Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ



Κοπή βασιλόπιτας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, συνεχίζοντας και τιμώντας την παράδοση, έκοψε τη βασιλόπιτα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Στην εκδήλωση παραβρίσκονταν ο Διευθυντής κ. Τρύφων Τσαντάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, οι Προϊστάμενοι των επιμέρους τμημάτων και τα στελέχη των υπηρεσιών. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με υγεία και δύναμη για τα στελέχη, τις οικογένειές τους αλλά και τους πολλούς εξυπηρετούμενους πολίτες της Διεύθυνσης. Με την ευκαιρία, ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την προσφορά τους στην υπηρεσία και την αγροτική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Επίσης, τόνισε ότι το 2016 θα είναι μία απαιτητική χρονιά για όλους καθώς ξεκινάνε οι διαδικασίες υποβολής προτάσεων έργων και δράσεων στα επιχειρησιακά προγράμματα του ΣΕΣ. «Χρειάζεται να έχουμε καλή επικοινωνία, στενή συνεργασία και αποτελεσματικότητα στο έργο μας», ήταν μία χαρακτηριστική φράση του κ. Θεοδωρίδη ο οποίος τόνισε ότι «η αγροτική παραγωγή, μαζί με τον τουρισμό αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες του αναπτυξιακού προγραμματισμού για την Πέλλα».

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής είναι επιφορτισμένη με ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων, υποστηρίζοντας όλο τον κύκλο παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων καθώς επίσης και της κτηνοτροφίας στην οποία έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΩΣ 12.000 ΕΥΡΩ


Διάταξη με την οποία θα παρατείνεται, για ένα έτος ακόμη, το δικαίωμα της παροχής πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, θα φέρει σύντομα το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Λαζαρίδη, για τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών.

   Ο υφυπουργός Εργασίας πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ληφθεί μέριμνα και για το σύνολο των ανασφάλιστων με την εφαρμογή άλλων διατάξεων οι οποίες ήδη ισχύουν, ενώ αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να αντιμετωπισθούν δυσλειτουργίες του συστήματος με μεγαλύτερη την εισπραξιμότητα ενώ εκτίμησε στα 6 δισ ευρώ τη "μαύρη τρύπα" από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

   Συνεχίζοντας ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για ανορθολογισμό στη διαμόρφωση των εισφορών των δικηγόρων των γιατρών και των μηχανικών και σημείωσε την ανάγκη για την εκλογίκευση του συστήματος.

    «Δεν μπορεί» είπε «να καταβάλουν την ίδια εισφορά επαγγελματίες με ετήσια έσοδα 5.000 ευρώ και με εκείνους που δηλώνουν έσοδα 500.000 ευρώ».

   Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε τέλος στην επίθεση που δέχθηκε το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του από "αγνώστους κουκουλοφόρους" και απηύθυνε έκκληση για συνεργασία ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.



 Πηγή: www.lifo.gr

Ο ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιερωμένος πολύ ευσεβής. Ήταν μάλιστα και πνευματικός κι εξομολογούσε τους πιστούς. Έτσι, έκρινε τα αμαρτήματα των ανθρώπων και τους έβαζε να μετανοούν. Έφτασε να πιστεύει πως ξέρει τι είναι το καλό και το κακό. 

Ένα πρωί, του εμφανίστηκε ένας άγγελος. "Ο Θεός με έστειλε για να σου δείξω κάτι", του είπε. Τον πήρε και τον μετέφερε με θαυμαστό τρόπο πίσω από ένα θάμνο. "Πες μου τι βλέπεις;", τον ρώτησε. "Βλέπω έναν πλάτανο με παχύ ίσκιο και μια βρύση με δροσερό νερό να ρέει πλάι του", αποκρίθηκε αυτός. "Τώρα θα πρέπει να μου ορκιστείς ότι δεν θα επέμβεις ή έστω μιλήσεις, ό,τι και να δεις να συμβαίνει", τον πρόσταξε ο άγγελος. Ο ιερέας ορκίστηκε με κατάνυξη. 

