Έρχομαι στο θέμα του ΕΛΓΑ: Πληρωμή αποζημιώσεων στους αγρότες και ιδιαίτερα στις περιοχές Πέλλας, Ημαθίας και αλλού –δεν γνωρίζω άλλες περιοχές- από τις ζημιές που έχουν πάθει.
Αυτό το οποίο θέλω να τονίσω, κύριε Υπουργέ, είναι ένα: Υπογράψτε, σας παρακαλώ πολύ! Δώστε επιπλέον προσωπικό στα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ που το έχουν ανάγκη, για να μπορέσουν να πληρωθούν οι άνθρωποι. Είναι αλήθεια ότι αυτήν τη στιγμή για το χαλάζι δεν έχουν πληρωθεί. Ενώ έχουν πάθει ολική καταστροφή όπου χτύπησε το χαλάζι, δεν έχουν πάρει δεκάρα τσακιστή αυτοί οι άνθρωποι! Δεν μπορούν ακόμη να πληρωθούν.
            Ο ΕΛΓΑ καταβάλλει προσπάθειες. Δεν μπορεί να το παραγνωρίσει αυτό κανείς ούτε να τους αδικήσει. Όμως κάποια υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ χρειάζονται επιπλέον προσωπικό. Πρέπει να γίνει μεταφορά προσωπικού για ένα διάστημα από τη Θεσσαλονίκη και από την Κοζάνη στη Βέροια, για να μπορέσουν να τους βοηθήσουν, ώστε να βγουν τα αποτελέσματα.
Κύριε Υπουργέ, πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι θα γίνει με την ακαρπία. Πρέπει να το ξεκαθαρίσετε αυτό, διότι οι περιοχές μας έχουν τρομακτικό πρόβλημα. Οι όψιμες ποικιλίες και κυρίως τα συμπύρηνα ροδάκινα έπαθαν τεράστια ζημιά. Το γνωρίζετε πολύ καλά στο Υπουργείο, γιατί έχουμε κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων. Το θέμα της ακαρπίας σας το έθεσα από την πρώτη στιγμή και όταν συζητούσαμε στην Επιτροπή. Πρέπει να λυθεί. Πρέπει να δώσετε σαφείς απαντήσεις. Είναι ξεκάθαρο αυτό.
            Κλείνω, κύριε Πρόεδρε, με δύο προβλήματα: Εξαγωγείς έμποροι δεν πληρώνουν την παραγωγή ακόμη στους αγρότες και βιομηχανίες γάλακτος δεν πληρώνουν κτηνοτρόφους, εδώ και οκτώ και δέκα μήνες και ένα χρόνο. Για οκτώ, δέκα μήνες και ένα χρόνο μιλάμε!
            Κύριε Υπουργέ, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από το Υπουργείο. Κάποιοι άνθρωποι είναι στο έλεος κάποιων επιτήδειων. Μπορεί να έχουν και πραγματικά προβλήματα, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό το πράγμα.Βιομηχανίες γάλακτος χρωστάνε λεφτά στη Βόρειο Ελλάδα και το ξέρετε, όπως και άλλες εξαγωγικές επιχειρήσεις στα ροδάκινα και άλλα προϊόντα είναι αυτές οι οποίες δεν έχουν πληρώσει.
            Τέλος, υπάρχει το θέμα της αναγραφής της χώρας προέλευσης στο κουτί για το φρέσκο γάλα. Πρέπει να αφήσουμε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Πρέπει να ξέρει ο αγοραστής, ο Έλληνας πολίτης ότι αυτό το γάλα έρχεται από τη Ρουμανία, το άλλο έρχεται από τη Βουλγαρία και ότι αυτό είναι ελληνικό, ώστε να ξέρει τι θα διαλέξει. Αυτό σημαίνει υγιής ανταγωνισμός. Σε αυτόν τον υγιή ανταγωνισμό πρέπει να μπουν και οι δικοί μας κτηνοτρόφοι.

            Ευχαριστώ πολύ». 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...