Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΟΡΟ ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’»


ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΟΡΟ ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’»


Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Αλληλεγγύη», για τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.
Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας είναι το εξής:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, της περιφέρειας που στα βόρειά της συνορεύει με το κράτος των Σκοπίων, υπενθυμίζει μερικά αυτονόητα, αλλά κρίσιμα θέματα:
Η ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών έχουν την αποκλειστική ευθύνη άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, προασπίζοντας το εθνικό συμφέρον.
Είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής και της ένταξης σε διεθνείς οργανισμούς των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πάντα στη βάση των κανόνων καλής γειτονίας και υπέρ της καλής συνεργασίας με όλους τους γείτονες.
Δεν δεχόμαστε τον σφετερισμό από τη γειτονική χώρα, της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Μακεδονίας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει και της διαπραγμάτευσης που μπαίνει πια σε μια πολύ κρίσιμη φάση:
-Χαιρετίζει με ικανοποίηση τα ψηφίσματα των τοπικών αυτοδιοικήσεων, των θεσμών και φορέων της χώρας, καθώς και της ομογένειας υπέρ της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία.
-Καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα, επίσημα από τον ΟΗΕ, την αντικατάσταση του Μάθιου Νίμιτς από τη θέση του ειδικού διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
-Υπογραμμίζει ότι η τελική συμφωνία θα πρέπει να λύνει οριστικά, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, όπως την απάλειψη κάθε έκφρασης αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και παραχάραξης της ιστορίας, ξεκινώντας από την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

-Καλεί την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί στη βάση μίας λύσης που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους».

Συμμετοχή του Μ.Χ.Σ. «Οι Πρόμαχοι» στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 2018


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού & Χορευτικού Συλλόγου Προμάχων "Οι Πρόμαχοι", μετά από ομόφωνη απόφαση του θα συμμετέχει στο «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα» και θα διαθέσει ένα λεωφορείο με κόστος ανά επιβάτη τα 30€. 
Δικαίωμα θέσης στο λεωφορείο έχουν όλοι όσοι το επιθυμήσουν ανεξάρτητα αν είναι μέλη οι χορευτές μόνο με ένα απαράβατο όρο, να συμφωνούν ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.

Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από την πλατεία των Προμάχων τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και μόνο αν συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχής.

Οι έγγραφες θα πραγματοποιούνται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τηλεφωνικά η στο κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών CyberTech2 στη Χρ. Σμύρνης 3 στην Αριδαία, μέχρι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:00.


Υπεύθυνοι κρατήσεων:
Μπάτσης Χρήστος: 6974858026
Γιουρούκης Παύλος: 6972245510
Τσαμπούρης Γιώργος: 6976986994


Δήλωση Γιάννη Σηφάκη σχετικά με την ανακοίνωση του Δημάρχου Έδεσσας σχετικά με τους φορείς Διαχείρισης και την Βεγορίτιδα