Μετά από λίγο, εμφανίστηκε ένας πλούσιος με το άλογό του και σταμάτησε να πιει νερό και να ξαποστάσει. Ήπιε νερό και ξάπλωσε για λίγο κάτω από το δροσερό ίσκιο του πλάτανου, όπου πήρε έναν υπνάκο. Ύστερα ξύπνησε, ανέβηκε στο άλογό του και συνέχισε το δρόμο του, αφήνοντας όμως πίσω του ένα πουγγί παραγεμισμένο με χρυσές λίρες. 

Μετά από λίγη ακόμη ώρα, ένας δεύτερος άνθρωπος εμφανίστηκε πεζός και σταμάτησε να πιει νερό. Ξαφνικά, είδε το πουγγί με τις λίρες, το σήκωσε και άρχισε να χοροπηδά από χαρά. Έβαλε το πουγγί στην τσέπη του και χωρίς να χάσει καιρό, έτρεξε να εξαφανιστεί. 

Λίγο αργότερα, ένας τρίτος άνθρωπος, έφτασε κι αυτός στη βρύση. Την ώρα όμως που έπινε νερό, επέστρεψε ο πλούσιος, ο οποίος είχε στο μεταξύ αντιληφθεί ότι είχε χάσει το πουγγί του και γύρισε να το αναζητήσει. Μόλις λοιπόν είδε τον άλλο άνθρωπο, άρχισε να τον κατηγορεί ότι του έκλεψε το πουγγί με τις λίρες και να του ζητά να του τις επιστρέψει. Άρχισαν να καυγαδίζουν και πάνω στον καυγά, ο πλούσιος έσπρωξε απότομα τον άλλο, εκείνος έπεσε στο έδαφος κι έσπασε το σβέρκο του σε μια απ' τις ρίζες του πλάτανου. Ο πλούσιος πανικόβλητος, ανέβηκε στο άλογό του κι εξαφανίστηκε...

"Πες μου τώρα", είπε ο άγγελος στον ιερέα. "Τι πιστεύεις γι' αυτά που είδες, ήταν καλά ή κακά;"
"Καλέ μου άγγελε", απάντησε εκείνος, "η ψυχή μου είναι βαριά από το κακό που είδα να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου, χωρίς να μπορώ να αντιδράσω. Ο ένας έκλεψε το πουγγί που δεν ήταν δικό του, ο άλλος κατηγόρησε άδικα έναν αθώο άνθρωπο και από πάνω τον σκότωσε, χωρίς μάλιστα να τιμωρηθεί."

"Δεν γνωρίζεις όμως ακριβώς την ιστορία", αποκρίθηκε ο άγγελος. "Ο πλούσιος που ήρθε πρώτος στη βρύση, είχε καταπατήσει τα χωράφια του δεύτερου και τα δικαστήρια τον είχαν δικαιώσει, όπως κάνει πάντοτε η ανθρώπινη δικαιοσύνη, ν' αδικεί τους φτωχούς και να αθωώνει τους πλούσιους. Η θεία δικαιοσύνη όμως απαιτούσε ο πλούσιος να πληρώσει το χρέος του και αυτός ήταν ο τρόπος που επέλεξε ο Θεός για να συμβεί αυτό. 
Ο τρίτος άνθρωπος, αυτός που σκοτώθηκε, είχε δολοφονήσει τον αδελφό του, χωρίς να το υποψιαστεί κανείς, ούτε και να τον κατηγορήσει. Οι τύψεις του όμως ήταν τέτοιες, που γονατιστός παρακάλεσε το Θεό να τον απαλλάξει απ' το βάρος που κουβαλούσε. Αυτός ήταν ο τρόπος που βρήκε ο Θεός για ν' ανταποκριθεί στην προσευχή του. 
Όσο για τον ίδιο τον πλούσιο, μετά από αυτό που έκανε, χάρισε την περιουσία του στους φτωχούς και πήγε να γίνει ιεραπόστολος, προσφέροντας τεράστιο ανθρωπιστικό έργο στην Αφρική και σώζοντας πολλές ζωές." 
Ο ιερέας κοίταξε τον άγγελο εμβρόντητος, μην ξέροντας τι να πει. "Πήγαινε λοιπόν εν ειρήνη", τον αποχαιρέτησε ο άγγελος "και να θυμάσαι πόσο λίγα γνωρίζεις, ώστε να μπορείς ν' αποφασίσεις τι είναι καλό και τι κακό."