Δήλωση Γιάννη Σηφάκη σχετικά με την ανακοίνωση του Δημάρχου Έδεσσας σχετικά με τους φορείς Διαχείρισης και την Βεγορίτιδα
«Κε Δήμαρχε διάβασα την ανακοίνωση σας και ειλικρινά εκπλήσσομαι. 
Αντί να χαιρετίσετε σήμερα την ίδρυση Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βόρα – Πάϊκου – Βερμίου με έδρα την Έδεσσα ( που  έγινε κατορθωτό με την επιμονή μου να «σπάσει» στα δύο ο μεγάλος φορέας από τον Βόρα μέχρι την Καστοριά που αρχικά είχε προταθεί και ζητώντας ακόμη να γίνει και έδρα η Έδεσσα, κάτι που απεδέχθη ο Υπουργός)  στην ανακοίνωση σας αναφέρεστε σε αρνητικές εξελίξεις κλπ. 
Όσον αφορά την λίμνη Βεγορίτιδα συμπεριελήφθη στον επίσης νεοϊδρυόμενο Φορέα Διαχείρισης των 6 λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας για λόγους επιστημονικότερης και ενιαίας διαχείρισης των λιμναίων οικοσυστημάτων γιατί ο φορέας αυτός περιέχει μόνο λίμνες. Η έδρα αυτού του φορέα θα είναι η Καστοριά. 
Ήδη διεκδικούμε ( μόλις ιδρυθεί ο Φορέας θα τεθεί επισήμως το θέμα) παράρτημα του φορέα κοντά στην λίμνη Βεγορίτιδα ( Αμύνταιο ή Άγιο Αθανάσιο ή Άρνισα) για την καλύτερη παρακολούθηση της λίμνης. Και ακόμη προτείναμε ο ιστορικός σύλλογος προστασίας της Βεγορίτιδας να γίνει μέλος του ΔΣ του νέου φορέα. Με τον σύλλογο προστασίας  δώσαμε μεγάλες μάχες τα τρία αυτά χρόνια με επιτυχημένο τρόπο για την απόκρουση σχεδίων που πήγαιναν να δρομολογηθούν μέσω της μελέτης που είχε ανατεθεί από τον Δήμο Αμυνταίου και τον Δήμο Έδεσσας με μεθοδεύσεις από την πλευρά του Αμυνταίου ( αντισυνταγματικό ΦΕΚ καθορισμού αιγιαλού κ.α.) και παρά λίγο να παρασύρουν και την Έδεσσα, την προσπάθεια αφαίρεσης νερού από την λίμνη και άλλα.
Ο σύλλογος προστασίας, προφανώς μη γνωρίζοντας τα πραγματικά δεδομένα, εξέδωσε ανακοίνωση εξέδωσε ανακοίνωση η οποία – ας μου επιτραπεί – δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τα πραγματικά δεδομένα. Ίσως οι συντάκτες της ανακοίνωσης να μην έχουν σωστή πληροφόρηση για τον τρόπο που ιδρύονται οι νέοι Φορείς Διαχείρισης και οι περιοχές ευθύνης τους. 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο νέος φορέας θα περιέχει τα ΝΑΤURA από την Καστοριά ως τον Βόρα πράγμα που άλλαξε από το αρχικό σχέδιο που είχε υπ’ όψιν. Στο τελικό σχέδιο που θα ψηφιστεί η περιοχή αυτή  δεν αποτελεί έναν ενιαίο φορέα αλλά δύο φορείς, όπως προαναφέρθηκε. Οι εύλογες ανησυχίες τόσο του συλλόγου όσο και εμού προσωπικά στο αρχικό σχέδιο ελήφθησαν υπ’ όψιν από τον Υπουργό και  ο φορέας αυτός «έσπασε» σε δυό φορείς.
Έναν Φορέα για τα ορεινά οικοσυστήματα Βόρα- Πάϊκου – Βερμίου με κατοχύρωση της έδρας στην Έδεσσα και έναν που περιλαμβάνει όλες τις λίμνες ( που πολύ λίγο διαφέρει από την πρόταση του συλλόγου προστασίας για φορέα 5 λιμνών).  
Η επιστημονική μελέτη αποδεικνύει ότι ένας εξειδικευμένος φορέας σε διαχείριση λιμνών θα βοηθήσει περισσότερο όλες τις λίμνες και φυσικά και την λίμνη Βεγορίτιδα.
Κε Δήμαρχε νομίζω από κοινού να ζητήσουμε τα δύο που προενέφερα, την δημιουργία παραρτήματος του Φορέα των λιμνών κοντά στην Βεγορίτιδα και την συμμετοχή του συλλόγου προστασίας στο ΔΣ του νέου Φορέα.
Ακόμη παρακαλώ για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και την θέση και στάση σας σε σχέση με την ίδρυση φορέα Διαχείρισης Βόρα- Παϊκου- Βερμίου με έδρα την Έδεσσα».

Αλμωπός - Αλεξάνδρεια. Αγώνας πρωταθλήματος Γ΄Εθνικής


<<Μέχρι σήμερα αγκαλιάζετε τους παίκτες μας με το χειροκρότημά σας και σας το ανταποδίδουμε. 
Για τους 5 τελευταίους εντός έδρας αγώνες, γενική είσοδος 5 ευρώ. 
Η νέα μειωμένη είσοδος θα ισχύει από το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στο Φίλιππο Αλεξάνδρειας. >>

ΑΛΜΩΠΟΣ

Γιάννης Σηφάκης: Ιδρύονται πρώτη φορά φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Βόρα- Πάϊκου - Βερμίου με έδρα την Έδεσσα . Η Βεγορίτιδα σε νέο φορέα 6 λιμνών