Great Chaos (Όττο)



ΠΗΓΗ...http://www.e-steki.gr

ΘΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ


Ο Μικρός ήταν πολύ κακόκεφος.
Κλείστηκε στο δωμάτιο
κι άρχιζε να στριφογυρίζει
κι όλα τα πράγματα ν΄ αναποδογυρίζει.
Τις ζωγραφιές από τον τοίχο ξεκολλούσε
Κι όλα τα παιχνίδια του χαλούσε.
«Θεέ μου!» είπε η Μαμά «τι έχεις πάθει;»
«είμαι ένα ανάποδος
και γκρινιάρης μικρός
και κανείς δε μ΄αγαπάει» είπε ο μικρός.
«Μικρέ μου» είπε η Μαμά « όπως και να ΄σαι,
εγώ πάντα θα σ΄αγαπώ».
« κι αν ήμουνα αρκούδος, πάλι θα με φρόντιζες
και θα μ΄ αγαπούσες;» ρώτησε ο Μικρός.
«Φυσικά» είπε η Μαμά.
«Εγώ θα σ΄ αγαπώ ό, τι κι αν γίνει»
«Αν όμως γινόμουν πράσινο έντομο,
πάλι θα μ΄αγαπούσες,
πάλι θα με αγκάλιαζες και θα με φιλούσες;»
«Φυσικά» είπε η Μαμά.
«Εγώ θα σ΄ αγαπώ ό, τι κι αν γίνει»
«Ό, τι κι αν γίνει;» είπε ο Μικρός και χαμογέλασε.
«Κι αν ήμουνα κροκόδειλος;»
«Θα σε αγκάλιαζα και θα σε αγαπούσα
και τη νύχτα θα σου τραγουδούσα»
είπε η Μαμά.
« Χαλάει ποτέ η αγάπη;»
ρώτησε ο Μικρός.
«Λυγίζει άραγε ποτέ και σπάει;
Κι αν ναι, μπορείς άραγε να
την κολλήσεις,
να τη φτιάξεις και να τη χτίσεις; »
«Α, δεν ξέρω» είπε η Μαμά « το μόνο που ξέρω
είναι ότι θα σ΄ αγαπώ για πάντα».
«Κι όταν πεθάνουμε και χαθούμε,
θα μ΄αγαπάς ακόμη;» είπε ο Μικρός.
«Θα υπάρχει ακόμα η αγάπη;»
Η Μαμά πήρε στην αγκαλιά της
τον Μικρό και κοίταξαν μαζί
από το παράθυρο τον ουρανό.
Το φεγγαράκι έφεγγε ψηλά
και τ΄αστεράκια ήταν φωτεινά.
«Κοίτα, Μικρέ, τ΄αστεράκια
πώς λάμπουνε στον ουρανό.
Ξέρεις πως πολλά απ΄αυτά
έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια πια;»
«Τα βλέπεις όμως πώς φωτίζουν ακόμα στον ουρανό;

Η αγάπη είναι σαν τ΄ αστέρια: ποτέ δεν πεθαίνει
και πάντα φωτίζει».