Γιάννης Σηφάκης:  Συζητείται στην Βουλή το νομοσχέδιο που ιδρύει για πρώτη φορά Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βόρα – Πάϊκου – Βερμίου με έδρα την  Έδεσσα.
Ιδρύει ακόμη για πρώτη φορά Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας με έξι λίμνες ( Βεγορίτιδα, Πετρών, Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα, Πολυφύτου και Καστοριάς) μια απόφαση ιστορική για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας και ποσοτικά και ποιοτικά. 
Η επιλογή αυτή θα βοηθήσει στην  ενιαία και περισσότερο εξειδικευμένη διαχείριση των λιμναίων οικοσυστημάτων και θα ακολουθεί – κατά το δυνατόν- τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας. Θα έχει έδρα την Καστοριά. 
Απαιτείται η δημιουργία παραρτήματος του φορέα κοντά στην λίμνη Βεγορίτιδα με δεδομένο ότι έχει ακόμη προβλήματα στην οριστική κατοχύρωση της προστασίας της. 
Ακόμη ιδρύονται 28 Φορείς Διαχείρισης που λειτουργούσαν με κάποια μορφή και διατηρούν την επωνυμία τους και 6 ακόμη νέοι Φορείς Διαχείρισης σε όλη την χώρα. Όλες οι προστατευόμενες περιοχές θα διαχειρίζονται πλέον μέσω Φορέων Διαχείρισης.
Πολύ σημαντική εξέλιξη που θα δράσει υπέρ της ανάπτυξης αλλά και της προστασίας του Περιβάλλοντος.
Η ίδρυση φορέων διαχείρισης αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών για πολλές δεκαετίες που γίνεται πράξη από την σημερινή κυβέρνηση.  
Στο ΔΣ του φορέα θα συμμετέχουν πλην του Υπουργείου, οι ΟΤΑ, τα Πανεπιστήμια και κοινωνικοί φορείς. 
Λίμνη Βεγορίτιδα
Η λίμνη Βεγορίτιδα ενοποιείται με τις άλλες λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας σε έναν Φορέα που στην ουσία θα διαχειρίζεται τις προστατευόμενες περιοχές των λιμνών και των πέριξ αυτών περιοχών. Έτσι θα υπάρχει ενιαία και εξειδικευμένη διαχείριση των λιμναίων οικοσυστημάτων. Η παρουσία της Βεγορίτιδας σε αυτόν τον φορέα , παρότι ένα τμήμα της ανήκει στην Κεντρική Μακεδονία, γίνεται για λόγους ενοποίησης της διαχείρισης των λιμνών αλλά και γιατί στον Φορέα Διαχείρισης με έδρα την Έδεσσα όλες οι προστατευόμενες περιοχές είναι ορεινές δασώδεις περιοχές χωρίς ομοιογένεια με την λίμνη Βεγορίτιδα. 
Είναι η πρώτη φορά που η Βεγορίτιδα θα προστατεύεται από Φορέα Διαχείρισης, κάτι που αποτελούσε μόνιμο και σταθερό αίτημα όλων των φορέων που επιδίωκαν και επιδιώκουν την προστασία της.
Ο ιστορικός σύλλογος Προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας ( που παλεύει δεκαετίες για την προστασία της λίμνης και την επαναφορά στην φυσική της κατάσταση) και με τον οποίο δώσαμε μεγάλη μάχη από κοινού τα τρία τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία ακυρώνοντας σχέδια για την πλήρη υποταγή της λίμνης σε συμφέροντα που είχαν, μάλιστα, και πολιτική υποστήριξη εξέδωσε ανακοίνωση η οποία – ας μου επιτραπεί – δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τα πραγματικά δεδομένα. Ίσως οι συντάκτες της ανακοίνωσης να μην έχουν σωστή πληροφόρηση για τον τρόπο που ιδρύονται οι νέοι Φορείς Διαχείρισης και οι περιοχές ευθύνης τους. 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο νέος φορέας θα περιέχει τα ΝΑΤURA από την Καστοριά ως τον Βόρα πράγμα που άλλαξε από το αρχικό σχέδιο που είχε υπ’ όψιν. Στο τελικό σχέδιο που θα ψηφιστεί η περιοχή αυτή  δεν αποτελεί έναν ενιαίο φορέα αλλά δύο φορείς, όπως προαναφέρθηκε. Οι εύλογες ανησυχίες τόσο του συλλόγου όσο και εμού προσωπικά στο αρχικό σχέδιο ελήφθησαν υπ’ όψιν από τον Υπουργό και  ο φορέας αυτός «έσπασε» σε δυό φορείς.
Έναν για τα ορεινά οικοσυστήματα Βόρα- Πάϊκου – Βερμίου με κατοχύρωση της έδρας στην Έδεσσα και έναν που περιλαμβάνει όλες τις λίμνες ( που πολύ λίγο διαφέρει από την πρόταση του συλλόγου προστασίας για φορέα 5 λιμνών).  
Η επιστημονική μελέτη αποδεικνύει ότι ένας εξειδικευμένος φορέας σε διαχείριση λιμνών θα βοηθήσει περισσότερο όλες τις λίμνες και φυσικά και την λίμνη Βεγορίτιδα.
Το Υπουργείο έχει δεσμευτεί στην ίδρυση ( με πρόταση του φορέα που τώρα συστήνεται) παραρτημάτων κοντά στα κύρια υδατικά σώματα. Ένα παράρτημα στο Αμύνταιο ή στον Άγιο Παντελεήμονα θα έλυνε το όποιο πρόβλημα και θα διεκδικηθεί με σοβαρές πιθανότητες ίδρυσης του.
Ακόμη θεωρώ ότι ο ιστορικός αυτός σύλλογος θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΔΣ του νέου Φορέα και ήδη έχω κάνει παρέμβαση  προς την κατεύθυνση αυτή και στον Αν. Υπουργό ΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλο και στον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη.
Οι τίτλοι, λοιπόν, της ανακοίνωσης του συλλόγου (να μου επιτρέψουν οι φίλοι και συναγωνιστές να πω) ότι είναι και άδικοι και υπερβολικοί και δείχνουν ότι δεν έχουν κατανοήσει την σοβαρότητα της ίδρυσης Φορέα Διαχείρισης για την λίμνη Βεγορίτιδα . Ίσως αυτό να συμβαίνει γιατί ποτέ στο παρελθόν τα τελευταία 35 χρόνια αγώνα για την προστασία της λίμνης δεν έχουν δει καμιά κυβέρνηση να ιδρύει Φορέα Διαχείρισης και είναι κάτι άγνωστο –ακόμη- για αυτούς. 
Είμαι απολύτως σίγουρος ότι με την κατάλληλη ενημέρωση ( που μπορεί να γίνει άμεσα) θα κατανοηθεί από όλους η πραγματική ουσία και η πολύ θετική εξέλιξη για την λίμνη. Φυσικά θα διεκδικηθεί από κοινού η ίδρυση παραρτήματος στο Αμύνταιο ή στον ‘Αγιο Παντελεήμονα. 
Ο σύλλογος καλείται  να έχει την ωριμότητα να κατανοήσει την ουσία που είναι ότι η ίδρυση, για πρώτη φορά, Φορέα Διαχείρισης είναι ευεργετική για την λίμνη και να προσπαθήσει να «εκμεταλλευτεί» την νέα κατάσταση για να πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Η ίδρυση νέων φορέων , χωρίς παθογένειες  από το παρελθόν, μόνο ελπίδες μπορούν να δημιουργήσουν και δεν πρέπει να ξεκινούν με γκρίνιες που στην πορεία είναι βέβαιο πως θα διασκεδαστούν. 
Ο Δήμος Έδεσσας επίσης, ελπίζω, μετά την ενημέρωση του να διαφοροποιήσει την θέση που πήρε. 
Να μην ξεχνά ότι η μελέτη για την διαχείριση της λίμνης που είχε αναθέσει στο παρελθόν, μαζί με τον Δήμο Αμυνταίου,  αν προχωρούσε, θα είχε καθυποτάξει την λίμνη σε ανώτερη στάθμη το 515,50 m απόλυτο υψόμετρο, δηλαδή στην βάση της σήραγγας, ενώ τώρα η προσωρινή ανώτερη στάθμη έχει οριστεί με Υπουργική Απόφαση περί το 520 m απόλυτο υψόμετρο. 
Η καταγγελία της μελέτης αυτής και η ακύρωση της έγινε γιατί άλλαξε η κυβέρνηση και γιατί προσωπικά ανακάλυψα την απαράδεκτη μεθόδευση που η πλευρά του Αμυνταίου είχε επεξεργαστεί και παρέσυρε σε αυτή και την Έδεσσα. Μάλιστα η πλευρά του Αμυνταίου είχε εκδώσει και ΦΕΚ καθορισμού αιγιαλού με αντισυνταγματικό τρόπο. 
Έκτοτε ο Δήμος Έδεσσας είναι σύμμαχος στην προσπάθεια για την προστασία της λίμνης και πρέπει να κατανοήσει ότι και τώρα οι πολιτικές αποφάσεις είναι υπέρ της λίμνης και της προστασίας της. Να εμπιστευτεί και να λειτουργήσει συναινετικά. 
Ειδικά μπροστά στις κρίσιμες προσπάθειες του επόμενου διαστήματος στην τροποποίηση των μελετών διαχείρισης των υδατικών λεκανών στις οποίες πρέπει  να κατοχυρωθεί η προστασία της λίμνης και ποσοτικά και ποιοτικά. Ο καθορισμός κατώτερης στάθμης και από εκεί και μετά περιοριστικών μέτρων καθώς και τα μέτρα για την πλημμύρα που πρέπει να είναι σε αναπτυξιακή κατεύθυνση. Απαραίτητη ακόμη η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Άρνισσας – Παναγίτσας που θα συμβάλει στην ποιοτική κατάσταση των υδάτων της.
Προχωράμε λοιπόν μπροστά, σχεδιάζοντας την δίκαιη ανάπτυξη με προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας. 