της Debi Gliori
(Μαμά αλεπού και το αλεπουδάκι) 




ΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΟ "ΠΕΙΡΑΜΑ" ΤΟΥ DR ΚΙΜΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ


Χαμόγελα χαράς για την Νένα Χρονοπούλου και την οικογένειά της. Ο γιος της Χρήστος υπεβλήθη σε ένα “πείραμα” (μια νέα πρωτοποριακή ιατρική θεραπεία) και ήδη σημειώνει σημαντική βελτίωση στην καθημερινή του επικοινωνία. Ο 11χρονος μοναχογιός της Νένας Χρονοπούλου είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και εξαρτώμενος άμεσα από την μαμά του. Μετά τις δυσκολίες που πέρασε, όμως, τώρα πια μπορεί σιγά σιγά και εκδηλώνει συναισθήματα, σκορπώντας μεγάλη χαρά στην οικογένεια του.
Πρόκειται για ένα “μικρό θαύμα” όπως λέει η ηθοποιός, το οποίο οφείλεται στον υπνοθεραπευτή – ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Κίμογλου. Ο γιος της υποβλήθηκε σε μια νέα πρωτοποριακή ιατρική θεραπεία και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα από την πρώτη κιόλας επίσκεψη τους στο ιατρείο του επιστήμονα από την Αριδαία.

“Πήγαμε οικογενειακώς στον γιατρό τον περασμένο Δεκέμβριο, ύστερα από πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο. Το δοκίμασα πρώτη εγώ και μετά ο γιος μου, γιατί ήθελα να πεισθώ για τα άμεσα αποτελέσματα”, αποκαλύπτει η ηθοποιός περιγράφοντας την εξέταση στην εφημερίδα Espresso και τη Δήμητρα Δάρδα.
“Ο γιατρός μέσω ηχητικών κυμάτων κατάφερε να κατεβάσει τα hertz του εγκεφάλου μου και για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια νιώθω ήρεμη, χαρούμενη, ψύχραιμη. Οι άσχημες αναμνήσεις του παρελθόντος εξατμίστηκαν κι ήταν σαν να πήρε τον πόνο από την ψυχή μου. Έχω κλάψει πολύ στη ζωή μου για γεγονότα που άφησαν βαθιές χαρακιές μέσα μου. Μετά τη θεραπεία έκλεισαν”, εξομολογείται η Νένα Χρονοπούλου.

Όταν έφτασε η σειρά του μικρού, πείστηκε να υποβληθεί στη θεραπεία μόνο αν κρατούσε το χέρι του μπαμπά του, όπως ο ίδιος θεωρεί τον Τάσο Μητρόπουλο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής δεν έφυγε στιγμή από δίπλα του.

“Ο Δημήτρης Κίμογλου κατάφερε να “κοιμίσει” τον Χρηστάκο τόσο εύκολα όσο ο ίδιος αναπνέει. Σήμερα, έναν μήνα μετά, ο γιος μας είναι πιο χαρούμενος. Πιο εκδηλωτικός στα συναισθήματα και μας μιλάει περισσότερο, ολοκληρώνει τις προτάσεις του και φυσικά αυτό εξελίσσεται καθημερινά με τη βοήθεια των καταπληκτικών δασκάλων στο σχολείο του. Τώρα δείχνει ότι έχει αυτοπεποίθηση. Πριν είχε ένα φόβο που προερχόταν από την πρόωρη γέννηση του, τη θλίψη στο σπίτι μας, αλλά και την απώλεια του βιολογικού μπαμπά του”, λέει η Νένα Χρονοπούλου.  



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ



 Συμμετοχή του Γυμνασίου Προμάχων σε πανελλαδικό διαγωνισμό κριτικής ταινιών μικρού μήκους.
Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου , οι μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου Προμάχων έλαβαν μέρος σε μια κοινή δράση σχολείων από όλη την Ελλάδα που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Η δράση αυτή με τίτλο: «ΒιντεοΜουσεία: Η Δική μας Γνώμη & Διαγωνισμός Γραπτής Κριτικής» αποτελεί συνέχεια του πανελλαδικού διαγωνισμού μαθητικών ταινιών μικρού μήκους «ΒιντεοΜουσεία 2014» .