Πρόταση Ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας» στο Δημ.Συμβούλιο Δ.Πέλλας για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ.


Πρόταση Ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας»                                                στο Δημ.Συμβούλιο Δ.Πέλλας για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ.


Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας, που συζήτησε την έκδοση Ψηφίσματος για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ., η Δημοτική Σύμβουλος της  «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας» Παπαδοπούλου Ολυμπία κατέθεσε την παρακάτω πρόταση Ψηφίσματος :  
                                          
        «Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέρχεται στην επικαιρότητα από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, θέλοντας να εντάξουν την γειτονική χώρα στην ευρωατλαντική συμμαχία στα Δυτικά Βαλκάνια.
           Η Ελληνική κυβέρνηση - και με την στήριξη όλων των ελληνικών αστικών κομμάτων -          αναλαμβάνει το ρόλο, αλλά και την ευθύνη, να βοηθήσει προς αυτή την προοπτική. Μέσα απ'αυτήν   τη προοπτική περνάει και ο στόχος της ελληνικής αστικής τάξης για ανάδειξη της χώρας μας σε ενεργειακό & διακομιστικό κέντρο. Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στο να μπει φραγμός στα ανταγωνιστικά μονοπωλιακά συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή.
           Έχουμε πολύχρονη σχετική πείρα απο τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις. Μας επιβεβαιώνουν πως η συμμετοχή της Ελλάδας σε Ε.Ε. & ΝΑΤΟ  εμπλέκει τη χώρα και τον λαό μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
       Η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας» προτείνει :
   Στην διαπραγμάτευση για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνε-ται με οποιονδήποτε τρόπο ο όρος “Μακεδονία” και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο σαν γεωγραφικός προσδιορισμός.
   Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα.
   Να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.

                                                                              Για την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας»

                                                                               Παπαδοπούλου Ολυμπία

                                                                                Δημοτική   Σύμβουλος 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για την ένταξη του νοσήματος του Οικογενή Μεσογειακού Πυρετού (ΟΜΠ) στη κατηγορία των σοβαρών παθήσεων παιδιών, που εισάγονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με το 5%.


ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Οι βουλευτές Γιάννης Δελής, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου και Σταύρος Τάσσος

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα και ζητούν την ικανοποίηση του αιτήματος για την ένταξη του νοσήματος του Οικογενή Μεσογειακού Πυρετού (ΟΜΠ) στη κατηγορία των σοβαρών παθήσεων παιδιών, που εισάγονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με το 5%.  



Αθήνα 25/1/2017

Οι καταθέτοντες βουλευτές

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...