Στο πλαίσιο της τρέχουσας μαθητικής δράσης , προβλήθηκαν  πανελλαδικά οι έντεκα (11) βραβευμένες ταινίες του διαγωνισμού μαθητικών ταινιών «ΒιντεοΜουσεία 2014» . Στο σχολείο μας η παρουσίαση των ταινιών έγινε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου κατά την οποία οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των τριών , ομάδες για συζήτηση , προβληματισμό και ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας. Οι κατηγορίες στις οποίες οι μαθητές έδωσαν την ψήφο τους ήταν για:
·         Την καλύτερη ταινία
·         Την ταινία που «σηκώνει συζήτηση»
·         Την ταινία που προτείνουν στους «μεγάλους»
Ταυτόχρονα, σε ατομικό επίπεδο, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές που παρακολούθησαν τις 11 ταινίες, να γράψουν μια ολοκληρωμένη κριτική για κάποια από αυτές, όποια αυτοί επιθυμούσαν. Από το σχολείο μας δυο μαθητές, ο Γιάννης Μπάοφτσης ( για την ταινία «My Hero») και ο Γιάννης Τζιβάνης ( για την ταινία «Ζήσε») ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του διαγωνισμού με μεγάλο μεράκι και ενθουσιασμό.

Τελικά, από τις 110 ατομικές  συμμετοχές , η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού διαμόρφωσε των κατάλογο των 16 συμμετοχών Γυμνασίων που προκρίθηκαν για την τελική κρίση. Μέσα σε αυτόν, βρίσκεται το όνομα του μαθητή του Γυμνασίου Προμάχων, Γιάννη Τζιβάνη , ο οποίος την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου θα αγωνιά μαζί με όλους εμάς, τους συμμαθητές και τους καθηγητές του ,  για τη βράβευση της κριτικής του.


Καλή επιτυχία Γιάννη …




ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΩΤΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ


Την Τ.Κ. Φιλώτειας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τόλη Ουργαντζόγλου.
Εκεί πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο κ. Μαρία Δημητρίου, η οποία μίλησε στον Δήμαρχο για τα προβλήματα του χωριού τα οποία έχουν συσσωρευτεί λόγω της απραξίας των προηγούμενων χρόνων.
Βασικό ζήτημα κατά την Πρόεδρο είναι οι λακκούβες , για τις οποίες ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθούν την Άνοιξη, ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα.
Στο τέλος της συνάντησης όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει μία ουσιαστική συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά.



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ 26η AGROTICA


Συμμετοχή επιχειρήσεων & συνεταιρισμών της Π.Ε. Πέλλας στην 26η Agrotica, Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων.

Στην 26η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των προωθητικών δράσεων για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, που θα πραγματοποιηθεί από την HELEXPO, στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης, από 28-1-2016 έως 31-1-2016.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα διαθέτει χώρο περίπου 10-12 τ.μ. στο περίπτερο της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ( Περίπτερο 14), για να εκθέσει και να αναδείξει τα τοπικά αγροτικά, βιομηχανικά και παραδοσιακά προϊόντα αλλά και κρασιά της Πέλλας.
Στόχος της συμμετοχής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Η έκθεση θα πλαισιωθεί από ευρύ πρόγραμμα παραλλήλων εκδηλώσεων, με στόχο αφενός την στοχευμένη κι αποτελεσματική προβολή προϊόντων, αλλά και την προσέλκυση περισσότερων και πιο εξειδικευμένων επισκεπτών. Πληροφορίες για την έκθεση υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.helexpo.gr.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας απευθύνει κάλεσμα σε επιχειρηματίες της Πέλλας να συμμετέχουν στην 26η AGROTICA . Η συμμετοχή είναι δωρεάν, καθώς τα έξοδα καλύπτονται από την Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας. Η παρουσία της κάθε επιχείρησης θα γίνει με προϊόντα και έντυπο υλικό.
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στους: Καλαϊτζίδου Αικατερίνη ΤΕ Γεωπόνο, τηλέφωνο επικοινωνίας 2381351398, 2381351212 & 6997026331, mail                             kkalaitzidou@pella.gr και Καφετζή Κώστα ΤΕ Γεωπόνο, τηλέφωνό επικοινωνίας  2381351256 & 6934131975 mail kkafetzis@pella.gr.
Με εκτίμηση.
   Ο Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
                                                                                                            ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


    ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ



Με αφορμή του σπασίματος του φράγματος των 3.000.000 επισκέψεων στις αναρτήσεις του ιστολογίου μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που με τόση αγάπη μας έχετε περιβάλει όλα αυτά τα χρόνια και μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας.
Τα Προμαχιώτικα Νέα ξεκίνησαν στις 2 Ιουνίου του 2011 με σκοπό να προβάλλουν το "αποκλεισμένο" μέχρι τότε χωριό μας και να ενώσουν τους κοινούς προβληματισμούς των κατοίκων, να αναδείξουν την ιστορία μας, την παράδοση, καθώς και να εντοπίσουν προβλήματα, που χρήζουν αντιμετώπισης.
Παράλληλα, έχουν διοργανώσει πάμπολλες δράσεις, κινητοποιώντας τους ενεργούς πολίτες και πιστεύουμε, ότι έχουμε βάλει κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.
Όπως πάντα τονίζουμε, η προσπάθειά μας κινείται σε ερασιτεχνικό επίπεδο, μη προσβλέποντας στο χρηματικό κέρδος και το μόνο που επιδιώκουμε, είναι η ενημέρωση και η προβολή του αγαπημένου μας, ιστορικού χωριού. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την καθιέρωση της σελίδας μας στα διαδικτυακά δρώμενα, μια καθιέρωση που αντικατοπτρίζεται στην τέταρτη θέση στη λίστα ιστολογίων της επαρχίας μας, γεγονός που μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να κάνουμε καλύτερα και περισσότερα πράγματα.
Στην προσπάθειά μας αυτή, έχουμε βρει αρωγούς, το σύνολο σχεδόν της τοπικής κοινωνίας, από την πρόεδρο, τους δημοτικούς συμβούλους, την εκκλησιαστική επιτροπή, τις σχολικές μονάδες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους αθλητικούς, τους επιχειρηματίες, τους κατοίκους, τους ετεροδημότες, τους χωριανούς του εξωτερικού, που με τα συγχαρητήρια αλλά και με τις παρατηρήσεις τους, μας κάνουν να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι.
Σαν διαχειριστής του ιστολογίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την μεγάλη αγκαλιά-ομπρέλα, που έχετε απλώσει προς την προσπάθειά μας και να αναφέρω μερικούς βασικούς συντελεστές, μιας και η σελίδα μας "αναπνέει" από ομαδικές συνθέσεις.
Ευχαριστώ λοιπόν για την άοκνη και συνεχή συνδρομή τον Ανδρέα Πουσίνη, που επιμελείται την τεχνική σταθερότητα της σελίδας με τις  κατά καιρούς αναβαθμίσεις, τον Άλεξ και τον Νίκο Αμπάρη για τα αθλητικά και όχι μόνο ρεπορτάζ, τον Πέτρο Σαλαμάνη για την επιμέλεια του διασκεδαστικού τομέα, τον Πέτρο Μούγιο για τις επικίνδυνες αποστολές, την Μαρία Βέσκου για τα κοινωνικά θέματα και όλους τους έκτακτους συνεργάτες, που με μεράκι βοηθούν .
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην φωτογράφο  Μαρία Βαρελά, που με την καλλιτεχνική της οπτική έχει "ντύσει" τη σελίδα μας με τα ομορφότερα χρώματα.
Κλείνοντας, υποσχόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και αγάπη γι αυτό που κάνουμε, πιστεύοντας ότι με την ομαδική προσπάθεια, τα καλύτερα έρχονται, προς όφελος του αγαπημένου μας μαρτυρικού και ιστορικού τόπου. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...